Dagboek Daniëlle

Dagboek van Daniëlle

Hallo allemaal,

Ik ben Daniëlle en ik ben eind augustus 5 jaar geworden. Ik houd heel erg van buiten spelen, fietsen, schommelen en spelen met mijn zusjes.

Op zaterdag 10 september is het eindelijk zo ver! Dan ga ik samen met papa, mama, mijn zusjes Kirsten en Esmee en opa Wim en oma Karin naar Curacao!! Ik heb er heel veel zin en ik kan bijna niet meer wachten!

Ik zal eerst even kort iets over mezelf vertellen. Vanaf dat ik geboren ben, heb ik al veel in het ziekenhuis gelegen. Toen ik geboren werd, was al snel duidelijk dat ik niet gezond was. Ik was drie weken oud toen ik voor het eerst in het ziekenhuis werd opgenomen. Ik had een gaatje in mijn hart en was daardoor erg zwak. De artsen hadden al tegen papa en mama gezegd dat ik geopereerd zou worden, maar wonder boven wonder werd het gaatje na een aantal maanden van zelf kleiner. En uiteindelijk is het na een paar jaar vanzelf dicht gegroeid! De artsen vinden dit nog steeds heel bijzonder.

Omdat ik in die tijd veel medicijnen moest slikken, was ik erg verzwakt en dacht iedereen dat ik daarom wat langzamer was met mijn ontwikkeling. Maar toen ik 11 maanden oud was kreeg ik mijn eerste epileptische aanval. Weer werd ik opgenomen in het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken en het zoeken naar de juiste medicatie. Mijn ontwikkeling ging ondertussen alleen maar achteruit. Na een klein jaar hadden de artsen eindelijk de juiste medicijnen voor mij gevonden en sindsdien heb ik geen epileptische aanvallen meer gehad.

De artsen hebben nooit een oorzaak kunnen vinden voor mijn epilepsie en mijn trage ontwikkeling. Ik heb een algehele ontwikkelingsachterstand zowel lichamelijk als geestelijk maar ik ga nog steeds met kleine stapjes vooruit. Ik doe daarvoor ook heel hard mijn best! Nu vind ik vooral heel vervelend dat ik niet goed kan praten, maar ik begrijp al wel heel veel. Daarom ben ik best vaak boos. Mijn mondmotoriek is niet goed en ik hoop dat ik straks kan leren hoe ik mijn mond beter kan gaan gebruiken.

Ik heb super veel zin om straks met de dolfijnen te gaan zwemmen! Ik en mijn papa en mama zijn Stichting Nicolette dan ook heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen!

Via dit dagboek gaan papa en mama jullie op de hoogte houden van al mijn belevenissen. Alvast veel leesplezier!

Groetjes van Danielle

11 september 2011

Hallo allemaal,

Gisteren zijn we om 13.00u plaatselijke tijd geland op Curaçao!! We waren ’s morgen al om 4.00u opgestaan, want om 6.00u werden we opgehaald door de taxi om naar Schiphol te gaan. Zelfs de meiden waren uit zichzelf al vroeg wakker! Daniëlle had al goed in de gaten dat er iets bijzonders ging gebeuren! In de taxi had ze het prima naar haar zin, maar op Schiphol werd de spanning haar iets te veel en moest ze veel huilen en gillen. Gelukkig kregen we bij de gate voorrang en mochten we ook als één van de eersten het vliegtuig in.

De vlucht zelf is prima verlopen. Met veel kleurboeken, stickers, cadeautjes en het superleuke fotoboekje dat ze van school heeft gekregen, heeft Daniëlle zich prima vermaakt. Ze heeft zelfs nog even twee uurtjes geslapen! Ook Kirsten en Esmee hebben het super gedaan!

Na aankomst op Hato moesten we lang wachten bij de douane en dat werd Daniëlle toch echt even teveel. Gelukkig kregen we bij de bagagecontrole voorrang en mochten we zonder controle doorlopen naar buiten. Eenmaal buiten was het even wennen aan de warmte hier! Poeh poeh wat is het hier warm!! Gelukkig hebben onze huurauto’s airco. De meiden mogen hier zonder autostoel vervoerd worden en Esmee mag gewoon voorin op schoot. Dat is wel even anders als in Nederland!

Na een kwartiertje rijden kwamen we aan in ons eigen paradijsje: Villa Boca. Het is hier echt onbeschrijfelijk mooi! En wat een heerlijk welkom; een gevulde koelkast en een welkomstpakketje met allemaal lekkere dingen. Dit allemaal met heel veel dank aan Kees en Sandra!!

Na aankomst namen we gelijk een duik in ons eigen privé zwembad, met uitzicht op de Caribische Zee! Daniëlle kan hier heerlijk zelf zwemmen met behulp van haar drijfvestje en drijfslang.

’s Avonds hebben we lekker makkelijk patatjes gegeten. Daar had Daniëlle het thuis al over: “Curaçao toe, tat ete”(Naar Curaçao toe, patat eten). De meiden gingen de eerste dag hier laat naar bed, in de hoop dat ze ’s morgens dan niet al te vroeg wakker zouden worden vanwege het tijdsverschil. Maar helaas… Esmee wilde om 4.00 een fles voor Daniëlle was toen de dag begonnen. Vandaag was dus een lange dag 😉

Vanmorgen hebben opa Wim, Martijn, Jessica en Daniëlle eerst boodschappen gedaan de plaatselijke Albert Heijn. Je waant hier gewoon in Nederland met al je eigen vertrouwde merken, makkelijk hoor! ’s Middags hebben we een kijkje genomen bij het CDTC. Daar kwamen we Jack en zijn familie tegen. Morgen hebben Jack en Daniëlle allebei om 15.30u hun eerste therapiesessie met de dolfijnen. Spannend hoor! We hebben er erg veel zin in. We houden jullie op de hoogte, tot morgen!

Groetjes, Martijn, Jessica, Kirsten, Daniëlle, Esmee, Wim en Karin

Maandag 12 september 2011

Vandaag was de grote dag, na maanden wachten ging Daniëlle dan eindelijk met de therapie beginnen. Iedereen was vroeg wakker. Eerste gezellig met zijn allen ontbijten, en daarna zijn we een stukje gaan wandelen over het park. Schelpen gezocht op het strandje van Boca Gentil en genoten van een schitterend uitzicht over de zee.

Met oma genieten van de zee

En toen….met zijn allen in de auto naar het CDTC. We waren er om 15 uur. Iedereen was best een beetje zenuwachtig…..Eenmaal daar aangekomen zaten Jack en zijn familie al te wachten. Het is erg leuk dat we dit met hun tegelijk beleven! Daniëlle en Jack kennen elkaar al een tijdje en het is leuk om te zien hoe Daniëlle Jack herkent en benaderd.

Papa en Mama hadden als eerste een intakegesprek met Dirkje en Martine. En toen was het zover! Daniëlle ging met Dirkje en Martine mee naar binnen voor een half uur werken.

Na een half uur kwam er een hele vrolijke Daniëlle naar buiten in een schitterend wetsuit. Ze straalde van oor tot oor en liep met Dirkje en Martine naar het dok alsof ze niks anders deed. Geweldig!!

Kijk mij eens in mijn wetsuit!!

Vanaf een afstand konden we de tijd op het dok erg goed volgen. Daniëlle ging na een korte tijd het water in waar een vrolijke Chabelita haar opwachtte. Eenmaal in het water was Daniëlle gelijk in haar sas, lachen en gillen van blijdschap!! En papa en Mama…..die waren even heel stil en genoten van het ongelooflijk bijzondere moment. Wat blijft het onwerkelijk dat dit gebeurt..

Wow!!

Geconcentreerd werken op het dok

Na een uur (wat op 5 minuten leek) ging Daniëlle douchen en omkleden. En daar was ze…..weer een smile van oor tot oor en een dikke knuffel voor Mama! Het was erg goed gegaan en ze had enorm genoten, dat was wel duidelijk. Daniëlle ging opruimen met Martine en papa en Mama gingen evalueren met Dirkje. Dirkje beschreef Daniëlle en ze had het niet beter kunnen bewoorden, ongelooflijk! Het plan van aanpak werd uitgelegd en toen was het tijd om weer naar huis te gaan.

In de auto was Daniëlle erg vrolijk, thuis lekker een duik in het zwembad en voldaan naar bed. Ze ging heerlijk slapen.
Stichting Nicolette, wat zijn we jullie dankbaar voor deze belevenis en ervaring!!!!
Tot morgen!

Dinsdag 13 september 2011

Hallo allemaal!

Vandaag was weer een warme dag op Curaçao! Gisteren waaide er nog een verkoelend windje, maar vandaag was het weer ontzettend heet. ’s Morgens heeft Kirsten eerst nog haar schoolwerk gemaakt en ondertussen heeft Daniëlle lekker gezwommen. Kirsten heeft tussen het harde werken door natuurlijk ook nog even lekker gezwommen.

Rond 15.00u vertrokken we weer richting het CDTC voor de volgende therapiesessie. Daniëlle was best een beetje zenuwachtig. Ze was de hele tijd non-stop aan het kwebbelen. Eenmaal bij het CDTC aangekomen hebben we eerst nog even een rondje door het Sea Aquarium gelopen en natuurlijk even met Jack geknuffeld! Al snel werd Daniëlle weer opgehaald door Dirkje en Martine voor het half uurtje therapie binnen. Daar hebben ze met name oefeningen gedaan voor de mondmotoriek. Ze hebben o.a. blaaslotto met een pingpongballetje gespeeld. Dit vond ze eerst wel heel moeilijk, maar uiteindelijk ging het haar heel goed af. Daarna lekker naar buiten om met Chabilita te zwemmen!

Weer helemaal trots kwam ze in haar wetsuit naar buiten! Eenmaal op het dok eerst even met haar voetjes in het water om Chabilita te voelen. Daniëlle moest hier erg om lachen.

Toen eindelijk weer het water in om lekker samen te zwemmen. Daniëlle mocht nu iedere keer uit twee plaatjes kiezen wat ze Chabilita wilde laten doen. Daniëlle houd vooral van actie, dus Chabilita moest ballen gooien, door hoepels springen en natuurlijk weer heel hoog door de lucht springen over een stok heen. Daniëlle straalde van oor tot oor en zwaaide af en toe enthousiast naar haar publiek!

Chabilita springt door een hoepel!

Chabilita hoog in de lucht!

Bij de therapie op het dok moest Daniëlle allemaal oefeningen doen met haar tong: tong uitsteken, tong omhoog, spateltje met haar lippen vasthouden. Ze had er erg veel lol in!

Tong uitsteken!

Daarna nog een keer het water in om lekker met Chabilita te zwemmen. En tot slot mocht ze Chabilita nog wat visjes voeren. Dat vond ze ook weer erg leuk. Al met al weer een genot om naar te kijken! Ook Dirkje was weer erg tevreden.

Daniëlle mag Chabilita nog een visje voeren

Kirsten ging vandaag voor de eerste keer naar de Kids Club. Er zijn geen andere broertjes en zusjes. Aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant natuurlijk ook heel leuk omdat ze nu zelf kan aangeven wat ze wil doen. Ze heeft flamingo’s gevoerd, zeesterren, zeekomkommers en zee-egels geaaid en is nog naar de zeeleeuwenshow en het strand geweest. Morgen mag ze met Daniëlle mee op het dok om Chabilita van dichtbij te zien. Ze mag dan ook Chabilita trucjes laten doen en natuurlijk ook kusjes geven. Ze heeft er nu al super veel zin in!

