dagboek Bjorn

Dagboek Bjorn

Dagboek Bjorn

Op 26 augustus vertrekken wij richting Curacao en op 29 augustus zal Bjorn gaan starten met de dolfijntherapie!!!

We zijn ontzettend benieuwd naar wat de therapie voor Bjorn zal betekenen. In de dagboeken van de andere kinderen hebben we al zoveel positieve verhalen gelezen. We hopen dat we dit ook over Bjorn mogen opschrijven in zijn dagboek. We zijn stichting Nicolette erg dankbaar dat we deze kans krijgen.

Bjorn is een vrolijke jongen van 7 jaar. Bij zijn geboorte leek alles goed te zijn. Maar toen hij bijna twee jaar was en nog niet kon lopen, zijn we via de fysiotherapie doorverwezen naar de kinderarts en hebben daarna vele specialisten bezocht.

Bjorn heeft een verstandelijke beperking en communicatienood. De oorzaak hiervan is nog altijd niet bekend. We zien vooruitgang in zijn algehele ontwikkeling en met name zijn spraak is de laatste twee jaar flink vooruitgegaan.

We hopen dat de therapie Bjorn verder kan stimuleren in zowel zijn geestelijke als motorische ontwikkeling. We zullen jullie via dit dagboek op de hoogte houden over onze bijzondere ervaringen in Curacao!

Groetjes, Heidi, David, Bjorn en Sven.

Vrijdag 26 augustus 2011

Gisteren om 6.15 uur werden we opgehaald door opa Mias om op weg te gaan naar Schiphol. Bjorn en Sven vonden het allemaal reuze spannend.

Op Schiphol ging alles voorspoedig met inchecken e.d. Een half uur voor vertrek hing er een grote donderwolk boven Schiphol. Welke ook uitbarstte, onweer en harde regen. We gingen wel het vliegtuig in, maar we mochten nog niet vertrekken. We hadden een kleine driekwartier vertraging. Maar dit is te overzien!

Het vliegen ging heel goed. Sven vermaakte zich prima met het televisie schermpje. Die hebben we amper gehoord. Bjorn vond het soms wat lang duren, maar had al snel contact met twee stewardessen. Jullie raden het denk al, met lang haar!

Om 13.15 uur Curaçaose tijd kwamen we aan. Op het tempo van Curaçao kwamen we door de douane heen. Met de taxi naar het appartement en toen direct een duik in het zwembad genomen.

Wat was Bjorn moe, maar van het zwembad kwam hij weer een beetje bij. Sven was niet moe te krijgen. Het is gelukt om ze tot de avond wakker te houden. Bjorn werd om 3.30 uur wakker en was helemaal klaar met slapen. Dus we hebben het zonnetje op zien komen.

Nu ligt iedereen heerlijk in het zwembad en zullen we vandaag wel een strand op gaan zoeken. We willen ook even langs het CDTC gaan om alvast even een kijkje te gaan nemen.

Het is hier heerlijk en genieten nu al volop!

Tot de volgende keer,

Groetjes Opa, Oma, Bjorn, Sven, David en Heidi

Bjorn en Sven op schiphol

aangekomen op curacao wachten op de taxi

zaterdag 27 augustus

Bon bini,

Vanmorgen zijn we naar het CDTC ( centrum voor de dolfijntherapie ) geweest. Even kijken waar het precies is en even geïnformeerd hoe laat we er maandag moeten zijn. We mogen ons om 7.30 uur melden, de therapietijden zijn ’s ochtends van 8.00- 10.00 uur.

We hebben gelijk even rond gekeken in het sea aquarium en hebben de dolfijnen al gezien. Het komt nu heel dichtbij. Spannend hoor! Het is zo moeilijk om je er iets bij voor te stellen en hoe zal Bjorn het allemaal gaan vinden? We gaan het maandag allemaal ervaren.

Bjorn heeft nog erg last van de vermoeiende reis, dus zijn we toch maar gewoon naar ons appartement gegaan en Bjorn is even gaan slapen. Hier knapte hij van op en hebben we heerlijk een dagje in het zwembad vertoefd.

Groetjes van ons allemaal

maandag 29 augustus 2011

Goedemorgen allemaal,

Vandaag de eerste dag dolfijntherapie. We waren allemaal best een beetje zenuwachtig en gespannen.

Om 7.30 uur mochten we ons melden. Dat lijkt vroeg, maar voor Bjorn is dit een hele mooie tijd. Hij is tot nu toe tussen 4.00 en 4.30 uur wakker. Dus om dit tijdstip is hij nog lekker fris.

Bjorn en Sven mochten eerst met de stagiaire Liesbeth mee, en wij hadden een gesprek met Dirkje de logopediste. We hebben gesproken over wie Bjorn is en Dirkje heeft uitgelegd wat er de komende twee weken allemaal gaat gebeuren. Na een half uurtje kwam Bjorn naar buiten met een wetsuit en ging het echt beginnen. Hij ging zonder problemen met Dirkje en Liesbeth mee.

Wij mogen vanaf een afstand meekijken, wat we natuurlijk erg leuk vinden. De dolfijn met wie Bjorn gaat zwemmen heet Chabelita. Het is een vrouwtje van vier jaar. Ze is ondeugend en zit vol energie.

Het doel van deze eerste dag was om Bjorn in het water te krijgen. Bjorn mocht dan zelf de keuze maken of hij met Chabelita en Dirkje wilde zwemmen of dat hij Chabelita een trucje mocht laten doen. Dit is gelukt, Bjorn ging het water in en heeft zowel gezwommen als Chabelita een trucje laten doen. Hij vindt het nog reuze spannend en zag het nog niet zitten om de dolfijn aan te raken.

Op het dok hebben ze nog een spelletje gedaan en hierna nog een keertje zwemmen.

Bjorn gaat graag morgen weer naar de dolfijnen toe, vertelde hij vanavond en glunderde hierbij van oor tot oor.

Sven mag morgen naar de kids club en heeft hier ook veel zin in.

De eerste dag van de  therapie zit erop, het begin van twee hele bijzondere weken die we tegemoet gaan!

Vanmiddag hebben we nog bij het appartement in het zwembad gezwommen. Het is hier vandaag de hele dag bewolkt geweest, maar de temperatuur ligt rond de 30 graden.

Groetjes, David, Heidi, Bjorn en Sven

30 augustus 2011

Hallo allemaal,

Na een heerlijke nacht geslapen te hebben werden we vandaag om 6.15 uur wakker! Heerlijk buiten ontbijten. Dat is echt genieten, de hele dag zijn we buiten.

Om 8.00 uur waren we weer bij het CDTC, Bjorn vond het best weer spannend. Maar hij ging zo weer met Dirkje en Elisabeth mee. Opa en Oma waren er vandaag ook bij. Sven mocht naar de kids club, dit was ook wel even eng, want de kinderen zijn allemaal wat ouder en Sven is de enige uit Nederland, de andere kinderen komen uit Duitsland. Maar samen met papa ging het goed en heeft hij spelletjes gedaan en is hij bij het sea aquarium wezen kijken.

Bjorn ging weer aan de slag. Wat is dat een mooi gezicht, in wetsuit op weg naar zijn dolfijn Chabelita. Bjorn had erg veel zin om het water in te gaan, eerst geeft hij Dirkje een flinke zet het water in en dan volgt hijzelf. Lekker zwemmen met Chabelita. Dirkje houdt Chabelita haar staart vast en Bjorn houdt zich vast aan Dirkje. Aanraken heeft hij nog niet gedaan, maar Dirkje gaf aan dat hij veel meer ontspannen was dan gisteren en ook al dichter bij de dolfijn kwam.

Op het dok heeft Bjorn hard gewerkt aan zijn mondmotoriek. De spierspanning van Bjorn zijn tong is niet hoog, waardoor hij verschillende klanken niet kan maken. Hier wil Dirkje aan gaan werken. Bjorn bleef op het dok ook regelmatig contact met Chabelita zoeken, maar dit is niet erg, omdat Dirkje op deze manier ook goed aan Bjorn zijn concentratie kan werken. Het is bijzonder dat er op deze manier zo hard met Bjorn gewerkt wordt. In het water heeft hij samen met Chabelita met de bal gespeeld, met een ring en ze heeft door een hoepel gesprongen. Bjorn mag samen met Dirkje de tekens geven zodat Chabelita weet wat ze moet doen.

Toen Bjorn klaar was kwam Dirkje nog even naar ons toe, om uit te leggen wat ze allemaal gedaan heeft en ze was zeer tevreden over hoe het gaat en is positief over de komende therapiedagen. Dat is goed om te horen. Bjorn zwaaide Chabelita aan het einde van de therapie gedag en zei “tot morgen”.

Vanmiddag zijn we naar Mambo beach geweest en hebben we gezwommen en gesnorkeld in zee. Bjorn was vanmiddag lekker relaxed.

Wat leuk om jullie reacties te lezen, bedankt hiervoor!

Tot morgen allemaal

31 augustus 2011

Hallo allemaal,

Na weer een heerlijke nacht te hebben geslapen, gingen we 7.45 uur fris en uitgerust richting CDTC. Het was vandaag voor Sven ook een hele leuke dag, want hij mocht vandaag met Bjorn mee het dok op. Beide jongens gingen met een brede glimlach richting Chabelita.

Ze begonnen met Chabelita gedag te zeggen. Sven aaide de dolfijn en wat deed Bjorn hierna…………… ook hij raakte Chabelita aan. Yes!!!! Wat was hij trots, dit kun je ook wel zien aan onderstaande foto’s.

Dirkje vertelde dat er ook een doel achter zit om broertjes en zusjes mee te nemen op het dok. Bij Bjorn heeft het gestimuleerd om Chabelita ook aan te raken, nu hij zag dat Sven het ook deed. Maar een ander doel is dat Bjorn aan Sven kan laten zien wat hij kan. “zie je wat ik kan, ik durf de dolfijn aan te raken, en met haar te zwemmen”.

Op het dok hebben ze vandaag geoefend met meerdere lettergrepen oefenen. Bjorn gebruikt vaak maar 1 lettergreep in een woord of een enkelvoudig woord. Bijvoorbeeld, ikke zwem. Dirkje zet eerst 1 blokje neer en daarnaast twee blokjes. Door de twee blokjes aan te wijzen wil ze Bjorn stimuleren door het meervoud te benoemen. Hij deed dit heel goed vertelde Dirkje. Ze is erg positief over hoe Bjorn het doet. Zijn concentratie probeert ze te behouden door veel oogcontact te zoeken, wanneer dit niet lukt doet ze haar handen naast zijn gezicht zodat hij moet kijken. Dit zijn voor ons natuurlijk veel bruikbare tips.

