Dagboek Charity

Hier komt het dagboek van Charity

Hier komt het dagboek

zondag 2 september 2012

Hallo allemaal,

Bijna, ja bijna is het 8 september en dan….. gaan wij, Diane, Peter, Ritchie, Charity en Nigel naar Curaçao.

Nu nog even druk bezig met de voorbereidingen maar dat gaat helemaal goed komen.

Belangrijk is dat we er zin in hebben en daar is geen twijfel over.

Maandag 10 september gaat Charity beginnen met dolfijntherapie en wat leeft ze hier naartoe, iedereen

die het maar horen wil vertelt ze erover.

Charity is 18 jaar, een gezellige sociale meid die enerzijds behoorlijk aanwezig kan zijn en anderzijds rustig

op de bank kan hangen en haar eigen ding doen. Bankhangen met laptop is dan wel favoriet, vooral als ze

afleveringen van GTST kan kijken met een koptelefoon op haar oren zodat wij niet mee hoeven te luisterenJ.

Het praten gaat bij Charity niet altijd even makkelijk, als ze teveel tegelijk wil vertellen dan stottert ze en vindt dat

zelf best vervelend. Ze heeft dan de neiging om haar verhaal maar niet af te maken.

Wij hopen dat de dolfijntherapie haar dan ook op gebied van spraak ten goede zal komen!

Van 10 t/m 21 september is Charity te volgen op haar dagboek waar wij elke dag een stukje over haar belevenissen

zullen schrijven en foto’s plaatsen.

Vlak voor ons vertrek nog even een foto op Schiphol.

maandag 10 september

Anja, Charity en Teresa!!


Hallo allemaal, wat een bijzondere dag vandaag! Charity’s eerste therapie dag, wat een geweldige ervaring en niet alleen voor Char maar voor ons allemaal. We moesten om 12.30u bij het CDTC zijn om voor de therapie zou beginnen kennis te maken met de therapeut die Char gaat begeleiden deze 2 weken. Anja is spraaktherapeut en Teresa is logopediste in opleiding, beide ontzettend lief en betrokken. Het klikte dan ook meteen met Char. Na een voorstelrondje, waarbij we allemaal iets over onszelf moesten vertellen, hebben we nog wat punten besproken betreffende onze hulpvraag voor Char. Na het gesprek mocht Char mee naar binnen waar ze mocht kiezen tussen de speelruimte of de ruimte om te ontspannen om een begin te maken met de therapie. Ze koos de ontspanningsruimte, daar hebben ze gewerkt aan een stukje ademhaling. Wat gebeurt er als je adem haalt, hoe gebruik je je adem tijdens het zingen van een liedje. Als Char zingt dan stottert ze namelijk niet. Erg leerzaam en Char vond t leuk! Na de binnensessie was het tijd om het water in te gaan, best een beetje spannend hoor. Tussen Anja en Teresa in, lopen naar het water waar dolfijn Chabelita al lekker rondzwom. Even spatten naar Chabelita die uiteraard antwoord gaf door lekker met haar staart terug te spatten! Anja vroeg Char of ze het water in durfde, nou dat was een overbodige vraag want Char lag er al bijna in. Wat bijzonder om te zien hoe Chabelita en Char samenwerkten in het water. Even aaien en daarna samen een stukje zwemmen. Als Char achterbleef, in opdracht van Anja, dan kwam Chabelita terug om haar weer op te halen.Daarna met een bal en een ring gespeeld die Chabelita netjes terug kwam brengen als Char ze weggooide. Zo mooi om te zien, zelfs de jongens waren onder de indruk van wat er in het water gebeurde. Op het laatst ook nog een een rondje aan de vin van Chabelita door het water getrokken worden waarbij Char zich heel goed vast moest houden, ging echt super. Na de therapie lekker douchen en napraten over hoe het gegaan is. Zowel Anja en Teresa als Charity waren dik tevreden over de eerste dag. Op naar morgen dus. Voor Ritchie en Nigel morgen ook een leuke dag want zij mogen morgen gaan snorkelen, ja ook voor de broers worden er activiteiten georganiseerd. Petje af voor hoe het hier allemaal geregeld wordt, in één woord GEWELDIG!!!! Liever lezers, tot morgen!!!

dinsdag 11 september

Vandaag de 2e therapiedag voor Charity maar vanmorgen eerst even boodschappen gedaan met mama en Peter. Gezellig met een aantal mensen uit t hotel in de bus van Vreugdenhil supermarkt naar de gelijknamige Spar gereden worden. Uurtje de tijd om de boodschapjes te doen en dan rijdt de bus iedereen weer netjes naar t hotel toe.
Ritchie en Nigel zijn vanmorgen wezen snorkelen en vonden het helemaal gaaf. Ritchie heeft mooie foto’s gemaakt onder water en als de jongens willen mogen ze elke dag gaan snorkelen met de spullen van het CDTC. Helemaal leuk dus.
Om 13u was het vandaag weer therapietijd voor Char, ze had er echt veel zin in en wist al precies wat ze met Chabelita wilde gaan doen. Samen met mama, in het schrift wat ze speciaal daarvoor van Anja kreeg, opgeschreven hoe ze het vond gister. Ook mocht ze daar in opschrijven wat ze vandaag graag zou willen doen met Chabelita. Char wilde Chabelita laten dansen en natuurlijk weer voorgetrokken worden door het water, wat een mazzel, beide heeft ze mogen doen. Eerst begonnen met therapie binnen, samen met Anja en Teresa kwartet gespeeld. Ook weer aan de ademhaling gewerkt en ze heeft moeten praten als een slak, dat langzame praten hebben ze later ook in het water gedaan op de momenten dat ze mocht zeggen wat ze graag wilde met Chabelita. Anja vertelde dat dat echt heel goed ging en legde ons uit dat we dat zelf ook gelijk konden gaan toepassen. Het bijzondere is dat toen we vanavond zaten te eten en ze heel rustig een verhaal aan t vertellen was, ze zelf afsloot met: het ging goed toch nu ik rustig praat!!! Nou hoe mooi kun je t hebben!!
Vanmiddag was ook de kennismaking met alle therapeuten en alle andere ouders en therapiekinderen, ook heel bijzonder om mee te maken. Sommige ouders hadden we al gesproken tijdens de therapie omdat hun kind op dezelfde tijd therapie heeft als Char. Leuk te horen hoe bijzonder het voor alle kinderen en ouders is om dit mee te maken.
Vanmiddag kregen we ook te horen dat wij, mama, Peter, Ritch en Nigel, morgen de familyswim hebben. Jawel, morgen om 15.45u mogen wij gaan zwemmen met Chabelita en blij dat we daar mee zijn! Morgen zullen we jullie dan ook weer veel te vertellen hebben. Tot dan lieve lezers!!
Oefenen op het droge!

Voorgetrokken worden door maar liefst 2 dolfijnen

woensdag 12 september

Vandaag eerst maar eens beginnen met alle lezers te bedanken voor hun onwijs leuke en lieve reacties. We beginnen onze dag steeds met kijken of er nieuwe reacties bij staan en als we ’s middags terug komen van therapie kijken we weer. Het is zo leuk om te weten dat er zoveel mensen met Charity, en ook een beetje met ons, meeleven!! Echt SUPER!!!
Vandaag zijn we dag begonnen met weer een heerlijk ontbijtje op ons balkon en daarna lekker even naar het strand geweest. Char heeft van Ritch geleerd hoe ze moest snorkelen, erg leuk maar al dat zoute water in je mond is eigenlijk best vies. Zelf heb ik, Diane, ook gesnorkeld en echt hele mooie vissen gezien. Na het strand naar het appartement om om te kleden en spullen te pakken voor de therapie.

Snorkelen met Ritchie


Char is weer begonnen in de relax ruimte, ze had gister al met Anja en Teresa afgesproken dat vandaag massage op het programma zou staan. Char mocht op de massagetafel en Anja mocht masseren, nou dat is dus echt geen straf voor Char. Ze was wel zo fair om Anja te beloven dat zij morgen haar zou masseren, daar was vandaag geen tijd meer voor. Gewerkt aan de ademhaling, rustig praten en ook bezig geweest hoe je het best met je mond dicht kunt eten. Ook gelet op het kauwpatroon van Char, ze kauwt namelijk niet met haar kiezen maar met haar voortanden. Als Char met haar mond dicht eet, op verzoek, dan heeft ze moeite om haar kaken te bewegen. Gaan ze morgen weer verder aan werken, Char mag dan iets te eten meebrengen. Ze wist ook al precies wat ze mee wilde nemen ;), pannenkoeken want die zouden we gaan eten vanavond en er blijven er vast wel een paar over!

Ritchie en Nigel op het dok.


Na therapie op het droge was het weer tijd om het water in te gaan, vandaag heel bijzonder want beide broers mochten mee het dok op. De jongens hebben vanaf de eerste tot de laatste minuut met een big smile daar gezeten. Zo geweldig om te zien dat ze daar met zijn drietjes van zaten te genieten. Char mocht zelf wat spelletjes uitkiezen om met Chabelita te doen, ze wilde graag op een surfboardje door het water geduwd worden. Eerst een keer samen met Anja en dat ging zo goed dat ze daarna ook alleen mocht. Goed geconcentreerd stuurde ze met haar board door het water en dat ging best hard hoor. Uiteraard ook weer even zingen en dansen met Chabelita en samen onderduiken zodat Ritch een onderwaterfoto kon maken. Toen was er voor Char even pauze om op het droge nog een stukje therapie te doen. Ritch en Nigel bleven achter op het dok met Tamara, de dolfijntrainster, en Chabelita. Ze mochten Chabelita aaien, kusjes geven, visjes geven, haar laten dansen en zingen en daarna nog vragen stellen aan Tamara. Ze vonden het allebei GEWELDIG!!

Met zijn vieren zwemmen met Chabelita!


Na de therapie van Char waren wij, Ritch, Nigel, Peter en ik, aan de beurt om met Chabelita te zwemmen. Eerst met elkaar op het dok gezeten om kennis te maken met Chabelita en haar te aaien en daarna mochten we het water in. Knuffelen, kusjes geven, samen zwemmen, dansen, zingen werkelijk alles kwam aan bod. Wat enorm bijzonder om dat mee te mogen maken en wat een heerlijk dier is Chabelita. Zo enthousiast en met een niet te stoppen energie is ze met ons bezig geweest. Overal was ze voor in, echt in 1 woord GEWELDIG!!! We hebben ook hier een heleboel foto`s van, gemaakt door 1 van de stagiaires. Ik zou nog wel een heel verhaal op kunnen schrijven maar dan wordt het wel erg lang dus ik ga er mee stoppen voor vandaag. Tot morgen maar weer lieve lezers!!

Dikke knuffel!

donderdag 13 september

Vandaag de 4e dag van de therapie. Eerst vanmorgen in het speciale schriftje geschreven wat Charity van gisteren vond en wat ze vandaag zou willen doen. Ze vond het heel erg leuk dat haar broers op het dok hadden gezeten tijdens haar therapie gister en het was voor haar ook heel bijzonder om te zien hoe wij met Chabelita aan het zwemmen waren. Zelf heeft ze minder door wat Chabelita allemaal kan als ze met haar therapie bezig is. Ze stond ook echt te genieten aan de kant en steeds hoorde we haar roepen en lachen bij alles wat er in het water gebeurde. Vanmorgen tijdens het ontbijt geoefend met netjes eten en kauwen met haar kiezen. Was erg leuk want iedereen zat met haar mee te doen. Het ging best goed maar niet erg vlot, dat vond ze uiteindelijk wel vervelend dus vroeg ze mij of ze nu weer gewoon mocht eten haha!! Uiteraard mocht dat want ze had al heel erg haar best gedaan. Na het ontbijt zijn we lekker naar het zwembad gegaan, heerlijk gezwommen en liggen luieren wat voor Char belangrijk is want de therapie vergt veel energie van haar. Na het zwemmen de spullen gepakt om naar therapie te gaan. Een boterhammetje meegenomen, de pannenkoeken waren helaas op, om te oefenen met Anja en Teresa.

Op het surfplankje door het water!

Bij het CDTC aangekomen ging Char mee met  Teresa om eerst weer te beginnen met binnen therapie. Anja bleef even bij ons zitten om wat dingen door te spreken, bijzonder om te horen hoe snel Anja Char doorziet. Haar stoere gedrag wat eigenlijk haar kwetsbare kant wegdrukt, daar gaan we nu met zijn allen aan werken. Anja en Teresa gaan de komende dagen meer over emoties praten met Char en daar de oefeningen ook op aanpassen. Ook hebben ze afgesproken om komend weekend naar de disco te gaan met haar en dan van te voren ff te tutten. Lekker even als een meisjes meisje bezig gaan, Char heeft er al helemaal zin in. Toen Anja na het gesprek met ons naar binnen ging lagen Teresa en Char te slapen, haha Anja je werd in de maling genomen door de dames! Na de binnen therapie weer naar het dok en naar Chabelita. Even de oordopjes in, Char heeft wat last van oorpijn, en maar niet teveel onder water doen vandaag. Het eerste wat Char wilde doen was met het surfplankje en jawel hoor, liggen in het water op het surfplankje en Chabelita kwam meteen met haar snuit onder Char d`r voet. Yes, daar gingen ze samen als een speer door het water, wat een mazzel dat Char absoluut niet bang is uitgevallen! Zo mooi om te zien hoe ze zelf met het plankje weer netjes na een rondje, hard samen met Chabelita door het water, terugstuurt naar het dok.

