Dagboek Jack

Dagboek van Jack

Eindelijk is het zover! Zaterdag 10 september stappen we op het vliegtuig naar Curacao.
Sinds de Ladies Night van maart dit jaar, leven we al naar dit moment toe.

Jack krijgt op deze reis gezelschap van Pappa en Mamma, Opa en Oma van Dijk en Oom Robin.


Wie is Jack?

Jack is een vrolijke jongen van 5 jaar. Hij lijdt aan het syndroom van Joubert. Bij dit synroom zijn de kleine hersenen en de hersenstam niet goed ontwikkeld.
Bij ieder persoon met dit syndroom zijn verschillende beperkingen waar te nemen. Bij Jack uit dit zich in een aantal beperkingen, waaronder blindheid, ondanks een beperkte lichtwaarneming kan hij geen vormen en kleuren waarnemen. Zijn spierspanning erg laag, waardoor hij niet zelfstandig kan staan of lopen. Ook is communicatie is voor Jack erg moeilijk, hij kan een paar klanken maken maar geen worden zeggen. Omdat de kleine hersenen niet goed ontwikkeld zijn beseft Jack ook niet dat hij door bepaalde gebaren kan comuniceren.

Wij hopen dat deze reis bijdraagd aan de ontwikkeling van de communicatie en motoriek van Jack.
Jack vind het heerlijk om in het water te zijn en wij hopen dan ook dat het een geweldige ervaring voor hem is.
Voor ons als ouders is het een geschenk uit de hemel dat we dit mee mogen maken, met dank aan de enorme gedrevenheid van Anne-Mieke en Teun Berkel en alle andere vrijwilligers van stichting Nicolette. BEDANKT!

Vanaf 12 september zijn de belevenissen van Jack ook te volgen via de Twitter van de stichting. (@stNicolette)

Veel lees plezier!
Ruud, Angelique en Jack

Walking Dinner

5 september 2011

Lieve Allemaal,

We zijn nog niet weg en we worden al bedolven onder de gelukwensen! Heel erg bedankt hiervoor! Dit doet ons beseffen dat heel veel mensen met ons meeleven. Ik kan het daarom niet laten om toch nog even van de gelenheid gebruik te maken, de acties van stichting Nicolette onder de aandacht te brengen. Nog vele kinderen staan immers op de wachtlijst om dolfijnondersteunende therapie te kunnen volgen.

Op 1 oktober vind er een fantastisch Walkin-Dinner plaats waarvan de opbrengst gaat naar stichting Nicolette en voor die gene met een volle agenda noteer alvast de Spinning Marathon op 19 november, hou hiervoor deze site in de gaten.

Kan je zelf niet? Geeft niets! Er is vast wel familie, een vriend, kennis of buurvrouw die je plekje in wilt nemen.

Bedankt voor het meedenken!

10 september 2011

Vroeg op vandaag, althans voor ons dan. Jack is normaal gesproken al wakker. Maar ook hij vond het waarschijnlijk spannend want ook hij kon moeilijk de slaap vatten en lag nog lekker te ronken toen om 5:00 de wekker ging. Alles was al gepakt dus konden we rustig ontbijten en langzaam richting Opa en Oma gaan. Daar zat ome Robin al gezellig te keuvelen en te genieten om wat er vandaag zou gaan gebeuren… Curacao here we come!

Met enig lood in de schoenen kwamen we om 7:00 aan op schiphol, hoe zou Jack zich houden? Natuurlijk is al het nieuwe weer even wennen, zo ook de vertrekhal. Hier moesten we even wachten omdat de auto’s naar Oom Gerard gebracht werden, en Jack die tot dan toe heerlijk had zitten brabbelen vond het moeilijk om de drukte van alle forenzen te plaatsen.

FF een bakkie in de taxfree zone

Inchecken en via een aparte ingang naar de paspoort controle, dat is wel lux. Elk nadeel heeft zijn voordeel zou de legendarische nummer 14 zeggen. Als zo de hele vlucht zo zou gaan dan zouden we daar voor tekenen.

Tja… en wat dan alle reizigers voor hun kiezen krijgen, hoe krijg je de tijd tussen inchecken en boarden vol… Bakkie, WC, Bakkie, rondje lopen en zoeken naar de gate. Al met al ging de tijd vliegensvlug. Nog even de assistentie op zoeken bij de gate en dan zouden we kunnen pre-boarden.
Als eerste zouden we aan boord gaan met een cabine-rolstoeltje, dit is een speciaal rolstoeltje wat in het vliegtuig past. Jack zijn rolstoel zou bij de gate ingenomen worden en dan pas in het ruim geladen worden…. ehm hoor ik je denken, hij zegt wel veel ‘zou’… inderdaad.. er was geen assistentie, we liepen tussen de dringende meute mee en het cabinepersoneel wist van niets en van een rolstoeltje al helemaal niet. Toen kwam er nog bij dat de ruime plekken die wij geboekt hadden en dubbel gechecked bij het inchecken, helemaal niet de plekken waren die op de plattegrond stonden.. zucht! En dat met ouders en kind die het eigenlijk best spannend vinden. Nou ja, gelukkig zijn we positief ingesteld en konden we de rest van de reis extra in de watten gelegd worden. Jawel: elk nadeel …… 😉 Jack deed het prima! we zijn nu al trots op hem. natuurlijk moest hij het eerst stukje erg wennen, het hoogtepunt bewaarde hij voor het laatst: tijdens het landen schoot hij in de slappe lach. Wat wil je nou nog meer! Veilig geland, een lachende Jack en zon. Tjonge jonge, een muur van warmte kwam op ons af. Spontaan ontstonden er klotsende oksels en werden de pijpen van de broek af geritst. De assistentie die we op Schiphol hebben gemist, hebben we dubbel en dwars terug gekregen op Curacao. Alle registers werden open getrokken en we konden zo na de bagageband, zonder paspoort- en bagagecontrole het vliegveld af! Dat schoot op. Toen zijn we zeer gastvrij opgevangen en kregen we de transfer naar onze ietwat ‘kleine’ villa met twee zwembaden, vijf kamers, drie badkamers, twee woonkamers enzovoorts. Maar goed, we kunnen nog uren door gaan met vertellen, maar dat bewaren we voor morgen!

Curacao here we are! We love you already!

11 september 2011

De eerste volle dag op Curacao, met een temperatuur van 32 graden en af en toe een wolkje is dat prima uit te houden.

De dag begon vroeg, Jack was om 2:30 al wakker! Hij wilde lekker lang genieten van deze mooie dag. Dat hebben we dan ook gedaan. Lekker ontspannen en bijkomen van de jetlag, lekker zwemmen in het zwembad en wat boodschappen doen voor de komende dagen.

Lekker aan de lunch

Natuurlijk mocht een bezoekje aan het CDTC ook niet ontbreken, hier konden we onze starttijd en papieren ophalen voor de maandag. Wat een locatie! Aan de rand van de oceaan en met azuurblauw en kraakhelder water wat je alleen maar op ansichtkaarten tegenkomt.
Hier spraken we weer het gezin Martijn en Jessica Poortvliet met Daniëlle. Zij zaten ook in hetzelfde vliegtuig en op hebben op hetzelfde tijdstip therapie, dit maakt het allemaal nog meer bijzonder. Nog een Westlands gezin waar het ook nog is prima mee klikt. Daarnaast hebben Daniële en Jack ook nog eens bij elkaar op Tyltyl centrum de Witte Vogel gezeten en altijd samen in de Taxi naar huis, dus deze twee ‘kennen’ elkaar ook wel!

tegen het einde van de dag moesten we ons best doen om Jack wakker te houden, gelukkig hebben we een zwembad waar we een verfrissende duik in hebben genomen waardoor we de boel een beetje hebben kunnen rekken. Om 19:00 ging echt het lampje uit en is Jack lekker gaan slapen om de volgende dag fris en fruitig het avontuur aan te kunnen gaan.

12 september 2011

Jack had een prima nacht gemaakt! Rond 6:00 hoorde we hem pas en dat is normaal voor zijn doen.  Dat bood perspectieven voor de rest van de dag.
Algauw hadden we in de gaten dat Jack niet zo in vorm was als de dag ervoor, hij bleef met zijn vuistjes op zijn hoofd slaan en kon weinig prikkels hebben. Zou hij ziek worden? Wordt hij verkouden door de airco? Of had hij gewoon een terugslag van de lange reis? Hij kan het ons helaas niet vertellen.. Jack heeft bijna de gehele dag gelegen en weinig gespeeld of gebrabbeld. Zelfs het zwembad waar hij normaal erg van kan genieten was te veel voor hem.

Balen dat die kleine man zich zo rot voelde, daarmee werd het voor ons nog spannender, hoe gaat hij het straks doen? Sowieso is Jack altijd het beste aan het begin van de dag en wordt het naarmate het later wordt minder. Het tijdstip van de therapie (om 15:30-17:30) werkt dan ook niet echt mee, maar goed, geen man overboord, we gaan ervoor! en als het echt niet gaat kunnen we misschien verschoven worden naar een eerder tijdstip op de dag.

15:00; We ontmoeten Merel, Merel is de therapeute die  Jack de komende twee weken zal bijstaan met dolfijn Li-Na. Ze is een geboren Curaçaose, al zou je dat in eerste instantie niet zeggen. Een hele aardige dame, die ons eerst een half uurtje vragen stelde over de gezinssituatie en de persoon Jack. Heel gemoedelijk allemaal. Jack  was ondertussen meegenomen door een assistent van Merel en werd bezig gehouden en omgekleed in een wetsuite. Zonder dat we er erg in hadden was het 15:30 en ging ook Merel naar Jack. Jack kreeg eerst een half uurtje binnen therapie en kwam rond 16:00 naar buiten naar het dok om daar te wennen.

Oei wat is het allemaal spannend!

Dat wennen was zeker wel nodig, door het geluid van de harde wind, de brekende golven en het enthousiaste gesnater van Li-Na, kon Jack in het begin nog maar weinig ontspannen. Merel bouwde de spanning gelukkig langzaam op en wilde toch graag naar de climax in het water toe werken, wat uit eindelijk ook gelukt is. In het begin was Jack zich voornamelijk aan het afsluiten door met zijn vingers in zijn oren te zitten. Ook was hij aan het jammeren en van tijd tot tijd aan het huilen, hij had het zwaar! Niet met Merel en zeker ook niet met Li-Na. Het waren vooral de geluiden die het hem moeilijk maakte. Hij hield Merel stevig vast en kon zelfs af en toe momenten vinden om Li-Na de aaien of zelfs te likken! Tussendoor werden Jack zijn prikkels weggenomen door een kauwslang en een trilstaafje, dit vond hij heel prettig. Zelfs Li-Na werkte mee om Jack rustig te krijgen, ze zwom voor het grootste deel op haar rug. Hierdoor kon ze niet enthousiast geluiden maken uit haar gat op haar kop. Uiteindelijk werd Jack vrij rustig en kon hij het laatste kwartier vrij ‘ontspannen’ werken aan het gewenningsproces. Meer zat er voor vandaag niet in. Ook morgen zullen we kijken hoe Jack is en dan langzaam de spanning op het dock en in het water weer opbouwen. Maar gezien het laatste kwartiertje hebben wij hier alle vertrouwen in. Jack was ook echt helemaal gesloopt en viel na de warme douche, die de geluksvogel had, mét Merel bijna in slaap. dat slapen zal hij zeer vast en zeker doen, dromend over de dag van morgen samen met zijn nieuwe vriendinnetjes Merel en Li-Na!

Op de buik van Li-Na door het water.

Bekijk de foto’s van deze dag op http://www.mijnalbum.nl/Album=QMMXEWGA

13 september 2011

Een nieuwe dag met nieuwe kansen, hoe zou Jack wakker worden? Hij is dus verkouden geworden van de airco, lekker snotterig.
Gelukkig was hij gezellig wakker geworden en heeft hij lekker ontbeten. Een heel ander mannetje dan gisteren. Gelukkig is het wederom een mooie dag met weinig wind. Gisteren stond er een flinke wind waardoor er veel golven waren die tegen de rotsen kapot sloegen en Jack had daar nogal last van. In de auto naar het CDTC was Jack al aan het lachen en had er duidelijk al erg zin in. Gelukkig maar, de tekenen waren allemaal positief. Ook had Jack bijna geen last meer van teveel prikkels waardoor hij zich op zijn hoofdje slaat, dit is altijd zo vervelend!

Vandaag gingen Merel en Jessica (de stagiaire) aan de slag met communicatie. Door middel van keuzevragen mocht Jack kiezen wat hij wilde doen. Jack moest met zijn linkerhand op de rechterhand van Merel tikken voor “ja” en met zijn rechterhand voor “nee”.  Ze begonnen hiermee in het eerste half uurtje in de therapieruimte, Jack koos hier duidelijk een paar keer voor “ja”.  Jack kiest tot nu toe voornamelijk voor “ja” en bijna nooit voor “nee” dit is nog wel een aandachtspunt. Het verschil met gisteren was in de therapieruimte al duidelijk te merken, Jack deed geconcentreerd zijn best zonder te huilen of te jammeren. Hij begint echt vertrouwd te raken met Merel en Jessica!

Om 16:00 weer richting het dok, Jack kreeg een zware zak op zijn schoot om de prikkels in zijn lichaam te concentreren op één plek, hierdoor wordt hij ‘afgeleid’ en zal hij minder snel onrustig worden. Jack liet het allemaal gebeuren, zelfs toen hij op het dok gezet werd en Li-Na langs Jack zijn benen zwom, bleef hij rustig en leek er zelfs van te genieten. Wat een verschil met gisteren, echt ontroerend om te zien dat hij het nu zo goed doet.

Toen Jack het water in getild werd moest hij heel eventjes wennen, het water is toch wel iets kouder als het zwembad, brrr. maar hij was hier zo aan gewend, Merel kon hem snel gerust stellen.

Het was zo leuk om te zien hoe rustig Li-Na vandaag ook was, alsof zij het weet dat Jack rustig benaderd moet worden. Ze begonnen eerst weer met voorzichtig voelen en meevaren om een beetje vertrouwd met de situatie te raken. Nou dat was geen probleem! Waar Jack gisteren nog heel erg gespannen was, was hij vandaag erg relaxed en wilde Jack zelfs Li- Na zelf al vastpakken, soms nog met een beetje hulp maar vaak ook uit zichzelf. Wel gingen de vingers van Jack nog regelmatig in de oren omdat Li-Na of een andere dolfijn gezellig aan het tetteren was. Dit is iets wat de concentratie van Jack wel kan verstoren en waar we nog aan willen werken.

The lord(s) of the rings

Na een half uurtje in het water moest Jack weer even het dok op om concentratie-oefeningen te doen. Hij moest weer keuzes maken. Dit keer moest hij kiezen of hij met een bal of met ringen wilde spelen. Helaas waren de prikkels op het dok te veel en kon of wilde hij zelf niet kiezen, hij moest daar een beetje bij geholpen worden.

Na een tijdje mocht hij het water weer in en hij weer met Li-Na aan de slag. Een bal en ring gooien die Li-Na dan weer kwam terugbrengen. De ring pakte Jack steeds keurig van de snuit van Li-Na af en stopte hem vervolgens in zijn eigen mond. Hij vind het heerlijk dat zoute water! Ook zijn handjes en zelfs Li-Na’s neus werd regelmatig afgelikt.

Zien we daar nou twee duimpjes? :-)

Naarmate de sessie vorderde zagen we Jack steeds meer ontspannen en genieten. Ja en als Jack geniet dan genieten er een heleboel anderen! 🙂
Jack, Merel en Li-Na zijn dikke maatjes aan het worden! Wat mooi om te zien dat Jack zo kan genieten.

Een hele dikke knuffel van Li-Na

Na de sessie kwam Merel nog even napraten met ons om de vorderingen te bespreken. Ze was erg tevreden wat ze vandaag gezien had, hij heeft zo goed zijn best gedaan! Wel merkte ze op dat de geluiden van met name de andere dolfijnen wat onrustig voor Jack waren en dat dit ten koste gaat van zijn concentratie. Hiervoor is een oplossing, namelijk dat Jack in een eerdere sessie, namelijk om 10:30 alleen, dus zonder andere dolfijnen therapie krijgt. Alleen de consequentie hiervan is dat Jack dan niet meer met Li-Na kan zwemmen maar met Gee Gee en Noa. Gee Gee is de moeder van Noa. Na een tijdje wikken en wegen hebben wij besloten om toch maar voor deze optie te gaan. Dit is altijd beter voor Jack. We kunnen dan helaas niet meer naar Daniëlle en Jack tegelijk kijken, maar we zijn hier immers toch voor Jack. Ook de sessie eerder op de dag is veel beter voor Jack omdat hij ’s ochtend gewoon op zijn best is.

Morgen dus weer een nieuwe kennismaking met nieuwe dolfijnen, dit is ook al heel erg bijzonder. We hebben er weer zin in. Natuurlijk zullen we Li-Na missen, maar we zullen haar nog wel een keertje bedanken voor de korte maar fijne tijd.

We willen Anne-Mieke heel erg bedanken dat ze voor ons heeft ingezet om de beste therapietijd voor Jack te regelen, dit heeft best wel wat voeten in de aarde gehad. Zeker omdat ze op dit moment 24 uur per dag in het ziekenhuis zit bij Nicolette. Daar gaat het helaas niet zo goed mee.
Wij denken dat het erg leuk is om Nicolette even een kaartje te sturen. Ze ligt in het Juliana Kinderziekenhuis, Kamer 4 “de schelp”, Sportlaan 600, 2566 MJ, Den Haag. Anne-Mieke en Teun heel veel sterkte en Nicolette heel veel beterschap!