Tijdens de tweede watersessie mochten wij ook richting het dok, zodat we het nog beter konden zien, wat een geweldig gezicht is het om Bjorn zo te zien zwemmen bij een dolfijn, met een lach van oor tot oor en heel trots. Maar ook mooi om te zien hoe hard hij ook aan het werk is tijdens het spelen. Hij moet dingen op een bepaalde manier zeggen en vragen voordat hij iets mag doen met Chabelita. Dit werkt heel stimulerend voor Bjorn.

Het was weer een hele bijzondere ochtend en kijken alweer uit naar morgen. Morgen mogen wij ( David, Heidi en Sven ) ’s middags ook met Chabelita gaan zwemmen.

Vanmiddag zijn we naar daaibooi baai geweest. Een mooie baai, heel rustig en je kon er mooi snorkelen. Bjorn en Sven liggen de hele dag in het water. Sven snorkelt hand in hand met ons mee en Bjorn heeft vandaag ook met zwemvliezen aan rond getrappeld.

Tot morgen,

Groetjes David, Heidi, Bjorn, Sven, Opa en Oma.

1 september 2011

Goedemorgen allemaal,

Hier weer een berichtje van ons vanuit het tropische Curaçao. Wat is het toch heerlijk om iedere ochtend zo weer in je zwembroek en bikini te stappen.

We hebben vandaag weer een super dag gehad. Bjorn was vanmorgen wel aan het uitproberen bij Dirkje. Even kijken hoe ver hij kan gaan. Maar wanneer Dirkje dan zegt dat hij dan minder lang met Chabelita kan spelen hoeft hij maar even na te denken en doet snel weer mee.

Op het dok was hij ook iets minder geconcentreerd, dus zijn ze even een stukje verder gaan werken, hierna ging het beter. Ze hebben weer aan de mondmotoriek van Bjorn gewerkt, en het opbouwen van zinnetjes. Dit kunnen we af en toe al merken aan Bjorn. Hij maakt langere zinnetjes in de vraagvorm. Mag ik…………. Dit oefent Dirkje veel met hem, en we hebben dit nu al een paar keer uit zichzelf van Bjorn gehoord. Dirkje gaf ook aan dat het Bjorn goed doet wanneer hij veel positieve complimentjes krijgt. Dus wanneer hij iets zelfstandig en goed heeft gedaan, hem hierin veel complimentjes geven. Dit geeft Bjorn meer zelfvertrouwen. Genoeg bruikbare tips dus weer.

Bjorn heeft er zoveel plezier in wanneer hij in het water ligt, hij straalt alleen maar wanneer hij bij Chabelita is. Ook wanneer de therapie is afgelopen is het feest, want dan mag hij de elastiekjes uit de haren van Dirkje en Elisabeth halen. En jullie weten……… dat is een feestje voor Bjorn.

Voor ons was het vandaag ook een feestje, wij mochten vandaag ook met Chabelita zwemmen. Nu snappen we ook waarom Bjorn van oor tot oor glimt in het water. Wat een belevenis! We hebben met haar gezwommen, ze heeft haar kunstjes aan ons vertoont en we kregen een dikke kus van haar. Sven vond het ook prachtig en was totaal niet bang. Hij raakte niet uit geknuffeld met Chabelita. Opa en Oma hebben mooie foto’s gemaakt, zie hieronder het resultaat. Wij zijn een bijzondere ervaring rijker.

Jullie zijn weer bijgepraat, een fijne dag en tot morgen,

Groetjes David, Heidi, Bjorn, Sven, Opa en Oma.

2 september 2011

Hallo allemaal,

Vandaag  alweer de laatste therapie dag van de eerste week. We waren al door Dirkje gewaarschuwd dat de tijd erg snel gaat, en dat we dus vooral moeten genieten. Dat laatste doen we zeker, maar snel gaat het ook!

Vandaag was het weer een superdag, Bjorn is nu helemaal vertrouwd met Chabelita en heeft haar vandaag ook een kus gegeven en hij heeft gesurft  met haar. Tijdens het werken op het dok gaf Bjorn na een tijdje zelf aan dat hij achter de muur wilde oefenen. Dit geeft hem waarschijnlijk toch meer rust, en dit kan hij dus zelf heel goed aangeven.

Dirkje is weer aan de slag gegaan met Bjorn zijn mondmotoriek, ze probeert Bjorn zijn tong sterker te maken. We mogen thuis ook gaan oefenen door bijvoorbeeld iets lekkers op zijn bovenlip te smeren en Bjorn te stimuleren om zijn lip af te likken. Wanneer Bjorn zijn tong sterker is kan hij meerdere klanken maken.

We hebben Chabelita, Dirkje en de rest een fijn weekend toegewenst, Bjorn heeft iedereen uitgezwaaid. Even een vrij weekend, voor Bjorn misschien best lekker. vanmiddag in het zwembad bij blue Bay was hij ook erg moe en viel hij in slaap. Het is allemaal best inspannend voor hem, al die indrukken, hard werken, vorderingen maken en veel uitdagingen overwonnen.

Fijn weekend ook voor jullie, en tot horens

Groetjes David, Heidi, Bjorn, Sven , Opa en Oma.

Bjorn is aan het werk op het dok.

Bjorn is aan het surfen met Chabelita en Dirkje

We zijn in gesprek met Dirkje, zij verteld wat ze gedaan heeft en geeft ons tips en adviezen.

4 september 2011

Goedemorgen allemaal,

We begrepen dat jullie ook een mooi weekend achter de rug hebben qua weer?

Hier was het ook behoorlijk warm. Maar we zijn toch in onze pick-up gestapt. Zaterdag zijn we naar Willemstad geweest, we hebben veel moois gezien. De markten, de bootjes vanuit Venezuela, de pontjesbrug, de gekleurde huisjes en lekker gegeten.

Na Willemstad was het echt tijd om ons op te frissen in het zwembad bij ons appartement. Dat is wel genieten zo’n badje bij huis. Bjorn en Sven vinden het heerlijk. Wie de gekste sprongen maakt in het water.

Vandaag zijn we richting Westpunt gereden en zijn we wezen kijken bij het Noordwest punt. Dit is de rotskust van Curaçao. We hebben het nationaal park Shete boka bezocht. Hier hebben we hele mooie plekken gezien waar de zee hard tegen de rotsen aan bulkt. Bjorn vond dit prachtig, hoe harder hoe beter. Sven heeft mooie schelpen gevonden.

Toen we dit bezocht hadden zijn we wezen eten in Dokterstuin. Dit is een landhuis, waar de lokale bevolking in het weekend komt eten. We hadden geen idee wat we besteld hadden, Oma en ik willen ook liever niet weten welk vlees we geserveerd kregen. Het was wel  heel  gezellig.

Morgen gaat Bjorn weer naar de therapie toe, dus weer op tijd zijn bed in, zodat hij morgen weer helemaal fris is. We zijn benieuwd wat deze week ons gaat brengen. Sven mag morgen ook weer mee het dok op. Dit vind hij natuurlijk erg leuk, ook Bjorn vindt dit gezellig en kan hij laten zien wat hij allemaal kan. Wij hebben er weer zin in!

We hebben nog een  paar mooie foto’s van dit weekend erbij gedaan.

Tot horens,

Groetjes David, Heidi, Bjorn, Sven, Opa en Oma.

5 september 2011

Goedemorgen allemaal,

De tweede week van de therapie is van start, de tijd gaat veel te snel. Vandaag weer fris op weg naar het CDTC. Bjorn zegt dat hij er zin in heeft, dat is mooi!

Bjorn begint  ’s morgens binnen met een spelletje te doen. Dit is voor zijn concentratie, motivatie en communicatie. Vandaag heeft Bjorn zin om ondeugend te doen, dus na een minuut of 10 komt Elisabeth naar buiten met de mededeling dat Bjorn een kwartier later richting het dok komt. Wij zijn uiteraard blij dat hij dit gedrag nu ook bij Dirkje laat zien. Dit zijn voor ons de moeilijke momenten. Het is niet makkelijk wanneer Bjorn geen zin heeft, om hem te motiveren iets te doen. Ook op school is dit een bekend probleem.

Bij Chabelita gaat het allemaal prima, zij motiveert Bjorn erg om actief mee te doen. Helaas kunnen we de dolfijn niet meenemen in onze koffer. Maar gelukkig krijgen we veel bruikbare tips van Dirkje aangereikt, zodat we thuis en nu ook al aan de slag kunnen.

Sven mocht vandaag ook weer mee het dok op, dat is dikke pret voor beide jongens. Bjorn vindt dit ook erg gezellig. Zwemmen met Chabelita, racen op de surfplank, Chabelita duwt dan met haar snuit op de voeten van Dirkje, dit gaat lekker hard. Springen over de stok, door de hoepel en ringen gooien. Het is dolle pret in het water. Heerlijk om dit spel te mogen aanschouwen vanaf de zijlijn.

Vanmiddag zijn we weer naar een nieuwe baai geweest. Porto Marie, wat is het allemaal toch mooi op de stranden. Een hele goede snorkelplek, Sven snorkelt gezellig mee en vandaag heeft hij een duiker onder hem zien zwemmen die naar hem zwaaide. Bjorn ligt lekker te dobberen in de zee, maar vindt een zwembad wel het leukste. Dus bij thuiskomst nog even springen in ons eigen zwembad.

Na een lekkere pastasalade is het tijd voor de jongens om de bedjes op te zoeken.

Een fijne dag en tot morgen.

6 september 2011

Bon bini,

Vanmorgen weer fris richting het CDTC. Bjorn had er weer zin in. Wanneer we zeggen dat hij naar Chabelita gaat, begint hij te stralen en roept enthousiast haar!!!! Niet alleen Chabelita is erg leuk voor Bjorn, maar dat hij na afloop nog aan de haren van Elisabeth en Dirkje mag zitten is ook een flinke beloning na het harde werken.

Wij ( David en Heidi ) hadden vandaag een gesprek met Astrid. Zij is de orthopedagoge binnen het centrum. Vragen waar je tegenaan loopt binnen de opvoeding, gedrag wat je moeilijk vindt om mee om te gaan, de omgang van Bjorn en Sven onderling. Deze onderwerpen hebben we met haar besproken. Het was een goed gesprek waar we veel aan hebben gehad en waar we zeker wat mee kunnen. Heel fijn dat dit ook aangeboden wordt binnen de therapie. Astrid gaf ook aan, dat er in twee weken geen totale verandering kan optreden, maar dat ze hierin wel een start kunnen maken en dat we hier thuis mee verder aan de slag kunnen gaan.