Esmee heeft ondertussen ook weer een beetje ritme te pakken, al heeft ze nog wel veel last van de warmte. Maar ook zij vindt het heerlijk om lekker te zwemmen! En vandaag ging ze zomaar voor het eerst zelf zitten! We genieten volop van onze meiden!

Tot morgen!

Groetjes, Martijn, Jessica, Kirsten, Daniëlle & Esmee

Woensdag 14 september 2011

Na een goede nacht slapen, iedereen begint te wennen aan de nieuwe tijden.., zaten we rond 9 uur weer met zijn allen aan het ontbijt. Het leven is hier zo anders, als je wakker wordt is het al zo warm dat iedereen met zo min mogelijk kleding aan de dag begint. De meiden liggen gelijk als ze uit bed komen al in het zwembad en papa doet graag mee..! Ook Esmee vindt het heerlijk! We leven hier echt alleen maar buiten. Alleen de slaapkamers, keuken en woonkamer zijn binnen maar daar komen we alleen als het moet.

Na het ontbijt vertrokken papa, mama, Kirsten en Daniëlle naar Willemstad. Eenmaal daar aangekomen was er een speeltuin en de meiden hebben zich even heerlijk uitgeleefd. Toen nog even winkelen, petjes en hoeden kopen want de zon is hier best een beetje gevaarlijk…..Met onze nieuwe hoofddeksels hebben we de pontjesbrug opgezocht, wat een geweldig uitzicht op Willemstad! En toen….met de meiden naar de McDonalds. Met een volle buik weer naar opa, oma en Esmee en…..even heerlijk zwemmen! Het was wederom erg warm vandaag.

Vandaag was een speciale dag voor ons allemaal, Kirsten mocht mee op het dok. Ze heeft genoten!!!!! Zelfs een kus gegeven aan Chabelita! Kirsten en Daniëlle samen met Chabelita in de weer…..slik…wat gaaf!!!!! Kirsten mocht een aantal keer aangeven wat Chabelita moest doen, ook mocht ze meedoen met Daniëlle. De ring weggooien zodat Chabelita de ring ging halen en dan weer naar Daniëlle bracht.

Chabilita laten zingen!

Kirsten durft Chabilita zelfs een kusje te geven!

Daniëlle is erg gemotiveerd en doet goed haar best. Vandaag heeft ze een mondmassage gehad om aan de spierkracht te werken rondom haar mond. Eenmaal in het water deed ze goed mee aan de opdrachten, wat zijn we trots!! Daniëlle is helemaal in haar sas als er snelle dingen gebeuren, ze gilt het dan letterlijk uit. Op een plankje liggen, Dirkje erachter en Chabelita die Dirkje heel snel door het water duwt….dat is pas pret!!!!

Hoe harder hoe beter!!

Dikke pret!

Na een tijdje mochten papa en mama ook naar het dok om van dichtbij mee te kijken. Dat was voor Daniëlle reden om haar concentratie te verliezen, maar Dirkje en Chabelita kregen haar in no time weer in focus…Aan het einde kregen we een hele mooie show van Chabelita en Li-na, wat indrukwekkend. Samen een paar mooie sprongen die helemaal tegelijk opgingen. Geweldig!! Na een gesprek met Dirkje gingen we weer met goede tips en handvaten naar huis.

Eenmaal thuis gingen de meiden lekker eten met opa en oma en daarna nog even zwemmen. Papa en mama hadden het geluk om uit eten te gaan met de papa en mama van Jack. We hebben een heerlijke avond gehad bij Cabana Beach, alsof je in een sprookje zit…….en het was erg gezellig!

We willen iedereen bedanken voor de leuke reacties in het dagboek, het is erg leuk om te lezen dat iedereen zo meeleeft. We lezen het graag.
Het was weer een mooie en productieve dag!

Tot morgen!

Donderdag 15 september 2011

Hallo allemaal!

Vandaag stond er weer een lekker verkoelend windje op Curaçao. Het weer blijft hier heerlijk (sorry voor alle thuisblijvers in Nederland!). Vanmorgen zijn Kirsten en Daniëlle samen met opa, oma en mama, Curaçao gaan verkennen met de auto. Uiteindelijk hebben we natuurlijk ook nog even een speeltuintje voor de meiden opgezocht, heerlijk op het strand. Daarna weer gauw naar huis om even wat te eten en ons weer klaar te maken voor de volgende therapiesessie.

Daniëlle had er weer erg veel zin in, al wilde ze eerst niet mee naar binnen om met Dirkje en Martine te werken. Maar eenmaal binnen heeft ze weer heel goed haar best gedaan en heel geconcentreerd gewerkt. Wij hadden aangegeven dat we het fijn (en makkelijk ;-)) zouden vinden als Daniëlle uit een rietje zou leren drinken. Dirkje heeft dit vandaag gelijk opgepakt. Met een kort rietje liet ze Daniëlle eerst bellen blazen in een glas water. Dit kostte eerst wat moeite, maar ineens had ze door hoe het moest. Niet veel later lukte het zelfs om door het rietje wat water te drinken! Dit kunnen we zelf dus thuis ook goed oefenen. Ook hebben ze nog een leuk spelletje gedaan om de spraak te oefenen.

Ondertussen hadden wij een gesprek met Astrid, de orthopedagoge van het CDTC. Van haar hebben we veel handige en bruikbare tips gekregen hoe we het (soms heel moeilijke) gedrag van Daniëlle kunnen sturen. Het was leuk om te merken dat we al heel veel dingen toepassen, maar met de tips van Astrid kunnen we misschien toch weer meer bereiken bij Daniëlle.

Niet veel later kwam Daniëlle weer vrolijk naar buiten, om weer lekker met Chabilita te gaan zwemmen. Daniëlle was vandaag super vrolijk in het water! Ze had vandaag ook veel geluk, want ze had niet één maar twee dolfijnen om mee te zwemmen. Omdat Jack nu op een ander tijdstip therapie krijgt, mag Li-Na af en toe ook met Chabilita meezwemmen. Daniëlle heeft weer genoten (en wij vanaf de overkant natuurlijk ook)!!

Met twee dolfijnen tegelijk zwemmen!

Lekker hard!

Chabilita en Li-Na zingen een liedjes

Op het dok heeft Dirkje vandaag met Daniëlle de emoties blij, boos en verdrietig geoefend. In de spiegel moest Daniëlle deze emoties laten zien. Een blij gezicht was natuurlijk niet moeilijk, maar bij boos en verdrietig had ze wel even wat hulp van Dirkje nodig. Ook moest ze op verschillende plaatjes aanwijzen welk kindje bijvoorbeeld blij was. Dit vond ze allemaal nog erg moeilijk, dus van Dirkje hebben we weer verschillende tips gekregen hoe we dit zelf met Daniëlle kunnen oefenen.

De watersessie werd weer afgesloten door Chabilita en Li-Na die samen door het water sprongen. Echt een prachtig gezicht!

Chabilita en Li-Na geven een showtje!

Kirsten was ondertussen met Wendy van de KidsClub op stap. Vandaag zij ze o.a. naar de dolfijnenshow in het Sea Aquarium geweest en heeft ze zelf een fotolijstje geknutseld. Kirsten heeft het ook weer erg naar haar zin gehad!

Morgenmiddag staat de family swim gepland en mogen wij samen een half uurtje met Chabilita zwemmen. Esmee is natuurlijk nog een beetje te klein, dus die mag gezellig samen met oma op het dok toekijken en natuurlijk ook Chabilita even aaien voor een leuke foto! We hebben er super veel zin in!

Groetjes, Martijn, Jessica, Kirsten, Daniëlle, Esmee, Wim en Karin

Vrijdag 16 september en zaterdag 17 september 2011

Hallo allemaal,

Gisteren is het er niet meer van gekomen om ons dagboek bij te werken, dus vandaag even een verslag van twee dagen. Gisteren stond onze hele middag stond in het teken van de dolfijnen! Om 13.15u werden we verwacht voor de family swim. Na een korte instructie over hoe we de dolfijn moesten benaderen, was het dan eindelijk zo ver! Eerst even kennismaken met Chabilita op het dok en toen mochten we het water in. Eerst mocht Kirsten samen met therapeute Merel een rondje zwemmen met Chabilita. Eerst was het wel een beetje spannend, maar al snel was het natuurlijk superleuk! Wat een ongelofelijk mooie ervaring om met zo’n grote dolfijn in het water te zijn en haar van zo dichtbij te kunnen zien en natuurlijk ook vooral aanraken! We hebben allemaal uitgebreid gezwommen, geknuffeld en gekust met Chabilita. En natuurlijk ook zelf haar alle trucjes laten doen, die we Daniëlle al hebben zien doen. Wat was dat gaaf! Zelfs Esmee en oma werden op het dok uitgebreid begroet door Chabilita. Het half uurtje zwemmen was dan ook zo voorbij, maar gelukkig heeft opa mooie foto’s gemaakt en ook de huisfotograaf van het CDTC heeft onze kennismaking gefotografeerd.

Welke foto moeten we nou kiezen??

Een half uurtje na de family swim werd Daniëlle weer opgehaald door Dirkje en Martine. We hadden juist op dat moment een verhitte discussie met mevrouw over het insmeren met zonnebrand. Ze stond weer heel hard te gillen en wij deden ons uiterste best om dit gedrag te negeren. Een mooi oefenmoment om alle tips van Dirkje en Astrid in de praktijk te brengen! Uiteindelijk ging ze overstag en mocht ik haar insmeren, weer een overwinning! Daarna ging ze vrolijk met Dirkje en Martine mee naar binnen om weer hard te werken. Ze heeft binnen o.a. weer geoefend met het drinken uit een rietje. Het rietjes was deze keer iets langer en ook nu lukte het weer om een paar slokjes te drinken! Verder hebben ze nog een aantal oefeningen gedaan om de mondmotoriek te verbeteren.
Tijdens de therapietijd op het dok wilde Daniëlle niet goed meewerken en ondanks een paar waarschuwingen sloeg ze Dirkje! De consequentie was toen dat ze niet meer op het dok mocht werken waar ze Chabilita en Li-Na nog kon zien, maar verder werken achter het muurtje waar ze niets meer kon zien. Gelukkig mocht ze na een paar minuutjes weer terug het water in, omdat ze toch had besloten naar Dirkje te luisteren. Voor ons goed om te zien hoe Dirkje omgaat moet dit gedrag, want thuis doet ze dit natuurlijk ook allemaal. We krijgen dan ook veel bruikbare tips die we nu al in de praktijk brengen. En het lijkt goed te werken!

Doeiiii! Tot Morgen!!!

Omdat Dirkje volgende week vrijdag er niet is, had Daniëlle vandaag ook therapie. Gelukkig was het al ’s morgen om 10.30u, waardoor we ’s middags nog wat leuks konden doen. Dirkje heeft binnen o.a. met een massagestick het gezicht van Daniëlle gemasseerd. Daniëlle vond dit heerlijk en liet het ook goed toe! Het idee achter deze massage is het verstevigen van de spieren in haar gezicht en rond haar mond. Vandaag ook weer geoefend met het drinken uit een rietje. Deze keer was het een lang rietje en ook nu lukte het Daniëlle weer om te drinken. Omdat het regende besloot Dirkje om de tijd op het dok gelijk achter de therapie binnen te plakken. Daniëlle moest dus best lang binnen werken, maar bleef goed geconcentreerd en deed goed haar best!

