Dagboek Brianna

Even voorstellen!

18 juni is het eindelijk zover en gaat Brianna dolfijntherapie volgen. Brianna is een meisje van bijna 6 jaar. Zij heeft op het tweede chromosoom een deletie op het nrxn 1 gen. Hierdoor heeft zij een verstandelijke beperking, autismespectrumstoornis, ernstige spraak- en taalachterstand, sensorische integratie stoornis en epilepsie. Wij hopen mooie resultaten te bereiken op Curaçao en hebben er veel zin in.

 

image

De eerste dagen!

image

image

We zagen het meest op tegen de vliegreis met Brianna.
Door de medicatie was ze minder mobiel en bleef ze netjes zitten in haar vliegtuigstoel.
Ze was vaak wel onrustig, maar ze heeft amper gehuild tijdens de vlucht.
Al met al viel het ons erg mee.
We zijn nu 2 dagen op Curaçao en het bevalt prima.
De jetlag hakt er behoorlijk in bij Brianna.
Langzaam begint ze een ritme te krijgen en te wennen aan het klimaat.
Gisteren zijn we wezen kijken bij het therapiecentrum.
Het zag er geweldig uit.
Maandag om 07.30 uur wordt Brianna verwacht voor de dolfijntherapie.
We kunnen haast niet wachten!
Otrabanda, de pondjesbrug en MC Donalds hebben we al onveilig gemaakt.
Brianna is al dagelijks te vinden in het zwembad.
Eerst alleen op het trapje, maar nu durft ze al het gehele zwembad door.

Groetjes uit een warm Curaçao

Maandag 23 Juni

Dag 1

Vandaag was dan eindelijk de dag dat Brianna haar eerste therapie had op het Curaçao Dolfin Therapie Center(CDTC). Om 07:30 uur waren we al aanwezig,omdat de therapie om 8:00 uur zou starten.Voorafgaand aan de eerste therapie hadden we een kennismakingsgesprek met Lisette de therapeut, die Brianna zal begeleiden tijdens de therapie. Het was duidelijk dat Brianna er zin in had. Ze was erg vrolijk en wilde niets liever dan lekker bewegen. Brianna heeft nu duidelijk haar ritme te pakken en dat merk je aan alles. Gisteren zijn we op bezoek geweest bij de ouders van Brianna’s begeleidster Kyra, waar Brianna het bijna 2 uur heeft volgehouden. Normaal is Brianna het al na een half uur zat.
Na het intakegesprek ging Brianna met Lisette en een stagiaire mee om oefeningen te doen. Na een goed half uur kwam Brianna in een wetsuite lachend naar buiten, waarna ze de eerste kennismaking met Nubia de therapie dolfijn had. Omdat Nubia een jonge dolfijn van 3 jaar oud is en Brianna erg wild kan reageren, werd Nubia bijgestaan door haar grote zus Chabelita.

Meer info over de dolfijnen:
http://www.cdtc.an/nl/the-team/the-dolphins

Waar we verwacht hadden Brianna op het dok diverse oefeningen te zien doen, werd dit op een andere, voor ons niet zichtbare plaats, gedaan vanwege een zieke dolfijn die door de trainsters moest worden geëvacueerd.
Uiteindelijk kwam Brianna aan de hand van Lisette aangewandeld. Brianna en Lisette gingen direct het water in, iets wat Brianna maar al te graag wilde.
In het water kon Brianna de dolfijn aanraken, iets wat ze erg leuk vond. Ook het spetteren van Chabelita vond ze erg interessant. Het leukste van de kennismaking vond ze het voortduwen van haar voeten door Chabelita.
Na drie kwartier was de eerste sessie al weer afgelopen. Aan Brianna kon je goed zien dat ze erg veel prikkels moest verwerken, waardoor ze erg vermoeid op het dok klom. Nadat ze zichzelf had gedouched, kwam ze moe maar zeer voldaan weer naar ons toe.
Wij hadden nog een gesprek met Lisette over hoe de therapie was verlopen en hoe ze de volgende dagen zal gaan indelen. Al met al was iedereen tevreden en gingen we na de welkomsbijeenkomst met een goed gevoel terug met de auto naar ‘ons huis’, waar Brianna direct in slaap viel tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Chili.

Groeten van Brianna,Sabrina, Robert en oma vanaf een warm Curaçao

Wandelen naar het dok

Wandelen naar het dok

Spetteren met Chabelita

Spetteren met Chabelita

Kennismaken met Chabelita

Kennismaken met Chabelita

Dinsdag 24 juni

Dag 2

Vandaag was al weer de tweede dag van de therapie voor Brianna. Om 06:00 uur ging de wekker al weer af in villa Iguana. Eigenlijk was iedereen al voor de wekker wakker. Nadat iedereen haar /zijn ochtendritueel had uitgevoerd stapte we om 07:15 uur fris en fruitig en met een volle maag in de auto. Na een rustige rit over de rondweg van Willemstad, met als hoogtepunt de Julianabrug, welke niet door iedereen als prettig wordt ervaren, kwamen we om 07:35 uur al bij het CDTC aan. Ook enkele andere gezinnen kwamen daarna binnendruppelen.
Na enkele nieuwtjes te hebben uitgewisseld met de andere gezinnen kwamen Lisette en Kathy al, om Brianna mee te nemen voor de binnentherapie. Tijdens deze therapiesessie heeft Brianna de volgende onderdelen afgewerkt:
– Over een bal heen rollen, dit was voor haar een bekende oefening dus dit ging er goed
– Op haar lichaam werd er op diverse punten druk uitgeoefend, dit vond ze erg prettig
– Met een afwasborstel werd er over haar lichaam gekriebeld, dit zorgde voor veel prikkels      wat ze erg lekker vond
– Ook moest ze met foto’s aan de slag. Helaas begreep Brianna dit nog niet helemaal.
Na de binnentherapie mocht Brianna haar wetsuite aantrekken en liep ze aan de hand van Lisette en Kathy naar het dok. In het water waren Nubia en Chabelita al met de trainster bezig
Onze dame heeft tijdens een gedeelte van de therapie de beschikking over 2 dolfijnen. Nubia is haar vaste dolfijn en Chabelita ondersteunt haar zus waar nodig is. Brianna mocht aan de hand van foto’s kiezen wat ze met de dolfijnen ging doen. Ze koos ervoor dat de dolfijnen met ringen gingen spelen, dansen en over een stok heen springen. Brianna genoot met volle teugen hiervan.

Keuzes maken op het dok

Keuzes maken op het dok

Op het dok moest Brianna keuzes maken tussen foto’s van voorwerpen en dit ging al beter dan tijdens de binnentherapie.

Foto's kiezen

Foto’s kiezen

Nubia en haar moeder Bonnie waren vandaag erg ondeugend, dus werden ze naar een ander bassin gestuurd waar ze samen een therapiesessie konden uitvoeren.

Ondeugende Nubia

Ondeugende Nubia

Contact met Chabelita

Contact met Chabelita

Ondertussen ging Chabelita verder met de therapie van Brianna. Samen met Lisette hing Brianna aan de vin van Chabelita en duwde Chabelita, Brianna voort aan haar voetjes. Het achteruit voortduwen door Chabelita is bij Brianna wel het meest favoriet.

Op het dok kreeg Brianna daarna de keuze uit ja(groen) en nee(rood). Ze moest aangeven of ze wilde wilde zwemmen of niet. Dit snapte ze nog niet, dus dit zal in de komende dagen worden herhaald. Daarna was de dolfijntherapie voorbij en ging Brianna zich douchen.
Tijdens evaluatiegesprek met Lisette kwam naar voren dat Brianna al veel meer contact maakte met de dolfijnen en zichtbaarder genoot dan gisteren. Ook kon ze zich langer concentreren dan gisteren. Ook nu was de tijd weer omgevlogen. Het lijkt of de tijd hier op Curaçao sneller loopt.

