Dagboek Celine

dagboek Celine

Hier komt het dagboek van Celine….

Donderdag 27 Oktober 2011

Hallo allemaal,

Ik ben Celine de Vreede.  Ik ben 9 jaar en ik ben de oudste van de 3 meiden.  Ik zit in Rijswijk op school ” de Voorde” .

Dat is een school voor Ernstige Spraaktaal Moeilijkheden.  Elke dag ga ik met het taxivervoer naar school en ik heb het reuze

naar mijn zin op school.

Op Zaterdag 5 Novemberis het zover en mogen we naar Curacao waar ik Dolfijntherapie mag gaan volgen.  Waarvoor ik Dolfijntherapie gaat volgen

word in het kort hieronder uitgelegd.

Na 7  jaar vele ziekenhuizen gehad te hebben is er vorig jaar na vele onderzoeken uitgekomen bij de revalidatiearts dat Celine DCD heeft.

Dat is de afkorting van Developmental Coordination Disorder en vertaald een stoornis in de ontwikkeling van de coordinatie van bewegingen.

Een onderdeel is het onvermogen tot het juist aansturen van de spraakspieren. Vandaar de spraak-taalmoeilijkheden.  Ook haar ontwikkeling loopt

2-3 jaar achter op haar leeftijds genootjes.  Concentratie is een groot probleem wat ook haar vooruitgang belemmerd.  We hopen dat de Dolfijntherapie

een steentje bijdraagt aan haar spraaktaal, concentratie en fijne motoriek.

Celine heeft  er enorm veel zin in en vind het allemaal erg spannend.  Wijbedanken Stichting Nicolette enorm voor deze kansen houden jullie op de

hoogte van onze belevenisen via dit Dagboek.

Groetjes Celine en haar Familie.

Zaterdag 5 Nov.2011

Om 5:00 uur ging de wekker en is de reis begonnen. Om 10:20 uur gingen we de lucht in en de meiden vonden het zo spannend dat ze de gehele reis wakker waren.  Dat werd nog een lange dag want het besef van dat we daar om 15:00 uur landen en dat het dan in nederland 5 uur later is dat voelde ze nog niet. Nadat Erik de vergeten koffer weer van het vliegveld had gehaald gingen we uiteten want de bestelde boodschappen waren er niet. De meiden vielen letterlijk in slaap boven hun bord en toen hebben we ze snel in bed gelegd.

Zondag 6 Nov. 2011

Deze dag werd vroeg door de meiden ingeleid want de eerste werd al om 4:15 uur wakker. Toch nog even kunnen rekken tot 6:00 uur maar toen begon de dag toch echt. Op het strand ontbeten en daar de gehele dag vertoefd omdat we een wisseling van verblijf hadden en de koffers waren pas om 15:15 uur in Lions Dive.  Ook daar waren nog geen boodschappen en het was zondag dus weer verplicht uiteten.  De meiden nog iets last van de jetlag en dus vroeg naar bed. En  op naar de therapie dag.

Maandag 7 Nov. 2011

Ook vandaag vroeg wakker maar nu van denk ik van de spanning van wat er gebeuren gaat vandaag.  Om 10:00 uur werden we verwacht bij het CDTC bij Dirkje logopedisttherapeut en Dolfijn Chabelita.  Nadat we een gesprek hadden met Dirkje ging ze aan de slag met Celine.  Vandaag is het een wendag voor Dirkje met Celine en Celine aan Dirkje en Chabelita.

Dirkje haalde eerst alle spanning bij Celine weg door het langzaam op te bouwen met de dolfijn en Celine.  Celine vond het maar eng maar aan het einde durfde ze toch een kusje te geven en aan Chabelita te hangen. Dit is al een goed begin om daar de therapie mee te starten. Dirkje wil op nummer 1 de concentratie zetten en daar word dan ook constant aan gewerkt. De mondmotoriek en het emotionele aspect pakt ze er ook heel de tijd bij.  Morgen gaat het echte werk beginnen en ze vind het echt helemaal te gek.

Dinsdag 8 Nov. 2011

Vandaag op naar therapiedag nummer 2.

Lizette ging meedoen aan het broertje/zusjes programma van het CDTC en werd om 10:00 uur opgehaald.

Celine werd om 10:30 uur opgehaald door Dirkje. Eerst een half uur binnen mondmotoriek oefeningen gedaan. Dat vond ze moeilijk maar door handige tips met een blaasspelletje kreeg ze het aan het eind van de oefening voor elkaar. Na een half uur oefeningen was het tijd om naar het dok te gaan. En daar lag Chabelita op haar te wachten.  Afgesproken was dat alles wat Celine wilde ze het moest vragen met lange zinnen. ( Dat was voor het taalbegrip om zoveel mogelijk woorden te gaan gebruiken in een zin. ) Haar zinnen zijn nu op het niveau van een kind 6/7 en dat willen ze graag omhoog helpen.  Als de zin te kort is dan keurt de begleidster dit af en mag ze geen kunstje met Chabelita doen totdat de zin lang genoeg is. Op het dok werd aan de concentratie geoefend en mondmotoriek. Ondanks dat Chabelita grappige kunstjes naast haar deed bleef Celine goed geconcentreerd naar Dirkje luisteren.

En wat was ze trots toen het haar lukte om Chabelita door de hoepel te krijgen. De zon scheen weer flink dus een petje was hard nodig. Hoe harder hoe leuker ze het vond. Wij vonden het ook erg mooi om te zien hoe ze het allemaal voor elkaar kreeg. De angst was eraf maar het volle vertrouwen in een Dolfijn moet nog een beetje komen. Wat hadden we hier naar uitgekeken en nu hopen dat het een beetje vruchten afwerpt, maar dat is nog te vroeg om te zeggen. Terwijl Celine afsluit en alles opruimt hebben wij nog het nagesprek met Dirkje. Ze zag de moeilijkheid bij de mondmotoriek en gaf ons nog wat tips om mee te nemen en te gebruiken. En zo eindigde dag 2 van de therapie.

Later op de dag hadden we een bijeenkomst van alle mensen die deze 2 weken therapie volgde en werden alle begeleiders voorgesteld en konden er vragen gesteld worden en met de andere mensen gepraat worden. De rest van de dag hebben we lekker bij het grote zwembad bij ons verblijf gelegen en van de zon genoten en wat uitgerust van alle dingen die om ons heen gebeuren.  Op naar de volgende therapie dag en ’s middags de Fam.swim. Spannend dus ook voor de rest van de familie morgen.

Hallo iedereen,

We hebben net alle berichtjes gelezen. Het is hier nu 7:00 uur en Celine wilde graag alles lezen en wat terug zeggen dus bij deze een kort berichtje van celine zelf.

Hoi, ik vond het erg spannend en vind het erg leuk,gaaf en tof om met chabelita te zwemmen. Ik doe van iedereen een kusje geven aan de dolfijn. en Nayelie de dolfijn heeft een gaatje om te ademen, en ik zwem 5x in de week met de dolfijn en vandaag ik ’s ochtends eerst alleen de zwemmen en ’s middags gaan papa,mama,lizette en milou zwemmen met de dolfijnen, we slapen in een appartement in het Lions Dive met een heel groot zwembad. En bedankt voor de tip van mc donald. En ik mis jullie.

Lizette wilde zeggen :  lieve klas ik ga vanmiddag ook de dolfijnen knuffelen en kusjes geven en dat lijkt me echt tof. ik mis jullie.En mijn eerste tand is er inderdaad uit.Yes.

Tot slot bedankt voor jullie reacties we kijken elke dag uit naar jullie berichtjes.En we laten snel horen hoe het vandaag ( voor jullie morgen) is geweest. Groetjes Erik,Martine, Celine Lizette en Milou.

Woensdag 9 November 2011

Vanochtend was het de dag dat de zusjes mee het dok op mochten. Dirkje maakte daar gelijk gebruik van want dan kon ze gelijk kijken of de concentratie goed bleef van Celine terwijl ze oefeningen samen met Dirkje deed. Lizette en Milou mochten dan Chabelita kunstjes laten doen terwijl Celine met Dirkje aan het werk was op het dok.  Na het werk op de dok ging Celine het water in en liet ze zien aan haar zusjes hoe ze Chabelita liet springen en zingen. Ze vonden het prachtig en mochten de Chabelita de dolfijn vele kusjes geven en vis geven. Een emotioneel moment om 3 van die meiden te zien met zo’n lieve dolfijn.

Aan het einde ging Celine zich nog even douchen en ging ze met Birte die stage loopt mee om op te ruimen. En zo konden wij nog een half uur na praten over hoe het vandaag was gegaan.  Dirkje vertelde dat Celine alles snel onder de knie krijgt en dat de langere zinnen beginnen te komen. Ze moet Celine er wel constant op wijze maar met hulp van Dirkje pakt ze het snel op.  Haar concentratie gaat ook steeds beter en nu maar hopen dat het vast houd want de oefeningen worden steeds moeilijker en steeds meer gericht op haar leeftijd.

Vele kusjes van Milou en Lizette aan Chabelita de dolfijn.

‘ s Middags was het Family swim en dat was zo’n enorme ervaring en echt heel indrukwekkend. Het was te gek om Lizette te zien vliegen door het water met Chabelita en hoe knap Milou die kusjes gaf en hem aaide en mee zwom alsof ze het al jaren deed. En ook wij zelf vonden het een unieke ervaring. Helaas daar geen foto’s van op de site, er werden wel foto’s gemaakt maar dat komt op cd en we krijgen die over een paar dagen. Helemaal uitgeput liepen we weer naar ons verblijf en was het inmiddels 17:30 uur eer dat we terug waren van het CDTC. Snel wat eten en naar bed.  Wij kijken weer terug naar een succes volle dag voor Celine. Morgen vroeg op want dan krijgen papa en mama een workshop over ‘hoe omgaan met straffen en tips bij opvoeding’ en de meiden worden opgevangen door het CDTC team. Op naar morgen therapiedag 4.  Groetjes Erik, Martine, Celine, Lizette en Milou.


Donderdag 10 November 2011

Vandaag om 7:00 uur uit de veren want vandaag hadden we een workshop “Opvoeden,hoe? straffen en belonen’ . Lizette ging met de kidsclub mee van het CDTC en Celine en Milou werden bezig gehouden door begeleiders van het CDTC.   Het was een hele leerzame workshop en hebben er goeie tips en handvaten aan. Dit was een workshop met andere ouders en maandag hebben we een gesprek  apart  met een orthopedogoog. Fijn dat er zoveel begeleiding is, echt super.  Om 10:30 uur ging Celine naar therapie en keken wij weer op het bankje toe.

