Dagboek Arlette

Arlette is al aan het aftellen want 10 maart is het zover. !!

arlette naar curacao

Terwijl hier in nederland iedereen de schaatsen uit het vet aan het halen is , en de kids buiten in de sneeuw spelen zijn wij inkopen aan het doen zoals zonnebrand en badkleding voor volgende maand. Raar idee dat wij volgende maand  hopenlijk in de zon  zitten.  Arlette  heeft het syndroom  van down , het is een heerlijke meid, haar handicap zit haar alleen af en toe in de weg en haar zelfvertrouwen kan best wel een oppepper gebruiken. Ze is ieder geval de dagen aan het afstrepen op haar kalender en kan niet wachten om naar de dolfijnen te gaan samen met haar twee broers en ouders. We hopen jullie op de hoogte te houden  van arlette haar belevingen in Curacao, wordt vervolgt………

zaterdag 10 maart

’s Morgens vroeg uit de veren want het was voor Arlette en de familie een spannende dag. Met het vliegtuig naar Curaçao. Rond 09.40 uur was het dan zover want de Boeing  747 van de KLM steeg op richting het zuiden. We hebben een zeer goede vlucht gehad, nagenoeg geen turbulentie en de verzorging aan boord was geweldig. We vlogen zo hard dat we om omstreeks 14.05 uur  op Hato landde.  Hierna met de bus naar het resort. Aldaar ingecheckt en René en Marijn hadden al snel het zwembad gevonden.  Rond 18.00 uur nog wat gegeten bij Hammingway en hierna nog even gelopen over het strand. Na een lekkere douche zijn we toch lekker gaan slapen.

Maandag 12 maart

Eindelijk is het zover , Arlette gaat zwemmen met de dolfijnen.  Ze was vanmorgen al vroeg wakker en had het in haar slaap al steeds over de dolfijnen.  Na een heftige regenbui liepen we in de zon naar het CDTC.  Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door het team.  Arlette mocht mee om zich voor te bereiden en wij hadden een gesprekje met Astrid.  Astrid gaat deze twee weken met Arlette  samen werken  met Marlot en Alisa.  En niet te vergeten de dolfijn Lina.  Om 08.00 uur zat Arlette op het vlot en het duurde niet lang voordat ze in het water lag. Wij dachten dat dit nog wel eens anders zou uitpakken maar tot ieders verbazing liet ze zich zo van het vlot glijden. Wel hield ze Astrid nog stevig vast maar na een klein uurtje overwon zij ook deze angst.  In het water lag Arlette volop te genieten en lachte volop. Dit was geweldig om te zien hoe zij genoot  in het water met alles eromheeen. Ook voor de familie was het genieten om te zien hoe Arlette daar bezig was. Na de sessie was ook Astrid zeer positief en zei dat ze het geweldig had gedaan. Hierna hebben we nog kennis gemaakt met andere ouders.  Vanmiddag gaan we naar Willemstad en als er tijd over is zullen de jongens weer gaan snorkelen.

Luna wacht al op Arlette

Arlette: Zien jullie wat ik durf

Dinsdag 13 maart

Dinsdagmorgen had Arlette weer veel zin om naar de dolfijnen te gaan. We hebben met Astrid even gesproken over de dag ervoor hoe Arlette het had ervaren. Arlette is met Marlot meegegaan en hebben gewerkt aan emotionele begrippen zoals boos zijn, blij zijn, verdrietig zijn en bang zijn. Hierna heeft ze haar wetsuit aangetrokken en zijn naar het vlot gegaan. Het duurde niet lang voordat zij weer in het water lag.  Eerst een paar rondjes gezwommen en Arlette vond alleen niet fijn als zij de staart van Luna tegen haar aan kreeg. Hiera een potje waterpolo gedaan met Luna. Het water was best koud omdat het knap bewolkt was.

Arlette was vandaag een beetje verkouden en Luna dacht ook als jij kan niesen dan kan ik dat ook. Hier schrok Arlette een beetje van maar moest erna wel weer om lachen. Na deze sessie kwamen ook alle emoties en vermoeidheid van de reis eruit en hebben we rustig aan op de beach gezeten.

Hier konden we nog kijken hoe Rene en Marijn aan het snorkelen waren met andere kinds waarvan broer of zus ook de therapie volgen. Terug op de kamer ging Arlette alle oefeningen nog een keer herhalen en speelde met de dolfijn. Vanavond staat er nog een borrel op het programma met andere ouders en therapeuten en personeel van CDTC. Als laatste wil Arlette nog zeggen dat zij de reacties geweldig vind op de site en zij geniet er volop van.

Arlette-en-Lina-doen-aan-waterpolo

Marijn en René genietend bij het basin

Woensdag 14 maart

Vandaag gingen we al voor de derde keer richting li-na , de zon scheen volop dus we hebben ons eerst goed ingesmeerd. Is hier echt nodig want voor je het weet ben je knalrood, zelfs als het bewolkt is kan je goed verbranden.

De sfeer zat er vanmorgen al weer aardig in, vandaag mochten ook René en Marijn mee op het vlot dus dat maakte het voor Arlette een extra uitdaging.

Gisteravond met de kennismaking  met alle andere ouders die ook deze twee weken dolfijn therapie krijgen had Arlette met Astrid afgesproken dat ze ervoor gingen zorgen dat haar broers eens goed nat ging laten spetteren door Li-na, het idee alleen al vond Arlette geweldig.

Die kennismaking was trouwens erg leuk, je zag de rest van de ouders van de andere sessies en kinderen en alle medewerkers van het team die echt stuk voor stuk geweldig enthousiast en leuk zijn voor de kinderen en echt een fijne energie uitstralen waar je je wel thuis moet voelen.

In de tweede sessie zit een kindje dat uit Canada komt en gevolgd wordt door een tv ploeg, dus Arlette is straks ook nog in Canada op tv te zien.

Maar om op de therapiedag van vandaag terug te komen heeft Arlette genoten en heeft haar broers truckjes laten zien die ze gister en eergisteren nog niet durfde. Ze laat ons iedere dag opnieuw weer versteld staan wat ze allemaal durft en doet. Vaak gaat het wel met een zenuwachtig lachje die voor de ouders aan de kant heel aanstekelijk werkt, maar je ziet haar ondanks dat ze het spannend vind volop genieten van alles.

’s Middags zijn we over de pontjesbrug gelopen in willemstad en hebben wat inkopen gedaan.

Nog even voor de kids van pg2, Arlette mist jullie ook hoor maar heeft straks nog veel meer foto’s om met jullie te delen en inderdaad ze heeft li-na ook al een paar keer een visje gegeven .

En er zijn hier heel veel andere dieren als bij ons hoor vooral allerlei leguanen en hagedissen.

Arlette geeft Lina een dikke zoen

De broers als assistenten dolfijntrainers

Donderdag 15 maart

Vanmorgen ging Arlette weer vol goede moed naar het CDTC. Tijdens de wandeling vertelde ze wat er gisteren was afgesproken. Ze had een agenda gemaakt met Astrid. Mij ( ronald ) viel op dat Arlette duidelijker sprak.
Het binnensmonds was in mijn beleving een stuk minder. Ook bij de dolfijnen aangekomen had ze contact met de andere ouders en kinderen. Arlette vertelde hier dat ze een wat gedronken had een paarse tong had. Dit vond ze heel interessant en paste bij haar jurk. Dus iedereen die langs kwam liet ze haar tong zien. Astrid nam haar mee naar binnen toe en heeft een half uur gewerkt met haar. Toen zij buiten kwam viel het mij niet op maar zij had paarse nagellak. Arlette had keuzes moeten maken over de kleuren en vond het kiezen uit vele kleuren moeilijk. Het lijkt dan wel of er iets blokkeert in haar hoofd zodat zij dan gaat zeggen “dat weet ik niet”. Toen de kleuren beperkt werden werd het voor haar makkelijker. Voor Arlette een leuke bezigheid en voor ons de tip om als er keuzes gemaakt moeten worden bepaalde dingen weg te strepen zodat zij het makkelijker vind. Eenmaal buiten snel haar wetsuit aan en op naar het vlot. Hier mocht Arlette kiezen welke oefening er gedaan konden worden. Ze had keuze uit twee oefeningen en eerst wilde de oefening met de bal weggooien die Li-na dan terug moest brengen. Er kwam ook wat nieuws bij en dit was dat Arlette op het bodyboard voortgeduwd ging worden door Li-na. Gisteren kietelde het nog dat de dolfijn aan haar voeten kwam en zij vond dit best eng. Maar vandaag ging het gelijk goed. Zij vond het best spannend vertelde ze na afloop want hoe hard zou de dolfijn haar door het bassin heen voortduwen. Je merkt dat de dolfijnen zich op de een of andere manier aanpassen aan hoe de kinderen reageren. Zijn de kinderen want angstig doen zij rustiger aan en zwemmen niet zo hard of springen niet zo hoog en als zij merken dat in het geval van Arlette snatert van de lach zij zich dan anders reageren. Vooral bij het springen komt Li-na lekker hoog het water uit.
Na afloop hebben we een bakkie gedronken bij Hammingway met Rick van de Wal uit ‘s-Gravenzande. Rick verhuurt auto’s en woont al weer geruime tijd op het eiland. Voor gezinnen die via Stichting Nicolette boeken rekent Rick een speciale prijs, een aanrader dus.
’s Middags heeft Ronald een workshop bijgewoond en Sandra met de kinderen lekker chille aan de beach.