Kusjes zijn favoriet bij de dames!

Tijdens het eerste stukje in het water hebben we geprobeerd om oma en opa mee te laten kijken via face time, helaas was het bereik niet voldoende dus hebben ze er niet veel van kunnen zien. Gelukkig filmen we zelf tijdens elke sessie dus als we thuis zijn hebben we genoeg beeldmateriaal! Char heeft vandaag ook samen met Anja Chabelita door de hoepel laten springen, samen de hoepel vasthouden en Chabelita sprong er wel drie keer doorheen. Ook op het vlot in het water bezig geweest, Char zou het vlot vasthouden en Teresa ging er alvast opzitten, oeps Char liet het vlot los en Teresa dreef af. Gelukkig had Anja de oplossing, samen met Chabelita zijn ze Teresa gaan redden. Geweldig, wat een lol had Char!! Verder nog lekker wat kusjes uitgedeeld en ontvangen van Chabelita, dat is wel een favoriete bezigheid van beide dames.Tussendoor is er altijd even pauze om op het droge nog wat te oefenen, deze keer werd de boterham tevoorschijn gehaald. Leren om toch netjes te blijven eten en je daar dus op te concentreren ook al zijn er heel veel prikkels om je heen. Anja en Teresa waren heel tevreden hoe Char dat deed. Het is echt ongelooflijk hoe veel Char hier leert, ze pakt t allemaal zo goed op en wil ook graag veel leren. Na het boterhammetje nog even lekker het water in gegaan. Relaxed een rondje zwemmen met Chabelita, even dansen en even zingen samen. Chabelita laat regelmatig horen hoe blij ze is, echt zo mooi als je de geluiden hoort die ze maakt na een goed uitgevoerde opdracht. Met een big smile en een hoop herrie komt ze dan haar visje ophalen bij haar trainster! Al met al weer een heerlijke dag gehad met veel leermomenten en dan niet alleen voor Char hoor.

Samen met Chabelita een dansje doen.

Nu ik dit stukje aan t schrijven ben, ligt Char lekker nog even met haar DS te spelen en tussendoor Peet een btje te plagen. Bijna bedtijd voor ons dametje want morgen weer een intensieve dag voor de boeg. Willen we nog wel even een pluim uitdelen aan de stichting Nicolette want zonder hen hadden wij dit niet mee kunnen maken. En uiteraard ook een pluim voor alle mensen die meegedaan hebben aan alle sponsoracties. Jullie zijn SUPER!!! Lieve lezers, bedankt weer voor jullie reacties die voor ons zo gaaf zijn om te lezen. Tot morgen.

vrijdag 14 september

Het is alweer de 5e en laatste therapiedag voor deze week. Wat gaat het snel en wat hebben we al veel meegemaakt. Vanmorgen na het ontbijt om 9u naar de receptie van het hotel om te wachten op onze huurauto. Het weekend zijn we vrij en gaan we het eiland rondtoeren. Even wat regelwerk en daarna konden we op weg met een leuk busje, nu nog uitvinden waar hier de AH zit maar ook dat is gelukt. Apart hoor om, als je zo ver weg bent, je toch gewoon de meeste spullen die we in Nederland hebben ook hier te kunnen kopen. Flink wat ingeslagen gelijk maar zodat we de komende dagen even geen boodschappen hoeven te doen. Terug in het appartement nog een boterhammetje gegeten, spullen gepakt en op naar therapie.
Charity heeft samen met Anja en Teresa gesproken over welke kwaliteiten je zelf hebt, moeilijk onderwerp maar na wat uitleg ging het best goed. 1 van Char d`r kwaliteiten, kwamen ze tot de conclusie, is: veel durven en stoer doen. Niet verkeerd maar ze komt vaak stoerder over dan dat ze zich waarschijnlijk voelt. Een belangrijk punt om aan te werken dus, gewoon jezelf mogen zijn. Ze hebben vandaag ook iets langer binnen gewerkt.

Samen zwemmen met Chabelita

Het voornemen als ze het water in zouden gaan, zonder spetteren als dames vanaf het dok het water in. Even zonder stoer doenerij dus, t lukte bijna op een paar spettertjes na! Ook het samen rondjes zwemmen met Chabelita ging rustiger en netjes. Meerdere rondjes op deze manier gezwommen en dat ging best goed. Samen met Anja de hoepel vasthouden waar Chabelita 3 keer doorheen sprong zorgde bij Char voor een grote lach. Kijk eens wat ik allemaal kan! Alles met wat meer beleid dan voorheen en t lijkt erop dat

Samen spelen met de bal

dat ook Char een fijn gevoel geeft. Uiteraard moest er wel even stoer met het surfplankje gezwommen worden, Chabelita duwde Char weer lekker hard door t water. Heerlijk om te zien hoe beide dames daarna een big smile lieten zien, zo van dat doen we toch maar even.

Droomwens bespreken.

In de pauze op het droge samen met Anja liggend op de mat, gesproken over wat nou je grootste droomwens is. 3x raden haha, veel van jullie weten vast het antwoord wel. Trouwen en samenwonen met haar vriendje Teun! Nou, wie weet! Ook nog gehoepeld, wie zou dat het beste kunnen? Char ging heel goed en toen was Anja aan de beurt, oeps zou het gaan lukken? Al zolang niet meer gedaan, nou ook Anja deed het prima. De cameraman mocht ook nog maar helaas, hij bakte er niet veel van tot groot vermaak van Char. Het is ook echt een vrouwending was haar conclusie. Na het gehoepel weer lekker het water in voor een kus en een dansje met Chabelita natuurlijk.Aan het einde van deze sessie, afspraken gemaakt over hetavondprogramma van de dames. Om zeven uur zouden Anja en Teresa Char komen halen om eerst op te tutten en daarna naar de disco te gaan. Char heeft haar discokleren 😉 zelf uitgezocht, ik heb haar haren ingevlochten en toen werd er eindelijk op de deur geklopt! Eerst nog op de foto met zijn 3tjes en daarna kon het feest beginnen.

Vlak voordat de dames uitgaan!

Van Peet geld meegekregen, want ja ze moest wel een rondje geven natuurlijk. Wat had ze er zin in, we zijn benieuwd hoe ze het heeft daar maar haar kennende geniet ze volop. Morgen zal ik verslag doen van haar disco avontuur, ze is nu nog niet thuis namelijk. Hopelijk kan ze de weg hierheen nog vinden want ze zou wel ff aan t bier gaan :). Wensen we alle lieve lezers een heel fijn weekend toe en tot morgen!

maandag 17 september

Start van een nieuwe therapie week vandaag, wat gaat de tijd hard. Heerlijk weekend gehad maar voor Char kon het niet snel genoeg om zijn. Wat heeft ze zin in de therapie, we merken echt dat ze zich er prettig bij voelt. Vanmorgen eerst het schrift ingevuld, hoe was het vrijdag en wat zou je willen doen vandaag. Char was hier heel duidelijk in, het surfplankje met Chabelita blijft favoriet en ze wilde weten of Chabelita achteruit kon zwemmen door boven het water uit te komen en alleen met haar staart vaart te maken. Verder wilde ze zoals ze beloofd had aan Anja weer even aan de massage! Daarnaast vond ze ook wel belangrijk om over bepaalde emoties te praten, wat dingen waar ze soms wat moeite mee heeft. Geeft wel aan dat ze heel veel vertrouwen heeft in Anja en Teresa.

Chabelita in actie!!

Vanmorgen voor de therapie eerst nog even lekker een uurtje in het zwembad gelegen. Met de jongens aan het ballen geweest en Rob heeft onderwater foto’s gemaakt van het duiken dat ze met elkaar aan t doen waren. Peet lag heerlijk te zonnen, dat is aan hem wel besteed en ik in vijftig tinten grijs aan het lezen wat erg verslavend is. Kwart over 12 naar het appartement om om te kleden en spullen te pakken voor de therapie! Eindelijk

Daar aangekomen eerst het vooraf gesprekje dat we elke dag hebben met Anja en Teresa. Uiteraard even gesproken over de leuke stapavond vrijdag waarbij we beide dames nogmaals bedankt hebben dat ze Char zo een onwijs leuke avond bezorgd hebben. Het was tenslotte ook gewoon hun vrije avond. Geweldig om dan te horen dat ze het zelf ook enorm naar hun zin hebben gehad en genoten hebben van het feit dat Char zo lekker spontaan is en niet bang is om contacten te leggen. Ze legden uit dat het voor hen ook leerzaam was en ze  een goed beeld van Char kregen buiten de therapie om. Wat hen vooral was opgevallen is dat Char niet echt belemmerd lijkt te worden door het feit dat ze soms wat lastig uit haar woorden komt vanwege het stotteren. Ze blijft gewoon lekker kletsen met iedereen. Na een wat langere binnensessie waarbij Char zelf mocht aangeven waar ze over wilde praten zijn ze naar het dok gegaan waar Chabelita al op hen wachtte.

Rondje zwemmen met Chabelita

Netjes en zonder te spetteren als een dame het water in gegaan, knap hoor! Een klein stukje onstuimigheid is er bij dit onderdeel al uit! Even relaxed een rondje zwemmen met de handen op de rug van Chabelita, wat zien we Char dan genieten! Daarna mocht Char Chabelita laten zingen, nou toen kwam er een nog grotere lach op haar gezicht. Chabelita maakt dan ook zulke leuke geluidjes dat ook wij aan de kant staan te genieten. Wat een geweldige dieren zijn het toch, de dolfijnen. Ook het surfplankje kwam weer aan bod, super om te horen hoe Char geleerd heeft daar om te vragen en hoe ze eigenlijk steeds dingen vraagt sinds afgelopen week. Mag ik met het surfplankje alsjeblieft! Niet alleen dat ze het netjes vraagt maar ook dat deze zin er zonder problemen uitkomt is echt super. Ze is ook heel veel bezig met haar ademhaling als ze er even niet helemaal uitkomt, vaak uit zichzelf en een andere keer moeten we haar er aan herinneren. Heerlijk dat we zoveel vorderingen zien bij haar, echt het kan niet vaak genoeg gezegd worden: het is zo BIJZONDER wat we hier meemaken.

Samen zingen!!

Na de watersessie besproken met Anja en Teresa hoe het vandaag gegaan is, zowel binnen als in het water waarna Char met Nigel naar het appartement is gegaan om even lekker uit te rusten. Het zijn vermoeiende dagen! Wij, Peet, Ritch, Rob en ik, hadden vanmiddag een workshop massage. Leuk om te doen, en heerlijk om te krijgen haha. Voorkeur blijft uitgaan naar een massage krijgen!! Zijn bijna anderhalf uur bezig geweest en gingen daarna lekker relaxed terug naar het appartement. Al met al weer een heerlijke en bijzondere dag geweest! Lieve lezers, we blijven het bijzonder vinden om elke dag weer zulke enorm leuke en lieve reacties te krijgen. Dank jullie wel en tot morgen maar weer!

Dinsdag 18 september

Hoe blij kun je zijn om Anja weer te zien!

Dag 7 van therapie, de ochtend kan niet snel genoeg gaan voor Char. Zodra ze haar bed uit is komt de stelling, ik ga toch weer naar therapie vandaag! Wanneer ze een ja als bevestiging krijgt komt die big smile tevoorschijn en gaat ze vast tellen hoeveel keer ze geweest is en hoeveel keer ze dan nog mag. Eerst vanmorgen vroeg de huurauto teruggebracht waarbij we onderweg, schrik niet, een regenbuitje kregen van toch wel 5 minuten. Een grote donkere wolk hing even boven ons maar was ook weer snel verdwenen, de zon kwam tevoorschijn en die bleef de rest van de dag! Na het wegbrengen van de auto van ons ontbijt genoten met Char en Nigel. De grote jongens waren al weg, zij zijn vanmorgen naar Willemstad geweest met het busje dat hier 2x per dag speciaal voor rijdt. Na het ontbijt hebben we ongeveer t hele appartement op zijn kop gezet, help, Char d’r schrift is kwijt. Niet te vinden, echt ongelooflijk en niet gevonden ook. Met Chr de afspraak gemaakt om dan maar wat eerder naar het CDTC te gaan vanmiddag en te kijken of ie daar soms nog ligt. Char tevreden en op naar het strand, heerlijk liggen luieren zo’n anderhalf uur onder een palmboom want in het zonnetje was  t weer behoorlijk warm. Char met de oortjes van haar i-pod in de oren lekker liggen relaxen, muziek blijft haar favoriete ding.