Milou heeft veel plezier met het oude fototoestel en houd het goed vol in die hete zon.

De dok tijd was heel goed geggaan met Celine en ze mag al meer met Chabelita de dolfijn doen.

Dirkje had weer met ons een gesprek terwijl Celine even helpt met opruimen.

Dirkje heeft de emotionele kant erbij gepakt en ze kreeg Celine aardig aan de praat en wat verdrietig etc. is zodat ze dat zelf ook kan toepassen.  Het was een hele goede en nuttige dag weer voor ons allemaal.   ’s Middags hadden de meiden zich opgegeven voor zwemles C, en les kregen ze, ze moesten hard aan de bak maar vonden het prachtig. Voor Erik kwam de dokter langs want die ligt op bed met een hele flinke oorontsteking. Een injectie, antibiotica en pijnstillers moeten hem weer op de been helpen dus dat hopen we dan maar.  Gelukkig sprak hij nederlands en was het een super dokter want met een bloeddruk van 102 /50  maakte we we ons toch even zorgen maar de injectie sloeg gelukkig al na een uurtje aan.  Morgen weer op naar de laatste therapiedag van deze week. Groetjes Martine Erik Celine Lizette en Milou.

Vrijdag 11 November 2011

We waren alweer vroeg op ( 8:15) om Lizette bij de CDTC kidsclub te brengen. Ze had er veel zin in en ging met haar handdoek en snorkelset op pad. Om 10:15 uur brachten we Celine naar de therapie. Vandaag mocht ze haar duikbril meenemen want ze ging met Chabelita onderwater zwemmen. Ze had er weer zin in. Eerst een half uur binnen therapie gedaan. Vandaag moest ze zich focussen op plaatjes en deze goed onthouden en daarna werd getest of ze het nog wist. In het begin ging het goed maar het werd steeds moeilijker gemaakt en dat was echt even concentreren. Wij hebben bij de haaien in het Sea aquarium gekeken. En toen op naar het dok waar niet alleen chabelita aan het wachten was maar ook Papito. Een 2de dolfijn, dat vond Celine wel wat maar ze trok veel naar Chabelita want daar was ze echt al aan gehecht zei Dirkje.

2 Dolfijnen daar vloog ze hard mee door het water. En als ze correcte lange zinnen maakte naar Sonja ( de dolfijntrainster ) dan mocht ze heel veel doen met allebei de dolfijnen. Bij verkeerde zinsbouw en te korte zinnen werden er geen kunstjes gedaan met de dolfijnen. En wat deed ze toch haar best. Je zag dat ze het moeilijk had met die lange zinnen maar daar kwamen ze. Echt geweldig.  Op het dok deed ze het ook erg goed en was ze erg geconcentreerd maar daar deed ze ook een spel wat ze heel leuk vond. Na het water gedeelte, hadden we een half uur een gesprek met Dirkje. Ze was heel positief en heeft heel veel verteld. Gelukkig word alles op papier gezet zodat we het allemal na kunnen lezen en er thuis mee verder kunnen.

Onderwater samen met Chabelita. Ze vond het heel appart zo op zijn kop samen met chabelita.

’s Middags was ze helemaal op en heeft Celine eerst 2 uur geslapen voordat we de zonsondergang op het strand gingen bekijken. Lekker lang gezwommen toen lekker in bad.

Welstrusten. Groetjes Martine Erik Celine Lizette en Milou.

Weekend 12 en 13 November 2011

Een kort stukje over ons weekend wat we hebben gedaan maar niet te lang want die verhalen kunnen jullie allemaal thuis aan horen als we terug komen. We zijn hier voornamelijk voor de therapie van Celine.

We beseffen nu nog meer dat het zo belangrijk is voor de kinderen die hier in het CDTC komen dat het hun vooruitgang versneld. Het is moeilijk uitleggen aan de mensen in je omgeving dat het niet alleen belangrijk is voor alleen ons kind maar echt voor elk kind met wat voor beperking dan ook.

Dus fiets allemaal mee met de spinning marathon op 19 november voor maar 25 euro of 10 euro voor een kind( las ik via een sms) en dat is vanaf 13:30 uur en je kan zelf je tijd bepalen in de hal van van  Geest International in de Lier.

Opgeven via deze site :  Stichting Nicolette via Annemieke Berkel.

Doen hoor en dan kan er snel weer een nieuw kind geholpen worden met een beperking.

Wij zijn dit weekend in Punda geweest en het strand Casa abou. Met een klein zeilbootje gevaren en lekker op een terras gezeten en alle indrukken van de afgelopen week op ons in laten werken.  Een leuk weekend dus.

Lizette en Celine in het kleine zeilbootje in Punda bij de pondjes brug.

Lizette dolle pret met Erik op het strand van Casa abou.

Groetjes en tot weer bij de therapie dag .

Erik Martine Celine Lizette en Milou

Maandag 14 November 2011

Therapiedag 6 is aangebroken en we moesten vroeg uit de veren want Erik en ik hadden een gesprek met de orthopedogoog Astrid.   Vele tips en duidelijkheid kregen we mee en dat hebben we maar op geschreven want het werd toch wel vol in ons hoofd om alles te onthouden. Zij zag de problemen waar we over struikelde en gaf daar haar visie over en daar gaan we mee aan de slag.  De kinderen werden door het CDTC team opgevangen en hadden mooie kleurplaten voor chabelita gemaakt.  Even een tel terug naar ons verblijf maar al snel konden we weer want de therapie begon net als vorige week om 10:30 uur.  Vandaag mochten de zusjes weer mee het dok op. Lizette had er weer zin om chabelita te zien en te knuffelen. Milou was door wat omstandigheden vandaag niet op het dok maar mag dat vrijdag in halen.

Snorkelen met Chabelita en op het surfboard door het water racen.

Vandaag is de emotionele kant van Celine onder de loep genomen en haar laten vertellen wat ze voelt bij verschillende frustrerende momenten die ze elke dag weer tegenkomt als iemand haar niet begrijpt doordat ze niet uit haar worden kan komen.  Ze kon het heel goed vertellen en met vele picto plaatjes kreeg Dirkje veel te horen.  Onverstelbaar en heel knap dat het eruit komt en ook nog  in duidelijk taal. Als ze maar de tijd krijgt, maar dat heeft de maatschappij van deze tijd niet en dat is jammer vooral voor kinderen ( en volwassenen) met een beperking.

Celine moest tussen twee water sessies weer even het dok op om een oefening te doen. Ze was goed geconcentreerd. Lizette ging samen met de Dolfijntrainster ( Sonja ) de tanden tellen van de Dolfijn. En om 12:00 uur kwamen ze weer het dok af en gingen ze douchen en terwijl de meiden gingen opruimen hadden wij weer een gesprek met Dirkje over hoe de therapie is verlopen.  Dirkje merkt goede vooruit gangen met Celine en gaat morgen met de articulatie verder.

De rest van de dag hebben we lekker op het strand doorgebracht en zandkastelen en zandbedden gemaakt.

Groetjes en tot op de volgende therapiedag.

Erik, Martine en the kids.

Therapiedag Dinsdag 15 November 2011

Vandaag had Lizette weer een ochtendje bij de CDTC kidsclub, we moesten haar wel wakker maken want de vermoeidheid slaat aardig toe bij de meiden.  Om 8:15 uur bracht Erik haar naar het CDTC en heb ik met Celine huiswerk gedaan. Om 10:15 uur liepen ook wij naar het CDTC voor de 7de therapiedag. Vandaag ging Dirkje aan de slag met de articulatie.  Om 11:oo uur kwam ze vrolijk naar buiten huppelen en had ze er zin in om het water in te gaan. Ze wilde graag weer onderwater met Chabelita en heel hard door het water en dat mocht alleen als er hard gewerkt was en dat had ze dus op naar het dok.

De hoepel vind ze super leuk.

Na de eerste water tijd ging ze het dok op waar ze een oefening deed met een kurk in haar mond. Erg moeilijk vond ze het wel want haar mond spierspanning is erg laag maar Dirkje vond dat ze erg goed haar best deed.  Na het dok moment weer het water in en ze liet Chabelita weer geen moment met rust en hij vond het prachtig.  Chabelita is erg speels en is pas 6 jaar oud en vond het prachtig om met Celine te werken.

En op het einde mocht ze nog lekker hard met Chabelita door het water.

Celine ging na het douchen weer even met Birte mee opruimen en zo konden wij nog even met Dirkje alles bespreken.

Dirkje vond dat Celine de oefening met de kurk goed probeerde en even was haar articulatie zuiver maar daar moet op door geoefend worden zodat ze dat vanzelfsprekend gaat doen. Dat in het kort.

’s Middags lekker gezwommen in het zwembad en om 17:30 uur een boottrip op de zee. En daar kwamen we weer de andere CDTC kinderen tegen en konden we weer rustig de ervaringen delen.

Om 19:30 uur stapten we weer van de boot af en gingen we snel wat eten en na een potje zeekwartet  ( bedankt meiden van de tennis,hij is super toepasselijk) gingen de meiden naar bed. Op naar de volgende dag.

Groeten Erik,Martine en de kids.

n

Woensdag 16 November 2011 Therapiedag 8 *

Wat wil je graag dat de tijd even een tijdje stilstaat als je deze therapiedagen meemaakt.  Met tranen in je ogen sta je te kijken hoe je kind hard werkt maar het zelf niet door hebt want het is allemaal in spel vorm en ze vind het fantastisch.

Vandaag was het erg warm en zonder een wolkje in de lucht zocht je graag de schaduw op. Dat lukte wel toen Celine binnen aan haar articulatie werkte maar toen ze naar het dok vertrok moesten wij ook de zon in want de bankjes waar je kan kijken staan lekker in de volle zon dus goed smeren. Met haar onderwatercamera ging ze het dok op en de tweede watersessie nam Dirkje onderwater foto’s van Celine en Chabelita de dolfijn.  Vandaag werd weer de articulatie geoefend op het dok, alleen nu met een touwtje met daaraan een knoop die ze in haar mond moest nemen zolang mogelijk terwijl ze moest praten en Dirkje aan het touwtje trok. Daarna weer het water in en Chabelita door de hoepel laten springen wat vond ze dat weer fantastisch.