Het was vanmorgen weer hetzelfde als gisteren. Bjorn was binnen tijdens het spel aan het uitproberen, hierdoor werd de dok tijd eraf gehaald. Voor Bjorn lijkt het dat hij dan minder in het water ligt omdat hij normaal 2 keer in het water gaat en nu maar 1 keer. Het doel is om hem hierdoor te motiveren om het spel te spelen.

Opa en Oma hebben vandaag op het dok gekeken naar Bjorn toen hij aan het spelen en werken was met Chabelita. Hij wordt steeds vrijer met Chabelita en Dirkje geeft ook aan dat die twee steeds meer maatjes worden van elkaar. Leuk om te zien!

Sven was vandaag weer naar de kids club. Hij heeft de neushaaien en roggen gevoerd. Het gaat eigenlijk prima tussen de Duitse kinderen. Hij kwam vandaag terug met een mooie gefiguurzaagde dolfijn die hij mooi geverfd en versierd heeft. Morgen is het dolfijntrainersdag. Hij mag dan met de andere kinderen met een dolfijntrainer mee. Ze verteld van alles over de dolfijn en ze gaan samen het dok op. Een hele belevenis voor beide jongens!

Vanmiddag zijn we naar Cas Abao baai geweest. Er lag een vlot in zee, hier zijn we met de jongens naar toe gezwommen. Er zat een touw bij de trap en de jongens vonden dat ze op een pont zaten. Ze hebben hier heerlijk gespeeld, af en toe een duik in het water en dan konden de trossen weer los! Genieten van een mooi spel samen.

We kunnen weer terugkijken op een goede therapie ochtend en een mooie strandmiddag.

Tot morgen,

Groetjes David, Heidi, Bjorn, Sven, Opa en Oma

Bjorn geeft Chabelita een dikke kus

Met zijn allen op het vlot, we spelen of het de pont is

7 september 2011

Goedemorgen allemaal,

Vanmorgen om 7.45 uur weer richting het CDTC. Bjorn weet het al goed, handdoek en zwembroek mee onder zijn arm en gaan.

Bjorn heeft vandaag super goed zijn best gedaan. Het spel ging heel goed, dus hij had vandaag twee keer een watertijd en tussentijds heeft hij op het dok gewerkt. Op het dok vond hij het we moeilijk om zich te concentreren, dus Dirkje gaf hem de keuze of meedoen en anders naast het dok werken. Bjorn gaf zelf aan, om naast het dok te werken en toen ging het heel goed.

Dirkje heeft geoefend op de letter k en verder de woorden in stappen verdeeld. Bjorn zegt ikke zwem, ikke douch enz. Dirkje leert hem om de woorden volledig te benoemen met blokjes en wanneer deze niet voorhanden zijn met tellen met haar vingers. Hij pakt het bij Dirkje goed op.

Tijdens de tweede watertijd mocht hij met de dolfijnen Chabelita en Papito zwemmen, dit werd een feestje. Elke hand een vin vast en gaan………. Super!!! En dan dat gezicht van Bjorn erbij, het is een genot om naar te kijken. Wat zal Bjorn en wij ook dit allemaal gaan missen.

Dirkje is heel tevreden over de vorderingen van het begin tot nu, ze vindt dat Bjorn dingen heel goed oppakt en ze heeft er voor thuis ook veel vertrouwen in.

Bjorn is op de dag bij ons ook heel goed bezig. Hij eet al een paar dagen zelfstandig zijn bord met eten leeg. Het is ook heel mooi om te zien dat hij zo geconcentreerd hiermee bezig is. ( Meestal wanneer het niet direct lukt wordt hij boos en gooit hij zijn bestek neer en is hij er helemaal klaar mee ). Aan en uitkleden gaat ook heel soepel. Wij proberen hierin natuurlijk ook de tips van de therapeuten mee te nemen. Dit lijkt al goed zijn vruchten af te werpen!

Sven had vandaag dolfijntrainersdag. Het zou eigenlijk de bedoeling zijn dat hij met de andere kinderen het dok op zou mogen, dit ging helaas niet door. Hij is wel naar de dolfijnenshow geweest en de dolfijnentrainster heeft heel veel over dolfijnen verteld en ze hebben verschillende quizzen gespeeld. Je kunt aan Sven alles vragen over dolfijnen, hij weet het antwoord.

David heeft vandaag een duik gedaan. Hij heeft zes jaar geleden zijn duikbrevet in Curaçao gehaald, dus dat was natuurlijk wel weer even leuk om de onderwaterwereld te bekijken.

Wij hebben gezwommen in het zwembad van het appartement, de jongens vermaken zich hier heel goed. Na vier uur achtereen in het water te hebben gelegen, vinden ze het nog vreemd dat het weer eens tijd is om iets te eten.

Een fijne dag, en tot morgen.

Groetjes David, Heidi, Bjorn, Sven, Opa en Oma.

Bjorn zwemt met Chabelita en Papito

Bjorn met Dirkje en Elisabeth

Bjorn in het zwembad

Sven raakt niet uitgesnorkeld

8 september 2011

Goedemorgen allemaal,

Nog maar twee keer richting het CDTC, het is een raar idee. Vandaag mogen wij tijdens de tweede watersessie achter het dok komen staan. Sven gaat vandaag niet naar de kids club, hij wil graag Chabelita nog een keer zien en gedag zeggen.

Bjorn gaat eerst zoals iedere ochtend binnen aan de slag. Hij doet weer een spel waarbij zijn spraak geoefend wordt en zijn concentratie. Vooral aan het begin van de therapie merkte Dirkje dat wanneer hij het niet wist, hij zijn concentratie kwijt raakte en niet meer gemotiveerd was om het spel te spelen. Hij gaat dan negatief gedrag vertonen en niet meer luisteren. Dirkje ziet hierin in de tweede week een verandering. Wanneer het niet lukt raakt hij nog wel zijn concentratie kwijt, maar hij is wel beter te motiveren om het nog eens te proberen.

In het water ging het super. Wanneer je dichtbij staat zie je nog veel beter de interactie tussen Bjorn en Chabelita, maar ook het samenspel tussen Dirkje, de dolfijntrainster en Bjorn. Bjorn kiest uit twee plaatjes wat hij wil doen, hij vraagt dit in zinsvorm aan de dolfijntrainster en dan gaat hij iets doen. Bijvoorbeeld spelen met de bal of de ring. Ook de volledige woorden worden geoefend. Er wordt pas iets met Chabelita gedaan wanneer Bjorn het helemaal goed zegt en uitspreekt. Hierin zie je dat de dolfijn een hele goede motivatie is. Deze combinatie maakt deze therapie zo succesvol.

Sven mocht nog even het dok op om Chabelita een hele dikke knuffel te geven en gedag te zeggen. Dat viel niet mee want Chabelita heeft een zeer hoog knuffelgehalte voor Sven. Ben benieuwd hoe dit morgen met Bjorn zal gaan, want hij kan er ook wat van naar Chabelita toe. We hebben Bjorn er in elk geval goed op voorbereidt dat het morgen de laatste keer is.

Vanmiddag wilde we naar een strand gaan, maar er hingen behoorlijke regenwolken in de lucht. We hebben het plan veranderd en zijn naar Groot Santa Martha in Soto geweest. Dit is een oud landhuis met veel grond eromheen. Hier is een sociale werkplaats, mensen met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking zijn hier werkzaam. Ze knappen meubels op, ze verbouwen groente, maken aardewerk en stoffen poppen, er zijn wat beesten. Ze hadden zelfs twee koeien, dit vond Bjorn natuurlijk erg mooi. Deze kom je verder op dit eiland niet tegen. Er is een winkel bij waar ze hun zelfgemaakte spullen verkopen.  Mooi om te zien, dat deze mensen op deze manier een goede plek in de maatschappij hebben gekregen.

We hebben vandaag flinke regen en onweer gehad, maar laat in de middag knapte het weer op.

Tot morgen,

Groetjes van ons allemaal.

Zien jullie mij zwemmen met Chabelita?

Bjorn geeft Chabelita een dikke kus

Sven geeft Chabelita een dikke afscheidsknuffel

9 september 2011

Goedemorgen allemaal,

Vandaag was de laatste therapiedag. We gingen met een knoop in onze maag naar het CDTC. Afscheid nemen is nooit leuk.

Bjorn had een goede dag, binnen deed hij erg goed zijn best. Hij mocht dus snel het water in naar Chabelita toe. Ze hebben nog heerlijk gespeeld en elkaar flink geknuffeld. Het werken op het dok ging wat moeizamer, het was voor Bjorn moeilijk om zich te concentreren. Toen ze daarom even van het dok af gingen om te werken ging het alweer beter. Ze hebben hard gewerkt aan de articulatie.

Toen kwam toch echt het moment van de laatste watertijd. Een laatste keer met de bal, laatste keer springen, een laatste kus, en voor de laatste keer naar Chabelita  zwaaien. Bjorn zwaaide en zij “dag”. Hij vroeg nog even aan Dirkje “morgen weer?”  Maar helaas. Uit de vorige dagboeken merkte je altijd al, dat zo’n laatste keer niet meeviel. Dat hebben wij ook zo ervaren. Maar aan alle leuke dingen komt weer een einde, zo ook aan deze bijzondere periode. We kunnen terug kijken op een zeer leerzame en waardevolle twee weken. Het heeft voor Bjorn en voor ons allemaal heel veel opgeleverd. We zien nu al vorderingen en gaan met een berg aan tips en adviezen naar huis.

We hebben twee dvd’s met mooie foto’s mee naar huis gekregen. Een mooie herinnering  en er komt nog een uitgebreid verslag van Dirkje waar we veel aan zullen hebben.

We willen Stichting Nicolette heel hartelijk bedanken dat we deze mogelijkheid hebben gekregen. Het was onvergetelijk, super!

We willen ook alle mensen die een reactie hebben achter gelaten op het dagboek bedanken. Het was iedere avond weer een feestje om de reacties van jullie te lezen!

We wensen Jack, Daniëlle en jullie familie heel veel plezier toe voor de komende twee weken dat jullie therapie gaan volgen. Ga er van genieten, want bijzonder wordt het zeker!

Wij gaan nu nog even een weekje chillen op de Antillen en zien/ spreken jullie weer over een week!

Ayo, David, Heidi, Bjorn, Sven, Opa en Oma.

Ps: Een aantal kinderen uit Sven zijn klas hadden nog wat vragen naar Sven gesteld. Sven wilde deze graag beantwoorden en vond het erg leuk om iets van jullie te horen.

Liselotte en Jessica.: het is hier heel erg leuk en eigenlijk wil ik nog helemaal niet naar huis.

Fabiënne: Chabelita de dolfijn is heel erg lief. Het is jammer dat ik haar niet mee naar huis kan nemen.

Beau: natuurlijk ben ik je vriend nog. Vanaf volgende week ga ik weer met iedereen spelen.