Voor de foto’s van vandaag kunnen jullie terecht op http://www.mijnalbum.nl/Album=DIN8TD3N

PS ik spreek bij deze af dat het volgende verslag wat korter is! 😉

14 september 2011

Strak blauwe lucht met een lekker, niet te hard verkoelend windje. Heerlijk weertje vandaag. Vandaag lekker vroeg richting het CDTC om voor het eerst met Gee Gee en haar kind Noa te zwemmen. Gee Gee met haar kleine zwemt samen met een andere dolfijn met kind in het moederbad. Heel leuk om te zien hoe speels die kleine dolfijnen zijn. Merel had ons van tevoren verteld dat als we met Gee Gee zouden gaan zwemmen, dat Gee Gee dan regelmatig even weg zwom om de kleine Noa te corrigeren. Echt een moeder dus, ze is zelfs al een oma van 26 jaar. Haar eerste kinderen hebben inmiddels ook al weer kinderen. Een voordeel van dit basin is dat we van twee kanten heel dichtbij kunnen komen, we kunnen zelfs heel goed horen wat de therapeuten tegen Jack zeggen.

Het eerste half uur in de therapieruimte was Jack nog erg overgevoelig en had moeite met concentreren. De Ja-Nee knoppen werden echter wel heel goed gebruikt, hij koos zelfs een keer echt bewust voor Nee! Dat gebeurd niet zo vaak.
Na een half uurtje ging Jack naar het nieuwe dok. Op de weg hier naartoe leek Jack te beseffen wat er ging gebeuren, hij werd veel meer ontspannen en begon te glimlachen.

Hup van het dok het water in!

Eenmaal in het water had hij echt de grootste lol, hij werd gewoon ondeugend!
Door de wind ontstonden er best wel wat golfjes waardoor Jack regelmatig van dat heerlijke zoute water dronk… echt grappig om te zien dat alles wat in het water is geweest gretig afgelikt werd.

Vandaag hadden wij de Ja-Nee knoppen mee gebracht die we thuis ook altijd gebruiken om vragen te stellen aan Jack. Dit is natuurlijk al bekend bij Jack en dit werd dan ook goed gebruikt door Merel. Jack reageerde er erg goed op. Het is ook zo leuk om te zien hoe Jack op Merel reageerd! Het beginnen echt twee maatjes te worden.

In goede handen bij Merel

Af en toe werd Jack naar het dok gebracht om een keuze te maken, dat deed hij echt heel goed! Wat zijn we trots op hem.
Wat ook opviel is dat Jack zich niet meer vast hield aan Merel, hij was veel ontspannender en was steeds met zijn armen aan het zoeken en voelen in het water. Natuurlijk heeft hij nog wel momenten gehad dat hij met zijn vingers in zijn oren zat, maar dat was niet veel en altijd met een glimlach.

Wat zal ik kiezen? Ja of Nee?

Ook werd er weer met de bal en ring gespeeld, ook daar genoot jack zichtbaar van! Hij bleef maar lachen en brabbelen.
Het leek zelfs wel of Jack steeds Gee Gee riep! Het voor ons bekende geluid van Jack lijkt sprekend op Gee Gee. Echt grappig!

Die pak ik straks eens even van zijn neus af!

Nog even een knuffel van Gee Gee!

Als laatste wordt er nog even geknuffeld als afsluiting van de sessie. Daarna het water uit en weer richting de therapie ruimte om de spullen samen op te ruimen. Merel praat ons dan nog even bij over de resultaten en ook Merel was erg tevreden vandaag over de prestaties van Jack!
Nog even een paar tips voor thuis meegekregen en de therapiesessie zat er al weer op.  Dat is wel een nadeel… die tijd gaat hier veel harder als thuis…

De link naar de foto’s van vandaag is http://www.mijnalbum.nl/Album=KOA7JXJU

15 september 2011

Echt heel bizar ! Wat doen we als eerste nadat we wakker worden? Wat doen we als eerste als we terugkomen van therapie? Wat doen we de hele dag door, via onze laptop en smartphone? We checken alle (!) reacties via het dagboek, facebook, mail en Twitter. Echt ONGELOFELIJK wat veel leuke en vooral lieve reacties krijgen we via deze kanalen, het is net zo ontroerend als de belevenissen die we hier dankzij Stichting Nicolette mogen meemaken. We hebben het gevoel dat heel het Westland tot ver daarbuiten ontregeld is omdat ze Jack zo veel mogelijk willen volgen! Wij krijgen hier echt een heel warm gevoel van! 😉

Vanmorgen hoorde we Jack pas rond 7.00 uur ! Hij was wel wat onrustig vanwege z’n warmte-allergie. Z’n lijfje zat aardig onder de rode bultjes. Nadat we hem wat hadden laten drinken nam Ruud hem gelijk mee naar het zwembad om hem te laten afkoelen. Dit kon Jack zeker waarderen. Wat kan hij genieten van het water! Hij kan zich helemaal ontspannen. In z’n nieuwe zwemband zwemt hij zelf heel het zwembad rond. Echt heel leuk om dat te zien. Na het ontbijt nog een keer in het water en daarna ons klaargemaakt voor het vertrek naar het CDTC.

Jack had het in de auto prima naar z’n zin. Lekker hoor die airco. Om 10.30 uur werd Jack opgehaald door Merel en Jessica om aan de therapie te beginnen, in de binnenruimte was Jack erg onrustig. Hij kon de prikkels niet goed verwerken en raakte echt overstuur. Ze konden hierdoor niet zo goed met hem werken. Ze  zijn vooral bezig geweest om hem te kalmeren. Waarschijnlijk heeft hij erg veel moeite met de akoestiek van deze kleine ruimte en die kriebels helpen ook al niet.

Toen ze weer naar buiten kwamen zat Jack nog wat te piepen en om de prikkels wat weg te halen, had hij een verzwaard kussen op zijn schoot. Dit gaf hem zeker rust. Op het dok hoorde we Jack nog steeds pruttelen, dat was voor mij moeilijk om te zien, hij kon zich maar niet ontspannen. Ook in het water zag  je dat alles hem teveel was. Hij had z’n handen vrijwel de hele tijd op z’n oren, dat is echt z’n beschermschild. Dit wil Merel echt niet van hem afnemen, maar ze probeert toch zoveel mogelijk Jack z’n handen naar beneden te krijgen als hij dit toelaat, hierdoor zou hij meer contact kunnen krijgen met zijn omgeving. In dit geval met Gee Gee. Door de harde wind van vandaag was de zee ook wat ruw. Dit was weer een extra prikkel voor Jack. Toen Jack weer op het dok zat werd er veel aandacht besteed aan de ja-en nee knoppen. Ondanks alles ging dit erg goed vandaag. Hij zei vrij veel nee vandaag, hij had er gewoon geen zin in.

of zal ik voor nee kiezen?

Nee, Jack je mag niet knijpen!

Terug in het water zagen we Jack regelmatig Merel knijpen. Wanneer dit niet zo hard ging pakte Merel z’n hand weg en ging door met de therapie. Wanneer Jack hard kneep of er maar niet mee ophield draaide ze Jack naar zich toe en zei ze dat hij moest stoppen en vervolgde daarna de therapie. Toch zagen we Jack ook nog genieten vandaag. Toen hij de stok mocht vasthouden en Gee Gee er overheen sprong vond hij dat fantastisch om te horen. Echt wat een raar ventje is het soms toch, echt geen touw aan vast te knopen!  Met douchen ging het wel weer wat beter en terug in de therapieruimte was hij lekker rustig. Hij dronk gelijk z’n beker leeg, maar dat is niet zo vreemd na die zoute hap.

Dit is leuk! Wat plonst hij hard!

In het nagesprek met Merel kwam uiteraard naar voren dat hij niet zo’n beste dag had vandaag en dat vooral liet blijken door haar te knijpen. Ze had echt het gevoel dat het op haar gericht was, hij had er echt geen zin. Ze vroeg ons ook of we dit gedrag herkende. We vertelde aan Merel dat Jack zich echt zo gedragen heeft, wat we thuis ook veel zien . Of  hij vindt het allemaal prima of hij sluit zich helemaal af. Ook is het Jantje lacht of Jantje huilt en soms dus geen pijl op te trekken. Soms pakte Jack z’n handen vast om z’n prikkels beter te kunnen verwerken, dit wil Merel stimuleren. Alles beter dan slaan met z’n knokkels op z’n hoofd. Ze was wel erg tevreden over ja-en nee knoppen. Hij antwoordde zeer goed vandaag en zei dus veel nee. Al met al dus een moeizame sessie met een positief randje. Het is ook wat voor die jongen, wordt je voor het eerst in een vliegtuig gezet naar een warme locatie in een andere tijdzone en dan wordt er ook nog verwacht dat er hard gewerkt moet worden. Dat zijn heel wat prikkels om te verwerken.

Onderweg naar ons huis kochten we nog wat hempjes voor opa Piet en omdat hij er gelijk een wilde dragen moest hij wat meer betalen van meneer de verkopert.Wat een grappenmaker. Voor de rest lekker weer rustig aan gedaan en Jack was de rest van de dag zeer gezellig en ontspannen. Zwemmen wordt z’n favoriete bezigheid. Op naar morgen, een nieuwe dag met nieuwe kansen!

16 september 2011

Vandaag een spannende dag, hoe zou Jack het doen vandaag? We waren een klein beetje down na gisteren. Onzin natuurlijk, Jack mag best is geen zin hebben. Maar ja, eigenlijk hoop je altijd op een topdag waarop vooruitgang te zien is.

Om 8:00 lagen pappa en Jack al in het zwembad om lekker af te koelen. gelukkig was de warmte allergie bij Jack bijna helemaal verdwenen. De zwemsessies in het zwembad hebben Jack goed gedaan. Het is ook zo leuk om te zien hoe ontspannen hij is, als hij in het zwembad ronddobbert. dan weer op zijn rug en dan weer op zijn buik of rondjes draaiend. Het zwembadwater is nog lekker ook, net als het zoute zeewater proeft Jack regelmatig van het water.

Om tien uur zaten we in de auto richting het CDTC, alle tekenen waren positief. Jack was gezellig en het weer heerlijk.  Jammer dat het alweer de laatste therapiedag was van deze week. Wat gaat die tijd toch snel en dan nog te bedenken dat we eigenlijk nog niets van het eiland gezien hebben. Alles staat in het teken van Jack tot zover.

Pappa en Mamma in gesprek met Steffi

Om half elf kwamen Merel en Jessica Jack ophalen om te oefenen in de therapieruimte. Ook was Steffi erbij, Steffi is een therapeute met heel veel kennis van sensorische integratie. Zij kam even meekijken om te zien welke prikkels Jack heeft en hoe hij er mee om gaat. Na de waarneming heeft ze met ons haar bevindingen besproken en kon ons heel duidelijk uitleggen waar Jack zijn gedrag vandaan komt en hoe wij hiermee om zouden kunnen gaan. In het kort komt het er op neer dat er twee types mensen zijn die beide op verschillende manieren met prikkels om gaan. De ene persoon heeft bijna geen prikkels nodig om zijn hersenen te voeden, terwijl de ander heftige of veel meer prikkels nodig heeft. Jack is duidelijk in de laatste categorie in te delen. Jack lost dat voor zichzelf op door op zijn hoofd te slaan, hier zitten voor hem de gevoeligste zenuwbanen die het snelst bij zijn hersenen aankomen. Steffi gaf ons een paar praktische tips waar we gelijk mee aan de slag konden gaan. bijvoorbeeld door bij de momenten dat Jack op zijn hoofd slaat stevig in zijn handen te drukken, hierdoor krijgt Jack ook die intense prikkels maar dan op een manier die er fijner uit ziet en minder pijn doet. De keren dat we het nu hebben uitgeprobeerd, werkt het ook echt gelijk. En zo waren er nog wel een paar tips waar we mee aan de slag gaan.

Tijdens het gesprek met Steffi was Jack inmiddels naar het dok vertrokken en lag al bijna in het water. Steffi gaf aan dat het in de therapieruimte heel goed was gegaan! Jack was heel rustig gebleven en deed heel goed mee met de oefeningen! Inderdaad, vandaag was het vooral de Ja-knop die Jack koos, met een grote glimlach. Gelukkig, een goed begin van de sessie.

Bedankt Merel! Je krijgt een knuffel van mij!

In het water werden weer de gebruikelijk oefeningen gedaan waarbij Jack zich goed voelde. hij was weer erg ontspannen  en was dit keer erg aan het knuffelen met Merel. Gelijk dat hij heeft, die bofkont! Jack werd zelfs nog geknuffeld door Gee Gee! Tot twee keer toe in de sandwich met Merel en Gee Gee, echt leuk! Jack was vandaag niet heel erg gericht op Gee Gee, maar genoot heel erg van de geluiden en spetters die Gee Gee maakte. Dit is ook weer een stap verder want andere dagen vond hij dat nog moeilijk te verwerken.

Een heeeele grote knuffel van Merel én Gee Gee

Zelfs kwam er een surfbord aan te pas, Jack werd op zijn rug op het surfbord gelegd en Merel hield Jack goed vast. Gee Gee duwde met haar neus tegen de voet van Merel en daar gingen ze als een raket door het water! Wat is Jack stoer zeg!

Oei wat ga ik hard!

Wat ook nog eens een extra dimentie gaf aan de sessie is dat Jack met drie (!) dolfijnen aan het zwemmen was; Gee Gee, Noa (dochter van Gee Gee) en Kanoa (Half zusje van Noa). Noa en Kanoa waren regelmatig aan het donderjagen rondom Jack en Gee Gee. Gee Gee moest ook regelmatig de kinderen tot de orde roepen. Maar het was zo’n leuk gezicht, ze waren echt ondeugend, zo pikte Noa bijvoorbeeld de bal voor de neus van Gee Gee vandaag terwijl die onderweg was naar Jack.

Tot maandag lieve Gee Gee, Noa en Kanoa

Wat hebben wij zin in de familyswim! Aanstaande dinsdag mogen wij én Ome Robin met Gee Gee en Noa zwemmen. Martijn en Jessica hebben dat vandaag mogen ervaren en waren verschrikkelijk onder de indruk van deze wonderbaarlijke schepsels. Nog een paar nachtjes slapen….

Morgen gaan we op pad om  wat van het eiland te zien, onder andere zal Willemstad een bezoek krijgen. Verder zullen we nog wat boodschappen moeten doen voor zondag, dan viert Pappa Ruud zijn verjaardag en komt Familie Portvliet lekker zwemmen en BBQ-en. Ook dit maakt het wel weer heel bijzonder dat twee gezinnen hun ervaringen met elkaar mogen delen.

Maandag gaan we weer enthousiast verder met het dagboek! Bedankt voor het lezen en de reacties en wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!

Groetjes aan iedereen die ons en de stichting een warm hart toe draagt.

De foto’s van deze dag kunnen jullie bewonderen op www.mijnalbum.nl/Album=4PCWCK3F

19 september 2011

Mamma en oma kijken toe hoe ik geniet.

Na een weekend met diverse activiteiten; bezoek aan Willemstad, verjaardag van Pappa Ruud, BBQ met de familie van Daniëlle, starten we vandaag met de eerste dag van de tweede week therapie. Met Merel hebben we afgesproken dat we deze week de nadruk leggen op communicatie én motoriek. Ook zullen we Jack meer en regelmatiger keuzes laten maken. Dit doen we door vaker de Ja-Nee knoppen aan te bieden en Jack te laten kiezen tussen speelgoed.

Vannacht heeft het flink geonweerd en geregend, dit resulteerde in een benauwde en kleffe ochtend. De wolken zijn dik en het ziet er naar uit dat het vandaag beter wordt. Ondanks het wolkenpakket zullen we toch weer goed moeten smeren, de zon is hier zo sterk dat je makkelijk kan verbranden als de zon niet schijnt…. Smeren tegen de muggen moeten we altijd, iedereen hier zit onder de muggenbulten en word gek van de jeuk. Het zwembadwater brengt hiervoor de benodigde en aangename verkoeling.

Eenmaal op het CDTC aangekomen, hadden we om 10:30 een afspraak met Dirkje. Dirkje is toevallig ook nog eens de therapeute die Daniëlle begeleid met de dolfijntherapie. Dirkje haar specialiteit is logopedie, en wij konden haar vragen stellen, net zoals we vrijdag bij Steffi gedaan hadden. In het half uurtje dat we bij elkaar zaten, spraken we over het traject op school na de vakantie in Nederland en over tips en trics die we zelf kunnen doen om Jack beter te leren kauwen en nog beter met zijn klanken om te laten gaan. Ook dit was weer heel interessant. Morgen hebben we het laatste consult met Astrid en zij is opvoedkundige

Rond 11:00 waren we klaar en gingen we net na Jack richting het dok, alwaar we de verrichtingen van Jack weer van nabij konden volgen. Jack had in de therapieruimte op een paar momenten na weer heel duidelijk keuzes gemaakt. Merel gaf aan dat dit heel goed was omdat er na het weekend van de eerste therapieweek, op de maandag, vaak een terugslag te zien is. Jack deed het zelfs nog beter als vrijdag! We zijn dus weer echt trots op hem.