Vanavond is er nog een bijkomst met alle ouders en therapeuten van het CDTC.
Tot morgen

Groetjes van Robert, Sabrina ,Brianna en oma

Woensdag 25 juni

Dag 3 woensdag 25 juni

Goedendag iedereen, vandaag is het al weer woensdag, voor Brianna haar derde therapiedag. Tijdens het ontbijt werden we getrakteerd op een verfrissende bui, dit zorgde ervoor dat de al vrolijke Brianna nog vrolijker werd. Helaas was de pret van korte duur.
De ontstane regenboog leek vlak voor ons huisje de grond te raken, maar helaas die pot met goud hebben we niet kunnen vinden. 😉
Na het dagelijkse ritueel, van wassen/aankleden en ontbijten,kwam Brianna al met het boekje met foto’s van het CDTC aangelopen. Na het bekijken van de foto’s, zijn we de spullen in de auto gaan laden,twee tellen later zaten we weer op tijd in de auto naar het CDTC.
Toen we bij het CDTC aankwamen zaten Lisette en Cathy ons al op te wachten. Toen Brianna hen zag werd ze gelijk erg beweeglijk en maakte ze wat geluiden, ze had er duidelijk zin in. Lisette vertelde ons dat Brianna vandaag met Bonnie ging zwemmen, uiteraard pas na de binnentherapie.
Tijdens de binnentherapie is Brianna door een tunnel gekropen. De eerste keer ging dat niet vanzelf, maar de keren erna ging het steeds beter. Als beloning stond er een kikkerknuffel aan het einde van de tunnel,die als je er mee knuffelde, trillingen gaf. Brianna vond dit een aangename verrassing.
Ook werd ze deze sessie in een mat gerold, maar dit gaf niet hetzelfde effect als de vorige keer, Brianna werd een beetje boos dit keer. Ook het aanwijzen van plaatjes was deze sessie niet weggelegd voor Brianna.
Na een klein half uurtje kwam Brianna al in haar wetsuite naar buiten lopen. Ze liep netjes en geduldig mee aan de hand van Cathy. Het lijkt erop dat ze iets geduldiger begint te worden, nu alles gewend is

Ook deze keer mocht Brianna kiezen waarmee ze wilde spelen met Bonnie. Een echte keuze kon ze niet maken, wel zat ze erg lang naar de ringen te lijken, daarom werd er door Lisette besloten met de ringen te gaan spelen.

Ring weggooien 1

Ring weggooien 1

Ring gooien 2

Ring gooien 2

Ring ontvangen van Bonnie

Ring ontvangen van Bonnie

Tijdens de 1e zwemsessie werd Brianna meerdere keren voortgeduwd aan haar voeten door Bonnie. Ook vandaag waren de dolfijnen weer erg ondeugend. Chabelita was vandaag apart aan het trainen, maar werd weer afgeleid door voornamelijk Nubia, die daarmee ook moeder Bonnie afleidde. Daarom werd er besloten om Chabelita naar het andere bassin te sturen, zodat de 2e zwemsessie beter zou verlopen.
Tijdens de 2e zwemsessie mochten we dichterbij het dok komen, zodat we de sessie van dichtbij konden meemaken. Het leukste van deze sessie vond Brianna het bodyboard. Brianna lag op het bodyboard en Lisette hield haar op plek, waarna ze werden voortgeduwd met een hoge snelheid door het water. Brianna kreeg hier veel prikkels van en was gelijk veel rustiger.

Kusje van Bonnie

Kusje van Bonnie

Nadat Bonnie afscheid had genomen van Brianna was het weer tijd om te gaan douchen. Na het douchen moest Brianna haar handdoek meenemen en ophangen, iets wat mevrouw niet wilde, ze gooide de handdoek elke keer op de grond. Door de handdoek herhaaldelijk aan Brianna te geven, heeft ze de taak uiteindelijk goed uitgevoerd.
Nadat we alles weer hadden besproken met Lisette zijn we rustig naar de auto gelopen om weer terug te gaan naar ‘ ons huis’, waar Brianna weer als een vis het zwembad indook.

Groeten vanuit een warm en winderig Willemstad .

 
Een klein filmpje :

trim.5D45122C-9C2E-4608-8382-9C0CCADEB8D1

Tot morgen

Donderdag 26 juni

Dag 4 donderdag 26 juni

Vandaag werd iedereen weer vrolijk wakker gemaakt door de diverse vogels die er vrolijk op los tjilpten. Deze donderdag stonden er diverse punten op het programma. Brianna kreeg haar vierde therapie, terwijl beide ouders een workshop volgden en aansluitend nog een gesprek zouden hebben met een van de therapeuten.
Na het ontbijt liep Brianna gelijk naar de kast en pakte het boekje van het CDTC. Ze begrijpt het dus donders goed dat ze vandaag weer therapie gaat krijgen.
Vandaag hadden we een ander route gereden, die een stuk sneller was. We waren dus als een van de eerste op het CDTC. Brianna was al lekker vrolijk , maar ook erg rustig. Lisette kwam al aanlopen, maar ging eerst even naar binnen. Brianna zat al erg lief naar haar te kijken, maar bleef rustig zitten.
Om 8:00 uur kwamen Lisette en Cathy aanlopen. Vandaag was goed te zien dat “die mannschafft” moest spelen, want meeste Duitse therapeuten en stagiaires liepen in Duitse voetbalshirts en hadden hun hun wangen beschilderd met de Duitse vlag, zo ook Cathy. Cathy vroeg of Brianna ook een Duitse vlag op haar wang mocht hebben, maar dat vonden we iets te ver gaan. Wij steunen nog steeds onze oranje leeuwen.
Brianna ging met de dames mee. Tijdens de therapie ging Brianna met dikke nivea crème aan de slag voor haar sensorische integratie. In het begin vond ze dit erg fijn, ze pakte een grote klodder uit de pot en begon dit op haar handen uit te smeren. Na verloop van tijd raakte ze toch wat uitgekeken op de crème en ze begon baldadig te worden. Ook probeerde ze Lisette te bijten toen ze Brianna weer op haar plek wilde neer zetten. Dit agressieve gedrag zien we helaas wel vaker bij Brianna als ze haar zin niet krijgt. Nadat ze enkele keren in de hoek werd gezet om af te koelen, begreep ze dat dit niet gewenst was. Daarna werd er verder gegaan met de crème, de voeten van Brianna werden ingesmeerd en daarna stevig gemasseerd. Dit vond Brianna erg lekker en ze werkte daarna nog goed mee tijdens de opdrachten.

Na het aantrekken van haar wetsuite stond Brianna te popelen van ongeduld om naar de dolfijnen te gaan. helaas moest ze even wachten. Vandaag had Brianna weer twee dolfijnen die met haar konden spelen. Dit keer waren het Bonnie en haar dochter Nubia.

