9 september 2016

WIJ ZIJN IN CURACAO!!!!

Na een hele lange dag zijn wij er dan eindelijk. Gisteren ging de wekker om 04:00 uur. Je wilt zeker niet te laat komen en dan zouden er ook nog extra controles zijn rondom Schiphol dus we namen het zekere voor het onzekere. Uiteindelijk geen extra controles dus we waren er ruim op tijd. Bij het inchecken hadden ze even wat moeite met het vinden van de medische gegevens van Tess en der bagage maar toen ze het hadden gevonden konden we vrij snel door naar de beveiligingscontrole. Ook daar hadden we alle papieren bij elkaar en waren we voorbereid op het ergste met vragen maar ook nu weer geen vragen en niemand die naar de papieren vroeg…kortom het ging erg goed zo!

Bij de gate aangekomen onze kinderwagen en maxi cosi afgegeven en konden we eindelijk gaan zitten. Dan komt eigenlijk al vrij snel een heel spannend gedeelte van de reis namelijk het opstijgen en Tess der oren!! Maar wat dacht Tess….ik vind het allemaal wel prima en ga lekker slapen!! Eenmaal in de lucht en het lampje van riemen los ging aan was ook voor Tess het sein om der ogen weer open te doen! Ze heeft dus echt helemaal nergens last van gehad en daar waren wij super blij mee!! In het vliegtuig kon Tess zich prima vermaken. Lekker muziek luisteren met der stoere koptelefoon, patatjes eten en lekker op de grond rollen en doen….Tess vond het prima!! Ook bij het landen totaal geen problemen voor Tess dus het ging allemaal voorspoedig. Helaas bij de douane op Curacao ging het allemaal iets minder. Ten eerste kwam Tess der kinderwagen niet direct bij het vleigtuig en niemand wist waar die was. Uiteindelijk lag die in de hal bij alle andere bagage maar dat was niet wat we hadden aangegeven. Maar goed we hadden hem maar toen kwam de paspoortcontrole. Volgens de mensen die er stonden konden wij niet in een aparte rij want we hadden geen rolstoel of iets! Ja die lag achter de controle waarschijnlijk…dus ja beetje lastig. De rij was lang en dan is het zwaar met de bagage en kinderen op je arm! Uiteindelijk zijn we toch in een aparte rij gaan staan en konden we vrij snel door!! Jeetje wat is het dan warm als je eenmaal uit het vligveld loopt!!

Na een rit van ongeveer 30 minuten kwamen we aan bij Dolphin Suites en werden we opgevangen door “dushi” Karen!! Echt een ontzettend lieve vrouw die ruim de tijd nam om ons van alles uit te leggen en een rondleiding te geven door het appartement. Wat is het appartement heerlijk groot, fantastisch uitzicht en vooral de airco stond aan!! Dat was wel even lekker!! Vervolgens even de koffers uitgepakt en een heerlijke duik in het zwembad genomen wat direct achter ons appartement ligt! Eigenlijk kijken we uit over het zwembad en de zee…echt fantastisch (foto’s volgen morgen). Na de duik nog even snel wat gegeten en toen gingen langzaam aan de oogjes van iedereen dicht! Tess vond het nog wel even vreemd om in een ander bed te gaan slapen maar ook zij was toch snel vertrokken!!

Toch merk je dat je dan last hebt van de jetlag want om 05:30 uur was iedereen wel weer wakker! Toch nog lekker wat uurtjes geslapen maar vandaag staat er ook weer genoeg op het programma dus kunnen de tijd goed gebruiken 😉 Vandaag even boodschappen doen, kijken bij het therapiecentrum, lekker zwemmen, wachten op de spullen wanneer Tess therapie gaat krijgen maar bovenal lekker genieten van het mooie weer en het prachtige eiland!!