Dagboek Kelsey

29 juni 2012

kelsey

op weg naar Curacao

Het is nu aftellen voor ons, 29 juni is het dan echt zover.Kelsey beleeft dan haar grote avontuur met de dolfijnen. Kelsey is bekend met het Phelan Mc Dermid syndroom mede door een ringchromosoom.Wat betekent dat voor haar? Ze heeft hierdoor een verstandelijke beperking, een spraak- taal achterstand, een stoornis in het autisme spectrum, is niet zindelijk, absences en een verhoogde kans op hersentumoren op de gehoorzenuw. Wat voor een meisje is Kelsey? Kelsey is altijd vrolijk, zingt en danst graag en speelt graag met haar grote broer Ryan, maar kan zichzelf ook uren vermaken  met poppetjes en autootjes. Kelsey heeft vrijwel overal hulp bij nodig en we hopen met deze therapie dat we goede handgrepen krijgen om de zelfredzaamheid te bevorderen, samen met opa en oma, mama en Ryan gaan we ons mooie avontuur beleven. Wij houden jullie op de hoogte.

zondag 1 juli

Vrijdagochtend was het dan echt zo ver. Om kwart voor vier ging de wekker, het duurde even voordat kelsey begreep wat er ging gebeuren. Om half vijf zaten we nog wakker wordend in de auto op weg naar Jorrit, die zo lief was om ons weg te brengen naar schiphol.

Eenmaal daar aangekomen wilde Kelsey wel gelijk het vliegtuig in. Even goed zoeken waar we heen moesten om in te checken, wat erg snel gebeurde omdat we eruit gepikt werden. Eenmaal door de douane was het eerst tijd voor een lekker bakkie en vliegtuigen spotten. . Nog even lekker shoppen, en vooral veel rondkijken werd het tijd om naar de gate te gaan. Eenmaal daar aangekomen was het weer wachten en ondertussen raakten we in gesprek met een ander gezin die ook therapie gaan volgen, de jongens en Ryan hadden gelijk een leuke klik.

De vlucht had iets vertraging maar na een half uurtje konden we dan echt vertrekken. Kelsey vond het allemaal wel spannend maar genoot ook.

Tijdens de vlucht was ze wel een beetje van slag, niks was goed en in het begin moest ze echt even haar draai vinden. Na verloop van de vlucht ging het steeds beter, alleen wilde ze niks eten of drinken. De pitt stop op Sint Maarten duurde best lang als je niet van je plekje afkan, ivm de schoonmaakploeg in het vliegtuig. Daar had Kelsey best even moeite mee.

Het laatste stukje richting Curaçao verliep prima.

Na de douanecheck even de koffers opzoeken en de buggy, maar die was nergens te vinden, gelukkig na een klein kwartiertje was hij boven water. Alleen de voetenplank was onvindbaar. Na ongeveer een half uur zoeken en wachten niks gevonden, dus dan maar snel de taxi opzoeken van het CDTC die ons naar ons Dolphin Suites bracht.

Daar zijn  we heel hartelijk ontvangen. De kinderen hadden het zwembad snel ontdekt. Aan het eind van de middag zijn we naar Hemmingway gegaan voor een lekker drankje en wat gegeten.

Om half acht( tijd van hier) zijn we naar bed gegaan.

De volgende dag, zaterdag hebben we genoten van het heerlijke weer, al begon de dag met een tropisch buitje. Even wat boodschapjes gedaan.

Ook wilde Kelsey even bij de dolfijnen gaan kijken dus op weg naar het sea aquarium. De zeeleeuwen show vond ze geweldig.

Na een boterhammetje zijn we lekker naar het strand gegaan, de kinderen hebben zich prima vermaakt met hun nieuwe vriendjes.

Om acht uur was kelsey zo moe dat ze bij opa op schoot in slaap was gevallen, lekker in dromenland.

2 juli

2 juli

Hallo allemaal,

Even een kort berichtje van opa en oma .Allereerst willen wij jullie bedanken voor alle leuke berichtjes, wij lezen ze hier graag. Het is leuk te weten dat jullie allemaal meeleven met onze belevenissen.

Wij hebben vanmorgen de eerste therapie gevolgd en het was geweldig om mee te maken, maar daar zal Tessa zo meer over schrijven. Voor ons een hele leuke belevenis en voor Kelsey hopen we zeer leerzaam.

Lieve groetjes van Rita en Bertus.

Vanmorgen was het best even vroeg, rond half 7 ging de wekker, want we werden om half 8 verwacht bij het CDTC voor het kennismakingsgesprek.

De therapietijden zijn van 8 tot 10.

Kelsey was best even zenuwachtig en voelde dat het nu echt zo ver was. Ze krijgt therapie van Wendy en de dolfijn DeeDee.

Dit is een beetje de moeder onder de dolfijnen, ze is vrij rustig in omgang met de kinderen en dat leek het beste te passen bij de aanpak voor Kelsey.

Kelsey ging met de therapeuten mee alsof ze het al weken deed, kleedde zich om in een wet suite en ging mee naar het platform. even vond ze het heel spannend maar ze maakte snel en makkelijk kennis met DeeDee. Eerst even op  het platform, dan de voetjes in het water en zo steeds een stapje verder en zo ging ze heel gemakkelijk mee met Wendy het water in. Ze straalde van oor tot oor, en wij zaten apentrots aan de kant mee te genieten. Ze heeft met de bal gegooid en DeeDee bracht hem dan netjes terug, een paar rondjes met 2 dolfijnen tegelijk en Kelsey hield ze dan allebei vast. Dit kwam doordat Papito ( een andere dolfijn) en DeeDee een verliefd stelletje zijn en geen afstand van elkaar wilde doen, dus werd het dok gedeeld samen met een ander kind zodat de dolfijnen toch een beetje samen waren.

Deze eerste keer hebben ze even rustig aan gedaan en wat meer bezig geweest met kennismaken als gelijk doelgericht te gaan werken, een rustige start.

Na afloop kwam Kelsey aangerend en ze vertelde spontaan over de dolfijnen, het was een zeer geslaagde eerste keer.

In een woord is dit niet te beschrijven, zo heel bijzonder om dit mogen mee te maken.

Ik ben  Stichting Nicolette, alle donateurs en alle mensen die zich  inzetten voor deze stichting dan ook enorm dankbaar dat dit voor ons ook haalbaar is gemaakt om dit te beleven.

Ook is het geweldig om elke dag de reacties en lieve woorden van iedereen te lezen die ons avontuur met ons mee beleven.

Vanmiddag gaan we nog naar Willemstad, het is een bepaalde feestdag, vlaggetjesdag.

Kelsey heeft nu al zin  in morgen dan mag ze weer met DeeDee zwemmen en wij gaan weer genieten langs de kant, voor Ryan begint morgen het broertjes en zusjes programma.

3 juli

Gisteren in Willemstad vlaggetjesdag beleeft, was erg gezellig, het is een feest dat Curacao een eigen vlag heeft gekregen en die dag werd gevierd.

Eenmaal thuis nog even lekker afgekoeld in het zwembad en daar was dus de eerste vooruitgang te zien, of het nu al door de therapie komt of niet ik was apetrots in elk geval.

Kelsey zwemt altijd met kurken en een buis maar stapte nu dus het zwembad in met alleen de kurken en liet de buis liggen, normaal vind ze het heel eng zonder buis, was zo mooi om te zien. Ze was super trots op zichzelf dat ze dit durfde.

Vandaag was de tweede therapie dag,

Kelsey stapte min of meer met het verkeerde been uit bed en wilde niet gaan, een beetje huilend ging ze mee en eenmaal aangekomen waren er echte dikke tranen te zien op haar wangen, helemaal op schoot hangend.

Totdat Wendy haar kwam halen, ze springt op van mijn schoot en kels laat een grote glimlach zien en ze huppelt gelijk mee naar de therapieruimte. Ze had geen eens tijd meer voor een kus. Heerlijk om te zien.

Vandaag  vertelde Wendy dat Kelsey al een stuk minder onzekerder was als gisteren, ze vroeg minder om de picto’s en wist was haar te wachten stond.

Vandaag had ze de picto gekozen om met Deedee en de bal te spelen, Kelsey schaterde het uit als Deedee de bal dan kwam terug brengen. Ook koos ze nog de picto om de stok vast te houden en dat Deedee erover heen sprong, dat was geweldig mooi om te zien en Kelsey genoot volop en wij ook langs de kant.

Op het platform kreeg Kelsey een aantal plaatjes te zien en dan moest ze hier over wat vertellen, dat lukte goed en de fantasieverhalen kwamen naar boven. Ze praat nog wel erg zachtjes en is wat timide op het platform.

Ryan had vandaag de eerste keer broertjes en zusjes programma.

Het stond in het teken van kennismaking. Helaas voor Ryan was hij de oudste en waren de andere kinderen 7 jaar of jonger en had hij dus weinig aansluiting. Hij had het wel naar zijn zin gehad en dat is toch het belangrijkste.

In de middag groep zitten zijn vriendjes die hij al had leren kennen dus de volgende keer mocht hij ook s, middags gaan.

Vandaag weer lekker van het strand genoten, het zonnetje doet goed zijn werk en iedereen is al wat verkleurd, zelfs Kelsey.

Vanmiddag hebben we Linde gezien, het was leuk om even elkaar gesproken te hebben en dat het zo bijzonder is om op deze manier kennis te maken via stichting Nicolette en dan ook nog in Curaçao. En dan allebei die mooie belevenis te delen.

Linde was erg moe en wilde gaan slapen dus we hielden het dit keer op een korte ontmoeting.

Vanmiddag was er ook nog een kennismakingsmiddag met het personeel van het CDTC, Kelsey vond het maar vreemd om Wendy hier tegen te komen.

Vanavond nog heerlijk bij Hemingway gegeten.

Bij Kelsey ging vroeg het licht uit, ze was erg moe en lag zo rond 19 uur heerlijk op bed.