Nubia en Bonnie

Nubia en Bonnie

image

Aanraken van Bonnie

Op het dok moest Brianna weer kiezen waarmee ze wilde spelen, nu lagen er naast de foto’s van de speeltjes ook de speeltjes zelf bij de foto. Hierdoor kon Brianna al snel een keuze maken, ze wilde met de trillende staaf spelen. Nadat ze ook de juiste foto had uitgezocht mocht ze met de trillende staaf spelen. Vooral de aanraking met haar handen en voeten vond ze geweldig.
Tijdens de eerste zwemsessie zwommen Bonnie en Nubia naast Brianna in het water. Je kon zien dat Brianna intens aan het genieten was.
Brianna was vandaag erg geconcentreerd, iets wat Lisette en Cathy erg opviel tijdens de doksessies.
Na de tweede zwemsessie waarbij ze weer door Bonnie en Nubia werd voortgeduwd, was het helaas al weer tijd om te gaan douchen.
Toen Brianna weer terug kwam lopen naar de binnentherapie ruimte om alles weer op te ruimen, moest ze langs haar ouders en oma lopen, wat zonder problemen lukte. Nadat de workshop belonen en gedrag was afgelopen en Lisette de therapie resultaten had besproken, kon Brianna weer naar ons toe komen.
Een van de punten die naar voren kwam is dat Brianna heel erg moeten wennen aan de prikkels van haar voeten, vandaar dat we haar meer op haar blote voetjes moeten laten lopen, ook van en naar het CDTC toe, zodat ze hieraan nog meer gewend raakt.
Omdat papa en mama ook nog een gesprek handden met de gedragstherapeut, ging Brianna met oma nog even een broodje eten en door het sea aquarium wandelen.
Tijdens het gesprek konden we diverse vragen stellen en hebben we enkele punten besproken die we zeker kunnen gaan toepassen om het gedrag van Brianna te verbeteren.

Helaas vandaag weinig foto’s kunnen maken.

Zonnige groeten van iedereen hier.

Vrijdag 27 juni

Dag 5 vrijdag 27 juni

Vandaag was het vrolijke vrijdag, alweer de laatste therapiedag voor deze week. Wat is deze week omgevlogen. Ook vandaag was iedereen weer erg vroeg wakker, zodat we om 07:15 uur al weer fris en fruitig in de auto zaten. Het weer was vandaag wat minder bewolkt, maar dat kon wel eens veranderen, als we goed naar de plaatselijke piet paulusma hadden geluisterd.
De autorit verliep spoedig en de parkeerwacht van het CDTC begroette ons alweer vriendelijk. Hij begint ons al te herkennen, dus kunnen we vaak zo doorrijden. Vandaag liep Brianna lekker op haar blote voetjes aan de hand mee naar het CDTC, hierbij moest ze wel even door elke plas stappen, gelukkig waren dit er slechts enkele.
Omdat we elke dag op tijd bij het CDTC zijn, lopen we regelmatig even met Brianna het sea aquarium binnen. Brianna loopt steevast naar de flamingo’s, waar ze heel erg geïnteresseerd naar kijkt, waarschijnlijk vanwege de geluiden die ze maken. Ook vandaag koos ze ervoor om bij de flamingo’s te gaan kijken. Ook hebben we de diverse aquaria bekeken.
Om 8 uur stonden Lisette en Cathy ons al weer op te wachten, aangezien Brianna nog aan haar dagelijkse rondje bezig was.
Binnen in de therapieruimte werd met de oefening een pizza van Brianna gemaakt. Brianna moest op haar rug liggen en er werd met slangen en diverse gewichtjes een pizza van haar gemaakt, uiteindeljk moest de pizza in de oven, wat werd gedaan door een zwaar kleed over Brianna heen te leggen. Brianna vond deze manier van prikkels verwerken erg leuk en bleef erg geduldig liggen. Na de pizza oefening wed er een laken op de grond gelegd, waar Brianna al direct op ging liggen en naar Lisette en Cathy keek van “kom maar op”. Het laken werd daarna door de beide dames opgetild, zodat er een hangmat was, waar ze heerlijk in lag te genieten. Deze hangmat oefening heeft ze ook al enkele kerende op het KDC gedaan, vandaar dat ze de therapeuten verraste.
Brianna kreeg de vraag of ze door wilde gaan met deze oefening en had hierbij de keuze tussen ja en nee , aan de hand van een groen en een rode kaart. Ze koos duidelijk de rode kaart en schudde nee met haar hoofd, ook probeerde ze nee te zeggen . Ook deze keer moest Brianna plaatjes uitkiezen, iets wat zonder de voorwerpen niet lukte, maar we gaan dit de komende week herhalen.
Toen was het weer tijd om naar het dok te gaan, om beide enkels kreeg Brianna gewichtjes om zo haar prikkelverwerking te veranderen. Zonder ook maar even naar haar ouders of oma te kijken, liep ze mee naar het dok. Op het dok kreeg ze opnieuw de keuze voor de verschillende plaatjes en de daarbij behorende voorwerpen. Ook nu lukte het nog niet om zonder voorwerpen een keuze te maken. Tijdens de eerste zwemsessie maakte Bonnie diverse luchtbellen die ze onder Brianna losliet. Brianna probeerde deze luchtbellen maar al te graag te pakken. Ook het spetteren van Bonnie en Chabelita vond Brianna, tot op zekere hoogte, erg leuk.

Bonnie en Chabelita zwaaien

Bonnie en Chabelita zwaaien

Tijdens de dokoefeningen tussen de zwemsessies, wilde Brianna niet meewerken en werd ze een beetje agressief. Door haar hele lichaam af te wenden van het water en haar duidelijk te maken dat dit niet mocht, werkte ze uiteindelijk wel weer mee.
Tijdens de 2e zwemsessie mochten we weer op het dok komen om de therapie van dichtbij mee te maken. Ook konden we zo enkele mooie plaatjes schieten, van de dolfijnen in actie met Brianna.

Springende Bonnie

Springende Bonnie

Bonnie steelt de show

Bonnie steelt de show

Brianna heeft het naar haar zin

Brianna heeft het naar haar zin

Kus van Bonnie

Kus van Bonnie

Toen we terug liepen van het dok naar het CDTC bleek dat de piet paulusma van Curaçao er wel degelijk verstand van had, want er volgde een tropische regenbui die na een minuut of 10 weer over was(ook hier sprak men over code oranje) waarna de zon direct weer fel begon te branden.
Na de evaluatie met Lisette zijn we door de plassen weer terug naar de auto gelopen, daarna viel Brianna al in slaap tijdens de terugrit naar ons huis.

Iedereen tot maandag, wanneer we verder gaan met de tweede therapieweek. Misschien dat er morgen een kleine update is nadat we de family swim hebben gehad.

De groeten

Maandag 30 juni

Dag 6 maandag 30 juni

Het was alweer maandag, dus tijd voor de tweede therapieweek. Eindelijk kon Brianna weer naar de dolfijnen toe, iets wat ze dit weekend erg heeft gemist. Ze stond enkele keren met al haar spullen bij de deur, om duidelijk te maken van kom nou. Als we dan naar de auto liepen, kwam er zelfs een kleine vreugdekreet. Helaas gingen we niet naar de gewenste locatie, toch is het weekend goed verlopen, ook qua voetbal. Het leek alsof Brianna al wat rustiger was op bepaalde momenten. Ze bleef bijvoorbeeld gewoon even op een stoel zitten, iets wat normaal gesproken slechts enkele seconden duurde.
Om 8 uur kwamen bij het CDTC aanlopen, waar Lisette en Cathy al op ons zaten te wachten. Na een kort praatje over hoe het weekend was verlopen o.a. The family swim op zaterdag, ging Brianna mee naar binnen voor de binnentherapie.