Arlette op bodyboard voortgeduwd door Li-na.

Li-na springt

vrijdag 16 maart

Gisteravond hebben we ook kennis mogen maken met de huisarts van Curacao.

René was gaan snorkelen en Marijn was met steentjes aan het gooien en zie, geen goede combi want een steen raakte per ongeluk René. Na een uurtje begon hijte klagen over hoofdpijn en daarna heel duf en slaperig werd. Dus we hebben toch maar contact gezocht met de dokter. René bleek een lichte hersenschudding te hebben en moest 48 uur rust houden op bed. Maar voor degenen wie René kennen is 48 uur erg lang dus hij ging vanmorgen vrolijk mee met ons om naar de laatste sessie van deze week te gaan.

De week is heel hard gegaan maar heeft ons echt veel meer gebracht als we gehoopt hadden. Arlette is zich veel opener gaan opstellen loopt echt te stralen en geniet ondanks dat ze het spannend vind volop. Astrid benadruk ook steeds aan haar dat ze nieuwe dingen best spannend mag vinden en dat zij ook dingen heel spannend kan vinden.

Arlette kan de dingen ook goed verwoorden wat supermooi is om te zien. Zo had ze aan Astrid uitgelegd dat ze van de surfplank die best hard gaat als Li-na hem voort duwt kriebels in haar buik krijgt .

Op het vlot en in het water lag Arlette weer volop te stralen, en is ze weer gefilmd door de cameraman uit Canada, hij vond het uniek dat zij zo veel lachte en vrolijk was en hij genoot hiervan.

René en Marijn hebben vandaag een kus gehad van een zeehond (is weer iets anders als van een dolfijn) en hebben een speurtocht gehad. Bij de broer/zussen club is een jongen van 16 gekomen dus dat was wel gezellig voor René. Zij zijn samen gaan snorkelen.

Astrid Gaat dit weekend naar Aruba om parachute te springen dus wij zijn maandag vrij, maar halen we die dag volgende week zaterdag in.

Verder gebeurt hier te veel om te vertellen, afgelopen maandag is een klein dolfijntje geboren wat ze volgende week naar buiten willen brengen. Ronald gaat nog naar de Marinebasis Parera waar hij in dienst heeft gelegen en oud collega ontmoet waar we volgende week mee gaan uit eten tussen de lokale bevolking ergens tussen de cactussen.

Arlette geeft Li-na een handje

Marijn met een zeester op hoofd.

zaterdag 17 maart

Vanmorgen stond er familie zwemmen op het programma. Om half 9 verzemelen bij CDTC en kregen we flippers en gingen richting het vlot / dock waar ook Arlette haar therapie kreeg. Ook zouden we gaan zwemmen met Li-na.  Vooraf werd verteld wat we zouden doen en wat we vooral niet moeten doen bij de dolfijnen. We mochten ze niet bij de ogen aanraken en bij het gat boven op haar kop. Eenmaal op het vlot gingen de flippers aan en gleden we het water in. Ook voor ons was dit best spannend. Eerst wat rondjes gezwommen en daarna de oefeningen die Arlette ook deed. Je merkte dat de dolfijnen eerst de kinderen opzochten en daarna pas de ouderen. Al met al een hele ervaring voor ons allemaal. We hadden nog nooit met de beesten gezwommen en dit vonden we echt super. Arlette vertelde dat de dolfijn zo glad was als een gebakken eitje en dit klopte wel.  Arlette zwom niet mee en werd door Alisa vermaakt. Na een klein uurtje gaven we de dolfijn een vis en zat ook dit er weer op. Even nagenieten met andere ouders en was het nu weekend. Wij hebben nog een show bijgewoond van de zeehonden.

’s Middags op de beach konden de jongens weer lekker het water voor een uurtje  en ging Arlette naar de kapper die met een vlecht terugkwam en hebben nog een deel van Curacao gezien.  ‘Avonds hebben we op Mambo Beach gegeten.

Familiezwemmen marijn en sandra

Familiezwemmen rene en ronald

Maandag 20 maart

Zondag lekker uitgeslapen en zijn we naar  Willemstad geweest. De pontjesbrug was open en zijn we met het veer overgegaan. In de stad hebben we een optreden gezien van een groep  antilianen aan het dansen waren.  Dit was  voor de parade van 9 april voor het oogstfeest. Was leuk om te zien. De kinderen hadden hier niet zoveel dus wilden die naar het strand lekker snorkelen. En s’ avonds is Rene naar Mambo beach gegaan met nog een jongen.

Zij hebben zich best vermaakt en lekker geshuffeld met de Antilliaanse dametjes.  Of hoe het dan ook heten mag.

Maandag had Arlette een vrije dag. Astrid was nog in Aruba dus schuift het programma een dag op.  We zijn vandaag het eiland rond gereden. Over de brug richting Westpunt. Langs de weg naar westpunt leuke landhuizen gezien waaronder Ascension. Hier was  Ronald nog in zijn diensttijd  geweest maar was nu gesloten.  Doorgereden langs Christoffelpark,  en een bezoek gebracht bij “Shete Boka” Hier hebben we langs de rotskust gelopen waar in de zee de schilpadden nog voorkomen en dit een beschermd gebied is. Langs de weg naar Santa Cruz weer terug gereden en bij verschillende baaien geweest. O.a. bij knipbaai ( grote knip en kleine knip  ) en bij Cas Abou. Bij Lions dive aangekomen was het inmiddels een uur of drie dus gelukkig nog tijde om te zonnen en te zwemmen. Morgen gaat te therapie weer beginnen dus Vroeg het bedje uit en Arlette kijkt er nu al weer naar uit.

oefenen voor de parade

Gekleurde huisjes op de heuvel.

Dinsdag 20 maart

Gisteren avond is René live op de radio geweest in een uitzending van Jeroen van Dolfijn FM. Hij was wel zenuwachting maar heeft hier  verteld dat hij  DJ Krul was en terwijl zij een plaatje draaide heeft hij over Stichting Nicolette verteld.

Arlette was vanmorgen weer enthousiast en begon lekker aan haar sessie.

Zonder enige moeite ging ze met Astrid mee. Zij hebben het weekend doorgenomen en weer afspraken gemaakt voor aankomende week. In het weekend had Arlette praatjes dat zij wel even alleen op de surfplank door het water geduwd wilde worden door Li-na.  Gisteren was een jongen erg onrustig en dit sloeg over op de dolfijnen. Gelukkig had Arlette geen therapie want de dolfijnen hadden meer oog voor elkaar dan voor de kinderen. Zij werden hierna allemaal genegeerd en begrepen dat zij weer bij de les moesten blijven. Deze afspraken worden dan door alle trainers op de vlotten gemaakt zodat er voor de dolfijnen geen uitzonderingen worden gemaakt.

Na een half uurtje in het water koos Arlette voor het bodyboard of surfplankje. Zij ging er op liggen en lag al te lachen. Of dit van de zenuwen was of dat zij het echt leuk vond weten we niet maar het blijft aanstekend voor de anderen en voor Li-na.  Li-na kwam met haar snuit achter haar voeten en begon te duwen. Arlette ging zo hard het bassin door dat zij door Astrid niet meer ingehaald kon worden en  het was maar goed dat het bassin gesloten was anders had Li-na haar naar Bonaire voortgeduwd. Wij denken ook dat Li-na het super vond dat Arlette in een deuk lag dat hij maar door bleef gaan en dus geen klein rondje maakte. Zelfs richting het vlot zat de vaart er zo in dat Li-na wel stopte voor het vlot en Arlette tot stilstand kwam tegen de muur. Wij stonden echt versteld dat Arlette dit zonder begeleider deed.

Hierna uit het water en er werd even gerelaxt en Arlette werd gemasseerd.
Dit vond zij heel erg lekker. Astrid was na afloop zeer tevreden over haar en gaf weer tips voor we thuis mee konden oefenen.
Ronald heeft hierna met René een bezoek gebracht aan de marinebasis Parera terwijl Arlette en Sandra nog een dolfijnenshow hebben bijgewoond.
Marijn heeft zich vermaakt op de kidsclub.

Relaxen op het vlot.

René promoot Stichting Nicolette op Curacao bij het radiostation.