Morgen weer een spannende dag, dan mag Ryan op het platform erbij zitten. Jullie horen dan weer hoe dat is gegaan en wat Ryan er van vond.

4 juli

Elke ochtend om 7 uur gaat hier de wekker en we beginnen dan eerst met de reacties te lezen van de mensen die ons avontuur mee beleven, zo leuk om te de dag mee te starten. Vandaag mocht Ryan mee op het platform, hij mocht DeeDee dan af en toe een visje geven, de plaatjes aan Kelsey laten zien zodat zij kon kiezen wat ze wilde gaan doen met DeeDee en hij heeft DeeDee zelfs een kusje gegeven. Ryan genoot volop en was best trots op zijn zusje. Hij had een glimlach van oor tot oor. De doelen waaraan nu wordt gewerkt bij Kelsey zijn onder andere dat ze bewuster word van haar eigen lichaam, meer zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid.  Zowel binnen als buiten op het platform wordt hier door middel van spelletjes aan gewerkt. Binnen deden ze een spelletje waarbij Kelsey met een dobbelsteen met kleuren erop moest gooien en dan om dit blokje moest vragen, eerst oogcontact maken en dan duidelijk vragen dus niet alleen de kleur zeggen maar ook echt vragen of ze het rode blokje mocht. Buiten op het platform heeft ze een tijdje met Wendy aan de kant gezeten, echt van het dok af en daar in dat gesprekje moest Kelsey vertellen hoe ze zich voelde en ging het gesprekje meer over gevoelens. Het was expres van het platform af gedaan zodat Kelsey ook leert om uiteindelijk alleen op het platform durft te stappen. Dat kan dan weer goed zijn voor haar zelfvertrouwen.

Vandaag koos Kelsey heel stoer voor het plaatje surfplank.  Ze moest met haar buik op een surfplank gaan liggen en dan hing Wendy over haar heen en DeeDee duwde ze dan voort, ze zoefde over het water, Kelsey genoot maar vond het ook best spannend. De bal en de lange stok werden ook nog gekozen, dit keer mocht Ryan met de bal gooien en DeeDee bracht hem dan weer netjes terug, Kelsey die schaterde het uit.  DeeDee krijgt heel veel kusjes van Kelsey, ze knuffelen heel wat af, zo bijzonder om te zien, echt genieten.

Vandaag mochten de ouders ook wat dichter bij staan, naast het platform dus fototoestel paraat, maar ook mooi om zo dichtbij te komen en mee te genieten van de dolfijnen en de reacties van de kinderen daarop. Ook vond ik het leuk hoe Kelsey haar keuzes maakten, haar mondje staat niet stil ze kletste er op los. Vandaag heb ik ook nog met Anja gesproken, zij is de logopediste. Kelsey eet altijd erg snel en propt haar mond vol en kauwt erg weinig tot niet op haar eten. Ik was benieuwd of ze een goede tip hadden.

We gaan vanaf morgen samen werken aan wat wij hopen de oplossing hiervoor. We gaan een soort placemat maken waarop de picto’s en foto’s komen te staan en zo willen we het eten visueel maken zodat ze ziet wat ze met het eten moet doen, dus kauwen en eerst je mond leeg eten voor de volgende hap. We hopen dat dit een bepaalde structuur aan haar geeft en dat ze zo leert via de picto’s en foto’s wat haar te doen staat.

Het was weer een spannende en leerzame dag. Morgen wordt ook een beetje spannend en bijzonder, dan is de familyswim.

Ryan, opa en ik gaan dan met DeeDee zwemmen.

5 juli

Vandaag begon de dag erg bewolkt en het dreigde los te barsten, maar na een paar druppeltjes viel het reuze mee. Vandaag zijn we begonnen om kaartjes te verven in het rood en groen voor de placemat voor bij het eten, ze hebben daar vast geoefend met groen is dus een hapje nemen en bij rood moet je kauwen en dus even wachten tot je mond leeg is. Bij de therapie werkte dit heel goed, Kelsey pakte het gelijk goed op eenmaal thuis weer geprobeerd, maar daar was de concentratie bij dit eetspelletje toch wat moeilijker vast te houden. vanavond gaan we het nog een keer proberen. s’ Avonds was het al een succes, super zeg, Kelsey heeft netjes op elke hap gekauwd en gewoon 1 hap per keer in haar mond gestopt. Wauw dat dit zo snel werkte zeg, echt bijzonder, een supertip.!!

Vandaag zat Kelsey 5 minuten in het water en toen dacht DeeDee laat ik me maar eens gaan verstoppen, na een paar minuutjes wachten is Kelsey maar op het platform gegaan voor een spelletje, dit keer ging Wendy met allerlei borsteltjes over Kelsey aaien, ze vond het wel fijn maar toch ook best spannend. Na een wat langere uitgebreide sessie gingen ze weer het water in. DeeDee was bij li-na op bezoek gegaan en vond het daar wel gezellig. Tja het blijven bijzondere dieren.

Kelsey koos vandaag weer voor de lange stok, ze schatert het steeds  uit zodra DeeDee erover heen springt. Het is machtig om dit te zien, zo’n grote vis, zo mooi en bijzonder. Vandaag heeft Kelsey er ook voor gekozen voor een voetkusje te krijgen, normaal gesproken vind ze het maar niks als je aan haar voeten zit, zelfs een rondje met DeeDee alleen aan haar voeten gedaan. Een hele belevenis was dit voor Kelsey. Kelsey vind het leuk om op DeeDee d ‘r buik te liggen en dan de vinnen vast te houden en zo over het water te zoeven. Dit doet ze dan ook heel vaak.  Kelsey geniet volop en kletst er vol op los tijdens de sessies. Wij genieten van de kant mee.  Ryan had vandaag weer het broertjes/zusjes programma, ze waren naar de zeeleeuwenshow geweest, hij vond het erg leuk. Na afloop van de therapie was Kelsey erg moe, je kan merken aan haar, naarmate de week verder vordert ze steeds moeier wordt..   S ‘Middags was het dan zover, Ryan, opa en ik mochten ook kennis maken met DeeDee. Flippers aan en een zwemband om en op naar het platform. Wow wat is DeeDee dan ineens echt groot van zo dichtbij. Dit was echt heel bijzonder om zo’n mooie grote vis om je heen te hebben, echt geweldig!! We hebben gedanst, gekust en met elkaar gepraat en gezwommen, Ryan vond het ook geweldig en genoot enorm, stiekem is hij wat jaloers op Kelsey want zij mag elke dag met DeeDee zwemmmen. Het is niet te beschrijven wat zo’n dolfijn bij je los maakt, een zeer bijzondere en mooie ervaring rijker.  Op de foto zie je onze dolfijn DeeDee, Ryan met DeeDee en Kelsey met Marina. Zij helpt Wendy op het platform met de picto’s en alles aan geven. En Kelsey sluit met haar altijd de therapie af.

Nu was Kelsey aan de beurt maar er staan nog meer kinderen op de wachtlijst van dit mooie goede doel, daarom wil ik aan iedereen vragen om te stemmen op Stichting Specsavers Steunt en dan stemmen voor Stichting Nicolette zodat ze gesteund worden om weer een gezin deze bijzondere belevenis te laten ervaren.

6 juli

Ons stukje van gisteren is waarschijnlijk niet goed aangekomen want het staat nog niet in ons dagboek. Het internet is hier soms erg slecht dus vandaar een korte reactie over gisteren en onze belevenissen van vandaag. Wie weet lukt het toch nog, ik hoop van wel want er waren weer mooie foto’s bij. Gisteren was de family swim, we hebben gedanst, gekust en heel veel genoten van DeeDee. Ryan en wij stiekem ook zijn een beetje jaloers  op Kelsey want zij mag elke dag zwemmen met DeeDee. Een onbeschrijfelijke mooie belevenis. Ryan genoot ervan en vond het heel bijzonder om te ervaren.  Gisteren kwam Anja de logopediste al met een mooie oplossing met betrekking over het eten. Kelsey heeft 2 kaartjes geverfd, rood en groen. Bij rood is je mond vol en bij groen mag je er een hap in doen. Het was de bedoeling dat we er een placemat van maken, maar nadat we de kaartjes eerst thuis geprobeerd hadden, was dit niet nodig het sloeg namelijk gelijk aan bij Kelsey. Ze legt nu zelf iets op rood als haar mond vol is en zodra die leeg is legt ze het op groen. Het werkt gelijk en zien dus gelijk resultaat. Wauw toch bijzonder om zo snel resultaat te boeken en Kelsey is supertrots op haar zelf, en ik ook natuurlijk. Ze eet nu netjes haar mond leeg en schrokt en propt niet meer. Geweldig!!

Gisteren is aan mij gevraagd of Miss Curaçao mee mag lopen met de therapie sessies van Kelsey. Ze loopt 2 dagen mee om zo over de dolfijntherapie te kunnen  vertellen als ze haar land gaat promoten in China, Er worden foto’s gemaakt die ze dan laat zien en zo word Kelsey nog een beroemdheid straks.  Vandaag stond er best veel wind, maar dat maakte voor Kelsey niks uit, ze had er weer zin in. Ik merk wel aan Kelsey dat ze erg moe is de laatste 2 dagen, het is natuurlijk best intensief. Maar zodra ze Wendy en Marina ziet komt alle energie er weer uit en gaat ze huppelend mee. Geen tijd meer voor een kus of zwaai hup aan het werk.  Vandaag waren er maar 3 therapie kinderen in plaats van 4, dat kwam maar goed uit ook vandaag want na 1 minuut hield DeeDee het voor gezien vandaag. Gelukkig was Papito de reddende engel en die nam de taak over van DeeDee. DeeDee had echt geen zin vandaag en was gewoon echt even boos en demonstratief zoefde zij dwars door alles heen. Gelukkig werd ze al wat rustiger na een tijdje, maar ze bleef buitenspel vandaag.  Voor Kelsey maakte dat gelukkig niks uit en ging vrolijk verder met Papito. De bal, stok en dit keer de hoepel werd gekozen door Kelsey en papito liet alle mooie kunstjes zien. Kelsey koos ook voor het surfplankje dit keer, maar bij Papito ging het wel wat harder als bij DeeDee, wow dat was spannend, maar ze genoot wel volop. Na het rondje moest ze even bijkomen en je zag er echt even denken van wauw dat ging hard.  Na afloop in het gesprekje vertelde Wendy dat ze goede vooruit gang boekt, ze zag zelfs dat ze vandaag niet met DeeDee had gezwommen, nou geloof me voor ons lijken ze allemaal op elkaar haha en Kelsey zag gewoon het verschil. Ook merkte Wendy en ik zelf ook dat ze beter oog contact maakt als ze iets vraagt of verteld, ze voelt zich al een stuk zelfverzekerder. Echt super.  Vandaag verder lekker een rustig aan doe dagje gehad, lekker op het strand vertoefd, Kelsey geniet daar volop.