Jack liet op het dok zien dat hij nog steeds zijn eigen willetje heeft, hij had niet overal zin in. Het overgrote gedeelte was hij vrolijk en werkte hij goed mee.  Tijdens de eerste watersessie was Jack heel gezellig en was heel erg op Gee Gee gericht! Jack was echt op onderzoek uit naar Gee Gee en kon genieten van het contact met haar. Tijdens de sessie was Jack af en toe nog een beetje stout richting Merel… af en toe schoot zijn hand snel naar achter om Merel bij haar keel te grijpen… dit gedrag word genegeerd bij als het klein is (negatieve aandacht is immers ook aandacht) als het gedrag echt niet goed is dan word Jack gecorrigeerd met het korte krachtige woordje ‘STOP’. Dit is een heel duidelijk commando dat Jack goed begrijpt.

Nee Gee Gee, ik wil nu even geen natte zoen!

Tijdens de eerste watersessie en op het dok moest Jack weer wat concentratie oefeningen doen door keuzes te maken met de knoppen. Dit ging echt heel goed. Wel had hij de neiging om na zijn eerste keuze direct daarna op de andere knop te drukken. Hierbij werkt Jack verteld dat alleen de eerste keuze telt. Daardoor kon je wel zien dat Jack soms, ondanks een Ja, geen zin had in een voorwerp.

Heerlijk dansen met Merel en Gee Gee

In de tweede watersessie was Jack heel veel aan het kletsen en iets minder op Gee Gee gericht. Hij genoot weer van de diverse handelingen die hij met Merel en Gee Gee (en Noa natuurlijk) mocht uitvoeren. Dansen, handjes geven en surfen alles ging met even veel plezier. Tijdens de oefening dat Gee Gee over de stok heen springt kreeg Jack per ongeluk de stok tegen zijn mond aan een schrok hier heel erg van. Jack was wel een hele grote jongen omdat hij niet ging huilen, het duurde ook maar even en had weer de lach op zijn gezicht terug. Wel was hij na dit ‘ongelukje’ erg timide en zat wat vaker met zijn vingers in zijn oren. Gelukkig deed het nog wel goed met de oefeningen mee.

Zie Noa eens voor ons uit springen!

Gee Gee duwt ons echt hard!

Morgen is het de grote dag voor mamma Angelique, pappa Ruud en ome Robin. Om 8:30(!) liggen we met Gee Gee en Noa in het water voor de familyswim! Wat spannend is dat. Opa Piet krijgt nog even snel een spoedcursus foto’s maken, zodat de achterblijvers in Nederland ook hiervan kunnen genieten. Ook worden er door het CDTC foto’s en een video gemaakt die we aan het einde van de trip op een DVD mee naar huis krijgen.

In ons ‘huisje’ hebben we nog geoefend met de knoppen en ook hier zien we heel duidelijk Ja en Nee keuzes. We zullen dit nog meer gaan oefenen zodat Jack nog meer keus krijgt in zijn eigen wereldje.

Vanavond gaan we vroeg plat, zodat we morgen fit in het water kunnen liggen. Voor nu tabee!

20 september 2011

Vandaag om 7.15 uur liep onze wekker af. We liepen allemaal zenuwachtig door elkaar, want we wilde wel op tijd zijn  voor de familyswim. Toen we daar aankwamen kregen we een korte uitleg van Merel hoe we GeeGee moesten benaderen. Later zaten Robin, Ruud en ik op een rijtje op het dok. Ik mocht als eerste in het water. GeeGee vond het nog wat vroeg om met ons te werken en luisterde dan ook niet naar de opdrachten van Esther. Lekker eigenwijs ! Al die tijd lag ik maar in het water te dobberen, maar ineens was het zover, het eerste rondje gezwommen met GeeGee . Zij voelt een beetje hetzelfde aan als rubber. Later lagen we met z’n drieen in het water en kregen we om de beurt een aanwijzing, zodat GeeGee de opdrachten  op ons commando ging uitvoeren. Het was allemaal even bijzonder. Nu kunnen we er pas een voorstelling van maken wat Jack ervaart. Tijdens de familyswim werd Jack door Jessica lekker beziggehouden. Hij had het reuze naar z’n zin gehad.

Gee Gee spettert ons nat!

Zelf lopen naar het dok

Na de koffie hadden we nog een gesprek met orthopedagoge Astrid. Ze vond de communicatie via de ja/nee knoppen een prima middel. Ze gaf aan wanneer Jack in paniek is of zich erg onrustig voelt we hem uit deze situatie moeten halen. Druk geven op z’n hoofd of in z’n handen knijpen kan hem ook rust geven. Dit zijn we reeds aan het gebruiken en we zien al dat Jack er baat bij heeft. Wanneer Jack uit het niets ons knijpt of bijt is dit uiteraard verkeerd gedrag. We moeten dan STOP zeggen en vertellen dat dat pijn doet. Daarna gewoon weer verder gaan met waar we mee bezig zijn. Wanneer hij het weer zou doen moeten we weer STOP zeggen en hem negeren.  Ook moeten we hem een alternatief aanbieden,zodat hij bijvoorbeeld in een egelbal kan knijpen of bijten. Wanneer hij ons bijt als we hem dragen, kunnen we als alternatief hem een keer andersom dragen met z’n gezicht van ons af. Bij alles wat we met hem doen moeten we goed vertellen wat er gebeurt en wat we vinden. Hoe we onze stemmen gebruiken geeft Jack ook al informatie. Al met al weer genoeg informatie om weer verder mee te werken.

(bijna) alleen met Gee Gee

Jack had vandaag helemaal z’n dag  zei Merel. In de binnenruimte was hij helemaal op z’n gemak. Hij mocht met een schildpad spelen en vond dat erg grappig. Ook veel gewerkt met de ja/nee knoppen en dat gaat steeds beter. Het drukken op de knoppen gaat steeds subtieler, hij drukt de knoppen soms zelfs met een vinger in. Voor de rest hebben ze veel aandacht besteed aan z’n motoriek. Hij heeft veel gelopen over verschillende materialen. Wat een stoere vent is het toch. Eenmaal in het water leek Jack GeeGee zelf te roepen, echt heel grappig om te horen. Merel wil dit wel blijven stimuleren. Jack was een stuk vrijer in het water en Merel liet daarom veel ruimte tussen haar en Jack, zodat hij echt gericht op GeeGee was.

Staand oefenen op het dok

Op het dok moest Jack staand z’n werkjes doen. Zonder een kik te geven heeft hij alles goed uitgevoerd. Toen Jack voor de tweede keer in het water lag, stelde Merel aan Jack de vraag of hij de stok wilde. Jack gaf als antwoord nee en dat vonden we allemaal heel duidelijk, want gisteren kreeg hij de stok tegen z’n mond. Toen Jack weer op het dok was, moest hij via z’n knieen zelf tot stand komen en  dat lukte vrij aardig. Het viel Merel op dat Jack nu het makkelijker doet met z’n rechterbeen. Daar moet thuis  dus aan  gewerkt  worden. Ook met douchen moest Jack zelf staan en moest hij zelf steun zoeken bij Jessica. Dit wordt allemaal gedaan om Jack z’n zelfstandigheid te vergroten. Thuis maar even een douchestang aanschaffen. Ook heeft hij goed meegewerkt met aankleden.

Eenmaal bij het huis lagen Jack en Ruud  na de lunch weer in het zwembad. Echt weer genieten hoor!  Wanneer Jack uit het water was begon hij wat te pruttelen en begon weer op z’n hoofd te slaan. We konden hem wel een beetje helpen door druk te geven op z’n hoofd, maar hij werd zelfs een beetje verdrietig . Volgens mij was hij gewoon ontzettend moe van alles. Voor straks lekker slapen en morgen gaan we er weer een mooie dag van maken.

Nog even de foto link van deze dag: http://www.mijnalbum.nl/Album=4JBLBC3N

Dit zijn nou mijn kanjers! Jessica en Merel

21 september 2011

Het is al weer een gewoonte om 9:00 te ontbijten en rond 9:45 de spullen bij elkaar te rapen om richting het CDTC te vertrekken. Jack was vandaag weer heel gezellig wakker geworden en had goed ontbeten. Toch werd hij wat onrustig toen we ons klaar maakten. Het valt ook niet mee in deze temperaturen te worden aangekleed en in een bomvolle auto te worden gezet. Zelfs in de auto, waar Jack het eigenlijk altijd best naar zijn zin heeft was hij nu onrustig. Gelukkig konden we hem vrij rustig krijgen door het geen we hier geleerd hebben, we konden zijn prikkels grotendeels wegnemen door zijn handen stevig vast te pakken. Ook op het CDTC terrein bleef het nog wat onrustig ondanks de hulp die we Jack boden. Merel had dit gedrag opgevangen toen ze ons op een afstandje waarnam en heeft direct hier haar binnentherapie-sessie op aangepast.

Helemaal zelf uit de rolstoel stappen

Merel had besloten het rustig aan te doen, maar wat bleek nou, die dondersteen deed heel goed zijn best binnen. Hij vond de hele voorbereiding waarschijnlijk te lang duren vanochtend! Jack deed onwijs zijn best met alle oefeningen die Merel en Jessica met hem deden. Zelfs de harde geluiden die andere kinderen maakte in de therapieruimtes waren hem niet te veel, hij liet het heel gelaten over zich heen komen. De grote bonenbak was zijn favoriet vandaag! Dit is een hele grote bak vol met bonen en ander sensorisch materiaal waar Jack met zijn voeten in mocht gaan staan. Jack was hier heerlijk in aan het wroeten met zijn voeten en tenen en kon er geen genoeg van krijgen.

Merel werkt ook heel veel aan Jack zijn balans en zelfstandigheid bij het staan en aan- en uitkleden. Jack moet in principe alles staand afwerken en het liefst alleen met ondersteuning van één hand zodat Jack zelf moet gaan nadenken om zijn andere hand te gebruiken steun te zoeken als hij dat nodig heeft. Hij deed dit allemaal erg goed. Met uittrekken van Jack zijn hempje was hij zelfs zo snel dat Merel en Jessica helemaal perplex stonden dat hij hem zelf helemaal had uitgetrokken. Konden we er maar bij zijn binnen om dit te kunnen aanschouwen. Gelukkig brengt Merel wel elke keer uitgebreid verslag uit van de taferelen dit zich binnen afspelen.

Om klokslag 11:00 kwam Jack weer naar buiten om naar het dok te gaan. De glimlach stond alweer op zijn gezicht. Bij het dok aangekomen moet Jack zelf uit zijn gave rolstoel stappen en daarna naar het dok toe lopen. Ook hier gaat alles op Jack zijn tempo. Jack moet echt zelf aangeven wat hij kan en wil. Dit alles wel onder de volledige regie van Merel. Zij is en blijft diegene die bepaald of Jack wel of niet een opdracht moet uitvoeren al is het maar een klein beetje. Dit om te voorkomen dat Jack een loopje gaat nemen met de oefeningen die hij niet zo leuk vind.

soms zegt één beeld meer dan duizend woorden! :-)

Even later mocht Jack het water weer in, maar voor het zover is mag hij als eerste altijd Merel het water in duwen. En vandaag legde hij voor het eerst zelf zijn hand op de rug van Merel en begon haar met een grote glimlach te duwen. Echt een hilarisch gezicht. Daarna altijd weer het spannende moment om het water in getild te worden, het is altijd even wennen als dat water je wetsuit inloopt en moet wennen aan de temperatuur van het water. Zelfs dit ging vandaag met een grote lach en armen ontspannen gespreid. Andere dagen moest Jack altijd even huiveren en trok zijn armen en benen krachtig naar hem toe…… Wat een feestnummer is hij vandaag! De gehele eerste watersessie was Jack aan het gieren van de lach en was heel vrij in het water. Niks was hem te veel, maar als hem iets gevraagd werd waar hij op dat moment geen zin in had dan koos Jack ook gewoon heel goed ‘nee’ d.m.v. de knoppen. Wat gaat dat vooruit elke dag! Jack begint steeds meer het besef te krijgen van de betekenis van Ja en Nee. Voorheen konden we alleen vragen stellen die dagelijks voorkomen, maar nu kunnen we bijna alle vragen stellen… Met deze ontwikkeling zijn we toch wel heel blij. Natuurlijk kost het nog wel tijd en zullen we straks thuis dit in alle rust moeten kunnen blijven oefenen maar we zien heel duidelijk dat Jack dit oppakt!

Na de eerste watersessie waarin Jack dus erg genoot van de opdrachten en Gee Gee, moest hij het dok weer op om concentratie oefeningen te doen. Dit keer moest hij balletjes in een emmer doen. Ha, ha, dachten wij… Balletjes, emmertje en Jack dat wordt zwemmen om de balletjes op te vissen. Maar wat schetst onze verbazing, 3 van de 7 balletjes deed Jack spontaan zelf in de emmer en de andere 4 met een klein beetje hulp van Jessica. We wisten niet wat we zagen, dat moeten we thuis ook maar oppakken! Hoe trots kan je wezen?

Hoeveel ballen passen er in die emmer?

De tweede watersessie ging ook heel goed, alleen merkte we wel dat Jack zich in de eerste sessies volledig had gegeven. Hij bleef erg vrolijk,  maar was wat minder op Gee Gee gericht en stopte wat vaker zijn vingers in zijn oren. Jack koos voor de meeste (voor ons leuke) oefeningen voor Nee.. zoals bijvoorbeeld het surfbord! Eigenlijk wel jammer maar heel goed dat Jack zelf die keuze maakt en niet wij, omdat we dat nou toevallig zo’n leuk fotomomentje vinden. In deze laatste sessie werd er voornamelijk gevoeld en rondjes gezwommen. wat minder spectaculair voor ons om te zien maar heel goed passend bij de vorm van Jack op dat moment.

ehm... past dit in de koffer?

Na een hele duidelijke terugkoppeling van Merel gingen we op weg naar de westpunt van het eiland, dit staat erg bekend om zijn mooie strandjes en baaien. Halverwege de route zijn wij beland bij Port Marie, alwaar we heerlijk hebben geluncht en waar Pappa Ruud en Ome Robin nog even hebben gesnorkeld. Ook Mamma Angelique heeft nog even lekker de verkoeling van het helderblauwe water gezocht. De westpunt van het eiland kon ons even gestolen worden want de warmte werden Jack, Opa en Oma bijna te veel en zijn we weer huiswaarts gekeerd waar we heerlijk in ons eigen zwembad konden afkoelen.

’s Avonds hebben Pappa Ruud, Mamma Angelique en Ome Robin nog heerlijk gegeten met Martijn en Jessica alwaar de fantasische ervaringen weer uitgebreid besproken werden.

Weer nieuwsgierig naar de foto’s? http://www.mijnalbum.nl/Album=Y4T66W4P

22 September 2011

De twee liefste opa's van het CDTC

Wat doe je als Pappa en Mamma gisteravond zijn wezen stappen en niet uit hun bed willen komen om eens om het hoekje te kijkje?….. Dan kruip je zelf maar eens uit bed en ga je op ontdekkingsreis door de slaapkamer! 😉 Heerlijk hoe Jack vanochtend klem lag met zijn benen onder de kast en heerlijk lag te chillen totdat Opa eens om de hoek kwam kijken waarom Jack zo aan het geitenbreien was. Op alle fronten is Jack bezig met het ontdekken van zijn lichaam en kunnen. We kunnen er niet om heen: de (glim)lach overheerst deze vakantie!

Op 10:15 werden we weer zoals gebruikelijk ontvangen door de security-opa van het CDTC. Al van verre ziet hij ons aankomen en zet dan al het stoeltje klaar voor Opa Piet wat tot dan toe bezet gehouden werd door hemzelf. Wat een heerlijke man is dat toch! Deze echte Curaçaoër spreekt ons regelmatig aan met onverstaanbare maar grappige anekdotes, verteldt over zichzelf , het eiland en probeert Ome Robin van het roken af te helpen. Dit alles met een heerlijke lach en humor! Wat een baan heeft die man toch, lekker rond wandelen, gesprekjes aangaan met de therapeutes en de diverse hekjes gesloten houden voor de nieuwsgierige toeristen. Alles op het gemak in het zonnetje tussen de dames, wie wil er nou niet zo zijn geld verdienen?

De surfdude (volgens maatje Merel) werd weer opgehaald voor de binnensessie. Tot dan toe was Jack erg rustig en gelaten geweest.  Merel begon de sessie met communicatie oefeningen. Jack kreeg ombeurten speelgoed aangeboden welke hij dan weer moest kiezen d.m.v. de knoppen. Andere dagen had Jack heel duidelijk geen zin in het maken van muziek met een sambabal, dit was een heel goed meetpunt voor Merel om af en toe de nee uit te proberen bij Jack. Vandaag koos hij toch een keer voor Ja! waarop Merel liedjes ging zingen en met de sambabal rammelde. Op de vraag of Jack nog meer muziek wilde maken koos hij weer heel duidelijk voor nee. Lag dat aan de zangkwaliteiten van Merel….? 😉
De rest van de sessie werd heel veel aandacht besteed aan het staan en tegelijkertijd handelingen uitvoeren. Dit gebeurde met heel veel concentratie, maar koste wel energie.

Het gevolg daarvan was dat Jack heel timide werd en bijna passief, wel bleef hij vrolijk zonder uitbundig te zijn. In het water is hij echter wel in zijn sas! Gee Gee, Noa, Merel en Jack hebben echt heel veel plezier samen. We willen er nog niet aan denken, maar de waarheid is wel dat het vandaag de negende en dus de één na laatste sessie is… 🙁 Dus laten we er nog maar eens intens van genieten.

Ik laat je niet meer los!