Hij is echt groot!

Bijna tijd om naar therapie te gaan dus naar boven om de spulletjes op te halen zodat we weg kunnen. Nigel liep met mij mee naar boven en terwijl hij mij aanstootte om naar een redelijk grote leguaan te kijken, stapte hij bijna op de staart van een 2e leguaan. Dat hadden we nog niet eerder gezien, 2 van die mooie grote dieren samen op stap.

Chabelta is met haar tong aan het schudden.

Aangekomen bij het CDTC zat Anja buiten om nog heerlijk van haar pauze te genieten maar plofte Char meteen maar naast haar op het bankje. Ze is echt helemaal gek op haar en Teresa. Meteen gevraagd of het schrift wellicht gister hier was blijven liggen en ja hoor, Teresa zocht en vond het schrift!! Beide dames nog even laten genieten van hun pauze en met schrift en Char naar binnen gegaan om op te schrijven wat het plan van Char voor vandaag zou zijn en wat ze van gister heeft gevonden. Vooral het gesprek dat ze met Anja en Teresa heeft gehad gister vond ze heel fijn, ja sommige dingen bespreek je natuurlijk liever met je ‘vriendinnen’ dan met je  moeder. Voor vandaag staat nu toch echt de massage voor Anja op het programma, nou en dat is gelukt ook. Terwijl Char Anja aan het masseren was, die daarbij bijna in slaap viel, kwamen er een aantal ander therapeuten langs die komende week ook wel gemasseerd wilde worden. Char krijgt het nog druk! Anja stelde meteen voor om er dan wel geld voor te gaan vragen waarop Char zoals altijd, toch tante Lia, zegt dat het voor vrouwen gratis is!!

het vlot en de drijfnatte Teresa weer terugbrengen naar t dok.

Na de massage op naar het dok, heerlijk het water in met Chabelita. Na wat rondjes zwemmen samen met Chabelita kreeg Char van Teresa 2 kaarten voorgehouden waar plaatjes opstonden met een activiteit die ze met Chabelita mocht doen. Ze moest wel zelf een keuze maken en daar waar het Char altijd erg moeilijk afgaat met keuzes maken, zagen we hier het resultaat van van de afgelopen dagen hard werken. Ze maakte bijna direct een keuze, echt geweldig, zonder twijfelen. Zo merken we elke keer weer hoeveel invloed de therapie heeft op haar, voor een ander misschien kleine dingetjes maar voor Char en voor ons heel belangrijk.Met het surfplankje zwemmen kon helaas niet vandaag, Chabelita had een wondje bij haar mond en dan is voortduwen met haar snuit niet zo fijn voor haar. Wel heeft Chabelita op een teken van Char lekker gek met haar tong aan het schudden geweest, dat is echt zo gaaf om te zien. Daarna mocht Teresa weer plaats nemen op het vlot en natuurlijk dreef ze weer af, was ook wel de bedoeling want zo konden Anja, Char en Chabelita haar net als gister gaan redden. Helaas voor Teresa liep het iets anders af dan gister, Char en Anja hadden een leuk plannetje gemaakt. Ze vroegen Teresa of ze ook op het vlot zou kunnen staan i.p.v. zitten, nou dat durfde Teresa wel maar dan moesten de beide dames wel op afstand blijven. Prima, dat zouden ze wel doen. Nou jullie raden t al denk ik, de afstand was niet zo heel groot tussen de dames en het vlot waar Teresa wankelend op stonden voor ze het doorhad werd er door Anja en Char even flink tegen het vlot geduwd. Oh oh, daar ging Teresa met kleren en al het water in en wat hebben de dames hard gelachen. Ja, dit soort grapjes is aan Char wel besteed! Gelukkig kon Teresa er ook om lachen.

Keuzes maken.

Na de therapie is Teresa even met Char wat rond gaan kijken zodat Anja met ons kon napraten. Flink wat nieuwe info en handvatten aangereikt gekregen waar we hier en sommige dingen thuis mee aan de slag kunnen. Heel belangrijk is om te gaan werken aan haar werkgeheugen. Zelf kunnen vertellen zonder te twijfelen of bevestiging te zoeken wat er bijvoorbeeld gister gebeurd is. Grote lijnen gaat vaak nog wel maar gericht antwoorden op bepaalde vragen wordt lastig. Het zou voor haar ontwikkeling, zeker in het zelfstandig functioneren, heel goed zijn als hier meer aan gewerkt gaat worden. We krijgen van Anja nog een site door waar we meer info uit kunnen halen betreffende een eventuele cursus hiervoor. Heerlijk hoor zo’n Anja die meedenkt, meekijkt en zoveel goede dingen wil voor Char!! Wat zijn we onwijs blij met haar!

Heerlijk afkoelen!

Na de therapie nog heerlijk bij en in het zwembad gelegen en samen met haar broers en Rob gezellig bezig geweest. Beetje duiken, balletje gooien naar elkaar en natuurlijk in het water gegooid worden door grote broer. Het blijft een plaaggeest maar gelukkig kan Char veel hebben van Ritch. Vanavond lekker nasi gegeten en daarna nog wat gekletst en toen was het weer bedtijd. Morgen weer een nieuwe dag, een nieuwe therapie met nieuwe kansen. Toch?!! Lieve mensen, morgen weer een nieuwe verslag.

woensdag 19 september

Vandaag dag 8 van de therapie. Vanmorgen iets later opgestart dan normaal, we lagen allemaal wel lekker. Na weer een heerlijk ontbijtje op ons balkon, met ja nog steeds dat geweldige uitzicht, zijn we weer heerlijk naar het zwembad gegaan. T blijft een luxe om zo de dag te beginnen. Ritch en Rob zijn gaan snorkelen, deze keer wat brood meegenomen om de vissen te lokken. Ze kwamen erg enthousiast terug, iets verder de zee ingegaan en veel mooie en ook grote vissen gezien. Het trucje met het brood werkte ook goed, de vissen kwamen heel dichtbij en aten zelfs uit hun hand. Vrijdag gaan Char en Nigel ook mee en misschien gaan Nicolette en Patrycja (schoonzus en zus van Marcin die hier ook zijn via de stichting Nicolette) ook mee. Bij het zwembad nog een poosje gezellig met oma en opa zitten face timen, rond een uur of 12 ’s middags hier komt dat meestal het beste uit want dan gaan oma en opa ongeveer aan hun avondeten beginnen dus zijn ze allebei thuis.. Blijft apart hoor die 6 uur tijdverschil, oma dacht ook dat Char al klaar was met therapie maar nee, ze moest nog beginnen. Nigel vertelde oma dat hij wel dolfijn trainer wil worden hier waarop oma meteen antwoordde dat ze dan mooi kon komen logeren bij hem!! Ja hoor oma, zei Char die dat hoorde, je kan dan wel op de boot logeren waar Teresa ook ‘woont’! Haha, oma en op een boot logeren lachte oma, dat is niet zo’n goed plan. Maar oma, de boot ligt op de kant hoor dus dat kan dan makkelijk zonder zeeziek te worden. Na nog wat gezellig heen en weer geklets was het bijna tijd voor therapie dus gedag gezwaaid en konden oma en opa gaan eten. Wij nog even naar boven om om te gaan kleden en Char ging alleen op weg naar het CDTC, dat kon ze inmiddels best wel zelf hoor. Daar twijfelde we ook geen seconde aan maar we hebben haar toch even gevraagd of we dan op een afstand mochten volgen zodat we bij de therapie wel aanwezig konden zijn. Pfff gelukkig, dat was geen probleem.

Bij het CDTC aangekomen zat Char al gezellig met Anja te kletsen en zijn ze al snel vertrokken naar de kamer van Teresa. Anja vroeg namelijk aan Char of ze een beetje kon koken, ja hoor zei Char want dat leer ik op school. Nou dat kwam mooi uit, ze zouden een lekker eitje gaan bakken. Dat is natuurlijk niet zomaar, overal zit een reden achter want het is onderdeel van de therapie. Nu was het dan ook bekijken of het Char lukte om de juiste spullen bij elkaar te verzamelen en ook in de juiste volgorde aan het bakken zou slaan. Met een klein beetje hulp is dat prima gelukt en konden ze een heerlijk gebakken eitje eten voordat ze het dok op gingen. Goed gedaan Char alleen een beetje jammer dat je niet genoeg had gebakken om ons ook van een lekker eitje te kunnen voorzien :).

heerlijk relaxed zwemmen met Chabelita

Tijd om het dok op te gaan en de afspraak was om daar lekker relaxed en heel rustig de therapie te vervolgen. Nog steeds bezig om het stoere en af en toe drukke gedrag wat in te dammen. Ging heel goed vandaag hoor en je ziet dat Char zich er eigenlijk best prettig bij voelt om heerlijk rustig met Chabelita rond te zwemmen. Wanneer ze Chabelita namelijk aait terwijl ze samen zwemmen, i.p.v. haar bij haar vin te pakken, zwemt Chabelita heel relaxed mee. Char vond t steeds wel gaaf Chabelita bij haar vin vast te houden want dat is voor Chabelita een teken om hard te gaan zwemmen en Char voor te trekken door het water. Ja, en hoe harder hoe mooier is eigenlijk de regel bij Char. Helaas meid, dat gaat niet altijd op! Vandaag ook weer keuzes gekregen van Teresa met de kaarten en weer laten zien dat het kiezen nu best goed gaat. De keuze viel vrijwel direct op het spelen met de ring met Chabelita, leuk om te zien hoor. Char gooit de ring weg en Chabelita haalt hem op om hem vervolgens netjes bij Char terug te brengen, wat zijn het toch intelligente dieren. Ook kwam het vlot weer aan de beurt vandaag en ja, Teresa was weer het haasje. Op het vlot Teresa, kom op dan kom ik ( Char) wel bij je zitten. Zo gezegd zo gedaan en het ging helemaal goed totdat ze besloten dat ze ook best op het vlot konden gaan staan zingen waarbij ook Chabelita haar deuntje mee zong. Toen was het toch wel even wankelen samen op het vlot maar ze bleven staan, echt heel goed gedaan vonden wij. Chabelita dacht er echter anders over en dook onder het vlot om ze een duwtje richting het dok te geven en jawel hoor dat ging net even te onstuimig waardoor beide dames vlak voor het dok alsnog in het water lagen. Bedankt Chabelita, geweldig om te zien en zowel Teresa als Char kwamen lachend weer boven water!

Zingen op het vlot met Chabelita

Samen spelen met de ring

Na de therapie kwamen we Nicolette en Patrycja tegen bij het CDTC en vertelde Char dat ze nog naar de zeeleeuwen en de dolfijnenshow wilde. Toevallig wilde de meiden daar ook heen en Char vond t wel een goed plan om dan maar met hen daarheen te gaan. Ritch en Rob wilde daar ook gaan kijken dus spraken ze af om gezellig met elkaar te gaan. Nou, dat was voor ons ook wel een prima idee! Wij, Peet en ik, zijn heerlijk samen terug gaan lopen naar het zwembad om af te koelen. T was een erg warme dag vandaag. Rond half 5 kwamen Ritch en Rob terug van de zeeleeuwenshow maar zonder Char, die was samen met Nicolette en Patrycja na de show naar de dolfijnenshow gegaan, Ritch en Rob hadden die eerder op de dag al gezien en de meiden vonden het prima om samen met Char te gaan. Char kwam enthousiast terug met de meiden, ze vindt t wel wat hoor om een beetje met de grote meiden op stap te gaan. Nicolette en Patrycja waren wel aan verkoeling toe dus alle drie nog even lekker het zwembad ingedoken.

Vanavond gezellig en lekker gegeten bij Augustos, dit keer met zijn vieren want Ritch en Rob gingen met een oud collega van Ritch eten bij Nemo. Allemaal een gezellige avond gehad en nu toch echt tijd om te gaan pitten! Wij zeggen elkaar welterusten en tegen onze lieve lezers zeggen we tot morgen maar weer!!