Met de dolfijnen was het natuurlijk weer genieten voor Daniëlle. Ook nu mocht ze weer met twee dolfijnen zwemmen! Het viel Dirkje op dat Daniëlle vandaag veel met haar vingers in haar mond zat. Dit is iets wat ons natuurlijk ook al was opgevallen. Thuis doet ze dit ook veel en bijt ook veel nagels. Dirkje denkt dat het iets is wat Daniëlle onbewust doet om prikkels te verwerken en ze wil Daniëlle hier nu meer bewust van maken door haar pas een kaart te laten kiezen als ze haar vingers uit haar mond haalt.

Daniëlle met Dirkje en Martine

Eenmaal thuis hadden papa, opa, oma en Kirsten besloten om naar struisvogelfarm en de aloë vera kwekerij te gaan (bij aankomst bleken deze echter gesloten, dus volgende week poging 2!). Daniëlle zou ook meegaan, maar maakte zo’n scene dat ze uiteindelijk toch maar bij mama en Esmee is gebleven. Ze had gewoon even behoefte aan quality time met mama! Esmee sliep het grootste gedeelte van de middag, dus konden mama en Daniëlle even heerlijk samen tijd doorbrengen. Je merkt dat het toch allemaal erg intensief is voor haar!

Zondag hebben we dus echt een dagje vrij! ’s Middags gaan we gezellig naar de verjaardag van Ruud (de papa van Jack) toe en blijven we lekker eten bij de familie de Ruiter. Maandag mag Kirsten de gehele therapie van Daniëlle meemaken, dus ook de therapietijd binnen. Dirkje gaat dan oefeningen doen om Kirsten te leren hoe ze beter met haar zusje kan omgaan. Maar ook om Daniëlle te leren hoe ze met haar grote zus moet omgaan. Dat wordt dus een leerzame middag! Daarna mag Kirsten weer mee op het dok.

Ondertussen genieten we volop van het prachtige huis waarin we logeren, het heerlijke zwembad en de warmte! Gisteren en vandaag hebben we voor het eerst een klein tropisch buitje gehad, maar dat is hier totaal niet erg.

Familiefoto in het zwembad

Wat is het toch leuk om iedere dag weer alle leuke en lieve reacties op ons dagboek te lezen!! We kijken er elke dag weer naar uit, bedankt allemaal!!

Maandag 19 september 2011

Hallo allemaal!

Na een heerlijke vrije zondag, was het vandaag weer tijd om te zwemmen met Chabilita! Daniëlle had er weer erg veel zin in en begreep ook goed dat Kirsten vandaag mee mocht voor de therapietijd binnen. Dirkje had voor vandaag oefeningen uitgekozen, waarbij beurtgedrag en luisteren naar elkaar heel belangrijk was. Dit ging de meiden erg goed af en ze hadden er veel lol in. Dirkje heeft nog even apart met Kirsten geoefend wat ze moet doen als Daniëlle niet naar haar luistert als ze “STOP” zegt. We vinden het ook heel fijn dat er zoveel aandacht is voor de band van de zusjes onderling en Kirsten past ook gelijk al een aantal dingen toe die ze heeft geleerd!

Ondertussen is Daniëlle ons thuis flink aan het uittesten. Ze is weer flink aan het gillen af en toe. We gaan nu natuurlijk ook op een andere manier met haar om en daar moet ze even aan wennen, maar als we het lang genoeg volhouden geeft ze uiteindelijk wel toe! Dirkje gaf al aan dat haar gedrag hier op Curaçao weer wat extremer zal worden, o.a. door de andere omgeving en de vermoeidheid door het harde werken, maar ook doordat ze heel goed door heeft dat wij anders met haar gedrag om gaan. Maar een schrale troost, als we nu doorzetten hebben we daar thuis alleen maar profijt van!

Na de therapietijd binnen, mocht Kirsten weer mee met Daniëlle op het dok. Kirsten heeft er weer van genoten en mocht natuurlijk ook weer meedoen met alle spelletjes en trucjes. Dirkje gaf aan dat Daniëlle vandaag heel zelfstandig was in het water. Ze hield zelf Chabilita heel goed vast, zonder hulp van Dirkje. En ook liet ze zelf Chabilita op haar rug draaien. De gebaren om een Chabilita een trucje te laten doen deed ze vandaag ook erg goed mee!

Lekker zwemmen

Daniëlle doet goed mee

Tijdens de doktijd was Daniëlle erg geconcentreerd. Ondanks dat Kirsten ondertussen druk met Chabilita in de weer was, liet ze zich niet afleiden. Vandaag heeft Dirkje weer geoefend met de emoties “blij”, “boos” en “verdrietig”. Deze keer met foto’s in plaats van met picto’s, omdat Daniëlle dat de vorige keer nog erg moeilijk vond. Maar nu ging het een stuk beter en kon ze zelf benoemen of het kindje op de foto blij, boos of verdrietig was.

Daniëlle werkt geconcentreerd door terwijl Kirsten Chabilita laat zingen

Dirkje was erg tevreden over Daniëlle’s concentratie en werkhouding! Daniëlle pikt alles er snel op en is heel leergierig! Dat vinden we natuurlijk leuk om te horen en we zijn ook super trots op onze Daniëlle!!

Allemaal het startsein geven voor een laatste grote sprong!

Dinsdag 20 september

Hallo allemaal,

We willen beginnen met vertellen hoe trots we op onze meiden zijn!!!!!! Ben je 11 maanden, 5 en 7 jaar, wordt je in een vliegtuig gezet 9 uur lang, kom je op een eiland waar het dag en nacht 30 tot 34 graden is en toch blijven lachen, genieten en leren!!!!! Wat een kanjers!!!!

Lachebek....

Vandaag was een heerlijke dag, Daniëlle gaat vooruit en met zijn allen genieten we daarvan. Er zijn wel wat pittige momenten, de aanpak die wij van Dirkje leren valt niet altijd in goede aarde….maar het zijn korte momenten. Daniëlle is ons zo nu en dan aan het testen om te kijken hoe wij reageren. Bij mama wat minder want mama heeft de nieuwe aanpak al goed onder de knie, papa heeft wat langer nodig… Vanmorgen zijn Opa, Oma, Kirsten, Daniëlle en papa in de auto gestapt om naar de westpunt van het eiland te rijden. Mama en Esmee wilden even lekker chillen. Papa zag er beetje tegenop want hoe zou Daniëlle zich gaan gedragen…Maar, het ging super goed. Het was gezellig en we hebben genoten van het mooie uitzicht. Een paar kleine momenten maar met de aanpak van Dirkje zo weer voorbij. Wow, wat een goed gevoel!!

Papa en Daniëlle op het strand

Wat een uitzicht!

Eenmaal thuis even relaxen en om 15 uur weer naar het CDTC. Vandaag was Daniëlle minder geconcentreerd. Het eerste halfuur binnen ging goed, Martine ging aan de slag met Daniëlle ipv Dirkje. Dit was bewust om te kijken hoe ze daar op zou reageren. Na het werken met de massagestick, drinken en bubbels blazen met inmiddels een groot rietje gingen ze naar Chabelita.

In het water was Daniëlle minder geconcentreerd. Op het dok ging ook Martine aan de slag en dat was voor Daniëlle reden om niet mee te doen…..dus van het dok af en een paar meter verder nog een keer proberen. En ja hoor, alles werd goed gedaan en Martine kon haar werk rustig uitvoeren. Nog even het water in en daar deed Daniëlle heel erg haar best. Ze is gek op actie zoals het surfboard en de bal gooien. We merken dat het erg vermoeiend is voor Daniëlle en dat ze echt wel heel erg haar best doet.

Heerlijk, actie!!

Ook Kirsten had een leuke middag, lekker snorkelen met Wendy in de zee!!! Ze vond het geweldig! Hoe leuk is het om tussen de vissen te zwemmen in helder blauw warm water. De zee is hier zeker 26 graden warm……lekker!! Kirsten geniet met volle teugen maar heeft soms een beetje heimwee naar school en alle vriendjes en vriendinnetjes. Als ze dan haar 100ste bommetje in het zwembad maakt gaat het wel weer 😉

Ik ga lekker snorkelen met Wendy!

Vandaag hebben de ouders en de oom van Jack de familyswim gehad en op de foto`s te zien hebben ze genoten. Wat is het toch geweldig hier!!!

Tot morgen Chabelita

Tot morgen!

Woensdag 22 september 2011

Hallo allemaal,

Om te beginnen wil ik even wat kwijt. Van alle verslagen tot nu toe heb ik (Martijn) er drie geschreven en ga ik ook de laatste 2 schrijven! Wat is het toch jammer dat iedereen alle complimenten over het schrijven aan Jessica geeft…wat een teleurstelling…;;;;-))))))

Vandaag was weer een geweldige dag! Wij (Jessica en Martijn) mochten samen op stap en de meiden bleven bij opa en oma. We zouden even lekker gaan shoppen……en waar kwamen we na 3 uur mee thuis…..speelgoed, luiers, babyvoeding, boodschappen en dat was het. Maar, het was wel even gezellig samen! Bij thuis komst even lunchen met zijn allen, nog een snelle duik en om 15 uur naar het CDTC. Alweer voor de 9e keer..slik, het einde nadert…de tijd is gevlogen!

Eenmaal daar aangekomen worden we altijd heel leuk opgevangen door Cedric de opa security. Hij heeft een zwak voor Esmee en is niet weg te slaan bij ons. Gelijk gezellig! Dirkje kwam en ging gelijk met Daniëlle aan de slag. De laatste 2 dagen worden herhaling van de eerdere 8 dagen. Daniëlle ging aan de slag met het rietje, de lotto en de gezichtmassage. Ze doet het steeds beter. Ze is rustig en werkt geconcentreerd mee, dat is echt heel bijzonder en een enorme vooruitgang! Na het half uurtje binnen lekker naar buiten om weer met Chabelita te gaan zwemmen. Ook in het water deed ze erg haar best, het gaat gewoon heel erg goed en we zijn heeeeel eeeeerg TROTS op onze kanjer. Wat heeft ze veel gepresteerd in de afgelopen dagen!!

Daniëlle en Chabilta steken allebei hun tong uit!

Lekker zwemmen!

Een dikke kus voor Chabilita

Wow!!

Ook Kirsten had weer een leuke middag. Ze ging met Esther de dolfijn trainer mee om te zien hoe het trainen van dolfijnen in zijn werk gaat. Kirsten weet inmiddels meer over dolfijnen dan ons allemaal bij elkaar! De hele manier waarop er met Kirsten om gegaan wordt is erg leuk en ze leert er ook echt iets van, dit wordt bewust zo georganiseerd omdat het voor de zusjes en broertjes van een kind met een beperking niet altijd meevalt. Het hoort dan ook echt bij de therapie en is erg belangrijk!

Voldaan gingen we weer naar huis en zoals altijd lekker zwemmen met zijn allen. Dat is trouwens geen keus…..het is hier zo warm dat je wel MOET zwemmen!!