Als je Chabelita ziet dan wil je haar gelijk knuffelen en Celine heeft al vele kusjes van iedereen gegeven aan Chabelita.  We hebben haar samen met Dirkje de therapeut nu al verteld dat ze over 2 dagen de laatste therapiedag heeft want ze kan slecht afscheid nemen en op deze manier haar er op voorbereiden dat ze afscheid moet nemen.  En dan zou je wel eens een  kijkje willen nemen in haar hersenen want je zag haar naar ons kijken en tegelijk heel veel vragen wilde stellen maar in plaats daarvan bleef ze even stil en na een kwartier vuurde ze alle vragen aan ons af. Goed dus dat we haar voorbereiden en dan gaat het haar vast lukken.

Om 12:00 uur nog een eind gesprek van de dag met Dirkje en toen liepen we nog even het Sea Aquarium in om de andere dieren in de oceaan te zien. Celine, Lizette en Milou mochten de roggen eten geven en een zeekomkommer beethouden, en ze voelde zich echt stoer. Lachen hoor.

‘ s Middags gingen we het strand op en hebben daar tot 18:00 uur gezwommen.

Verder vinden we het heel gaaf dat jullie zulke leuke reacties plaatsen en we kijken er elke dag weer naar uit. Voor Celine’s klas : Ze heeft ontdekt dat dolfijnen geen zichtbare oren hebben maar ze kunnen heel goed horen. En voor de neefjes en nichtjes : allemaal hebben we gezwommen met de dolfijnen en zelfs ome erik vond het leuk.En voor Lizette’s klas : Veel plezier in het bos en de kou. Ik pak nog even het zonnetje mee. Groetjes van Erik,Martine, Celine, Lizette en Milou.

Therapiedag 9 Donderdag 17 November 2011

Het was weer vroeg dag hier in Curacao want Lizette moest weer om 8:30 uur bij de kidsclub zijn. Celine deed nog wat huiswerk en had daarna nog skype contact met Tante Corine. Om 10:15 uur gingen we weer op pad om de een na laatste therapiedag te volgen. Vandaag mocht  Milou de tweede watertijd het dok op omdat ze er afgelopen Maandag niet bij kon zijn. En ze vond het prachtig en echt niet bang. Dat vond de Dolfijntrainster heel bijzonder want dat komt niet veel voor dat zulke jonge kinderen zo dichtbij durven komen.

Milou geeft Chabelita een dikke kus.  Op het dok deed Celine oefeningen om de articulatie van de S weer te benadrukken. Als je Celine er op wijst dan gaat het 7 van de 10 x goed maar de andere 3x heeft ze hulp nodig. En met hulp nodig daar bedoelen ze mee dat ze er aan herinnerd word of als ze even niet haar tong op de goede plek krijgt een spiegeltje geven zodat ze zelf kan zien wat haar tong doet. De emotionele kant werd binnen nog een keer naar voren gehaald en omdat ze gisteren niet luisterde naar Birte en het signaal stop negeerde werd dat even weer besproken. Toen Dirkje erop terug kwam en vroeg aan Celine hoe Birte zich zou voelen antwoorde ze : eenzaam.  Dat was heel bijzonder want voorheen wist Celine niet wat ze zich moest voorstellen bij eenzaam en nu kwam ze zelf met deze optie. Het is heel moeilijk uit te leggen maar dit was voor Celine een grote stap dat ze goed weet hoe gevoelens voelen.

In het water koos Celine ervoor om met Chabelita een bal spel te doen.

Wij moechten dichtbij komen kijken wat Celine allemaal voor elkaar kreeg met Chabelita. Ze liet hem rondjes draaien, ringen vangen en zie liet hem zijn tong rondslingeren. Ze was erg trots dat ze zoveel alleen kon doen.  Na het gesprek met Dirkje liepen we nog even het Sea aquarium in waar Lizette heel stoer een haai ging aaien. En toen lekker een even eten en het strand op.  

Lizette die een haai aaide.

Stoer he !!!!!

Groetjes Erik, Martine,Celine, Lizette en Milou.

Vrijdag 18 November 2011

Het is nu bij jullie 9:15 uur en bij ons 4:15 uur. Ik kon niet slapen, de laatste therapiedag van Celine is aangebroken en door de warmte lig je maar te draaien en daardoor ook gelijk te denken aan de afgelopen 2 weken. Ze waren fantastisch en iets om nooit te vergeten en je weet dat het goed is zo maar toch heb je vandaag kriebels om afscheid te nemen. We weten dat Celine moeilijk afscheid neemt ( net als haar moeder dus) maar misschien valt het juist daarom mee. We maken er vandaag nog een super dag van met de therapie en pakken nog de laatste tips mee en Celine de laatste prikkels en dat laten we jullie vandaag allemaal weer weten.  Nu weer even mijn bed in.  Tot vanmiddag.

De laatste therapiedag ( 10 ) 18 november 2011

Vandaag gingen we de laatste therapiedag beleven. Om 8:30 uur zat Lizette weer op de kidsclub en ze had er weer zin in. Wij liepen voor de laatste maal naar het  CDTC gebouw waar Dirkje op Celine stond te wachten. Celine wilde voordat de therapie begon eerst een foto van Dirkje ( Logopedist-therapeut), Sonya ( Dolfijntrainster ) en Birte ( stagiare ), dan was die alvast maar gemaakt.

En toen aan de slag. Eerst een half uur therapie binnen en daar was de mond motoriek nog even aangepakt en tegelijkertijd was de zinsbouw erin meegenomen. Dit had ze in het begin van de therapie ook geoefend en toen was het echt wel even moeilijk en nu vertelde Dirkje dat ze een sprong had gemaakt en de zinsbouw sneller op pakte. Super.

Toen kwam de water tijd. Ze mocht vandaag heel veel zelf doen met Chabelita. Ze ging door het water alleen met Chabelita en deed alle kunstjes met hem zelf en Dirkje vertelde dat ze echt een makkie had want Celine kon nu zoveel duidelijk maken aan Chabelita dat ze elkaar begrepen en het uit voerde. Als laatste wilde ze graag nog even met Chabelita knuffelen en de tranen rolde over onze wangen want wat maakte dat een hoop emotie bij ons los.  Ze heeft haar beperkingen maar groeit zo enorm en we hopen dat mede door onze steun komende tijd dat ze een flinke sprint maakt. Dirkje formulierde het zo : Chabelita en het CDTC team hebben een basis gelegd en wij en school moeten op deze grote basis op voort borduren.  We mogen altijd blijven mailen met vragen en met alle verslagen van Dirkje gaan we aan de slag. Zo eindigde we ons gesprek met Dirkje en het afscheid is niet te verwoorden dat is te zien op de foto’s.

We willen ons Dagboek beeindigen met eendank woord aan ALLE DONATEURS EN SPONSORS die dit voor ons werkelijkheid hebben gemaakt en ook Stichting Nicolette die dit voor ons hebben geregeld.

Wij plakken er nog 5 dagen aan om het allemaal een plaatsje te geven dus tot ziens in Holland en leuk  dat iedereen een reactie achter laat.

Groetjes Erik, Martine,Celine,Lizette en Milou de Vreede.

135 reacties aanDagboek Celine

 • Gonny van Steeg

  Hoi Celine en papa, mama, Lizette en Milou,

  Van tante Ageeth hoorde ik gisteren dat jullie weer thuis zijn en het een geweldige reis is geweest. Ik heb net het dagboek zitten lezen en het zag er allemaal prachtig uit. Wat spannend allemaal! En wat een leuke foto’s! Jullie zullen het er nog wel vaak over hebben.

  Groetjes vanuit Lage Zwaluwe,
  Gonny van Steeg

 • Miranda B.

  Hallo Familie,
  Super gaaf wat jullie gedaan hebben en wat jullie bereikt hebben. Celine heeft het top gedaan als ik alle verhalen lees en de foto’s zie. Hopelijk hebben jullie er allemaal van genoten. Ik snap dat het moeilijk is om afscheid te nemen, het is hier heel mooi om alle verhalen te lezen. Super goed hoe Celine vooruit is gegaan. Tot snel.
  Groet Miranda B.

 • Martin,Petra en Kids

  Hallo Celine

  Ik heb gezien en gelezen dat je het heel leuk hebt gehad.
  Het is ook wel heel cool om met dolfijnen te zwemmen en dat ze ook nog doen wat jij zegt heel knap.
  Ik ben benieuwd naar jouw verhalen over deze mooie ervaring.

  Groetjes ome Martin

 • Sanne en Linda

  Hoi Celine,

  Super goed om te lezen dat je het zo leuk vond met de dolfijnen, en er ook zoveel geleerd hebt.
  Sanne kan niet wachten om weer met je te spelen en babbelen.

  Waarschijnlijk zit je al (bijna) in het vliegtuig. Goede reis naar de Lier en ook voor papa, mama, Lizette en Milou.

  Knuffel van Sanne en Linda

 • Wat ontzettend leuk om jullie dagboek te lezen. Fijn dat alles goed is gegaan en dat Celine het zo goed naar d’r zin had met chabelita.
  Fijn dat jullie nu nog wat kunnen relaxen en nagenieten.

  Goede reis naar huis en tot ziens.

  Hartelijke groeten,

  Ank en Martien Koornneef

 • Huub, Diane, Jill en Lex

  Hallo Celine,

  Fijn dat het goed gaat met jou
  Wij vonden het heel leuk om de verhalen te lezen die jou mama heeft geschreven.
  Tot gauw Celine

  Groetjes van Huub, Diane, Jill en Lex

 • De buren

  Hoi Celine, Eric, Martine, lizette, en Milou,

  Ik heb net jullie dagboek gelezen, wat ontzettend mooi geschreven, zo mooi dat ik ook soms even een traantje weg moest pinken bij het lezen van de mooie belevenissen die jij, Celine, maar ook papa mama en je zusjes mee hebben mogen maken. Echt TOP.

  Geniet nog van jullie laatste dagen daar.
  We zien jullie gauw weer dan horen we veder alle verhalen vast nog wel.
  Enne Celine ik denk dat max het ook erg leuk vind al ben je er weer en hem gezellig komt halen om hem uit te laten.