Cas: bedankt dat je me veel plezier toewenst.

Niels: het water is hier helemaal niet koud, er zwemmen ook hele mooie visjes om je heen. Ik heb heel veel gesnorkeld met mijn papa, mama en opa en oma.

Thijs: het is hier altijd warm. Zelfs ’s nachts is het nog rond de 30 graden, maar we hebben een airco op onze slaapkamer.

Iedereen de groetjes en ik heb heel veel te vertellen volgende week maandag in de vertelkring.

Dag Chabelita, bedankt voor alles ik ga je missen, een dikke kus.

Chabelita met een mooie sprong

Een dikke knuffel voor Dirkje en Elisabeth

Sven bij de kidsclub met een echte zeester in zijn handen

135 reacties aandagboek Bjorn

 • henny

  hallo jongens
  ik lees en zie dat jullie het naar je zin hebben gehad en wat knap om de dolfijn een zoen te geven !!!!!
  gr jullie buurvrouw henny

 • Nel en Bas Molenaar

  Beste Heidi, David, Bjorn en Sven,

  Leuk om te lezen en te zien hoe goed jullie het naar de zin hadden. Het sombere weer in Nederland wacht, maar de zonnige herinneringen reizen mee terug.

  We zien jullie binnekort weer.

  Nel en Bas

 • danielle

  Hallo David, Heidi, Björn, Sven en opa en oma,

  Bedankt voor jullie berichtje. Tijdens jullie therapie zaten wij nog in het koude en natte Naaldwijk…elke dag keken we op jullie dagboek wetende dat wij na jullie zouden gaan starten. Het was leuk en bijzonder om te lezen. Maar we konden bijna niet wachten om zelf te gaan. Inmiddels hebben we er al weer 4 dagen op zitten. De tijd vliegt hier….het is zo bijzonder voor Danielle en ons allemaal, echt genieten en heel leerzaam. We zijn jullie nog niet tegen gekomen, wie weet.

  Geniet van de laatste dagen en de groeten van de hele familie Poortvliet en opa en oma.

 • Nellie Sies

  Hallo Bjorn en familie,

  Wat een bijzonder en waardevol avontuur voor jullie allemaal!
  Wat een geweldig gezicht om Bjorn zo vrolijk en trots te zien zwemmen met Chabelita !
  Bjorn heeft vast heel veel te vertellen in de klas.

  Hartelijke groeten, Nellie Sies , Intern Begeleider Tamarinde

 • laurens en Jolanda

  Geweldig wat een belevenis. Echt héél bijzonder…
  WE hopen jullie snel te zien en de verhalen nog eens te horen….

  Geniet nog even met elkaar!

  Laurens en Jolanda

 • juf Anne

  tja

  Wat zal ik zeggen..wat kan ik zeggen….
  Helemaal niets natuurlijk, behalve dan dat ik elke keer kippenvel kreeg bij jullie verhalen, de foto’s..ik heb genoten!
  Ik probeer mij voor te stellen hoe het voor jullie moet zijn geweest…..
  Wat een ervaring, iets wat niemand jullie meer afpakt. Om als gezin en opa en oma zoiets fantastisch mee te maken..geweldig, hier kunnen de meesten alleen maar van dromen.
  Bjorn en Sven…komen jullie snel “ff buurten” want dat heb ik wel gemist hoor.

 • Gerard en Joke

  We hebben al jullie verslagen gevolgd, het moet een geweldige tijd zijn geweest.
  Leuke foto’s.
  We wensen jullie allemaal nog een fijne vakantie en een goede reis terug.

 • Jokus Stapersma

  Wat een fantastisch dagboek! Ik hoop, dat jullie straks in Nederland verder kunnen met alles wat je hebt meegemaakt. Wellicht dat er later een moment komt, waarop ik jullie ervaringen mag horen vergezeld gaand van intonatie,mimiek en ongetwijfeld warme trots.
  Voor over een paar dagen: have a nice trip to Holland.

  groetjes Jokus

 • Els Hartensveld

  hoi Allemaal!!
  Jammer dat de therapie erop zit!! Gelukkig mogen jullie nog een weekje blijven om na te genieten! Neem aub de zon mee want hier is het zo ongeveer herfst!
  Met jip gaat het ook goed. Hij heeft net met Naomi geknutseld. Dat betekend naomi knutselen jip alles kapot knabbelen! ( met het plantje in de kooi is het goed gekomen! alleen had het niet met een sms-je om 2 uur in de nacht gehoeven!!!hahaha)
  tijdverschil ook!
  geniet nog van de laatste vakantie week.
  liefs van ons

 • Tante Bep.

  Hallo luitjes,

  Ik heb net alles nog weer eens doorgelezen en ook het dagboek van Jake, die net begonnen is met de therapie en ook nog blind is. Jack is een neefje van mijn zus Nel en zwager Ted en ik hoop dat hij net als Bjorn vorderingen gaat maken en
  er veel baat bij zal hebben.
  Nog een hele fijne week op de Antillen en voor het einde van de week een hele goeie terugreis toegewenst.

  Groetjes en liefs van T. Bep

 • Christa Stroo

  Hallo allemaal,

  Wat leuk om dit dagboek te lezen en vooral te horen dat Bjorn het zo goed heeft gedaan. Het moet voor jullie een hele belevenis zijn geweest. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje jaloers ben op Bjorn. Elke dag zwemmen met dolfijnen!! Wauw! Ik hoop dat de verbetering zich de komende tijd door blijven zetten en dat dit het begin is geweest van een (grote) stap voorwaarts.

  Goede reis terug naar ons koude, regenachtige kikkerlandje.

  Groetjes Christa

 • Corrie van Ettinger

  Hartelijk dank voor jullie enthousiaste dagboek met mooie foto’s.
  We hebben ervan genoten. Nog een prettige en gezellige week op de Antillen.

  Goede en voorspoedige reis terug naar Nederland.

  Groetjes Jaap en Corrie

 • Bert, Lida, Daan, Ruben en Sanne

  Beste allemaal,

  Het was super leuk om jullie avonturen elke dag te lezen!! De foto’s spreken boekdelen!! Heel gaaf dat jullie dit hebben mogen beleven!! Fijn dat Bjorn zoveel geleerd heeft en dat jullie zoveel bruikbare tips mee naar huis kunnen nemen!!
  Geniet met elkaar van de Antillen deze week, het mooie weer, de rust, het water en uiteraard van elkaar!!
  Tot volgende week.
  Groetjes familie Storm

 • Arlette Neervoort

  Hallo Heidi, David, Bjorn en Sven,

  Wat mooi om jullie belevenissen van de dolfijntherapie te kunnen volgen.
  Veel plezier nog op de Antillen.

  Groeten,
  Arlette

 • familie Boot

  Weer een leuk verslag van jullie kunnen lezen. Wij vinden het heel bijzonder wat jullie allemaal meemaken.
  Jullie mogen nu nog een weekje genieten en bijkomen. Dat is zeker verdiend.
  Daarna weer gezellig naar huis komen hoor, want het is zo stil in het straatje!!

  Groetjes, Joop, Arja, Naomi, Jannelieke en Sophie

 • Arnoldus

  Hallo Allemaal,

  Wat leuk om te lezen hoe goed het is gegaan,voor het hele gezin en opa en oma een bijzondere ervaring. Nu nog heerlijk een weekje genieten in de zon en dan weer richting huis met heel veel bruikbare tips.

  Veel plezier de komende week en een goeie reis naar huis,

  De Arnoldusjes.

 • Tante Co

  Bon bini.
  Ja, ja. Het zit er weer op voor jullie.
  Hartstikke bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om ons op de hoogte te houden, van jullie belevenissen. Het was,(voor ons allemaal) elke dag weer spannend, om weer wat van jullie te lezen.
  Nu nog lekker nagenieten op de Antillen.
  Voor allen een kus van mij.

 • Hoi Hoi,
  Met heel veel plezier het dagboek gelezen,echt genieten,van jullie belevenissen!
  Leuk om Bjorn met een big smile te zien met ‘zijn’ dolfijn…leuk dat Sven het ook naar zijn zin heeft,nog belangrijker vinden wij, dat Bjorn zijn woorden schat uitgebreid is,toppy voor jullie!!
  Een goede reis terug, groetjes voor allemaal de van Schietjes

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie Stapersma,
  Uit julllie verhalen zijn hele mooie pluspunten te lezen!! Jullie hebben goede handvaten om mee naar huis te nemen en om daar verder mee aan de slag te gaan!!! Wij, het bestuur van Stichting Nicolette, wensen jullie alvast een goede terug reis!! Lieve groet, Anne-Mieke

 • Wouter en Riet Koolhoven-Scheffers

  Heidi,David,Bron,Sven,Corrie en Wim.
  Wij kregen de tip van tante Co om deze site te bezoeken.
  Het heeft ons diep geraakt om te zien en lezen hoe Bron en jullie deze therapie met de dolfijnen hebben beleefd. Geweldig.
  Een hele goede terugreis naar huis.
  Wouter en Riet Koolhoven.

 • tante Hanny en ome Jac.

  Nee hoor, jullie blijven gewoon lekker nog een weekje!…..BOFFERS!

 • mennie

  Hallo allemaal.
  Wat een goede tijd hebben jullie daar.
  En heel wat vorderingen,zo dat jullie thuis verder kunnen gaan.
  Een hele belevenis daar in curacao.
  Nog een dag en dan is het voorbij,en komen jullie weer terug.
  Ik heb genoten van de fotos en de brieven.
  Groetjes Tante Mennie

 • René, Mariska en Joran

  Bon bini!

  Morgen alweer de laatste dag met de dolfijnen… wat gaat dat snel, zeg. Dat vinden wij hier al, laat staan jullie daar. Heel veel succes morgen! En daarna nog lekker even genieten en uitrusten van al dat harde werken.

  Groetjes,
  René. Mariska en Joran

 • Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  Hallo,
  Geniet van de laatste dagen dofijntherapie. Fijn om te lezen, dan Bjorn ook zo geniet van de therapie en vooruit gaat.
  Curacao is een heerlijk eiland, jullie genieten er volop van zo te lezen!

  Groeten,
  Sjors, Astrid, Nora en Sepp Beijer- van Veen

  P.S. Een dikke kus voor Chabelita van Nora. Ze mist hem nog iedere dag!

 • Juf Carla en groep 1 / 2 A

  Liselotte: Heb je het daar leuk?
  Fabienne W: Hebben jullie een lief dolfijntje?
  Jessica: Is het daar leuk?
  Beau: Ben je nog mijn vriend?
  Cas: De foto’s zijn erg leuk!
  Niels: Is het lekker water?
  Thijs: Is het daar ook koud?