8 juli

Zo ons eerste weekje zit er al weer op, een hoop nieuwe ervaringen opgedaan. En vooral veel genoten. Van het weekend hebben we nog druk geoefend met de rode en groene kaartjes, Kelsey snapt dit heel goed en het werkt dus ook heel goed, ze eet nu elke keer netjes haar mondje leeg.  Voor onze volgers even een korte samenvatting over dit weekend. Zaterdag hebben we een rondrit gemaakt richting Westpunt, we hebben een aantal strandjes zoals de kleine en grote knip gezien, erg mooi was dit, zo helder blauw water en witte palmboom stranden. Op de foto op de rotsen zitten we bij de grote knip. We zijn doorgereden naar Shete Boca, dat is een natuurpark met hoge rotsen waar de golven tegen aan slaan en dan met een enorme kracht er boven uit komt. Was erg mooi om te zien. Kelsey genoot vooral van de vele hasediggen ( hagedis) zoals ze dat steeds dan weer riep als ze er eentje zag. We hebben aan het eind van de tocht lekker een pannenkoekje gegeten, de kinderen smulde ervan. Eenmaal weer bij ons appartement nog even genieten van een mooie zonsondergang op het strand, is bijna vaste prik s ‘avonds. Wat ook vaste prik is is dat Ryan met zijn nieuwe vrienden nog even heerlijk bommetjes gaan maken in het zwembad. Elke avond is het een gezellige, maar vooral natte boel.

Op zondag wilde we een dagje dierentuin doen, dit stond op de site als must done, maar eenmaal aangekomen viel het eerlijk gezegd wel een beetje tegen. Het zag er heel armoedig uit en er waren heel weinig dieren, eigenlijk hadden we wel een beetje medelijden met deze dieren, de hokjes waren veel te klein. Heel wat anders als we in Nederland gewend zijn met dierentuinen. Omdat dit best tegenviel besloten we om naar de struisvogel farm te gaan, om zo de middag nog wat te vullen. Daar kregen we een rondleiding over de farm in een jeep. Dit was leuk opgezet en de kinderen vonden het leuk. Lekker thuis nog even afkoelen in het zwembad, waar Kelsey nog steeds zonder buis zwemt. Trots trots trots. Ze is zich er nu echt van bewust dat ze oogcontact moet maken om reactie te krijgen, vanmiddag vroeg ze dus aan Ryan of hij naar haar ogen wilde kijken want ze vroeg iets al meerdere keren aan hem, dus ze snapt dat als je oogcontact maakt dat je dan reactie uitlokt, dit is echt een mooie vooruitgang die ze hier geleerd heeft. Ik zie echt nu dat ze je beter aankijkt als je wat tegen haar zegt en andersom kijkt ze ook beter naar jou. Echt bijzonder om dit te ervaren, na een weekje therapie. Het lijkt zo iets simpels, maar is zo iets belangrijks, erg mooi.  Morgen beginnen we al aan de tweede week van ons mooie avontuur. Ryan mag morgen weer mee op het platform, dus volop genieten.

9 juli

Precies een weekje geleden zaten we best wel met een zenuwachtig gevoel in onze buik op het bankje van het CDTC, nu precies een week verder zitten we er met een zeer vertrouwd gevoel. Heel eigen en warm gevoel. Alle mensen die hier werken voelen echt liefde voor hun vak, dat zie je , dat voel je. Heel bijzonder en mooi. Vandaag mocht Ryan mee met de sessies binnen en op het platform.Een vraag van mij was of er naar de wisselwerking tussen Ryan en Kelsey gekeken kan worden omdat Kels bijna nooit luisterd naar Ryan en er zo dus woordenwisselingen ontstaan en ik dus steeds tussen beide moet komen. Binnen met de speltherapie werd er een spelletje gedaan waarbij Kelsey steeds iets moest vragen aan Ryan. Daarbij dus ook andersom dat Ryan iets aan haar moest vragen. Zoals ik al dacht deed Kelsey het voorbeeldig en ze luisterde subliem naar Ryan. Wat een portret is ze soms toch. Wel jammer dat ze niet liet zien hoe ze soms ook reageert op hem. Wel hebben we weer wat tips gekregen om thuis uit te proberen, we waren ook al op de goede weg bezig, maar een extra stimulans kan nooit kwijt. Op het platform mocht Ryan de foto’s laten zien aan Kelsey zodat ze kon uitzoeken wat ze wilde doen met DeeDee. Favoriet zijn toch wel de kusjes, het dolfijnen praten, de lange stok en de bal. Kelsey schatert het uit zodra ze het water in gaat, zo hard dat alle platforms mee kunnen genieten. En dat wordt dan ook volop gedaan. DeeDee stopte vandaag er weer abrupt mee zodat ze het spel op de kant wat eerder deden, dit keer heeft ze lotto gespeeld en moest ze dus alles aan Ryan vragen en andersom zodat ze naar hem leert te luisteren. Het oogcontact is dan ook erg belangrijk. Gelukkig deed DeeDee weer daarna goed haar best en konden ze verder genieten van de sessie.  Ryan genoot weer op het platform, de kusjes van DeeDee, de handgebaren, en het bijzondere gevoel van als je DeeDee aanraakt, Ryan gaat het allemaal missen zei hij. Hij zal het missen, maar is een bijzondere ervaring rijker.  Na afloop is Ryan nog even met Kelsey en Marina naar binnen gegaan om de sessie af te sluiten. En ik had nog een gesprekje met Wendy. Wendy vertelde dat ze ook de vooruitgang zag met het oogcontact, en dat Kelsey daardoor dus nog beter communiceert, ook merkte ze dat ze steeds meer zelfvertrouwen krijgt, ze gaat nu zelfs mee trappelen met Wendy. Ook vertelde ze dat Kelsey trots was op haar grote broer dat hij mee naar binnen ging en op het platform aanwezig was en andersom ook dat Ryan genoot en trots was op zijn zusje. Beide kinderen straalden met een grote glimlach.  Omdat we de auto vandaag voor het laatst hadden zijn we nog even naar Willemstad geweest, Kelsey heeft het meegemaakt vanuit haar buggy en heerlijk geluierd. De pontjes brug, Otrabanda en Punda we hebben het allemaal in ons geheugen als een mooie herinnering staan.. Eenmaal thuis hebben oma, Kelsey en ik nog even genoten van de dolfijnenshow in het sea aquarium. Kelsey en Ryan wilden nog wel even afkoelen in het zwembadje, ze hebben weer genoten en hadden samen de grootste lol.  Het was weer een mooie dag vol mooie herinneringen.

10 juli

Vandaag was  het ochtendstructuurtje van Kelsey een beetje anders gelopen, waardoor ze wat later op gang kwam. Thuis in ons appartement zei ze al dat ze vandaag niet hoefde te zwemmen met DeeDee. Gelukkig draaide ze weer bij zodra ze Wendy en Marina zag en al huppelend ging ze weer mee. Dit keer gingen ze niet lopend naar de wetsuites maar heel nieuw en spannend op een plankje met wielen. Kelsey vond het best eng maar durfde toch het schuine stukje te blijven zitten. Dit plankje helpt om haar lichaam naar de juiste positie te zoeken en naar haar evenwicht te zoeken. Ook is het weer een overwinning waardoor ze dus weer meer zelfvertrouwen krijgt.  Kelsey was in het water wat ingetogen vandaag, ze koos ook steeds voor de rustige activiteiten met DeeDee, veel kusjes en knuffels, op de buik van DeeDee een rondje en dansen en praten met DeeDee. Ze ligt dan helemaal in een deuk. Misschien was het plankje al spannend genoeg voor haar vandaag. Of ze had gewoon zin in een rustige ochtend doordat het ochtendritueel al anders liep. Vandaag liep miss Curaçao nog een dagje mee, er was zelfs een heuse fotograaf bij, ze bleven goed op de achtergrond  en Kelsey had er geen last van. De fotograaf stond ver genoeg van haar af. 18 Augustus wordt het wereldwijd uitgezonden met de miss verkiezingen. Er is gefilmd en er zijn veel foto’s gemaakt.