Het is hier echt mooi!!!

donderdag 20 september

Wat gaat de tijd hard als je t naar je zin hebt, vandaag de één na laatste therapiedag. Pff nog even niet aan morgen denken, zal een moeilijk afscheid worden. Vanmorgen heerlijk rustig de dag begonnen, beetje uitgeslapen op gemak aan t ontbijt gezeten en natuurlijk de reacties gelezen. Dat blijft een favoriet onderdeel van de dag. Zo leuk om te lezen dat er zoveel mensen blijven lezen, meeleven en lieve berichtjes schrijven. We waarderen dat echt enorm! Na het ontbijt even een winkeltje opgezocht om nog wat leuke aandenkens voor thuis te scoren. Moet zeggen, t is nog gelukt ook. Daarna het schriftje van Char bijgewerkt, altijd een leuke bezigheid en voor Char een stukje therapie omdat ze toch na moet denken over wat ze de vorige dag gedaan heeft en wat ze het leukste vond. Uiteraard haar wensen voor vandaag genoteerd en daarna was het weer tijd om naar het CDTC te vertrekken. Nigel ging weer gezellig mee en Ritch en Rob waren vanmorgen opgehaald, met een Hummer nog wel, door een lokale bewoner ( bekende van de oma van Rob) om het eiland wat meer te verkennen. Ze hebben een erg leuke dag gehad.

Bij het CDTC aangekomen wilde Char een grapje uithalen met Anja en Teresa door zich te verstoppen en hen te laten denken dat ze vandaag de therapie maar een keertje over zou slaan. Anja en Teresa speelde het spelletje geweldig mee en gingen druk met Nigel in overleg . Wellicht wilde hij Char d’r plekje wel innemen vandaag. Waarschijnlijk vond Char dat toch niet zo een goed plan want ze stond in no time achter Anja. Wat een lol had ze, grapje helemaal gelukt naar haar idee! De dames vertrokken meteen naar binnen en zijn daar hard aan t werk gegaan. Een mooie tekening van een slak gemaakt samen en meteen geplastificeerd om mee naar huis te kunnen nemen als geheugensteuntje dat Char moet praten als een slak. Ook meerdere foto’s gemaakt van Char waarbij ze zelf aangaf wat het voor haar makkelijker zou maken om rustig te kunnen praten. Deze foto’s krijgt ze morgen ook geplastificeerd mee, het helpt haar namelijk als het visueel gemaakt wordt. Daarna was het natuurlijk weer tijd om het dok op te gaan en heerlijk met Chabelita in het water te liggen.

Chabelita op haar rug door het water.

Het stoere gedrag laat Char hier steeds minder zien, ze liet zich als een dame het water in glijden. Keurig hoor! Flippers aangedaan en een rondje gemaakt met maar liefst 2 dolfijnen, wat een feest. Char dook halverwege naar beneden en werd gevolgd door allebei, erg knap gedaan en onwijs leuk om te zien hoe dan twee staarten en Char d’r flippers even boven het water uitsteken voor ze helemaal onder water verdwijnen. Daarna de therapie verder alleen met Chabelita die op haar rug zwom en Char meenam door het water.

Tussendoor werd er zoals gewoonlijk weer even heerlijk geknuffeld, iedere dag worden er nogal wat kussen uitgewisseld. Ook de hoepel kwam weer aan bod, Chabelita komt de hoepel keurig brengen en Char en Anja houden hem dan samen vast. Net boven het water zodat Chabelita er mooi doorheen kan springen. Goed gelukt, net als mijn foto vandaag. Eindelijk op het juiste moment op het knopje gedrukt :).

Chabelita springt door de hoepel

Er werd ook nog gezongen ( oh oh Den Haag) samen met Chabelita en natuurlijk even lekker hard door het water geduwd worden op het surfplankje, blijft het meest gave onderdeel.Op het einde mocht Char zelf nog voor dolfijn trainster spelen, wat haar prima afging. Ze heeft al heel wat tekens opgeslagen in haar hoofd en Chabelita deed precies wat er van haar verwacht werd. Daar verdiende ze uiteraard een visje mee en Anja, ja die had zoals jullie hieronder kunnen zien, ook wel trek in een lekker visje.

Visje happen!

Na het douchen nog even nabespreken en een hele dikke groepsknuffel voordat we weggingen.

Groepsknuffel!

Terug bij het appartement zijn we om gaan kleden om de rest van de middag op het strand door te brengen. Heerlijk liggen lezen, op een luchtbedje op zee dobberen en toen Ritch en Rob weer terug waren nog gesnorkeld en echt heel veel visjes gezien. Al met al weer een heerlijke dag gehad met zijn allen. Op naar morgen lieve lezers, met pijn in ons hart de laatste therapiedag.

vrijdag 21 september

Vanmorgen wakker geworden met toch een beetje een naar gevoel, echt de laatste therapiedag. Char was ook best wel uit haar doen merkte we, een beetje stilletjes at ze haar boterhammetje op. Afscheid nemen is ook zeker niet haar ding maar van ons ook niet hoor. Als je 2 weken met zulke bijzondere mensen te maken hebt gehad valt t niet mee om daar afscheid van te moeten nemen. Toch vanmorgen nog maar even heerlijk bij het zwembad gelegen, afkoelen in het water en een boek lezen.Char met haar DS zitten spelen en Nigel uiteraard met zijn mobiel. Ook nog wat leuke foto’s gemaakt van allemaal. Ritch en Rob nog wat souvenirs gescoord en ja toen was het dus echt tijd om naar het CDTC te vertrekken voor de allerlaatste keer.

Laatste wandeling naar het CDTC

Daar aangekomen hebben we eerst nog wat met de ouders van Kees en van Laura zitten kletsen en afgesproken om na de therapie een groepsfoto te maken met alle ouders, kinderen en therapeuten. Je krijgt toch in die 2 weken een band met elkaar, ziet ook de vooruitgang bij de andere kinderen en praat daar dan over met de ouders. Mooi hoor wat er hier gebeurd, een geweldige ervaring die we voor geen goud hadden willen missen dat is een ding dat zeker is. Wat een betrokkenheid van iedereen hier, ouders, therapeuten, stagiaires, en iedereen waar je mee te maken hebt hier. Ook mijnheer Martina, een geweldige man die hier de beveiliging doet is zo betrokken bij alle gezinnen. Hij staat dan ook uiteraard op de groepsfoto die we gemaakt hebben.

Groepsfoto

Char had helemaal zin om te beginnen dus snel naar binnen met een lekker stukje bananencake dat Ritch en Rob gister gekocht hadden en die Anja en Teresa ook moesten proeven van Char. Wij in die tussentijd nog één keer een heerlijk broodje gegeten en wat gedronken. Vooral dat drinken moet je goed bijhouden hier want de temperatuur is hier de afgelopen weken weinig onder de 30 graden geweest. Zal dus behoorlijk aanpassen worden vanaf zondag want we begrepen dat de temperatuur in Nederland toch wel wat graden lager ligt. Na de binnensessie was het weer tijd om het water in te gaan met Chabelita en vandaag mocht Rob mee op het dok. Ook Nigel mocht heel even mee het dok op omdat hij heel graag nog een afscheidskus van Chabelita wilden. Gelukkig werd dat goed gevonden en met een big smile en een dikke knuffel heeft hij afscheid kunnen nemen haar.

Afscheidskus!!!

samen dansen met Chabelita, Li-Na en Anja

In het water mocht Char weer even met 2 dolfijnen zwemmen, Chabelita en Li-Na. Eerst maar wat dansen met allebei, het blijft geweldig om te zien, hier kun je uren naar blijven kijken. Snel nog een rondje zwemmen met de dames en toen moest Li-Na terug naar haar eigen dok om met Laura te gaan zwemmen. Tussendoor op het droge heeft Char een lekkere gezichtsmassage gekregen van Anja, het scheelde niet veel of ze lag te slapen.

Terwijl Char op het droge bezig was heeft Rob Chabelita bezig mogen houden. Mooi om te zien hoe ook hij ervan zat te genieten. Ritch heeft geloof ik rond de 300 foto’s staan schieten dus een aandenken heeft ie er in ieder geval aan overgehouden! Na de massage was het weer watertijd voor Char, heerlijk lui al dobberend op het vlot lag ze te genieten hoe Chabelita haar voor duwde.

Relaxen op het vlot.

Ook het spelen met de bal, de hoepel en natuurlijk met het surfplankje door het water werd vandaag nog maar eens herhaald. Maar toen kwam toch het moment van afscheid, nog een laatste kus en een knuffel aan Chabelita. Nog even zwaaien en een dankjewel aan de dolfijn trainster. Heel langzaam dan toch het dok verlaten, dag Chabelita, dankjewel voor alles wat ik met jou heb mogen doen de afgelopen 2 weken en wat zal ik je enorm gaan missen.

Chabelita zwaait als afscheid.

Laatste terugkeer vanaf het dok

Na het douchen en omkleden de laatste evaluatie met Anja, wat was ze tevreden over Char en wat heeft ze fijn met haar kunnen werken. Het klikte echt vanaf de eerste minuut en hoe moeilijk is het dan om gedag te zeggen. Niet alleen Char maar zeker ook wij, hebben zo enorm veel geleerd van Anja. Ze is echt een geweldig lief mens, ze heeft ons zoveel tips meegegeven om verder mee te kunnen. Anja, bij deze nogmaals enorm bedankt en we blijven je op de hoogte houden van de vorderingen van Char. Je bent echt TOP!!! En ook Teresa, je bent een geweldige lieve meid. Heel veel succes met het laatste deel van je studie en we gaan er vanuit dat je volgend jaar je diploma op zak hebt. Ook jij ontzettend bedankt voor alles! Char had voor allebei de dames een armbandje gekocht als bedankje wat ze beide erg leuk vonden.

Ja en dat was het dan….. Nog wat geklets en geknuffel en een tas met mooie herinneringen, een dvd met beeldmateriaal van de 2 weken, een cd met foto’s en een hele mooie grote foto met Chabelita en Anja en Char. Nogmaals, iedereen van het CDTC, heel erg bedankt voor de mooie tijd die wij hier hebben mogen beleven!

Dikke knuffel!

Uiteraard ook een heel groot dank je wel aan de stichting Nicolette want zonder hen hadden wij dit nooit mee kunnen maken. HEEL HEEL ERG BEDANKT LIEVE MENSEN!! En natuurlijk willen we ook iedereen die de stichting gesponsord heeft op welke manier dan ook, heel erg bedanken. Een laatste SUPER DANK JE WEL aan al onze trouwe volgers van de afgelopen weken. Het mee lezen en het schrijven van reacties heeft heel veel indruk op ons gemaakt. Dus LIEVE LEZERS, dank jullie wel en ik ga proberen om zondag nog een allerlaatste berichtje te schrijven over onze echt laatste dag hier en de terugreis!!

139 reacties aanDagboek Charity

 • angeliek

  Hoi char,

  Heb het hele verslag gelezen,wat een geweldige ervaring voor jullie, helemaal top!!!

  Gr van Angeliek en Yvonne

 • Tini Moret

  Lieve allemaal nog even een berichtje van mij tante Tini. Wat vond ik het leuk om vanmiddag jullie even te zien en Charity ik kon gelijk zien hoe goed jullie er uit zagen en ook horen dat jullie een geweldige tijd hebben gehah. Echt super!!! Liefs van ons ook van je grote vriend ome Cock. Ik heb gelijk gezegd toen ik hem zag dat hij ook van jou nog steeds een grote vriend was. Gelukkig maar anders kan hij echt niet slapen. Tot wederhoren maar weer Tante Tini

 • Siem,Lenny,Kees en Sam

  Ontroerend om deze verslagen te mogen lezen…..Wat was dit toch een geweldige ervaring hè?Ik hoop voor jullie dat het nog zoveel moois opgaat brengen!Wij genieten nog een paar dagen van dit eiland maar ergens voelt het wel een beetje leeg.Alle goeds voor Char en de rest van de family…Stoer gezin,ben trots op jullie!Hierbij nogmaals mijn email adres:sjckops@hotmail.com.Wij zouden het leuk vinden om nog eens wat van elkaar te laten horen!
  Lieve groeten Kees,Sam,Lenny en Siem.xxxx

 • marianne

  Dag Char en familie,
  Ik heb genoten van jullie dagboek. Jullie kennen mij niet, maar ik heb van opa Aad en oma Nel al heel veel van jullie gehoord op My Way. Ik hoop dat alles dat Char heeft geleerd gewoon goed blijft gaan als jullie weer thuis zijn. Natuurlijk wordik op de hoogte gehouden. Dank jullie wel voor het delen van deze twee weken, een bos vol lieve groetjes, Marianne van der Kaaij

 • Dave, Maaike en Mick

  Hey char!
  Wat gaat de tijd snel he! Je zal het,wel heel erg jammer vinden dat je weer naar guis gaat, maar volgens mij heb je het super naar je zin gehad en veel geleerd! Wij vinden het weer gezellig om je te zien en Mick wil ook graag weer met je knuffelen!
  Tot snel! Liefs Dave, Maaike en Mick

 • jacqueline nederpelt

  Hoi Charity
  Aan al de mooie dingen komt een eind,maar alles wat je daar hebt geleerd kan je in je koffertje mee naar huis nemen,en alle lieve mensen die bij jou waren kunnen je altijd thuis verder blijven helpen.Geniet nog maar lekker van het mooie weer.
  Voor zondag een hele goede terugvlucht.
  Dikke knuffel Jacquelinexxx

 • Astrid

  Hoi,

  We hebben de afgelopen twee weken alle belevenissen gevolgd.
  Dit is echt een zeer bijzondere tijd geweest. Dat gaan jullie nooit meer
  Vergeten. Was erg leuk om te lezen en naar de foto’s te kijken.