  Ha Sven en familie,
  We hebbeb even naar je foto’s gekeken en hier boven staan wat vraagjes van de kinderen uit je groep!
  Groetjes maar weer en tot de volgende keer!!!
  Veel plezier nog met de dolfijnen.

  Juf Carla en groep 1 / 2 A

 • ben en wil stroo

  Hallo allemaal.
  Wat een prachtige verhalen en foto’s. Wel een beetje om jaloers op te worden. (niet echt hoor!)Bij ons klettert de regen tegen de ruiten en waait het nog behoorlijk hard. Al echt herfst.En dan…jullie foto’s. Wat fijn dat jullie zoveel positieve ervaringen hebben.Ook thuis zullen jullie vast nog heel lang hierop kunnen teren.Ook fijn dat jullie zoveel tips mee krijgen.Geweldig dat Sven ook zo mee kan genieten.Wij genieten van jullie verhalen. Nog heel veel plezier met elkaar.
  Groetjes Ben en Wil

 • Els Hartensveld

  hallo allemaal!!!!!!!!!!!!
  Wat gaat het goed zeg allemaal wat een positieve verhalen!! En wat zijn we jaloers op het mooie weer!!!!!Hier zijn de kaarsjes al weer aan en de gordijnen dicht voor de regen en de wind!!!
  oma je hebt de groetjes van de damens van de woensdagochtend sport club!
  Met jip gaat het goed (behalve dan dat het huis onder de poep zit! haha)Hij vliegt dus rond, behalve als stefan er is, want die vlucht naar boven! Hij was vd week wel wat stiller……. maar volgens mij gaat hij in de rui. Dat plantje in zijn kooi wat is dat voor plantje? wil nieuwe kopen maar waar en welk?
  hiert alles goed verder! groetjes en een kus voor jullie van ons

 • boer cees en hanny

  Hallo luitjes daar in dat lekkere warme curacao ,wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat met de therapie .Wij zijn wel jaloers op dat weer dat jullie daar hebben .
  Het lijkt hier wel herfst : storm en regen.
  geniet nog van de tijd die jullie rest .

  groetjes van cees en Hanny

 • Stapersma

  Hoi daar allemaal op Curacao ! We zijn allemaal in de ban van de dolfijn Chabelita. Aan oma haar tas zitten bedeltjes met, je raadt het wel : dolfijntjes ! Heerlijk dat het zo goed gaat. We genieten van de foto’s en verhalen. Zijn jullie de Christoffelberg al op geweest ? Ook al gedoken en gesnorkeld ? Kapitein Nemo al tegen gekomen, Sven ? Nog veel plezier en bak ze niet al te bruin ! (deze opa is een beetje verbrand). Groetjes en knuffels, van oma en opa S.

 • Elly Vermeer

  Hallo Stapersmaatjes en opa en oma
  Zo ff met een bakkie thee lezen wat jullie de afgelopen dagen weer beleefd hebben.
  Het is al vaak gezegd hier maar het is erg leuk om het te lezen wat er allemaal gebeurt daar in en om het water met dolfijn Chabalita.
  Ook heel leuk voor Sven dat hij er zo bij betrokken raakt. Want het toch wel ff reuze spannend om te zwemmen met een heuse dolfijn. En als je Bjorn zijn stralend lach ziet helemaal super.
  Ben wel een beetje jaloers op dat mooie weer want hier mis je niets regen regen en veel wind. Nu geniet er nog maar heerlijk van en veel succes met de therapie voor Bjorn.
  Een hartelijke groet
  Elly en Roel

 • Fam. De H

  Hallo familie Stapersma,
  Wat is het toch leuk om elke keer weer jullie belevenissen te lezen. En dan die fijne zonnige foto’s erbij, terwijl wij hier in regen en storm zitten. Wonder boven wonder was het zaterdagavond met de buurt BBQ plots heel mooi weer, dus dat werd een gezellig avondje.
  Hé Bjorn, we lezen dat je hardstikke goed je best doet en dat je al echte vrienden bent geworden met Chabalita

  • Fam. De Haan uit het Tollenspark

   Oeps, het vorige bericht ging er plots vandoor!

   We wensen jullie nog veel plezier toe op het zonnige Curacao en dat Bjorn nog maar veel mag oppikken de komende dagen.

   Groeten van Anton, Ingrid, Juriaan en Maarten

 • Leny v d Berg

  Hallo allemaal,vanuit een erg regenachtig en winderig s’-Gravenzande is het een feestje om jullie daar te volgen.En wat fijn dat er vooruitgang inzit,geniet er nog maar van want voor je het weet zijn de 2 weekjes bij de dolfijnen al weer om. Groetjes en wij krijgen ook al zin om daar met Brianna heen te gaan.Leny en de rest van de Bergjes.

 • Gijs ALkemade

  Hallo Bjorn en familie,

  Ik heb alle foto’s gekeken en mijn mama heeft de verhalen gelezen. Wil je de groetjes doen van ons aan Dirkje en als je toevallig Lina en Matheo (dolfijnen) ziet, wil je hun dan ook een dikke knuffel geven van mij? Ik heb vorig jaar en het jaar daarvoor met hun gezwommen en geoefent. Ik hoop je snel weer te zien bij de maatjesgroep, dan kunnen we gezellig kletsen over het heerlijke Curacao…

  Groetjes, Gijs

  Ps: wil Sven de misschien de groetjes doen aan Wendy (kidsclub) van Job?

 • Sem de la Rie

  Hoi Bjorn,

  Wat zie je er stoer uit in je zwempak!!
  Heel veel plezier nog met de dolfijnen en tot snel weer op school!!
  (ik mis mijn grote hulp wel hoor, in de klas)
  Een dikke knuffel van Sem.XX

 • Ernst en Maaike

  Lieve allemaal,
  Wat ontzettend bijzonder om dit mooie dagboek te kunnen lezen met daarin jullie ervaringen. We hopen dat Bjorn goede sprongen maakt in z’n ontwikkeling en dat jullie met heel veel plezier en mooie herinneringen straks op deze bijzondere reis kunnen terugkijken. Heel veel plezier nog de komende dagen! Geniet er nog van met elkaar!
  Groetjes Ernst, Maaike, Rik en Fem

 • Hallo David, Heidi, Bjorn en Sven,
  Wat geweldig om zo jullie eerste week te lezen. Ongelooflijk hoe kinderen reageren op dolfijnen. En het was vast voor Sven ook dol fijn om mee te mogen. Ook belangrijk voor hem om te merken dat niet de hele wereld om Bjorn draait, maar ook hij belangrijk is. Wat is hij trouwens groot geworden zeg.
  Als ik het goed begrijp zijn jullie deze week nog druk bezig?
  Nog heel veel plezier en vooruitgang toegewenst.

 • Mariëlle

  Hallo Bjorn, Sven, Heidi en David,

  Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken!
  Knap hoor Bjorn dat je al zo vooruitgaat.
  Ga je het aan ons vertellen bij de Parel als je terugbent?
  Nog een hele fijne week!

  Groetjes Marielle

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  Na een leerzame week hebben jullie even 2 dagen kunnen nagenieten! Wij wensen jullie ook de komende week heel veel succes toe! Wat geweldig dat jullie na 5 dagen therapie al vorderingen zien…….Bjorn, wat moet dat een zelfvertrouwen geven!!! Nogmaals een hele leerzame week toegewenst voor Bjorn, maar ook voor Heidi, David en Sven!! Lieve groetjes namens het bestuur van Stichting Nicolette.
  Anne-Mieke Berkel

 • René, Mariska en Joran

  Hallo allemaal,

  Alweer een week voorbij. Morgen weer verder met de therapie, na een lekker vrij weekend. Hopelijk hebben jullie genoten. Aan het weer zal het vast niet liggen… 😉
  Heel veel succes de komende week en we lezen jullie ervaringen graag weer!

  Groetjes van René, Mariska en Joran

 • mieke zeelenberg

  Hallo allemaal
  Iedere dag lees ik het verslag van jullie verblijf in Curacao.
  Wat fijn , dat de theraphie met Bjorn en de dolfijnen zo goed gaat.
  En dat jullie er met z’n allen zo van genieten!!!
  Nog een hele fijne week toegewenst met de dolfijnen.
  en de groetjes aan Opa en Oma. groetjes van Mieke

 • Hendri en Wilma

  Hey vriendjes en vriendin,

  Wat geweldig om te lezen en natuurlijk te zien dat jullie zo genieten en Bjorn de therapie oppakt! Gaaf hoor! Nu even lekker genieten in het weekend om weer een nieuwe week in te gaan! Wat zal die jullie brengen??? Wij zijn ook reuze benieuwd!!

  Geniet ervan!!

  Dikke kus vanuit ‘s-Gravenzande

  Hendri en Wilma

 • Ben en Wil Stroo

  Hallo dolfijnenjagers.
  Wat ontzettend fijn dat het allemaal zo goed gaat.We hebben met heel veel plezier gelezen wat jullie allemaal al hebben meegemaakt. Wat een belevenis voor jullie.Helaas konden we op de camping het dagboek niet volgen. Geen verbinding. Vanaf nu lezen we regelmatig het dagboek. Nog heel veel plezier en succes.
  Ben en Wil

 • Hoi Fam. Stapersma,

  Wat super om te lezen dat de dolfijnentherapie zoveel positieve ontwikkelingen brengt voor Bjorn!
  Fijn dat jullie ook bruikbare tips krijgen voor thuis, zodat jullie zelf daar ook nog in bij kunnen dragen en daar thuis mee verder kunnen gaan!
  Geniet nog van iedere dag dat jullie daar zijn!!

  Liefs Kitty

 • juf Anne

  Hoe bedoel je geweldig……Wat een belevenis Bjorn; het zwemmen met de dolfijnen(of hebben we het nu over de elastiekjes die je uit de haren mag trekken..haha) Ik lees dat je goed je best doet en steeds mooiere en langere zinnetjes maakt…super joh! en Sven, iedereen kan je 100x vertellen hoe leuk het is om met dolfijnen te zwemmen maar …hoe was het in het echie?? Je hoeft het niet uit te leggen hoor, ik zie het aan je BIG smile en je stralende ogen…
  Pappa, mamma, opa en oma…..wat een bijzondere ervaring moet dit voor jullie zijn, eentje die niemand jullie meer af pakt en dan die stralende blikken van je kids…pfffff
  Heel veel succes maar weer, veel plezier en GENIETEN!

 • Tante Bep.

  Hallo luitjes,

  Wat een vorderingen, ik werd er een beetje emoitoneel van, hoop dat de volgende week ook zo succesvol is.
  Geniet met elkaar, allemaal de groetjes ook Wim en Corry natuurlijk, wat zal
  Wim blij zijn, dat hij mee is gegaan!