Woensdag 21 maart

Ronald, René en Marijn kwamen vanmorgen rond 07.00 uur uit bed en waren de dames nergens te bekennen. Op het balkon zagen we ze in het 50 meterbad baantjes trekken. Sandra en Arlette hadden 10 baantjes gezwommen en kwamen al lekker wakker terug voor het ontbijtje. Ze waren goed terwijl binnen toen er een tropische bui losbarstte en de straten even blank stonden. Dit duurde maar een paar minuten en daarna was het weer aangenaam benauwd. Aangekomen bij het CDTC werd er even met Astrid gepraat en Arlette was al binnen voor wat oefeningen. Gisteren vertelde ze dat zij na de massage wat hoofdpijn had en we merken dat deze week Arlette na de sessies nogal moe is. We hoorden van alle ouders dat de kinderen moe zijn en dit schijnt vaker voor te komen in de tweede week. Arlette ging hierna weer naar het vlot en eenmaal daar kon zij weer kiezen wat er ging gebeuren. Zij koos o.a. voor het bodyboard en kreeg nu duidelijke instructies hoe zij kon sturen. Hierna werd zij ook op haar rug zwemmend voortgeduwd door Li-na. Na afloop was er iets voorgevallen op het vlot waardoor Arlette volledig blokkeerde en bleef staan als een standbeeld en geen stap meer verzette. Dit ritueel kennen we als zij bijvoorbeeld de taxi uitkomt en dan niet naar binnen wil maar om de hoek blijft mokken. Astrid vertelde dat zij een hand van Alisia wegduwde en zij hier over werd aangesproken dat zij niet mocht duwen. Ook vertelde zij dat Arlette keuzes maken heel moeilijk vind en soms lang moest denken over bepaalde vragen. Zij gaf dan pas na een paar minuten ineens antwoord op de vragen terwijl zij al met iets anders bezig waren. Wij vertelden tegen elkaar dat Astrid nu zelf kon zien wat wij hadden verteld maar omdat alles zo goed ging zij wel gedacht moest hebben. Later op het strand vertelde Arlette tegen Sandra dat zij van Jacqueline had geleerd dat wanneer zij iets niet wilde zij een handgebaar met STOP moest gebaren. Dit werd dus verkeerd opgevat en gelukkig vertelde Arlette wat er nu aan de hand was en dit gaan we morgen weer met Astrid bespreken.

Laat in de middag zijn we naar Otrabanda gereden en hebben daar, met een oud collega van Ronald,  ergens in een tentje tussen de lokale bevolking lekker gegeten. Ook zijn we nog even naar een bar gegaan en hebben hier ff zitten borrelen. Daar Arlette aangaf dat zij moe was zijn we maar naar het Lions Dive gereden en is zij lekker gaan slapen zodat zij voor de donderdag weer lekker fit is.

Arlette op bodyboard door het water

Li-na duwt Arlette

donderdag 22 maart

Jeetje vandaag drong pas tot me door dat de andere ouders van onze sessie voor het laatst naar het CDTC komen om eerst gezellig met elkaar door  te spreken hoe het gegaan is met de kids en wat we gedaan hebben.

Vanmorgen eerst weer met Astrid gesproken hoe het gister gegaan is en zij vond het heel goed dat Arlette goed verwoord had waarom ze woensdag blokkeerde op het vlot , het is echt een hele verandering hoe Arlette de dingen aan mij uitlegt en hoe zij contact met ons zoekt.

Wij mochten vandaag weer dichterbij kijken en dat is nog leuker omdat je dan ook hoort  wat ze zeggen en je ziet de gezichtuitdrukking beter dan als je op de brug staat.

Arlette en Li-na lieten weer knappe kunstjes zien, en  Arlette kan nu geen genoeg van de surfplank krijgen om door het water geduwd te worden, terwijl ze die in het begin erg spannend vond.Li-na was zich ook knap aan het uitsloven vandaag en bezorgde de dolfijntrainster zowat een hartaanval door heel lang door met op haar staarvin naar achter (telopen) en vlak voor de brug te stoppen, maar het scheelde echt een heel klein beetje of  Li-na had een zwaardere hersenschudding als ren gehad.

Toen de pret in het water weer was afgelopen moest  Arlette weer gaan douche en blokkeerde ze weer op het dock, maar dit keer was het snel over en had  Astrid haar snel om,  Arlette  weet dat ze nog maar twee keer heeft want ze zet steeds een kruisje als ze klaar is dus het afscheid komt voor haar in zicht en afscheid is voor niemand leuk maar  Arlette heeft daar altijd wel extra last van dus of we haar zaterdag van het dock gaan krijgen ik ben benieuwd……

Astrid was ieder geval heel tevreden over  Arlette en vind haar blik ook mooi open.

Morgen beginnen ze met het maken van een ontbijtje dus ik ben benieuwd.

‘s Middags ben ik heerlijk op het strand gaan liggen en is  Ronald met de kids naar de Mc  Donald’s  gegaan en hebben boodschappen gedaan.

Arlette met Li-na, twee dikke vriendinnen

Martina en ronald

Vrijdag 23 maart

Arlette ging vanmorgen voor de sessie eerst lekker ontbijten met Astrid, Marlot en Alisa. Hier had zij zich de avond ervoor al op verheugd. Arlette mocht op de boot waar normaal alleen maar blauwe shirts mogen komen (dit zijn de stageres) dus super spannend maar wel onwijs leuk. Ze hebben heerlijk op het balkon gezeten. Tijdens het ontbijt werden er weer gesprekjes gevoerd waarbij Arlette keuzes moest maken wat zij toch moeilijk blijft vinden.

Nadat het ontbijt was genuttigd spoedde zij zich naar het vlot om voor de voor de een na laatste keer met Li-na het water in te gaan. Voor de andere kinderen was het de laatste sessiedag. De ouders vonden dit erg jammer en wij ook, je bouwt toch een band op met elkaar en deelt en hele bijzondere ervaring met elkaar wat zo positief is dat het moeilijk is dat los te laten, maar goed we hebben mailadressen uitgewisseld en een laatste foto met elkaar gemaakt en toen zo veel mogelijk genoten.

Voor arlette was er nog een spannend puntje want ze mocht met twee dolfijnen zwemmen, namelijk met Li-na en  Di-di de moeder van Li-na  zij valt in voor een andere dolfijn waarvan de baby was overleden en dus even rust krijgt in een ander bassin.

Maargoed arlette mocht Di-di even lenen van Lars (een jongetje dat op het dock naast Arlette zit) en ging een rondje met twee dolfijnen, de spanning was van haar gezicht te lezen maar ze genot er volop van en het is zo leuk om te zien dat het plezier het wint van de spanning en dat ze steeds meer dingen gaat proberen.

Over Di-di nog een grappig dingetje het is het is af en toe net een klein kind die ondeugend wil doen, zo wou de therapeut vandaag met Lars en de dolfijn een rondje op de surfplank maar toen ze halverwege waren dacht de dolfijn zoek het maar uit ik zwem lekker de ander kant op, dus daar lagen ze dan halverwege de lagune zonder dolfijn, dus dat werd zelf terug zwemmen.

En geen vis voor de dolfijn , want als ze iets doen wat niet mag woorden ze totaal genegeerd dat schijnt een dolfijn niet leuk te vinden positief gedrag word beloond en negatief gedrag  zorgt voor negeren niet aankijken en als dolfijn weer luistert krijgt hij weer de aandacht.

’s Avonds is René weer naar een Wet and Wild feest op het strand gegaan met een vriendje die hij heeft leren kennen bij het broer/zus programma en wij zijn naar Willemstad gegaan waar alles leuk verlicht was. Er lagen alleen geen cruise boten en dan is het knap rustig in de stad .

Nou we gaan ons mandje nu maar zoeken want wij moeten goed genieten van de laatste Therapie dag

Alle ouders , kinderen en begeleiders

Willemstad in de avond

Zaterdag 24 maart

Vandaag was het voor ons toch ook echt zover, onze laatste wandeling naar het CDTC wij hadden nog mazzel in verhouding met de rest van de groep die in onze sessie zaten want wij konden in etappes afscheid nemen, gisteren van de andere ouders, vandaag van het CDTC en dinsdag pas van het eiland.

Arlette liep vandaag vol trots richting Li-na , haar beide broers mochten weer mee het dock op dus Arlette pakte ze allebei bij de hand en trok ze mee richting Li-na. Het was echt de grote zus die haar kleinere broers eens ging laten zien wat ze allemaal weer kon in het water.

Het was super mooi om te zien hoe Arlette genoot van haar laatste sessie. Ze was super ontspannen en straalde helemaal. We hadden er eigenlijk met alles rekening mee gehouden dat het voor Arlette aan het eind van de sessie een probleem ging worden en dat ze zou blokkeren zo gauw ze afscheid van Li-na moest gaan nemen, maar niks was minder waar Arlette zwaaide Li-na gedag en gaf haar nog een hele dikke kus. En liep en hand in hand met Astrid richting de douche om zich om te kleden.

Bij het eindgesprek kwam Arlette er bij zitten ze nam eerst haar foto’s en video in ontvangst wat trouwens heel erg leuk is want ze hebben van het CDTC hele mooie foto’s en een leuke video van de 10 dagen gemaakt die we nu mee kregen.

We hebben alles nog goed doorgesproken en krijgen  ook nog een verslag wat we kunnen gebruiken en school misschien ook zodat we wat Arlette hier geleerd heeft thuis kunnen vasthouden en toepassen.

Toen kwam het afscheid , en dat blijft altijd zwaar voor iedereen dus ook voor Arlette kwamen de traantjes even tevoorschijn. Maar we zijn nog heerlijk naar de dolfijnenshow gaan kijken en ze weet dat we nog niet naar huis gaan maar nog even een paar dagen gaan genieten van alles wat het eiland ons te bieden heeft.

