dag 3 en 4: een vrij weekend voordat de therapie begint..

De jetlag begint uitgewerkt te raken. Julian en zijn broers Stef en Lars zijn nog wel rond de klok van zes uur wakker, maar dat is thuis ook niet ongebruikelijk. We hebben het levensritme van Curacao lekker te pakken. De jongens nuttigen hun boterham met kaas en hun fles melk voor de televisie met kindertijd. De rest geniet van de stilte op het terras, met op de achtergrond het geruis van de oceaan en een bont samenspel van vogel gekwetter die ook ontwaken. En we eindigen de dag op het strand met ondergaande zon, terwijl we de verjaardag van opa Bert vieren met een etentje. Zo kom je je dagen wel door..

Wat Julian betreft zijn er drie smaken (naast de televisie, wat altijd aantrekkelijk is..); het strand waar hij druk in de weer kan zijn met emmer en schep. Het zwembad, het liefst ‘kabouter puntmuts’ sprongen van het trappetje maken met opa Bert. En de Dolfijnen zijn ook wel interessant als ze springen, maar er moet niet te veel uitleg bij komen over geluiden die ze maken en specifieke kenmerken die ze hebben, want dan begint meneer al snel naar de ‘zandbak’ (strand dus..) te vragen.

Julian lijkt klaar voor de therapie. Morgen hebben we intake gesprek en uitleg over het programma van de 2 weken therapie, en Julian zijn 1e les met begeleidster Lisa. Benieuwd of er een klik is. Hier op de bank speculeren we druk in hoeverre Julian makkelijk mee gaat, en direct bij de Dolfijn het water inspringt. Watervrij is hij in ieder geval, maar hier in het zwembad en thuis is hij wel gewend dat hij kan staan in het water. En het waait hier flink waardoor de golven met flink gebulder breken tegen de omheining van het terrein van de CDTC.

's avonds eten op het strand bij een ondergaande zon; da's genieten..

‘s avonds eten op het strand bij een ondergaande zon; da’s genieten..

 

terwijl je wacht op je avondeten, kan je  je nog even lekker uitleven op het strand

terwijl je wacht op je avondeten, kan je je nog even lekker uitleven op het strand

Julian maakt zijn eerste ijsje soldaat

Julian maakt zijn eerste ijsje soldaat

lekker dobberen in het zwembad

lekker dobberen in het zwembad

Dolfijn in actie tijdens 1 van de shows die elke dag in het Sea Aquarium gehouden worden

Dolfijn in actie tijdens 1 van de shows die elke dag in het Sea Aquarium gehouden worden

en nog een Dolfijn die een fraaie sprong maakt.

en nog een Dolfijn die een fraaie sprong maakt.