Omdat Jack gisteren in de tweede watersessie nee had gekozen voor het surfbord wilde Merel het vandaag in de eerste watersessie vragen. Hij was immers nu nog fit. Helaas voor ons koos Jack weer voor nee. Het moet niet gekker worden, straks zegt Jack meer nee dan ja! Gelukkig wilde Jack in de tweede watersessie wel met Merel de surfdude uithangen.
Gee Gee had een beetje dezelfde bui als Jack, lekker lui! Kleine rondjes zwemmen, net aan over de stok springen en een heel klein beetje eigenwijs doen in het benaderen. Noa daarentegen had er echt zin in, ze sprong regelmatig uit het water en het liefst vlak bij Merel en Jack waardoor ze lekker nat werden… kinderen… 😉

Jack was erg goed op Gee Gee gericht vandaag, zeker als Merel hem wegwijs maakte over het lijf van Gee Gee. Hij pakte makkelijk de rugvin vast en liet niet meer los.  Nog even en hij kan echt alleen met Gee Gee, stoer hoor! Natuurlijk zal Merel altijd Jack aan haar zijde houden. Gelukkig houdt Jack heel veel van knuffelen. Na de eerste watersessie moet Jack als een heer Merel helpen uit het water te trekken. Merel wacht dan altijd heel geduldig als een echte dame op de hand van de heer. Jack heeft nog een beetje onderricht nodig in deze handelingen mááááár het gaat hem goed af!

ééne, tweëe......

Goed gepakt! Ga maar weer zitten.

Tijdens de doksessie moest Jack samen met Merel op een boon zitten, dit is een soort ovale skippybal. Hierop werden sta- en zitoefeningen gedaan. Vooral om het begrip zitten en staan te leren. Het is toch wel een voorrecht als je zo dicht achter het dok mag staan om te zien én te horen water er allemaal gebeurd. Dit geeft ons nog meer handvatten voor thuis. Jack moest echt heel hard werken op het dok, eerst mocht hij zittend alle sterren van een toren afpakken en daarna moest hij bij elke(!) ster gaan staan om hem uit de handen van Jessica te pakken, om daarna per ster weer te mogen zitten om de ster weer op de toren te schuiven. Echt waar, super trots waren (zijn) we op onze kanjer!

In de tweede watersessie werd er nog gedanst, geknuffeld en gespeeld met de ring van Gee Gee. Jack liet het allemaal gelaten over zich heen komen. Alsof Jack zich aan het opladen was voor morgen, de laatste en hoogstwaarschijnlijke meest emotionele sessie voor ons allemaal. Wat zijn we ons gaan hechten aan het team op het CDTC. Gee Gee, Noa, Esther, Jessica en vooral Merel leveren een puike prestatie door elke dag weer met zoveel passie en geduld met onze surfdude te werken. Echt he-le-maal TOP! dit zal nooit niemand ons meer afnemen.

Doe de ster maar om de toren

Hierbij voor de één na laatste keer de foto’s van onze top fotograaf, Ome Robin. Wat zijn wij blij dat we dit gezamenlijk mét Opa Piet en Oma Riet mogen meemaken en door de vele reacties lijkt het alsof Opa Leen en Oma Lia met alle anderen in Nederland hier op de kade staan mee te kijken! Ongelofelijk wat een steun! En alle vragen van de nichtjes en andere zullen we rechtstreeks beantwoorden onder het eigen bericht.

hierbij de link: http://www.mijnalbum.nl/Album=KCY3BYGU

Dag Gee Gee tot morgen

23 september 2011

Met lood in onze schoenen stapte we uit bed, je merkte aan iedereen en alles dat het een bijzondere dag werd vandaag. Zelfs de weergoden hielpen hieraan mee. Het waaide hard en onstuimig en de lucht zag er dreigend uit. Maar Jack was zoals zowat iedere ochtend vrolijk en gezellig. De laatste keer de tas en koelbox inpakken en voor de laatste keer in de auto naar het CDTC. Daar aangekomen kregen we al snel de eerste regenbui over ons heen. Gelukkig was Jack al mee naar binnen.

Lekker spelen met scheerschuim

Lopen aan één hand! Goed hoor!

In de binnenruimte had Jack vandaag een topdag. In eerste instantie mocht hij  lekker met scheerschuim spelen. Wat zat hij te genieten, zei Merel later tegen ons. De mannen waren weer erg  jaloers op Jack, mocht hij zomaar Merel en Jessica insmeren met scheerschuim. Ondanks dat er ook veel andere kinderen aanwezig waren en het daardoor wat onrustig was, was Jack erg ontspannen en hield hij z’n armen naar beneden. Later heeft hij ook heel wat moeten lopen. Voor hem hadden ze een grote bal waar hij met een hand op kon steunen en met z’n andere hand hield hij Merel vast en zo kon hij heel goed lopen. Als beloning mocht hij op de bal gaan zitten en werd hij lekker heen en weer gehobbeld. Prachtig vond hij dat. Het mooie is dat het zitten op de bal op zich al een hele goeie oefening is voor onder andere zijn balans. Met het aandoen van zijn wetsuit  had hij goed geholpen.

Eenmaal bij het dok aangekomen, zagen we al dat het water onrustig was.  Bij de eerste watersessie konden we dat dan ook goed zien aan Jack. Hij was dan ook minder uitbundig dan de voorgaande keren. Merel deed het dan ook lekker rustig aan en hield hem lekker stevig vast, zodat het koude water niet zo in z’n wetsuit kwam. Al snel begon het weer te regenen en gingen ze snel naar het dok toe. Daar hebben ze wel wat oefeningen met hem gedaan, maar  niet teveel van hem gevraagd. Bij de tweede watersessie had Jack het wel meer naar z’n zin. Z’n handen waren meer naar beneden en hij was veel op GeeGee gericht. Dit vond Merel ook het belangrijkste vandaag, Jack lekker genietend van GeeGee. Tijdens deze sessie mocht Jack ook bovenop GeeGee varen, dit vond Jack prachtig om te doen. We kregen weer een bigsmile te zien. En om maar eens een oud spreekwoord te gebruiken; Aan alle het goede komt een einde en zo ook vandaag. Wat hebben we genoten van onze grote vriend Jack. Wat heeft hij z’n best gedaan en zijn we zo dankbaar voor alle goede zorgen van het team van het CDTC. Het is erg bijzonder hoe deze mensen de kinderen behandelen met zoveel liefde, geduld en inzet.

Het laatste ritje op de Lieve Gee Gee met Merel

In het nagesprek met Merel gaf ze aan dat Jack zeker wel gegroeid is  de afgelopen twee weken. Hij is sterker geworden in het accepteren van nieuwe situaties. Ook met het werken met Jack zag ze zeker verschil. In de tweede week  konden ze hem veel zwaarder belasten en heeft hij  heel wat gelopen en gestaan. Ook de gevraagde opdrachten voerde hij regelmatig heel goed uit. De grootste vooruitgang heeft hij geboekt met de communicatie via de ja/nee knoppen. Echt super om te zien hoe hij bijna op elke vraag  een antwoord geeft. Merel was zelf erg enthousiast over het gebruik van deze knoppen en waarschijnlijk gaan ze ze hier in de toekomst vaker gebruiken. Al met al zijn het twee bijzondere weken geweest en deze ervaring neemt niemand ons af. Merel wilde eigenlijk Jack wel op Curacao houden, maar dat vonden wij iets te gortig. Bij deze willen we haar en Jessica hartelijk bedanken. Ook willen wij beide opa’s en oma’s, ooms en tantes, nichtjes en neefjes, familie, vrienden,collega’s, buren en alle anderen die bij ons betrokken zijn bedanken voor jullie liefde en steun  de afgelopen jaren. Zeker de afgelopen weken waren zeer fijn met jullie! Als we weer terug zijn in Nederland dan gaan we een nieuw traject in met Jack, maar we zien dit met vertrouwen tegemoet.

Berichten kunnen nog tot ver na onze terugkomst in dit dagboek worden geschreven, wij zullen nieuwsgierig blijven naar de lieve reacties. Blijf de stichting volgen en schenk een bijdrage daar waar het mogelijk is. Alleen dan kunnen andere kinderen die op de wachtlijst staan ook van deze unieke mogelijkheid profiteren. Bij deze willen wij nogmaals Stichting Nicolette met alle vrijwilligers heel erg bedanken!

Met vriendelijke groet en heel veel kusjes van Jack, Ruud, Angelique, Robin, Piet en Riet.

Nog één keer op de foto met opa Cedric

Help! ze willen me niet laten gaan!

Voor de allerlaatste foto’s: http://www.mijnalbum.nl/Album=XPTVLDOD

26 september 2011

Heerlijk ontspannen in het vliegtuig naar huis.

THUIS!!!! Heerlijk! maar best wel koud (al is het 21 graden). Nu kan dat natuurlijk te maken hebben slaapgebrek na zo’n lange reis, maar ik denk dat onze zweetklieren nog steeds een beetje open staan, waardoor de ‘koude’ lucht makkelijk ons lichaam kan binnendringen. Wat een reis is het geweest, wat heeft onze kleine kanjer het goed gedaan! En als we zeggen goed, dan bedoelen we ook echt goed! Hij is de gehele vlucht vrolijk, ontspannen en ook wakker geweest. Alleen de laatste twee uurtjes kon de slaap het van hem winnen. Er is geen moment geweest dat Jack zijn vingers in zijn ogen en oren stopte of een kreet van ongenoegen uitte. Dit is echt een duidelijk resultaat van de therapie. De wind, klotsende golven, kwetteren van Gee Gee en het geluid van de airco en van veel kinderen in een ruimte hebben hem in die twee weken sterker gemaakt in het filteren van geluiden. Nu maar hopen dat we dit vast kunnen houden.

de laatste meters.

He, he, thuis! Alles versiert! zelf binnen waren er dolfijntjes terug te vinden. Bedankt!

Thuis aangekomen wachtte ons een kleine welkomstcommissie in de vorm van Opa de Ruiter die de aankomst op de gevoelige plaat wilde vastleggen. Ook was het huis versierd door de familie en een lieve collega met haar zoon, dat was even leuk thuis komen! Even een kop koffie, daarna snel de eerste spullen aan de kant en dan heel even het bed in, want in het vliegtuig hebben we niet geslapen. Gelukkig kon Jack ook nog voor een paar uurtjes de slaap vatten zodat hij vanavond een beetje in het ritme kan komen.

Morgen de laatste zaken opruimen en dan kunnen we starten met het bewerken van twee uur filmmateriaal en een eerste selectie gaan maken van de 1100(!) foto’s om een mooi herinneringsboek te maken. Jawel, we zijn wel thuis maar klaar zijn we er nog lang niet mee!

Weltrusten!

193 reacties aanDagboek Jack

 • I just couldn’t leave your site prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual info an individual supply for your guests? Is gonna be again continuously in order to check up on new posts

 • Opa en Oma de Ruiter

  het is toch wat, bijna 3 maanden geleden alweer ging onze kleine man naar Curacao, wij genoten er iedere dag van, zelfs nu genieten wij er nog iedere dag van, het fotoalbum is nu helemaal klaar en het is een mooi verhaal op zich geworden, van de eerste dagen vol spanning tot en met de laatste dag dat Jack moe , voldaan en geheel ontspannen weer naar huis ging, ook nu genieten wij vaak van onze stoere bink. Wij wensen jou Jack en alle andere kinderen die met de Dolfijnen getraint hebben nog een hele mooie en leerzame toekomst. XXXXX Een dikke knuffel voor allemaal.

 • Wim Zuidgeest

  Dag Jack, Angelique en Ruud,
  Met nog de spierpijn in de benen van drie uur spinnen voor de stichting Nicolette
  was ik de website eens aan het doorlopen. Daarbij het dagboek weer eens bekeken van Jack.
  Goed te zien wat zo’n dolfijnen therapie voor een kind, ouders en grootouders kan betekenen. Goed om ook Piet en Riet op de foto’s tegen te komen.
  Groeten, Wim Zuidgeest.

 • Mary Noordam

  Het is mooi om te zien hoe Jack zo aan het genieten was met de dolfijnen en hoe goed hij zijn best heeft gedaan! Ik hoorde het van Natalie dat jullie daar heen gingen. Wat fijn dat jullie de kans kregen om dit te doen!!
  Leuke verhalen om te lezen!
  Groetjes Mary

 • Nancy van Kleef

  Beste familie,

  Wat een ervaring voor jullie, maar vooral voor Jack om dit mee te maken. Het dagboek vertelt zo prachtig hoe dit voor jullie was.
  Ik hoop dat de dolfijn therapie heel veel goeds heeft gebracht en nog mag brengen.

  Een ontroerde groet,
  Nancy van Kleef (SOS Retail)

 • Familie Thea en Ton Ballering

  Lieve familie,

  Via opa Piet zijn wij geattendeerd op jullie/zijn reis met zoon/kleinzoon Jack.
  Wij hebben tijdens jullie reis dikwijls aan jullie gedacht.
  Het dagboek las als een spannend boek, wat een mooie reportage hebben jullie ervan gemaakt.GEWELDIG. De foto’s gaven een blijk van Jack ’s gevoelens.
  Het ontroerde ons soms.

  Veel succes in de toekomst met jullie stoere Jack.

  Thea en Ton

 • Anita Scholtes

  Hoi Angelique, Ruud en Jack,

  We hoorden dat jullie op reis zijn geweest naar Curacao en we hebben zojuist met heel veel plezier en ontroering jullie verhaal gelezen. Het is echt heel bijzonder. Geniet nog heel lang na van deze mooie reis!
  Groetjes, Richard, Anita, Mathijs en Olav Scholtes

 • len burger

  hoi Jack en fam.
  WELKOM THUIS!!!!!
  Was wel gaaf thuis komen.
  Fijn dat het zo goed gaat!!!!
  Kom je nu snel een keertje spelen.
  doei len

 • Hoi Over buren

  Welkom thuis wat super allemaal hoor.
  Wat is het ventje voor uit gegaan als ik dit zo lees.
  Jack heeft er echt van genoten.
  bedankt dat je ons mee heb laten genieten van de foto s en de verhalen.
  Hier kunnen jullie voorlopig mee verder
  liefs jos en marja

 • loek en jeannet heddes

  Lieve allemaal,
  Het waren weer kippenvel verhalen met een lach en een traan!
  Het aller belangrijkste is dat Jack zo genoten heeft en dat jullie weer handvaten
  hebben gekregen om thuis mee aan de gang te gaan.
  Het zal wennen zijn om geen mooie verhalen en foto’s te kunnen zien van jullie.
  Jack is echt een grote kanjer,maar jullie zijn ook echt super ouders voor hem en jullie halen alles uit de kast om het voor hem zo optimaal mogelijk te maken!
  Ga thuis ook weer heerlijk genieten en met zoveel mooie momenten gaat dat zeker lukken.
  Dikke knuffel voor allemaal van Loek en Jeannet

 • Hallo Allemaal,
  Zojuist de mooie reportage bekeken….Leuk om er een collage van te maken!
  Knap dat Jack op een skippybal durft,een prachtfoto met een bigsmile…..
  We zullen het dagboek gaan missen,geniet nog na!
  Wij wensen jullie een voorspoedige reis en gauw tot ziens in het Westland!
  Groetjes de van Schietjes

 • shirley blom( heddes)

  via mama van jullie verhalen gehoord en ben gelijk even gaan kijken!
  wat een bijzondere verhalen en foto;s een ervaring om nooit meer te vergeten en zo bijzonder om mee te mogen maken!!!
  dit is iets om altijd op terug te blijven kijken. ik kreeg al een brok ervan in mijn keel, laat staan wat het voor jullie betekent!!
  liefs shirley ( dochter van loek en jeanet heddes )

 • Sanne de vries

  Lieve Jack en familie

  Wat ontzettend gaaf om jullie dagboek te lezen!
  Wat een kanjer is Jack zeg! Sanne heeft ook elke dag van de nieuwe foto’s genoten!
  Fijn dat hij zoveel geleerd heeft en jullie zoveel handvaten hebben gekregen.
  nu weer thuis en er mee aan de slag, heel veel succes!

  dikke kus van Sanne
  groetjes Gert en Dittie

 • Lieve buurtjes,

  Weer thuis ,maar wel met een koffer vol schitterende ervaringen, herinneringen en veel goede tips voor Jack. Geniet heerlijk na en fijn dat jullie ook hier weer zo,n warm onthaal hebben.Bedankt voor het mee mogen genieten van de ontroerende verhalen en prachtige foto,s.

  Groetjes Gerard en Corrie

 • danielle

  Hoi allemaal!

  We wensen jullie een goede reis toe! Bedankt voor alle gezellige en bijzondere momenten!

  Jullie gaan weg en het gaat stormen….hoop dat jullie op tijd vertrekken en dat er geen vertraging komt door het weer. Ons zwembad is zojuist leeg gewaaid;-)

  Groet van Martijn, Jessica, Kirsten, Danielle en Esmee.