  Groetjes Astrid en Ed

 • petra en marloes de lijster

  hoi,hoi voor allemaal
  wat een verhalen zeg! als het ff kon s’morgens met een bakkie erbij, jullie verslag lezen,heerlijk gewoon,wat hebben jullie genoten zeg! en char,nou die heeft er echt van geleerd,super en nu al weer jullie laatse dag,geniet er dubbel van,een goede reis naar huis toegewenst en tot binnenkort,groetjes

 • Nikki en Len

  Hoi!!
  wat leuk om Char zo te zien met die dolfijnen…echt heel gaaf!!
  we hopen dat jullie het allemaal heel erg leuk hebben gehad!!
  kxxxjes Nikki en Len

 • Ans Jetten

  Hoi Charity en de rest van de Fam.

  Ik heb enorm meegenoten van jullie “vakantie”. Volgens mij was het hard werken, maar wel alle moeite waard!! Het zal niet mee vallen Charity om afscheid te nemen, maaaaaaar je ziet wel ons weer binnenkort. Hopelijk maakt dat wat goed. Ben reuze benieuwd naar jou verhalen en foto’s en je stralende toet erbij. Goede reis terug en tot gauw.
  Groetjes Ans

 • Rene, Cindy, Bram en Lisa

  Heel veel plezier nog op jullie laatste dagen geniet er nog even van.

  Geef Chabelita maar een dikke knuf van Bram die is nu helemaal verliefd.

  Veel leifs Rene, Cindy, Bram en Lisa.

 • teun

  hoi charity

  ik hou van je,en het is leuk als je weer een keer langs komt

  groetjes van je vriend teun

 • Rob, Vanessa en Sophie

  Lieve Charity, Diaan, Peter, Ritchie, Nigel en Rob,

  Wat leuk om te lezen hoe jullie genieten en hoeveel jij, Char, al geleerd hebt. Wat een doorzetter ben je Char! Wij zijn erg trots op je.
  Net als jullie schrijven het is heel erg bijzonder! En wat fijn om ook te lezen hoe erg jullie genieten.
  Char, vandaag je laatste therapiedagje. Veel plezier en ga nog maar heerlijk even knuffelen, dansen, zwemmen en zingen met Chabelita.
  Heel veel liefs, Rob en Vanessa. En een dikke knuffel van Sophie. X

 • Oma en opa

  hier een berichtje van opa en oma . Zeg char als. Je nou dat dolfijntje even mee neem in je koffer
  Dan doe le hem een snorkel op die net buiten de koffer steekt want ik hèb al een grote kuil gegraven in de tuin
  Bij jullie dan doe ik er wel warm water in anders is hij niet zo blij.
  Nog twee nachtjes slapen dan kunnen we zien hoe bruin je bent geworden. Zwaai je nog even als over vlieg bij ons
  Dan komen wij gauw naar Schiphol. Allemaal een goede terugreis

  Groetjes en een dikke knuffel. Tot zondag. Opa

 • Hilka V Lier

  Hallo Char

  Ik heb al je mooie verhalen zitten lezen
  Wat een leuke foto ’s echt fantasties om te zien
  Ik zie dat je bijna weer richting huis gaat komen
  Maar geniet allemaal nog van je laatste dagen
  We gaan je gauw weer zien bij de handbal, en dat vind je ook weer leuk

  Groetjes Hilka Bertus Niels

 • Tini Moret

  Lieve allemaal wat maken jullie veel mee zeg. Vooral dat leuke kleine leguaantje je zou toch niet meer naar buiten durven. Charity ome Cock is echt jaloers hoor. Hij is echt bang dat hij je grote vriend niet meer is met zoveel van die ;lieve mensen om je heen. Je zou denk ik daar wel willen blijven. Nog fijne dagen toegewenst en tot het volgende verslag. Een knuffel voor allemaal tante Tini. Daaaag

 • Bas en Patries Helleman

  Ha Charity en Diaan,

  Je moeder had op haar werk al verteld dat jullie naar curacao gingen en wat je allemaal ging doen, wat ontzettend gaaf. Net weer je verhaal zitten lezen wat maak je toch veel mee en wat is het toch geweldig. Zelf heb ik ook gezwommen daar met de dolfijnen, maar als ik zie wat jij allemaal mag en kan, wat gaaf. Echt genieten en wat super dat het met jou ook zo goed gaat en dat de therapie zo goed werkt. Maaike van ons heeft met Pasku en Romeo (2 dolfijnen bij jullie in Curaçao) geknuffeld en vind jouw foto’s echt super, zou het ook wel willen, al het knuffelen.
  Geniet nog lekker en nog veel plezier in Curacao en we horen snel nog meer verhalen van je mama.

  Groetjes Bas en Patries, Maaike en Lotte.

 • Ome Dieter en Tante Maria.

  Lieve Char, is het nog geen 24sept. ik kan niet wachten om de verhalen uit jou rustige mond te horen. Dan is Ome Dieter nntuurlijk jaloers dat ik dat van jou gehoord heb.als je een maandag dan maar niet te moe bent.Dan maar een keer niet je i-pod op! Oke schat geniet nog maar van je therapie dagen,en hoor ik je een maandag.Groetjes voor alle en een dikke kus van ons.Ook voor je dolfijn vriendje.xxxx

 • Tini Moret

  Hallo lieve vriendin hier een reactie van je vriend ome cock of is het nu over dacht het niet, maar wat geniet jij van al dat zwemmen met de dolfijn het likt mij ook wel wat, maar ik ben altijd bang dat ik nat wordt maar als ik dan op de dolfijn gaat zitten blijf ik lekker droog dat kijkt mij wel wat.
  Geniet nog maar van je zwemmen met de dolfijn en als je weer terug ben dan hoor ik de verhalen wel

  veel liefs van je vriend

 • Lies

  Hey Charity

  Wat een super avontuur beleef jij zeg! En wat doe je het goed. Dat is iets om heel trots op te zijn!!!!! Goed blijven oefenen en dan komt het helemaal goed met je! Je bent natuurlijk al een kanjer.
  Ik vind het nog steeds jammer, dat je geen plekje voor mij had in je koffer…
  Geniet nog maar en als je weer thuis bent, wil ik graag alle foto’s, film en verhalen horen en zien!!!!

  Doe iedereen de groetjes

  Dikke kus van Lies en natuurlijk de rest

 • Jack

  He dushi`s
  Het lijkt hier wel herfst, de bladeren zijn niet echt licht groen meer, je haren waaien uit model (als je dat al had), het wordt frisser en ik heb maar weer een sjaaltje opgezocht…..dan maar weer even jaloers op de site piegen om te zien hoe de wereld er uit ziet bij een constante 30 graden……….een stuk gezelliger dus.
  Ik stel voor dat we volgende week ruilen van locatie. Hebben jullie het hele lijstje tips afgelopen/gereden? Dan kunnen jullie gezellig terugkomen voordat je vinnen krijgt van al dat gezwem!
  Nu bon bini, plezier nog en hou nog wat koele cocktails voor mij over.

 • sandra hollemans

  hoi fam, wat leuk om jullie verhalen op de site te lezen zo uitgebreid dat het net lijkt of we er zelf weer zijn .
  super dat jullie zo genieten en deze ervaring nu ook kunnen delen echt mooi.
  Nou nog twee dagen geniet ervan en sterkte morgen bij het afscheid nemen.
  en het thuis komen in dit koude kikkerlandje . gr arlette en sandra

 • Tante Marjanne

  Jee, lees je een paar dagen het dagboek niet, en lees ik nu dat je alweer zoveel geleerd hebt. Wat goed meid..!!!!!
  Tante Marjan weet nu wat ze op je volgende taart gaat maken….dolfijnen aan de cola, hangend aan een grote discobal.!!!!
  Geniet er nog maar van….
  Kusjes van ons hier in een regenachtig Nederland.

 • margareth

  Wat een avontuur zeg,zo leuk om jullie verhalen te volgen,geniet nog lekker allemaal van lde mooie omgeving,het mooie weer en de mooie ervaring !

 • Dave, Maaike en Mick

  Hey char! Wat een leuke verhalen weer! En goed om te lezen dat je zo snel vooruit gaat! het optutten voor de disco was zeker wel heel erg leuk! Lekker gedanst? En geen sinas, maar cola! Haha! Heel veel plezier nog!
  Een dikke kus van ons

 • Jessica Marcel & Danique

  Wat een indrukken hebben jullie allemaal en wat een handvatten krijgen jullie aangereikt, super!! En zeker om dit als gezin mee te mogen maken. Geniet ervan!
  Dikke Kusz van ons

 • Je tante Do

  Nou Char, moest ff een weekje bijlezen! Wat gaaf allemaal zeg. Geniet er nog ff van en blijven schrijven hoor, ik ga je lezen.
  X Do, knuffel van Leen

 • Natascha

  Haaaa Charity!!

  Wat een super verhalen!!
  Echt mooi om te lezen dat jullie het zo geweldig hebben en dat het Char het zo goed doet!
  En Char nu kan je ook mooi een avondje met mij mee gaan stappen!! 😉
  Ik spreek jullie snel want ik ben natuurlijk wel erg benieuwd naar de foto’s, de filmpjes en uiteraard Char haar verhalen!!!!
  Genieten jullie nog lekker de laatste dagen!!!

  Dikke Kus Natascha

  ps. Mijn moeder mist je praatjes en je grappen op school Char!! Tot snel!!

 • Rene, Cindy, Bram en Lisa

  Hallo allemaal,

  Wauw wat zijn jullie een leuk avontuur aan het beleven stiekem zijn we wel een beetje jaloers hoor wat goed om te lezen dat jullie het er naar je zin hebben en dat er zulke goede vooruitgangen worden gemaakt.

  Nou Charity, Bram gaat vanavond over de dolfijnen dromen hoor hij wou dat hij ook met de dolfijnen kon spelen en zwemmen.

  We wensen jullie nog een hele gezellige tijd daar en geniet ervan.

  Veel liefs Rene, Cindy, Bram en Lisa.

 • jacqueline nederpelt

  Hoi charity
  Wat schrijft mama toch leuke verhalen over wat jij daar allemaal beleefd.
  En wat is het fijn dat je zo geniet van de therapie en dat de hele familie met jou mee geniet.
  Blijf de komende dagen goed je best doen.
  Ik blijf jullie ervaringen elke dag lezen.
  Dikke knuffel Jacqueline
  peet en Mario xxx

 • Miriam van Essen

  Lieve allemaal,
  Zoveel herinneringen zoveel herkenningen !!
  Wij snappen jullie helemaal , het is er heerlijk !!
  Geniet er nog lekker van
  Heel veel lieve groetjes van ons 4.
  En Charity geef je dolfijnenvriend een extra kusje van mij.
  Koos Thom Denise en Miriam xx

 • ingrid biesheuvel

  Jeetje wat een verhalen allemaal het is erg leuk om te lezen en voor jullie is dit natuurlijk heel leuk en leerzaam om mee te maken. Geniet ervan en wij zijn erg nieuwsgierig naar de foto’s en de rest van jullie verhalen. Ik was de datum vergeten sorry voor de late reactie.
  groetjes van ons allemaal de biesies

 • Rietje en Wil

  Hee griet,

  Hoe gaat het zwemmen met de beestjes, is het leuk?

  Groetjes, ook aan de rest

  Wil

  Hoi Char,

  Hoe gaat het met jullie allemaal? Zo aan de foto’s te zien hebben jullie het erg naar jullie zin. Wij zijn hier best jaloers dat we er niet bij mogen zijn. Geniet nog van een paar daagjes daar.

  groetjes aan iedereen van 5x R.

 • papa

  Hoi lieve Charity,

  Hier ben ik weer wat moet ik jou missen zeg, maar het is goed om te zien en te horen hoe jij het naar je zin heb daar.
  Ik ben wel heel erg jaloers op jouw, heerlijk in die mooie zee zwemmen, lekker met je vriendinnen naar de disco, cola drinken, het eiland bekijken het is alsof je in een droom zit.
  Het aller mooiste is natuurlijk dat je zo goed voor uit gaat met je spraak, ik hoop dat je strak alles nog kan na vertellen als je weer een weekend bij papa bent.
  Ik kan niet wachten om het te horen.(zonder stotteren natuurlijk).
  Charity geniet er nog een paar dagen van en tot snel.
  Groetjes aan iedereen daar en een hele dikke knuffel van papa xxxx

 • Martin, Maaike, Kasper & Koen

  Goh wat maken jullie mooie dingen mee zeg, we zijn wel jaloers hoor. Wat ziet het er allemaal mooi en leuk uit! Groetjes van ons en nog veel plezier daar!