Om 20 uur zijn we heerlijk met Ruud, Angelique en Robin bij Zest op het Jan Thiel beach gaan eten. Wat is dat heerlijk, strand en zeezicht, palmbomen, live muziek en 30 graden om 12 uur in de nacht…..het was erg gezellig!

Tot morgen!

Donderdag 23 september, de laatste dag!:-(

Hallo allemaal,

Na een gezellige avond stappen viel het vanmorgen niet mee….volgens mij had de familie de Ruiter hetzelfde..Maar het is de laatste therapiedag en de laatste dag van opa en oma. Vrijdag vliegen opa en oma naar huis en wij blijven nog even een weekje in de Caribean lekker chillen! Vandaag dus reden om met zijn allen er iets leuks van te maken. Vroeg uit de veren, ontbijten en met zijn allen in de auto naar Shete Boka om de mooie natuur aan de noordkant van het eiland te bewonderen. Dirkje, bedankt voor de tip!! Het was erg leuk en mooi.

Shete Boka

En toen was het moment aangebroken, de laatste keer tassen inpakken. De laatste keer de weg naar het CDTC rijden. De laatste keer…..therapie. Het leek wel of Daniëlle het wist want ze oogde een beetje beduusd tijdens de therapie. Wederom ging alles erg goed. Het half uurtje binnen werd er weer lotto gespeeld, tong oefeningen gedaan en met de bal gespeeld.

En daar kwam het dametje voor de laatste keer in haar wetsuit naar buiten. Een smile van oor tot oor en daar ging ze. In het water deed ze heel goed mee, alles liep soepel en Chabelita en Daniëlle waren dikke maatjes!

Kirsten werd ook voor de laatste keer opgehaald door Wendy van de kidsclub. Ze heeft onder andere een leuke foto van zichzelf in een zelf gemaakt lijstje geknutseld en als klap op de vuurpijl mocht ze bij hoge uitzondering nog 1 keer op het dok om Chabelita gedag te zeggen. Dit had Dirkje geregeld en ze kon Kirsten niet gelukkiger maken!!! En daar zaten de zusjes, wat een geweldig gezicht. Nog 1 keer een zoen en handjes schudden en toen was het echt afgelopen. En weer….slik…wat is het toch mooi om dit mee te maken!

De zusjes voor de laatste keer met Chabilita

Dirkje kwam voor de laatste keer evalueren, ze was erg tevreden en blij met de laatste sessie. En toen was daar het afscheid. We kregen de dvd die door de fotografen van het CDTC is gemaakt en een mooie foto in een lijst. Met zijn allen op de foto en een dikke knuffel van Dirkje en Martine. En weer….slik…nu is het echt voorbij. Wat er in 2 weken is ontstaan is zo sterk en mooi dat een afscheid helemaal niet leuk is, maar helaas is het niet anders…

Afscheidsfoto

Thuis lekker gegeten met zijn allen en natuurlijk de dvd gekeken. Geweldig, bedankt!! Wat een mooie herinnering..

Stichting Nicolette, namens Daniëlle en ons allemaal heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring. Ook willen we iedereen bedanken voor de leuke en lieve reacties op ons dagboek, per mail en sms. Echt hartverwarmend. Maar….reageren mag nog steeds! We blijven de komende week elke dag even kijken of leuke berichten zijn bij gekomen!!

Groetjes van Martijn, Jessica, Kirsten, Daniëlle, Esmee, Wim en Karin.

114 reacties aanDagboek Daniëlle

 • unclefukerQ

  Boys, I gotta boast. I found a girl online who got naked for me. Just check this out; http://tinyurl.com/yx6urchp

 • De Hoogvlietjes

  Hoi allemaal,

  We hebben het reisverslag gelezen en zijn onder de indruk van alle ontwikkelingen.
  Wat zijn dat voor jullie mooie momenten geweest en zal Danielle goed vooruit gegaan zijn in haar ontwikkeling.
  Geniet maar lekker na van alle foto’s en films en deze belevenis zal je altijd bij blijven en daar kan je altijd op terug kijken.

  Het is leuk om te zien hoe ze op de foto’s geniet.
  Groetjes en een knuffel,
  Korstiaan, Yvonne, Anoeska en Divya

 • twan

  vor kirsten bedankt voor je lieve kaart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ik mis je heeeeeeeeel erg.
  groetjes twan.

 • Oma Marrie en Opa Cor

  hoi allemaal

  Bij deze (hoop dat jullie het nog lezen) een hele fijne terugreis wensen.
  Het is weer voorbij, maar thuis zijn er weer andere leuke dingen, zoals Kirsten en Daniëlle, Esmee, jullie zien je vriendjes en vriendinnetjes weer, Martijn en Jessica jullie vrienden en familie weer.

  groetjes van Opa Cor en Oma Marrie

  • Martijn

   Hoi!

   We lezen het nog op tijd! We vertrekken over 4 uur naar Hato. Dan begint de lange reis…..

   We zien jullie in Nederland!

   Groet van ons allemaal.

 • Greet en Jan de Ruiter

  Beste Jessica en Martijn en kids,

  Vanavond het hele dagboek doorgelezen en de fantastische foto’s bekeken.
  Wat een fantastische ervaring moet het voor jullie zijn om te zien hoe Danielle deze periode is opgebloeid en zoveel heeft geleerd

  Geniet van de laatste dagen op dit mooie eiland en van de zon ( hebben wij in Zoetermeer ook de laatste dagen)

  Goede terugreis en snel tot ziens

  Greet en Jan de Ruiter

 • Jack de Ruiter

  Hoi Daniëlle!

  Ik ben weer thuis maar ik mis de dolfijnen wel.
  In het vliegtuig was het heel leuk en heb ik leuk gespeeld.
  De laatste twee uurtjes heb ik geslapen en sliep zelfs door toen we gingen landen.
  toen het vliegtuig stilstond en alle mensen opstonden werd ik wakker en heb ik iedereen uitgelachen!
  Wel raar dat ik ’s middags nog eventjes moest slapen maar dat moest van pappa en mamma zodat ze zelf ook eventjes konden slapen.
  vandaag gaat het al een stuk beter maar ik vind het nog steeds een beetje raar.
  Heb jij het ook nog naar je zin in het zwembad samen met pappa, mamma en Kirsten?
  Ik ben daarnet nog maar even in bad gedoken bij opa en oma omdat de badkamer nog net niet helemaal klaar is, dan kon ik gelijk even afkicken omdat wij hier geen zwembad hebben.
  Nou Daniëlle ik hoop dat je nog heel weel plezier hebt en dat we snel een keertje afspreken als jullie weer thuis zijn.

  Heel veel kusjes van Jack

 • Jody

  Ha lieve danielle en familie,

  Ook van je laatste verhalen heb ik genoten! We hebben heel erg zin om jou weer te zien. Je plek in de klas is wel leeg hoor. Geniet nog even van de zon en het zwembad met papa, mama en je zusjes!

  Tot volgende week!

  Liefs, Jody

 • Angelique

  Ha Jessica, Martijn, Kirsten, Danielle en Esmee,
  Hier weer even een berichtje vanuit IJsselstein. Bijna elke dag las ik even hoe het met jullie gaat en wat een verhalen en avonturen. En zo enorm fijn dat het goed gaat met Danielle. Maar dat geldt natuurlijk voor jullie allemaal!!!!!Hopelijk kunnen jullie straks thuis hier weer een heel eind verder mee. Ben wel trots op jullie hoor. Enne…Martijn: je schrijft erg leuk, moet ook even gezegd worden hoor haha!!! Geniet er nog van, want het gaat nu wel heel erg opschieten.
  Heel veel liefs van ons 4-tjes!!!

 • Bart en dames

  He familie Poortvliet!

  Goed te zien dat jullie het naar je zin hebben!
  Kirsten en Daan lekker veel zwemmen deze week hoor!

  Veel plezier!

  Groet Bart en zijn meiden!

 • Marielle en Arjan

  Hallo Jessica en Martijn,
  Wat een prachtig avontuur samen met jullie kinderen. Gelukkig zijn jullie gezond en tevreden weer thuis. Wij hebben jullie dagboek gelezen en zijn diep onder de indruk. Wat een gave foto’s en wat een indrukken. OP de foto’s zien wij intens genieten.

  • Martijn

   Hoi Arjan en Marielle,

   Het is zeker een prachtig avontuur! We zijn alleen nog niet thuis, liggen heerlijk in het zwembad! Vanmorgen even Willemstad bezocht, maar daar was het zo warm dat we snel weer het water in gedoken zijn.

   Groet uit Curacao.

 • Oma Marrie en Opa Cor

  Hallo Daniëlle

  Jammer hé dat je niet meer met Chabelita kan zwemmen.
  Maar je hebt heel hard gewerkt met de Dolfijnen, daarom mag je nu uitrusten en lekker vakantie vieren met Papa en Mama, Kirsten en Esmee.
  Heerlijk nog iedere dag zwemmen en leuke dingen doen.
  Wij hebben gezien dat er een heleboel reacties in jouw dagboek geschreven zijn, leuk hé.
  Tot gauw in Naaldwijk liefs Opa (Cor) & Oma (Marrie)

  • Martijn

   Hallo opa en oma,

   Ik mis chabelita elke dag maar het is ook wel lekker om vrij te zijn. Lekker zwemmen en spelen! Vanmorgen heb ik heerlijk in Willemstad een speeltuin bezocht en lekker geklommen en gedraaid!

   Nu lig ik met kirsten in het zwembad! bedankt voor alle leuke berichtjes in mijn dagboek!

   Groetjes van Danielle en natuurlijk ook papa, mama, Kirsten en esmee!

 • Jolanda van Paassen

  Hey familie Poortvliet,

  Wat een mooie verhalen. Fantastisch dat jullie dit mogen meemaken. Een herinnering om nooit te vergeten. Nog een fijne week!

  Liefs fam van Paassen

 • Robin de Ruiter

  Héy medekanjers!

  Wij zijn zojuist weer gezond thuisgekomen van de lange vlucht vanuit Curacao..
  Ik heb vernomen dat jullie een stormpje te verduren hebben gehad, nou ik hoop dat het allemaal me is gevallen!
  Ik vond het erg gezellig en leuk jullie ontmoet te hebben, ik hoop dat het de laatste week voor jullie zonder ons ook nog gezellig is haha.(er staat nog iets in onze koelkast, waaronder aardappels) 😉 😉

  Groetjes aan de meiden van Robin

  • Martijn

   Hè Robin,

   Wij houden het wel bij absoluut geen aardappels……en het was zeker erg gezellig! En leuk om je te leren kennen. Jack heeft een super oom!

   We zullen jullie zeker missen maar we komen er wel doorheen……..nu even een duik en daarna een ijskoude Amstel bright!!

   Groet Martijn

 • Sharona en Roy

  Lieve Danielle en fam.

  Wat hebben jullie weer veel mee gemaakt 😉 het is leuk om te lezen wat Danielle geleerd heeft en hoe goed ze der best doet !!!!!!
  Jammer dat het er weer opzit, maar wat een fantastisch verhalen zijn door jullie beiden geschreven. Echt genieten is het om te lezen, ook leuke foto’s je ziet Danielle en jullie echt genieten <3

  Geniet nog van een week samen zijn 😉 en kan niet wachten om weer weg te gaan met daantje!