Bij deze willen we als eerste stichting Nicolette onwijs bedanken dat we door jullie deze therapie hebben kunnen volgen, het is echt een super mooie ervaring die we ons leven niet meer zullen vergeten .Ook veel dank aan meneer van Zanten die voor ons iedere dag zorgde dat ons dagboek toch kon worden bijgewerkt en er iedere dag een berichtje van ons stond.

Verder willen we iedereen super bedanken voor het meeleven met ons het was echt geweldig al die kaarten , mailtjes, sms’jes  en de reacties op deze site.

Arlette en de rest van het gezin doken iedere keer achter de laptop om te genieten van alle leuke en lieve reacties van jullie we vonden het erg leuk en ik denk dat Arlette ook wel tot dinsdag blijft kijken of er nog een reactie bij is gekomen. Wij gaan nu nog even genieten van de laatste dagen .

Afscheid nemen blijft moeilijk

Arlette kreeg een aandenken van CDTC

132 reacties aanDagboek Arlette

 • Hallo met toeval zag ik net jou stuk , ikke ben erg enthousiast. Heb je toevallig een RSS feed zodat ik je kan blijven volgen? Dank je wel.

 • Fred en Marja

  Hallo allemaal,
  Wat een fantastische verhalen allemaal. EN wat hebben jullie veel beleefd.
  Wat een stralende lach van Arlette, die op elke foto weer schitterd. En wat hebben ook Rene en Marijn veel beleefd.
  Nog even nagenieten op t eiland en dat zijn jullie weer van harte welkom ” THUIS” in onze straat.

  Groeten van Fred en Marja

 • Coirrie en Wim Post

  lieve Arlette,
  fijn dat je het zo gezellig hebt gehad. Wij hebben alles van je gevolgd.
  Maar het is nu ook wel weer fijn om in je eigen bed te slapen.
  Heel veel groetjes van ons uit Maassluis. Dikke zoen Corrie en Wim Post.

 • Aline

  Goeie reis terug!!!
  Tot morgen!!!
  Xxxxx

 • PG2

  Wat een prachtig avontuur, Arlette!
  Wie zien er naar uit om je verhalen te horen.
  We hebben je erg gemist en gelukkig zien we je snel weer!
  Groetjes van je klasgenoten uit PG2

 • Roos

  Hoi Arlet, nou nog 1 berichtje dan, alhoewel je het misschien niet meer leest: je raadt nooit naast wie ik vanavond heb gelopen en ook meegerend in draf……..
  ja, naast Lars, gelukkig had hij ook vanavond niet zoveel zin om héél hard te draven, we hadden echt een zweepje nodig, maar dat weet jij wel hè, hoe lui Lars is.

  Nou, tot gauw.
  Liefs Roos.

 • Jan & Monique

  Wat een geweldig mooie ervaring !! we zullen het zeker alleemal nog live gaan horen van Ronald bij een FH bakkie.

 • Oma Ina en Opa Arie

  Hallo allemaal,
  Het gaat nu echt opschieten. Jullie zullen hieraan wel even moeten wennen. Geniet nog maar lekker van de laatste vrije dagen. Veel plezier en wij wensen jullie alvast een goede reis en thuiskomst. Oma en Opa

 • Miranda Baak

  Hallo allemaal, wat geniet ik van jullie foto’s en verhalen. Arlette wat heb jij stoere dingen gedaan, heel goed gewerkt. Geniet nog even en tot ziens. Groetjes Miranda

 • Aline

  Arlet je bent een kanjer! Wat heb jij hard gewerkt met li-na!
  We zijn super trots op je! En natuurlijk ook op marijn en Rene!
  En papa en mama, geniet nog maar lekker. Lekker bruin worden!!
  Kan je iedereen in Nederland jaloers maken!
  Knuffel

 • Buurjongetje Lars

  Hoi “buurtjes”.

  Wij zijn weer terug inhet koude kikkerlandje. Blauwe lucht, maar zonder fleecetrui niet naar buiten. Geniet nog lekker van het mooie Curaçao. Lars straalt nog steeds van het dolfijnen avontuur en hopelijk duurt dat nog erg lang. Nu thuis weer hard verder werken met het meegekregen huiswerk.

  Groetjes en tot mails
  Lars en de rest

 • Kim

  Hallo allemaal,

  Geweldig hoor deze site. Heel leuk dat we als thuisblijvers
  zo toch alles kunnen volgen. Zo te lezen hebben jullie het
  heel erg leuk. Geniet nog van de laatste dagen. Er is daar
  genoeg te zien en te doen.

  Als jullie thuis zijn vinden we het leuk om alle verhalen nog
  eens te horen. Dan komen jullie maar lekker bij ons Chinees
  eten in plaats van ik bij jullie.

  Lieve groetjes uit Maasland!!

 • jolanda thiebou nieuwhof

  hallo allemaal wat jammer het is al weer voorbij maar jullie hebben nu een paar dagen om alles te verwerken en te genieten van de laatste vakantie dagen geniet er van met zn allen ik zal het gaan missen jullie avontuur heb er zo van genoten gr van alfred en jolanda manou en danny en tiffany. tot over een paar dagen kus jolanda

 • Roos

  Hoi allevijf, wat heb ik genoten van alle verhalen en foto’s en natuurlijk hoop ik woensdag (als jullie op tijd landen en Arlet zin heeft) nog veel meer te horen en wie weet ook te zien. Ben natuurlijk ook heel benieuwd naar de tips/adviezen.
  Best ook een indrukwekkende foto van jou, Arlet met Astrid, zegt heel veel over de band die jullie opgebouwd hebben in korte tijd.

  Nou maak er nog maar een paar hele mooie dagen van en dan hoop ik jullie snel te zien het “kouwe” Nederland, o nee, hier schijnt de zon nu ook al een heleboel dagen achter elkaar, alleen is het niet zo warm als in Curaçao.

  Een hele goede thuisreis en tot gauw.
  Liefs van Roos.

 • Oma en Opa maassluis

  Lieve familie! Arlette oma en opa zullen Li-na
  gaan missen,zulke geweldige verhalen en prachtige foto,s.
  Over een paar dagen kan je het persoonlijk aan ons
  vertellen.Kinders nog heel veel plezier de komende dagen,xxx

 • Leo en Elly Hollemans

  We zijn net terug van een paar dagen in een hotel en we hebben meteen weer even op de site gekeken om te lezen wat jullie allemaal hebben beleefd.
  Wat een geweldig avontuur! Hier worden allemaal mooie herinneringen geboren, die jullie je hele leven zullen blijven herinneren.
  We hopen ooit nog eens veel meer foto’s te zien.
  Nog heel veel plezier zijn allen deze laatste dagen.

 • petra en marloes de lijster

  marloes in ik hebben met heel veel plezier jullie verhalen gelezen
  en nu is het alweer voorbij
  het is een hele belevenis geworden voor het hele gezin denk ik
  en een trip om nooit te vergeten
  ben zoooooo benieuwd naar jullie verhalen ( de rest dan,ha,ha)
  o,ja het is hier ook mooi weer,is het temp. verschil niet zo groot voor jullie.
  groetjes marloes en petra

 • Wicher

  Hla Arlette en familie. Ook ik heb steeds alles gevolgd. Jammer hè dat alles bijna voorbij is! Als je straks terug bent gaan er weer leuke dingen gebeuren. Weet je nog? We gaan stage lopen !!! Heb je vast al een klein beetje zin in. Maar eerst nog even de vakantie in Curaçao.

 • sander aline celeste en miguel

  jemig de pemig… laatste dag!
  tijd vliegt!
  geniet, geniet, geniet!!!

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  Wat een prachtige verhalen heb ik gelezen!!! Fijn dat er dingen gebeuren waar jullie thuis ook tegenaan lopen…….hier kan mooi op ingespeeld worden!!! Vandaag jullie laatste therapiedag…..dat valt nooit mee!! Wat gaat het dan toch snel om die dagen!! Ik wens jullie vandaag een hele mooie dag toe met elkaar, en dan straks het bekijken van de foto’s!!! Lieve allemaal, geniet ervan!! Lieve groet,
  Anne-Mieke Berkel

 • jolanda thiebou nieuwhof

  hallo allemaal wat geniet ik met jullie avontuur wat een belevenis wat een ervaring deze is goud waard. de uitwerkingen ervan zullen wij ook gauw merken als jullie weer thuis zijn rene de gr van tiffany die is nu jarig en het is mooi weer dus de visite hup naar buiten vanmiddag gr van manou en danny die jaloers is op je snorkel avonturen en marijn de gr van femke. kus allemaal van jo gr al

 • Joram

  Hoi Marijn,
  Wat leuk dat je nu in Curacao bent!
  We hebben het op school op het smartboard gezien.
  Je schrok zeker wel toen Rene een hersenschudding had!
  Veel plezier nog verder en beterschap met Rene!

  Groetjes van Joram

 • Aline

  Wauw!!!
  Wat een mega mooie foto van arlet (en dolfijn)
  En wat toppie om te lezen!!! Geniet!!!!

