3 juli

Gisteren in Willemstad vlaggetjesdag beleeft, was erg gezellig, het is een feest dat Curacao een eigen vlag heeft gekregen en die dag werd gevierd.

Eenmaal thuis nog even lekker afgekoeld in het zwembad en daar was dus de eerste vooruitgang te zien, of het nu al door de therapie komt of niet ik was apetrots in elk geval.

Kelsey zwemt altijd met kurken en een buis maar stapte nu dus het zwembad in met alleen de kurken en liet de buis liggen, normaal vind ze het heel eng zonder buis, was zo mooi om te zien. Ze was super trots op zichzelf dat ze dit durfde.

Vandaag was de tweede therapie dag,

Kelsey stapte min of meer met het verkeerde been uit bed en wilde niet gaan, een beetje huilend ging ze mee en eenmaal aangekomen waren er echte dikke tranen te zien op haar wangen, helemaal op schoot hangend.

Totdat Wendy haar kwam halen, ze springt op van mijn schoot en kels laat een grote glimlach zien en ze huppelt gelijk mee naar de therapieruimte. Ze had geen eens tijd meer voor een kus. Heerlijk om te zien.

Vandaag  vertelde Wendy dat Kelsey al een stuk minder onzekerder was als gisteren, ze vroeg minder om de picto’s en wist was haar te wachten stond.

Vandaag had ze de picto gekozen om met Deedee en de bal te spelen, Kelsey schaterde het uit als Deedee de bal dan kwam terug brengen. Ook koos ze nog de picto om de stok vast te houden en dat Deedee erover heen sprong, dat was geweldig mooi om te zien en Kelsey genoot volop en wij ook langs de kant.

Op het platform kreeg Kelsey een aantal plaatjes te zien en dan moest ze hier over wat vertellen, dat lukte goed en de fantasieverhalen kwamen naar boven. Ze praat nog wel erg zachtjes en is wat timide op het platform.

Ryan had vandaag de eerste keer broertjes en zusjes programma.

Het stond in het teken van kennismaking. Helaas voor Ryan was hij de oudste en waren de andere kinderen 7 jaar of jonger en had hij dus weinig aansluiting. Hij had het wel naar zijn zin gehad en dat is toch het belangrijkste.

In de middag groep zitten zijn vriendjes die hij al had leren kennen dus de volgende keer mocht hij ook s, middags gaan.

Vandaag weer lekker van het strand genoten, het zonnetje doet goed zijn werk en iedereen is al wat verkleurd, zelfs Kelsey.

Vanmiddag hebben we Linde gezien, het was leuk om even elkaar gesproken te hebben en dat het zo bijzonder is om op deze manier kennis te maken via stichting Nicolette en dan ook nog in Curaçao. En dan allebei die mooie belevenis te delen.

Linde was erg moe en wilde gaan slapen dus we hielden het dit keer op een korte ontmoeting.

Vanmiddag was er ook nog een kennismakingsmiddag met het personeel van het CDTC, Kelsey vond het maar vreemd om Wendy hier tegen te komen.

Vanavond nog heerlijk bij Hemingway gegeten.

Bij Kelsey ging vroeg het licht uit, ze was erg moe en lag zo rond 19 uur heerlijk op bed.

Morgen weer een spannende dag, dan mag Ryan op het platform erbij zitten. Jullie horen dan weer hoe dat is gegaan en wat Ryan er van vond.