Family swim

Family swim

Vandaag moest Brianna over de Fatboy(een grote zitzak) kruipen, waarna ze een keuze moest maken tussen 2 foto’s. Toen Brianna de Fatboy zag ging ze er eens lekker in liggen. Na een klein relax moment, konden Lisette en Cathy haar toch overtuigen om over de Fatboy heen te kruipen. Uiteindelijk heeft Brianna dit een paar keer gedaan. Het kiezen lukte nog niet helemaal, wel bleef Brianna lang naar een kant kijken.
Na deze oefening kreeg Brianna de keuze tussen ja en nee, waarbij er voor zowel ja , als nee een button gebruikt werd waarop ze kon duwen, waarna de keuze werd uitgesproken, dit vond ze erg leuk. Vooral de ja-klank kreeg de voorkeur.
Toen was het alweer tijd om te gaan omkleden en naar het dok te wandelen. Ook deze keer liep Brianna netjes aan de hand mee. Na enkele oefeningen op het dok mocht Brianna het water in. Aan haar reactie te zien vond ze het erg leuk, ze spetterde met haar handen en voeten, hierdoor gingen zowel Bonnie als Chabelita mee spetteren.

Lekker spetteren

Lekker spetteren

Het was dus gelijk een dolle boel. Na het spetteren volgde nog enkele oefeningen zoals door de hoepel springen en spelen met de bal, waarbij Brianna de bal moest weggooien en deze door zowel Bonnie als Chabelita netjes werd teruggebracht.
Na de oefeningen in het water was het weer tijd voor oefeningen op het dok. Brianna moest weer keuzes maken, maar ook nu bleef ze erg lang staren naar de keuze in plaats van de foto aan te wijzen. We maakte ze een ja klank toen ze naar de ja-kaart keek.
Uiteindelijk was het tijd voor de 2e zwemsessie, waarbij Brianna diverse rondjes heeft gezwommen met aan beide kanten een dolfijn.

Genieten in het water

Genieten in het water

Lekker zwemmen

Lekker zwemmen

Ook heeft Brianna een handshake gedaan met Bonnie, waarbij ze dolfijn erg liefdevol bekeek. Als sluitstuk werd Brianna op het bodyboard voortgeduwd met hoge snelheid, waarna Brianna gilde van genot. Helaas zat het er al weer op, dus na afscheid te hebben genomen van de dolfijnen, ging Brianna douchen, waarna haar beide begeleidsters een dikke kus kregen van Brianna. Brianna had het dus erg naar haar zin gehad en dat liet ze op deze manier blijken.
Na de evaluatie van deze sessie, gingen we weer met goede moed richting de auto, om vervolgens rustig naar ons huis te gaan.

Vanuit een ietwat bewolkt Curaçao de groeten van de bergies

Dinsdag 1juli

Dag 7 dinsdag 1juli

Na een warme nacht, kwam rond 6 uur alles weer tot leven in villa Iguana. Zoals gebruikelijk werd het ontbijt genuttigd op het zwembadterras. Zelfs Brianna kon tegenwoordig rustig blijven zitten, tijdens het ontbijt. Dit is een van de punten die positief is verbeterd.
Vandaag zat in de rit naar het CDTC alles mee, het was rustig op de weg en ook op de parkeerplaats konden we rustig een plekje vinden. Omdat we vandaag extra vroeg waren, konden we al genieten van de flamingo’s en alle vissen in het sea aquarium. Na enkele rondjes te hebben gewandeld wilde Brianna op de tribune bij het dolfijnbassin gaan zitten. Ze ging rustig zitten naast haar vader, wat een verademing.
Inmiddels was het al weer tijd om te starten met de therapie, en na een kleine twijfeling rende Brianna op haar blote voetjes naar Lisette en Cathy toe. Ze gaf haar ouders nog een korte blik en ging toen mee naar binnen. Binnen werd er gelijk gestart met enkele grote therapie ballen, deze ballen werden over Brianna heen gerold. Nadat Brianna helemaal tot rust was gekomen, werden de rollen omgedraaid en mocht Brianna op de bal liggen. Dit vond Brianna tot op zekere hoogte goed. Na een paar minuten ging echter bij de Brianna de knop om en was ze er klaar mee. Brianna kreeg nu een soort knetterschuim, te vergelijken met scheerschuim op haar handen en dit gaf een kalmerend effect.
Na Brianna weer even rustig te hebben laten worden, werd er gestart met het kiezen van plaatjes en het ja/nee spel. De keuze van plaatjes verliep niet zo vlotjes, toen Brianna vervolgens de vraag kreeg of ze ermee verder wilde gaan, pakte ze resoluut de nee kaart, dat was dus een duidelijke keuze.
Na het aantrekken van haar wetsuite liep ze heel geduldig mee richting het dok. Buiten moest iedereen even wachten op de dolfijnen, voordat men naar het dok mocht lopen,het was daardoor behoorlijk druk met patiënten, therapeuten, stagiaires en dolfijntrainsters. Dit vond Brianna niet erg prettig en ze werd wat onrustig. Gelukkig waren de dolfijnen snel in het therapiebassin, zodat Brianna als eerste op het dok was. Ze had er duidelijk zin in. Je kon ook zien dat ze heel netjes met haar voetjes in het water ging zitten naast de dolfijntrainster.image
Op het dok werd er gelijk gestart met de zwemsessie. Er werden weer enkele rondjes gezwommen met zowel Bonnie, Chabelita en met beide. Ook volgde er diverse spelletjes met de bal. Brianna was na enkele spelletjes wat minder geconcentreerd, zodat er werd besloten om op het dok verder te gaan. Ook op het dok moest Brianna weer dezelfde plaatjes kiezen als eerder tijdens de binnentherapie. Ook vandaag bleef Brianna stug kijken in plaats van het plaatje te kiezen, door het aan te raken of te pakken.
Ook op het dok was het vandaag wat druk, omdat er 2 trainsters en een trainster in opleiding aanwezig was, dit kwam de concentratie van Brianna niet ten goede, dus werd het dok even wat leeg gemaakt en werd Brianna afgewend van het water , waar de dolfijnen lekker aan het zwemmen waren.

image
Na de doksessie was Brianna tijdens de tweede zwemsessie veel beter geconcentreerd. Ze reageerde veel meer op de dolfijnen. Zeker nadat Brianna weer even op het bodyboard was voortgeduwd, was ze erg blij en geconcentreerd. imageEr werden nog enkele rondjes gezwommen en toen was ook deze sessie weer ten einde. imageNa de evaluatie kregen beiden therapeuten een dikke knuffel en een kus van Brianna, waarna Brianna zelf naar de uitgang liep en oma aan de hand meenam naar de auto. In de auto bleef ze netjes zitten, iets wat in Nederland zelden gebeurd.

Groeten vanuit een warm Willemstad

Woensdag 2 juli

Dag 8 woensdag 2 juli

Vandaag was het alweer de 8e therapiedag. Het aftellen is begonnen. Ook vandaag werd iedereen weer op tijd wakker gemaakt door de diverse vogels in de buurt. Onderweg naar het CDTC viel het iedereen op , dat het erg rustig was op de weg. Vandaag was het vlaggendag, een vrije dag hier op Curaçao, men viert dat hier met het volkslied en het tonen van de Curaçaose vlag. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten en opvoeringen, zo ook van de drum en fanfareband, die de afgelopen week veel aan het oefenen waren.
Ook op het CDTC was het nog erg rustig, dat lag waarschijnlijk aan het vroege tijdstip van 07:25 uur. Brianna was in een zeer vrolijke bui vandaag en ging rustig op het bankje zitten.

Rustig wachten

Rustig wachten

Poseren voor de foto

Poseren voor de foto

Na even alle dieren te hebben begroet en een klein rondje te hebben gelopen, was het weer tijd om met Lisette en Cathy mee te gaan voor de therapie.

Kijk mij eens

Kijk mij eens

Brianna liep na een liefdevolle begroeting netjes aan de hand mee.