 • Betsie en Ted

  Hallo Charuty en familie.
  Wat een dagen hebben jullie daar, vervelend zeg, Wat ik lees, disco, snorkelen en zwemmen.
  Je moet je toch wel een keertje gaan vervelen?
  Meisje pak alles beet met twee handen en leer wat er te leren valt.
  Ik geloof in jou en dat je het kan en volhoudt.
  Als jullie terug zijn kom ik naar je toe om te horen hoe geweldig jij nu je best doet om dit alles, wat je daar geleerd hebt, ook in Nederland tot uiting te brengen.
  Geniet nog volop van de zon en jouw lievelingetje in het water.
  Dikke knuffel van ons vanuit een zonnig Franrijk tot en met vandaag.
  Groetjes Besie en Ted

 • monique

  hoi charity

  wat is het toch super gaaf om jouw te zien met chabelita
  ik lees je dagboek iedere dag
  ik ben toch wel een klein beetje jaloers op je hoor
  ik zou dat ook wel heel graag willen
  geniet nog maar lekker en geef chabelita een dikke knuffel

  groetjes monique

 • Ilse en Carla

  Hee lieve Char en de rest van de Fam,
  De eerste week zit er al weer op. Het lijkt wel een sprookje als we alle verhalen lezen…en dan niet te vergeten die foto’s wat een super gave ervaring voor jullie allemaal.Bananensoep klinkt goed Nigel :).Leuk Ritchie dat Rob ook een stukje mee kan maken van dit alles.We blijven jullie volgen.Heel veel plezier…geniet van het prachtige eiland.Groetjes uit de Lange Spruit p.s dikke knuffel voor Char.

  Hee lieve vriendin,
  Nog een persoonlijk stukje van mij voor jou.
  volgens mij is het echt heerlijk daar, ik ben wel een beetje jaloers hoor op jou 🙂 Ik mis je wel een beetje langs de lijn. Nog heel veel plezier en veel plezier met de dolfijnen Dikke kus Ilse xxx

 • Jessica Marcel & Danique

  Ik vind het zo Supergaaf om al jullie belevenissen te lezen en goed verwoord Diaantje! Wat zal jij trots zijn op je meisje en de progressie die ze boekt! SUPER!
  Wij missen jullie wel hoor maar door dit dagboek lijkt het net of we er bij zijn.
  Geniet nog maar veel daar!!!
  Dikke Kusz van ons

 • Ans Jetten

  Hoi Charity,

  Alweer ruim een week voorbij. Dat gaat snel zeg. Ben je een beetje bijgekomen in je “vrije” weekend?? Kan haast niet als je bent wezen stappen!! Het ziet en klinkt allemaal goed en prachtig. Wat een uitvinding die computer. Kunnen we goed meegenieten. Je therapie van vandaag zit er alweer op denk ik. Je werkt hard lees ik wel. Doe iedereen de groetjes daar van mij en nog heel veel plezier verder he!!

  Groetjes Ans

 • Leo van Dijk

  Hallo Charity en Diaan,Peter,Nigel en Ritchie,

  Wat een fantastisch avontuur beleven jullie daar in Curacao!!
  Ik heb jullie dagboek gelezen en zou zo in het vliegtuig willen stappen om te zien en te beleven hoe het is om naast en met dolfijnen te zwemmen.
  Geniet van elke minuut en ik wens jullie nog een geweldige week!!

  Hartelijke groeten, Leo van Dijk.

 • Jolanda

  Hoi Charity,

  Wat heb jij al veel meegemaakt zeg. Het is zo leuk om te lezen dat je het zo goed doet en dat je er ook zo van geniet. We horen je hier bijna lachen, zo belevenis vergeet je nooit meer en de rest van de Familie ook niet. Jullie hebben straks iets heel moois om op terug te kijken.
  We zijn ook benieuwd hoe je het in de disco hebt gehad want dat je goed kan dansen dat weten we wel. We wensen jou en de rest van de familie nog heel veel mooie momenten toe geniet ervan. Oh ja leuke foto’s trouwens.

  Dikke knuffel, Ferry, Jolanda, Kirsten en Nicky

 • Anita Huf

  He Char, wat geweldig om je dagboek te lezen !! De foto’s en verhalen zijn erg mooi, heel veel plezier nog en ik blijf je volgen hoor !!
  groetjes Anita

 • Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  Wij wensen jullie nog een geweldige tweede week toe in Curacao! Zo te zien geniet Charity van de dolfijntherapie. Leuk om te lezen!

  Groeten,
  Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  (Nora heeft in 2010 dolfijntherapie via stichting Nicolette gevolgd)

 • elly

  Hoi Charity, en de rest van de familie, wat hebben jullie het leuk, heel plezierig om alles te lezen. Geniet van alles en als je terug bent zien we het resultaat.
  De groeten van iedereen hier.
  Doei

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  Wauw, na een paar dagen therapie mochten wij al lezen dat Charity na het vertellen van een verhaaltje zelf mocht ervaren dat ze dit zonder stotteren deed……..geweldig!!! Wat een bijzondere ervaring hé om dolfijntherapie te mogen volgen………of je nu heel jong bent of dat je jongvolwassene bent!!! Wij wensen jullie na twee dagen rust weer een geweldige week toe……..pak de handvaten die je krijgt en neem ze mee!!! Geniet ervan en veel succes! Lieve groetjes, Anne-Mieke

 • Tini Moret

  Lieve allemaal het is sins zondagavond en wat gaat het allemaal hard. Hebben jullie een leuk weekend gehad. Charity hoe was de disco? Nigel en Ritch zijn jullie ook nog wezen stappen. Wat doen jullie veel. Weer tot wederhoren.Knuffel Tante Tini en Ome Cock Charity geef jij ook een knuffel aan Anja en Therese die zijn zo lief voor jou. Ja toch. Daaag

 • tante jany

  hallo charity en allemaal,

  Kijk elk dag naar jullie verslag en foto”s.

  wat een belevenis voor jullie allemaal.

  Geniet er van

  dikke kus en weer tot ziens

  Tante Jany

 • petra en marloes de lijster

  een hallo voor allemaal
  wat gaaf zeg,al die verhalen,en wat knap van de trainers dat ze al zo snel door char heen kunnen ‘prikken” en helemaal super dat ze al zoveel geleerd heeft en dat allemaal in een week tijd
  maar jullie hebben nog een week tegoed,heeeeeeeeeeerlijk
  geniet ervan
  groetjes

 • Thea

  Hoi allemaal,

  Wat super gaaf.
  En dat Charity het zo goed doet moet voor jullie toch heel leuk zijn om mee te maken.
  Geniet er allemaal nog even van.

  Groetjes Thea en Lex

 • margareth

  En heb je lekker geswingd in de disco ? Ik denk zomaar van wel ! Je zag er mooi uit,en wat leer je veel zeg,hartstikke goed ! En nu lekker even genieten van wat vrije tijd,ook leuk natuurlijk veel plezier allemaal,en ik ben heel benieuwd naar je disco verhaal.

 • Marlene

  Hoi Char
  Wat gaaf om te lezen dat je het zo leuk vind maar ook heel goed doet.
  Ga zo door en geniet er allemaal maar van het is heel bijzonder die dolfijnen.
  Groet Mart Marlene en high vife van Keessie

 • Adriana Moret

  Hi allemaal
  We volgen het avontuur van jullie elke dag ,ook heb ik de web site aan Aoibhin en Anja laten weten dus die leven ook mee in Ierland.
  Ik heb veel bewondering voor al de energie die daar in gestoken word. Zo te zien vindt Charity het geweldig en vermaakt ze d’ r eigen best.En de jongens vervelen d’r eigen ook niet merk ik zo. Luitjes ik hoop dat jullie het nog een weekje uit kunnen houden.
  Groetjes. Jan en Sjaan
  P.S Een dikke kus voor Charity en de rest van de Fam. XX

 • Linda

  Hoi hoi allemaal.

  wat super gaaf om mee te lezen hoe het allemaal is.
  en Char wat doe je het goed.

  geniet lekker van jullie weekendje vrij en maandag weer hard aan de slag.

  Liefs Linda

 • Saskia, Michel en Ellen

  Hoi Charity,

  Wat een geweldige vakantie beleef jij met die dolfijnen! We zijn super trots op je geniet nog maar even lekker van al het moois en leuke dingen. We zien je weer bij Velo.

  veel liefs van ons,

  Saskia, Michel en Ellen

 • Oma en opa

  Wat zag je er super uit voor de disco. Was het leuk?
  Ben je dronken geworden nee toch zeker?
  Nu even een weekend vrij en dan maandag weer verder
  Dikke kus Oma en Opa
  En de groetjes voor allemaal leuk zo op Skype jullie te zien en te kunnen praten

 • jacqueline nederpelt

  Hoi charity
  Wat fijn om te zien dat je zo geniet en er ook een heleboel aan het leren bent…
  Geniet de komende dagen van het eiland.
  en dan maandag weer vol energie naar de therapie….
  Heel knuffels van Jacqueline

 • sonja

  Wauw, wat maken jullie veel mee. Geweldig om zo mee te mogen genieten!

 • John en Branca

  Hoi Charity,

  Wat geweldig om die mooie verhalen te lezen en die geweldige foto’s te zien.
  Heel fijn dat de therapie zo goed gaat en dat jullie met z’n allen genieten van al dit moois.
  We zijn heel benieuwd naar al je verhalen die vast aan ons gaat vertellen als je weer terug bent.

  Heel veel plezier nog en tot snel op VELO (voor jou duurt dat gelukkig nog even, wij kunnen niet wachten).

  Heel veel liefs John en Branca xxx

 • Kiet

  Alleen maar 1 woord schiet mij te binnen: GE-WEL-DIG!!!! Geniet er allemaal lekker van, liefies.. Dikke kus… XK

 • Dave, Maaike en Mick

  Hey char! Wat een leuke verhalen en gave foto’s! Heel goed dat je al zoveel kunstjes kan met Chabelita! En knap dat je zo goed aan het oefenen bent met de ademhalingsoefingen en kauwoefeningen! We zijn heel trots op je!

  Liefs Dave, Maaike en Mick

 • roxane

  wauw… het ziet er geweldig uit allemaal, en wat een mooie naam heeft char haar dolfijn. Nog heel veel
  plezier en succes met de therapie.

  groetjes van de buren

 • Tini Moret

  Ha allemaal Wij kijken elke dag weer uit naar het verslag. Jeetje wat veel en zeker ook emoties. Een dankwoord naar Stichting Nicolette en het team die dit toch allemaal mogelijk maken. Geweldig. Morgen weer een fijne dag en een knuffel van ons. Tante Tini en Ome Cock Daaaaag

 • Brenda Sleijster

  hoi Charity en Familie,

  Ik heb met heel veel plezier alle verhalen van afgelopen dagen zitten lezen, wat ben jij een bofkont en wat heb je al veel geleerd.
  Je kunt wel zien dat jullie al dikke vriendinnen zijn.
  Tess is wel een beetje jaloers hoor, want oh wat is het leuk om met dolfijnen samen leuke dingen te doen.
  Namens ons nog heel veel plezier de komende dagen met de therapie en geef Chabelita maar een dikke kus en knuffel van ons.
  Diane als je weer terug bent zijn we natuurlijk wel heel benieuwd naar de foto’s etc.
  Jullie ook nog een hele leuke tijd met zijn allen in Curacao toegewenst.
  Liefs, Marc, Brenda & Tess xxx

 • Mirjam (special dance)

  Ha lieve Charity,

  Wat leuk om je mooie en bijzondere ervaringen te lezen.
  Nog veel plezier de komende tijd in Curacao.

  Groetjes, Mirjam

  P.S We missen je wel op de jazz.. Ik hoop dat je het naar je zin hebt op de hockey!

 • Lia Moret

  Hoi Hoi allemaal,

  Heerlijk elke dag te kunnen zien en lezen hoe leuk het daar is, Lijkt net of we er een beetje bij zijn.
  Geniet ervan, we blijven elke dag lezen en foto’s kijken.