  Liefs en een dikke kus van de buren

 • Gerben, Sven, Tom en Sonja

  Lieve allemaal,
  Het is vast jammer dat het weer (bijna) voorbij is, maar wat hebben jullie genoten en veel geleerd. (dat was te lezen in de mooie verslagen!)
  Wat een avontuur en wat ben jij stoer zeg Celine!! Dat heb je toch maar even gedaan! Echt superknap!!
  Geniet nog van de laatste daagjes vakantie en heerlijk weer. Dat hebben jullie wel verdiend!
  Groetjes Sonja en de boys

 • petra

  hallo,

  wat zijn de weken snel voorbij gegaan zeg en wat hebben jullie een hoop bereikt en nu er verder op door borduren maar dat gaat wel lukken.
  en dat met de dolfijnen super zeg en wat zal dat afscheid zwaar zijn geweest. Maar wat hebben de meiden het goed gedaan zeg.
  nu nog even genieten van jullie dagen en we spreken elkaar snel.

  gr.petra

 • Esther

  Echt super leuk al die verhaaltjes en foto’s! En die dolfijnen, echt geweldig. Ik hoop dat niet alleen Celine, maar echt iedereen heel erg genoten heeft en heel veel geleerd! Liefs, Esther

 • José v L

  Hoi hoi
  Jullie dolfijnavontuur zit er helaas op en
  het afscheid was vast erg moeilijk maar jullie hebben
  een supertijd om op terug te kijken
  Ik heb genoten (wel vaak met kippevel) van jullie
  verhalen en foto’s en hoop jullie snel weer
  te zien. Maar geniet nog ff lekker daar en wees maar
  maar supertrots op alledrie jullie meiden
  Tot gauw en een dikke knuffel van José

 • Ed en Veronique

  Hoi hoi,

  We hebben al jullie berichtjes gevolgt maar nog niets achter gelaten.
  We hopen dat de therapiede juiste uitwerking heeft. Zo te lezen is
  het top geweest. Leuk om Celine zo te zien genieten. Goede reis terug en we spreken elkaar snel.

  Gr Ed en Veronique

 • fam korteland

  ik lag een paar dagen achter met lezen. Niet handig, want zo is het net een programma en houd je het maar moeilijk droog. Want wat fijn om te zien dat Celine zo vooruit gaat.
  Celine ik vind je stoer en heel erg knap dat je zo goed kan samenwerken en zo je best doet met de dolfijn en met Dirkje. Maar ook je zusjes want die kussen toch ook zomaar de dolfijn.
  Geniet nu nog even heerlijk een paar dagen. Even rustig aan.
  Wij zijn ontzettend benieuwd naar nog meer verhalen ( ook van jou op de vrijdag natuurlijk Celine) en de foto’s.
  groetjes en nog veel plezier!

 • Ad, Ageeth, Niels en Lars

  Hallo allemaal,
  Tante Ageeth heeft weer met natte ogen de laatste dagen van jullie dagboek gelezen. ontroerend om te zien hoe Milou Chabelita kust, Lizette stoer een haai aait en hoe Celine afscheid moet nemen van haar vriendje die ze zo diep in haar hart heeft gesloten, dat zal best moeilijk zijn. Kan een beetje inschatten hoe me zus zich voelt.
  Weer hele mooie foto’s!
  Nu nog even met zijn allen van een paar dagen relaxen genieten! En dan tellen we af tot we elkaar weer zien!
  Dikke kussen van ons allemaal.

 • Julia en Tim

  Wat is dat toch een avontuur geweest Celine. Zo te lezen heb je het ook erg naar je zin gehad. Je hebt genoeg foto’s om straks na te genieten van deze geweldige tijd. Heel veel plezier nog de laatste dagen, nu kan je echt vakantie gaan vieren want dat heb jij en de rest wel verdiend!
  Geniet er nog van:)

  Groetjes Julia en Tim

 • Gabi & Richard

  Hi Celine,

  Wat geweldig om te lezen dat je het zo naar je zin hebt en de dolfijn allerlei kunstjes kan laten doen. Papa en Mama zullen heel trots op je zijn dat je ook nog eens zo je best doet en bij terugkomst horen we graag alle verhalen en zien we graag de foto’s.
  Een hele goede terugreis en tot snel.

  Groetjes,
  Lieke, Yuri, Nils, Gabi en Richard

 • chauffeur Aad

  Hoi Celine en familie,

  Fijn dat het zo goed gaat met je therapie.
  Thomas en ik missen je heel erg in de bus, het is zo stil zonder je gekwebbel.
  Geniet met z,n allen nog van een paar vrije dagen,
  Groetjes van je prive chauffeur Aad.

 • Marleen

  Celine heeft het dus niet van een vreemde! En je bent niet de enige Martine, die daar last van heeft (ik kijk even naar mezelf…)! Hopelijk is het vandaag een mooie dag geweest met alsnog een fijn afscheid, hoe lastig misschien ook.
  Nu nog even een paar dagen lekker genieten van de zon, de zee, het strand en al het andere mooie op Curacao! En alle indrukken van de afgelopen dagen op jullie in laten werken!
  Tot snel,
  Fer, Marleen, Ilse en Maaike

 • Ome Leo en tante Carla

  Lieve Celine en familie,
  Ik kan me voorstellen dat het afscheid nemen moeilijk gaat worden, na 2 weken zo intensief met begeleiders en dolfijnen, bezig te zijn geweest. Zij zijn voor Celine en voor jullie een heel belangrijk stuk in het verdere leven van Celine. Dit vergeten jullie nooit meer, zo’n bijzondere ervaring.
  Geniet nog van jullie alweer laatste week [wat vliegt de tijd] en ben benieuwd naar de verdere berichten, ze doet het toch fantastisch.
  Groetjes ome Leo en tante Carla

 • fam veltenaar-de jong

  he celine,

  fantastisch om te zien dat je het zo naar je zin hebt en tegelijkertijd zoveel leert !! kijk maar uit dat chabelita niet met je mee wilt terug naar holland als je zoveel kusjes blijft geven ! ( kan ze mooi in het bubbelbad ) veel plezier nog die laatste dagen.
  groetjes marc,anika, kaya en xavi

 • Jeannet en Carla

  Hallo Celine (en familie).

  Wat leuk om over jouw vorderingen te lezen. Wij vinden het heel erg knap van jou, hoe goed je met de dolfijnen oefent. Jammer, dat het nu afgelopen is, maar geniet nog maar met papa, mama en je zusjes van het heerlijke weer.

  Groetjes van Carla en Jeannet

 • Jan & Rita Schallenberg

  Hoi lieve Celine

  Ik heb al die leuke dingen gelezen op jou dagboek wat knap van jou
  dat je dat allemaal doet met die dolfijnen,wij zijn erg blij voor jou
  dat het allemaal zo goed gaat wij volgen nu elke dag je dagboek
  en leven helemaal met je mee,
  veel plezier nog en hoop je snel weer te zien

  Wij wensen jullie nog veel vakantie pret.

  Groetjes uit Enschede van Jan & Rita.

 • opa en oma camper

  Lieve allemaal,
  Celine veel succes met de laatste therapiedag en natuurlijk voor iedereen heel veel sterkte met afscheid nemen.
  En daarna……nog heerlijk een paar dagen na genieten en alles even laten bezinken.Veel plezier!!
  Liefs,knuffels, xxxxxx
  (o)pa en (o)ma

 • ome Patrick, tante Brigitte, Sven en Nick

  Lieve allemaal,

  Vandaag jullie laatste therapiedag. Wij vinden het ontzettend knap wat Celine allemaal gepresteerd heeft! Lizette wat superstoer dat je die haai durfde te aaien, dat zou ik nooit gedurfd hebben hoor! En kleine Miloutje die de dolfijn een kusje geeft. Geweldig!
  Wij wensen jullie een prachtige laatste therapiedag en daarna nog lekker even bijkomen in het zonnetje!

  Liefs van ome Patrick, tante Brigitte, Sven en Nick

 • Jolanda

  Hallo Celine,
  Ik vind het leuk om jullie dagboek te lezen.
  Super hoe goed jij je best doet Celine.
  Knap hoeveel jij al durft met de dolfijnen, lijkt me best een beetje eng.
  Geef je de dolfijnen ook eten?
  Ik wens jullie nog een hele fijne zonnige tijd.

  Groetjes Jolanda Groenendijk-Kooijman

 • Margret

  Hallo allemaal,

  Geweldig en indrukwekkend om jullie verhalen hier te lezen! Fantastisch om te lezen dat Celine het zo goed doet en naar haar zin heeft.
  Prachtige foto’s ook. Het blijft ongelooflijk dat het kan……..zwemmen met dolfijen!
  Heel veel succes nog, en geniet ervan!!!
  Groetjes, Margret

 • Rita

  Hoi allemaal,

  Geweldig om jullie verhalen te lezen! En wat fijn dat Céline het zo naar haar zin heeft! Geniet nog van de 2 daagjes therapie. En ik ben benieuwd naar jullie verhalen en foto’s.
  Groetjes, Rita

 • Thomas

  Hoi Celine,

  Elke dag als ik uit school kom en weer alleen in de bus heb gezeten lees ik jouw dagboek. Knap hoe jij met de dolfijnen zwemt. Volgens mama is het hard werken bij de therapie. Doe nog even goed je best de laatste paar dagen en wil je alles goed onthouden? Dan kun je het mij allemaal vertellen bij terugkomst.

  Geniet van het warme weer het is hier nu koud!
  Groetjes van Thomas xxxxx en de rest van de fam. voor jullie allemaal.

 • petra

  hallo daar,
  wat een beleving en wat ze allemaal leert echt ongeloofelijk.
  ik ben echt benieuwd naar jullie verhalen als jullie terug zijn.
  geniet er nog van en leuk dat je heb gekwartet grappig.

  veel plezier nog!!!

  petra

 • Jaap en Elly van Dijk

  Lieve Céline,

  Het lijkt ons heel leuk om tussen die dolfijnen te zwemmen, best wel jaloers, kunnen ze mij misschien wat beter leren zwemmen. En zoals ik de foto’s zie en je dagboek doe je het geweldig en heb je er plezier in, en het is ook nog eens leerzaam.
  Nou stoere meid geniet er nog van zolang als het kan daar in de warmte, hier is het behoorlijk fris en we zijn natuurlijk benieuwd naar je verhalen als we je bij opa en oma zien. En natuurlijk succes met je verdere therapie.
  Heb gehoord dat Op van D een zwembad in de tuin laat bouwen, das leuk hè, als jij nu een dolfijn in je tas meeneemt komt het goed.
  Nou lieve Céline en familie nog een mooie en fijne tijd daar en een goede thuisreis.