  Een dikke knuffel aan jullie allemaal!!

  Liefs Sharona en roy

 • Lieve allemaal,

  Heel erg jammer voor jullie dat het er weer opzit. Maar wat een indrukwekkend verhaal (fantastisch door jullie beiden geschreven) en dat het zo werkt, onvoorstelbaar goed. Geniet nog van jullie week samen en kom weer veilig thuis.

  groeten uit Zoetermeer

 • Arno en Marise

  Hey allemaal!!!

  Zal wel even wennen zijn, therapie klaar en opa en oma naar huis…..maar jullie nog lekker een week genieten van elkaar!!! Lekker zwemmen en rustig aan doen na die drukke 2 weken voor jullie en helemaal voor danielle!!!! Ik hoorde allemaal mooie verhalen over hoe goed je het allemaal doet danielle!!! Super goed van je!!!!

  Xx arno en marise

 • Liesbeth Vroegindeweij

  Hallo Martijn, Jessica en Kids,
  Vorige week sprak ik een hele trotse en blije oma Marrie, die me op jullie dagboek wees. Wat hebben jullie prachtige kansen gekregen en benut! Wat heeft Daniëlle hard gewerkt! Heel fijn, dat er ook rekening werd gehouden met Kirsten.
  Geniet deze week nog maar even lekker met elkaar, want thuis gaat ’t leven weer snel genoeg z’n gewone gang.
  Goede reis naar huis en de hartelijke groeten van Liesbeth Vroegindeweij, vriendin van oma Marrie.

 • Pieter en Christine

  Leuke stukjes geschreven, Martijn! Bijzonder dat alles zo goed verlopen is, en we wensen jullie nog héééééél veel plezier de laatste week. Geniet ervan!
  Groetjes, Christine en Pieter

  • danielle

   Hoi pieter en Christine,

   We gaan zeker genieten, al missen we thuis ook wel een beetje. De therapie was zo geweldig dat het nu even wennen is dat het voorbij is.

   Is het weer in Naaldwijk nog een beetje te doen? Hier komt net een tropische storm voorbij, heerlijk!!!! Eindelijk even onder de 30 graden….

   Groet uit Curacao

 • Oom Ben

  Hoi die lieve Daniélle,
  ook oom Ben vind het nog steeds fijn.
  Dat jij nog steeds het zo fijn kan vinden met je dolfijnen vriendjes.
  Maar ik zag ook dat Kirsten heel goed met ze om kan gaan.
  want zangles geven aan een dolfijn dat lijkt me nog niet zo makelijk.
  Dikke Knuffel voor jou Daniélle
  Maar voor Kirsten en Esmee
  En Papa den Mama jullie ook de groetjes.

  Oom Ben Vos

 • gitte en tom

  Lieve allemaal
  Wat een mooie verhalen en avonturen!
  En Kirsten, jij hebt een heleboel te vertellen.
  Ga nu maar chillen in julie blote billen, want daar is het heet genoeg voor!
  HA HA
  Geniet nog van de laatste week.

 • Opa en Oma de Ruiter

  Ha Daniëlle, wat jammer he dat het al afgelopen is de therapie tijd, dat is even snel voorbij gegaan, wij vinden het ook jammer dat het afgelopen is, kunnen we geen mooie verhalen meer lezen en foto’s van je vorderingen bekijken.
  Wij wensen jullie in ieder geval nog een hele leuke vakantie in de Caribien.
  Misschien zien we elkaar nog wel eens.
  Daaaaaaaaaaag, geniet nog van de tijd daar.
  Groetjes de Opa en Oma van Jack

 • Stichting Nicolette

  Lieve allemaal,
  Nog geen jaar geleden hadden we het intake gesprek……..! En nu zit het er alweer op! Wat geweldig om te lezen wat Daniëlle allemaal geleerd heeft. Jullie hebben goede en duidelijke handvaten meegekregen, ga ze gebruiken!! Wanneer er vragen opduiken, mail ze naar het CDTC, het boek is voor hun niet dicht als jullie weg zijn! Geniet nu nog lekker met elkaar van een vrije week, en laat alles maar eens de revue passeren.
  Geniet ervan!! Lieve groeten, Anne-Mieke

 • Rianne wassens

  lieve buurtjes,

  Wat jammer dat het nu over is. Je zou er zo nog weken aan vast willen plakken. En zeker omdat Danielle het er zo goed doet! Ik kan me voorstellen dat het afscheid moeilijk is.
  We wensen jullie voor de komende week nog veel plezier. even “afkicken” van alles wat er de afgelopen 2 weken is gebeurd, maar toch nog even genieten van het weer en het zwemmen en natuurlijk de omgeving.
  Liefs van Rianne en alle manne

 • Rob en Eveline

  Hoi familie!

  Wat een geweldige foto’s weer! En wat kunnen je allebei leuk schrijven! Haha, ik had wel door dat het werk van jullie beiden handen is, maar de liefde die door de tekst heen loopt, had van jullie allebei kunnen zijn. Dus complimenten gaan ook naar jullie twee! En naar mijn nichtjes natuurlijk, die het zo goed doen. Ik hoop dat ze niet te verdrietig zijn dat ze afscheid moeten nemen van de therapie en de dolfijnen. Als jullie maar wel terugkomen! Ik kan me zo voorstellen dat jullie nog eens teruggaan naar Curacao, zo enthousiast als jullie over alles zijn. Genieten jullie nog maar fijn van de laatste week!

  Liefs Eveline

 • Sanne de vries

  Lieve Danielle en familie

  wouw! we zijn er helemaal stil van!
  elke dag heeft Sanne naar Danielle op de foto’s gekeken, en hebben we genoten van jullie verslagen! Wat fijn dat ze het zo goed heeft gedaan allemaal!
  lekker dat jullie daar nog even blijven zeg, geniet er nog lekker van!

  een hele dikke kus van sanne
  groetjes Gert en Dittie

 • Paul, Gaby, Fleur en Sarah

  HOI HOI,

  Martijn bij deze voor jou ook complimenten voor het schrijven.Je doet niet onder voor Jessica.:). Je kan bij jullie allebei op maken uit het schrijven dat jullie ontzettend veel van jullie meiden houden en dat jullie enorm trots zijn op ze. Deze hele ervaring zal ongetwijfeld een heleboel met jullie en het gezin doen. Iets wat je nooit meer vergeet.

  Lieve Kirsten,

  Wat zie je er stoer uit met die flippers aan je voeten. Ik ben wel een beetje jaloers op jou hoor dat je gewoon onder water hebt gezwommen tussen al die mooie vissen.Als je straks weer thuis bent wil ik alles van je weten hoor.

  Lieve Jes,

  Het is gek hoor om alles zo te lezen en mee te beleven en je niet even te horen, maar ook van jou wil ik straks als je er weer bent alles weten. Wat zal jij trots zijn op je meiden en op jullie samen, op je hele gezin. Geef je je meiden een hele dikke kus van me en ook een dikke knuffel voor jou en Martijn.

  Opa en oma,

  Voor jullie zal dit ook ongetwijfeld een hele mooie ervaring zijn.Heel bijzonder om dit mee te maken met jullie kleindochters. Zijn jullie nog te herkennen of inmiddels al helemaal donker bruin verkleurd? Nog veel plezier!

  Lieve Danielle,

  Nou meisje, wat ben jij hard aan het werk geweest en wat goed vn je dat je zo je best doet. Ik ben ook wel heel trots op jou hoor. Je staat zo te stralen op de foto’s. Ik zou je wel even willen knuffelen en een dikke kus willen geven.Je bent echt een kanjer.

  Lieve Esmee,

  Jij wordt gewoon maar mee genomen naar verweg, maar je doet het gewoon. Ook jij straalt op de foto’s.Je bent een heerlijk grietje.

  Nog veel plezier allemaal en veel liefs,

  Gaby

 • Annie en Sander

  Hoi lieve allemaal. Jullie kunnen zeker trots zijn op zulke mooie meiden. Die foto van Esmee [lachebekje] is ook heel schattig. Maar er wordt wel heel hard gewerkt zeg. Het is heel mooi en knap dat het zo allemaal gedaan wordt. Maar ook fijn dat jullie naast de therapie ook lekker kunnen genieten van al het moois om jullie heen. Wij zijn echt onder de indruk van dit mooie dagboek. Het is beslist niet saai om te lezen en foto’s te zien. Wij wensen jullie nog verder veel plezier,succes en mooie zonnige dagen toe.O,ja zondag en maandag krijgen wij ook weer zonnige dagen. Dan genieten we mee natuurlijk. Nou,doei,doei.Groetjes allen en dikke kus van Sander en Annie out off the Netherland.

 • Ria en Frans van Dam

  Goeden avond familie Poortvliet,
  Wij zijn zojuist terug van een weekje vakantie en hebben nu jullie journaal gelezen. Wat knap wat ze daar allemaal doen met Daniëlle en dolfijnen. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Martijn, wat een heerlijk gezin toch, met al die meiden. De foto’s zijn ook prachtig.
  Als je lang genoeg daar blijft zie je Jos en Colette nog. Zij gaan 1 oktober.
  Ps: Kirsten, wie is Twan?
  Geniet er nog maar van, groetjes Ria en Frans.

  • danielle

   Hallo Frans en Ria,

   Wij vertrekken de dag dat Jos en Colette aankomen. De kans is aanwezig dat we ze zien op Hato, zo groot is het niet…

   Groet van ons allemaal!

 • Britt

  Lieve Kirsten,
  Je moet geen heimwee hebben hoor naar ons. Hier is alles nog zoals het was en wat jij nu zie en meemaakt is ontzettend bijzonder. Wat een onwijs gave foto’s, ik zou ook wel willen snorkelen tussen de visjes en zwemmen met de dolfijnen. Erg leuk lijkt me dat!! Geniet er nog lekker van nu het nog kan!!!
  Liefs, Britt

  • danielle

   Hallo lieve Britt,

   Wat een leuk berichtje, als ik terug ben gaan we snel spelen en samen de foto’s kijken. Hoe gaat het verder met jou? Heb je al veel nieuwe woordjes geleerd?

   Ik mis je heel erg, groetjes en xxxx van kirsten.

 • Oma Marrie en Opa Cor

  Hoi Daniëlle

  Je bent een kanjer, je doet het hartstikke goed.
  We zijn supertrots op je, hoe je het allemaal doet bij de Dofijnen.

  Jessica bedankt voor de mooie verslagen, iedere dag weer, plus de mooie foto,s.

  We hebben bij (ouwe) Opa de foto,s op zijn computer gezet, en hij kijkt er iedere dag wel een paar keer naar, ook hij is trots op Daniëlle.

  Ook zijn we natuurlijk trots op Kirsten en Esmee, jullie doen het ook hartstikke goed.

  Groetjes van Opa Cor en Oma Marrie

 • Rob en Eveline

  Hoi Jes, Martijn en mijn lieve nichtjes Kirsten, Daniëlle en Esmee,

  Hoe gaat het met jullie? Ik denk heel goed, want wij volgen jullie avonturen op het zonnige Curacao dagelijks. Heerlijk dat jullie het zo fijn hebben, dat het vliegen goed is gegaan en natuurlijk dat Daan al zoveel nieuwe dingen heeft geleerd en volop geniet. En wat een geweldige foto’s!

