16 september 2011

Vandaag een spannende dag, hoe zou Jack het doen vandaag? We waren een klein beetje down na gisteren. Onzin natuurlijk, Jack mag best is geen zin hebben. Maar ja, eigenlijk hoop je altijd op een topdag waarop vooruitgang te zien is.

Om 8:00 lagen pappa en Jack al in het zwembad om lekker af te koelen. gelukkig was de warmte allergie bij Jack bijna helemaal verdwenen. De zwemsessies in het zwembad hebben Jack goed gedaan. Het is ook zo leuk om te zien hoe ontspannen hij is, als hij in het zwembad ronddobbert. dan weer op zijn rug en dan weer op zijn buik of rondjes draaiend. Het zwembadwater is nog lekker ook, net als het zoute zeewater proeft Jack regelmatig van het water.

Om tien uur zaten we in de auto richting het CDTC, alle tekenen waren positief. Jack was gezellig en het weer heerlijk.  Jammer dat het alweer de laatste therapiedag was van deze week. Wat gaat die tijd toch snel en dan nog te bedenken dat we eigenlijk nog niets van het eiland gezien hebben. Alles staat in het teken van Jack tot zover.

Pappa en Mamma in gesprek met Steffi

Om half elf kwamen Merel en Jessica Jack ophalen om te oefenen in de therapieruimte. Ook was Steffi erbij, Steffi is een therapeute met heel veel kennis van sensorische integratie. Zij kam even meekijken om te zien welke prikkels Jack heeft en hoe hij er mee om gaat. Na de waarneming heeft ze met ons haar bevindingen besproken en kon ons heel duidelijk uitleggen waar Jack zijn gedrag vandaan komt en hoe wij hiermee om zouden kunnen gaan. In het kort komt het er op neer dat er twee types mensen zijn die beide op verschillende manieren met prikkels om gaan. De ene persoon heeft bijna geen prikkels nodig om zijn hersenen te voeden, terwijl de ander heftige of veel meer prikkels nodig heeft. Jack is duidelijk in de laatste categorie in te delen. Jack lost dat voor zichzelf op door op zijn hoofd te slaan, hier zitten voor hem de gevoeligste zenuwbanen die het snelst bij zijn hersenen aankomen. Steffi gaf ons een paar praktische tips waar we gelijk mee aan de slag konden gaan. bijvoorbeeld door bij de momenten dat Jack op zijn hoofd slaat stevig in zijn handen te drukken, hierdoor krijgt Jack ook die intense prikkels maar dan op een manier die er fijner uit ziet en minder pijn doet. De keren dat we het nu hebben uitgeprobeerd, werkt het ook echt gelijk. En zo waren er nog wel een paar tips waar we mee aan de slag gaan.

Tijdens het gesprek met Steffi was Jack inmiddels naar het dok vertrokken en lag al bijna in het water. Steffi gaf aan dat het in de therapieruimte heel goed was gegaan! Jack was heel rustig gebleven en deed heel goed mee met de oefeningen! Inderdaad, vandaag was het vooral de Ja-knop die Jack koos, met een grote glimlach. Gelukkig, een goed begin van de sessie.

Bedankt Merel! Je krijgt een knuffel van mij!

In het water werden weer de gebruikelijk oefeningen gedaan waarbij Jack zich goed voelde. hij was weer erg ontspannen  en was dit keer erg aan het knuffelen met Merel. Gelijk dat hij heeft, die bofkont! Jack werd zelfs nog geknuffeld door Gee Gee! Tot twee keer toe in de sandwich met Merel en Gee Gee, echt leuk! Jack was vandaag niet heel erg gericht op Gee Gee, maar genoot heel erg van de geluiden en spetters die Gee Gee maakte. Dit is ook weer een stap verder want andere dagen vond hij dat nog moeilijk te verwerken.

Een heeeele grote knuffel van Merel én Gee Gee

Zelfs kwam er een surfbord aan te pas, Jack werd op zijn rug op het surfbord gelegd en Merel hield Jack goed vast. Gee Gee duwde met haar neus tegen de voet van Merel en daar gingen ze als een raket door het water! Wat is Jack stoer zeg!

Oei wat ga ik hard!

Wat ook nog eens een extra dimentie gaf aan de sessie is dat Jack met drie (!) dolfijnen aan het zwemmen was; Gee Gee, Noa (dochter van Gee Gee) en Kanoa (Half zusje van Noa). Noa en Kanoa waren regelmatig aan het donderjagen rondom Jack en Gee Gee. Gee Gee moest ook regelmatig de kinderen tot de orde roepen. Maar het was zo’n leuk gezicht, ze waren echt ondeugend, zo pikte Noa bijvoorbeeld de bal voor de neus van Gee Gee vandaag terwijl die onderweg was naar Jack.

Tot maandag lieve Gee Gee, Noa en Kanoa

Wat hebben wij zin in de familyswim! Aanstaande dinsdag mogen wij én Ome Robin met Gee Gee en Noa zwemmen. Martijn en Jessica hebben dat vandaag mogen ervaren en waren verschrikkelijk onder de indruk van deze wonderbaarlijke schepsels. Nog een paar nachtjes slapen….

Morgen gaan we op pad om  wat van het eiland te zien, onder andere zal Willemstad een bezoek krijgen. Verder zullen we nog wat boodschappen moeten doen voor zondag, dan viert Pappa Ruud zijn verjaardag en komt Familie Portvliet lekker zwemmen en BBQ-en. Ook dit maakt het wel weer heel bijzonder dat twee gezinnen hun ervaringen met elkaar mogen delen.

Maandag gaan we weer enthousiast verder met het dagboek! Bedankt voor het lezen en de reacties en wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!

Groetjes aan iedereen die ons en de stichting een warm hart toe draagt.

De foto’s van deze dag kunnen jullie bewonderen op www.mijnalbum.nl/Album=4PCWCK3F