  Dikke kus van Jaap en Elly

 • Marielle

  Hoi allemaal,

  Leuk om het avontuur van jullie elke keer te lezen. Celine je doet het super goed zeg! Je moet wel hard werken hoor. Fijn om te horen dat het wel goed gaat, maar ik begrijp wel, dat het erg intensief is en niet alleen voor Celine. We wensen jullie veel succes met de therapie en geniet ook nog lekker van de vrije dagen. Heel veel groetjes uit het koude, maar zonnige Nederland.

  Gert, Mariel, Twan, Lianda en Danique

 • Sven en Nick

  Hallo Celine.

  jullie zijn op zaterdag alweer twee weken weg en dan nog een week te gaan.
  was het leuk om met de dolfijnen te zwemmen?
  het zal wel goed gegaan zijn.
  Groetjes Sven.

  Sinterklaas is er ook weer in het land dus je kan gelijk je schoen zetten, en je bent gelukkig optijd voor pakjesavond.

  groetjes Nick.

 • Opa en Oma van Dijk

  Hallo allemaal,
  We zijn allemaal bij oma en opa en bekijken de foto’s.
  Niels zegt dat jullie snel terug moeten komen omdat hij het stil vindt.
  Richard en Suzanne zijn net naar de gym.
  We zijn weer onder de indruk van de foto’s en het verhaal, knap hoor!
  Dikke kussen van ons allemaal:
  Opa,Oma,Corine, John, Suzanne, Richard, Ageeth, Niels en Lars
  xxxxxxxxx

 • Piet, Margrietha, Nadine en Coen

  hallo Celine,
  We lezen iedere dag jouw dagboek. Wat beleef jij veel en wat knap dat je dat allemaal durft. Heel hard door het water achter een dolfijn. De groetjes van iedereen, vanuit een koud, maar zonnig De Lier. Bij ons heeft het vannacht gevroren, maar bij jullie is het vast veel warmer.

  groetjes en geniet er nog maar lekker van.

 • Ome Aad en Tante Ria

  Zo jullie zitten ongeveer op de helft.Wat een avontuur.Ik kan me voorstellen dat af en toe de vermoeiheid toe gaat slaan.Nog een paar dagen en dan kunnen jullie even lekker relaxen!!!!!!!!Celine doet goed haar best en Lizette doet ook knap mee.
  En ik denk dat Milou het allemaal wel best vind.Nu het nog kan,geniet zeker ook van het lekkere weer…………dikke kus van ons.Succes!!!! Ome Aad en Tante Ria.

 • Simone

  Hoi Erik, Martine, Celine, Lizette en Milou,

  Het is heel leuk om te zien hoe het met jullie gaat, en ook fijn om te lezen dat jullie zulke goede resultaten boeken met Celine. Knap hoor Celine!

  Heel veel plezier nog de laatste dagen.

  Groetjes,

  Rene, Simone, Rianca, Bart.

 • Marleen

  Lieve Celine,

  Is het leuk daar? Het is heel koud en bij jullie? Op de foto’s lijkt het lekker warm! Ik vind het leuk voor jou dat je met die dolfijnen mag zwemmen! Mag Lizette dat ook?

  Groetjes,
  Ilse en Maaike

 • Tante Corine, Oom John, Suzanne, Richard en Jeanine

  Hallo lieve Celine en ook de rest van de familie,
  Wat ben je toch goed bezig met de therapie. Wij zijn echt super trots op je.
  We missen je wel hoor op de woensdagmiddag bij oma. Dat geldt ook voor je zusjes.
  Hoeveel baantje heb je al gezwommen in het lange zwembad? Het was leuk om even via skype met jullie te praten. Hopelijk lukt het van de week nog een keer. Veel plezier. Groetjes van ons allemaal

 • iris zwinkels

  he celine en familie,
  wat een gaaf verslag al zeg. en leuk hoor celine dat je steeds langere zinnen kan maken en wat ben ik wel een beetje jaloers dat jij zo met die dolfijn kan zwemmen en kunstjes kan doen. nog heel veel plezier allemaal en tot later. geniet nog ff van het zonnetje want hier heeft het vanacht gevroren. brrr….
  en voor iedereen die zich nog niet opgegeven heeft voor de spinning maraton ff doen
  Dus fiets allemaal mee met de spinning marathon op 19 november voor maar 25 euro of 10 euro voor een kind en dat is vanaf 13:30 uur en je kan zelf je tijd bepalen in de hal van van Geest International in de Lier.

  Opgeven via deze site : Stichting Nicolette via Annemieke Berkel.

  Doen hoor en dan kan er snel weer een nieuw kind geholpen worden met een beperking.
  nog een fijne laatste week..
  gr iris zwinkels

 • Gerard en Corrie Kooijman

  Hallo Celine,

  Fijn, dat het zo goed met je gaat. Wij lezen jullie dagboek met heel veel belangstelling en merken dat jullie heel veel olezier hebben. We hopen op een goed resultaat.

  Groetjes van Gerard en Corrie uit De Lier

 • Theo, Leonie, Iris en Freek

  Ha Celine,

  We lezen elke dag even hoe het met je gaat. Wat heb je al knappe dingen gedaan met Chabelita zeg! En wat doe je goed je best! Nog heel veel succes deze week.
  Doe de groetjes aan Lizette, Milou, Papa en Mama.

 • Ronald, Anita, Floor & Guusje

  Ha Celine,

  Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat, en nu mag je nog een week, met daarbij lekker zwemmen, kunstjes doen enzovoort. We blijven je in de gaten houden hoor! Groetjes Ronald, Anita, Floor en Guusje

 • Fritz en Toos Bodemann

  Lieve Celine

  Wat bijzonder leuk om jullie reis verslag te volgen. Wat fijn dat je zinnen steeds langer worden.We vinden het heel knap dat je chabelita door de hoepel kan laten springen. Leuk hoor dat je zusjes ook met de dolfijnen mochten zwemmen. Erik we hopen dat het met jou ook weer goed gaat. Nu geniet met zijn alle nog het gaat eigenlijk veel te snel . Doe papa mama Lizette en Miloe de groetjes veel plezier nog.

  Fritz en Toos

 • Groep 3 van de Achtsprong

  Hoi Lizette, Celine en Milou,

  Wij hebben jullie dagboek vandaag weer even gelezen en vonden het leuk weer wat van jullie te horen. O ja, we willen wel even vertellen dat sinterklaas weer in het land is en gelukkig zijn de pieten er ook bij.

  Groetjes van alle kinderen uit de groep van Lizette.

 • Yvonne

  Hee Martine!

  Wat gaaf dat er een dagboek bij wordt gehouden, dat wist ik niet!
  Wel super zeg dat Celine het naar de zin heeft en gelijk een klick heeft met het team! Je zal vast wel meer verhalen hebben, maar die zal ik wel in de apotheek te horen krijgen ;). Hopen dat Erik er snel boven op komt!
  Geniet er nog van!

  Trouwens mijn zusje staat nu ook op de wachtlijst! A.s zaterdag hebben wij onze eerste activiteit, de Spinning Marathon! ben benieuwd..

 • Wim en Dit Solleveld

  Hallo familie de Vreede,

  fantastisch de berichten die jullie doorgeven. het is geweldig nieuws wat er met dolfijnen gedaan kan worden.
  Ga zo door! Verder jammer dat Erik ziek werd. Wij hopen dat alles goed mag gaan.
  Veel succes met jullie in Curacao!
  Hartelijke groet,

  Wim en Dit.

 • opa en oma camper

  Hoi allemaal
  Fijn om te weten dat het weer goed met je gaat Erik.
  Wij wensen jullie allen een fijne zondag toe.
  Lekker genieten van een relaxte dag!
  XXX (o)pa en (o)ma

 • wis en cor de vreede

  hoi celine
  de eerste week zit er alweer op ,en wat heb je goed je best gedaan zeg ,
  want als je zoveel kunstjes mag doen met de dolfijnen ben je echt een kanjer .
  we hopen dat je de volgende weken nog meer veel meer kunstjes doet want wij kijken en lezen graag in jou dagboek .
  liefs wis en cor de vreede

 • Martin, Petra en de kids

  Hallo familie De Vreede,
  Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen en wat fijn dat de therapie zo goed aan lijkt te slaan bij Celine! Celine, wat ben jij een kanjer…..! Wat knap dat je dat allemaal durft, zo tussen de dolfijnen in het water! Blijf je best doen, maar dat zal vast wel lukken! Erik, hopelijk ben je weer wat opgeknapt, beterschap voor jou!
  Groetjes en weer een succesvolle therapieweek toegewenst.
  Mart, Petra, Isa, Sil en Finn

 • Esther Holtkamp

  Hoi Familie,

  Fijn dat het zo super bij jullie gaat, jammer dat Erik niet helemaal fit is. Hopelijk gaat dat al weer wat beter. Celine jij doet echt erg je best. Dikke duim voor jou.
  En hierbij ook het beloofde berichtje van de nieuwe prins. Misschien hebben jullie het al gehoord maar beloofd is beloofd. Geen onbekende voor jou Martine (denk ik)
  Het is Hans Schelling.
  Geniet nog lekker verder wij blijven jullie volgen.
  Dikke kus van de Holtkampjes

 • Stichting Nicolette

  Lieve allemaal,
  De eerste therapie-week zit erop! Wat gaat het dan snel hé! Als we het zo lezen, pakt Celine het allemaal vrij vlot op, dat is natuurlijk heel positief! Wij wensen jullie een fijn weekend toe, en geniet even van de rust! Eric, gaat het met jou al weer de goede kant op? Vervelend voor je, maar de artsen zijn daar ook erg kundig en geven je vaak een paardenmiddel! Celine, wij wensen je een hele positieve tweede therapie-week toe en dat je maar veel mag leren! Een lieve en succesvolle groet namens het bestuur van Stichting Nicolette, Anne-Mieke

 • Hennie Hofstede

  Hallo Celine, Eric, Martine, Lizette en Milou. Ik heb zojuist al jullie verhalen gelezen. Heel mooi en Celine wat doe jij ongelooflijk je best, knap hoor! Ik zou het niet durven hoor met zo’n dolfijn zwemmen, maar jij wel en kusjes geven en kunstjes doen, echt heel goed. Ik wens jullie nog heel fijne dagen en hopelijk zal het voor jullie allemaal veel goede resultaten geven. Groetjes van Hennie Hofstede (Oma van Sven en Nick)

 • ome Patrick, tante Brigitte, Sven en Nick

  Lieve Celine,

  Wat doe jij enorm goed je best! Je bent echt een doorzetter en geeft de moed niet snel op. Knap hoor, dat je ook al langere zinnen kan maken! Wij hebben bewondering voor jullie. Zo te lezen, hebben jullie het allemaal erg naar jullie zin. Wij blijven jullie volgen…

  Dikke knuffels van ons 4-tjes

 • Ome Leo en tante Carla

  Hey lieve Celine,
  Wat doe jij goed je best en wat is dat ontzettend leuk om te lezen en te zien dat je zo hard werkt en vooruit gaat. Ben best een beetje jaloers want het was hier van de week heel erg koud en bij jullie schijnt lekker het zonnetje.
  Heel veel plezier en wens papa beterschap.
  Doe de groetjes aan papa, mama, Lizette en Milou.
  Groetjes ome Leo en tante Carla

 • Marleen

  Hallo daar,

  Bedankt voor jullie kaartje vandaag! Knap dat je daar nog aan gedacht hebt.