  Dikke knuffels van ons voor jullie allemaal xx

 • Femke Dekkers

  Wat ontzettend leuk om vanuit Nederland van jullie verhalen te kunnen genieten! Moet een hele bijzondere ervaring zijn om elke dag met een dolfijn in het water te liggen en daar zo’n goede vriendschap mee op te bouwen. Fijn dat de therapie zo goed gaat en Char al veel geleerd heeft. Ik blijf jullie verhaaltjes lezen. Heel veel pezier daar!
  Groetjes voor iedereen.
  Jan en Femke

 • Marjanne

  he hallo allemaal daar in dat mooie land..
  wat een top verhalen weer!!!
  En lieve Char…wat zal jij veel leren deze weken.!!! Maar zeker zoals mama dat schrijft ook heel vermoeiend. Dat geloof ik….Maar je kan het.
  Snorkelen met je grote broer, super he….
  fijn dat jullie met elkaar veel dingen ook samen doen. Al springen de tranen wel in mn ogen….
  probeer lekker bezig te zijn en de dingen goed op te pakken, dan zul je zien wat een toppertje je bent. Wij zijn heel trots op je.
  Ome Peet is helemaal jaloers….(die kan eigenlijk niet zo goed zwemmen), en vindt jouw echt super daar in dat water. wat zal jij veel leren.
  Nikita wil ook wel naar de dolfijnen, ook zij is jaloers op jouw mooie ervaringen.
  Als je thuis bent, laat je dan alle mooie dingen en foto’s eens zien??
  Ik kijk weer uit naar de volgende belevenissen….
  Diane@ leuk al die verhalen..!!
  tot de volgende x
  Dikke kussen van ons
  Ome Peet, tante Marjan en Nikita

 • joyce kardol

  Lieve Char, Had al een paar dagen niet gelezen, maar kwam gisteren oma tegen en die vertelde dat jullie allemaal met de dolfijnen mochten zwemmen, dus gelijk even kijken of er al wat op stond. Wat een mooie ervaring….Volgens mij gaat het allemaal wel goed met je therapie, goed hoor van je dat je zo je best doet en zoveel leert. Ga lekker genieten allemaal en voor jou een dikke kus. Liefs Joyce

 • suus

  Heey lieve Char
  ik heb nu drie dagen gelezen allemaal leuk zeg???
  heb je het leuk in Curacao
  is het lekker warm hier niet hoor???
  nog veel plezier.
  tot snel
  xxx suus

 • Vera

  Hoi Charity (Diaan, Peter, Ritch en Nigel),
  Geweldig jullie verhalen en foto’s!!!
  Een hele belevenis zo te lezen…
  Zeker heel erg leuk om met de dolfijn te zwemmen Char,en er wat van te leren( vast veel leuker dan op school in de schoolbanken 😉 ,geniet ervan.
  Allemaal heel veel plezier!!
  Groetjes Veer

 • Tini Moret

  Ha Diane Peter Ritchy Nigel en Charity. Diane wat een leuk verslag elke dag weer, en ook wat een gave foto’s. Ook erg leuk al die reacties. Jullie kunnen wel een boek schrijven. Wat een belevenis he om met zo’n groot beest, die de mooie naam Chabelity heeft te kunnen en mogen zwemmen.Echt geweldig! Wat fijn dat het zo goed gaat met Char. Liefs van ons en tot wederhoren Tante Tini en Ome Cock xxx

 • Mayo en Roy

  Hoi allemaal, maar vooral natuurlijk lieve Char,

  Wat ontzettend gaaf, die verhalen en de foto’s. Wat een super mooi avontuur. Verheug me iedere dag weer op een verhaaltje over jullie gave activiteiten. Wordt er gewoon een beetje jaloers op! Ga vooral verder met genieten van alle mooie dingen die het eiland jullie allemaal bieden. Ik blijf jullie volgens.
  Liefs Roy en Mayo xx

 • Esmee

  Hee lieve Char,
  Super leuk om zo te lezen hoe gaaf het daar is. Stiekem hoor ik natuurlijk ook wel eens wat van je broertje, dus blijf ik hier goed op de hoogte van jou en je leuke avontuur.
  geniet van die leuke lieve dieren, en we blijven je volgen.
  groetjes daar en een dikke kus voor jou xxxx Esmee

 • Martin

  Eey Charity,

  Wat een belevenis zeg!!! Echt geweldig hoe goed je het doet en zo tof om met dolfijnen te zijn. En wat ‘praten’ ze leuk, hè! Ken je al een beetje dolfijns terug praten? Ik heb het wel eens geprobeerd onderwater, maar toen liep heel mijn mond vol 😉 En toen lachte de dolfijnen mij uit, nou ja zeg!!
  Groetjes aan iedereen en heel veel plezier nog!

  Martin, Milan en Danyel

 • Jessica, Marcel & Danique

  Supergaaf zeg dat iedereen met de dolfijnen mocht zingen, dansen, kusjes geven en zelfs mocht zwemmen! De foto’s op Ritch zijn facebook zien er fantastisch uit en het is alleen maar genieten van alles wat ik lees maar ook zie!
  Als we met Char gaan zwemmen volgende keer ben ik reuzebenieuwd hoe het gaat en wat ze aan Danique kan gaan leren!
  Dikke kusz voor jullie allen van ons!

 • Robert Hüsken

  Hallo Charity, Diane, Peter, Ritchie en Nigel,

  Als ik zo het dagboek doorlees is het voor jullie allemaal één groot avontuur.
  Verder natuurlijk fijn dat de therapie zo goed gaat.
  Geniet er nog van de rest van de vakantie.

  Groetjes,
  Robert

  ps. Kunnen jullie een dolfijn meenemen?

 • jacqueline nederpelt

  HOI Charity…..
  Wat maak jij in een paar dagen een hoop mooie dingen mee…
  Als ik het zo lees zou ik er ook wel bij willen zijn….
  Maar gelukkig doe je het met een hoop lieve mensen om je heen.
  Elke ochtend heel vroeg lees ik jullie ervaringen.
  Blijf ervan genieten met z’n allen.
  Dikke knuffel Jacquelinexxx

 • Sabrina

  He Charity,

  Wooow wat onwijs gaaf wat jij allemaal mag beleven daar(stiekem ben ik wel een beetje jaloers), en wat leuk dat wij jou hier vanuit Nederland kunnen volgen..
  Als ik de foto’s zo zie, denk ik wel dat je het heeeel erg naar je zin hebt!!
  Nou geniet er nog even lekker van en ik zie je snel weer op VELO..

  Xxx Sabrina

 • margareth

  Als ik die foto,s zie van jullie met de dolfijnen,en die stralende gezichten van jullie allemaal,niet alleen van char,dan krijg ik tranen in mijn ogen,wat is dit mooi,wat moet dit een fantastische ervaring zijn. Wauw

 • pappa

  Hoi lieve Charity.

  wat ben jij een bofkont zeg,dat jij dit allemaal mee mag maken.
  ik volg je elke dag en zie allemaal mooie foto’s van jou met de dolfijn, je therapeut en je grote broer.
  wat super dat Ritchie jouw heb leren snorkelen,je ziet waarschijnlijk allemaal mooie dingen in de zee.
  ik mis je wel een beetje.
  geniet er nog maar ff van, en dan weer snel terug.
  groetjes aan iedereen en tot snel.

  Pappa xxx

 • Corola

  Hoi Charity,

  Wat heb jij een geweldige tijd. En wat leuk wat je allemaal samen met de dolfijn doet. Ik lees veel over wat je allemaal aan het doen bent maar ik ben ook erg benieuwd naar de verhalen als je weer terug bent. Nog heel veel plezier en knuffelse met Chabelita. Groetjes, Corola, Milan en Danyel

 • Paula

  Wat een fantastische belevenis is deze reis voor jullie! Zoals ik het lees, overtreft dit alles. Heel leuk ook dat jullie met z’n allen er zo bij betrokken zijn. En wat fijn dat Charity de dingen ook zo goed oppikt. Geniet verder van de noge komende dagen, groetjes Paula

 • de mannen van de werkvoorbereiding WEBA

  Hoi Charity, Diane, Peter, Ritchie en Nigel,

  Alweer bijna een jaar geleden dat wij ons in het zweet mochten fietsen voor dit geweldige doel.
  Een heel mooi moment dat jullie op het podium mochten komen en Charity de dolfijntherapie mocht gaan volgen.
  Nu zitten we alweer jullie enthousiaste verhalen te lezen in het dagboek en dat is hardstikke leuk om te volgen.
  Vanaf de werkplekken nog een hele fijne tijd verder toegewenst.

 • Shirley Goedendorp

  Het enthousiasme springt uit jullie verhalen!!! Wat klinkt dat toch mooi zeg….!!!!!!

 • Tom, Rosalie, Anja en Ron

  Hallo Charity, wat leuk om te horen hoe het gaat en wat een mooie foto’s. Geniet er lekker van en doe je wel een beetje voorzichtig met je dolfijnen vrienden? Groetjes.

 • Tini Moret

  Lieve allemaal hier ben ik weer. Wat hebben jullie vandaag weer veel te verwerken gehad en zo super dat het allemaal zo leuk gaat. Hier word je stil van.Je bent er ook allemaal zo bij betrokken hè. Ga morgen met zijn allen weer genieten ook van het weer want hier is het guur en het stort op het ogenblik. Lieve groeten weer van ome Cock en tante Tini.xxx

 • Ab

  Hoi Charity,

  Wat een geweldig gevoel moet dat voor je zijn. Ik wist al dat je dolfijnen leuk vond en nu mag je er zelfs samen mee zwemmen.
  Goed van je dat je zelf al merkt dat met de juiste ademnhaling het praten al beter gaat! Goed blijven oefenen! Geniet van alle mooie momenten daar.
  Groeten aan iedereen!

  Ab.

 • Betsie en Ted

  Lieve Charity en allemaal.

  Wat een geweldige ervaring moet dit voor jullie zijn, ik geniet als ik dit lees.
  Ben zelfs een beetje jaloers, had ik je koffertje maar ingedoken dan had ik dit meegmaakt.
  Tussen de dolfijnen in en hij ( of is het een zij) heeft wel een mooie naam hoor!!!
  Lees dat zelfs de grote kids zich ook kunnen vermaken en mogen spelen met deze dolfijn. Gaaf, geniet nog volop en wij lezen nog veel langer door.
  Gaat alleen als ik verbinding heb ik Frankrijk maar moet goed komen.
  Veel liefs van ons,en Charity geef die dolfijn een dikke pakkerd van mij.
  Betsie en Ted

 • SOUMOUNTHA EN OME TEUN

  HALLO CHAR,WAT EEN MOOIE VAKANTIE HEB JIJ ETEN, LUIEREN EN LEKKER ZWEMMEN MET DIE HARINGEN WAT ZIJN DIE HARINGEN GROOT ZEG. ALS JE WEER THUIS BEN KOM JE MAAR SNEL JE VERHAAL VERTELLEN EN LOEMPIA S ETEN . GROETJES SOUMOUNTHA

 • Miriam van Essen

  Hallo lieve allemaal,
  Wat een super leuk avontuur!! En wat kunnen wij zo heerlijk meegenieten.
  Denise en Thom zijn best een beetje jaloers want Lions dive dat was genieten !
  Wij wensen jullie nog heel veel plezier in dat zonnige Curaçao en genieten van jullie verhalen en later de foto’s.
  Lieve groetjes Thom,Denise,Koos en MIriam .

 • Ans Jetten

  Hoi Charity,

  Wat ziet dat er allemaal super uit en zo te lezen gaat het ook echt goed. Met het hele gezin bij de dolfijnen zwemmen lijkt me ook supergaaf!! He Charity dan kan jij ze goed vertellen wat ze moeten doen, want jij hebt tenslotte al wat les gehad. Ik lees de belevenissen in je dagboek, zodat ik straks als weer terug ben (dat duurt gelukkig nog even)samen met je erover kan kletsen.
  Heel veel plezier nog verder he!!

  Groetjes Ans

 • margareth

  Goed om te horen,dat er nu al na 2 dagen vooruitgang in zit.helemaal tof,en heel leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen en weet je wat jack zei, o ik praat ook veel te snel dus moet ik ook maar met de dolfijnen gaan praten .nou op zijn poepie natuurlijk haha ,dat willen we natuurlijk allemaal wel !

 • Eindgroep 2

  Hoi Charity,

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. We zijn stiekem wel een beetje jaloers op jou hoor!
  We hopen dat het langzaam praten goed werkt. We zijn dan ook heel erg benieuwd naar jouw verhalen.
  Geniet lekker van het mooie weer en de dolfijnen!

  Groetjes van Eindgroep 2.

 • Oma en opa

  Hallo allemaal

  Wat een mooie foto’s een prachtige ervaring voor allemaal wat had ik dat ook graag meegemaakt.

  Maar zo kunnen we ook alles volgen . Blijf je best doen en Ritchie en Nigel ook heel veel plezie.