 • Roos

  Hoi allemaal, nou nog een duidelijke foto van Sandra (ik heb je wel een paar keer gezien ,maar niet zo heel duidelijk) en dat weet ik dat jullie er echt allevijf geweest zijn.
  En wat een supermooie foto van Arlette met Li-na. Wat doe je het toch goed zeg, zou ik je nog herkennen als ik je weer zie (hopelijk woensdag!)?
  Was het ontbijtje lekker?
  Nou heel veel plezier op de laatste dag met jouw Li-na en Astrid en daarna nog maar een paar dagen lekker nagenieten met zijn vijfjes.
  En geef je Li-na een dikke knuffel van mij.

  Liefs van Roos.

 • Kane en Fam Notenboom

  Hallo Allemaal
  Leuk jullie dagboek.
  Het is leuk om te lezen dat jullie zo naar jullie zin hebben.
  En dat het zo goed gaat met Arlette.
  En Marijn Kane wil al je verhalen horen als je weer thuis en op school ben.
  Geniet er nog maar even lekker van. Groetjes

 • Cindy

  Hoi Arlette,
  Zoals je kunt lezen ben je al een echte beroemdheid aan het worden in Hoek van Holland.
  Bijna iedereen leest over jouw avonturen.(Arlette de dolfijnentrainster)
  Elke keer als we weer een nieuw berichtje over je lezen valt onze mond open van verbazing want meid wat doe je het goed.
  Isa vraagt of je een dolfijn voor haar mee naar huis kunt nemen zodat jij haar ook kan leren hoe je een goede dolfijnentrainster moet worden.
  Heel veel plezier nog.
  Dikke kus Cindy en Isa

 • Oma Ina en Opa Arie

  Hoi Arlet,
  Is dat even schrikken! Curaçao achter op je sportbroek! Gaaf. We hebben in ieder geval een fantastish lachebekje op de foto gezien. En waar is die mooie vlecht gebleven of mochten we die niet zien? Doe maar goed je best nog de komende dagen.
  Nog veel plezier en succes met de therapie en de groeten aan allemaal.

 • Erwin

  Hoi Arlette!
  Wat een verhalen! Op de foto’s is goed te zien dat je het naar je zin hebt.
  En wat is Li-na een lieve dolfijn. Kunnen we haar niet uitnodigen als we gaan zwemmen in de Hoge Bomen? Grapje hoor.
  En wat cool zeg: je broer op de radio. Daar kan hij met z’n dj-kunsten misschien nog eens zijn werk van maken.
  Geniet er nog van!
  Groetjes aan de rest van de familie,
  Erwin

 • Antoinette van Alphen

  Zo wat gaat de tijd toch snel. Arlette het grootste gedeelte van de therapie zit er alweer op. Misschien heb je plek in je koffer voor een dolfijn. Zou Jairo ook welleuk vinden. Gaaf om te zien dat jullie ook als familie met de dolfijnen hebben gezwommen ,wat een ervaring. He Krullie herkennen de mensen je stem daar al?
  Marijn, hoe is het met die ster op je hoofd. Prikte dat niet?
  Jongens nog een fijne tijd daar! Groetjes Antoinette John Youandi Jairo

 • Fam. Zandstra

  Hallo Arlette,

  Wat een stoere verhalen in het dagboek!
  Ook wij lezen de verhalen graag en het is fijn om te zien dat jullie het zo naar je zin hebben. Ook goed om te lezen dat je zo enthousiast meedoet met de dolfijn in het water. Hard door het water heen geduwd worden lijkt me heel gaaf! Je hebt straks als je terug bent vast hele verhalen te vertellen aan je klas!

  Groetjes,
  Fam. Zandstra

 • Inge

  Hoi Arlette
  Ik heb je foto’s gezien
  Fijn dat je het leuk vindt
  Stoer dat je zo snel door het water ging met Li-na.
  Ik mis je wel hoor.
  Groetjes,ook aan je papa,mama en broers.
  Inge

 • Tanja Kester

  Hoi Marijn, is het leuk daar?
  Gaat het goed met je zus?
  Is het daar lekker weer?
  Het is vast heel leuk in Curacao.
  Geniet van de laatste dagen in Curacao.
  De klas mist je heel heel heel erg.

  Groetjes, TANJA

 • Oma en Opa.Maassluis

  Hier een heel trotse oma,Arlette die het wereldrecord snelheid verbetert met Lina ,Rene die bij de radio zijn woordje doet en dan nog onze grote held Marijn die iedereen aan het lachen kan maken wat willen een opa en oma nog meer.Lieverds nog veel plezier en we wachten de volgende berichten met spanning weer af.Liefs oma Dini en opa Louis.

 • Yaella en Fam. Dukers

  Hey Fam. Hollemans,

  Heerlijk om te lezen hoe jullie genieten en hoe de vorderingen zijn!
  Leuk hoor zo’n dagboek!
  Ga er vanaf nu dagelijks even in lezen.

  X

 • Roos

  Hoi geluksvogels (alleen een beetje pech voor Dj Krul, maar door je life optreden bij de radio is dat vast weer helemaal vergeten), wat blijft het toch leuk om het allemaal te zien en te lezen.
  Was ik maandag Kenza een aai aan het geven en wat zag ik: had ze ook een hele mooie vlecht, nou dat is toch wel heel toevallig!!!
  En wat ben ik toch TROTS op je Arlet dat je helemaal alleen voortgeduwd werd op je board, zat je vlecht er na afloop nog wel in?

  Nou, ik ben benieuwd naar de volgende avonturen.

  Liefs van Roos.

 • YORI SWEERIS

  STUURT DE REST VAN DE KLAS OOK WEL WAT GRoetjes YORI

 • YORI SWEERIS

  hallo marijn ik vindt je foto;s heel erg mooi bij ons is het niet zo mooi en hoe gaat het met renee ik kom net van scool af heb je het naAR JE ZIN GROETJES YORI SWEERIS

 • olivier

  hallo Marijn hoe is het in Curacao groetjes Olivier

 • Groep 4 van De Driemaster

  Hallo Marijn (en de rest van de familie),

  Leuk om te zien wat jullie allemaal hebben gedaan. Wij vinden het leuk dat jullie bij de dolfijnen zwemmen. Het is vast leuk op Curacao.
  Gaat het inmiddels weer beter met René? Dat was schrikken voor Marijn!
  We missen je(Marijn) heel erg in de klas.
  Heel veel liefs en geniet nog van de laatste dagen in de zon en met de dolfijnen!
  Super dat Arlette er zo stralend uitziet tijdens het trainen!
  Nemen jullie voor ons ook een dolfijn mee? Dan kunnen we tijdens de zwemles met die dolfijn gaan trainen!

  Heel veel lieve groetjes van ons allemaal!!!

 • Eric en Coby

  Hoi lieve hollies,

  Wat klinkt dit super zeg! En allemaal tussen de dolfijnen… wat een geweldige ervaring! Geniet nog van de laatste week en we kijken weer uit naar de foto’s!
  Liefs Eric en Coby

 • Tiffany Tebbens

  Heee lieve schatten,

  Ik zie wel dat jullie het allemaal naar je zin hebben dat is mooi om te zien/lezen,
  ik ben zo blij dat arlette dit eindelijk mag meemaken ik gun het me vriendinnetje zo erg!,
  Maar de rest van de familie natuurlijk ook!
  het is zo mooi om te horen dat alles al beter gaat met der uitspraak en communiceren.

  Geniet nog allemaal van jullie week en tot snel
  ik wil echt alles horen!

  Dikke kus Tiffany,

  René laat je draai kunsten wel horen daar he! misschien wordt je wel een ster!!

  Marijn kijk je uit met je broer, succes met spelen schat

  Sandra, ik gun het je zoveel!
  Ronald, wat leuk dat je je verleden kan terug zien, geniet van het uit eten met je oude collega!

  Arlette ik hou van je!

 • Robert Esther Femke

  Hey Familie Hollemans,

  Wat is het fijn om jullie verhaal te lezen en foto’s te bekijken. Ik word er helemaal vrolijk van. Jullie krijgen ieder geval een hele dikke X van Femke. Jullie hebben gelukkig nog 1 week om te genieten, dan genieten wij ook weer van jullie verhalen en foto’s. En Arlette, heel veel plezier met de dolfijnen.
  Doei Doei.

  Liefs Ro Es en Fem

 • Oma Ina en Opa Arie

  Hoi Allemaal,
  Leuk dat Arlette weer uitkijkt naar Li-na. Doe maar goed je best Arlette, maar kijk uit dat die dolfijn je niet aan je vlecht trekt. Fijn dat het met jullie allen goed gaat en dat jullie veel plezier hebben. Groeten.

 • sander aline celeste en miguel

  we zijn trouwens wel benieuwd naar arlette haar nieuwe kapsel…

 • sander aline celeste en miguel

  heey een dagje vrij was vast ook lekker!
  heerlijk het eiland rond, en natuurlijk zonnen, jullie moeten wel bruiner terug komen dan ons, zal niet meevallen, want het is hier ook heerlijk zomers warm:P
  hahaha!

  geniet maar heerlijk verder! dikke xxx

 • Fen en Monique

  Heey Arlet!

  Wat super suuuuuper gaaf wat je allemaal aan het doen bent zeg!
  We zijn super trots op je! En wat kijkt jouw dolfijn Li-na lief uit haar oogjes!