  Wat een mooi verhaal weer over Celine. Wat doet ze haar best als ik het zo lees. Super hoor!

  We blijven jullie volgen,
  Fer, Marleen, Ilse en Maaike

 • Ad, Ageeth, Niels en Lars

  Hallo,
  We volgen jullie nog steeds hoor!
  Erik wat vervelend dat je ooronsteking hebt, hopelijk gaat het al wat beter.
  Celine, met twee dolfijnen zwemmen, moet niet gekker worden! We lezen dat het allemaal erg goed gaat en dat je erg je best doet! Toppie hoor!
  We zijn benieuwd naar Milou haar foto’s en zo te lezen heeft Lizette ons ook veel te vertellen.
  We missen jullie al wel hoor maar jullie mooie dagboek maakt een hoop goed.
  Geniet nog van de komende tijd!
  Dikke kussen uit Brabant!

 • cindy martin stefan jeffrey en denise

  hoi Erik, Martine, Celine, Lizette en Milou,
  Wat ontzettend mooi en waardevol om jullie verhalen te lezen! Als ik zie en lees wat de dolfijnen losmaken….prachtig. Alleen al die ervaringen zijn zo waardevol voor Celine in het bijzonder. We blijven jullie volgen!
  Erik, we hopen dat je snel opknapt zodat je er ook van kan genieten!
  geniet van de lieve dolfijnen!
  groeten vanuit de Lier,
  Martin, Cindy, Stefan Jeffrey en Denise

 • Anja vanZanten

  Hoi Celine,

  Wat ben ik trots op jou zeg! Dat doe je toch maar eventjes, zwemmen met de dolfijnen en moeilijke zinnen oefenen, knap hoor. Blijf maar heel goed je best doen. Groetjes aan Lizette, Milou en papa en mama van juf Anja, je weet wel van toen je nog bij de kleuters zat. Doei.

 • Julia en Tim

  Hee Celine en Fam!

  Wat leuk om al jullie verhaaltjes te lezen. Dat moet toch wel gaaf zijn om met een dolfijn te zwemmen!? Ze voelen wel vreemd aan he Celine? We zijn benieuwd wat voor kunstjes je nog allemaal met ze gaat doen. Als je ze allemaal kunt onthouden willen wij graag weten hoe je dat allemaal doet:)
  Geniet er nog van, ook van het mooie weer want hier wordt het wat kouder.

  Groetjes Julia en Tim

 • Carl Marjo Tim en Sem

  Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat met Celine en alweer bijna een week voorbij. Gaat hard allemaal. We volgen jullie op de voet.
  Geniet maar lekker van het mooie weer. Hier schijnt ook het zonnetje maar het is alleen een stuk kouder dan bij jullie. Erik nog heel veel beterschap.

  Groetjes Carl, Marjo Tim en Sem

 • Lindey

  Hoi Celine

  Ik vind het heel leuk dat je met de dolfijnen mag zwemmen.
  Ik vind dolfijnen ook heel leuk.
  Geef de dolfijnen maar een kus van mij!

  Doei

  Lindey

 • Fa. Arkesteijn

  Hoi allemaal!! Wat geweldig om te lezen hoe alles gaat. Zoveel herkenning dat ik weer met tranen in m’n ogen jullie verhaal lees. Ook leuk dat jullie Dirkje en Chabelita hebben met de training. Super hoor Céline dat je zo goed je best doet!! En heel knap dat jij Chabelita zo kan laten springen. Nog heel veel plezier met haar. Geef je een dikke knuffel aan Chabelita en Dirkje van Rico?
  Hopelijk knapt Erik gauw op van de medicijnen!!
  Heel veel plezier daar en we blijven jullie elke dag volgen!!
  Veel liefs, Ronald, Rita, Rico en Kim

 • Fam. Zandstra

  De eerste week al bijna weer voorbij! Jullie werken erg hard hoor, onze complimenten! Het is leuk om jullie dagboek te lezen. We leven met jullie mee. Nog veel succes komende dagen!

  Groet,
  Ben, paula, Wybe en Coen.

 • Marleen

  Hallo allemaal,

  Wat een mooie verhalen! En als ik het zo lees bereiken ze toch echt heel wat met Celine. En dit is pas de eerste week. Geweldig dat de andere twee meiden ook mee mogen genieten. Wat een unieke ervaring zal het zijn.
  Hopelijk is Erik vandaag weer aan de beterende hand! Het lekkere weer zal hem heus wel goed doen. Beterschap in ieder geval.
  Wij gaan vanavond naar de prinsverkiezing. Iets heel anders dan dolfijnen….
  Groetjes,
  Fer, Marleen, Ilse en Maaike

 • Wouter, Janine, Tim en ruben

  Hoi Celine en natuurlijk de rest van de Fam.

  Het ziet er allemaal onwijs stoer uit om Celine met de dolfijn te zien zwemmen.
  En ook erg knap.
  We blijven jullie volgen via het dagboek, want overigens erg leuk is om te lezen hoe jullie dit allemaal beleven.
  Nou Celine goed je best blijven doen en lekker genieten.
  Groetjes aan papa, mama en je zusjes.
  Succes
  Wouter, Janine, Tim en Ruben

 • Eduard, Heleen,Justin en Milan

  Ha familie,

  Super leuk om jullie dagboek te lezen!
  En wat stoer van de meiden dat ze met de dolfijnen
  durfden te zwemmen.
  We wensen jullie nog veel plezier en succes!
  groetjes Eduard, Heleen, Justin en Milan.

 • Mirjam en Allart

  Lieve Celine,

  Jeempie wat ziet dat er allemaal gaaf uit!
  Heel stoer van je hoor!
  We zien en lezen dat je het super goed doet met Chabelita.
  Leuk om jullie dagboek te lezen. Dat doen we elke dag!
  Heel veel plezier en een dikke kus van Mirjam en Allart.
  Ook voor papa, mama, Lizette en Milou
  Doei doei…
  p.s het is koud hier!

 • Hanny

  Hoi allemaal, wat ontzettend leuk om jullie avonturen te lezen. Wat knap van je,Celine en wat zal jij moe zijn ’s avonds. Kom je het een keer allemaal vertellen in de apotheek op vrijdag?? Heel heel heel veel plezier met allen en geniet ervan. Groeten van Hanny

 • Thomas

  Hoi Celine,

  Ik zie dat Milou een kusje geeft aan Chabelita. Durfde Lizette dit ook? Het is toch wel een heel groot beest zo’n dolfijn. Is de dolfijn zacht om te voelen?
  Celine: Wil je Chabelita een dikke kus geven van mij?

  Groetjes,
  Thomas xxxxxxxxxxxxxx (deze zijn voor jou Celine).

 • enes, sander, naomi en juf Hanneke

  dat je snel trug komt celiene van sander.
  vint je leuk met de dolfijnen te zwemmen? groetjes naomi
  celiene is de dofijn mooivan enes.

 • Tante Saskia

  Lieve Celine,
  Wat leuk om je avonturen te kunnen volgen! En wat goed dat de dolfijn door de hoepel sprong, heel knap van jou. Veel plezier en groetjes aan je zusjes en papa en mama.
  XX Saskia

 • dennis, kadir en juf Hanneke

  heb je het leuk celine heb je heel veel ge leert ? vind je dofonijn leuk ? groetjes van kadir en dennis

 • veronika en juf Hanneke

  ik hoop dat je het leuk hept hoe is het met dolvijnen zwemen dat wil ik gaag weet en we misen jij groetjes kusjes dennis in de hous

 • veronika en juf Hanneke

  lieve celine wat heb je gedaan? ik mis je erg. hoe luistert dolfijnen hebben ze goeie oren?.groetjes van veronika en juf hanneke

 • Pim Monique Jordy En Dani

  Hoi Celine,

  wat leuk om jullie dagboek te volgen en te lezen dat het zo goed met je gaat
  Knap dat je de dolfijn allerlei kunstjes kunt laten doen
  Lijkt me best wel een beetje eng de eerste keer in het echt naast z’n grote dolfijn
  Heel veel succes en doe je best meid !!

  Groetjes aan iedereen

 • Opa en Oma van Dijk

  Lieve Celine,
  We lezen elke dag in je dagboek wat je allemaal al gedaan heb.Reuze spannend hoor.
  Oma zou ook wel met Chabelita willen zwemmen.Het was wel leuk zeker om met Lizette en Milou in het water te zijn en ze te laten zien wat jij al allemaal geleerd heb.Ook met Papa en Mama was het denk ik heel leuk .Heel veel plezier met Chabelita.Een hele dikke kus en knuffel ook voor Lizette,Milou,Papa en Mama van Opa en Oma van dijk.

 • Pauline

  Hoi allemaal,

  Pas vandaag hoorde ik dat jullie aan een heerlijke reis bezig zijn! Super dat je gelijk al kennis gemaakt hebt met de dolfijnen. Heel veel plezier en succes met het programma. En pa en ma: geniet maar lekker mee! Leuk hoor, zo’n dagboek met foto’s!
  Groetjes,
  Pauline Hertsenberg.

