Bijzondere zondag

Hallo allemaal,

Bedankt dat jullie ons zo bijstaan en de vele berichtjes op facebook, in het dagboek, via de telefoon, etc! Fijn dat er zoveel mensen meeleven en ons aanmoedigen! Bij deze ook nog een aanmoediging om weer andere kinderen te helpen deze bijzondere therapie te kunnen volgen door nu weer veel AH sponsorpunten te verzamelen! En straks mee te doen met de spinning marathon! Je kan ons ook sponsoren hoor, want we doen gewoon weer mee, voor de kinderen na ons. Zo’n bijzondere beleving met de enorme resultaten gun ik iedereen! Het is niet makkelijk, maar het geeft enorm veel verbeteringen voor de kinderen en het gezin, dat is bijna niet voor te stellen!

Vandaag hebben we bijna continue gesprekken gehad met Wybe, waarbij hij echt heel goed oogcontact maakte en zijn best deed om zich steeds aan te passen aan wenselijke houdingen bij gesprekken. Het was vandaag een enorm verschil met de afgelopen jaren! Hij komt hierdoor veel socialer over naar anderen en meer geinteresseerd in anderen. Ook met vreemden praat hij goed en wacht ook de antwoorden af. Vandaag in het zwembad hebben we dat ook goed kunnen zien! Helaas was er nog wel een gilbui toen ik hem even niet goed begreep, maar dat werd later ook goed uitgepraat, met oogcontact erbij! Vandaag leek het dus een hele omslag in zijn denken en doen! Hij zwemt ook een stuk beter en sneller, dan ik ooit van hem gezien heb en hij gebruikt zijn armen veel beter. Ook bij de kleine huiswerkopdracht ging hij uit zichzelf een pengreep gebruiken, wat hij normaal gesproken niet zou doen. Bijzonder veel vooruitgang gezien dus vandaag!

Coen is weer beter en heeft ook een paar keer gezwommen. Hij heeft heel geconcentreerd zijn huiswerk van het CDTC gedaan, waarbij hij aandachtig een stuk leuke tekst over ADHD moest lezen om daar morgen over te kunnen vertellen.  Verder was hij weer enorm actief en moesten we hem regelmatig afremmen.

Ben heeft geoefend in het goed een gesprek aangaan met de kinderen en om ze te negeren als ze zich bewust niet gedragen of een discussie uitlokken! Helga moest natuurlijk meedoen en was vooral slachtoffer in het zwembad van impulsieve acties van de kinderen. Gelukkig zijn we met meer volwassenen aanwezig om in te grijpen waar nodig. Ikzelf heb vandaag vooral op oogcontact gelet en het niet starten van een gesprek voor er echt een contact gemaakt is. Verder hebben we vandaag weinig gedaan, maar vooral uitgerust om de komende week weer voldoende energie te hebben!

Op naar morgen!

P1010352