Na afloop in het gesprekje met Wendy hebben we het nog even over de wisselwerking gehad met Ryan want dat ging gisteren na de sessie gelijk verkeerd, misschien dat Ryan van de week nog een keertje mee loopt om te kijken voor eventuele handgrepen.  Het oogcontact werpt zijn vruchten af, Kelsey is echt onwijs aan het kletsen en ze is heel alert in haar reacties, ze staat meer open voor contact, zelfs zo erg dat ze vanmiddag op het strand bij een vreemde vrouw op haar rug ging zitten. (in het water). Wat een portret is ze toch haha. Gelukkig begreep de vrouw de situatie van Kelsey. Vanmiddag hebben we Linde en haar familie ook op het strand gezien, Kelsey, Ryan en Michiel hadden veel lol samen. Ze zette de jongens wel aan het werk, Ryan werd gered door Kelsey en Michiel moest hardop tellen voor haar, haha wat een regel dametje! Wat ook bijna elke avond vaste prik is dat we s ‘avonds nog even naar het strand gaan om van de zonsondergang te genieten, Kelsey vind het heerlijk om dan net als Ryan met stenen te scheren over het water, alhoewel het bij haar meer plonzen zijn in het water. wat een lol hebben ze dan samen, genieten met hoofdletters is dat. Op dat moment was de wisselwerking super tussen broer en zus, Kelsey maakte goed en duidelijk oogcontact en dat verschil merk je dan echt. Ryan genoot van de aandacht van zijn zusje en andersom ook.

11 juli

Vandaag weer een heerlijke dag gehad. Kelsey heeft hard gewerkt vandaag zei Wendy. Ze begon binnen met een speciaal kussen waar Kelsey over heen moest hangen, een soort staande driehoek en zo moest ze tekenen. Zo moest haar lichaam weer naar een bepaalde houding zoeken en zo ontdekt ze steeds een beetje meer hoe ze haar lichaam kan bewegen. Daarna mocht ze op een plankje ( andere dan gisteren) met wielen gaan liggen, , na enige zelfontdekking van het plankje mocht ze erop gaan liggen op haar buik, maar ja hoe moet dat eigenlijk. dus na voordoen en enige oefening en wat hulp lukte het toch, heel kort en snel er weer af. Ze vond dit best spannend.  Daarna was het tijd om haar wetsuite aan te trekken. Kelsey had er weer zin in, ze straalde helemaal. DeeDee had er ook weer zin in, maar dat was voor korte duur. Binnen 10 minuten had DeeDee andere plannen en verdween voor lange tijd onder water. Kelsey ging maar vast op het platform werken, waar ze trouwens heel goed haar best deed, en Wendy was verbaasd over hoe makkelijk ze het oppakte dat DeeDee verdween. Ik trouwens ook. Kels keek even vreemd op en na enige uitleg vond ze het goed. Er werd ons verteld dat ze DeeDee echt nu moesten negeren voor haar gedrag en dat er geen sessie vandaag was meer voor Kelsey met DeeDee, maar omdat ze zo weinig tijd in het water had doorgebracht hadden ze een andere oplossing. Namelijk met Li-na en Chabelita ( 2 andere dolfijnen) na afloop in haar eentje in het bassin een therapiesessie volgen. Nou dat vond Kelsey natuurlijk geweldig met twee dolfijnen. En omdat ze de enige was mochten wij ook vanaf het dock mee kijken. Wij vonden het een super oplossing natuurlijk, en Kelsey heeft dubbelop genoten. En wij ook. Met deze twee dolfijnen ging het super vlot, ze luisteren veel beter als DeeDee. Kelsey koos voor de picto’s spetteren, maar dat was toch wel weer erg veel haha met twee dolfijnen, daarna kusjes geven, ze bleef zoenen haha, beide dolfijnen kregen een heleboel kusjes en gaven er ook een boel, wat was dat een mooi gezicht zeg. En dan weer een rustig rondje bij 2 dolfijnen aan hun vin vasthouden, wouw was echt dubbelop genieten en Kels had een stralende glimlach de hele tijd.  Ryan had vandaag dolfijn trainer dag met het broertjes en zusjes programma, zo dat was ook genieten, hij heeft vis klaar gemaakt voor Papito ( een dolfijn) mocht echt de gebaren uitvoeren op het platform bij Papito, hij straalde helemaal, als afsluiting nog een kus van Papito. Ook heeft hij nog de roggen gevoerd, was wel grappig zei hij. Ondanks dat de andere kinderen veel jonger zijn dan hem heeft hij het wel onwijs naar zijn zin steeds met het programma en komt steeds met een glimlach terug.  Morgen mag Ryan weer mee naar binnen om nog een keer te kijken naar de interactie tussen broer en zus.  Vanmiddag hebben we nog heerlijk genoten van het strand hier bij Hemingway.

12 juli

Zo ons een na laatste dag alweer, jee wat gaat dat hard zeg. Gisteren kregen we “huiswerk” mee van Wendy. Na het zwemmen neemt Kelsey altijd een douche en sinds kort doet Wendy dan haar haren wassen omdat dat thuis soms best lastig gaat want Kelsey wil haar haren niet nat maken. Elke dag ging het beter en nu ons huiswerk was dus om haar haren dus ook te wassen, na veel oefenen met Wendy ging het al veel beter en nu kon ik dus makkelijker haar haren wassen. We moesten het alleen duidelijk maken waar ze moest staan in de douche met een matje.  Kelsey heeft zich sinds we hier zijn en met de therapie begonnen zijn zichzelf los gelaten en zich open op gesteld voor alles waardoor er een soort blokkade of structuur om haar heen weg is en nu dus een aantal dingen makkelijker oppakt. De belangrijkste handgrepen zijn toch wel het duidelijk oogcontact maken wat we al goed deden, maar wat ze nu zelf ook beter doet en alles visualiseren. Dus bijv. vastleggen met picto’s als er iets onduidelijk is voor haar  of bijv.  een douchematje neerleggen zodat het duidelijk is waar ze moet staan.  Vandaag is Ryan mee gegaan naar binnen om met hem de wisselwerking door te nemen, er is hem uit gelegd dat hij het beste kan reageren met het stopgebaar en dan duidelijk oogcontact maken en zeggen wat ze wel of niet mag op dat moment. Meestal is dat slaan of afpakken. Ook gaan we thuis meer oefenen met vraag spelletjes zodat de wisselwerking bevordert wordt.  Vandaag deed DeeDee goed haar best, heel veel kusjes weer uitgedeeld zowel door Kelsey als DeeDee. Kelsey was super enthousiast vandaag en genoot volop van DeeDee. Ze was blij om haar weer te zien. De bal en de ring werden gekozen en vooral veel op haar buik op DeeDee d’r buik gaan liggen en zo door het water zoeven. Op het platform werden dit keer de borstels en massagestick tevoorschijn gehaald. Kelsey vind dat best spannend al dat gekriebel, maar ze laat het wel toe. na afloop hoorden we een diepe zucht. Niet alleen haar handen maar ook haar tenen werden meegenomen, dit ook omdat het nagelknippen aan haar tenen moeilijk gaat, met de borstels haal je al een hoop prikkels weg zodat het knippen makkelijker kan gaan. Ook ging ze met haar voeten op DeeDee , en dan een aantal rondjes meedrijven. ook dit is ter bevordering voor het knippen. Een tip erbij was om eerst bijv. haar tenen te tellen en masseren zodat de ergste prikkeling er al uit is voordat je gaat knippen. Weer wat geleerd.! Dat tellen deed ik altijd al maar dat was dus niet voldoende om die spanning weg te nemen bij Kelsey.

We mochten vandaag weer bij het platform staan dus dubbelop genieten, dan hoor je ook hoe duidelijk Kelsey communiceert tijdens de sessie, waar ik steeds weer verbaasd over bent. En niet alleen ik, Wendy en Tamara ( de dolfijntrainster) ook. Kelsey moet namelijk alles aan haar vragen, de stok, de bal en dergelijke. Ze moet dan eerst oogcontact maken anders reageert Tamara niet. Zo mooi om die wisselwerking te zien en hoe Kelsey dit op gepakt heeft. Wat een vooruitgang.!!

s ‘Middags weer lekker naar het strand geweest. Ryan mocht met zijn vriendjes mee de zee op, ze gingen vissen. s’Avonds eten ze dan de buit op bij Hemingway.

13 juli

Nog even op gisteren terug te komen. Ryan was gaan vissen op zee met zijn vrienden en de buit zou opgegeten worden bij Hemingway. Maar helaas er was geen buit, ze hadden niks gevangen. Voor de jongens maakte het weinig uit, ze hebben het erg naar hun zin gehad en een lekkere Hemingwayburger stilde de grote honger.

Dan de dag van het afscheid. Vandaag was dan echt ons laatste dagje genieten.

Kelsey trok vandaag voor het laatst de wet suite aan, voor het laatst heeft ze DeeDee heel veel kusjes gegeven, nog een keertje met de bal gooien en de lange stok werd ook nog gedaan. Ik weet niet of het voor Kelsey echt heel duidelijk was dat dit de laatste keer was, maar ze was wel een beetje stilletjes vandaag na het zwemmen. Ze voelt vast iets aan.  Tja afscheid nemen dat blijft moeilijk. Wat hebben we genoten van alle mooie en bijzondere momenten met Wendy, Marina en DeeDee. De gouden tip voor het eten van Anja. Het is niet met een pen te beschrijven hoe mooi deze ervaring was. Ik wil daarom ook Stichting Nicolette, alle donateurs en alle mensen die deze stichting op wat voor manier dan ook steunen onwijs bedanken voor dit mooie, bijzondere avontuur. Jan van Zanten ook onwijs bedankt om elke dag ons stukje te plaatsen zodat onze volgers onze avonturen met ons mee kon beleven.

Nog even een stukje van Oma en Opa,

Dat wij dit mochten meemaken ,is heel bijzonder geweest, we hebben genoten van de brede lach op Kelsey haar gezicht ,van oor tot oor, iedere keer weer. Ontroerend was het om te zien hoe ze DeeDee elke keer aankeek, zo mooi. Ook met Wendy had ze een enorme klik en met Marina kon ze het ook goed vinden, wat een lieve meiden zijn dat, met zoveel geduld, wat een prachtig werk doen zij. Ook Ryan heeft het goed opgepakt en weet nu beter hoe hij Kelsey moet aanpakken, zodat ze ook naar hem beter gaat luisteren. We zijn op allebei apetrots. Morgen gaan we weer naar huis, de koffers zijn bijna gepakt. We willen iedereen bedanken die ons gevolgd heeft en een reactie heeft achtergelaten, we hebben ze met veel plezier gelezen. Natuurlijk St Nicolette die het voor Kelsey heeft mogelijk gemaakt, we hopen dat dit nog voor vele kinderen mag gaan gebeuren. Ook Jan van Zanten bedankt voor het geduld wat hij gehad heeft met de foto’s. Tot ziens.