  Dikke kus voor allemaal x x x

 • Marjanne

  Heeeee, Charity..

  ooooo, wat ben ik jaloers op jouw zeg..
  zwemmen met dolfijnen, jee, wie wil dat niet!!!
  Wat een leuke stukjes worden er al geschreven in je dagboek.
  Zo kunnen we lekker meegenieten van jouw paradijs bij de dolfijnen.
  En wat zie ik…..je broers ook mee..!!! Super leuk.
  snorkelen, beetej shoppen, lekker luieren aan het zwembad, beetje chillen..
  Maar voor jouw vooral een hele mooie ervaring.
  Ik hoop dat je er heel veel van kunt leren. Het worden je grootste vrienden.
  laat je ons nog wel een keer hele mooie foto’s ziennaar een leuk avontuur.
  Lieve mensen,
  Veel plezier nog…
  Hele dikke pakkerd van mij
  en natuurlijk ook van Ome Peet
  en Nikita
  kus,kus Tante Marjanne

 • Martin, Maaike, Kasper & Koen

  He Charity,

  wat leuk om te lezen wat je daar allemaal doet en wat gaat het al goed. Geniet ervan, doe de groetjes aan mama, Peter en je twee grote broers. Wat een luxe dat je dit met hun mag meemaken en zij met jou. Veel plezier nog!

  Dikke kus de familie Vreeswijk

 • Shirley Goedendorp

  Heeee Char en de hele fam!!!!!!
  Wat een mooie verhalen nu al… het klinkt ook heel bijzonder zeg!
  Ik krijk uit naar de volgende verhalen.
  Dikke knuffel aan Char!
  Liefs Shirley

 • sonja

  Wauw, wat klinkt dat gaaf en dit is nog maar het begin!
  Heel veel succes!

 • Adriënne

  Lieve Charity en familie!

  Super leuk om jullie mooie belevenis in Curacao zo te kunnen volgen!
  Charity, wat bof jij zeg, dat je met Chabelita mag zwemmen en spelen :-).
  Geniet met z’n allen, deze weken. Ik geniet hier met jullie mee!
  Heel veel plezier en een mooie tijd met die lieve, bijzondere dolfijnen!

  Groetjes van Adriënne (HBS Naaldwijk)

 • Carla

  Hee lieve Char,
  Jeetje wat een gave foto’s vooral die kus.Wat leuk om jou op deze manier te volgen.Heel bijzonder wat er allemaal gebeurd is en dan ben je er nog maar een aantal dagen! Geniet van alle mooie momenten.Natuurlijk gaan we je elke dag volgen door even op je dagboek in te loggen. We gaan snel weer een bericht jou kant opsturen.Doe de rest de groetjes van ons. Carla xx ps een dikke kus van Papa

 • Dave, Maaike en Mick

  Hey charity,
  Eindelijk is het zover, met de dolfijnen zwemmen! En we hebben al gelezen dat je het heel leuk vond! Gaaf hoor! Heel veel plezier!
  Xxx Dave en Maaike en een knuffel van Mick!

 • Tini Moret

  Lieve allemaal Wat een mooi bericht dat het vandaag zo gaaf is gegaan. Wat een leuke foto’s. Ook met die dolfijn zo lief. Ook zo super dat je het zo allemaal kan volgen. Lieve mensen weer een fijne dag morgen en Char ik ben wel een beetje jaloers op je want ik zou ook wel even met zo’n lieve dolfijn willen zwemmen. Lieve groeten van tante Tini en ome Cock xxx

 • Adriana Moret

  Hi Charity, Wat heb jij een geweldige dag ghad gisteren. Ik hoop dat het vandaag weer net zo goed gaat.
  Heel zvel liefs van tante Sjaan en ome Jan.A

 • D.Kiel

  Lieve Char, ome Dieter en ik hopen dat je een fijne vriendschap kan sluiten met de dolfijn.Doe je best ,en geniet ervan.Wij zijn jaloers op je. Dikke kus ome Dieter tante Maria. Groetjes voor alle.

 • Je tante Do

  Hoi Char,

  Wat super gaaf om te zien, zag op de foto dat je de dolfijn al aan het knuffelen bent. Geniet ervan en veel schrijven he, ik wil het allemaal lezen.
  Knuffel van Leen, X DO

 • Rob en Cora

  Hoi Charity,

  Leuk dat je eerste dag zo goed is bevallen. We hopen dat je zo leergierig blijft en kunt genieten van deze therapie.

 • Linda

  Hallo allemaal.

  Wat super gaaf om allemaal te lezen.
  Ga er lekker van genieten.

  Liefs Linda

 • Jessica, Marcel & Danique

  Ik krijg gewoon een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen dat het zo goed gaat met jullie daar! Superfijn om te lezen hoe goed de samenwerking daar gaat met zowel de dolfijnen als de trainsters.
  Geniet ervan met zijn allen!
  Dikke kusz van ons!

 • Mandy van Gaalen

  Hoi Charity,

  Wat een leuke eerste dag moet jij gehad hebben zeg met de dolfijnen!
  Heel veel plezier nog en geniet er van!

  Liefs Mandy

 • jacqueline nederpelt

  Hoi Char…
  Wat fijn om te lezen dat de eerste dag zo mooi is verlopen.
  Dat is een goed begin twee lieve begeleiders een super dolfijn en de hele familie die er voor je zijn….
  Genieten en een hoop leren.
  Dikke knuffel Jacquelinexxx

 • Evelien

  Hoooiiii Charity, wat heerlijk voor je dat je eindelijk met je geliefde dolfijnen mag zwemmen. Wat zijn ze lief he! Heel veel plezier en geniet ervan
  heel veel groetjes en knuffel
  liefs ( juf ) Evelien

 • Tini Moret

  Lieve Charity en allemaal.Hier tante Tini en natuurlijk ome Cock achter me. Jeetje wat heb jij al een hoop reacties. Morgen als het goed is kennismaking met je dolfijn. Spannend hè maar wel gaaf!! Geef de dolfijn van mij ook een knuffel. Doen hoor. Wij zijn zo benieuwd hoe het gaat. Geniet er van en ik zeg tot de volgende keer. Liefs van ons aan allemaal en Charity voor jou een extra knuffel van ome Cock. Daaaag

 • margareth

  Hoi char en de rest zeg ik heel oneerbiedig haha maar ja het gaat nu om char , was het spannend vandaag ? Ben zo benieuwd groetjes Mar

 • Bo en fam Duijvestijn

  Hoi Charity,

  We hopen dat je het vandaag heel erg leuk hebt gehad..
  We wensen je nog veel leerzame dagen en een “dolfijne” tijd nog in Curacao!!

  Groetjes Bo en fam.Duijvestijn

 • joyce kardol

  Lieve Charity, vandaag heb je je 1e therapie gehad met de dolfijn. Was het leuk en ging het goed? Is de dolfijn een beetje lief voor je? Ik ga morgen weer kijken of je al iets geschreven hebt over je 1e dag en ook ben ik erg nieuwsgierig naar de foto’s. Doe je mama en de rest de groetjes van me. En ook een knuffel voor de dolfijn van mij, liefs Joyce XX

 • Fam. Dekkers

  Hoi Charity,

  Wij willen jou een fijne en leerzame therapie toewensen.
  Het is echt leuk om steeds in jouw dagboek je verhalen te lezen.
  Doe de rest ook de groetjes van ons.

  Lieve groetjes van Lex & Thea, Maaike & Marcel

 • fam zwinkels

  Hallo allemaal, zo te zien is het erg leuk daar.
  Mooi weer en een super appartement, en ook nog eens heel veel zwemwater.
  Charity doe je best en geef je dolfijn maar een dikke knuffel van ons of durf je dat niet?
  Veel plezier allemaal en we blijven jullie volgen op de site.
  Groetjes marcel patricia kelly laura en nikki

 • Lia Moret

  Hallo allerliefst nichtje,

  Hoop dat deze eerste therapie dag super is verlopen!!
  Wacht met spanning op de foto’s en verhalen.

  Dikke knuffel van ons allemaal xx

 • pappa

  Hoi Charity,

  Heel plezier daar en doe goed je best op je eerste therapie dag.
  Ik hoop dat je er veel van op steekt en dat je straks weer met mooie verhalen naar huis komt.
  De meiden van de handbal hebben je gemist, ondanks jou afwezigheid hebben ze toch gewonnen.
  Groetjes van de meiden van de B1, Carla en de kids.

  Lieve groetjes Papa xxx

 • danny moret

  hi charity en familie, vandaag ga je beginnen, eindelijk. heel veel plezier en laat maar weten hoe het is. groetjes aan allemaal xx

 • Oma en opa

  Lieve Charity,

  Morgen beginnen met de dolfijnen veel plezier.

  Dikke kus en groetjes voor allemaal x x

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  Bijna is het zover, Charity zal vast wel zenuwachtig zijn dat ze nu met haar lievelingsdieren mag gaan zwemmen. Wij, het bestuur van Stichting Nicolette, wensen Charity een succesvolle therapieperiode toe. Geniet ervan! Lieve groet,
  Anne-Mieke Berkel

 • petra en marloes de lijster

  hey,charity en familie
  aangekomen op dat heerlijke eiland,en nu nog 1 nachtje slapen
  dan gaan jullie beginnen aan het grote dolfijnen avontuur,
  we gaan jullie volgen,onwijs gaaf,geniet ervan, allemaal
  groetjes van marloes en haar familie

 • Jessica Marcel & Danique

  Haai Char!!
  Morgen eindelijk tussen en bij de dolfijnen met mama, Peter, Ritchy en Nigel!!
  Ga ervan genieten met zijn allen en we zijn reuzebenieuwd naar jou maar ook jullie verhalen!!
  We gaan jullie volgen!!!
  Dikke Kusz,
  Jessica, Marcel en Danique

 • sandra hollemans

  hoi Charity,
  heel veel succes daar, geniet ervan
  wij gaan jullie volgen
  en doe iedereen de groeten daar van ons
  dolfijne groet van arlette en fam

 • Tessa denkers

  Hallo Charity,

  Wat spannend dat het nu echt zo ver is, geniet van je bijzondere avontuur en je familie ook.
  Heel veel plezier, maar dat gaat zeker lukken.
  Dikke kus voor Deedee van Kelsey,
  Wij gaan jullie zeker volgen, zo voelt het weer net als ons avontuur.

  Groetjes van tessa en kelsey

 • monique

  hoi charity

  een goede vlucht met zijn allen en heel veel plezier
  ik ben best wel een beetje jaloers op jouw dat je met dolfijnen mag zwemmen
  ik wou dat ik mee kom
  ik zal je dagboek elke dag lezen
  groetjes monique

 • Kiet

  Hey Charity,

  Wat gaaf dat je dit gaat doen. Ben jaoooeeeers… Maar gun het jou van harte. Heel, heel veel plezier met mama, Peter, en je broers en in februari tijdens de wintersport wil ik, naast wat je op deze site allemaal al verteld nog meer zien en horen.
  Dag lieve schat, geniet ervan..
  Kiet en co

 • Eindgroep 2

  Hallo Charity,

  We gaan je de komende twee weken erg missen in de klas.
  Heel veel succes met de therapie!
  Vergeet je niet te genieten van de heerlijke zon daar?

  Groetjes van al je klasgenoten van Eindgroep 2
  en natuurlijk van Wicher, Edith en Barbara

 • Lies Boutkan

  Hoi Charity

  Wat spannend allemaal he? Bijna mag je in het vliegtuig en dan bijna knuffelen en zwemmen met de dolfijnen!!! Je weet als je een plekje over hebt in je koffer, wil ik echt mee haha.
  Groetjes aan iedereen en heeeeeeeeel veel plezier Lies en de rest

 • jacqueline nederpelt

  Hoi Charity
  Ik heb de site gevonden.
  Bij deze alvast een hele goede vliegreis…
  Ik ga je zoveel mogelijk volgen ,ga er lekker van genieten met z”n allen.
  heel veel knuffels Peet, Jacqueline en Mario xxx

 • margareth

  Hoi Charity,heel veel plezier,spannend allemaal he ! Geef je alle dolfijnen een dikke kus van mij !
  Groetjes mar

 • mariska

  Hoi Charity,
  Wat super gaaf dat jij dit nu mag meemaken, ik denk dat veel mensen jaloers op je zijn. Hoorde van Mama dat je helemaal te volgen bent via deze site. Ik zal dat ook zeker doen……….. Lieve Schat, geniet ervan!!!!!! en ben benieuwd naar jullie ervaringen. vele groetjes van mij, Mariska x

 • Astrid

  Hoi Charity,

  Wat gaaf dat je eindelijk aan de beurt bent en wat fijn dat je broers ook mee gaan!
  Heel veel plezier met zijn allen en vergeet geen dolfijn voor je kamer mee terug te nemen!

  Groetjes Astrid

 • Mayo

  Hey Charity,

  Het gaat echt op schieten nu.
  Onwijs gaaf!! Ik ga jullie zeker volgen.

  Liefs Mayo xx

 • Ans Jetten

  Hoi Charity

  Bijna is het zover.
  Heel veel plezier en iedereen zou wel met je mee willen denk ik.

  Groetjes Ans

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>