Begroeting

Begroeting

Op naar de therapie

Op naar de therapie

Ook binnen was Brianna erg vrolijk en werkte goed mee met de diverse oefeningen. Een oefening met bonen , die vorige week door de hele kamer heen vlogen, ging nu erg goed, Brianna voelde aan de bonen met haar handen en liet alle bonen in de bak. Daarna volgde er een oefening waarbij ze op een kussen moest gaan zitten, met haar voeten in de bonenbak. Ook dit ging heel erg goed. Brianna was opgewekt en bleef bij elke oefening de therapeuten goed aankijken als ze tegen haar spraken. Als laatste oefeningen werd Brianna in een mat gewikkeld als een worstenbroodje. Dit gaf weer een diepe druk, waar ze intens van genoot.
Ook bij het aantrekken van haar wetsuite hielp Brianna netjes mee, zodat ze als 1 van de eerste weer naar buiten kwam om naar het dok te wandelen. Zoals gewoonlijk negeerde ze hierbij haar ouders en oma.
Op het dok werden er weer kleine keuze spelletjes gedaan. Brianna bleef wel ernstig naar enkele kaarten kijken, maar wees ze nog niet aan. Daarna was het weer tijd voor het zwemmen, hierbij werden de gebruikelijke spelletjes met Bonnie en Chabelita gedaan, bal weggooien, de dolfijnen laten spetteren en over de stok laten springen.

Springen

Springen

Tijdens de zwemrondjes zag je dat Brianna de dolfijnen goed aan het bevoelen was.
Tijdens de 2e doksessie werden weer de keuzespelletjes gedaan. Hierbij knikte Brianna bij de kaart van haar keuze. Met enige hulp van Cathy, koos ze die kaart ook.
Tijdens de tweede zwemsessie(waarbij ze alleen met Bonnie zwom)vond Brianna het erg leuk om Bonnie bij haar vin te pakken, hierdoor bleef ze achter Bonnie hangen en gingen ze erg snel door het water.
Ook de tweede zwemsessie was weer voorbij gevlogen, en na een knuffel met Bonnie ging Brianna weer het dok op om te gaan douchen en omkleden.

Knuffel van Bonnie

Knuffel van Bonnie

Tijdens het evaluatiegesprek met Lisette kwam naar voren dat ze het vandaag super goed had gedaan. Ze was heel alert en deed alles goed mee. Zeker in vergelijking tot een week geleden,hadden ze dit niet verwacht. Nog 2 dagen en dan zit het er al weer op. Nu weer genieten van het heerlijke weer hier.

Groeten van de bergies.

Donderdag 3 juli

Dag 9 donderdag 3 juli

Vandaag werden we wakker van de regen, die neerkletterde op het dak. Nadat papa zijn rondje had hardgelopen in de regen, was Brianna ondertussen al door mamma gewassen en aangekleed. Tijdens het ontbijt had Brianna geen honger, wel had ze erg veel dorst. Vandaag gingen we dus in de regen op pad naar het CDTC.
Brianna stond voordat ze in de auto stapte helemaal te dansen in de regen, dus helemaal doorweekt stapte ze in de auto. Iedereen was trouwens doorweekt, van de heftige regenbui. Iedereen reed vandaag erg rustig, dus we hebben enkele foto’s kunnen maken onderweg.

image

image

Toen we bij het CDTC aankwamen, was de zon al weer door de wolken heen gebroken en begin al aardig te prikken. We kwamen tegelijkertijd met Lisette aanlopen, waardoor Brianna gelijk naar Lisette toe liep. Helaas moest Lisette zich eerst gaan omkleden, zodat Brianna even haar hand moest loslaten. Het liefst was ze gelijk mee naar binnen gelopen.
Brianna ging uit zichzelf een rondje lopen, aangezien papa, mamma en oma even aan de tafel gingen zitten. Brianna ging op de kleine tribune zitten en genoot van de wind die door haar haren waaide. Zo heeft ze enkele minuten gezeten.
image
Toen Brianna terug liep, kwamen Lisette en Cathy naar buiten lopen om Brianna op te halen.
Tijdens de binnentherapie begon Brianna op de trampoline, maar ze maakte duidelijk dat ze dit niet wilde. Brianna had de bak met bonen al gezien en wilde erg graag daarmee spelen.
Ze grabbelde lekker in de bak met bonen en liet ze door haar handen glijden. Ook toen Lisette iets voor deed , deed Brianna het na, iets wat ze nog niet eerder had laten zien. Toen ze het kussen neerlagen, ging Brianna hierop zitten en deed haar voetjes in de bak met bonen. Al laatste oefening mocht Brianna met de trillende kikker knuffelen, iets wat ze erg goed begreep nu en de kikker werd bijna doodgeknuffeld door haar, zo leuk vond ze het.
Na al deze ontspannende spelletjes, was het weer tijd om haar wetsuit aan te trekken. Vandaag waren de dolfijnen Nubia en Bonnie weer aan het donderjagen, zodat de eerste zwemsessie werd ingekort, waarna Bonnie en Nubia naar een ander bassin werden gestuurd. Tijdens de zwemsessie zwom Brianna met Chabelita helemaal naar de andere kant van het bassin, zodat wij haar goed konden zien. Brianna bleef maar lachen, zo leuk vond ze het. Op het dok moest Brianna weer uit de foto’s kiezen. Vandaag had ze hier totaal geen zin in, ze wilde graag weer het water in. Uiteindelijk lukte het met behulp van Lisette om de kaarten te kiezen.
Tijdens de 2e zwemsessie mochten wij ook weer op het dok komen om alles van dichtbij mee te maken. Je zag dat ze ons in de gaten had en keek ook erg goed naar ons. Het leek alsof Brianna nu ook in onze wereld aanwezig was, in plaats van op haar eigen eiland.
Ook nu werden er diverse rondjes gezwommen met Chabelita en enkele spelletjes gedaan, niets was Brianna te gek.
image
Helaas was de tijd vandaag weer omgevlogen , zodat Brianna weer op het dok moest klimmen, iets wat ze duidelijk niet wilde, ze hielp totaal niet mee. Toen ze uiteindelijk op het dok zat, schaterde ze het uit. Het was tijd om afscheid te nemen van Chabelita.

Tot morgen, dan gaan we voor de laatste keer zwemmen.

Groetjes van ons allen

image

Filmpje, zwemmen met Chabelita :
trim.60D4FB9B-8FBC-4799-8E30-227C96DA4086

Vrijdag 4 juli

Dag 10 vrijdag 4 juli

Vandaag was het dan zo ver, de laatste therapiedag. De tijd is echt omgevlogen. Dus vandaag weer voor de laatste keer inde auto naar het CDTC. Ondanks het vele verkeer waren we ruim op tijd weer bij het CDTC aangekomen. Brianna begon weer met haar begroetingsrondje met alle dieren van het sea aquarium. Ze liep zelf al naar het hek , waar ze altijd doorheen gaat naar de dolfijnen, maar helaas was het hek nog dicht.
image

image
Toen koos ze ervoor om maar even lekker op de tribune in de wind te gaan zitten, ze koos zelf een plekje en ging rustig zitten.

Lekker zitten

Lekker zitten

De wind wapperde zo lekker door haar haren en je hoorde de zee op de rotsen botsen. Zo heeft Brianna vandaag ruim 15 minuten gezeten, maar toen was het toch echt tijd om met Lisette en Cathy mee te gaan voor de laatste therapie.