Rita en Bertus.

112 reacties aanDagboek Kelsey

 • Hilde soeteman

  Prachtig om te zien hoe jullie allemaal meegenieten met de byzondere dolfijnavonturen van Kelly waar zolang naar is uitgekeken. Op de bridge heb ik het prachtige fotoalbum bekeken dat oma Rita gemaakt heeft na terugkeer in Nederland.
  Een eind is gekomen aan dit avontuur, maar de resultaten en de mooie herinneringen duren nog lang voort.
  Hoop jullie nog vaak te zien , en steeds weer wat vooruitgang bij Kelly….

  Groet van BERT en HILDE

 • Wendy

  Lieve Kelsey,

  Ik heb er ontzettend van genoten met je te mogen werken en ben heel benieuwd wat je iedereen thuis gaat laten zien!
  All the best!

  Liefs,
  Wendy

 • eileen

  heey kelsey en familie

  hoe is het in curacou sorry ik weet niet hoe je het schijft
  ik mis je wel hoor kelsey ookal zit ik niet meer bij jou op school

  nou geniet er van

  XXX Eileen

 • Jacqueline

  Heerlijk dat we met jullie mee mochten geniieten! goeie reis terug!

 • Theo en Nel

  Hallo familie, we hopen dat dit nog op tijd komt. Wat een avontuur was het voor jullie. Wensen jullie een goeie reis terug naar huis en spreken jullie volgende week.

  Tot ziens Theo en Nel.

 • Dorien

  Goede terugreis allemaal en welkom in het natte NL.
  Tot heel gauw weer.

 • Fam. Zandstra

  Hallo,

  Volgens mij hebben jullie super hard gewerkt en heel veel geleerd! Super om dit alles te lezen hoor!

  Groet,
  Fam. Zandstra. (Ben, Paula, Wybe en Coen)

 • Oma Ria

  Lieve Kelsey,Ryan,Tessa,Rita en Bertus,
  Wat heb ik het fijn gevonden om iedere dag het verslag te lezen en de mooie foto’s van jullie te zien.
  Wat een geluk dat jullie dit aangeboden hebben gekregen van Stichting Nicolette.
  Heerlijk dat Kelsey zich door de therapie en door de dolfijnen zo heeft opengesteld en dat ze zoveel heeft geleerd.
  En dat jullie weer nieuwe handvatten hebben gekregen, waardoor Kelsey zich verder kan ontwikkelen.
  En wat fijn, dat dit ook zo goed doorwerkt in de relatie tussen Ryan en Kelsey.
  Ryan,wat heb jij het goed gedaan en wat is dit ook een super vakantie voor je.
  Ik wens jullie allemaal nog een goede laatste dag.
  Veel plezier en een behouden thuisreis naar Hoek van Holland.
  Veel liefs en tot ziens,
  Oma Ria

 • Dick en Marian.

  Beste Familie.
  De laatste dag Wij hopen dat Kelsey een hoop heeft geleerd.
  Heel leuk dat Rayan er ook bij betrokken is.
  Wij wensen jullie een hele goede terugreis.
  Groetjes uit Hoek van Holland.

 • Fam. den Uil

  Hallo allemaal.

  Wat geweldig allemaal,en wat een mooie verhalen en foto`s,
  wij hopen dat ze er een hoop van geleerd heeft,morgen jullie laatste dag
  jullie kunnen terug kijken op een mooie leerzame tijd,wij wensen jullie een
  hele goede terugreis naar Hoek van Holland.

  veel liefs Gerrit en Nel

 • Diana van der Pijl

  Geniet nog steeds van jullie avonturen.Fijn dat alles zo goed gaat je had er zo naar uitgekeken.Denk dat je er heel lang op kan teren. Dikke knuffel.Diana

 • sandra hollemans

  Jeetje morgen alweer de laatste dag wat gaat dat toch snel he, geniet er nog lekker van , ik weet dat dat heftig is die dag, maar jullie hebben genoeg dingen foto,s mooie herinneringen en het belangrijkste handvaten om mee door te gaan zodat jullie verder kunnen genieten van alles wat jullie daar hebben mogen beleven. heel veel succes morgen en we zien jullie gauw met alle verhalen.

 • Jacqueline

  Li-Na is ook zo’n schatje! Ben blij haar ook nog even te zien op de foto’s.

 • fam Storm

  Hallo Kelsey,fijn dat je de dolfijn therapie zo leuk vind en dat je er zoveel van opsteekt.We hopen dat deze therapie ook thuis van heel veel nut zullen zijn voor jou en je familie.
  We wensen je nog heel veel plezier op Curacao en daarna thuis met het oefenen.
  Groetjes van de ouders van Laverne Storm (SO Paars)en een dikke kus voor Li-NA.

 • familie de Haas

  Schitterend hoe jullie dit hebben mogen beleven. Maar ook heel fijn dat het zo goed is gegaan . Jullie zijn nu misschien al op de terug weg maar kunnen terug kijken op een prachtige vacantie met hopelijk nog goede gevolgen ook. We hopen gauw de foto,s te kunnen zien. Rita snel aan het werk als je thuis bent. Maar we hebben wel al een hele goede indruk hoe het jullie is vergaan . Geniet nog maar lekker lang na van deze mooie reis. Goede reis terug en tot ziens in Hoek van Holland.
  Liefs Geert en Grard

 • Wilma van der Hoeven

  Beste familie,

  Prachtig om te lezen wat een vooruitgang Kelsey maakt. Respect voor haar broer die ook meewerkt met de sessies. Intensief en een enorme mooie ervaring het contact met de dolfijnen.

  Veel plezier met elkaar en succes.
  Vriendelijke groet Wilma van der Hoeven ( via Linde)

 • Mirjam van Charante Dekker

  Hallo lieve allemaal,
  Wat heb je t allemaal mooi verwoord Tessa, kippenvel en tranen ! Zo gaaf om te lezen dat het team zich inzet om vorderingen te krijgen in Kelsey’s zelfvertrouwen e.d. En super trots op Ryan die zich geheel inzet en daarnaast ook heerlijk geniet van alle gebeurtenissen daar, ze kan zich geen betere broer wensen! Geniet van jullie komende dagen…en de zon natuurlijk!!! groetjes mirjam richmund bryan

 • KelseydeBruijn

  Hallo alle lieve mensen,

  Wij vinden het heel leuk dat jullie ons zo volgen en met ons meeleven. Nog maar 3 dagen therapie en wat zijn we al gevorderd met Kelsey. Het is leuk om te zien dat ze wat vrijer wordt. Volg onze verhalen en je blijft op de hoogte zou ik zeggen.
  Groetjes van Bertus en Rita.

 • Jan en Gre Lucas

  Hallo Kelsey, Tessa, Rayan, Bertus en Rita.

  Wat een geweldige belevenis om dit te mogen meemaken.
  We hebben het hele verslag gevolgd en wat leuk dat Rayan er ook zo bij betrokken wordt.
  Mooi om te lezen dat Kelsey zo goed reageert op alle gebeurtenissenen en zoveel vorderingen maakt.
  Genieten jullie nog maar van de tijd op Curacao en we zien elkaar gauw om jullie verhalen te horen en jullie foto’s te bekijken.

  Veel liefs,
  Jan en Gre Lucas

 • Stichting Nicolette

  Lieve allemaal,
  Jullie zijn inmiddels aan de tweede therapie week begonnen!!! Wat gaat het allemaal lekker daar!! Wij wensen jullie ook deze week een zeer positieve week toe! Geniet daarnaast van de zon, zee, strand en de rust…….het is jullie van harte gegund!!
  Lieve groet,
  Anne-Mieke Berkel

 • juanita van wieren

  Hoi Tessa, kelsey, ryan, en oma en opa,

  Wat zit ik hier vanachter mijn computer te genieten van jullie ervaringen.
  En wat is het toch mooi om te lezen wat jullie allemaal beleven en mee maken.
  En dan nog de foto’s, die spreken echt boekdelen, wat mooi.
  Wat is het toch geweldig dat er zo’n stichting bestaat , die jullie en vele anderen kunnen helpen.
  Die verdienen zeker een dikke vette pluim.
  Nou lieve mensen, geniet er nog van en de verdere ontwikkelingen lees ik wel weer.

  heel veel liefs van arthur, juanita en romano XXXX

 • Chris

  Lieve Kelsey,Ryan,Tessa Bertus en Rita.

  Wat een geweldige beleving daar in Curacou.
  Ook heel mooi om te zien dat Kelsey goed contact maakt met DeeDee. Ben dan ook heel erg trots op Kelsey en dat ze zo’n vooruitgang boekt.
  Super om te lezen dat ze meer bewust word van haar lichaam en ook oog contact zoekt met anderen. Ben ook erg trots op Ryan, die ook met DeeDee is gaan zwemmen, en dat dit eigenlijk wel erg spannend voor hem moet zijn geweest.
  Tessa bedankt voor elke dag in het dagboek te schrijven, zo dat iedereen ook jullie belevingen kunnen volgen en met jullie mee kunnen leven.
  Het is echt heel bijzonderlijk avontuur.

  Geniet jullie allen van de laatste week, die weer net zo bijzonder zal zijn als de afgelopen week.
  Groetjes Chris.

 • Petra van der Ende

  Haiiiii, wat super weer om te lezen! Wat gaaf dat ze al zo’n vooruit gang boekt en die tip voor het eten! geweldig toch….

  Oogcontact al wat meer maken, nou dat is zeker een hele vooruitgang! Echt gewoon te gek dat jullie dit mogen meemaken! Succes en geniet ook nog he want voor je het weet is het alweer voorbij!

