4 juli

Elke ochtend om 7 uur gaat hier de wekker en we beginnen dan eerst met de reacties te lezen van de mensen die ons avontuur mee beleven, zo leuk om te de dag mee te starten. Vandaag mocht Ryan mee op het platform, hij mocht DeeDee dan af en toe een visje geven, de plaatjes aan Kelsey laten zien zodat zij kon kiezen wat ze wilde gaan doen met DeeDee en hij heeft DeeDee zelfs een kusje gegeven. Ryan genoot volop en was best trots op zijn zusje. Hij had een glimlach van oor tot oor. De doelen waaraan nu wordt gewerkt bij Kelsey zijn onder andere dat ze bewuster word van haar eigen lichaam, meer zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid.  Zowel binnen als buiten op het platform wordt hier door middel van spelletjes aan gewerkt. Binnen deden ze een spelletje waarbij Kelsey met een dobbelsteen met kleuren erop moest gooien en dan om dit blokje moest vragen, eerst oogcontact maken en dan duidelijk vragen dus niet alleen de kleur zeggen maar ook echt vragen of ze het rode blokje mocht. Buiten op het platform heeft ze een tijdje met Wendy aan de kant gezeten, echt van het dok af en daar in dat gesprekje moest Kelsey vertellen hoe ze zich voelde en ging het gesprekje meer over gevoelens. Het was expres van het platform af gedaan zodat Kelsey ook leert om uiteindelijk alleen op het platform durft te stappen. Dat kan dan weer goed zijn voor haar zelfvertrouwen.

Vandaag koos Kelsey heel stoer voor het plaatje surfplank.  Ze moest met haar buik op een surfplank gaan liggen en dan hing Wendy over haar heen en DeeDee duwde ze dan voort, ze zoefde over het water, Kelsey genoot maar vond het ook best spannend. De bal en de lange stok werden ook nog gekozen, dit keer mocht Ryan met de bal gooien en DeeDee bracht hem dan weer netjes terug, Kelsey die schaterde het uit.  DeeDee krijgt heel veel kusjes van Kelsey, ze knuffelen heel wat af, zo bijzonder om te zien, echt genieten.

Vandaag mochten de ouders ook wat dichter bij staan, naast het platform dus fototoestel paraat, maar ook mooi om zo dichtbij te komen en mee te genieten van de dolfijnen en de reacties van de kinderen daarop. Ook vond ik het leuk hoe Kelsey haar keuzes maakten, haar mondje staat niet stil ze kletste er op los. Vandaag heb ik ook nog met Anja gesproken, zij is de logopediste. Kelsey eet altijd erg snel en propt haar mond vol en kauwt erg weinig tot niet op haar eten. Ik was benieuwd of ze een goede tip hadden.

We gaan vanaf morgen samen werken aan wat wij hopen de oplossing hiervoor. We gaan een soort placemat maken waarop de picto’s en foto’s komen te staan en zo willen we het eten visueel maken zodat ze ziet wat ze met het eten moet doen, dus kauwen en eerst je mond leeg eten voor de volgende hap. We hopen dat dit een bepaalde structuur aan haar geeft en dat ze zo leert via de picto’s en foto’s wat haar te doen staat.

Het was weer een spannende en leerzame dag. Morgen wordt ook een beetje spannend en bijzonder, dan is de familyswim.

Ryan, opa en ik gaan dan met DeeDee zwemmen.