 • Arend José Dennis en Stefan

  Hoi Celine
  Wat ontzettend leuk is het om je dagboek te lezen
  En ook al die leuke reacties daarop
  Vandaag mochten papa en mama en je zussen
  ook een keertje samen met de dolfijnen zwemmen
  Mocht jij toen foto’s maken?? Zij konden de dolfijnen
  geen kunstjes laten doen zeker?
  Heel veel succes met al je oefeningen en veel
  plezier nog met de dolfijnen
  Een hele dikke knuffel aan allemaal. Doei doei
  Arend José Dennis en Stefan

 • Thea en Wim van Neerijnen

  Hallo Celine

  We hoorden via Nop van je grote avontuur. We zijn direct je dagboek gaan volgen.Het is wel heel spannend, gelukkig ben jij niet bang uitgevallen. Het lijkt ons ook geweldig om met zo’n prachtige dolfijn te zwemmen en te spelen.Celine geniet ervan en blijf zo goed je best doen. Doe de groetjes aan je pappa,mamma en je zusjes.
  Lieve groetjes,
  Thea en Wim (pappa en mamma van Nop)

 • fam korteland

  Hallo Celine
  Wat fijn om te lezen dat je al zoveel durft met de dolfijnen en dat je het al zo leuk vindt. En dat je al knappe kunstjes met de dolfijnen doet zoals door een hoepel.
  Vonden je vader, je moeder en je zusjes het ook leuk met de dolfijnen?
  Doe je best en veel plezier met de dolfijnen en ook met het mooie zwembad.

  groetjes aan iedereen

 • Johan Elza Rick en Tim

  Lieve Celine,

  Wat een spannend avontuur maken jij en de rest nu mee, zeker erg gaaf het zwemmen met dolfijnen en wat stoer dat jij ze dingen mag leren.
  Wij zullen zeker het dagboek bijhouden. Heel veel plezier daar en doe papa,mama en je zusjes de groetjes van ons.
  Groetjes Johan, Elza, Rick en Tim

 • Gerben, Sven, Tom en Sonja

  Hey Celine. Wat stoer dat je al zo goed met de dolfijnen kan zwemmen en door een hoepel kan laten springen!! We lezen elke dag de avonturen die jullie hebben meegemaakt. Zet m op hè ! En ook de groetjes aan papa, mama, Lizette en Milou.
  Lieve groeten Gerben, Sven, Tom en Sonja

 • Groep 3 van de Achtsprong

  Hallo Fam de Vreede

  Wat knap dat Celine de dolfijn al door de hoepel kan laten springen en wat spannend dat Lizette ook met de dolfijn mag gaan zwemmen.
  Wij zijn erg benieuwd hoe zij dit zal vinden.
  Lizette denk jij dat de tandenfee ook in Curacao zal komen?

  Lieve groeten van de kinderen uit groep 3 van de Achtsprong en Juf Paula.

 • Henk en Marieke v/d Burgh

  Lieve Celine,

  Ik lees met veel plezier en trots je dagboek. Ik vind het nu al geweldig wat je allemaal doet.
  Ik zou wel een vogeltje willen zijn om toe te kijken hoe goed je het doet. Op de foto`s is goed te zien hoe je geniet. Nog veel plezier (ook mama,papa, Lizette en Milou) en doe je best, we blijven je via je dagboek volgen.

  XXX Henk en Marieke

 • opa en oma camper

  Lieve allemaal
  Heel veel plezier vanmiddag als jullie gaan zwemmen met de dolfijnen!!
  En Lizette durf jij dat echt? Ik zou het eng vinden.
  Spannend hoor.
  Liefs opa en oma camper

 • Thomas

  Hoi Celine,

  Wat knap van je Celine dat je Chabelita door een hoepel laat springen.
  Het is hard werken met de therapie zo te zien.
  Ik mis je wel hoor in de bus. Ik mag wel voorin zitten bij Aad, maar toch…..
  We missen je gezellige praatje.
  Zet hem op met de therapie. Ik vind het super leuk de foto’s te zien en de verhalen te lezen.
  Groetjes van ons allemaal voor jullie allemaal.
  xxxx Thomas

 • Esther Holtkamp

  He Familie de Vreede,

  Wat super zeg om te lezen dat het al zo goed gaat met Celine.
  Vandaag een super spannende dag allemaal met de dolfijnen zwemmen.
  Dat is echt speciaal. Geniet er van met zijn allen. We blijven jullie dagboek
  lezen.

  Esther Peet Naomi en Nick

 • Ad, Ageeth, Niels en Lars

  Lieve Celine,
  Net je dagboek aan het lezen en je tante schiet er gewoon van vol, wat een spannend avontuur voor jullie! We zullen alles volgen en hopen dat het veel resultaat zal boeken, dat je zelf in mooie lange zinnen ons alles kan vertellen als je thuis komt. Ook je neefjes zijn erg onder de indruk.
  Geef iedereen een pakkerd van ons,ook de dolfijnen!
  Dikke kus, Ad, Ageeth, Niels en Lars

 • Ome Patrick, tante Brigitte, Sven & Nick

  Lieve allemaal,

  Jeetje wat knap Celine, dat jij Chabelita al door een hoepel weet te laten springen! Wees maar trots op jezelf!
  Voor jullie nu een spannende en waarschijnlijk onvergetelijke dag. Met z’n allen zwemmen met de dolfijnen. Geniet ervan!
  En Lizette… is je tand er al uit?

  Veel plezier!

  Liefs ome Patrick, tante Brigitte, Sven en Nick

 • Ome Noo

  Hoi Celine

  De eerste dag zit erop, en het was volgens mij wel erg leuk en spannend!
  Veel plezier nog met de dolfijnen en doe de groetjes aan de rest.

  Xxx doei

 • Tante Corine, Oom John, Suzanne, Richard en Jeanine

  Hoi Celine, maar ook papa, mama, Lizette en Milou

  Het is fijn dat we kunnen mee genieten van jullie reis. Celine, wij zouden ook vroeg wakker geweest zijn als we wisten dat we met een echte dolfijn mochten zwemmen. Maar je doet het al goed, knap hoor Celine. Veel plezier met Chabelita, geef je de dolfijn ook van ons een dikke kus.
  We blijven je avonturen volgen. Dikke kus van Oom John, Tante Corine, Suzanne, Richard en Jeanine.

 • Opa en Oma van Dijk

  Lieve Celine,we hebben op de foto’s gezien dat je al aardig aan het wennen ben met Chabelita en Dirkje.
  We vinden het heel knap van je.
  Heelveel plezier lieverd we blijven je volgen.
  Dikke knuffel voor jullie allemaal van Opa en Oma van Dijk

 • Fam van Marion

  Hallo Fam. de Vreede,

  heel veel succes en plezier op Curacao. Geniet er van. Weet zeker dat het gaat werken. Van Carlijn moest ik vragen of je de groeten wil doen aan Chabelita en Dirkje, en van Wessel om de groeten te doen aan Li Na. Heel veel succes!!!!

  Groeten Jan en Ellen, Carlijn en Wessel

 • petra

  hallo,

  als ik het zo lees had je geen goeie start met je koffers en je boodschappen.
  hopelijk is het nu wel goed gekomen.
  en het ziet er goed uit ook die therapie spannend hoor.
  de groeten aan iederen.

  eric,petra,femke en laura

 • Annet van Rijn

  Hoi Celine en fam.

  Wat gaaf dat je nu bij de Dolfijnen mag zwemmen. Het ziet er allemaal erg leuk uit op de foto’s.
  Veel plezier nog.
  Groetjes van Annet van Rijn (de mama van Marit, Nina en Wessel)

  En Marit wil nog even de groetjes doen aan Lisette

 • Carl, Marjo, Tim en Sem

  Hoi Celine,

  Wat zijn wij allemaal jaloers dat jij met de dolfijnen mag zwemmen. Zeker ontzettend goud, gaaf, lauw, tof, cool, vet…. We willen echt alles weten dus hou ons op de hoogte.

  Geniet er van en heel veel plezier. Groetjes aan je papa, mama en je zusjes.

  Groetjes Carl, Marjo, Tim en Sem

 • Nayelie en juf Hanneke

  Hallo Celine en familie,

  Nayelie en ik hebben net voor het eerst in jullie dagboek gekeken. Het ziet er leuk uit! Nayelie vraagt of je nog bang bent voor de dolfijn.

  Hieronder gaat Nayelie nog iets typen:

  heeft dolfijn gaatje waar water uit komt?
  wat ging je vandaag doen ?
  waar ging je slapen in een hotel of in de huis?

  We gaan snel nog een keer kijken hier, want we zijn nieuwsgierig!
  Net als ik wil afsluiten heeft Nayelie nog een tip voor jullie! Ze is zelf al vaker in Curacao geweest en weet dat er ook een Mc Donalds is!

  groetjes van Nayelie en juf Hanneke

 • Marleen

  De kop is eraf en het is goed gegaan lees ik! Dit zo volhouden de komende dagen!!! Het wordt vast mooi, leuk en leerzaam!
  Groetjes uit een koud Nederland,
  Ilse, Maaike, Ferrie en Marleen

 • Robin & Mika

  Hoi Celine,

  Wat stoer dat je al met de dolfijn hebt gezwommen en dat je haar een kusje hebt gegeven. Heel veel plezier daar en we blijven je volgen via het dagboek. We zullen je wel missen donderdag bij Atalo!

  Dikke knuffel

  Robin & Mika

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  Na een lange vliegreis (valt toch best mee…….?)zitten jullie nu heerlijk op Curaçao! Inmiddels zitten jullie nu ook in Lions Dive, is dat allemaal goed gegaan? Vandaag de tweede therapie dag, en ook Dirkje mag Celine begeleiden deze twee weken! We gaan jullie volgen en wensen Celine en jullie heel veel succes en een leerzame periode toe! Lieve groet namens het bestuur van Stichting Nicolette, Anne-Mieke Berkel

 • Huub, Diane, Jill en Lex

  Hé Celine,

  Wij zijn heel erg benieuwd hoe het met je gaat en we wensen jou heel veel succes en plezier met de dolfijntherapie
  Doe de groetjes maar aan papa, mama, Lizette en Milou
  groetjes van Fam. van Adrichem

 • Groep 3 van de Achtsprong

  Hallo Celine,Lizette en Milou

  Het is hier nu dinsdagochtend 8.45 uur en wij hebben net jullie reisverslag gelezen. Fijn dat de reis zo goed verlopen is en wij hopen dat jullie een fijne tijd tegemoet gaan. Wij leven erg met jullie mee.

  Lieve groetjes de kinderen van de klas en juf Paula.