  Veel liefs van Robert, Petra en Liz XX

 • Dieke en Ton

  Ooooh, wat heb ik genoten van het dagboek tot nu toe. Er volgt vast meer 😉 Ontzettend fijn, leuk en geweldig dat Kelsey zo goed reageert op deze therapie. En het is voor jullie allemaal leuk en zeer bijzonder om dat in zo’n korte tijd te zien gebeuren. Ik ga in ieder geval ff stemmen voor Stichting Nicolette. Een prachtdoel. Veel plezier daar nog. Groetjes uit Beverwijk

 • Jor, Saar en Pip

  Heey kelsey, Tessa, Ryan, Bertus en Rita!!
  Wat een geweldige foto’s …. Ben gewoon jaloers dat ik hier zit!! Haha… Nee hoor… Het is jullie enorm gegund! Fantastisch dat kels zoveel vooruitgang boekt… Waren we toch met z’n allen benieuwd of ze vooruit zou gaan ?? Nou gelukkig doet ze het fantastisch! Ongelofelijk dat zulke mooie dieren zoveel voor mensen kunnen betekenen! Wij volgen jullie op de voet via het dagboek dus blijf vooral veel schrijven… Geniet allemaal van jullie laatste week daar…. Tot zondag!!! Xx

 • Tristan

  Lieve Kelsey,

  Ik vind het erg leuk om jouw foto’s te zien. Samen met de dolfijnen.
  Is het leuk om met een dolfijn te zwemmen? Dat zou ik ook wel willen.

  Groetjes van Tristan

 • Oma Ria

  Hallo Kelsey,Ryan,Tessa,Rita en Bertus,
  Wat leuk,Tessa, dat je een dagboek schrijft over jullie belevenissen met de dolfijnen.
  Het is heel ontroerend en hartverwarmend om te lezen en te zien op de foto’s dat Kelsey zo geniet en dat ze zoveel leert en durft.
  Ryan,fijn dat jij er ook zo van geniet.Ik wens jullie allemaal nog een heerlijke week toe op Curacao.
  Met een hartelijke groet en tot ziens,
  Oma Ria

 • ria

  Hallo Allemaal,

  Wat een mooie verhalen zijn het. Pas 1 week therapie en dan al zo’n vooruitgang.
  Wat leuk dat jullie ook in het water mochten. Bert, ik denk dat jij wel blij bent dat je toch mee gegaan bent. Want dit is denk ik niet allemaal te vertellen als je thuis komt. Geniet nog lekker de komende week.

  Groeten, Dick en Ria

 • Dorien Hamelink

  Leuk om alle foto’s te zien en de verhalen te lezen.
  Volgens mij stellen jullie het hartstikke goed daar.
  Gr vanuit een nat en grijs NL, x!

 • Saskia Verbeek

  Lieve Kelsey,Ryan ,Tess,opa en oma ,

  Wow wat een belevenissen en foto’s die spreken zo voor zich hoe Kelsey geniet .
  Het maakt mij zo blij en maakt zoveel indruk hoeveel stapjes Kelsey maakt .
  Heel veel succes met al het moois geniet ervan blijf jullie volgen .
  Dikke kus voor Kelsey xx Saskia ( juf so oranje )

 • Jacqueline

  Wat leuk om jullie ervaringen te lezen! Wij hebben er ook zo van genoten en het is zo leuk om dan nu te lezen dat jullie ook zo genieten. wat goed dat Kelsey nu al vooruitgang boekt. Doe je Anja nog even de groeten van ons!

 • Oma Nel

  Hallo allemaal, wat een prachtige verhalen. Geweldig zo als Kelsey op alles reageert.Heerlijk Ryan dat jij het ook zo naar je zin hebt,want je had zo´n zin in deze vakantie. Dat je jaloers bent op kelsey die iedere dag met de dolfijnen mag zwemmen, kan ik me voorstellen want ik ben jaloers op jouw,je opa en moeder.Het lijk me echt te gek om met dolfijnen te zwemmen.Alweer een week voorbij, nog net zo`n mooie week (of mooier).

  Lieve groetjes,
  Oma Nel.

 • sandra hollemans

  Jeetje jullie eerste week zit er al weer op, maar de foto’s zeggen genoeg.
  Super geniet nog heerlijk van alles daar .kan niet wachten op jullie verhalen als jullie thuis zijn maar nu genieten we van jullie dagboek

 • Carola, Edward, Daan & Mik

  Hallo Kelsey, Tesse, Ryan, Rita & Bertus,

  Wat een ongelooflijk bijzonder avontuur beleven jullie in Curacao!

  Zoals jullie het leuk vinden om de reacties vanuit Nederland te lezen, vinden wij het erg leuk om de reis, via de verslagen en de foto’s, met jullie mee te beleven.
  Wat geweldig dat dit soort therapie mogelijk is en dat jullie hier aan mee kunnen doen. Ik vind het heel mooi te lezen dat jullie echt al verandering zien bij Kelsey. Super! Voor Ryan en voor jullie is het natuurlijk ook een hele belevenis.

  Heel veel plezier met de ‘familyswin’. Geniet ervan!

  Veel liefs van Carola

 • petra en marloes de lijster

  geweldig,zo’n smile van oor tot oor,daar doe je het toch allemaal voor
  heerlijk om jullie verhalen te lezen,wat een ervaring is dit toch zeg!
  mooie foto’s,kortom wij genieten,laat staan voor jullie,groetjes

 • Theo en Nel

  Hallo familie in de Caribean,

  Wat fijn dat jullie zo genieten daar en wat leuk dat wij alles zo goed kunnen volgen. De fotos en verhalen zijn geweldig. Ook mooi dat Kelsey zo goed reageert op de therapie. Nog een hele fijne week daar.

  Groetjes en kusjes uit Maasland

 • Ria mol

  Hoi allemaal,wat geweldig dat jullie zo genieten op Curacao,dat ook Kelsey zo goed op de dolfijnen reageert,jullie hebben prachtige foto’s gemaakt heel leuk om jullie zo te kunnen volgen via het dagboek,we wensen jullie nog een fijne tijd in Curacao en hopelijk dat Kelsey heel veel baat heeft bij de therapie. groetjes Rien en Ria Mol.

 • Nanny

  Lieve buurtjes, Tessa, Ryan en Kelsey
  Aan de foto’s en het lezen van de verhalen moet dit toch echt fantastisch zijn wat jullie met z’n allen meemaken. Geniet intens van deze mooie tijd!!!
  Veel liefs, Nanny en natuurlijk ook de groeten van Jan en Ans X

 • familie de Haas

  Hallo Allemaal
  We genieten mee met jullie , fijn dat het zo goed gaat met Kelsy en wat een ervaringen doen jullie op. Als er dan ook nog vorderingen door komende zo als simpel het eten zou geweldig zijn . Nog veel plezier daar , de tijd gaat snel soms te snel. Ik heb beloofd volgende week een bakkie te gaan doen op het secretariaat. En misschen de week erna weer werken !!!!!!!
  Liefs Geert en Grard

 • Marcel en Jolande de Wilde

  Wat een mooie foto’s en verhalen! Leuk om te lezen, zo te horen gaat alles erg goed! Heel veel plezier en succes.

  Groetjes,
  Marcel en Jolande

 • Danielle Lobert

  Hallo Tes en de rest van de Fam. Ik zit hier jullie verhaal te lezen met een lach en een traan (je heb trouwens je roeping mis gelopen tes je had schrijfster moeten worden :-))ik vind het zo geweldig dat Kelsey er zo goed op reageerd en ik zit mij er al op te verheugen om al die mooie foto’s te kunnen bekijken van je moeder zie jullie snel xx Daan

 • Janny en Kees

  Hallo Allemaal Wat goed om te lezen dat jullie het daar geweldig hebben.En vooral voor Kelsey. Mooi te lezen dat ze vooruit gaat en dat jullie hiervan genieten prachtige foto`s en het is haar aan te zien dat ze zoveel plezier heeft en ervan geniet. Heel veel liefs ui Huissen

 • Diane, Peter en Charity

  Hallo familie, wat geweldig om ook bij jullie en vooral bij Kelsey te zien hoe jullie genieten van de dolfijntherapie en zeker ook wat het met Kelsey doet. Wij kijken er ook al helemaal naar uit om met Charity te gaan, 8 spetember vliegen wij naar Curacao. We wensen jullie nog heel veel plezier en blijven Kelsey’s dagboek volgen!! Kelsey, geniet er van!!!

  Groetjes Diane, Peter en Charity

 • SO Oranje

  Lieve Kelsey,

  Vanmorgen hebben we voor het laatst met de hele klas tegelijk je verhalen gelezen, want wij hebben vanmiddag natuurlijk ook vakantie!

  Wat lief dat je dolfijn Deedee een kusje mag geven! Geef je Deedee ook een kusje van ons?

  We vinden het knap dat je zo hard werkt op het platform.

  Veel plezier nog de komende dagen bij de dolfijnen!

  Liefs van SO Oranje (Araad, Benjamin, Duncan, Elise, Luuk, Marieke, Mohamed, Ricardo, Thijs, Tim, Tristan, Saskia en Ramona)

 • Nicole Brouwer

  Hoi Tessa, Kelsy, Ryan, Opa en Oma. Hier een kort berichtje uit Hoek van Holland. Mijn kinderen hadden het vanmorgen over dolfijn zwemmen in Turkije en dat ze dat zo leuk vonden waarop ik zei, Kelsy is nu in Curacau. We hebben gelijk de site van stichting Nicolette opgezocht en samen, jullie foto’s en ervaringen gelezen. Geweldig om te zien en te lezen dat het zo goed gaat met Kelsy. Een hele mooie ervaring voor haar en ook voor jullie natuurlijk. Wij wensen jullie nog een hele fijne vakantie samen en wij blijven jullie volgen. Heel veel lieve groetjes Nicole

 • Renate van Citteren

  Lieve Allemaal,

  Veel plezier daar in het zonnige Curacao. Hoop dat Kelsey baat heeft met de therapie.