  Heel veel plezier nog en een dikke kus van Fenneke en Monique

 • Balt en Marja

  Hoi, allemaal.
  Wat een mooie verhalen, en goed om te lezen dat Arlette het leuk vind.
  Geniet er nog maar van en we blijven de verhalen volgen.
  Groetjes uit Honselersdijk

 • Diane, Peter en Charity

  Hoi allemaal, wat onwijs gaaf om jullie zo te volgen en super dat Arlette t zo goed doet. Echt geweldig, wij worden er helemaal enthousiast van en kunnen bijna niet wachten om zelf te gaan en dit mee te maken.Veel plezier nog met zijn allen!!

  Groetejs Diane, Peter en Charity.

 • Roos

  Hoi allemaal, SUPER, SUPER, SUPERGAAF, dat ook René, Marijn, Sandra en Ronald nu een heel klein beetje weten hoe het is om met dolfijnen te zwemmen.
  En Arlette, succes weer deze week. Vandaag (maandag) nog even chillen of gaan jullie nog een leuk uitstapje maken? En ik maar “hard” werken, zucht……
  Nou het is jullie van harte gegund hoor!!!

  Liefs van Roos.

 • Ton v/d Heiden

  Leuk om te horen dat Arlette het zo goed oppakt ! En dolfijnen die kunnen niezen? Weer wat geleerd! Veel plezier nog en de foto`s zijn mooi !
  Fijne week daar nog !

 • Oma en OpaMaassluis

  Goede middag
  Sandra en Ronald. en kids
  Wat leuk dat ook jullie van de dolfijnen les hebben gehad.
  Genieten maar! en gaat lekker door met jullie toernee.
  Liefs mamma en pappa
  XXXXXXX

 • Stichting Nicolette

  Lieve fam Hollemans,

  De helft van de therapie tijd zit er al weer op, en wat leuk om te lezen dat Arlette dingen laat zien die jullie ook verbazen. Zo zie je wat deze therapie allemaal los kan maken en handvaten voor thuis geeft.Geniet van het weekend en heel veel succes in de 2e therapie week!! Groetjes namens het bestuur van Stichting Nicolette, Teun

 • Noortje & Roos

  Ha Arlette,

  Ik heb het net gelezen wat jullie daar allemaal aan het doen zijn.
  Ik ben heel erg jaloers Arlette wat je allemaal doet met de dolfijnen, ik zou het ook wel willen.
  De foto’s zijn ook heel erg mooi en die zoen aan de dolfijn dat is ook knap hoor van jou.
  Nu kan je heel goed uitrusten voor morgen want dan gaat het weer beginnen.

  De groeten van Noortje & Roos (niet me moeder maar die met jou naar de paarden gaat.)

 • sander aline celeste en miguel

  wat fijn dat het zo goed gaat! alles boven verwachting, toppie!!

  heel veel plezier vandaag, met de hele familie zwemmen met de dolfijnen!
  knuffel van ons!

 • Bo

  Hee Roon en familie, goeie foto’s man!
  Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben!

  greetz vanuit het koude Nederland

 • leo en elly hollemans

  We volgen de Hoekse Hollies elke dag; Leo op zijn i-pod en ik op mijn i-pad. Erg spannend allemaal. Jammer van rene’s koppie, maar dat kan gebeuren. Hebben jullie tenminste daar ook eens een huisarts gezien!
  We kijken morgen weer om de nieuwe avonturen te lezen.
  De Vlaardingse Hollies

 • Familie Looije

  Hallo Arlette, wat zal jij samen met je broers en je papa en mama het geweldig naar je zin hebben, wat ben jij goed zeg met Lina helemaal TOP.
  Het is zeker wel lekker weer daar Arlette, nou ik zou best ook is willen kijken bij jullie!!! Maar ja dat kan niet, je kan wel tegen Marijn zeggen dat we met de F3 van
  HVC 10 hem wel missen, want helaas hebben we met 1-3 verloren van VFC F4, vorige week hebben de mannen met 1-1 gelijk gespeeld tegen ‘s-Gravenzande F9, maar ja lekker
  naar de dolfijnen op vakantie is natuurlijk vééééééééél leuker als voetballen.
  Nou heel veel plezier verder en de groetjes aan iedereen daar van

  Annette Arjan Chantal en Kaj Looije

 • Antoinette van Alphen

  Hoi Arlette,
  Wat een onwijs gaaf verhaal en wat doe je het goed.Super om je zo te zien met de dolfijnen.Ik heb het eerst zelf gelezen,maar ik zal het straks Jairo laten zien, hij zal wel ontzettend jaloers op je zijn. Straks kan jij hem leren hoe hij dolfijnentrainer moet worden. Marijn, je vriend mist je wel een beetje. Maar straks kan je hem vertellen wat je allemaal beleeft heb.Familie nog veel plezier en geniet ervan, tot schrijfs!!! Groetjes Antoinette John Youandi en Jairo

 • Aline

  Wauw! Wat een sprong! Arlet jij een bommetje!

 • opa louis en oma dini

  lieve Arlette
  wat doe jij hetgeweldig op jou therapie
  het lijkt of jij de trainer bent.
  ook rene en marijnjullie zijn hele goede assistenten
  allen een geweldig weekend.
  en we blijven jullie dagelijks volgen.
  xxx

 • Rita Stoter

  Hallo familie Hollemans,

  wat een belevenis. HEEL LEUK om via foto’s en stukjes jullie belevenissen te volgen.
  Vooral voor Arlette lijkt het mij geweldig. Geniet ervan!!!
  Groetje Rita Stoter.

 • Roos

  Hoi dolfijnenmeisje Arlette, assistentdolfijnentrainers René en Marijn, Sandra en Ronald, wat geweldig wat er allemaal gebeurt.
  Volgens mij is het nu al een reis om nooit meer te vergeten.
  Enne Arlette zoenen met Li-na, dan is het als je weer terug bent vast een makkie om Lars of Kenza ook een kus te geven, ik denk dat een paardensnuit veel zachter is als een dolfijnensnuit, of niet???

  Tot de volgende keer!
  Liefs van Roos.

 • PG2

  Hoi Arlette!
  Dankjewel voor het antwoord op de vragen.
  We zien nu al uit naar de foto’s. Wij gaan zo beginnen met de nieuwskring en jij mag heerlijk zwemmen met Li-na. Heel veel plezier!
  Groetjes van iedereen uit PG2

 • Leo en Elly Hollemans

  Wat een ontzettende leuke foto’s , ook van je broers samen.
  Ik dacht echt niet dat je het zou durven om die dolfijn te kussen. Ik zou het nooooooooit gedurfd hebben. Worden jullie al lekker bruin? Vandaag scheen hier ook de zon, maar natuurlijk niet zo als bij jullie.
  Jammer dat papa nooit op de foto staat, maar dat komt waarschijnlijk omdat hij de “fotograaf” is?
  Heel veel groetjes van de andere Hollies.

 • sander aline celeste en miguel

  ja en weer leuke foto’s!!!
  wat bizar en mooi om te zien hoe arlette t doet! Top!

  en de mannen zijn ook kanjers!

 • opa louis en oma dini

  Hallo holietjes
  wat een goed dag boek we zijn heel trots op jullie
  en wat krijgen jullie veel leuke dag boek mails.
  ook rene en marijn ook leuk dat jullie mee mogen doen.
  nog een fijne dag ,en tot mails ronald de web fotos zijn ook geslaagd!

 • Oma Ina en Opa Arie

  Hoi Meis, Prachtig die foto’s die we hebben ontvangen. Fijn dat het nu weer werkt op de site. Wat kun je al zwemmen en lachen met die dolfijn. We zagen dat je hem al een kus gaf. Gaaf joh! Leuk dat de jongens ook op het vlot mochten. Aai Li-na nog maar eens over zijn snuit! Groeten aan allen.

 • jolanda thiebou nieuwhof

  jo hollemannetjes het is net 6 uur geweest en ga ik gauw kijken hoe het jullie vergaan is super he een warme zonnige dag maar arlette je vertelde dat jij en de luna je broers zouden nat spetteren vertel hoe was dat lachen zeker geweldig je hebt een hoop lol dat lees ik wel en wat doe je goed mee met de trainingen zeg ik ben heel trots op je arlette. vraagje voor rene kan ik ook met jouw contact hebben zo ja wil je het dan mailen a.u.b. jolandathiebou@hotmail.com gr van de kwakkies gr jolanda

 • Franklin, Monique, Collein en Sem

  Hoi Arlette,

  wat een superstoere foto’s zeg. Ik zou aan je pap vragen of hij in de achtertuin een grote vijver gaat graven, misschien kan je dan zo’n dolfijn meenemen voor thuis. Geniet er daar nog maar van met z’n allen.

  Dikke kus van ons allemaal

 • Monique Theunissen

  Hoi Arlette,

  Wat een mooie foto’s van jouw en de dolfijnen, leuk om te zien dat je het zo naar je zin hebt. Geniet er lekker van en ik ga elke dag even lezen hoe het met je gaat!
  Doe je de groetjes aan papa, mama, rene en marijn!
  Nog heel veel Plezier!!