  Groetjes dikke X T. Bep

 • Tante Tini en Tineke

  Hallo allemaal

  Wat leuk om zo mee te kunnen genieten van wat Bjorn allemaal doet, het moet voor jullie geweldig zijn,en dan ook nog zien dat Bjorn vooruit gaat.Geniet er nog lekker van met z’n allen.

  Groetjes Tante Tini en Tineke

 • Arnoldus

  Hallo Allemaal,

  Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat.
  Heel bijzonder wat je allemaal kan bereiken met de dolfijnentherapie.
  Ook voor Opa en Oma zal het mooi zijn om te zien dat Bjorn zo vooruit gaat.
  Nu heerlijk genieten van een vrij weekend, lekker in het zonnetje.
  En volgende week er weer tegen aan.

  Groetjes

  De Arnoldusjes

 • Familie Boot

  Fijn weekend toegewenst, lekker even bijkomen van alle inspanningen. Wij vinden het erg fijn dat jullie het zonnige weer ook naar ons toe hebben gestuurd. Daarom hebben wij straks een gezellige, bijna tropische buurt bbq. Hopelijk zijn jullie volgend jaar weer van de partij. Groetjes, joop arja, naomi, jannelieke en sophie

 • tante Hanny en ome Jac.

  Hallo daar!

  Nou nou, wat een resultaat al na één week!

  Moest wel een beetje lachen dat Bjorn Dirkje ging uitproberen, dat is hij ten voeten uit! Maar ook een teken dat hij vertrouwd met haar is.

  Leuk ook om Sven zo te zien genieten, en lol te hebben met die leuke speelse dolfijn, wat zijn het toch een bijzondere dieren.

  Maar dat hebben jullie nu ook van dichtbij meegemaakt! Geweldige foto’s!

  En Corrie en Wim voor jullie moet dit ook fantastisch zijn om mee te maken, daar kan ik me tenminste hélemaal in verplaatsen!

  Allemaal fijn weekend!

 • Mennie

  Hallo allemaal.
  Wat een fijne therapie.
  En dat jullie het met elkaar zo leuk hebben.
  Nu even genieten van een vrij weekend.
  En zo te horen heeft Bjorn al resultaat.
  Bjorn ga zo door.
  Groetjes Tante Mennie

 • Jolanda en Laurens

  Hoi David, Heidi, Bjorn,Sven en opa en oma

  Wat geweldig jullie stukjes te lezen. En wat moet het byzonder voor jullie zijn! En wat een effect heeft de therapie op Bjorn en jullie hele gezin.
  Een fijn weekend weer even opladen voor de komende week.
  We kijken uit naar de nieuwe verhalen.

  groeten Jolanda en Laurens

 • Familie Boot

  Wat een fantastische foto’s. We kunnen zien dat jullie volop genieten! En dan ook nog kleine stapjes vooruit voor Bjorn en veel goede tips. Veel succes en plezier de komende dagen. Groetjes, joop, arja, naomi, jannelieke en sophie

 • Tante Co

  Hallo, allemaal.
  Wat goed van Bjorn hé!
  En wat leuk dat jullie ook even erbij mochten.Vooral voor Swen.
  Heel veel succes verder.
  Lekker weer zeker bij jullie ?.
  Nou, wij genieten hier nu ook van “ons” mooi weer.
  Groetjes.

 • Wim en Guusta

  Hallo Heidi, David, Bjorn en Sven.

  Het is erg leuk om jullie op deze manier te volgen. Fijn dat Bjorn het zo goed doet. De foto’s spreken boekdelen over zijn en jullie enthousiasme.
  Wij wensen jullie nog een hele fijne tijd toe en doe Opa en Oma de groetjes van ons,

  Wim en Guusta

 • Henriëtte van Harten

  Beste Heidy, David, Bjorn en Sven,

  Wat fijn dat het zo goed gaat met Bjorn en met jullie.
  Geweldig om de foto’s te zien van een stralende Bjorn!
  Het is echt heel bijzonder.
  Wat knap van hem dat hij al die oefeningen doet.
  Voor ons zijn er ook veel bruikbare tips.
  Goed dat jullie ook mochten ervaren hoe het zwemmen met dolfijnen is.
  Heel leuk om jullie verslagen steeds te lezen.
  We missen Bjorn wel in de klas hoor.

  Hartelijke groeten,

  Henriëtte van Harten

 • Pieter en Christine

  wat super dat het zo goed gaat! Wat moet het een heerlijke tijd zijn voor jullie als gezin!en opa en oma! De foto’s zien er goed uit, daar word je wel even stil van!
  Geniet ervan!
  groetjes Pieter en Christine

 • Gerard en Lenie Storm

  Hoi allemaal
  Elke ochtend benieuwd hoe het gaat met Bjorn, leuk voor Sven om ook samen te zijn in het water, goed om te lezen wat dit allemaal doet met Bjorn.
  Leuk om morgen met het hele gezin te zwemmen met de dolfijn.
  Fijne dag, Gerad en Lenie

 • Toos en Mias Stapersma

  Hoi lieve mensen en mensjes van ons ; wat heerlijk om te zien en te lezen dat het zo goed met jullie gaat en dat jonze Bjorn al beste maatjes is met Chabalita (ook al heeft ze geen lange haren). En Sven, kan je nu al een beetje Duits ? (heerlijk he in dat water plonzen terwijl jullie klasgenootjes in de klas zitten, en het misschien buiten wel regent). Groetjes aan allemaal daar van opa en oma Stapersma vanuit een warm (ook 30 C) Kreta.

 • Stichting Nicolette

  Hallo heidi David blorn en Sven
  Geweldig dat wij jullie hier thuis zo dagelijks kunnen volgen.
  Groetjes oom arie en tante Anke

 • Ingrid

  Hallo Heidi, David, Bjorn, Sven en ook oma en opa.

  Wat een feest om jullie verslagen te lezen. En fijn om te zien dat het allemaal zo goed gaat. Tjonge wat heeft Bjorn een lol zeg!!!!
  Hij kijkt echt ontzettend trots en superblij. Ik geniet er heel erg van om Bjorn zo te zien. En wat een goede trucjes/foefjes (met bv die blokjes en die handen opzij van zijn gezicht) hanteren ze om de aandacht etc. van Bjorn vast te houden. Daar kunnen wij vast ook wat mee!
  Ik ben net thuis van de ouderavond en we hebben de foto’s van de site aan de andere ouders laten zien. Iedereen was erg enthousiast. Jullie krijgen natuurlijk de hartelijke groeten van iedereen.
  Leuk dat Sven en jullie zelf ook mee mogen zwemmen, dan kunnen jullie zelf ook ervaren hoe het voelt en wat Bjorn ervaart.
  Voor de komende tijd wens ik jullie nog heel veel plezier en tot snel!
  Grote knuffel voor Bjorn
  Groetjes Ingrid

 • Marga van de Laar

  Hallo Heidi, David, Bjorn, Sven en opa en oma,

  Hartstikke leuk om jullie verhaaltjes te lezen en vooral ook de foto’s te zien.
  Je ziet Bjorn echt genieten. Fijn ook om te horen dat hij het goed doet en dat hij er iedere dag meer aan gewent raakt.
  Nog een hele fijne, leerzame tijd daar.

  Gr. Marga van de Laar.

 • Marieke

  Hoi, wat klinkt dat allemaal geweldig zeg!! Dat is met het hele gezin (en met opa en oma)genieten met een hoofdletter!!! Wat heerlijk dat Bjorn het zo goed oppakt en dat Sven er zo goed bij betrokken wordt!! Nog een hele fijne tijd met elkaar!!!

  Groetjes van,
  Wilfred, Marieke, Jasper en Eline

 • Els Hartensveld

  super gaaf om te lezen hoe goed het gaat! en dan die foto’s erbij! krijg er hier achter de computer al tranen van in me ogen!!!
  heel veel succes maar dat gaat zeker lukken!
  kus voor jullie allemaal vanuit de gerberastraat 11.

 • Elly Vermeer

  Hallo David, Heidi Bjorn en Sven.

  Hoorde gisteren dat jullie te volgen zijn via deze site.
  Dus gelijk maar aan het lezen geslagen.
  Wat super leuk om te lezen dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben en dat Bjorn het zo leuk vind om met de Dolfijn te zwemmen dat hij geniet kan je inderdaad van de foto’s aflezen.
  Is erg leuk om dit allemaal zo mee te beleven met jullie.
  zou zeggen geniet er maar van en Bjorn heel veel succes met het zwemmen met de dolfijnen.
  Een hartelijke groet
  Elly
  Elly

 • Shirley

  Hallo,

  Wat ontzettend leuk om de verhalen elke dag weer te lezen.
  Gelukkig dat de therapie tot nu toe al zo goed gaat en dat ze het wel zien zitten de komende weken!
  Leuk dat er ook een kidsclub is voor Sven, helaas geen Nederlanders.

  Groetjes Shirley

 • Leny v d Berg

  Hallo allemaal,wat leuk om jullie te volgen en wat fijn dat het zo goed gaat.Veel succes verder en geniet ervan.Groetjes Leny v d Berg.

 • juf Anne

  Geweldig om te lezen hoe jullie de dagen vullen, de foto’s geven een heerlijk beeld….kippenvel, nu al. Ik vraag mij dan gelijk af hoe het voor jullie moet zijn.
  Bjorn, je hebt toch niet de staarten uit het haar van de stewardessen getrokken he en Sven, heb je al een snorkel gekocht? Dat wordt lastig kiezen: wordt het astronaut of toch diepzeeduiker…..
  Groetjes en tot de volgende keer van juf Anne

 • Tante Bep.

  Hallo bezoekers van de Flippers,

  Bijzonder om te lezen hoe het jullie vergaat en heel fijn dat Bjorn het
  allemaal leuk vind, had heel anders kunnen verlopen.
  Geniet van de mooie momenten met elkaar en nogmaals veel succes!!

  Groetjes van T. Bep

 • Bert, Lida, Daan, Ruben en Sanne

  Ha Heidi, David, Bjorn en Sven,

  Elke dag kijken we uit naar de beschrijving van jullie belevenissen in Curaçao!!
  Leuk om te lezen dat hij het zo leuk vindt!! Ben benieuwd wat ze allemaal met Bjorn kunnen bereiken.

  Mambo beach klinkt super, snorkelen.. Sven vindt het vast geweldig. Wij gaan morgen gewoon naar zwemles….
  Geniet ervan.

  Groetjes Bert, Lida Daan, Ruben en Sanne

 • René, Mariska en Joran

  Hallo allemaal,

  Leuk om te lezen hoe het jullie daar vergaat en dat er nu, na 3 dagen, al vooruitgang te zien is. Geweldig! Veel succes en plezier verder weer!