  Kirsten, laat je ons alle foto’s zien als jullie weer thuis zijn? En maak jij er zelf ook een paar van je zusjes, papa en mama en opa en oma? Dat kan jij heel goed.

  Heel veel plezier nog allemaal en tot snel!
  Liefs Rob en Eveline

  Liefs Eveline

 • Linda van Aken

  Wat super om te lezen dat het allemaal zo goed gaat! Maar ook hard werken voor jullie stoere dame. Geniet maar even lekker van alle mooie dingen eromheen en van de tijd met jullie meiden! De familiefoto is trouwens erg leuk.

  Veel plezier nog!
  Mike, Linda en Storm

 • Paul, Gaby, Fleur en Sarah

  Hoi Hoi Allemaal,

  Wat een gave mooie en leuke foto’s. Het is echt leuk om jullie zo te kunnen volgen. Wat straalt danielle! Goed om te lezen dat Danielle zo goed haar best doet en dat Kirsten de dingen die ze leert gelijk toepast. Jullie foto met zijn allen in het zwembad is ook erg leuk. Jullie zien er ontspannen uit.

  Oja Martijn je hoeft je neit druk te maken over de concurrent SPOTS. Ze hebben een rotonde geadopteerd en nou het ziet er niet uit. grint met wat keien het lijkt nergens op hihihi.

  Zijn jullie al bruin? Genieten opa en oma ook? Dat zal vast wel.

  Veel plezier en genietze en kusjes voor de meiden.

  Liefs, Paul, Gaby, Fleur en Sarah

 • Louis

  Hoi Jessica en Martijn,

  Echt leuk om jullie en de kids te zien genieten. Geniet er nog maar lekker van.

  Groetjes Louis

  ps: Danielle niet stiekem je vader in het zwembad duwen hoor!!!!

 • Jody

  Lieve Danielle,

  Vandaag hebben we met jouw klas naar al je foto’s gekeken op het schoolbord. Wat hebben de kinderen ervan genoten om jou zo te zien. En ik ook hoor! Ik ben hartstikke trots op jou. Ook daar laat je zien hoe hard je kunt werken. Geef je Chabilita nog een kusje van ons?

  Liefs van Jody

 • Ceciel Post

  Hoi, Danielle,
  Uiteraard lees ik naast Jack z’n verhalen ook die van jou, en ook bij jou zie ik een hele hoop vreugde, maar ook een grote vermoeidheid, want ja, het is niet niks hoor!! zo ver weg van jouw eigen omgeving. Ik zie ook dat je het onwijs goed doet en dat dat energie vraagt, daarom was het wel erg gezellig….even niks, lekker bij mama en jouw eigen gezinnetje. Ik hoop dat je het wel heel gezellig hebt gehad op de BBQ bij Jack (z’n vader(duh))Gaan we d’r weer effe vol in, toch?? Ga je weer volgen deze week !! Heel veel plezier en nog een heel leerzame week!!
  Groetjes Ceciel ( collega van Jack z’n vader)dikke kus en genieten!!

 • Remco

  Lieve Danielle,

  Wat lees ik met onwijs veel plezier jouw verhalen, keer op keer lees ik ze met een grote glimlach van trots! Wat een avontuur dat je elke dag met hele lieve dolfijnen zwemt, en wat leer je veel zeg. Geweldig! Ik blijf je dagboek natuurlijk volgen en wens je heel veel succes, maar bovenal plezier daar in het mooie Curaçao met papa, mama en je zusjes. Doe je ze daar allemaal de groetjes van mij?

  Groetjes van oom Remco

 • Rianne wassens

  Dag lieve luitjes,

  Wat een prachtige verhalen allemaal om te lezen! En fijn dat het ook voor Kirsten leuk is! Nog fijne dagen en weken gewenst van ons allemaal.
  groetjes Rianne en alle manne

 • arjan en charita

  hoi jessica en martijn
  wat geweldig om danielle zo te zien genieten tussen de dolfijnen. elke keer weer die lach op haar gezicht is super om te zien.
  geniet nog lekker van jullie verblijf op curacao jullie hebben het zeker verdiend.
  groetjes arjan en charita.

 • Marion Smit

  Lieve allemaal,

  met een brok in mijn keel zit ik de verslagen te lezen van de therapie van Danielle, wat bijzonder moet dit voor jullie zijn!!
  Ik vind het mooi om te zien dat ze zoveel voor Danielle kunnen doen, geniet nog lekker van alle mooie en bijzondere momenten.

  Liefs Marion

 • stichting nicolette

  Hoi Martijn en Jessica,
  Geweldig om jullie ervaringen te lezen, en wat moet het heerlijk zijn om met heel je gezin met de dolfijnen te zwemmen. Fijn dat het zo goed gaat met Danielle,
  Groetjes Miranda

 • Angelique, Guido, Manon en Ivan

  Hallo Jessica, Martijn, Wim, Karin, Kirsten, Danielle en Esmee,

  Nou wij volgen jullie trouw hoor!!Elke dag lees ik even hoe het met jullie gaat daar aan de andere kant van de zee. Wat goed om te lezen dat het goed gaat met Danielle!! Leuk om te lezen dat jullie het allemaal naar jullie zin hebben. En wat een mooie foto’s!!! Zo bijzonder om dit te lezen en al helemaal om het te beleven lijkt mij!! Heel veel plezier, sterkte en geniet maar lekker van het mooie weer en de omgeving ( by the way hier regent het weer zoals gewoonlijk). Ik kijk weer uit naar het volgende verhaal. Tot gauw. Liefs van ons 4!!!

 • Sharona

  Lieve Daniëlle en fam!

  Jeetje wat een mooie foto’s en verhalen,het is zo gaaf om alles te lezen!
  Ik zie Daniëlle helemaal genieten en ben zo blij dat alles goed gaat!
  En wat hebben jullie in een week al veel meegemaakt en geleerd helemaal geweldig!

  lieve Daniëlle ik ben trots op je en ben zo gelukkig als ik zie hoeveel je al heb geleerd 😉 ! Mis je wel hoor 😉

  Ook voor de rest van de familie veel geluk toegewenst!

  Een hele dikke kus van sharona

 • Opa en Oma de Ruiter

  Ha Daniëlle wat doe jij het ook goed zeg, ik vind het zo leuk om jou dagboek ook te lezen, dan kunnen we het een beetje vergelijken met Jack zijn vorderingen. leuk dat jullie de family swimm gehad hebben en dat er toen zoveel leuke foto’s gemaakt zijn dat Papa en Mama ze allemaal maar bijelkaar geplakt hebben, wel een leuk idee zeg, wij hopen dat jullie een hele gezellige avond hebben bij Jack en zijn familie.
  de groetjes en een high five en natuurlijk ook een knuffel van de opa en oma van Jack. Doei…………..

 • Stichting Nicolette

  Lieve allemaal,
  Jullie eerste therapie week zit er alweer op! Wat geweldig om te lezen en te zien hoe Daniëlle het allemaal doet! Die glimlach van oor tot oor!! Nu even 2 dagen rust, en dan een maandag er weer tegen aan! Wij wensen jullie allemaal een heerlijk weekend toe……..een gezellige verjaardag morgen bij familie de Ruiter en heerlijk bbq-en!!! Voor de komende week weer veel succes en geniet van deze bijzondere periode met jullie gezin!! Tevens wil ik jullie melden dat Nicolette gisteren is thuisgekomen uit het ziekenhuis!!! Lieve groet, Anne-Mieke Berkel

 • Petro Poortvliet

  Hoi allemaal,

  Wat is het toch fijn om te lezen dat Daniëlle het zo goed doet met de dolfijntherapie en dat jullie met z’n allen er zo van genieten.
  De foto’s zijn ook geweldig om te zien. Heel leuk dat ook Kirsten mee is geweest naar het dok. Martijn & Jessica, dat je zo kan genieten van die meiden, heerlijk!! Ik blijf jullie op de voet volgen. Vanaf deze kant vind ik het ook heel spannend allemaal. Daniëlle, ik vind je een toffe meid en natuurlijk ook je zusjes Kirsten & Esmee.

  Allemaal de groetjes & veel liefs van opa (snor) Petro

 • Ramona

  Hallo Daniëlle en familie,

  Wat is het leuk om mee te kunnen genieten van jullie avontuur op Curaçao! Wat hebben jullie mooie foto’s geplaatst. Geweldig om te lezen en te zien dat Daniëlle zo geniet van de therapie.
  Geniet nog maar lekker van het werken met Martine en Dirkje en natuurlijk met Chabilita. Ik blijf jullie volgen!

  Groetjes, Ramona (van SO Oranje van de Herman Broerenschool)

 • twan

  liefe kirsten, gaat het goet ? ik fint het leuke footoos met de dolfijnen. ik mis je erg op school.groetjes van twan.

  • Kirsten

   Hallo lieve Twan, bedankt voor je lieve berichtje!
   Ik mis super erg, ik heb heimwee. Ik heb vandaag mijn hoofd heel hard gestoten en dat vond ik helemaal niet leuk.
   Maar Curacao en de dolfijnen zijn wel supergaaf!
   Vooral Chabilita en Li-Na zijn superleuk. En vandaag ging ik naar de kiss club en daar ging ik snorkelen.
   Dat was superleuk want daar zag ik allemaal kleine visjes.

   Groetjes van Kirsten xxx

 • ANITA

  Hallo allemaal

  Eindelijk tijd om jullie dagboek te lezen .
  Wat gaaf dat het zo goed gaat met Danielle en heerlijk om die brede glimlach
  te zien . Nog veel plezier de komende 2 weken , ik blijf jullie volgen.

  VEEL LIEFS ANITA

 • Fam. Zandstra

  Hallo Daniëlle en familie,

  Jullie doen het super daar! En wat leuk weer om de verhalen te lezen.
  Ook wij volgen jullie via het dagboek en Coen vind vooral de foto’s van springende dolfijnen erg mooi! Hij was vanmiddag thuis om te eten en zag het dagboek openstaan. Hij was gelijk vrolijk!

  Nog veel succes en veel plezier!

  Groetjes,
  Ben, paula, Wybe en Coen.

 • Oma Marrie en Opa Cor

  heel veel plezier vandaag met z,n allen

  Daniëlle Opa en Oma zijn reuze trots op je dat je het allemaal zo goed doet.

  Leuk hé dat Kirsten ook mee mocht met jou op het dok, ook vonden wij de foto leuk waar jij de dolfijn een kus gaf

  Kusjes en veel liefs van Opa Cor & Oma Marrie

 • Opa en Oma de Ruiter

  Ha Daniélle, wat heerlijk voor je dat zo fijn met de Dolfijnen in de weer mag zijn, wij zijn stik jaloers op jou en Jack, we wilden maar dat we ook mee gegaan waren naar Curucao, maar dat ging nou eenmaal niet, maar door al die mooie verhalen en foto’s van jullie zijn we er toch een beetje bij, wat leuk dat Kirsten ook mee mocht op het dock, ze vond het zeker best wel spannend?
  Geniet er nog maar lekker van, we blijven ook jullie volgen.
  Groetjes en een knuffel van de Opa en Oma van Jack.