Binnen ging Brianna aan de slag met scheerschuim, iets wat ze al gewend is, maar nu deed ze het voorkomen dat het nieuw voor haar was.
Ze was lekker met haar handen in de scheerschuim aan het spelen. Dit heeft ze bijna de gehele binnentherapie gedaan. Uiteindelijk mocht Brianna nog kiezen uit de foto’s, maar dit lukte slecht bij enkele foto’s.
Toen was het weer tijd om haar wetsuit aan te trekken, wat Brianna maar al te graag deed. Zeer vrolijk liep ze mee naar buiten, echter dit keer liepen ze naar het bassin aan de rechterkant, in plaats van de gebruikelijke route naar het bassin aan de linkerkant. De dolfijntrainsters hadden besloten om direct met Nubia en Bonnie in het aparte bassin te gaan trainen, in verband met taferelen eerder deze week.
Toen Brianna de dolfijnen zag, begon ze weer te lachen. Dit keer waren er geen oefeningen op het dok, dus Brianna kon deze sessie extra lang in het water blijven bij de dolfijnen.
image
Brianna zwom weer diverse rondjes met zowel Nubia als met Bonnie en soms met beide.

Omdat dit bassin een tribune had , kwamen er diverse mensen kijken, iets wat Brianna totaal niet interesseerde, aangezien ze lekker met de dolfijnen kon zwemmen. Ook konden wij vandaag weer alles van dichtbij meemaken. Omdat het vandaag de laatste dag van Cathy was, en het dan gebruikelijk is dat ze het water in worden gegooid, kon ze vandaag ook in het water meezwemmen.
image
Ook vandaag werden er weer diverse oefeningen gedaan met de dolfijnen, waarbij Nubia vandaag een beetje afwezig was, want in plaats van door de hoepel, sprong ze er compleet naast. Morgen zouden ze een extra training met haar gaan doen om dit te verbeteren.
Omdat dit bassin dichter bij zee lag, waarden er veel meer golven, wat Brianna erg rustig maakte, maar ook de diverse hoge golven zorgde voor erg veel mooie plaatjes. Helaas was de sessie al weer voorbij, zodat Brianna een allerlaatste afscheid van zowel Bonnie als Chabelita moest nemen

Aanraken van Nubia

Aanraken van Nubia

Zo de therapie zit er nu op, Brianna heeft hier in de twee weken dat ze hier verbleef met 3 dolfijnen gezwommen, Bonnie, Nubia en Chabelita. Voor Brianna maakte dit niets uit, ze genoot elke keer weer. Waar Brianna in de eerste dagen soms wat agressief reageerde is dit volledig omgeslagen in rust. Ook is ze veel opener geworden naar haar omgeving, er is nu veel meer oogcontact en ook luistert ze veel beter. Zeker door alle sensorische oefeningen is dit zover gekomen. Hier gaan we thuis ook zeker mee verder, dit deden we al met diverse objecten, maar dit gaan we uitbreiden.
Ook het gebruik van foto’s en de ja/ nee kaarten waar we al mee gestart waren zullen we veel meer gaan uitbreiden en toepassen. Onze dochter heeft duidelijk veel meer in haar mars, en dat zullen we er dan ook uit proberen te halen.

Hierbij wil ik de stichting Nicolette en alle donateurs/ sponsors hartelijk bedanken, zonder hen was deze therapie niet mogelijk geweest.

Wij genieten hier nog even van het mooie weer.
De groeten en heel veel liefs van Robert, Sabrina, Brianna en oma.

Ik sluit af met de woorden, some day, we w’ll be back
image

86 reacties aanDagboek Brianna

 • when they land in your inbox, mark them as spam/junk , thereafter they will land in junk mail.. in the Mark as option Mark as Phishing scam. . . you can alternatively turn off email notifications on facebook.

 • If you see the facts, Macedonians exist in the censuses of every Balkan state except Greece.If we call FYROM Slavs “Macedonians”, then what are we going to call Greek Macedonians? Why should Slavic inhabitants of Paionia usurp for themselves the name of “Macedonians” at the expense of the Greek inhabitants of Macedonia?Greek inhabitants of Macedonia speak Greek (just as the ancient Macedonians did), and live in the land of ancient Macedonians. So, if anyone is related to the ancient Macedonians, it is certainly them, and not the Slavs of Paionia who have -unfortunately- co-opted the illustrious ancient Macedonian heritage with which they have no real link.

 • I love your food processor! I think my grandparents had the same one:) I use my Kitchenaid stand mixer way more than I should…basically because I bake way too many sweets! I've never tried making homemade bread, but making sandwich bread sounds kind of fun!

 • Your’s is a point of view where real intelligence shines through.

 • Doc

  That adsderses several of my concerns actually.

 • Debby Thijssen

  Lieve Brianna en familie,

  Wat een geweldige ervaring moet dit voor jullie geweest zijn en wat een paradijs voor Brianna om elke dag in het water te mogen. Erg leuk om de verhalen te lezen en de foto’s te zien. Ik ben wel blij Brianna snel weer op Zonnehof te zien!

  Liefs, Debby

 • Mariska Maat

  Lieve Robert, Sabrina, Brianna en oma Leny,

  Wat mooi om jullie verhalen te lezen! . Het was vast en zeker een avontuur om nooit te vergeten. Goed om te zien dat Brianna iets aan de therapie heeft gehad en dat jullie genoeg handvatten hebben gekregen om thuis verder te gaan.
  Zo lang naar deze reis uitgekeken en nu alweer op de terugreis. :-(…..helaas…
  Gelukkig hebben jullie mooie kiekjes kunnen maken waar jullie vast nog vaak naar terug gaan kijken.
  Tot ziens!

 • Cocky Grootscholten

  Hallo allemaal,
  Even een week geen internet bereik dus ik had heel wat in te halen.
  Wat een fijn en positief verslag over de therapie. En wat ziet Brianna er goed uit. Zo bruin en een mooie open blik.
  Geweldig om haar zo te zien.
  Geniet nog maar even met elkaar en alvast een goede thuisreis.
  gr. Cocky

 • Annabel

  Hoi bergjes
  Leuk om jullie verslagen te lezen,je kan merken dat er dingen
  veranderd zijn uit de verhalen , wat goed! Wat een ontzettend mooie foto’s van jullie dochter!
  Hopelijk allemaal lekker opgeladen !
  Liefs

 • Elly

  Familie van de Berg….geniet van de laatste daagjes van zon zee zwembad of wat dan ook. Wens jullie alvast een hele goede reis terug. groetjesss van ons

 • Ank Klapwijk

  Wat heerlijk om te lezen dat de therapie zo goed aanslaat bij Brianna. Hele fijne dagen nog. Voor later goeie reis terug. X.

 • Wil Storm

  Hallo allemaal .

  Zo ik ben er vanavond even voor gaan zitten . Heb alle foto,s en verslagen gelezen . Wat fijn dat het allemaal voorspoedig is verlopen en dat jullie vooruitgang bespeuren . heel mooi allemaal . Geniet nog even van jullie dagen op dit mooie eiland.
  Gr van Chiel en mij .

 • Saskia

  Beste allemaal,
  Ik heb de verslagen gelezen en wat gaat Brianna vooruit!!! Geniet nog even van jullie vrije dagen en dan zien we jullie volgende week weer.
  Ik vond het fantastisch om de open blik van Brianna te zien op de foto’s, geweldig!
  X Saskia

  • Ez elég durva 🙂 kár, hogy még a magyar nyelvű felületen nem működik. A minÅ‘ségen is van még mit fejleszteni, &qsti;Kriuztoán"-ra rákeresve harmadik helyen hozta Krisztián nevű barátom Picasáját, viszont ötödik helyre tette egy ismerÅ‘söm blogposztját Ungváry Krisztiánról, ami szerintem kevésbé releváns.