  Geniet ervan.

  Groetjes
  Renate, Tim en Damian

 • Tamara

  Ook vandaag weer een mooi verhaal over jullie belevenissen! Gaaf dat Ryan ook bij de dolfijnen mocht. Je ziet Kelsey echt stralen op de foto’s! Veel plezier bij de familieswim! Geniet van dit mooie avontuur! Maar dat dien jullie al enorm zo te zien!

 • Dick en Marian

  Hallo Tessa Rayen Kelsey en Opa en Oma.
  Hier weer een klein berichtje uit Hoek van Holland.
  Wat zijn de foto’s leuk.En het verhaal er bij leuk gedaan Tessa.
  Wij genieten hier helemaal met jullie mee.
  Wij vinden het leuk dat Rayen er ook dicht bij mag.
  Dat was het voor vandaag, Geniet er met z’n allen van.
  Wat een leuke ervaring voor jullie.
  Groetjes

 • esther

  Fantastisch het vervolg weer te lezen. prachtig. wat moet dat genieten zijn voor alle partijen. wat fijn dat stichting
  nicolette dit haalbaar heeft gemaakt voor jullie. we wensen jullie en kelsey nog leerzame dagen toe
  x esther

 • BSO Het Kompas

  Hallo Tessa, Ryan en Kelsey en natuurlijk niet te vergeten opa en oma. Wij volgen jullie side vanaf deze zijde met heel veel leesplezier en vinden het prettig om te lezen dat Kelsey al zo’n grote vooruitgang boekt. Helemaal top dat jullie het met zijn allen zo naar jullie zin hebben, geniet er nog maar even van wij zullen hier wel hard werken in deze nederlandse hitte (benauwd de mussen vallen nog net niet van het dak). Nog even een kleine huishoudelijke mededeling we zijn er niet in geslaagd om buurman een prettig verblijf te bieden hij is helaas overleden we doen onze stinkende best om de andere buurman in leven te houden maar we kunnen geen garantie bieden!! Groetjes van alle kinderen van BSO 3 en de Kajuit, Priscilla, Emely en Marie-Jose

 • Jet

  Hallo Tessa ,Kelsey en Rayen.

  Wat ziet het er leuk uit. Je ziet dat Kelsey er van geniet op de foto`s.
  Ik vind het heel fijn dat jullie dit mogen meemaken.Ik hoop dat ze veel aan deze therapie heeft.Ik heb deze site van Petra doorgekregen en ga jullie belevenissen zeker volgen. Geniet ervan en veel plezier.

  Liefs Jet

 • Petra van der Ende

  He hallo daar!! Wat onwijs gaaf om jullie belevenissen te lezen zeg!! Wat een geweldige emotionele ervaring! WOW Ik zou ook wel even willen komen kijken!
  Geniet nog even van jullie dagen daar en wa geweldig om te zien dat Kelsey al zo vooruit gaat in wat ze durft!
  En wat leuk die foto met Linde! Kom ik er gelijk achter dat zij onze overbuurmeisje is smaen met haar moeder marian! DOE ZE DE GROETEN!!! Nou…dit is echt toevallig!

 • Soraya

  Wat fantastisch om jullie verslagen te lezen en de foto’s te bewonderen. Geniet ervan, we houden de site in de gaten!! groetjes Soraya, Jordy en Joëlle

 • Maria

  Lieve allemaal, Fantastisch om te lezen hoe goed het gaat.
  Dat Kelsey al vooruitgang boekt en jullie samen zo genieten van deze ervaring.
  Jk blijf jullie volgen. Maria.

 • Miranda

  Wat mooi om te lezen. Fijn dat ze het zo naar haar zin heeft. Genieten jullie maar lekker van elkaar. groetjes van Miranda Daphne en Sanne .

 • familie de Haas

  Lieve Allemaal
  Wel een beetje laat deze reactie,maar je weet eigen problemen. Ik geniet als ik dit allemaal lees dat het allemaal zo enorm goed gaat met Kelsy en de dolfijnen, Want daar voor zijn jullie daar. Geniet van alle mooie en leuke dingen daar en van elkaar natuurlijk. Ik kan begrijpen wat er door jullie heen gaat.Nog heel veel plezier en tot mails. Liefs Geert en Grard. p/s hier gaat het de goede kant op ,maar het gaat langzaam.

 • tineke hoogenraad

  hallo kelsey en familie, wat leuk dat jullie eindelijk bij de dolfijnen zijn.we vinden het harstikke leuk om zo met jullie mee te genieten!!en wat een leuke foto,s we proberen elke dag even te kijken!! heel veel plezier en een dikke knuffel van ricardo. fam hoogenraad

 • Fam. den Uil

  lieve allemaal,

  wat genieten jullie zeg,en wat een leuke
  foto`s,fijn dat Kelsey het goed kan vinden met de
  dolfhijnen,Ryan ook jij morgen een fijne broertjes dag,
  wij blijven jullie volgen,het is weer een leuke site

  Veel liefs
  Gerrit en Nel

 • Fedor

  Haai daar,

  Leuk om al die verslagen te lezen hoe jullie en Kelsey het dolfijn avontuur met zoveel enthousiasme beleven. Veel plezier Ryan morgen met de dolfijnen en de therapie, doe spetter de groeten!

  Veel plezier en groetjes van ons en dikke kussen, Fé, Deb, Cas en Sil.

 • ria

  Hallo Allemaal,

  Wat leuk om jullie op deze manier te volgen. Heerlijk om te zien dat Kelsey het zo naar haar zin heeft. Geniet van deze tijd.
  Hoop dat jullie ook nog privetijd hebben om van het eiland te genieten.

  Groetjes, Dick en Ria

 • Dorien

  Lieve allemaal,

  Geweldig om dit allemaal te zien en te lezen.
  Fijn dat jullie het leuk hebben.
  Fijn dat Kels het zo goed doet.

  Geniet van alles wat jullie beleven.
  Ik denk elke dag aan jullie.
  Veel liefs van Bogdan en Truus, x,

 • Jor, Saar en Pip

  Super dat kels het zo naar der zin heeft! Zo gaaf! Genieten daar!

 • Dick en Marian.

  Hallo fam.
  Wat fijn dat kelsey met de Dolfijnen in het water ging.
  De foto’s zijn leuk.
  Wij vinden het leuk om steeds op de hoogte te blijven.
  groetjes en geniet er van.
  Marian en Dick.

 • Karel

  Mooi hoor dat het zo goed gaat.Ziet er allemaal geweldig uit en geen angst voor die visjes. Veel plezier verder.

  Karel

 • emily

  Hey lieve kels,tes,Ryan en natuurlijk opa en oma.

  Ik ben heel blij te lezen dat het zo goed gaat,
  vind het zelf ook heel spannend om te kijken wat het met kels gaat doen.

  Ga elke dag even kijken.
  Hele dikke kus voor jullie allemaal.
  Emily

 • sandra hollemans

  o marijn is super jaloers dat je met wendy bent, hij heeft met wendy gesnorkeld met rene toen hielpt ze bij de broertjes en zusjes.
  doe haar de groeten van ons en een hele dikke knuffel van arlette voor jouw

 • Oma Nel

  Hallo allemaal, wat goed dat de reis naar behoren is verlopen. Voor Ryan denk ik ook prettig om kinderen van de andere fam. te ontmoeten,kan er misschien ook ervaringen uitgedeeld worden.

  Het verhaal over .
  kelsey met het zwemmen met de dofijnen, de aanpak en haar reactie er op ontroerde me enorm. Wat een geweldige dieren zijn het toch hè.
  Nogmaals allemaal een heel byzondere tijd daar.

  Groetjes Oma Nel.

 • esther

  Wat is het nu al een fantastisch verhaal. Geniet van al het moois en kels met de dolfijnen. X esther

  • week I blogged about my take on princess culture and why I do&n#8217;t hate it. Apparently Supreme Court Justice Sonia Sotomayor saw my post and thought, “Hey, this sounds

 • Debby

  Wat een belevenis, echt super dat Kelsey direct al zo goed op de dolfijnen reageert! Ben ook heel benieuwd hoe Ryan het allemaal vindt.

  Heel veel plezier daar en geniet ervan!

  Liefs Debby

 • Jacqueline Schenkels

  beste Familie
  wat een uitzondering dat jullie deze therapie kunnen gaan volgen in Curasao
  hoop dat jullie daar veel succes van ondervinden ,
  veel liefs van Jos en Jacqueline uit Goirle

 • Diana van der Pijl

  Hoi allemaal Zit hier met tranen,Huil gauw dat weet je maar wat fijn dat ze het leuk vind.We leven hier allemaal mee en kijk weer uit naar de volgende belevenis. groetjes Diana en Danielle xxxxjes

 • Jacqueline

  Wat heerlijk om te lezen. Toen wij er waren begonnen Papito en Dee Dee net een beetje te flirten, leuk dat het nu doorzet, wie weet over een jaar een kleintje? Doe Wendy de groetjes van ons, ze heeft ons ook geholpen met Glutenvrij eten voor Fien.. Met haar hebben we ook nog een extra gesprek gehad, een hele lieve meid. Dee Dee is de mama van Li-Na. leuk om Kelsey met zo’n big smile te zien, dat is echt genieten. veel plezier nog!