 • Brenda

  jeetje zeg ik heb met tranen in mijn ogen jullie reisverslagen gelezen…wat fijn dat jullie dit hebben kunnen doen met Jack.

  groetjes Menno, Brenda, Tim en Sem

 • jannievan spronsen

  hoi allemaal
  prachtig om dit mee te maken,het is heel bijzonder.ik wens jullie een hele fijne week en goede reis terug.groeten van jannie

 • Nico en Pieta

  Hallo lieve allemaal
  En in het bijzonder voor Jack wat heb jij je best gedaan ben trots op je
  Na het lezen van de verhalen en de foto,s krijg je een beetje de indruk wat deze stichting teweegbrengt,en met de hulp van de meiden en de dolfijnen
  Wij vonden het heelbijzonder en we hopen voor Jack dat dit heel veel voor hem betekend heeft
  Goede reis terug en een dikke voor Jack

  Gr Nico en Pieta

 • Ceciel Post

  Zo….na een paar dagen hollen,vliegen en genieten in Barcelona even in alle rust het verslag van afgelopen week gelezen. Ik ben het met alle medelezers eens het was geweldig, ik heb er weer super van genoten!!! Wat kan een week doen zeg, echt mooi om dat te zien.Jammer dat dat voorbij is, maar dat geldt voor jullie natuurlijk nog veel meer. Nog een fijne tijd daar, geniet ervan!! Groetjes Ceciel

 • Mario en Diana

  Hallo,
  Wat leuk om te lezen dat Jack zoveel vooruitgang heeft geboekt.
  Een hele ervaring rijker!
  Voor jullie een hele goede terugreis,met hele mooie herinneringen.
  Mario en Diana.

 • pieta en cor

  Genoten van jullie verslagen en foto’s uiteraard, wat heerlijk om te zien dat eigenlijk iedereen er van genoten heeft jullie daar wij hier middels de verslagen e.d. Het belangrijkste is denk ik de handvaten die jullie meekrijgen en hier mee verder kunnen gaan en hopen dat jack daar no verder mee groeit. Goede terugreis en gezond weer terug.
  Groetjes Pieta en cor

 • Ad en Ans van Vliet

  Hoi Ruud Angelique en Jack
  Jammer dat het nu voorbij is,kunnen jullie niet elk jaar op vakantie naar de Dolfijnen op Curaceau? het lijkt me zo heerlijk om in deze omgeving zo intensief met Jack bezig te zijn en hem zo vaak zo heerlijk te zien lachen !!!
  Die ene foto van Merel Gee Gee en een Lachende Jack heb ik gelijk uitgeprint en een leuk plaatsje gegeven.
  Nog een paar feine dagen en een goeie reis terug.
  liefs Ad en Ans

 • Richard en Linda

  Hoi Ruud, Angelique en Jack,

  We hebben echt genoten van jullie dagboek en foto’s, we zullen het zeker gaan missen. En wat fijn dat Jack het zo goed gedaan heeft en zoveel geleerd heeft. Echt geweldig! Wij wensen jullie een hele goede terugreis en gezellig dat jullie er volgende week weer zijn.

  Groetjes,

  Richard, Linda, Mats en Marijn

 • charles en Tineke

  Hoi lieve mensen,

  Genoten hebben we van jullie dagboek en wat mooi dat er een vooruitgang is en wij hopen dat jullie hiermee verder kunnen. Wij wensen jullie een goede terugreis en zien jullie graag terug naast ons stekkie !!!
  Groetjes Charles en Tineke

 • Willem en Tilly Brons

  Tjonge, ´t is al weer voorbij! Wij hebben elke dag met grote nieuwsgierigheid en bewondering jullie verslagen gevolgd. Wat is die kleine kanjer vooruit gegaan in deze weken en wat hebben wij ook een bewondering en waardering gekregen voor de manier waarop jullie als ouders hiermee zijn omgegaan. En inderdaad, pa zei het al: Robin, wat een mooie foto´s! Wat Leen met bloemen doet, doe jij met dit verslag. Het waren telkens weer prachtige en sprekende illustraties bij de warme verhalen.
  Voor de toekomst wensen we jullie sterkte in de verdere opvoeding van Jack. Niet alleen hij is een kanjer, maar dat geldt ook voor jullie! Een goede thuisreis gewenst en we zien of spreken jullie vast nog wel eens (en anders horen we dat wel via pa en ma)enne…de stichting kennen we nu zeker en die zullen we aanbevelen in onze Achterhoekse kring!
  Een hartelijke groet van
  Willem en Tilly Brons

 • Wim, Esther, Thijs en Rens

  Hoi Jack, Angelique en Ruud,
  Wij hebben enorm genoten van jullie belevenissen! Geweldig om iedere dag weer te lezen. En Jack, man, wat heb jij het goed gedaan! Super!
  Groetjes van Wim, Esther, Thijs en Rens Grootscholten

 • len burger

  hallo allemal

  We gaan in een gat vallen als jullie thuis zijn.
  Geen mooie foto’s en verhalen meer.
  Met heel veel plezier het gelezen en bekeken.
  Hele goede reis met zijn allen.
  Jack, ik ben vandaag 5e geworden met een hardloopwedstrijd in het dorp.
  Wel niet zo stoer als met dolfijnen zwemmen maar ik was wel heeeeel moe!!!!!
  Ik vond jou super om te volgen!!!!
  doei doei len

 • Stichting Nicolette

  Lieve allemaal,
  Jammer hé, het is voorbij!!! Deze bijzondere therapie jullie zo gegund!! Wat geweldig om te zien hoe Jack is gegroeid de afgelopen 2 weken. Wij hebben genoten van jullie verhalen en foto’s! Jullie hebben weer nieuwe handvaten mee naar huis gekregen, ga hier mee door!! Wij wensen jullie morgen een hele goede terugreis, en er zal heel wat af gepraat gaan worden! Lieve groet, Anne-Mieke

 • Opa en Oma de Ruiter

  Ha Jack, Ruud, Angelique en verdere delegatie, het is echt jammer dat dit het laatste verslag is uit Curacao, we zaten dagelijks met smart tewachten op het verslag en foto’s (jullie wel bekent), maar ook de reacties waren altijd hartverwarmend en soms ook heel duidelijk (verslagje Rick en Mieke), we hebben met tranen in onze ogen gezeten (vaak ook van het lachen) al met al zijn dit twee weken geweest die 2 maanden leken als je ziet wat er allemaal gebeurde. Ruud en Angelique onze complimenten zoals jullie de leuke maar ook de moeilijke momenten wisten te verwoorden, Robin mocht je zonder werk komen te zitten, dan kan je zo aan de gang als fotograaf, Piet en Piet bedankt voor jullie support ter plekke en vooral Stichting Nicolette die dit alles mogelijk gemaakt heeft, BEDANKT!!!!!!!!
  Opa en Oma de Ruiter

 • kiona, ruud en tycho

  Hallootjes allemaal!!!
  Wat een super gave en mooie foto’s!
  Echt super om jullie verhalen te lezen!
  Hele dikke knuffel voor Jack!!!!!!
  Liefs Ruud Kiona en Tycho

 • Rick Vellekoop

  Ik wil Opa leen en Oma Lia de Ruiter weer welkom heten in hun eigen tuin buiten. Na 14 dagen alleen maar binnen te hebben gezeten achter hun computer om de verslagen van en over Jack en zijn dolfijnen met hun dames te hebben gelezen keer na keer. Alleen werk en boodschappen waren nog net belangrijk genoeg om even achter hun laptop vandaan te kruipen. Welkom terug buiten . Nu nog afkicken om zonder deze geweldig spannende verhalen en schitterende foto’s te kunnen leven…!!! De Buurman (was wel lekker rustig hihi)

 • Elly

  Lieve mensen,

  Net alle verhalen en foto’s gelezen en gekeken van de laatste week! (ik was in Frankrijk en heb jullie kunnen volgen op m’n telefoon, maar dat was zeer beperkt!) Maar nu ben ik weer helemaal bij en ook ik heb genoten!!! Wat moet jullie leven op Curaçao een aaneenschakeling van hoogtepunten zijn! Geweldig!
  Ook fijn dat (o)ma Lia en (o)pa Leen op afstand zo mee kunnen genieten!!
  Lieve mensen: wat een mooie herinneringen zullen jullie hier aan overhouden!! Houd ze vast!!
  En Jack …….. je bent een kanjer …. ga zo door!

  Liefs van Elly

 • Lieve ome ruud en tante Angelique,
  Ik zou het heel fijn vinden als jullie wat informatie voor me mee
  zouden nemen.
  Het is mischien ook wel leuk als ik een stukje film kan laten zien!
  En natuurlijk foto’s van die vrolijke Jack met gee gee!
  xxx en tot snel

 • Hoi allemaal, wat jammer dat het er alweer bijna op zit voor jullie!
  We hebben erg genoten van alle verhalen en foto’s!
  Het was elke morgen weer een feestje om alles te zien en te lezen!
  En Angelique, wat heb jij een verborgen talent zeg, je kan zo een boek uitbrengen!
  Wij kijken er weer naar uit om jullie te zien en we hopen dat de reis terug net zo goed gaat als de heen reis! Neem die overheerlijke warme zon mee naar Nederland, dan hebben wij er ook nog plezier van! xxx van ons

 • Koos en Corry van Dijk

  Een hele goede reis naar jullie home.
  Prachtig om dit hele verhaal te lezen

 • Opa en Oma de Ruiter

  Hé Jack, nu ik dit zit te schrijven, ben jij aan je laatste sessie bezig, ik moet er niet aan denken dat we straks geen leuke foto’s meer van je krijgen, spelend en trainend met Gee-Gee, Merel, Jessica en die ondeugende Noa, over de leuke verslagen gemaakt door Papa en Mama, we zullen wat anders moeten gaan verzinnen om onze tijd nuttig te besteden, ons leventje stond wel een beetje op z’n kop hoor, iedere keer naar de computer, even kijken of er weer wat nieuws opstond, hetzelfde gold voor Fasebook, ook daar werd driftig gebruik van gemaakt, al met al waren het een paar drukke weekjes en niet alleen voor Jack, ik denk voor het halve Westland, de andere helft was met Daniëlle in de weer.
  Maar we zijn ook weer blij als jullie straks weer thuis zijn om dan jullie verhalen en belevenissen te horen.
  Voor nu alvast, tot gauw, geniet nog van de laatste paar dagen in Curacao.
  Groetjes Opa en Oma

 • Ernst en Maaike

  Wat moeten we nou als de therapie voorbij is… Het ging net zo lekker om iedere dag jullie mooie belevenissen te lezen!!
  Geniet nog ontzettend met elkaar! Het is zooo indrukwekkend allemaal.
  Liefs Ernst, Maaike, Rik en Fem

 • Opa en Oma de Ruiter

  Ha Jack, aan de foto’s kun je al te zien dat je het vreselijk naar je zin had, jij kleine duvel in de auto en daar buiten zitten te miepen en dan blijkt dat het je allemaal te traag gaat en dat je zo snel mogelijk naar je vriendinnen op het dock en in het water gaat, Opa heeft al een mooie foto van je op het hoofdscherm van de computer gezet, dus als we de computer starten zien we direct die olijke toet van je, nu zijn we benieuwd naar het verslag van vandaag, een dikke knuffel en een high fife van Opa en Oma xxxx

 • diana en jan willem

  Hallo allemaal,

  Wat een schitterend dagboek.We hopen dat jullie dagen langzamer voorbij gaan als onze. We vinden het heel ontroerend om te lezen hoe Jack geniet en vooruit gaat en fijn dat jullie ook worden geholpen met allerlei tips. Is Jack nu ook (beter) gaan lopen?? We horen het vast allemaal van Robin volgende week. wat een superfoto met jullie allen in het water.
  Geniet nog even. Gr aan Robin

  Liefs Diana en Jan-Willem

  • jack

   Hoi Diana en JW,
   Het lopen gaat nog niet echt veel beter maar hij staat wel heel stevig op zijn benen. Potentie is er ieder geval!
   Groetjes van ons.

 • Lisette Botman

  Hoi Angelique, Ruud, Jack en verdere familie

  Het is goed om te lezen dat Jack het zo naar z’n zin heeft en veel leert (en jullie natuurlijk ook). Helaas zit het er al bijna op maar geniet er nog maar even extra van deze laatste dagen tussen de dolfijnen!

  groetjes Lisette

 • jolanda vastenhout

  Hoi Angelique Ruud en natuurlijk Jack
  wat is dit leuk om te volgen en erg indrukwekkend .
  wist niet goed wie jack was maar weet nu veel meer van hem,erg leuk
  geniet er nog met z,n alle van.
  deze vakantie zal je niet meer vergeten..

  gr jolanda vastenhout

 • Hoi Ruud angelique en jack
  Wat is het prachtig om de fotos te zien hoe jack geniet en wat ziet hij er goed uit.wat een ervaring he om met dolfijnen te zwemmen.
  fijn dat het allemaal zo lekker gaat .
  Geniet er maar van
  liefs jos en marja

 • Colinda

  Hallo Allemaal,

  Wat een mooie foto`s weer.Fijn dat we zien dat jack het naar zijn zin heeft en veel leert.En Angelique ook jij leert wat deze vakantie… (je wist alleen hoe een laptop aan moest doen) En nu schrijf je hele verhalen… Echt super dat we jullie kunnen volgen. Geniet nog van de komende dagen.

  Liefs Wal en Colinda.

 • Linda

  Hallo Angelique & Ruud & familie en natuurlijk de grote kanjer Jack.

  Door het lezen van jullie verslagen, krijgen wij iets mee van hoe jullie het daar hebben.
  Dit is in 1 woord geweldig!!! Hoe goed Jack het daar met zijn nieuwe vrienden en vriendinnetjes heeft, is ontroerend.
  Geniet er allemaal van, wij blijven jullie volgen.

  Groetjes Linda (ander sportmaatje van Angelique)

 • Hoi Allemaal,
  Wat is het toch gaaf zeg dat jullie ook met de dolfijnen hebben mogen zwemmen en wat leuk om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben!
  We zijn stiekem wel erg jaloers op jullie, wat zijn het toch geweldige beesten!
  We wensen jullie nog een paar hele leuke en leerzame dagen toe en hopen dat jullie en Jack thuis hiermee verder kunnen! xxx van ons

 • Erica en Johan

  Hai Ruud, Angelique, Jack en de rest.
  Mooi om te lezen en te zien wat Jack en jullie allemaal meemaken daar, en wat een nieuwe dingen Jack allemaal leert en kan, geweldig!
  Geniet nog van alles daar.
  Liefs van Erica en Johan

 • hey jack,
  ik zou graag mijn spreekbeurt over stichting nicolette willen
  houden.Omdat ik zie dat jack het heel erg naar zijn zin heeft,
  maar ik heb een vraagje: ik weet niet of er genoeg informatie voor is!
  ik hoor het graag zo snel mogelijk!
  xxx anouk

  • jack

   Hoi Anouk,

   Er is genoeg informatie over stichting Nicolette, maar er is veel meer informatie over dolfijn therapie, zullen daar wat informatie over meenemen?

   kusjes van ons!

 • Opa en Oma de Ruiter

  Wat supergaaf om te zien hoeveel plezier jullie hadden bij het zwemmen met de meiden en dat jullie nu ook een beetje mee krijgen wat Jack ervaart.
  Wat een lekker ding heb jij aan de haak geslagen Robin, daar mag je wel mee thuis komen, maar ik ben bang dat je haar met Jack moet delen, want die begint ook langzamerhand een charmeur te worden.
  Knap van je Jack dat je veel opdrachtjes staande doet, dan ben je echt een grote stoere vent.Je zal Merel en Jessica wel gaan missen, maar je hebt in iedergeval een hele leuke foto van ze.
  Nog een paar hele leuke en leerzame dagen met elkaar!
  liefs Pa en Ma

 • Marry

  Hallo allamaal,
  Wat een prachtige foto’s en zoveel al.
  Wat zijn jullie allemaal blij en vrolijk, wat een plezier in dat water,
  en een kusjes dat de dolfijnen krijgen.
  Een knappe jongen is Jack maar ook diegene die de foto’s maakt doet het goed.
  Wat is Jack groot als die staat. Zelfs ik kijk iedere dag en weet nu ook
  hoe ik de foto’s moet bekijken, wens jullie allemaal nog veel succes
  groetjes Marry

 • cor en pieta

  Wat een vreselijk stoere bink ben je toch en pap en mams hebbe je ook nog zo’n shirt aan gegegeven met motor erop, het ziet er allemaal goed uit. Geniet er nog lekker van en doe je best kerel het is voor ons ook een genot om je te zien en dat je het zo goed doet. Jammer dat ze het eiland niet 6 uur deze kant op kennen vliegen anders kwamen we even bij je kijken, maar 4 uur in het vliegtuig is voor ons zat. Veel plezier en succes nog. Liefs Pieta en Cor

 • Bart en Marijke

  Dat Jack geniet van het water en de dolfijnen zien we op de vele mooie foto’s.maar wat leuk om te zien dat jullie(Ruud,Angelique en Robin)ook zoveel plezier met hun hebben,geniet nog van de laatste dagen!
  Liefs Bart en Marijke

 • Annemieke

  hoihoi Fam de Ruiter,

  wat een super mooie verhalen over Jack’s avonturen. geweldig om te lezen allemaal. en super veel respect voor jullie. geniet nog deze laatste week.

  groetjes Annemieke

 • len burger

  Hoi Jack

  Super om alles te volgen.
  Kom je na de vakantie een keertje bij mij spelen.
  Kunnen jouw mama en mijn mama even lekker kletsen foto’s kijken en een bakkie/wijntje doen.
  maar geniet eerst nog maar lekker daar want het gaat zo snel.
  doei doei len

 • Zoë en Wim en Bep van Valkengoed

  lieve Jack
  Vind je het leuk bij de dolfijnen?
  Ik zou ook wel met dolfijnen willen zwemmen zou ik Super Gaaf vinden!
  Ik zit op zeilen dat is ook heel leuk.
  Samen met oma Bep heb ik je foto’s gezien, leuk joh!
  Groetjes van Zoë, Oma Bep en Opa Wim

  • jack

   Hoi Zoë,

   Ik vind het heeeeel leuk bij de dolfijnen, vind jij het ook zo leuk bij het zeilen?
   Als je de foto’s van de dolfijnen uitprint dan ben je er ook een beetje bij.