  Groetjes, René, Mariska en Joran

 • Tante Tini en Tineke

  Heey Allemaal,

  Wat fijn om te lezen hoe het daar met jullie is.
  We zullen dagelijks even lezen of er nog een nieuw bericht is van jullie!

  Heel veel succes met de thearpie van Bjorn.

  Liefs,
  Tante Tini en Tineke

 • Sierd, Marloes, Seb & Loek

  Erg fijn om te horen dat het goed gaat en dat jullie het naar je zin hebben!

 • Fam. Zandstra

  Super spannend om weer een dagboek-verhaal te lezen. Mijn zoon keek mee en toen hij de dolfijn bij het dok zag op de foto zei hij: “Wat een bofferds!”.
  Mooi dat het zo kan mbv de stichting Nicolette. We wensen jullie een hele fijne tijd en veel vooruitgang toe! We lezen met jullie mee!

  Groetjes,

  Ben, Paula, Wybe en Coen.

 • Gerard en Lenie Storm

  Hallo allemaal, wat leuk om jullie belevenissen te volgen via de website, ook de foto’s leuk om te zien. Geniet er van.
  Gerard en Lenie

 • Juf Carla en groep 1 / 2 A

  Ha Fam. Stapersma,

  Vandaag hebben we even gekeken naar de foto’s op de website!
  De kleuters vonden het erg leuk om Sven te zien.
  Veel plezier verder in het zwembad, de kidsclub en bij de therapie!!

  groetjes van juf Carla, Ada en de kleuters van groep 1 /2 A

 • Pieter en Christine

  Hoi allemaal,
  We lezen dat het goed gaat met jullie en dat jullie nu al genieten! Mooi zo, blijven doen! Wat fijn dat de eerste dag goed is gegaan we zijn met jullie, ook zo benieuwd, wat het gaat brengen voor Bjorn!
  Heeft Sven al vissen zien zwemmen met z’n duikbril?
  We wensen jullie een heel dol-fijn verblijf toe met fijne resultaten!
  Groetjes en een dikke zoen!
  Pieter en Christine

 • Arnoldus

  Hallo Allemaal,

  Het is leuk om het verslag te lezen, en om Bjorn te volgen.
  Ook de foto’s laten goed zien hoe het is.
  De eerste dag zit erop en Bjorn is al lekker met de Dolfijnen in de weer.
  We hopen dat het zo mag blijven.
  Lekker weertje bij jullie.

  Veel Plezier,

  De Arnoldusjes.

 • tante Hanny en ome Jac.

  Hallo allemaal1

  Het is nu dinsdagmiddag en het eerste verslag van de therapie staat er net op.

  Fijn te lezen dat Bjorn het in elk geval leuk vindt, dat is uiteindelijk het belangrijkste!

  Leuk ook om hem in het water te zien, we kennen inmiddels de plaatjes wel van alle andere kinderen, maar nu is het Bjorn die daar gezellig met de juffie’s en de dolfijnen aan het spelen is!

  Genietse verder, ook van de heerlijke temperaturen daar, want hier is het momenteel best koud!

  Liefs en groetjes uit ‘s-Gravenzande!

 • Ingrid Flinterman

  Hallo allmaal,

  Wat fijn dat alles tot nu toe goed is gegaan. En wat een goede reis met die stewardessen mét lang haar. hahahahaha!!!! Ben benieuwd hoe Bjorn zijn kennismaking met de dolfijnen verlopen is. Als het goed is zijn jullie er nu 2x geweest. Spannend hoor. Ik blijf jullie natuurlijk volgen. Willen jullie Bjorn de groeten van mij doen. En nog heel veel plezier voor de komende tijd voor jullie allemaal!
  P.s natuurlijk ook de groetjes aan flipper 😉

  Groetjes van Ingrid

 • Els Hartensveld

  Hallo allemaal…………..
  Fijn dat de reis goed is gegaan! hopelijk zijn jullie allemaal weer in het goedde ritme! We zijn erg benieuwd hoe het Met Bjorn, Sven en jullie is gegaan!
  terwijl ik dit schrijf vliegt Jip boven me hoofd! Jullie krijgen de groetjes van hem!
  kus van Roanld,Stefan, Naomi en Els

 • Gerard en Joke

  Hallo allemaal

  Goed om te lezen dat de reis goed verlopen is.
  We zijn genieuwd hoe het vandaag geweest is.
  Veel plezier nog.

  Gr Gerard en Joke

  • mennie

   Hallo Heidi David Bjorn Sven
   Fij dat jullie goed zijn aan gekomen.
   Ik hoop zat jullie een fijne tijd hebben.
   Born en nu maar gouw met de dolfijnen zwemmen.
   Ik ben benieuwd hoe het is verlopen.
   Groetjes Tante Mennie

 • Familie Boot

  Wat een gezellig verslag. Fijn dat alles zo goed is verlopen. Veel plezier en succes met de therapie. Spannend hoe Bjorn het gaat ervaren!
  Groetjes, Joop, Naomi, Jannelieke, Sophie en Arja

 • Hallo allemaal!

  Heel veel plezier vooral de komende dagen. Geniet lekker van jullie verblijf. En het zou leuk zijn als het voor Bjorn wat gaat helpen die therapie.
  Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met de dolfijnen. Zal vast ook heel mooi zijn om te zien.

  nou doeg! Liefs van ons. (marnix, Yvon Tess en Sam)

 • tante Hanny en ome Jac.

  Hallo daar!

  Wat fijn te lezen dat jullie goed gearriveerd zijn, het is uiteindelijk toch een héle reis!

  Net als iedereen zijn we benieuwd te lezen de volgende keer hoe het Bjorn vergaan is op de eerste therapiedag!

  In elk geval vooral veel plezier daar met elkaar!

  Groetjes vanuit ‘s-Gravenzande, en Floor maakt het prima hoor, al helemaal gewent bij ons!

  Doei doei!

 • Peter, Cora, Jasper en Daan

  Hoi allemaal daar in Curacao,

  Wat goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen!
  En nu spannend en op naar de belevenissen met de dolfijnen.
  Het gaat jullie goed en geniet ervan!!!
  Groeten aan jullie allemaal

 • Laurens en Jolanda

  Lieve luitjes.
  Wat fijn om wat van jullie te horen hoe het jullie allen vergaat.
  Zo te lezen is het nog even aklimatiseren. Wat heerlijk dat de therapie ‘s-morgens is. Toy toy toy morgen!

  liefs Laurens en Jolanda

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie Stapersma,
  Wat fijn dat de reis voorspoedig is verlopen…….!!
  Nog één nachtje slapen, en dan is het zover!!! Bjorn je mag dolfijntherapie gaan volgen. Wij, het bestuur van Stichting Nicolette, wensen jullie een hele leerzame therapietijd toe, en dat Bjorn spelender wijs een stapje verder mag komen! Lieve groeten, Anne-Mieke Berkel

 • Fam. De Haan uit het Tollenspark

  Hallo Heidi, David, Bjorn en Sven,
  Wat leuk om zo op afstand toch enorm betrokken te zijn bij jullie avontuur. En wat is het spannend wat er morgen allemaal gaat gebeuren. We volgen jullie op de voet.
  Veel plezier en sterkte! Groetjes uit een regenachtig ‘s-Gravenzande
  Anton, Ingrid, Juriaan en Maarten.

 • jeannette polman

  hallo David,Heidi,Bjorn,Sven en opa en oma

  Ik hoop dat jullie een hele fijne en goede tijd zullen hebben in Curacao en dat het met de dolfijnen goed gaat. Ik ga jullie zeker volgen. Een goede vakantie geniet ervan met elkaar. Groetjes jeannette

 • juf Anne

  En dan is het zover……jullie zijn inmiddels vertrokken….
  Zijn de “dolfijn” snoepjes lekker?
  Ik ga jullie volgen dus maak er wat moois van he!

 • Stefan

  Hoi Bjorn,
  Veel plezier bij de dolfijnen!
  Groetjes van Stefan
  (van de maatjesgroep)

 • Marieke

  Hoi David, Heidi, Bjorn, Sven en natuurlijk opa en oma,

  Heeel veel plezier in Curacao!!! Geniet van het mooie weer, elkaar en van die geweldige dolfijnen!! We gaan jullie dagboek zeker volgen.

  Groetjes van,
  Wilfred, Marieke, Jasper en Eline

 • Gea en Arjo van der Sar

  Wij hopen dat de dolfijnentherapie een hele indrukwekkende en succesvolle ervaring zal zijn.
  Dat het ook een hele fijne vakantie mag zijn, met z’n allen.

  Groeten, Gea & Arjo.

 • Maatjesgroep Westland

  Lieve Bjorn,

  Heel veel plezier in Curacoa en met de dolfijnen. Wij hopen dat je daar heel veel gaat leren!

  Dikke knuffel van de hele maatjesgroep!

 • Shirley

  Hoi David, Heidi en kids!

  Heel veel plezier en succes met de dolfijntherapie in Curacao!
  Het eerste verhaal in het dagboek heb ik gelezen, spannend hoor z’n ervaring!

  Goede vlucht morgen,

  Groetjes Shirley

 • Tante Co

  Morgen allemaal een héél goede, rustige vlucht.
  Dan kan het feest beginnen.
  Veel plezier in Curacao.
  Groetjes.

 • cary vd helm

  Hallo Allemaal,
  Morgen begint jullie avontuur,geweldig dat jullie dat met elkaar kunnen beleven.
  Een goede vlucht en geniet.
  Ik zal jullie bijzondere avontuur met Bjorn en de dolfijnen volgen via de site.

  groetjes Cary vd helm

 • Sierd, Marloes, Seb en Loek

  Hoi David, Heidi, Bjorn en Sven,

  Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover! Wij wensen jullie een goede reis en we zijn benieuwd hoe jullie het daar hebben.
  Groetjes en een dikke knuffel van ons!
  Sierd,Marloes,Seb en Loek

  ps Wil je Yvonne de groeten van ons doen?

 • Linda Fastenau- van Ast

  Hallo allemaal,

  Hoi Heidi, Ik las van de week je briefje op de woning over dit fantische gebeuren.
  Ik dacht, ik ga meteen even kijkje nemen op de site.
  Het is echt geweldig allemaal en heel erg fijn voor jullie dat jullie dit ook mogen gaan meemaken.
  Dus bij deze wil ik jullie ook heel veel succes wensen!!!

  Groetjes, Linda Fastenau- van Ast(flexer)

 • Leny v d Berg

  Hallo David,Heidi,Bjorn en Sven heel veel succes in Curacao.Wij gaan jullie zeker volgen.Groetjes Leny,Robert,Sabrina,Brianna,Diane,Peter en Timo.