 • petra en marloes de lijster

  lieve Arlette en familie
  wat gaaf zeg,jullie zo te kunnen volgen.mooie foto’s
  een beetje jaloers zijn wij wel
  en die dolfijnen,is wel dolfijn zeg!!
  we blijven jullie volgen,heel veel plezier en een leerzame tijd
  groetjes

 • sander aline celeste en miguel

  wauuuuuuuuuuuw!!!
  mooie foto’s!
  enne… hoe hard niest een dolfijn:)

 • Leo en Elly Hollemans

  Wat leuk om over jullie belevenissen te lezen. Jammer dat het water niet zo warm was. Brrrrrrrrr. De dolfijnen hebben het gelukkig niet te koud. Geef ze maar een dikke kus van ons. Of is dat heel eng. Morgen gaan we weer kijken wat jullie dan weer hebben beleefd.

 • Eric en Coby

  Hoi Arlette,

  Wat een leuke foto’s met de dolfijnen! En heel stoer van je hoor!
  Heel veel plezier en lekker genieten! Doe je de groetjes aan iedereen..
  Lieve groetjes van Eric en Coby

 • Inge

  Hoi Arlette
  leuk dat we iedere dag een verhaaltje van je lezen.
  Ik zag op de foto dat je met je dolfijn aan het spelen bent.
  Op school zaten we jouw weblog te kijken
  groetjes van Inge

 • jolanda thiebou nieuwhof

  he meid heb je een leuke dag gehad wat een leuke foto jij de dolfijn en de bal waterpolo geinig zeg en je broers ook een gaafe foto 2 kanjers ben be nieuwt wat er morgen allemaal te lezen is jolanda is elke dag aan jouw aan het denken wat zou er vanavond op de site staan en dan kijk ik gauw als ik gegeten heb en praat er dan met allie over wij genieten mee met jouw avontuur. tot morgen welterusten lekker dromen over tosties? toedels jolanda

 • Roos

  Hoi Arlette, zag ik je toch ineens in de krant (Groot Westland) staan met koptelefoon op, met het fluitconcert voor minister van Bijsterveldt. Ik zal hem voor je bewaren.
  Niezen dolfjnen net zo als paarden? Want dat is ook soms wel schrikken hè.
  Lijkt me heel leuk om waterpolo te spelen met een dolfijn, leuke foto.
  En wat een leuke foto van je broers, hebben jullie het ook leuk jongens? Is er veel moois te zien onder water?
  Nou heel veel groetjes voor jullie alle vijf en succes met alle oefeningen.
  Oja, heet jouw dolfijn nou Lina of Luna?

  Liefs van Roos.

 • oma Dini

  Lieve schatten van oma Dini en Opa louis,wij genieten echt met jullie mee ook alle reacties zijn heel leuk he?En onze kleinzonen ook geweldig op de foto.Arlette geniet met de dolfijnen en de familie.xxx oma en opa

 • PG2

  Hoi Arlette,
  Wat een leuke foto’s!
  Mag je de dolfijnen ook eten geven? Ze zien er erg lief uit.
  Groetjes en veel plezier toegewenst van je klasgenoten!

 • Hans Tobel

  Ha René, Arlette en de rest van de familie!

  Veel plezier en veel succes. We leven met jullie mee,

  Groeten van klas 2VK!

 • jolanda thiebou nieuwhof

  geweldig arlette jouw lach van oor tot oor dat zegt alles wat een prachtige foto

 • Jan & Monique

  Geweldig om te lezen hoe goed het ging op de eerste dag met de dolfijn. We gaan het iedere dag volgen hoe of het verder gaat.

 • Arco Flikweert

  Hee familie Hollemans !

  Veel plezier en een leerzame tijd toegewenst in Curacao. Groetjes van iedereen op het Floracollege !

 • Cindy

  Lieve Arlette,
  Wat ben je stoer in het water en wat luistert Luna goed naar je.
  Je lijkt wel een echte dolfijnentrainster.
  Ik kan bijna niet wachten op de volgende foto’s en avonturen die je daar nog gaat meemaken.
  Heel veel plezier, en ik blijf je volgen hoor!
  Dikke kus Cindy

 • Robert Esther Femke

  Hey Arlette,

  Eindelijk is het zo ver. Maanden weken en dagen weg gekruist op je kalender. En zo zie ik een mooie foto van arlette met een dolfijn. Heerlijk genieten meis, en ook de rest van de Familie. Dit heb jij verdiend. Heel veel plezier allemaal.

  Dikke X Ro Es en Fem

 • Inge

  Hoi Arlette
  Was het leuk in het water met de dolfijnen?
  Heb je met dolfijnen gespeeld?
  Ik heb je foto s gezien. de dolfijnen zijn wel lief.
  Ik mis je heel erg ik wil je gezond terug zien.

  groetjes van Inge

 • Roos

  WOW, super om je verhaal te lezen en vooral de foto’s te zien.

  Gisteren Lars geaaid, maar Kenza wilde niet naar me toe komen, die dacht vast Arlet is er niet en naar jou kom ik niet als je niet eens wat lekkers voor me hebt.
  GENIET,GENIET,GENIET van alles wat er nog gaat gebeuren en tot de volgende keer.

  Liefs van Roos.

 • oma Dini

  Arlette ongelooflijk om jou zo te zien met de dolfijn in de buurt,heel leuke foto’s wij kijken al uit naar de volgende,liefs oma Dini en opa louis.

 • Oma Ina en Opa Arie

  Hè hè Arlette en allemaal, eindelijk een berichtje want daar zat je op te wachten. Wij ontvingen vanmorgen een foto van je met een dolfijn. Je vond het wel spannend zeker. Jammer dat papa problemen heeft met de site. Nog veel plezier jullie allemaal. Groeten

 • Kim

  Wat een leuk verhaal zeg om te lezen!
  Fijn dat jullie het zo leuk hebben. Wij vinden
  je heel stoer in het water. We willen nog wel
  een foto met jou en een dolfijn op de site.

  Misschien past er ook wel een in de koffer als
  je naar huis gaat dan mag hij hier boven in bad.

  Groetjes, Kim

 • Lidwien

  Hallo Arlette,
  Kom ik na een skivakantie weer op school en geen Arlette te zien. Was ze al op vakantie naar Curacao. Je had al een paar keer gezegt dat ik de site van stichting Nicolette moest lezen, dus gauw gedaan en hierdan een berichtje om je heel veel plezier te wensen en lekker te genieten, ook voor je familie.
  Tot gauw, groetjes Lidwien van de HBS

 • jolanda thiebou nieuwhof

  he arlet ben zo jaloers op je hoe voelt een dolfijne huid eigenlijk ?ik wens je onwijs veel plezier toe.gr jolanda mamma van tiffany he dj krul in curacao heb je al boekingen gemaakt want ja je kunt natuurlijk een balletje op gooien daar haha geniet rene dit is zo uniek voor je ook jij verdient deze reis gr jolanda. hallo marijn heb je het naar je zin met je broer lekker veel zwemmen daar en snorkelen dat zul je geweldig vinden veel plezier marijn gr jolanda.

 • Diane, Peter en Charity

  Hoi allemaal, super snelle reis gehad dus!! We zijn heel erg benieuwd hoe t gegaan is de eerste dag!! We gaan jullie volgen hoor, veel plezier en Arlette doe je best!!
  Groetjes Diane, Peter en Charity!!

 • PG2

  Beste Arlette,

  Wat leuk om je verslag te lezen. We vinden het ook erg leuk dat je ons op de hoogte houdt. Fijn dat de reis goed is verlopen. We vonden het leuk om je op de foto te zien en hopen er nog veel meer van je te zien.

  Wat voor weer is het bij jullie? Bij ons is het mooi. Er is veel zon.
  Wat voor planten en dieren kom je tegen?

  We missen je hier, maar we hopen dat je het heel erg naar je zin hebt.

  Groetjes van PG2

 • Timo en Yvonne

  He Arlette, op de valreep hoorde ik van mama dat we je kunnen volgen op Curacao.
  Jij heel veel plezier met de dolfijnen toegewenst en voor papa, mama, Rene en Marijn natuurlijk ook heel veel plezier. Voor papa zal het wel heel bijzonder zijn om daar met jullie te zijn ;-)) Groetjes Timo, Frank en Yvon

 • Roos

  Hoi, fijn dat de reis goed verlopen is, vandaag de eerste therapie dag?

  Heel veel plezier en ben benieuwd hoe jouw dolfijn heet.
  Voor papa, mama, en je broers heel veel plezier en niet teveel bommetjes maken in het zwembad hè.

  Liefs van Roos
  P.s. Arlette, ik zal Lars en Kenza vanavond een knuffel geven namens jou.

 • Elly Hollemans

  Leuk je verslag van de eerste dag te lezen. We gaan je volgen!

 • Inge

  Lieve Arlette en familie,
  Ik heb het dagboek gelezen. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen.
  Veel plezier met de dolfijnen!
  Er staan foto’s van de Lady’s Night op de site. Er zitten een paar foto’s bij waar wij samen heel leuk op staan.
  Groetjes, Inge

 • stolze

  en ja, het eerste verslag staat online!
  morgen met de dolfijnen zwemmen, wat super kikke!!!
  Arlet, heeeeeeeel veeeel plezier, je bent een kanjer, geniet ervan!
  en natuurlijk ook Marijn en Rene!! en paps en mams!!