   Groetjes van Jack.

 • Opa en Oma de Ruiter

  Ha superman, gelijk alweer goed je best doen in de nieuwe week, we zijn super trots op je hoor en die stok die moeten ze voortaan maar eens goed aangeven, je bent toch geen voetballer die stokken wegkopt, een bal is tot daar aan toe.
  als je vandaag niet genoeg aandacht krijgt omdat iedereen nu van de dolfijnen wil genieten, zet je maar een keel op, ze zijn er per slot van rekening voor jou.
  Nou grote vent, we hopen dat je nog een paar leuke dagen hebt. Een hele dikke knuffel van Opa en Oma de Ruiter.

 • Rick Vellekoop

  Hoi allemmaal in curacao. Wat een genot om jullie verhalen te lezen. Wat is het daar toch mooi daar op die “pontjes brug” en zijn omgeving. Geniet er van en sterkte met Jack en zijn sessie. Ik heb alleen medelijden met Oom Robin. Wat is het toch sneu dat jack wel en hij niet mag douchen met de dolfijn damens. Maar misschien heb hij dinsdag een kansje na het zwemmen met de dolfijnen. Fijne dagen nog

 • Quinty Zegwaard

  lieve Jack heb je het leuk in Curacao ik zou het zelf ook wel willen zwemmen met de Dolfijnen ik vond je foto’s zo leuk je begint het ook leuk te vinden he?
  ik zou die foto’s wel als poster willen mijn papa gaat het op de winkel uitprinten en dan hang ik het boven me bed en op de deur.
  dag lieve Jack veel plezier verder.
  xxxxxxxx Quinty

  • jack

   Hoi Quinty,

   Wat leuk dat je een dolfijnposter boven je bed wil hangen.
   Ik ga dat ook aan pappa vragen zodat ik nog heel lang aan de dolfijnen kan denken als ik terug ben.

   groetjes Jack

 • Fam. Zandstra

  Hallo allemaal!

  Jack alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Heel bijzonder om het te vieren in Curacao.
  Wat is dit dagboek ook geweldig om te lezen. Wat fijn dat jullie zo veel leren en meemaken. We leven echt met jullie mee door de dagboek-verhalen.
  En wat een mooie foto’s! Ook in het webalbum! Fijn dat jullie de foto’s ook zo openbaar delen met iedereen. Ik zal vast eens een dolfijn-plaatje gebruiken, want jullie foto’s zijn echt super mooi, dank je wel daarvoor. En leuk dat jullie alles zo goed beschrijven.

  Nog veel plezier en succes!

  Groet,

  Fam. Zandstra
  (Ben, Paula, Wybe en Coen)

 • Tonny en Rien

  Hallo allemaal
  wat geweldig toch om alles te lezen en te zien dat het zo goed gaat. de foto´s spreken voor zich.
  we kijken elke dag uit naar jullie berichtjes.
  groet Rien en Tonny

 • Wybe en Nellie Epema

  Hoi Jack Ruud en Angelique,
  Wat een intensieve dingen beleven jullie met elkaar op Curacao. Wat een ervaringen. Wat leuk om over de ervaringen en vorderingen van Jack te lezen en te lezen dat Jack er ook zo van kan genieten. Geniet er zelf ook dubbel en dwars van.
  Wybe en Nellie

 • Wilma Froklage

  Hoi hoi,

  Wat een superleuke (en lange) verhalen schrijven jullie. Erg leuk om te lezen! 🙂 En uhhhh…. ik ben best wel een beetje jaloers op Jack hoor, hihi. Prachtdieren die dolfijnen!

  Heel veel plezier nog en hopelijk met goede resultaten naar huis.

  Lieve groetjes,
  Wilma

 • stichting nicolette

  Lieve Familie,
  Ik lees uiterraard altijd alle dagboeken, maar die van Jack is echt genieten!!
  Wat geweldig dat hij het zo goed doet en jullie zijn modelouders voor de stichting!
  Groetjes Miranda

 • Richard en Linda

  Hoi Ruud, Angelique en Jack,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Ruud!
  Wat fijn om te zien en te lezen dat Jack het zo goed doet. Ook wij hier kijken iedere dag weer uit naar een nieuw verslag en nieuwe foto’s.
  Wij wensen jullie ook een hele mooie 2e week toe!

  Groetjes,

  Richard, Linda, Mats en Marijn

 • Nico en Pieta

  Hoi Lieve familie
  Ruud Gefeliciteerd noch met je verjaardag
  Wat genieten wij van de verhalen en de foto,s krijg er soms kippenvel bij ,wat mooi allemaal en dat het zo goed gaat je ziet dat knapie gewoon genieten, geweldig,
  Geniet er maar lekker van met elkaar
  Dikke kus Nico en Pieta

 • jannievan spronsen

  hallo familie van jack
  wat prachtig,wat jullie daar mee maken.ik heb het vanuit gran canaria ook gevolgd.
  wat geweldig hoe ze dat daar doen.dat die beesten uit de zee daar aan mee kunnen werken.wij hebben ook een mooie vakantie gehad met 31 graden.ik heb het in een pubcafe in hotel gratis kunnen volgen.nog veel sukses de komende week.ruud van harte groeten jannie van spronsen

 • marianne van heemst

  Ooooo wat mooi om Jack zo te zien samen met de Dolfijnen.
  Dat is een beleving voor hem en voor jullie.Je ziet hem steeds meer genieten hé.
  Elke dag,wat fijn voor hem en voor jullie.
  En wat super Angelique dat je vader en moeder erbij kunnen zijn en Robin zodat ze dit mee kunnen beleven met jullie.
  We beleven dit ook allemaal met jullie mee, op deze manier heel fijn.
  Wensen jullie nog heel veel mooie momenten samen.
  En papa Ruud natuurlijk van Harte gefeliciteerd.
  Ook Angelique en de fam.

  Liefs Erik en Marianne.

 • Ernst en Maaike

  Ruud, van harte gefeliciteerd! Bijzondere verjaardag zo in het zonnige Curacao…
  Groetjes Ernst, Maaike, Rik en Fem

 • Danielle en cas

  Wat leuk om jullie verhalen te lezen! En wat is jack alweer gegroeid, zie ik op de foto’s! Fijn dat jullie een leuke tijd hebben. Wij hebben ook erg veel aan de tips gehad, vooral over de prikkelverwerking van Steffi! Doe je haar de groetjes van ons? Ik hoop dat Jack net zoveel (of meer!) leert als cas van de therapie. Cas loopt inmiddels!
  Een hele fijne, leerzame tijd tiegewenst!
  Daan en cas

 • Purdy

  Hoi,
  Echt super gaaf wat Jack allemaal mag meemaken en dat die er ook steeds meer lol in krijgt. Erg leuke foto’s om hem zo te zien genieten met de dolfijnen. Misschien moeten we maar een groot zwembad in de achtertuin maken haha?
  Veel plezier nog de laatste dagen! En gefeliciteerd met je verjaardag Ruud! Mooie plek om je verjaardag te vieren toch?
  Groetjes en een dikke knuffel voor jack!
  Purdy

  • jack

   Zullen we de tuin doorbreken en een heel groot bad maken?
   ik vind dit hier ook wel een perfect baantje voor jou, kan je een beetje oefenen in onze achtertuin.

   tot volgende week.

 • Denice

  Hoi fam. de ruijter!

  Leuk om alle berichtjes te lezen en leuk om de foto’s te zien dat jack lekker aan het genieten is!!

  Ruud, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Geniet nog maar lekker de laatste dagen.

  groetjes Denice

 • Marry

  Hallo allemaal,

  Ruud van harte gefeliciteerd met je verjaardag, nog vele
  gezonde jaren geniet er maar lekker van, fijne dag allemaal.

  doei Marry

 • loek en jeannet heddes

  Lieve allemaal,
  Wat geweldig om te lezen en te zien hoe Jack het allemaal doet.
  Wat zullen jullie trots zijn op jullie mannetje!
  Ruud van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Geniet van het eiland en we wensen jullie weer een super week toe met de dolfijnen.Complimenten hoe jullie alles verwoorden en de mooie foto’s die jullie met ons allemaal delen.
  Liefs van Loek en Jeannet xx

 • Ted en Nel van Dijk

  Hoi Allemaal, Het komt steeds op het zelfde neer maar het is geweldig jullie belevenissen te volgen. Ruud jij via deze weg gefeliciteerd en neem er allemaal maar een borrel op, die zal wel smaken in de warmte. Super hoe die meiden met Jack bezig zijn, met zoveel aandacht en liefde. Lekker nu even weekend houden en wat van het mooie Curacao gaan bekijken, dan kunnen jullie de 2de therapie-week er weer tegen aan. Heel veel succes, we blijven volgen.
  Liefs Ted en Nel

 • Koos en Corry van Dijk

  Hallo lieve familie,
  Wat is het fijn om dit dagboek van Jack te lezen.
  Iedere avond de side openen en meemaken wat Jack die dag weer heeft beleefd prachtig om te lezen en de vorderingen te volgen.
  Groetjes aan allemaal!!!!!!!!!
  Koos en Corry van Dijk.

 • len burger

  Hallo allemaal

  Ruud gefeliciteerd.
  En heel goed weekend met zijn alle.
  Wij hebben ook de zon!!!!
  groetjes van ons

 • Mieke

  Hoi Ruud.
  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Is het gelukt met de boodschappen?
  Heel veel plezier dinsdag met Angelique en Robin.
  En we zien de foto’s wel weer.
  Groetjes Mieke.

 • pieta en cor

  Ruud van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren met zijn allen, fijn om te lezen dat jack weer zo goed gereageerd heeft en zo’s bofferd was om met drie dolfijnen te mogen zwemmen. Geniet van het wekend en het bezoek aan willemstad wij moeten het maar met willemstad in zeeland doen, verschil moet er wezen, geniet er lekker van met elkaar.

  groetjes aan allemaal pieta en cor

 • Opa en Oma de Ruiter

  Ruud gefeliciteerd met je verjaardag, geniet ervan met zijn allen, geniet nu ook van de omgeving zoals we in je album konden zien, wat je ons door mailde, erg leuk met die straatjes, bruggetjes en marktplein. als jullie weer thuiszijn vieren we je verjaardag wel eens dunnetjes over. Nog een fijne dag.
  groetjes (o)Pa en (o)Ma

 • Wendy van Dijk

  Hallo allemaal daar in Curacao,

  Wat leuk om jullie zo te volgen via deze site, facebook en album.nl. Geniet vandaag van de verjaardag van Ruud. Gefeliciteerd. :-).

  Lieve groeten Wendy

 • Wally en Colinda

  Hey Ruud,

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag!!! Zal best lukken gezien de locatie!! We hebben weer genoten van Jack zijn dagboek!! Heerlijk dit gaan we nog missen volgende week.
  Dinsdag alvast veel plezier.

  Groetjes Wal en Colinda en de meiden.

 • Ha Ruud,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag toegewenst.
  Goh wat kan jij schrijven wij kijken er elke dag weer naar uit.
  Heerlijk om te zien dat Jack zoveel progressie maakt.
  p.s is er al een Intratuin ?

  Groetjes van Robert,Mariska en de kids

 • Hélène van der Meer

  Ruud van harte gefeliciteerd met je verjaardag en wat een rot plek om dat te vieren”.
  Deze verjaardag ga je zeker nooit meer vergeten. Alle andere ook van harte gefeliciteerd. Elke dag vanuit dit sombere nederland is het geweldig om de foto’s en dagboek te lezen en te bekijken. Nog veel succes de komende week!
  Veel liefs Hélène

 • Wim en Bep van Valkengoed

  Lieve Ruud,

  GEFELICITEERD! Fijne verjaardag en succesvolle week voor Jack gewenst.
  We leven met jullie mee en genieten van de verhalen en foto’s.
  Groeten aan jullie allen, liefs, Wim en Bep.

 • sandy

  Hallo luitjes!! Ruud, van harte geliciteerd met je verjaardag, dit wordt er ongetwijfeld eentje die je niet zult vergeten! Wat leuk om de verslagen te lezen en de foto’s te kijken, en wat doet Jack het goed!! Nog een fijne week daar met z’n allen 🙂

  xxx

 • Jeroen de Ruiter

  To my big brother Ruud, Angelique and of caurse the lovely Jack. First of all i would like you Ruud to wish you a happy birthday for tomorrow and hope you have a good one(ouwe zak). I would like to say to you both that i am extremely proud of the pair of you how you deal with jack’s condition. I take my hat off to the both of you for having so much patience. I have probably less patience with Poppy because she talks back to me as if she is a 10 year old(for other people she 5yrs old too). I’m so so glad that you have very good support from family and friends to help you with the progress of jack. I wish i could be there to give my support too but i hope that i can do that with this message and of caurse when i come over next year.
  To the fun bits now, i’m amazed how much Jack has progressed in the first week with the dolphins.Although his first few days seemed difficult for him, now his smile get bigger and bigger by the day and that means more pleasure for him and more pleasure and less stress for the both of you. It is difficult for a lot of people to go to new countries and try to get on with complete strangers straight away, but i think Jack is really doing well. Looking at the pictures Jack has got his work cut out but i’m sure he will manage. he is a fighter just like his pappa.
  Wish i could be there in the lovely sunshine to work on my suntan but it is not to be. I hope the second week goes as good as the first week and i will keep in touch.
  Greetings and lots of love from Jeroen, Caroline and Poppy. Give Jack a big kiss and cuddle from us.

 • Mario en Diana

  harstikke leuk die foto’s en verslagen van jullie en prachtig om te zien dat jack het zo naar ze’n zin hebt. nou nog een weekje genieten en morgen een hele leuke verjaardag gewenst.

  groetjes mario en diana.

 • Opa en Oma de Ruiter

  Hallo stelletje waterratten, wat boften jullie gisteren dat het weer zo’n super dag was, we hadden het al aan de foto’s gezien, maar als je dan het verhaal erbij hebt, maakt het helemaal af. Ook fijn dat jullie zo’n positief gesprek hadden met Steffi en dat je met haar adviesen direct met resultaat aan de gang kon, fijn om dat te lezen. Jack is echt een bofkont om met 3 dolfijnen te zwemmen en met Merel.
  Nou jullie volgende week. (wie maakt er dan de foto’s? moet ik effe overkomen(;o))
  Groetjes Pa en Ma P.s fijne oudejaarsavond Ruud.

 • Ellen van der Voort

  Hallo Allemaal,
  wat fantastisch om te lezen in het dagboek van Jack dat het zo goed gaat.
  De foto’s zijn erg leuk om te zien en geven een goed beeld hoe het er daar uitziet.
  Wij wensen jullie allemaal nog een fijne tijd toe en geef Jack een dikke knuffel.
  Groetjes, Ellen en Mylène van der Voort

 • Charles en Tineke

  Hallo buurtjes,
  geweldig om de belefenissen in het dagboek van Jack te kunnen volgen.
  Zullen we aan de Zijpe ook een stukje sloot afzetten en dan kwetterende vis als huisdier gaan houden?
  Geniet er lekker van. Ruud, morgen een prettige verjaardag. We zullen een wijnje op je drinken.
  groeten, de Wuppies

 • Stichting Nicolette

  Lieve Allemaal,
  De eerste week therapie zit erop……..!! Wat geweldig om iedere dag weer het dagboek te lezen en de foto’s! Jack wat heerlijk dat het goed gaat, en dat je zo kan genieten met de dolfijnen. Het is gebleken dat alle kinderen die therapie volgen een keer geen zin hebben……nou gelukkig daar heb jij ook last van!!! Nu even twee dagen rust, en een maandag er weer tegen aan!!! Geniet ervan!
  Inmiddels is Nicolette een vrijdag uit het ziekenhuis gekomen, ik wil iedereen die een kaartje heeft gestuurd bedanken!!! Lieve groeten Anne-Mieke Berkel

 • Mieke

  Jullie kijken ’s morgens gelijk op de computer, maar ik ook hoor.
  Even de foto’s bekijken en het verslag lezen.
  Heerlijk gezicht om Jack zo te zien lachen, maar ik wil jullie ook wel eens zien lachen op de foto met z’n allen, kan dat geregeld worden?
  Anders kom ik hem wel maken.
  Hier regent het toch maar, ik hoor het nog wel, groetjes Mieke

 • cor en pieta

  Jack en de rest van de familie wat een geweldige foto’s om te zien in je album, en wat gaaf om te zien dat je de lijn heb mogen ophouden waar de dolfijnen over heen sprongen, het zal allemaal een hele belevenis zijn en wij hopen dat je met alees wat je leert straks weer wat verder kan doorgroeien. Veel succes nog de komende dagen, het is iedere keer weer een genot om alles te lezen en te zien.