 • De buurtjes Storm

  Nog net op de valreep, allemaal een goede reis toegewenst en we houden jullie belevenissen bij.
  Groetjes de buurtjes.

 • Els Hartensveld

  lieve Heidi,David, Bjorn en Sven

  Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover!!! Super spannend!
  Wij gaan aan jullie denken en jullie volgen via het dagboek.
  Heel veel plezier en succes met alles!!! En vooral genieten!
  wij zullen goed voor jullie Jip zorgen!
  kus van Roanld, Stefan, Naomi en Els

 • Tensen2wielers

  Hallo Bjorn,Sven,Heidi en David,

  Oei,nu gaan we opa bij Tensen2wielers een paar weken missen! Maar niet erg hoor, we vinden het super leuk dat opa en oma met jullie meegaan!
  Wij gaan jullie zeker volgen, want wij willen graag weten hoe jullie het daar hebben!

  Veel succes van het team van Tensen2wielers

 • Anneke Koenen

  Dag Heidi,David, Bjorn en Sven.
  Wat een spannende reis gaan jullie maken. Naar Curaçao en de Dolfijnen.
  Wij hebben gezien wat er gebeurd met de kinderen die therapie met Dolfijnen kregen.
  Dit was een prachtige ervaring.
  Heel veel succes en een goede tijd gewenst.
  Groeten,Annek Koenen.

 • Astrid Poot

  Hallo familie!
  Nog een paar nachtjes slapen…. Bjorn glundert van oor tot oor als je hem er naar vraagt!
  Ik wens jullie heel veel succes en plezier!
  Groeten,
  Astrid

 • Oma en Opa Boot

  Een voorspoedige reis gewenst en veel succes voor Bjorn

 • Peter, Cora, Jasper en Daan

  Heidi, David, Bjorn en Sven,

  Nog een paar dagen, en dan op naar de Dolfijnen. We zijn heel benieuwd naar alle ervaringen en indrukken, van jullie allemaal.
  We zullen dan ook het dagboek regelmatig gaan lezen.
  De groetjes van Jasper aan Sven.

  Succes
  vanuit Brabant

 • Ingrid Flinterman

  Hallo Heidi, David, Sven en natuurlijk bovenal Bjorn!

  Nog eventjes en dan gaan jullie echt. Wat geweldig dat jullie dit met het hele gezin gaan ervaren. Het wordt vast een hele mooie tijd, met veel mooie ervaringen.
  Ik wil jullie een heel fijn verblijf op Curacao wensen en hoop dat het voor Bjorn bijdraagt aan nog meer vooruitgang in zijn ontwikkeling.
  Veel plezier en natuurlijk een hele goede reis gewenst!

  Groetjes van Ingrid

 • Fam. de Vreede

  Hoi,
  Wij wensen jullie een hele goeie tijd en dat jullie maar goede resultaten mogen behalen. We zullen jullie volgen en hopenlijk met veel positieve berichten.

  Groetjes Martine,Erik,Celine, Lizette en Milou de Vreede

 • Cees en Hanny van Andel

  Hallo David,Heidi, Bjorn en Sven
  Wij willen jullie vanaf Mini-camping t Wai-ke een hele fijne tijd toewensen op Curacao Wij lezen wel op jullie dagboek hoe het allemaal verloopt.
  De groeten aan oma en opa die met jullie meegaan.
  En Bjorn de koeien missen jou wel een beetje ,ze hebben nu niemand om mee te kletsen .
  groetjes van boer Cees en Hanny

 • Jaap Tromp en Corrie van Ettinger

  Hallo David, Heidi, Bjorn, Sven, opa en oma,

  Fantastisch dat jullie naar Curacao gaan om dolfijntherapie van Bjorn mee te maken. Mooi land, lieve mensen om je heen en natuurlijk de lieve dolfijnen waar Bjorn veel plezier en vooruitgang aan heeft.
  Een goede reis toegewenst en veel succes.
  Groetjes Jaap en Corrie

 • René, Mariska en Joran

  Hoihoi,

  Nog maar een week en dan is het zover! We hopen dat jullie een goede reis zullen hebben met het gewenste resultaat; dat Bjorn verder gestimuleerd wordt en hij weer sprongetjes maakt in zijn ontwikkeling. Leuk om jullie zo op deze manier te volgen; zo ver weg, maar toch zo dichtbij. We wensen jullie alle goeds, heel veel plezier met elkaar en bovenal veel succes! Zet ‘m op, Bjorn!

  Veel liefs,
  René, Mariska en Joran

 • juf Anne

  Heey Bjorn en Sven

  Eindelijk is het dan bijna zover; zwemmen met dolfijnen in Curaçao. wat een stelletje bofkonten zijn jullie zeg en nu lees ik dat pappa en mamma meegaan maar ook opa en oma…..gezellig zeg!!
  Ik wens jullie alvast heel veel plezier en ik ga jullie zeker volgen want ik wil graag weten hoe jullie het daar hebben.

 • De Arnoldusjes

  Hallo Allemaal,

  Het gaat nu echt opschieten, best spannend allemaal.
  We wensen jullie een fijne tijd en hopen dat Bjorn er
  goed op gaat reageren.We gaan jullie dagboek volgen.

  Goeie reis en een fijne tijd,

  De Arnoldusjes.

 • fam. van Schie

  wij zijn heel blij met jullie site,we wensen jullie een voorspoedige reis,
  heel fijn voor jullie dat Oma & opa ook meegaan!
  Een plezierig verblijf en we hopen op goede resultaten voor Bjorn!
  lieve groetjes de van Schietjes

 • Hendri en Wilma

  Hey familie Stapersma,

  Heel veel succes gewenst nu het zo spannend dicht bij gaat komen! We hopen dat jullie een fijne en goede tijd met elkaar zullen hebben en dat jij Bjorn weer verder mag komen in je ontwikkeling! We gaan jullie zeker volgen!

  Zet ‘m op met elkaar!

  Groetjes,
  Hendri en Wilma

 • Henriëtte van Harten

  Beste Heidy, David, Bjorn en Sven,

  Wat spannend dat de dolfijnentherapie bijna gaat beginnen.
  Heel veel plezier en succes toegewenst!

  Groetjes, Henriëtte van Harten

 • Conny Moor

  Hallo Bjorn en familie

  Ik hoop dat hij veel vooruit gaat door met de dolfijnen te zwemmen en dat ik hem daardoor nog beter kan verstaan als hij bij de ah komt om mij gedag te zeggen

  Gr Conny Moor

 • Annemieke Glass

  Hallo David,Heidi, Bjorn en Sven,
  Wat leuk om te lezen. We zullen jullie met belangstelling volgen. Ik ben erg benieuwd naar jullie bevindingen.
  Groetjes Annemieke

 • familie Boot

  Natuurlijk gaan wij jullie volgen!
  We wensen jullie heel veel succes en plezier.
  Spannend wat het resultaat wordt, maar een onvergetelijke ervaring zal het zeker zijn.

  Groetjes, Joop, Arja, Naomi, Jannelieke en Sophie

 • Ajesta Prins

  hoi!!

  Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen, ik zal jullie volgen!

  XXX-jes Ajesta

 • Fam Storm

  Hallo Bjorn en familie,

  Echt spannend hoor, nu het zo dichtbij begint te komen. We hopen dat jullie een hele goede tijd hebben en nog veel belangrijker, dat jij, Bjorn, heel erg veel baat zal hebben bij de therapie.
  Erg leuk om jullie zo te volgen.

  Groetjes,
  Lida, Bert, Daan, Ruben en Sanne

 • Reinier en Susanne

  Hey Heidi, David, Bjorn en Sven

  We vinden het leuk om jullie en in het bijzonder Bjorn te volgen tijdens de therapie en heel veel succes.

  Groetjes Susanne en Reinier

 • Gerard en Joke

  Heel veel succes met de dolfijn therapie.
  We hopen dat jullie er met elkaar een fijne tijd zullen hebben.

  Goede reis alvast gewenst.

  Groetjes Gerard en Joke

 • Fam.Prins

  Heel veel plezier en succes met elkaar en we hopen dat het weer eens stukje vooruitgang zal zijn in de ontwikkeling van Bjorn.

  We zullen jullie zeker volgen de komende periode dat jullie daar zijn.

  Groetjes Bob en Olga en de kids

 • Hallo David, Heidi, Bjorn en Swen,
  Wat leuk en attent om mij een bericht te sturen dat jullie naar de dolfijn therapie gaan. Ik zal jullie belevenissen op deze manier goed kunnen volgen.
  Ik wens jullie een fijne week toe. Het wordt vast dol fijn!

  Groeten,
  Mark

 • Fam. Arkesteijn

  Hoi!!
  Wij wensen jullie een hele fijne tijd toe, maar dat gaat zeker lukken! We gaan jullie verhaal volgen!

  groetjes van Ronald, Rita, Rico en Kim Arkesteijn.

 • Tante Co

  Dat wordt een spannende tijd.
  Ik hoop dat jullie een mooie/gezellige/interessante tijd tegemoet gaan.
  Ik ga jullie natuurlijk iedere dag volgen.
  Groetjes.

 • Tante Tini

  Hey Heidi,David,Bjorn en Sven.
  Heel veel succes met de therapie. Ik ga jullie zeker volgen.
  Ik hoop dat Bjorn er veel aan zal hebben.

  Groetjes van Tante Tini

 • tante Hanny en ome Jac.

  Hé wat is dit een leuke manier om er straks een beetje bij te zijn!

  We gaan jullie volgen hoor!

  Best ook wel een beetje spannend zóóóó ver weg, maar jullie gaan vast een fantastische tijd beleven daar in het verre en vooral heerlijk warme Curacao!

  Het duurt nog even, dus alvast maar veel voorpret!

 • tante Rina

  Hallo Heidi,David,Bjorn en Sven
  Leuk dat jullie moeder (oma) ons dit door stuurt zodat wij jullie kunnen volgen.
  Ook wij hopen voor jullie maar natuurlijk voor Bjorn dat dit een goede bijdragen in zijn ontwikkeling gaat voort brengen.
  Goede reis en een gezellige tijd toegewenst.
  Tante Rina en Ome Wim Verkade- Huis

 • Tanta Mennie

  Hallo ik zal jullie blijven volgen.
  Ik hoop en Bid voor jullie dat er verbetering zal zijn.
  En een goede reis toegewenst Tante Mennie

 • Tante Bep.

  Heidi, David, Bjorn en Sven,

  Ik ben net als jullie heel erg benieuwd en laten we het beste er van hopen!!

  Héél véél succes, liefs en Xjes van T. Bep

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>