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  Morgen de eerste therapie dag! Maanden hebben jullie hier naar uit gekeken. Eerst afgelopen week nog hard meegewerkt aan de Ladies Night…….daar zijn we jullie heel dankbaar voor!!! Lieve Arlette, wij wensen jou, papa, mama, Rene en Marijn een geweldige tijd toe en dat je maar veel mag leren van de lieve therapeuten. Ben benieuwd wat je van de dolfijnen vind……..best spannend allemaal!!! Rene en Marijn, ook jullie een geweldige tijd toegewenst!! Ronald en Sandra, geniet van deze bijzondere reis! Lieve groet,
  Anne-Mieke

 • fam Storm

  Hoi Arlette,veel plezier in curaçao.
  We hopen dat je net zoveel profijt van de therapie zult hebben als dat Laverne had.
  Er zijn op het CDTC fantastische mensen die jou zullen helpen en je veel kunnen leren.
  Kijk wel uit voor de zon,want je verbrandt er super snel.
  Groetjes van de familie Storm.

 • opa louis en oma dini

  goedemiddag
  eerste verslag en fofo al op de web site
  nog een leuke vervolg van jullie eeste dag op curacao
  groetjes van de leeuwtjes.

 • aline sander celeste en miguel

  heeeeeey allemaal,

  hoe is het daar?
  vast geweldig!! wij gaan elke dag kijken naar jullie verslagen!
  dikke kussen van ons en ook van deukie en de vogel:)

  knuffelllllllllll xxx

 • opa louis en oma dini

  Willemstad.10-3-2012
  Hoi Arlette en familie welkom in curacao
  De dolfijnen liggen al op jou te wachten
  ook de rest van de holies een hele fijne
  vacantie
  LIEFS OPA EN OPA!

 • R.van Leeuwen

  Lieve Arlette,

  Wij wensen je een prettige vakantie toe.

  Hartelijke groeten van ome ruud en tante paula

 • Lars

  Hoi arlette

  als eerste wil ik je natuurlijk een hele goede reis wensen naar Curaçao
  en je natuurlijk ontzettend veel plezier wensen tussen de dolfijnen en in Curaçao
  stuur je nog een berichtje terug?over hoe het daaar gaat in Curaçao
  ik mis je nu al
  een alvast een goede reis terug

  met vriendelijke groet
  van je klasgenootje lars

 • eileen

  haai arlette
  heb je er al zin in ik mis je nu al:)
  veel plezier met de dolfijnen

  dikke knuffel van eileen

 • Annette Looije

  Hoi Arlette,

  Heel veel plezier bij de dolfijnen. Heerlijk met het hele gezin bijelkaar. Geniet ervan allemaal,

  groetjes Arjan, Annette, Chantal en Kaj Looije

 • Elly Hollemans

  Nog maar 1 nachtje slapen, hopelijk slaap je!!, en dan is het zo ver. Een heeeeeeeele goede reis gewenst.

 • Roos

  Hoi Arlette en de rest van de fam., geen idee of je dit nog leest voordat jullie vertrekken, maar natuurlijk een hele goeie reis en een SUPERMOOIE tijd in Curaçao en ik ben reuze benieuwd naar je verhalen. En echt jammer dat ik niet in je koffertje meekan.

  Liefs van Roos.

 • Cindy

  Joepie, morgen vliegen jullie naar Curacao.
  Heel veel plezier, geniet ervan.
  Groetjes Cindy

 • corrie en wim post

  Hallo Arlette,
  Corrie en Wim Post wensen je een goede reis en veel plezier op Curacao.

 • Eric en Coby

  Hoi lieve Arlette,
  Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover..spannend hoor! Een hele goede reis allemaal en we kijken uit naar de foto’s en verhalen!
  Liefs en dikke kus van Eric en Coby

 • Astrid

  hoi Arlette, wat leuk dat je naar Curacao gaat! Geniet ervan, maar dat zal wel lukken. Doe de groetjes aan de dolfijnen, Groetjes van Astrid (HBS)

 • Kim

  Hoi Arlette,

  Het is 28 graden in Willemstad! Ik ben jaloers op je!
  Nog maar twee nachtjes slapen en dan is het zo ver.
  Ben je al zenuwachtig?
  Goede reis voor jullie allemaal!! Als jullie terug zijn,
  willen we alle verhalen horen!!

  Liefs, Kim

 • Remko en Anton

  Heel spannend zeg deze reis. Heel veel plezier en we gaan je elke dag volgen!

 • Saskia Verbeek

  Lieve Arlette ,
  Wow nog 3 nachtjes slapen en dan is het zover .
  Heel veel plezier bij de dolphijnen in Curacao .
  Echt super gaaf ga je volgen .
  Groetjes Saskia (juf van de Herman Broerenschool en mamma van Marcella )

 • Tessa denkers

  Lieve Arlette,

  Wij tellen samen elke ochtend bij de schoolbus als ik kelsey breng nog samen de dagen, je straalt dan helemaal.

  Geniet van dit mooie avontuur en als je weer terug komt wil ik alles van je horen, want dan gaan wij ook langzaamaan aftellen.

  Veel plezier groetjes tessa( mama van kelsey)

 • Noortje

  Ha Arlette,

  Heel veel plezier in Curacao, ik hoop dat je het heel erg leuk hebt, ik zou ook wel met je mee willen zwemmen met dolfijnen lijkt me heel erg leuk.
  Je weet misschien nog wel wie ik ben vraag het anders aan je ouders of aan Roos.

  Groeten van Noortje.

 • leo en elly hollemans

  Lieve Arlette en familie,
  We wensen jullie allemaal een hele fijne reis. Het is natuurlijk heerlijk, dat jullie zo’n mooie reis gaan maken met het gehele gezin. Nieuwe herinneringen zullen zeker “geboren” worden.
  Wij zijn best een beetje jaloers, hoor Arlette, want wij hebben nog nooit met dolfijnen gezwommen, dus we hopen dat je ons gaat vertellen hoe het was, als jullie weer terug zijn. Het zal wel super-supergaaf worden.
  Heel veel plezier met zijn allen en lieve groeten van Leo en Elly

 • Kim

  Hoi!

  Arlette, heel veel plezier in het warme Curacao!
  Word maar lekker bruin en doe de groetjes aan de
  dolfijnen!

  Liefs, Kim

 • Cindy

  Goede morgen lieve Arlette,
  Nog maar 7 nachtjes slapen en dan is het zo ver.
  Mag ik echt niet met je mee(hi hi )
  Doe flipper dan maar de groeten van mij en geef hem een dikke zoen. (durf je dat?)
  Heeeeeel veeeeeeel plezier dikke kus Cindy.

 • Miranda Baak

  Hoi Arlette, wat leuk dat je naar de dolfijnen mag! Supergaaf! Wel een beetje spannend he! Ik wens je heel veel plezier en succes. Groetjes Miranda (schoolvriendin van mama)

 • corrie en wim post

  We hebben van oma en opa van Leeuwen gehoord dat je naar Curacao gaat. Daar ga je lekker zwemmen en spelen met de dolfijnen. Wij blijven op je dagboek kijken wat je daar allemaal aan het doen bent. Wij wensen je heel veel plezier. Veel groetjes van Corrie en Wim uit Maassluis

 • Oom Karel en Tante Riny

  Hoi Arlette,
  Het begint nu al spannend te worden. Als je in dit dagboek jouw verslag geeft dan kunnen wij er ook van meegenieten. We zijn benieuwd naar jouw eerste verslag en zullen het blijven volgen. Veel plezier en maak er wat moois van.
  Groeten van Oom Karel en Tante Riny.

 • R.van Leeuwen

  Hallo Arlette,

  Ik kreeg van je opa louis deze site.
  Wat leuk dat jij een eigen dagboek hebt.
  Hoe gaat het met jou?
  Tante paula en ome ruud hebben jou al een tijd niet meer gezien.
  Wij zijn blij dat we ook eens wat van jou kunnen lezen.
  De hartelijke groeten ook aan je vader en moeder en tot e-mails.

 • oma Dini

  Lieve schat van oma,ook ik tel de dagen af voor het grote gebeuren”het feest met de dolfijnen”Ik ben ook benieuwd naar de foto,s en de verhalen van jou.Liefs Oma Dini.

 • opa louis

  Hoi Arlette
  Wat dol fijn dat je nu gauw naar curacao gaat.
  ik wens je veel plezier en leuk spelen met de dolfijnen
  Laat gauw wat van je horen als je daar bent.
  veel liefs opa louis.

 • Marlon en Ada

  Wij gaan jullie volgen! Heel spannend allemaal! Groetjes

 • Aline

  Haha ja dat gaat niet helemaal goed hè…! Arlette gaat wel, misschien duik ik in haar koffer:)

 • Opa en Oma Dijkhuizen

  Halo Aline

  Het is heel fijn dat jij ook naar Curacao gaat. Onze kleindochter Laverne is nu in Curacao.
  Het worden nog spannede weken voor het gezin eer je er naar toe gaat daar kunnen wij zelf ook van mee praten als Opa en Oma.
  Wij wensen dat het voor jouw een hele beleving is daar.
  Groetjes van Opa en Oma van Laverne.

 • Aline

  Jeeej spannend!! Leuk leuk leuk! Mooie foto ook! X

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>