 • Pieter en Christine

  Lieve allemaal!
  Wat gaaf om te lezen dat het zo goed gaat! Geniet van elke dag maar dat doen jullie al! Danielle wat doe je toch goed je best. We wensen jullie nog hele goede dagen!!!

  liefs Pieter en Christine

 • Arno en Marise

  Jeetje danielle wat maak je veel mee zeg!!!!! Hoe leuk zijn die foto’s ook van jou om te zien hoeveel lol je daar hebt!!!!!

  Hele dikke kus van ons!!!!

  Arno en marise

 • Ronald Beukers

  Goedemorgen Fam poortvliet,

  Wat een verhalen en een mooie foto’s!! Ik kan me voorstellen dat je daar af en toe even stil van wordt.
  Geniet ervan (en ook van het mooie weer!!) en hoor graag de verhalen nog een keer als jullie terug zijn.

  gr ronald

 • Annie en Sander

  Hoi lieve Daniëlle en allemaal.Wij zijn net terug uit zonnig Portugal en lezen nu alerlei mooie berichtjes en hele mooie foto’s van jou en je fam uit ’t zonnig Curacao. Helemaal geweldig.Zon zee en dolfijnen en je fam. om je heen is genieten hé. En dan visjes voeren aan Chabilita is heel lief hoor.Ook fijn dat je zusjes het heerlijk vinden.Je krijg zo wel een heel mooi dagboek hoor met prachtige foto’s erbij.Daar kun je later altyd leuk op terug kijken.Samen met je zusjes giechelend op de bank en nababbelen over deze mooie periode.Jou pap. en mam. doen het prachtig verwoorden met mooie foto’s. Heel veel succes met de therapie en verder veel genieten met al je fam. daar. Wij gaan het helemaal volgen hoor. Dikke kus van Sander en Annie en allen vele groetjes.

 • Wim, Esther, Thijs en Rens

  Hoi Daniëlle,

  Allereerst een dikke knuffel van Thijs, je “oud” klasgenootje!
  Wat is het ontzettend leuk om jou verhalen te lezen! Wij volgen jou avontuur met bewondering! Geweldig! We wensen jou dan ook nog heel veel succes en plezier toe en doe je papa en je mama de groetjes. En geef Dirkje maar een hele dikke knuffel van Thijs! (Thijs heeft ook met Dirkje gewerkt in mei)

  Groetjes van Wim, Esther, Thijs en Rens Grootscholten

 • Anita Teunissen

  Dag Danielle, Als collega van oma volg ik je natuurlijk nu..Wat ben je een goede dolfijnentrainer zeg haha. Het ziet er geweldig uit. Ik zie de rest van de familie ook genieten! Doe je best bij de dolfijnen hoor. Doe je de groetjes aan oma… oja en oma mag morgen een cocktail, ze weet wel waarom 😉

 • Hawa

  Hoi Danielle and family
  It’s very nice to see you so happy with the Chabilita!!!
  The most important is to enjoy your stay at Curacao with the dolfin and everything will come later.
  I wish you and your family all the best.
  Be blessed beautiful angel.
  kiss and hug from Ailsa ( SO Geel)

 • Britt

  Lieve Kirsten,
  Wat een leuke foto’s en verhalen van Danielle en jou. Ik mis je al een beetje maar zo kan ik toch iets over jou lezen en zien. Nog heel veel plezier op vakantie en met de dolfijnen het ziet er echt ongelooflijk gaaf uit. Geniet er nog van!!!!
  Liefs, Britt

 • mariska

  Hi,

  Wat gaaf dat het zo goed gaat!!!
  Danielle wat ben je een kanjer……en natuurlijk ook je zusjes en papa,mama en je opa en oma!!
  Super dat je het zo goed doet en hopelijk leer je veel.
  We blijven je volgen hoor.
  Geniet er van met elkaar en tot snel.

  knuffel van Mariska

 • Heid, David, Bjorn, Sven, opa Wim, oma Corrie

  Hallo allemaal,

  Wat een belevenis he! Wij hebben de afgelopen 2 weken therapie gevolgd met Bjorn en zijn heel tevreden met de resultaten. We zien en lezen dat Danielle het naar haar zin heeft en wensen jullie 2 heel bijzondere en leerzame weken toe!. Geniet er van. Groetjes aan Dirkje en Chabelita van Bjorn.

  Vanuit een warm Bottelier, Heidi, David, Bjorn, Sven, opa Wim en oma Corrie.

 • romany van oosterhoud

  Hoi Karin en natuurlijk ook de rest van jouw familie.

  Heb de verhalen gelezen en kreeg er gewoon een brok van in mijn keel.
  Wat geweldig dat deze therapieen bestaan en dat elke keer toch blijkt dat kinderen er baat bij hebben.
  Ik hoop nog veel meer te lezen over juliie belevenissen.
  Geniet er maar lekker van met z’n allen.

  Een dikke knuffel voor jullie allemaal

 • Tamara

  Ha Danielle en familie.

  Wat is het geweldig om te kunnen lezen en zien wat jij en je familie mee maken in Curacua! Geweldige foto’s staan er al op de site.
  Heel veel plezier nog met dolfijn Chabilita. Ik hou je dagboek bij en ben benieuwd naar jullie verder belevingen!

  Groetjes Tamara (van de groep de Vuurtoren naast SO Geel)

 • Marjan en Gert de Ruiter

  Hallo Kirsten, Danielle, Esmee, (o)pa en (o)ma,

  Goed om te lezen dat het met jullie goed gaat en dat Danielle geniet van de dolfijnen. Geniet daarnaast van de vakantiedagen op een mooi eiland en het mooie weer.

  Groet,

  Marjan en Gert

 • Oom Ben

  Hoi lieve Danielle,
  Ik vind dat jij heel lief bent voor de Dolfijnen.
  En zij ook voor zou want dat kan ik wel zien aan je.
  Want je maakt zo veel pret ik zou zeggen geniet er maar lekker van nog even.
  En doe ook even van mijn maar de groetjes aan mama en papa en je zusjes Kirsten en Esmee.

  Dikke Knuffel
  Oom Ben Vos

 • yannick koenen

  hoi danielle,wij vinden het erg leuk dat we je zo kunnen volgen met de dolfijnen. een fijne tijd toegewenst. en ik geef je een dikke knuffel . we missen jou wel in ons klasje op school .tot gauw veel liefs van yannick en fam.

 • Margret Olsthoorn

  Lieve Danielle en familie,

  Wat leuk om te zien dat het allemaal zo goed gaat. We volgen jullie iedere dag. Fijn dat de reis behalve buiten het vliegtuig goed is verlopen. Lijkt ons ook een hele onderneming geef de dolfijnen alvast een dikke kus van Matthew en fluister alvast in hun oren dat ook hij ooit naar ze toe zal komen. We missen jullie op school zowel het gezellige praten met mama en soms papa als jij in de klas. Tot gauw maar weer een dikke knuf van Matthew aan Danielle.

  Hartelijke groetjes van de mama van Matthew Olsthoorn

 • Oma Marrie en Opa Cor

  Hoi Daniëlle

  Wat is het leuk hé bij de Dolfijnen, Opa en Oma genieten mee via de foto,s van jou.
  Zo te lezen via je dagboek doe je het hartstikke goed.

  Martijn en Jessica wat leuk te lezen dat Esmee opeens ging zitten.

  Kirsten ook genoten bij de kidsclub, en morgen mee op het dok spannend hoor.

  kusjes van Opa Cor en Oma Marrie wil je Esmee en Kirsten ook een dikke kus geven van ons en natuurlijk ook voor Chabilita een kus van ons ha-ha . en de groetjes voor Pappa, Mamma Opa Wim en Oma Karin en allemaal nog veel plezier.

 • Paul, Gaby, Fleur en Sarah

  Hallo hallo,

  Wat een gave foto’s. Danielle wat is het leuk om jou zo te zien stralen in je wetsuite en samen met chabilita. Sarah is wel jaloers op jou hoor. Ze zei dat het met dolfijnen zwemmen ook wel iets voor haar is. Hihihi. We moesten wel even lachen. Wil je chabilita een kusje gevan van sarah? En de groetjes aan papa, mama, Kirsten, Esmee en opa en oma.

  Liefs, Paul Gaby Fleur en Sarah

 • Adrienne

  Lieve Daniëlle en familie,

  Wat kunnen wij heerlijk meegenieten van jullie mooie belevenissen in Curacao!
  Geweldig wat jullie daar meemaken.
  Daniëlle, we missen je wel hoor, in de klas! Maar met jullie leuke foto’s
  ben je toch een beetje bij ons, en wij bij jou!
  Ik wens jullie daar een mooie, zonnige tijd met elkaar, en dat het allemaal
  heel succesvol mag zijn. In ieder geval, een reis om nooit te vergeten!

  Liefs van Adriënne.

 • Petro Poortvliet

  Hoi allemaal,

  Zelf ben ik net thuis van 4 dagen weggeweest en ik heb het dagboek helemaal doorgelezen. Heel erg leuk om het allemaal te volgen via het dagboek zoals jullie het daar beleven. Jessica, mijn complimenten zoals je alle schrijft in het dagboek van Daniëlle. Het ziet er heel leuk uit daar bij jullie!!
  Heel fijn dat jullie een goede vlucht hebben gehad en geniet maar heerlijk van jullie welverdiende vakantie in Curaçao.
  Laten we hopen dat de dolfijntherapie succes heeft voor Daniëlle.
  In gedachten ben ik bij jullie en ik zal het elke dag volgen via het dagboek van Daniëlle.
  Geniet er lekker van met het hele gezin en ook met opa & oma de Ruiter.
  Heel fijn dat zij bij jullie zijn.

  Groetjes van opa Petro uit Oud-Beijerland.

 • Fam. Juffermans

  Wow, Danielle lijkt nu al een volleerd dolfijnentrainster….
  Wij kunnen ons voorstellen hoe indrukwekkend het allemaal is voor Danielle maar ook voor jullie! Er zullen nog vele onvergetelijke momenten volgen. Het moet geweldig zijn om jullie dochter nu al zo happy te zien en dit neemt ongetwijfeld alle drempels weg om veel te leren. Heel veel succes met de therapie en veel plezier op jullie vakantie.
  Geniet van ” Dushi Korsou”.
  Grts, Kees & Sandra

 • marielle van der kaaij

  ha die lieve daantje en alle andere poortvlietjes,

  wat ontzettend fijn dat jullie daar zijn het is jullie zo gegund!!
  en dan jullie verhalen en foto’s het is prachtig om te zien heerlijk om te lezen en zien dat daantje zo geniet ik zie die big smile van oor tot oor al helemaal voor me!!!ik merk dat het me echt emotioneert als ik de mooie beelden van jullie gezin en die van jack en zijn lieve ouders zie wat mooi dat stichting nicolette bestaat en dit mogelijk maakt. lieve danielle geniet met jou familie van deze mooie reis en ik wens jullie vele onvergetelijke momenten met elkaar!!!1

  lieve groet marielle

 • gitte en tom

  Ha Jessica, Martijn en de meiden
  Wat een mooi en goed verhaal.
  Wat een schitterende ervaring moet dat geweest zijn voor Daan en jullie allemaal. Ook speciaal de groeten aan Kirsten van Mees!

 • Sylvia Beckers

  Heel veel succes bij de dolfijnen Daniëlle!
  groetjes Sylvia (ik werk bij jou op school)en Britt is mijn nichtje. (die vind het ook leuk dat jij met de dolfijnen gaat zwemmen hoor!)