 • Elly

  Zo fam van de Berg nog een dag therapie voor de kleine Brianna. Wat zal dat snel gegaan zijn. Dus hoop dat ze er morgen nog extra van geniet. En Jullie natuurlijk ook. Dan een nog paar dagen vrij om te gaan en staan waar jullie willen. Maar eerst gaan we het verslag nog lezen van vandaag. Nu geniet nog er nog maar ff lekker van. Een groet aan jullie van ons.. Roel en Elly

 • Levi Tabben

  Wij genieten elke dag van jullie verslagen. Mooi om te lezen dat de therapie een goede uitwerking op Brianna heeft.
  Geniet nog van jullie laatste dagen op Curacao!
  Groetjes Levi en Hellen

 • Paul

  Ha Robert en Sabrina,
  Gefeliciteerd met jullie trouwdag.
  Maak er een mooie dag van.
  Groet Paul

  • ESPN has a lot to do with it – I guess that was part of my point: it is a great underdog story that is fun to watch, and it sucks that I’ve become so over-exposed to it that I find myself rooting against him just so the whole thing goes away. Part of it too is that I spent three years in Florida during the Tebow era and maintain contacts down there, which also distorts my perception. If you think Jesus was treated like a savior in Galilee, you should have seen Florida during Te1o#&w82b7;s career with the Gators.

 • Leny en Jan van der Spek

  Fijn dat het allemaal zo goed gaat met Brianne! Wij hopen dat jullie er verder ook nog van genieten, maar dat zal wel lukken, gezien de mooie foto’s. Groeten van Leny en Jan!

 • Paul van Dijk

  Ha Fam vd Berg,
  Leuk om de dag verslagen te lezen en de foto’s te bekijken en zeker dat alles zo een positief effect op Brianna heeft. Helemaal super. Geniet ervan.
  Groet Paul

 • anneke maat

  Hallo alle van de Bergjes

  Wat leuk om jullie verslagen te lezen,en dat Brianne het naar haar zin heeft.Ik wens jullie nog een hele fijne tijd toe,met goeie resultaten.hartelijke groet van Anneke Maat

 • oma ineke

  Hallo allemaal,
  Ben een weekendje bij tante Ineke en oom Jaap.
  Ik heb alle verslagen van jullie gelezen,geweldig dat alles
  volgens plan verloopt.
  Nog veel succes gewenst van tante Corry v. d. Glind.

 • cocky grootscholten

  Wat een uitgebreid verslag, heerlijk om te lezen. Wat is er al veel gebeurd deze eerste week. Nu even een weekend bijkomen.
  Geniet ervan.
  gr. Cocky

 • Elly

  Zo jullie gaan weer aan een nieuwe week beginnen bij de dolfijnen.
  Al liggen jullie nu nog op een oor als ik dit schrijf.
  Wens Brianna heel veel succes en dat ze er nog maar meer mag bij leren.
  Een Robert Sabrina en Leny jullie ook plezier met alles wat jullie doen en niet doen. Gewoon lui kan ook zo lekker zijn. Geniet er van. We lezen de verhalen wel weer. Groetjesssssssssssssss

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  De eerste therapie week achter de rug en jullie hebben hier zo te lezen goed van genoten. Wat heeft Brianna het naar haar zin en wat doet ze haar best. Nooit leuk als je kind een uitbarsting heeft bij “vreemde”, maar in deze situatie juist wel goed. Hier kunnen de therapeuten mee aan de slag en ook jullie krijgen hier goede handvatten voor de thuissituatie. Wij wensen jullie nog een mooie en succesvolle therapieweek toe en geniet van het heerlijke Curaçao!!!
  Lieve groet, Anne-Mieke Berkel

 • Lieke en mildo

  Wat een mooi verslag! Leuk ook de foto’s erbij. Veel succes komende week met de therapie. Hoop dat er bij Brianna nog veel bereikt wordt. Dikke kus von ons.

 • Laura en Danny en Timo

  Hoe is het daar in Curaçao?Hoe gaat het met de dolfijnen?en met jullie.groetjes Laura.
  Lieve dolfijnen.lieve Brianna.lieve ome Robert.lieve oma Leny.lieve tante Sabrina.groetjes Timo.
  Beste brianna,oom Robert, tante sabrina , en oma leny ik hoop dat jullie het heel leuk en fijn daar hebben en we hopen dat jullie er snel weer zijn .groetjes Danny

  • Tante Nel & Ome Krien

   Hallo alle Berg(en),
   Goed geschreven verslagen, zo kunnen we het hele gebeuren goed volgen. Jullie gaan nu een spannende fase in en we zijn benieuwd of de therapeuten (en de dolfijnen) nog meer grip krijgen op Brianna. Horen wel hoe ze zich ontwikkeld.
   Zo meteen gaan we naar het Nederlands elftal kijken in de wedstrijd tegen Mexico. Oma plus hebben we net gehaald en dus hebben we een felle supporter in huis. Is Robert er niet even naar toe? Het is bij jullie toch om de hoek? Een eindje verderop aan het strand is toch niet te ver?
   Veel succes verder en de groeten van en aan iedereen.
   Tante Nel,Ome Krien en Oma plus

   • Berg

    Beste ome Krien, tante Nel en oma plus,
    Wij kunnen gelukkig in ons huisje voetbal kijken. Dat scheelt een hoop.
    Het strand is op 10 minuten loopafstand van ons huisje.

    Groetjes

 • Vera Kalfsterman

  Hallo Lenie Sabrina, Robert en Brianna.
  Ik heb genoten van de mooie foto’s van Brianna met de dolfijnen. Dit moet wel een bijzondere belevenis zijn voor jullie allemaal. Erg leuk om de verslagen te lezen van de dagelijkse gebeurtenissen. Hartelijke groeten van mij. Groeten van Vera

 • Daanencas

  Er komen een hoop herinneringen naar boven! Wat fijn dat het zo goed gaat en dat Brianna steeds meer lijkt te begrijpen! Veel plezier met de tweede week. Gaat hard hè de tijd daar! X

 • Femke Wells

  Wat leuk om te lezen en wat een leuke foto’s!! Veel plezier nog maar dat gaat volgens mij wel lukken!

 • Marcel Slinger

  Vrolijke vrijdag !!!

 • Ank Klapwijk

  Wat ontzettend leuk om de verhalen te lezen. Ook voor jullie een hele leerzame reis. Wat een nieuwe dingen leren jullie. Veel plezier met de komende sessies. X

 • Ank Klapwijk

  Wat ontzettend leuk om de verhalen te lezen. Ook voor jullie een hele leerzame reis. Wat een nieuwe dingen leren jullie. Veel plezier met de komende sessies. X

 • Bianca

  Ik sluit mij hierbij aan. Leuk om alles mee te kunnen lezen en op deze manier een beetje een beeld te krijgen van jullie daar meemaken en beleven. Geniet ervan

 • Elly Vermeer

  Wat leuk om dit allemaal te lezen. Zo krijg je een beetje een idee wat ze allemaal doen met Brianna.En leuk dat ze er zo van geniet. Dus vooral doorgaan met de verslagen…helemaal leuk.
  Groetjes daar en geniet maar lekker verder.

 • Cocky Grootscholten

  Hallo allemaal,
  Wat een mooie fotos.
  Hoe lang duurt zo een therapie sessie.?
  ze maakt best wel lange dagen, met heel veel indrukken.
  Samen nog veel plezier gewenst.
  gr. Cocky

 • Cocky Grootscholten

  Hallo allemaal,
  Wat een mooie fotos.
  Hoe lang duurt zo een therapie sessie.?
  ze maakt best wel lange dagen, met heel veel indrukken.
  Samen nog veel plezier gewenst.
  gr. Cocky

 • Marianne Lock

  Wat leuk om jullie dagboek te lezen !! Zo blijven we op een hele leuke manier op de hoogte . Fijn dat het goed gaat, heel veel succes met de therapie nog en ook niet te vergeten: heel veel plezier !!