 • Ceciel Post

  Volgens mij kunnen julie niet anders dan trots zijn, er gebeurt zoveel in jack z’n koppie, en hij gaat daar naar mijn mening zo goed mee om, volgens mij willen wij af en toe te veel te snel van Jack. Ik ben al zo trots op hem, hij heeft in ’n paar dagen al zoveel geleerd, echt super!!! XXX ceciel

 • Harry en Anneke van Dijk

  Lieve reizigers

  Het is geweldig om jullie verslagen te lezen. Het is allemaal zo treffend en indrukwekkend beschreven.Dank je wel daarvoor. Ook voor de foto’s!!!!
  We vinden het echt heel fijn om Jack zijn capriolen te volgen. Wat een ervaringen. Wat een leerzame dagen.
  Veel moois nog gewenst op een zonovergoten Curacao.

  ome Harry en tante Anneke

 • john en tanja

  lieve allemaal.

  elke dag lezen we de verslagen. zooo mooi en ontroerend….
  jack wat ben jij ontzettend goed bezig zeg met de dolfijntjes. superknap van je hoor, stoere man!!!
  voor jullie allen: heerlijk genieten met elkaar en succes!!!
  JACK IS EEN KANJER!!!

  liefs john tanja liz en steyn!!!…

 • len burger

  Hoi allemaal

  Ik had vandaag zwemles in een gewoon bad zonder vissen.
  En die ring die je om die vis doet moest ik opduiken.
  Jack geniet van het lekkere weer je lieve familie om je heen.
  En die lieve zwemjuffen!!!!
  Je vader moet straks gewoon een zwembad in de tuin graven.
  Of we sturen een brief naar hart in aktie!!!!!
  groetjes aan iedereen len

 • Anja,Jolanda en Hanny

  Hoi Jack,

  Wat ben je toch een kanjer.
  We zien dat je het wel spannend vindt, maar er steeds meer van gaat genieten.
  Een hele dikke knuffel van alle juffen en kinderen uit je nieuwe klas en tot gauw.

 • Hoi,hoi Jack,Angeliqe Ruud en Oma Riet &Opa Piet.
  Wij genieten van de verslagen van Jack,als je die bigsmile van Jack ziet,geeft dat voor ons ook een goed gevoel! Dat het niet iedere dag gladjes verloopt met Jack,
  is begrijpelijk,wij hebben ook niet altijd overal zin in!
  Een goed weekend met elkaar en wij kijken uit naar het volgende verslag van jullie dappere manneke!
  Groetjes de van Schietjes

 • Jolanda, Hanny en Anja

  Hallo Jack,

  Wat ben je toch een knappe jongen.
  Het is geweldig om te zien wat je al hebt geleerd de afgelopen dagen.

  We zijn straks benieuwd naar al je avonturen

  Tot gauw een knuffel van je nieuwe juffen en klasgenootjes van de Carrousel

 • Elly

  Lieve mensen,

  Ook van mij maar weer eens een reactie!
  Wat heerlijk om elke dag weer jullie verhalen, foto’s en faceboekberichtjes te lezen! Prachtig om te volgen hoe Merel met Jack aan het werk is en zijn reactie daarop! Geweldig om z’n pretoogjes te zien!! En als je een dag geen zin hebt Jack, ook dat hoort erbij!! Hou je taai en geniet van de fijne dingen!
  Liefs voor jullie allemaal!
  Elly

 • Opa en Oma de Ruiter

  He Jack, wat kan jij al goed werken met je ja en nee knoppen, als je weer thuis bent kunnen we hele gesprekken voeren, dan hoef je alleen maar ja of nee te zeggen.
  Oma vind je net zo’n circus directeur die met zijn stok beesten aan het temmen is, gaaf hoor. Dat je zo af en toe even kwaad bent geeft niks, is Opa ook wel eens, die heeft ook wel eens ergens geen zin in, maar daar leren we ook weer van.
  Veel plezier vandaag en doe Gee-Gee en Nao maar de groetjes van ons en Merel natuurlijk niet vergeten hé… Groetjes Opa en Oma de Ruiter

 • Michel Bianca en Lorenza

  Jeetje , wat leuk om dit dagboek te lezen en hoe jullie alles beleven. De foto’s zijn echt geweldig, Jack lacht ook echt zo te zien en dat hij het echt naar zijn zin heeft.
  We wensen jullie nog een supertijd toe!
  Liefs

 • Maarten en Marry

  Hallo allemaal,
  Wat een leuke verhalen, heerlijk om te lezen,
  Robin wat een mooie foto’s ga zo door, wat een talenten zijn jullie schrijven en foto’s maken.
  Nog hele fijne leuke gezellige dagen, geniet er maar lekker van.

  groetjes Maarten en Marry

 • Wally en Colinda

  Hey Angelique, Ruud en Jack,

  Wat een leuk verslag weer… Ieder ochtend foto`s kijken en verslag lezen.
  Wat zal het saai als jullie weer terug zijn. (nog niet aan denken hoor!!)

  We zijn blij dat Jack het zo goed doet.

  Groetjes Wal en Colinda

 • Hoi Angelique Ruud en natuurlijk Jack
  Wat zullen jullie trots op jack zijn .grandioos .
  Als je de foto s ziet straalt het plezier van jack af.
  De warmte zal jack ook goed doen .
  Geniet er maar lekker van.we blijven het volgen.
  liefs jos en marja

 • Fam. Vriesen

  Lieve allemaal,
  Jeetje, ik heb eigenlijk geen woorden voor wat ik allemaal lees en zie… Wat een ontzettende mooie ervaring moet dit voor jullie zijn! En dan te zien dan Jack er zo goed op reageert, heerlijk! Daar doe je het tenslotte allemaal voor.
  Geniet er nog van en een dikke kus voor Jack!!!
  Liefs van Ronald, Natalie, Wessel en Stan Vriesen (vrienden van Robert en Mariska)

 • peter en Jose

  Ha Jack ,Ruud en Angelique geweldig om te lezen hoe het jullie en vooral Jack daar vergaat. Wat mij betreft hoef je de verhalen niet korter te maken hoor.
  Geniet van de tijd dat je nog daar bent en heel veel plezier daar.
  Groetjes Peter en Jose

 • Wim, Esther, Thijs en Rens

  Hoi Jack,

  Wat is het ontzettend leuk om jou verhalen te lezen! Wij volgen jou avontuur met bewondering! Geweldig! We wensen jou dan ook nog heel veel succes en plezier toe en doe je papa en je mama de groetjes. En geef Gee Gee ook maar een dikke knuffel van Thijs! (Thijs heeft ook met Gee Gee in het mooie bad gezwommen)

  Groetjes van Wim, Esther, Thijs en Rens Grootscholten

 • Sandra

  Hoi Jack en Angelique en Ruud
  Wat onwijs bijzonder om dit mee te mogen maken. En zo te lezen zijn zowel jij als papa en mama aan het genieten en natuurlijk ook opa en oma en oom Robin. Ik zal jullie blijven volgen nog heel veel plezier met je nieuwe vriendjes!!!

  Gr Sandra (sportmaatje van mama)

 • Willem & Bianca

  Lieve familie, ik heb er maar 1 woord voor en dat is geweldig !!

  Geweldig dat jullie deze kans gekregen hebben
  Geweldig om dit met elkaar te beleven
  Geweldig dat wij dit zo mee kunnen beleven (verslag niet korter maken !!)
  Geweldig al die foto’s
  Geweldig dat je Jack steeds meer ziet ontspannen en genieten
  Geweldig de bijzondere, liefdevolle therapeuten

  Het is echt GEWELDIG en dat allemaal op Curacao met een temperatuur van 30 graden… Ik kijk alweer uit naar de volgende belevenissen !!

  Heel veel liefs, Willem, Bianca, Nick & Bram

 • hallo allemaal daar in t zonnige oord
  ook ik ben fan geworden van t zwem avontuur van jack
  wat een stoere man zeg ..super dat t zo goed gaat met m ,
  ook voor jullie is t dan genieten
  geniet van elke dag.groetjes xx leanne

 • Bart en Marijke

  Hallo jullie daar!
  Wat is het toch steeds weer een genot om jullie berichtjes te lezen en de foto’s te bekijken,het is het eerste wat ik doe als ik thuis kom,’k wordt er zo blij van.
  Vooral dat Jack zo geniet, op die laatste fotos vooral.Door jouw verhalen Ruud, en door de liefde die de therapeuten uitstralen naar de kids toe,heeft stichting nicollette er weer een donateur bij,ik ga me gelijk opgeven!Wie volgt!!!!
  Nog een fijne tijd gewenst.

 • Opa en Oma de Ruiter

  Lieve allemaal. wat hebben we weer genoten van het verslag en de foto’s van die deugniet, je kan wel zien dat Jack zijn draai gevonden heeft en dat Jack zijn ogen weer een heerlijke ondeugende uitstraling hebben, wat is hij heerlijk ontspannen.
  We kijken ook met volle bewondering naar Merel en haar hele team, ook aan hen kan je zien dat ze er veel plezier aan beleven.
  Eerlijk gezegt, hadden we beter mee kunnen gaan met jullie, nu zijn we er ook de hele dag mee bezig, mailtjes, telefoontjes gesprekjes op straat, noem maar op, iedereen leeft mee, geweldig.
  Veel liefs Opa Leen en Oma Lia de Ruiter

 • therese

  Lieve allemaal;)
  Ook ik volg iedere dag jullie dagboek en foto’s.
  Super dat het zo goed gaat, en dat Jack het naar zijn zin heeft.
  Dat doet jullie vast ook goed:)
  Zou zeggen geniet ervan, en heeeeel veel succes!!!!
  Dikke kus van Tres.

 • Hélène van der Meer

  Lieve allemaal,
  Wat geweldig dat jullie daar nu zijn om de therapie te volgen en zo te zien en te lezen doet het Jack heel veel goed. Ik wens jullie de komende weken daar veel plezier en succes toe.
  Wij hier volgen jullie iedere dag.
  Veel liefs!! Hélène

 • Heid, David, Bjorn, Sven, opa Wim, oma Corrie

  Hoi familie,

  Goed om te lezen dat het goed gaat met Jack. Wij hebben er net 2 weken therapie op zitten met Bjorn en zijn erg tevreden met de resultaten. Wij hopen dat de therapie Jack zal helpen in zijn verdere ontwikkeling!
  Geniet ervan.

  Groetjes, Heidi, David, Bjorn, Sven, opa Wim en oma Corrie.

 • Ad en Ans van Vliet

  Hoi Ruud Angelique en Jack
  Wat fijn dat het zo goed gaat, leuk om te zien hoe Jack vooruit gaat, steeds meer ontspannen, en vrolijk.
  Zijn elke avond weer nieuwsgierig wat jullie schrijven en wat voor mooie foto s Robin nu weer genomen heeft.Helemaal super !!Zo kunnen we echt een beetje meegenieten.
  liefs Ad en Ans

 • Fam. Vellekoop

  Hoi allemaal,

  Wat een ontzettende mooie belevenis. En wat genieten wij van jullie verhalen. Echt fantastisch. Wij wensen jullie nog een fijne tijd en suc6 met de therapie. We blijven jullie volgen.

  Lieve groetjes Piet, Diana, Giovanni en Danilo

 • Ceciel Post

  Het is echt genieten, ik was in ’t begin lichtelijk jalours op jullie ( lekker weer, mooie omgeving)maar als ik het verslag lees is het alsof ik er zelf bij ben. Niet korter maken dus, tenzij je er geen tijd meer voor hebt. Onwijs gaaf om te zien hoe die kleine man verandert in een dag tijd, echt super genieten!!!
  Liefs Ceciel

 • len burger

  Hoi Jack

  Ik zou het niet durven!!!
  Wat is die vis groot en dan zo hoog springen.
  Super hoe jij dat doet.
  En erg leuk om te lezen(mijn moeder leest het voor want ik kan nog niet lezen)
  Wij leven mee!!!
  Groetjes aan iedereen van mij en papa en mama
  En nicolette krijgt een kaartje!!!

 • Pieter en Sonja van Dijk

  Hallo Jack, Ruud en Angelique,

  Natuurlijk lezen wij ook iedere dag de verslagen en bekijken we de foto’s. De begeleiding daar is super. Het is op de foto’s te zien dat Jack de tweede keer al meer kon genieten van de dolfijntherapie. Echt heel bijzonder om zoiets mee te maken. Geniet ervan en de groeten aan jullie allen!

 • Joukje Tensen

  Wat fijn voor jullie dat Jack de dolfijntherapie kan volgen,
  dit mooie bericht hoorde ik vanmorgen op de sportschool!
  Veel succes en geniet met elkaar!
  Groeten Piet, Joukje en Anneke Tensen.

 • Willem en Tilly Brons

  Dag lieve mensen.

  Gisteravond en vanmiddag de fotoverslagen bekeken en jullie dagboekverslagen gelezen. Wat is het geweldig om te zien dat Jack zo geniet. Inderdaad: een groot verschil met de eerste dag! Wat een kanjer is jullie kereltje. Dit geeft jullie als ouders vast een geweldige kik. Alles lezend en bekijkend blijkt dat opa Leen en oma Lia niet de enigen zijn die de oogjes niet droog houden! Wij hopen met en voor jullie dat het zo mag blijven. Veel plezier en sterkte gewenst en een dikke `high five` voor Jack.

  met groet
  Willem en Tilly Brons

 • Traute en Adriaan

  Hallo Angelique en Ruud!
  Via “Mijn album” alle foto’s gezien en hier de dagboeken gelezen. Wat leuk er zo deel aan te mogen nemen. Ontroerend de foto’s van Jack, hoe hij rustiger wordt en steeds meer vertrouwen en vriendschap met de dolfijn krijgt. Dank voor jullie berichtgeving, hartelijke groeten en veel succes verder,
  Traute en Adriaan.

 • Ernst en Maaike

  Lieve allemaal,
  Wat is het indrukwekkend om jullie verslag iedere dag te lezen…
  Wat doe je het goed, Jack! En wat fijn dat je nu in de ochtend de therapie kan volgen!
  We wensen jullie nog heel veel mooie momenten toe. En Jack, doe je best en geniet!!
  Liefs Ernst, Maaike, Rik en Fem

 • Ron, Yvonne, Bryan en Stacey

  Hoi Ruud, Angelique en Jack,
  Wat onwijs leuk om jullie dagboek te lezen.
  Heel veel plezier in het mooie Curacao, geniet van deze mooie tijd in deze mooie, zonnige omgeving. Wij houden jullie in de gaten !!
  groetjes, van jullie buurtjes, Ron, Yvonne, Bryan en Stacey

 • Opa en Oma de Ruiter

  Wat een heerlijke berichten als je dit verslag leest, zo’n verslag mag van ons twee keer zo lang zijn in plaats van korter, misschien kan je de lettergrote aanpassen dan wordt het verslag ook korter, wij zaten in ieder geval met tranen in onze ogen, wat is dat fijn als het zo goed gaat. wij hopen dat Jack de rest van de dagen met Gee-Gee en Noa ook zo geniet, dan genieten wij met hem en jullie mee. Veel liefs en een hele dikke knuffel aan onze grote vriend Jack.
  Opa en Oma de Ruiter

 • Hoi Allemaal,
  Wat onwijs gaaf om te zien allemaal zeg!
  En wat goed dat je al duidelijk het verschil zit met de dag ervoor!
  Jack ziet er een stuk rustiger uit en gaat er ook zichtbaar meer van genieten!
  Wel fijn dat hij nu in de ochtend therapie kan gaan krijgen!
  Geniet van elke dag daar, het ziet er allemaal schitterend uit!
  Liefs en een hele dikke kus aan Jack
  groetjes robert, mariska,anouk,quinty en Fenna

 • cor en pieta

  Hallo familie de Ruiter en van Dijk en natuurlijk Jack, fijn om te zien dat Jack toch al wat vertrouwd raakt met de dolfijnen en we hopen dat het natuurlijk ook goed zal gaan met de andere dolfijnen voor Jack op een voor hem beter tijdstip en zijn blij dat we jullie ook zien genieten, veel plezier en succes nog, maar dat zal ongetwijfeld lukken in zo’n omgeving.

 • Mieke

  Goedemorgen allemaal.
  Wat een vooruitgang zeg, je ziet een heel andere jack op de foto’s dan gisteren.
  Ik hoop dat hij vandaag ook weer een fijne dag heeft en het verslag hoeft niet korter, leest lekker zo ’s morgens.
  Groetjes Mieke

 • Wim en Gré

  Hallo Angelique, Ruud, Jack, Riet, Piet en Robin.
  Wat fijn om deze verhalen te lezen. Prachtig zijn ze om nooit te vergeten. En zeker ook die mooie foto’s zijn geweldig om te zien. Wij denken dat het voor jullie allemaal een geweldige ervaring is. Nog veel meer plezier gewenst en we hopen dat vooral Jack nog vele plezierige ervaringen mag opdoen.Over de zon en de temperatuur hoeven jullie niet in te zitten. Bedankt en we kijken er naar uit.

 • Desiree

  Hoi Ruud, Angelique en Jack,

  Heel veel plezier en geniet van deze mooie ervaring!

  Groetjes Desiree

 • john en tanja

  lieve ruud, angelique en jack.
  wat mooi om jullie zo te volgen. wat een avontuur en belevenissen. jack wat ben jij een stoere man zeg. lekker zwemmen met de dolfijntjes!!!

  wij willen jullie nog heel veel pezier en succes wensen…
  jullie verdienen dit dubbel en dwars!!!

  liefs john tanja liz en steyn!!!

 • Wim en Tineke

  Hallo Jack, Ruud en Angelique

  Leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen!

  Fijn dat Jack na de eerste sessie met Li-na, zich uiteindelijk lekker kon ontspannen.
  Dat beloofd wat!!

  Hele fijne tijd!!