 • Hej Daniëlle en familie,

  Fijn te lezen dat jullie goed zijn overgekomen.
  Jessica compliment voor je schrijven.
  Fantastisch dat dit zo kan.
  Geniet van de momenten. Hele leuke foto’s.

  Een groet uit Zoetermeer

 • Jeannette

  Hallo Familie Poortvliet,
  Ik ben wel een beetje jaloers op jullie hoor! Het ziet er fantastisch uit. En dan het weer hier, je zou zo naar Curacao willen.
  Geniet er allemaal maar van, dan genieten wij mee op afstand. Tot over 3 weken….

 • Arno en Marise

  Hoi allemaal,

  Wat schrijf je leuk zeg!!! Blij te lezen dat alles goed is gegaan en wat een leuke foto van de meiden!! Ik ben benieuwd hoe haar eerste contact met de dolfijnen zal zijn!!!

  Geniet daar maar van jullie heerlijke weer, hier raast een najaarsstorm voorbij, alles vliegt in het rond!!!!

  Xx arno en marise

 • Jody

  Hoi Daniëlle,

  Wat fijn dat je zo van het fotoboekje heb genoten in het vliegtuig. De kinderen uit jouw klas vonden het heel leuk om met de dolfijn op de foto te gaan. Jij gaat nu vast met de echte dolfijnen op de foto. Daar ben ik wel heel benieuwd naar hoor! En als er weer nieuwe foto’s op de site staan, dan laat ik die aan de kinderen zien op ons digitale schoolbord. Van dat zwembad met uitzicht op zee word ik wel een beetje jaloers!

  Ik ben wel erg benieuwd hoe je het vandaag gehad hebt!

  Groetjes,
  Jody

 • SO Geel

  Hallo Daniëlle,

  We hebben jou al wel gemist hoor in SO Geel vandaag! Wij zijn naar de zorgbakkerij geweest en hebben gevulde koeken gemaakt. Dat had jij vast ook gezellig gevonden. Maar jij zit nu op het warme Curacao! We zijn heel benieuwd hoe jouw eerste ervaringen met de dolfijnen zijn geweest vandaag. In de klas weten we precies waarom jij niet op school bent. In de kring hangt een foto van jou met een picto van de dolfijn.

  Nou lieve Daniëlle, geef je de dolfijnen een kusje van ons? En de groetjes aan papa, mama, Esmee, Kirsten en opa en oma!

  Liefs van je klasgenootjes uit SO Geel

 • Oma Marrie en Opa Cor

  Hoi Daniélle

  Heel veel plezier met je eerste kennismaking met de dolfijnen.
  Leuk dat je gelijk met Jack je eerste therapie krijgt.

  groetjes aan Pappa en Mamma, kus voor Kirsten en Esmee en groetjes voor Opa Wim en Oma Karin

 • Opa en Oma de Ruiter

  Leuk om ook jullie belevenissen te lezen, we kunnen nu een beetje vergelijken hoe het met beide families gaat, de een trof het op Schiphol en de ander in Curacao. ook leuk om te lezen dat beide (Daniëlle en Jack) vandaag om 15.30 beginnen met hun eerste dolfijnen sessie. We blijven jullie volgen en heeeeeeeeeel veel plezier met z’n alle. Opa en Oma van Jack

 • Reinier en Frieda

  Lieve Daniëlle,

  Doe je best en geef de dolfijnen maar een hele dikke kus. De dolfijntjes lusten denk geen patatjes, dus eet ze allemaal lekker zelf op!
  Veel plezier allemaal.

  Dikke kus van Joris Persoon.

 • Pieter en Christine

  Wat heerlijk dat jullie er nu zijn! Fijn dat het vliegen goed is gegaan!
  Vanmiddag de eerste sessie, spannend! We kijken uit naar jullie verslag. Heel veel succes en plezier Danielle en ook voor jullie natuurlijk.

  Groetjes Pieter en Christine

 • Paul, Gaby, Fleur en Sarah

  Hoi Hoi allemaal,

  Wat fijn dat het zo goed gegaan is in het vliegtuig en dat jullie gelukkig voorrang hebben gekregen. Dat is wel zo fijn voor Daan dat zie dan niet ook nog eens zo lang moet wachten.

  Wat een mooi uitzicht zeg en heerlijk dat zwembad. Dat moet toch een droom zijn voor jullie.

  Danielle heel veel plezier met de Dolfijnen straks!!!

  Kus en knuffel van Paul, Gaby, Fleur en Sarah

 • Stichting Nicolette

  Lieve Martijn, Jessica, Daniëlle, Kirsten, Esmee en Opa & Oma,
  Het gaat nu echt gebeuren………de Dolfijntherapie volgen! Wij, het bestuur van Stichting Nicolette, wensen jullie een fantastische tijd toe met elkaar! Natuurlijk gaan wij jullie volgen, en hopen op een succesvolle tijd!!! Lieve groet, Anne-Mieke Berkel

 • tineke hoogenraad

  hoi danielle,ik hoop dat je het erg nnar je zin heb bij de dolfijnen.gr ricardo hoogenraad

 • Els Hartensveld

  Heel veel plezier gewenst en we hopen dat het de therapie gaat helpen!! Maar dat komt vast goed!
  Groetjes van Els Hartensveld (zus van pieter) Moet Stefan Kirsten even missen met de zwemles!! Maar jullie zullen genoeg in het water liggen!!

 • Oma Marrie en Opa Cor

  Hoi allemaal, fijn dat jullie goed zijn aangekomen, en wensen jullie nogmaals veel plezier en heel veel succes Daniëlle.

  groetjes van Opa Cor en Oma Marrie

 • Paul, Gaby, Fleur en Sarah

  Hallo lieve allemaal,

  Hoe is jullie vlucht geweest? Ik hoop dat het is mee gevallen.Wat is het stukje over Danielle mooi geschreven. Wij hopen dat het een onvergetelijke ervaring wordt en wegaan jullie volgen hoor. Heel veel plezier en moois toegewenst met elkaar.

  Lieve Danielle, kanjer!! Je bent al weer zo vooruit gegaan sinds je op school zit. Ik heb echt genoten van afgelopen donderdag dat half uurtje dat ik op je heb gepast. We hebben gedold samen en je hebt heerlijk bij mij op schoot gezeten en samen naar sesamstraat gekeken. Heel veel plezier met de dolfijnen en ik hoop dat je veel van ze mag leren lieverd. XXXXX

  Lieve Kirsten, Heel veel plezier samen met je zusjes, papa en mama en opa en oma. Maak je mooie foto’s? We willen alles horen en zien hoor van jou als je straks weer terug bent. Jij ook heel veel plezier met de dolfijnen. XXXX ook voor Esmee.

  Liefs, Paul, Gaby, Fleur en Sarah

 • Angelique

  Ha Lieve allemaal,

  Hopelijk is de reis goed gegaan vandaag, heb wel aan jullie gedacht hoor.
  Spannend wat er allemaal gaat gebeuren de komende weken, maar ik ga jullie via deze site volgen hoor!! Veel sterkte, succes, plezier en tot mails. Liefs, Angelique, Guido, Manon & Ivan.

 • Rianne wassens

  Hey buufjes,

  Zo te zien waren jullie vanmorgen heel vroeg vertrokken. Hoop dat de reis goed is verlopen en jullie er veilig aankomen met al je kids.

  Veel plezier daar, maar eerst ff bijkomen van de reis.

  Liefs Rianne en alle manne

 • Xander & Merina

  Lieve allemaal,

  Wat leuk dat jullie naar Curacao gaan om met de dolfijnen te zwemmen.
  We zullen jullie spannende avonturen de komende tijd volgen via het dagboek.

  Liefs van Xander en Merina en een knuffel van Kyan

 • Sanne de vries

  Lieve Danielle en Familie,

  Wat gaaf om te lezen dat jullie zo snel al naar de dolfijnen gaan!
  We hopen dat je er lekker van gaat genieten en er heel veel van leert!
  we gaan het dagboek elke dag lezen!

  hoe gaat het op de nieuwe school?
  misschien kunnen we over een paar weken weer wat afspreken om jullie ervaringen te horen.

  heel veel geluk!
  dikke kusjes van Sanne en de groetjes Van Gert en Dittie

 • Arno en Marise

  Lieve Danielle!

  Heel erg veel plezier met de dolfijnen! Hoop dat je het leuk vind! Ook lekker plonsen in jullie zwembad he!!! Oma haar haren nat maken!! Haha!!

  Dikke kus,

  Arno en Marise

 • Greet en Jan de Ruiter

  Danielle,

  We hopen dat je veel plezier zult hebben en dat de therapie je zult helpen iets beter te kunnen functioneren

  Goede reis en de groeten aan je pappa en mamma

  Greet en Jan de Ruiter uit Zoetermeer

 • Opa Leen en Oma Lia van Jack de Ruiter

  Ha Daniëlle, wat spannend dat je met je ouders en zusjes naar Curaçao gaat en dan ook nog eens met je klasgenootje Jack de Ruiter, je zullen zeker ook jou dagboek lezen en we hopen dat je net zo veel plezier hebt als alle andere kinderen die al geweest zijn.

  Groetjes en een goede reis toegewenst van de opa en oma van Jack de Ruiter

 • Oma Marrie en Opa Cor

  Hoi Lieve Daniëlle

  Heel veel plezier bij de Dolfijnen Opa en Oma vinden het allemaal heel erg spannend, en zijn dan ook heel benieuwd, wat je allemaal hebt geleerd van de Dolfijnen als je weer terug bent.

  veel liefs van Opa Cor en Oma Marrie

 • Christa

  Wat spannend Danielle! Ik ken een aantal kindjes van mijn school die ook op Curacao met dolfijnen gezwommen hebben, zij vonden het heel leuk&fijn! Veel plezier daar en ik wens jullie een goede vlucht! Groetjes Christa (de zus van Marise )

 • Linda van Aken

  Lieve Danielle,

  Heel veel plezier met de dolfijnen! Wij hebben meegemaakt hoe goed het Cas heeft gedaan om de therapie te volgen en hopen dat jij net zo zult genieten en veel mag leren!

  Mike, Linda en Storm

 • Siem en Bianca

  Hallo familie,

  We wensen jullie een goede reis en natuurlijk veel plezier en succes in Curaçao.
  Het zal allemaal best spannend zijn !

  Groetjes,

  Siem, Bianca en de meiden

 • mariska

  Hoi Danielle en fam.

  Wat gaaf dat je binnenkort al gaat dolfijn zwemmen!
  Je zult het vast leuk vinden en veel gaan leren natuurlijk.
  Hopelijk zien we je snel weer,en gaan we wat gezelligs doen met Sharona.
  Veel succes en doe je best hoor!

  dikke kus van Mariska

 • Jack de Ruiter

  Hoi Daniëlle,

  Wat leuk dat we samen naar Curacao mogen gaan! Samen met je trotse pappa en mamma.
  Ik wens je heel veel plezier en hoop nog samen met je te kunnen zwemmen.

  Een dikke knuffel van je oud klasgenootje Jack

 • Hoi Familie !

  Wat spannend allemaal. Wij zullen jullie op de voet volgen hoor !
  Vanuit Huize Pontier wensen we jullie een hele mooie ervaring.

  Liefs,

  Saskia

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>