 • An Beekenkamp

  Goed om te lezen dat het goed gaat met de therapie.
  Nog hele fijne dagen.

  Groetjes An

 • Marian Taffijn

  Hallo luitjes in Curaçao, wat is t leuk om het dagboek te lezen, zo hebben wij een aardig idee wat er gebeurd in Curaçao. Fijn dat t ook goed gaat met Brianna.
  Veel plezier en dat de therapie maar steeds beter gaat.

 • Yara

  Ha allemaal.

  Wat leuk te horen dat alles goed gaat.
  Heel veel plezier de komende dagen.

  Liefs yara

 • Diane

  Lieve Brianna, Robert, Sabrina en Mams.

  Fijn om te horen dat het zo goed gaat daar in dat mooie en warme Curaçao.
  Leuk om de verhalen te lezen en de foto’s te zien.
  Lijkt me heel bijzonder!
  Geniet er nog maar lekker van!

  Dikke kus Marco-Paul, Diane en Timo

 • Lieke en mildo

  Wat fijn dat de vliegreis goed is verlopen. Leuke foto’s!
  Geniet ervan. Kus

 • Paul

  Goed om te lezen dat alles voorspoedig verloopt en dat Brianna er zoveel zin in heeft.
  Geniet ervan.

  • Arletcis like this make life so much simpler.

  • My wonderful 16 year old dog died twelve weeks ago – and my world collapsed. The house feels empty. The grief doesn’t seem to get less it seems to get more because it’s such a long time since I’ve seen her now all I can do is sit near her grave whch I do a lot. Nothing can ever replace her. Even our cat is depressed. Nothing can prepare us for the pain of losing a beloved animal friend..

 • Cocky Grootscholten

  Hallo allemaal,
  Wat leuk om het verhaal te lezen van de eerste therapiedag. Wat zal Briane genoten hebben.
  Ik hoop dat jullie ook kunnen ontspannen en genieten van zon en zee.
  gr. Cocky

 • Danny

  Heel leuk om jullie te volgen Robert,
  Nog veel plezier en succes daar voor jullie allemaal!

  p.s. niet teveel trainen voor de Obstacle Runs he, dadelijk loop je me eruit!

 • Elly

  Heb met plezier jullie verslag zitten lezen. Leuk om de foto’s te zien zal genieten zijn. Als je Brianna er ook ziet genieten. Benieuwd hoe het vandaag zal gaan. Groetjes daar van ons

 • Stichting Nicolette

  Lieve Brianna en familie,
  De eerst dag zit erop en Brianna heeft met haar dolfijn gezwommen. Mooi om te zien en te lezen……..!!!
  Wij, het bestuur van de Stichting Nicolette, wensen jullie heel veel succes tijdens de therapie en dat Brianna er maar veel mag leren.
  Lieve groetjes,
  Anne-Mieke Berkel

 • ellen broer

  Veel plezier bij de dolfijnen Brianna,geef ze maar een kusje!
  Geniet maar heerlijk van deze prachtige vakantie!
  Liefs van Ellen van Zonnehof

 • Daanencas

  Veel succes en plezier morgen bij de eerste therapiedag! Ik ben erg benieuwd hoe het gaat! Groetjes, daan

 • Elly

  zoooooooo komt nu dichtbij. Morgen gaan jullie starten met de therapie wens jullie veeeeeeeeeeel succes. En hoop dat Brianna er heel veel van zal genieten. En als zij geniet doen jullie het nog meer. groetjessssssssssss van ons

 • Fam.Persoon

  Hallo daar,

  Fijn , dat de vliegreis goed gegaan is. Ziet er weer bekent uit op de foto’s. Heel veel succes maandag met de therapie en doe ze daar de groeten van ons!

 • oma ineke

  ha lieve allemaal .fijn dat het zover is ‘maandag beginnen met de dolfijntjes denk aan jullie dikke knuffels van ons oma en opa

 • Maja van veen

  Lieve allemaal,

  Ik hoop dat de,reis voorspoedig is verlopen en dat jullie al een beetje aan de warmte gewenst zijn . Heerlijk het zeewater daar hè? Ik wens jullie nog een heel fijne vakantie en heel veel succes Brianna met de dolfijnen. Heel veel liefs en groetjes, ook namens Cor, Maja

 • Astrid

  Lieve Brianna. Heel veel plezier gewenst in het mooie Curacaou.
  Ik mis je nu al! Genieten straks van je prive dolfijn..
  maar eerst nog even bijkomen van de vliegreis.
  Papa en mama heel veel mooie momenten gewenst
  met jullie lieve dochter. Ik kijk uit naar alle verhalen en
  foto’s. Genieten maar Brianna, Robert en Sabrina!
  Dikke knuffel
  Astrid

 • Tante Nel & Ome Krien

  Hallo alle van den Berg(en)!
  Zijn er eigenlijk wel bergen op Curacao?
  Hebben jullie goed geslapen na zo’n lange vliegreis? Eerst de omgeving verkennen en wordt er vandaag al kennisgemaakt met DE dolfijn? Brianna is al een flinke meid, ze ziet toch niet als een berg op tegen de therapie? Veel succes en de hartelijke groeten aan allen van: Tante Nel en Ome Krien.

  • Fam. vd Berg

   Hallo ome Krien en tante Nel.
   Maandag gaat de therapie van start, dan zal Brianna kennismaken met haar dolfijn. Er zijn hier diverse heuvels en enkele bergen.
   Groeten vanuit een warm Curaçao

 • Cocky Grootscholten

  Hallo Branna, Sabrine en Robert,
  Als het goed is zijn jullie inmiddels op Curacaou.
  Dat zal een geweldige ervaring zijn. Ik hoop dat Brianna gaat genieten van de dolfijnen.
  Fijne tijd!
  gr. Cocky

 • Leny en Jan van der Spek

  Hallo familie Van den Berg,
  Wij wensen jullie allemaal een heel goede maar ook zeker een ontspannende tijd toe!
  Hartelijke groeten van Leny en Jan van der Spek

 • Mart

  Heeeeel veel succes en fijne vakantie grt Mart

 • Lenie Scheffers

  Hallo familie van de Berg,

  Een hele mooie tijd toegewenst op Curaçao en dat die dolfijnen hun best mogen doen.
  Geniet van deze weken.

 • Ank Klapwijk

  Hele fijne tijd met zn viertjes!!! Xxx

 • Elly

  Een hele goede reis gewenst….morgen om deze tijd zitten jullie in de lucht.
  Hoop dat we snel iets lezen van jullie hier.
  Een hele fijne tijd daar en ga er maar lekker van genieten.
  groetjesss

 • An Beekenkamp

  Wat een prachtige foto van Brianna. Het is nu bijna zover een hele goede reis en verblijf.
  groetjes An

 • Leny v d Berg

  Ja hoor wij gaan aftellen,nog 3 nachtjes .

 • gert, patricia, sven en tess

  Lieve robert, sabrina en brianna.
  ook wij zijn n beetje met jullie mee aan t aftellen.
  wat eerst nog meer den een jaar? was, zijn nu nog maar 5 dagen.
  jullie keken er met veel plezier op vooruit en nu is t dan bijna zover.
  Nog even vohouden……
  groeten uit roelofarendsveen van ome gert, patricia en dikke kus van sven en tess.

 • Kyra rozendal

  Wat een schat!!!!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>