 • fam korteland

  Zo ik denk inmiddels heerlijk aangekomen en een beetje gewend aan het lekkere warme weer!
  Nou hier is het momenteel saai weer bewolkt en dus een soort donker dus echt wel jaloers op jullie hoor!
  Hebben jullie de dolfijnen al gezien?
  Veel plezier hoor en geniet van het mooie weer. Dat doet je goed.

  groetjes

 • petra

  Hallo,

  bedankt voor je kaart voor mij verjaardag.
  hoe is het daar gaat alles goed?
  wij zijn zo benieuwd hoe jullie het daar hebben en of alles ook zo loopt als jullie hopen.
  wij houden de site in de gaten.
  geniet ervan.

  groetjes,
  eric,petra,femke en laura.

 • opa en oma camper

  Goede morgen allemaal,

  Celine jij gaat vandaag voor het eerst met de dolfijnen zwemmen,
  spannend hoor!
  Veel plezier!!
  Dikke kus voor jullie allen.
  Opa en oma Camper

 • Mieke

  Dag lieve Celine,
  wat bijzonder zeg zwemmen met dolfijnen. Dat lijkt mij nu echt helemaal te gek! Jij bent een bofkont! Helemaal naar Curacao vliegen, naar de dolfijnen!
  ik ben een nicht van jouw oma Joke (haar vader en mijn vader zijn broers van elkaar). Zij heeft mij over jullie in het verre curacao verteld. Ik ga je volgen hoor en doe je best meissie!
  heel veel liefs, Mieke

 • Martin, Petra en de kids

  Hallo lieve familie De Vreede,
  Inmiddels zijn jullie aangekomen in het warme Curacao hebben we begrepen. We wensen jullie hele goede weken toe en hopen dat de therapie Celine helpt in haar verdere ontwikkeling. We houden jullie via de site van de stichting Nicolette in de gaten.
  Groetjes,
  Mart, Petra, Isa, Sil en Finn

 • cindy martin stefan jeffrey en denise

  hoi Celine,
  we hopen dat je het naar je zin hebt bij de dolfijnen! Geniet maar van de lieve dieren! ik ga snel je blogs lezen, kunnen wij zien hoe het met je gaat.
  We hopen dat de reis ook goed is gegaan.
  Doe papa, mama, Lizette en Milou ook de groeten van ons
  Martin, Cindy, Stefan, Jeffrey en Denise

 • Theo, Leonie, Iris en Freek

  Ha Celine,

  doe de groetjes aan de dolfijnen. Niet stiekem eentje in je koffer mee naar huis meenemen hè. Heel veel plezier.

  groetjes aan je papa, mama en je zussen.

 • Ria Zwaard

  Heel veel succes met de therapie, wij volgen jullie via het dagboek.
  Ik ben een nicht van je oma.

 • Thomas Kuijvenhoven

  Hoi Celine,
  Morgen gaat jouw Dolfijnentherapie beginnen.
  Ik ben reuze benieuwd hoe je het zult vinden en hoe de vliegreis is gegaan.
  Ik zal je belevenissen gaan volgen zodat ik het ook aan juf Corrien kan vertellen.

  Succes en groetjes aan je zusjes en papa en mama.
  xxxx Thomas.

 • Marleen

  Lieve Celine,
  Zet hem op morgen!!! We wachten met spanning op een berichtje in je weblog!
  Groetjes,
  Ilse, Maaike, Marleen en Fer

 • Jan en Toos Schaareman

  Lieve Celine.
  Wat geweldig te lezen dat je nu met de dolfijnen mag gaan zwemmen.
  Heerlijk genieten allemaal en een fijne tijd toe gewenst.
  Groeten van Jan en Toos schaareman.

 • tante Brigitte

  Hallo Celine,

  Zo, de lange vlucht zit erop en jullie hebben nu al één nachtje in het hotel geslapen. Nog 1 nachtje en dan gaat het echt gebeuren, dan mag je met de dolfijnen gaan zwemmen. Spannend hoor! Voor straks welterusten en heel veel plezier morgen!

  Dikke kus van tante Brigitte

 • Fritz en Toos Bodemann

  Lieve Celine

  Eindelijk is het zover en jij mag met de Dolfijnen gaan zwemmen, wat spannend allemaal. Eerst vliegen dan zwemmen. Fijn dat je Papa en Mama je zusjes Lizette en milou ook mee gaan . Dan kan je ze het allemaal vertellen wat je er van vindt, en ze kunnen het allemaal mee maken. Hele fijne dagen geniet ervan Veel plezier met elkaar.
  Wij zijn de ex buren van je papa toen die zo oud was als jij nu.
  Fritz en Toos Bodemann

 • Tante Saskia

  Lieve Celine,
  Wat ben ik blij voor je! Nog een nachtje slapen en het is zover.. Heel veel plezier en geef de dolfijnen een dikke knuffel van mij. Ik kan niet wachten om al je verhalen te horen als je weer terug bent.
  -xxx- Saskia

 • wis en cor de vreede

  hoi celine
  heel veel plezier met de dolfijnen
  wij zullen in jou dagboek kijken hoe goed het met je gaat
  en hopen dat je een hele mooie tijd hebt samen met je zusjes , je papa en mama
  groetjes cor en wis de vreede

 • Tante Corine, Oom John, Suzanne, Richard en Jeanine

  Lieve Celine, en uiteraard ook Papa, Mama, Lizette en Milou

  Wij willen jullie nog even via deze weg veel plezier toe wensen. Verder een goede reis en we zullen jullie volgen via het dagboek.
  Geniet er van.

  Liefs en dikke kus

 • Fam Kools

  Hoi Celine,

  Nog een paar nachtjes slapen en dan gaan jullie het dolfijnen-avontuur beleven
  wij wensen jou heel veel succes en plezier en doe de dolfijnen maar de groeten van ons
  Een hele goede reis en tot over 4 weken

  Groetjes Pim Monique Jordy en Dani

 • Tante Judith en oom Wilco

  Lieve Celine,

  Wij willen jou heel veel plezier wensen! En dat je maar veel mag en kan leren van die lieve dolfijnen! We houden je dagboek in de gaten, want we zijn heel benieuwd hoe je het daar gaat vinden!

  Dikke kus van tante Judith en oom Wilco

 • iris zwinkels

  he celine, heel veel plezier in curacao. geniet ervan en wij hopen dat je veel van de dolfijnen kan leren. we houden jou dagboek goed in de gaten. lisette krijgt de groeten van Timo en hij zal lisette gaan missen. heel veel plezier en geniet ervan.
  groetjes iris en familie en een dikke kus van timo voor liset.
  doei doei…zwem ze…

 • Leny en Theo Kooijman

  Wat fijn dat je naar Curacao mag om te gaan zwemmen met dolfijnen.
  Vraag maar aan Papa of hij veel foto’s neemt, dan kan je het later nog eens bekijken.
  We wensen je heel veel plezier een een goede reis.

  Groetjes Tante Leny en Oom Theo

  ps Tante Leny is een zusje van opa de Vreede

 • Ome Leo en tante Carla

  Lieve Celine,
  Heel veel plezier straks op Curacao met de dolfijnen, doe je best, geniet ervan en leer ervan.
  Papa, mama, Lizette en Milou straks ook veel plezier met deze wel heel bijzondere ervaring die jullie gaan mee maken.
  Wij wensen jullie veel succes en vooral nogmaals veel plezier.
  Groetjes ome Leo en tante Carla

 • sandra hollemans

  hoi celine,
  Leuk je gaat bijna richting Curacao ,spannend hoor.
  Nou als je net zo’n indruk achter laat op de dolfijne als op mij toen we samen over de braderie in de lier met de collectebus liepen, weet ik zeker dat het geweldig wordt.
  heel veel succes en we gaan je zeker volgen via je dagboek.
  lieve groetjes sandra en arlette Hollemans

 • siem en cobi van vliet

  Hallo Celine,
  wij kregen van opa en oma de vreede een mailtje dat jij zaterdag naar de dolfijnen zal gaan. we wensen je heel veel succes en ook heel veel plezier!!!!!(met z’n allen)
  we gaan je zeker volgen!!!!
  groetjes siem en cobi (vrienden van opa en oma)

 • Jolanda

  Ook ik wens jullie een hele fijne en leerzame tijd.
  Geniet ervan, een ervaring om nooit te vergeten.
  Met onze zoon Tom zijn wij ook op dolfijntherapie geweest in dolfinarium Harderwijk. Maar ook wij waren liever naar Curacao gegaan.
  Mooi weer, en dan werken en spelen me de dolfijnen, Celine ik ben best een beetje jaloers op jou.
  Heel veel plezier en succes!

  Groetjes Jolanda Groenendijk-Kooijman
  (PS ik ben een nicht van Eric)

 • Ome Aad en Tante Ria

  Lieve Celine,

  Wat een avontuur ,allemaal heel veel plezier,dikke kus van ons.
  Ome Aad en Tante Ria

 • Rob en Mieke van der Meulen

  Geweldig, dat jullie deze mogelijkheid krijgen. We zullen zeker regelmatig het ‘dagboek’ lezen. Wensen jullie goede reis en heel plezier bij de dolfijnen.
  Celine, je kent ons niet. Maar wij zijn familie van jouw Oma en Opa Camper.
  Groetjes, Rob en Mieke

 • Fam. Zandstra

  Super dat jullie deze kans krijgen! We wensen jullie veel plezier en vooruitgang toe! Veel succes!

  Fam. Zandstra.
  Ben, Paula, Wybe en Coen.

 • opa en oma camper

  Lieve Celine,

  Bijna is het zover.Zaterdag gaan jullie met z’n allen naar Curacao
  en dan mag jij de dolfijnentherapie gaan volgen.
  En jij hebt zin! Dat weten wij.
  Wij wensen jullie allen een fijne tijd en veel plezier!
  Goede reis!

  Knuffel en kusjes van opa en oma camper

 • ome Patrick, tante Brigitte, Sven en Nick

  Lieve Celine,

  Eindelijk is het dan bijna zover! Nog een paar nachtjes slapen en dan mag je met papa, mama, Lizette en Milou naar Curacao om de dolfijnentherapie te gaan volgen. Op de foto kunnen we al zien dat je er erg veel zin in hebt om met de dolfijnen te gaan zwemmen. Gelukkig kunnen we in dit dagboek zien hoe het met jullie gaat in Curacao.

  Wij wensen jou, papa, mama, Lizette en Milou enorm veel plezier!

  Dikke kus van ome Patrick, tante Brigitte, Sven en Nick

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>