 • Fam. de Vreede

  Hallo, We wensen jullie net zoveel mooie momenten met de dolfijntherapie als dat wij hebben gekregen met Celine. Het zijn momenten die je nooit zal vergeten dus geniet ervan.
  Gr. Fam. de Vreede

 • Coos Wernsing

  Lieve allemaal,

  Net terug in een zonnig Hoek van Holland zie ik dat jullie je lekker op Curacao hebben gevestigd voor hopenlijk een hele leuke tijd en vooral een vooral voor Kelsey een zeer heilzame tijd. Leuk dat dagboek, zal het blijven volgen.
  Groetjes ook van Maud

 • Fam. Arkesteijn

  Wij willen jullie veel plezier wensen met de dolfijnen! Geniet ervan met z’n allen!
  Wij hopen dat het jullie net zoveel mag brengen, zoals het bij Rico het geval is!

  groetjes,

  Ronald en Rita Arkesteijn

 • Hannie

  Hi, ik zie dat alles goed is gekomen met jullie mail, fijn.
  Veel plezier daar in Curacao.
  Hannie

 • SO Oranje

  Hoi Kelsey (en familie),
  Hoe is het op Curaçao? Veel plezier met de dolfijnen. Ga je ons vertellen hoe het is om met dolfijnen te zwemmen?
  We gaan elke dag even samen lezen wat je allemaal gedaan hebt. Ook kijken we naar je mooie foto’s!
  Dikke kus, Araad, Benjamin, Duncan, Elise, Luuk, Marieke, Mohamed, Ricardo, Thijs, Tim, Tristan, Saskia en Ramona (SO Oranje van de HBS)

 • Binnekamp

  Lieve allemaal,

  We hopen dat jullie daar genieten. En uiteraard het belangrijkste dat Kelsey baat heeft bij de dolfijnentherapie!

  Veel liefs,

  Erik, Berdine, Pascal en Julian Binnekamp Hoogland

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  En dan is het zover, jullie zitten in Curaçao!!!! Na een lange reis gaan jullie nu fijn met elkaar genieten van de therapie. Kelsey, wij zijn erg benieuwd hoe je het vind tijdens de therapie en de dolfijnen. Geniet ervan en nogmaals een hele goede en succesvolle tijd toegewenst! Wij gaan jullie volgen!!! Lieve groet,
  Anne-Mieke Berkel

 • Dorien

  Lieve allemaal,

  Fijn dat jullie het goed hebben en wat een mooie foto’s.
  Rita zal wel veel foto’s schieten!

  Heel veel lieve groetjes voor allemaal, x..

 • Adrienne

  Lieve Kelsey, Tessa, Ryan en opa & oma,

  Wat fantastisch dat jullie nu op Curaçao dit mooie avontuur mogen beleven! Ik geniet hier helemaal met jullie mee :-).
  Kelsey, ga je maandag met de dolfijn zwemmen? Ik ben heel benieuwd naar alle mooie foto’s en verhalen!
  Heel veel plezier daar. Geniet ervan met z’n allen!

  Liefs van Adriënne
  (Herman Broerenschool)

 • Tamara

  Ha! Wat een geweldige foto’s nu al!! Fijn dat Kelsey het nu al zo naar haar zin heeft! Succes met de therapie! Ook ik volg jullie via de site! Geniet ervan!
  Groetjes Tamara

 • petra en marloes de lijster

  wauh!!!! dat ziet er allemaal goed uit zeg,wel grappig dat wij elkaar pas hebben leren kennen,maar nu heb ik wel goed beeld van alles van jullie,heel leuk,fijn dat jullie zo goed zijn aangekomen,en morgen gaat het allemaal beginnen,spannend,we gaan het volgen! groetjes van petra en marloes

 • Fam. Kruk

  Heey allemaal,
  Leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben!! Wij zijn erg benieuwd hoe Kelsey het vind om straks echt met de dolfijnen te zwemmen!! We volgen jullie via het dagboek!! Have fun…..
  X saar jor en pip

 • Janny en Kees

  Hallo allemaal. Wij zullen jullie dagboek blijven volgen. Fijn dat de reis goed is
  verlopen en nu genieten!!!!!! Mooie fotoos tot nu toe veel plezier en groetjes uit
  Huissen

 • Jacqueline

  Oh wat klinkt dat allemaal goed, en allemaal bekende plekjes op de foto’s. Zo ben ik echt weer even terug! Heerlijk om het gevoel weer terug te krijgen. Heel veel mooie momenten gewenst uit Wormer.

 • Diana van der Pijl

  Lieve Kelsy Ryan Tessa Rita en Bertus,
  Een hele fijne vakantie.
  xxx jes Diana

 • moos

  Lieve allemaal!
  Heel veel plezier, en succes gewenst bij jullie avontuur met de dolfijnen!
  Liefs vanuit de hoek!

 • Opa en Oma de Ruiter

  Hallo Kelsey,
  Wij hopen dat je een hele leuke en spannende tijd met de Dolfijnen mee gaat maken, we hebben gelezen dat je gelijk met Linde de Vries gaat, erg leuk, Jack onze kleinzoon is ook geweest en als jij het net zo fijn vind als hij, dan heb je 2 heerlijke weken, veel plezier en we zullen je avonturen zeker volgen.

  Groetjes van de Opa en Oma van Jack de Ruiter.

 • Fam. Kruk

  Hoi allemaal! Heel veel plezier! En geniet van alles! X

 • Oma Nel

  Hallo Kelsy,Ryan,Tessa,Oma en Opa;een hele fijne en rustige reis naar Curacao, een mooie tijd en voor Kels, beleving daar.Ik blijf jullie zeker volgen.

  Knuffels,

  oma Nel

 • leone Zuidhoek Quak

  Lieve Tessa

  wij wensen Jullie een mooie tijd, Kelsey heel veel plezier !!!!!!!

 • Marcel en Jolande de Wilde

  Wat een mooie foto! Toch nog gelukt om te uploaden ;-)) Succes en vooral ook veel plezier toegewenst op Curacao!

  Groetjes,
  Marcel en Jolande

 • Saskia Verbeek

  Lieve Kelsey ,Tessa ,Ryan en opa en oma ,

  Heel veel succes met jullie mooie ,bijzondere avontuur .Hopelijke levert het heel veel moois op
  Geniet ervan en ga jullie zeker volgen .
  Dikke kus voor Kelsey xx
  Saskia (juf so oranje )

 • arrie schelling

  Een goeie vlucht en heel veel succes, plezier en vooral dat jullie er veel baat bij zullen hebben groetjes uit numansdorp

 • Jacqueline

  We wensen jullie met z’n allen een hele goede reis en veel leerzame momenten.
  We hopen dat het voor jullie net zo’n mooie ervaring mag worden als voor ons. We gaan jullie zeker volgen, en proberen zo weer even onze mooie herinneringen op te halen. Doe iedereen van ons de groeten, we missen ze!
  Groetjes,
  jacqueline, Pascal, Luuk & Fien

 • Hannie Geertse

  lieve familie, genieten maar op Curacao.
  Vooral Kelsy, we zullen het dagboek volgen.
  Heel veel plezier

  Hannie

 • Karel

  Een lang verwachte droom en na heel veel werk en geduld, wordt het dan werkelijkheid.
  Ik wens jullie een hele fijne reis en verblijf. En succes met de therapie.

 • dory van Eijk

  LIeve Familie, maar vooral Kelsy,

  Ik wens jullie een hele fijne tijd in Curacao en dat alle wensen voor Kelsey vervuld mogen worden. Stichting Nicolette is een prachtig initiatief. Tot horens ,ik ga het trouw volgen, groetjes een goede reis toegewenst, dory

 • ank kortsmit

  wat staat jullie een geweldige reis te wachten. ik hoop dat kelsey en jullie allen er een hele fijne ,leerzame tijd mogen hebben.
  veel groetjes en goede reis, Ank

 • Dick en Marian van Halem

  Hallo Tessa Rita bertus en Rayen en niet vergeten KELSEY.
  Eindelijk kunnen jullie gaan aftellen,voor de therapie in Curacao.
  Wij willen jullie heel veel plezier toe wensen en een goede reis.
  Geniet van Kelsey.
  Groetjes van Dick en Marian.

 • Felice Augustinus

  Hopelijk gaat Kelsey een heerlijke tijd beleven. Ons neefje Jack is ook geweest en die heeft het er heerlijk gehad! Geniet ervan samen!
  Groetjes,
  Felice

 • Grard de Haas

  Lieve Rita en allen die mee gaan
  Heel leuk dat we zo de reis kunnen volgen gaan we ook zeker doen. We wensen jullie allemaal hele mooie en fijne dagen, met hopelijk ook nog iets resultaat. Veel liefs van ons beide Geert en Grard

 • sandra hollemans

  wauh wat een super foto, heel veel leerzame momenten daar en doe li-na de groeten van ons en de rest van het cdtc ook.
  je ziet arlette vandaag niet in de taxi want die heeft gister aar pols gebroken maar hopenlijk ziet ze je nog even voor je weg gaat.
  en we gaan jullie zeker volgen

 • Fam. den Uil

  lieve Kelsey Tessa,Rayan Rita en Bertus

  Over 9 dagen is het dan zover jullie droomreis,
  wij wensen jullie een goede reis,en geniet ervan,en hopelijk
  levert het iets moois op,wij zullen jullie blijven volgen,
  een pracht foto van Kelsey

  veel liefs Gerrit en Nel

 • Marianne de Vries

  ZOOOOOO……..Wat een mooie meid!!! Ik wil jullie heel veel plezier toewensen, en zal jullie verhalen en belevenissen met heel veel belangstelling gaan volgen,goede reis en tot horens.

 • Mirjam

  Lieve kelsey, tessa en ryan, geniet van jullie avontuur en hopelijk leverd het iets
  mooiste op, groetjes

 • Dorien Hamelink

  Hey lieve allemaal,

  Leuke foto.
  Wij gaan met heel veel belangstelling al jullie ervaringen en belevenissen volgen.
  Alvast veel plezier met de voorbereidingen.

  Lieve groetjes,
  Dorien en de rest, x!

 • juanita van wieren

  het begin is er, geniet ervan en ik ga jullie opzeker volgen .

 • Jacqueline Blij

  Nou dat is in iedergeval alvast een mooie foto!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>