  Groetjes, Wim en Tineke

 • Colinda

  Hoi Jack,

  Wat doe je het goed Jack. Spannend he met de dolfijnen zwemmen. Iedere dag lezen we met plezier de verhalen van je therapie kijken daarna de foto`s.Blijf dus je best doen!! Groetjes aan Papa en Mama

  Wally, Colinda, Dionne en Kelly

 • marielle van der kaaij

  hoi ruud,angelique en jack,

  via mijn zus hoorde ik dat jullie vertrokken waren en ook van martijn en jessica kreeg ik een mail dat danielle met de dolfijnen ging zwemmen. en het toeval wil dat ik in gesprek raakte met annemiek de moeder van nicolette, die op dit moment bij mij in het jkz ligt. allemaal redenen dus om eens even naar de site te gaan en die prachtige foto’s te bekijken. prachtig om te zien hoe jack zijn vertrouwen geeft aan de leidsters en de dolfijn. stoer hoor van jou jack!!!ik wens jullie een inspirerende reis met veel mooie momenten om nooit te vergeten en hopelijk draagt het bij aan een stukje ontwikkeling voor jack in de goede richting dat is mijn wens voor jullie!

  lieve groet marielle

 • Mario en Diana

  Hoi Ruud,Angelique&Jack.
  Leuk zeg dat we jullie zo kunnen volgen.
  Lekker genieten daar he allemaal!!!!!!!!
  groetjes Diana.

 • loek en jeannet heddes

  Lieve allemaal,
  Wat super dat jullie dit met elkaar mogen meemaken.De verhalen zijn geweldig om te lezen.We wensen jullie een hele mooie tijd toe en we hopen dat Jack heel erg geniet! Dikke knuffel van Loek en Jeannet Heddes

 • len burger

  Hoi stoere Jack

  Wel een beetje stoer van jou .
  Zo zonder je papa en mama met een vreemde vrouw en die grote vis.
  Heel veel succes en we kunnen niet wachten tot het volgende verslag daar heeft je vader het maar druk mee!!!
  Of is dat het enige wat hij hoeft te doen.
  Want het ziet er super uit.
  Genieten!!!!!!
  groetjes van ons

 • Sylvia Beckers

  Hoi Jack,
  omdat Daniëlle op de school zit waar ik werk zag ik toevallig dat jij ook op Curacao bent! Een hele tijd geleden gaf ik jou wel eens babyzwemmen als juf Jolanda er niet was. Wat onwijs gaaf om jou bij de dolfijnen te zien. Dat je water leuk vond dat wist ik natuurlijk al! Veel succes en natuurlijk ook je papa en mama.
  groetjes sylvia

 • Hey Jack,is het leuk met de dolfijnen?
  Ik ben eigelijk wel een betje jaloers op
  je Jack!
  Nog heel veel plezier in curacao!
  xxx Anouk

 • Opa en Oma de Ruiter

  Wat een spannende dag voor Jack en voor pappa en mamma natuurlijk ook!!
  Maar wat zijn wij trots op onze kanjer!
  Wat ontroerend om te zien hoe merel met jack bezig is en hem probeert om op zijn gemak te stellen.
  We zijn er van overtuigt dat Merel en Li-na dikke vriendinnen worden van Jack!

  Dikke knuffel van Opa Leen en Oma Lia.

 • Mieke

  Hoi allemaal.
  Het is ook wel een druk programma, zo lang vliegen , andere temperatuur en omgeving.
  Zoveel indrukken voor zo’n mannetje!
  Toch zag je hem op de laatste foto’s wel genieten, heel veel plezier nog met z’n allen, groetjes Mieke

 • Richard en Linda

  Hallo Buurtjes,

  Wat fijn om te horen dat de reis zo voorspoedig is verlopen. (Volgens Marijn heeft hij het vliegtuig in de lucht gezien waar Jack in zat.)
  Leuk om het reisverslag te lezen en vooral ook om de foto’s te zien. Het ziet er echt super uit.
  Geniet van deze bijzondere reis en we blijven jullie volgen.

  Liefs, Richard, Linda, Mats en Marijn

 • Esther vd Ende

  Hallo Ruud, Angelique en Jack, wat fijn dat jullie er zijn en dat de reis goed verlopen is. Ik hoop enorm dat deze reis jullie gaat brengen waar jullie op hopen. Vandaag hebben jullie waarschijnlijk de eerste therapie sessie gehad, ben heel benieuwd naar jullie ervaringen daar. Ik lees lekker met jullie mee. Geniet van alle dingen, samen met opa en oma en ome Robin. Liefs Esther vd Ende (oude buuf van Mariska en Robert)

 • Danielle en Alexander

  Hallo buurtjes,

  Wat ontzettend leuk dat wij zo jullie belevenissen kunnen volgen. We wensen jullie heel veel succes en plezier bij deze bijzondere reis.

  Lieve groetjes van Alexander en Danielle

 • Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  Hallo,
  Wij zijn reuze benieuwd hoe jullie eerste therapiedag is verlopen. Wat spannend voor jullie en voor Jack.
  Wij wensen jullie een geweldige tijd op Curacao.

  Liefs,
  Sjors, Astrid, Nora en Sepp

 • len burger

  Hallo Allemaal

  Super dat we jullie kunnen volgen…en dat doen we dan ook.
  Geniet ervan !!!!
  Ook van het mooie weer want hier is het niets.
  groetjes fer petra en len

 • Michel Bianca & Lorenza

  Ik wens jullie een hele gave tijd en zeker ook voor Jack! Heel spannend en hopelijk met goede resultaten 🙂
  Een superkans die jullie gegund is!!!

  Liefs
  Michel Bianca & Lorenza

 • Hallo allemaal,
  Fijn om te lezen dat de vliegreis zo goed is verlopen en jullie een warm onthaal op Curacao hadden.We hopen dat Jack volop zal genieten van de dolfijnen en dat jullie een geweldige tijd daar hebben. Veel plezier en geniet ervan.
  Groetjes Gerard en Corrie

 • Stichting Nicolette

  Lieve Ruud, Angelique, Jack en Opa &Oma en Robin,
  Morgen gaan jullie beginnen aan de dolfijntherapie……..spannend hoor!!! Wij, het bestuur van Stichting Nicolette, wensen Jack enorm veel succes toe. Wij hopen dat het allemaal goed mag gaan, en dat Jack het als heerlijk mag ervaren!! Naast al het leuke wensen wij hem en jullie natuurlijk een succesvolle therapie tijd toe!! Lieve groet,
  Anne-Mieke Berkel

 • Stichting Nicolette

  Lieve Ruud, Angelique, Jack en

 • Nico en Pieta

  Lieve Ruud Angelique en jack en de rest van de famillie
  We lezen dat de vlucht goed is verlopen met uitzondering van……
  We hopen dat jullie een heerlijke tijd gaan gaan beleven met elkaar en in het bijzonder voor Jack wat zal hij genieten in het water en met de dolfijnjes
  Heel veel plezier en geniet er van we gaan het allemaal volgen
  Dikke kus Nico en Pieta

 • Ceciel Post

  Zo, de kop is eraf!! Het blijft dus ’n apart mannetje, in de lach schieten waar de meeste kinders beginnen te huilen/gillen. Groetjes uit ’n somber Holland.
  Doeii

 • Opa en Oma de Ruiter

  super dat jullie zo’n goede reis gehad hebben en dat jullie na aankomst direct geskypt hebben en een verslagje in Jack zijn dagboek geschreven hebben, zelfs wij hebben bij de landing gelachen, ik hoor Jack hier helemaal alsof hij zijn mond vol heeft met limonade en niet door wil slikken voor de lol.
  groetjes en tot het volgende verhaal. (o)pa en (o)ma (;o)

 • Arjan, Marion & Laura

  Hoi Jack, Ruud en Angelique.

  Echt leuk dat we op deze website jullie spannende reis een beetje kunnen meebeleven.
  Heel veel plezier daar en schrijf maar veel in jullie dagboek.

  Groetjes uit Xanten

 • Hoi,hoi,
  Anjelique,Ruud en Jack,wij gaan zeker jullie dagboek volgen,we hopen dat Jack veel plezier aan de dolfijnen gaat beleven,gezellig voor jullie en voor jack dat oma & opa met jullie mee gaan!
  Een voorspoedige reis, groetjes de van Schietjes van de Molenlaan!

 • Bart en Marijke

  Hallo lieve Ruud,Angelique en Jack
  Super dat wij jullie kunnen volgen bij deze hele bijzondere reis.
  We hopen dat het een onvergetelijke ervaring wordt en wensen jullie veel plezier met elkaar.
  Groetjes en een goede reis
  Bart en Marijke

 • elly

  Lieve Jack, Ruud en Angelique,

  Nog één nachtje slapen en dan is het zover!! Heel veel plezier met elkaar en geniet van alle mooie momenten!!
  Ik ga jullie volgen!

  Toi,toi,toi,
  Elly

 • Peggy en Quint

  Hoi hoi,

  Heeeeeeel veeeeeel plezier!! Geniet van de super momenten die jullie gaan beleven! Gaaf hoor!
  Wij gaan jullie volgen! Er volgens vast veel foto’s/filmpjes met de aanstekende lach van Jack!!

  Peggy, Quint en de kids

 • Sanne de vries

  Lieve Jack en famillie,

  Wat gaaf om te lezen dat jullie naar de dolfijnen gaan!
  we wensen jullie heel veel succes!
  en zullen jullie dagboek volgen.

  groetjes Gert en Dittie

  en heel veel geluk en kusjes van Sanne!

 • Wim en Bep van Valkengoed

  Lieve Ruud, Angelique en Jack,

  We wensen jullie een goeie reis en veel geluk in het mooie Curacao.
  Wij zijn er geweest en weten waar jullie voetstappen heen zullen gaan.
  We zullen jullie volgen en hopen dat Jack baat zal hebben van de dolfijnentherapie.
  Genieten jullie ook van het mooie weer en de omgeving? Ook opa en oma van Dijk en Robin een goeie reis gewenst.

  Liefs Wim en Bep

 • Wendy

  Dag allemaal,

  Wij wensen jullie een fantastische reis naar curacoa!! Heel veel succes en vooral heel veel mooie, intense en indrukwekkende ervaringen toegewenst. We gaan jullie volgen :-))

  Hartelijke groetjes,
  Peter en Wendy

 • Wim en Gré

  Hallo Ruud, Angelique, Jack, Piet, Riet en Robin.
  Wij wensen jullie een heel fijne en goede reis toe. Alles bij elkaar is het een hele onderneming. Daarom hopen wij dat Jack er veel profijt van mag hebben. En we zullen jullie ervaringen met veel interesse volgen. Daarvoor alvast hartelijk dank. Nogmaals een goede reis toegewenst.
  Wim en Gré.

 • Oma Marrie en Opa Cor

  Hallo Jack

  Ik hoorde van Daniëlle dat je zaterdag ook mee mag naar Curaçao, wij willen natuurlijk ook jouw heel veel succes wensen en veel plezier bij de Dolfijnen, het zou zeker heel leuk zijn als jullie naast elkaar zitten in het vliegtuig.
  Een hele goede reis gewenst.

  groetjes van de Opa en Oma van Daniëlle (Opa Cor en Oma Marrie)

 • Gerda van Dijk

  Hallo lieve allebei.
  Wat fijn te lezen dat Jack die kans geboden wordt.
  Met heel mijn hart succes gewenst. Ik leef met jullie mee.
  Hartelijke groeten en een goede reis.
  Gerda.

 • Opa Leen en Oma Lia de Ruiter

  Lieve Ruud, Angelique en natuurlijk het mannetje waar alles om draait JACK mijn grote vriend. wij hopen dat jullie een paar super weken hebben in Curaçao, wij zullen jullie zeker iedere dag volgen en wij hopen dat Robin veel foto’s maakt en overmailt via mijn album, dan kunnen wij dit weer delen met vrienden en familie in binnen en buitenland.
  Veel liefs en alvast een goede reis toegewenst, Leen en Lia

 • Mary en Dirk

  Hallo Ruud, Angelique en Jack,

  Wat gaaf voor jullie dat je de dolfijnen therapie mag gaan doen.
  Wij wensen jullie heel veel mooie momenten.
  en vooral de momenten die positief zullen zijn voor Jack zijn ontwikkeling.
  Maar vooral geniet er van. Goede reis.

  Liefs en Groetjes
  Mary en Dirk

 • Diana en Jan Wilem

  Wij willen jullie een hele fijne reis wensen. Een reis met hopelijk hele mooie momenten die voor de toekomst heel dierbaar zullen zijn. Geniet ervan en… Jack geef je de dolfijnen ook een knuffel van Jasper en Tim??

  Gr Diana, Jan-Willem en een dikke knuffel van Jasper en Tim

 • danielle

  Hoi jack,

  Bedankt voor je leuke berichtje. Ik heb er ook veel zin in en kan bijna niet wachten! Ik zie je zaterdag in het vliegtuig, misschien zitten we net zoals in de taxi wel dicht bij elkaar.

  Groetjes Danielle

 • pieta en cor

  hoi ruud-angelique en jack

  goede reis en maar hopen dat jack er van geniet ook de groetjes aan opa en oma en robin
  wij gaan jullie zeker volgen via dit dagboek

  groetjes Pieta en cor

 • Charles en Tineke

  Hey lieve buurtjes,

  Eindelijk is het dan bijna zover , een lange reis zal spoedig volgen , een hele trip , maar dan wacht jullie een mooi paradijs voor jullie drietjes. Jullie hebben dit echt verdiend, enorme bewondering hebben wij voor jullie hoe jullie omgaan met jullie lieve mannetje Jack en wensen jullie een mooie tijd toe met de dolfijnen.
  Lieve groetjes Charles, Tineke, Purdy en Denice

 • José en Henk

  Wat fantastisch dat jullie dit gaan meemaken!
  Wij wensen jullie een heerlijke reis en veel mooie momenten. Zullen het zeker volgen!
  Hartelijke groet,
  José en Henk

 • Ernst en Maaike

  Nou en of we jullie belevenissen gaan volgen….
  Geniet ervan!

  Liefs Ernst, Maaike, Rik en Fem

 • René, Renate, Jesse en Niels

  Lieve Jack,
  Heel veel succes! Ik weet zeker dat je dit prachtig gaat vinden. Die dolfijnen kunnen allemaal kunstjes met je doen en zullen ook tegen je praten. Maar dat zal je vast wel horen als je daar in dat heerlijke warme water ligt te dobberen. We gaan alle berichten lezen. Ruud, Angelique, (O)pa Piet, (o)ma Riet en Robin ook heel veel plezier. Geniet van elkaars gezelschap. Dan gaan wij na jullie vakantie/therapie de nieuwe vaardigheden van Jack bewonderen.

 • kelly

  heel veel plezier en geniet van de mooie momenten met jack

  kuss kelly

 • Colinda

  Lieve Jack, Ruud en Angelique,

  Geniet van deze onvergetelijke ervaring!!! We gaan jullie zeker volgen!!

  Veel Liefs,
  Xx
  Colinda

 • Wendy van Dijk

  Hoi Ruud, Angelique & Jack,

  Ik wens jullie een mooie reis naar Curacao. Veel plezier met zijn allen. Ik ga jullie volgen via deze site.

  Liefs Wendy

 • Ted en Nel van Dijk

  Jack, Ruud, Angelique, Piet, Riet en Robin wij wensen jullie een hele mooie bijzondere tijd toe in Curacao. Het zou geweldig zijn als er voor Jack door de therapie verbeteringen komen. Super dat dit jullie geboden wordt. Een voorspoedige reis, geniet er van met elkaar. Wij gaan de berichten zeker volgen.

  Liefs Ted en Nel

 • Annette en Alex v Dam

  Wat onwijs gaaf dat jullie dit gaan doen, wij gaan zeker het dagboek volgen.
  geniet ervan, en een goede reis.

  groetjes van Alex en Annette en de kids

 • Harry en Anneke van Dijk

  We gaan jullie vanuit Bavel zeker volgen hoor. Heb een mooie, goede tijd daar zo samen. Liefs
  Ome Harry en tante Anneke

 • Lenny van Daalen - Zeelenberg

  Hallo, wat onwijs gaaf dat jullie dit kunnen gaan doen. Heel veel succes en geniet ervan! En voor Jack: leer veel, maar geniet nog meer! Goede reis en ik ga jullie verslag volgen. Liefs Lenny

 • Mieke

  Lieve Jack, Angelique en Ruud.
  Super dat jullie deze kans krijgen om dit te gaan beleven samen met opa, oma en Robin.
  Geniet ervan, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend.
  Ik ga jullie dagboek zeker lezen, groetjes Mieke.

 • Ceciel Post

  Heb jullie leren kennen als 2 toffe collega’s. Trouwen, nog even sparen….kindje. En toen kwam Jack,trots en onvermogen groeide ons boven ons hoofd.
  Verhaal……bladibla….. Ik wens jullie een onvergetelijke ervaring toe, voor de weken die jullie daar zijn of ( liever) met een nasleep nog vele weken later.
  Voor nu en .. Geniet ervan,….jullie verdienen ‘t
  Dikke kus XXX Ceciel

 • Tonny en Rien

  Hoi Jack Ruud en Angelique.
  wat super dat wij dit allemaal mee kunnen lezen. wij gaan jullie zeker volgen.
  fijne tijd gewenst

 • len burger

  Hoi Stoere Jack

  Wel een beetje gaaf wat jij gaat doen.
  Heel veel plezier.
  Geef die grote vissen een kus van mij.
  Goede reis!!!!

  doei doei van Len Burger

 • sandy

  lieve schatten, ik wens jullie allemaal een goede reis, mooie indrukken en vooral mooie resultaten voor jullie kanjer!! Ik ga jullie zeker volgen!

  liefs, Sandy en Jan

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>