Dagboek Marcin

foto marcin

Nog twee weken en dan is het zover en gaan we op weg naar Curacao met Marcin.
Marcin is 23 jaar en heeft vanaf 2009 diabetisch 1 .In maart 2011 is hij door zijn diabetisch in coma geraakt en heeft hij zuurstofgebrek gekregen in zijn hersenen .Hij zit nu op de paloxschaal tussen de 6 a 7 (1 is coma en 8 is bewust). Eerst heeft hij prikkeltherapie gehad in het comacentrum in Tilburg ,daarna een jaar revalidatie in Sliedrecht en nu krijgt hij de kans om dolfijnentherapie te gaan volgen welke wij met beide handen aanpakken . We gaan dit avontuur aan met zijn zus Patrycja en haar vriendin Nicolet .Zijn broer Tomek volgt ons via de site . Verwachtingen durven wij niet te hebben ,maar op de een of andere manier te kunnen communiceren met hem is onze grootste wens. Verder laten we alles maar over ons heen komen en gaan we er zeker van genieten.
Gr .Aad en Ineke

7 september

Koffers pakken en controleren :heb ik alles bij mij voor Marcin .En nog eens controleren en nog eens!!!! Een beetje een controlefreak ????
Marcin is ook echt wel wat onrustiger de laatste dagen , vooral ’s nachts. Hij heeft dus wel door dat er iets staat te gebeuren of zou hij onze onrust voelen?
Zo blijven we ons altijd van alles afvragen.
Zojuist het weer bekeken van Curacao. In een woord Heeeeerlijk. CURACAO HERE WE COME.
Wat we kunnen verwachten is voor ons wel een groot vraagteken ondanks alle verslagen die we gelezen hebben en mensen die we gesproken hebben .Er hebben niet veel of misschien wel niemand die is/was zoals Marcin deze therapie gevolgd.
Maar wij zijn zo ontzettend blij dat Marcin deze kans krijgt , daarom wil ik de volgende actie nog even onder de aandacht brengen. Want mede door dit soort acties is dit voor ons en voor andere mensen mogelijk .

WALKINGDINER OP 29 SEPT. OP DE SITE IS HIER ALLES OVER TE LEZEN .GEEF JE OP, DAN ZIEN WE JULLIE DAAR EN HOREN JULLIE VAN ONS LIVE HOE HET GEWEEST IS. DOEN!!!!!!!!!!!

9 september

lekker dollen met mijn zus

Na een goede maar vermoeiende vlucht ,maar direct met Patrycja en Nicolet in het zwembad. Heerlijk ,want het is hier lekker warm.Zo raar ,lagen we Nederlandse tijd om 21.00 uur nog in het water.Alle boodschappen die we besteld hadden stonden in ons appartement  , dus konden we daarna nog even heerlijk pannenkoeken eten met z’n allen. Om 20.00 plaatselijke tijd vielen toch wel onze luiken dicht. Nadat we allemaal een goede nacht geslapen hebben ,ook Marcin is erg rustig ,zaten we om 6.30 aan het ontbijjt. Moet niet gekker worden op zondagochtend. Aad is nu met de meiden naar de supermarkt en ik ga zo met Marcin in het zwembad.Ja ,jullie lezen het goed .Ik ,zwemmen, terwijl ik het water altijd zo nat vind.Vanmiddag alles eens even bekijken en dan begint morgen het grote avontuur waarvoor we gekomen zijn.We kunnen bijna niet wachten.Van 10.30 tot 12.30 heeft Marcin zijn therapie. Badankt voor alle reacties .Leuk om te lezen .Groetjes van ons allemaal.

10 september

eerste zwempartij met mijn dolfijn Chabelita

Hier het eerste berichtje over de eerste dag van de dolfijntherapie voor alle thuisfrontvrienden/familie en bekenden die zo ontzettend met ons meeleven.Het is in een woord BIJZONDER. Moeilijk te beschrijven wat je voelt als je Marcin zo met Chabelita in het water ziet . Hij was heel ontspannend en wij ,  de therapeuten Anja en Heike zijn vandaag eerst eens aan het kijken wat we Marcin kunnen leren. Wat erg belangrijk is dat Marcin wel direct het vertrouwen in de therapeuten heeft. Verder voelt hij zich als een vis (dolfijn) in het water en wilde  ook niet uit het water. Nadat de sessie voorbij was en Marcin op het dok zat , wilde hij zo weer het water in. Na de therapie heeft hij zeker wel een uur relaxed in zijn zitzak gezeten .(We hebben een opblaasbare zitzat meegenomen en dat werkt prima)Voor de insiders onder ons weten wat dat betekend ,zolang rustig zitten. Heeft de therapie zeker indruk gemaakt en het is wel erg vermoeiend.Maar om 16.00 lag hij weer heerlijk in het zwembad met de meiden . De temperatuur is er ook wel naar .De hele dag rond de 30 graden. Heerlijk toch. Het is nu 20.00 uur en Marcin zit weer rustig te knikkebollen .Het word dus zeker geen nachtwerk voor hem en ons. Morgen moet hij echt aan het werk met de therapie.Patrycja en Nicolet gaan morgen leren snorkelen . Dit word ook geregeld door het CDTC.  Het is hier allemaal super geregeld .Tot morgen groetjes van ons allemaal

na de therapie heerlijk uitrusten

11 september

bijna kan ik haar aanraken

Aad was al om 6.30 aan het hardlopen .Hij komt maar niet in het goede dagritme en trouwens het is op de dag te heet om hard te lopen .Bert ,het is jouw temperatuur voor een hardloopwedstrijdje hier. Hier heeft Marcin trouwens geen last van ,hij slaapt prima hier en is ’s morgens lekker uitgerust voor zijn therapie .De therapie is iets gewijzigt na gisteren .Om Marcin meer structuur te bieden mag hij een lange sessie in het water zodat hij weet .Eenmaal uit het water dan is het afgelopen. Daarvoor krijgt hij verschillende oefeningen .Ook krijgt hij hier borsteltherapie (klinkt bekend toch ,Angelique). En weer heeft hij na de dolfijntherapie lang rustig kunnen zitten.Aan het eind van de middag hadden we een ontmoeting met alle ouders en kinderen die deze twee weken de therapie gaan volgen .Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal en doelstellingen om deze therapie te volgen , maar iedereen probeert er zoveel  mogelijk van te genieten.Ook waren  de therapeuten ,dolfijntrainsters en stagaires er die zich allemaal even aan ons voorstelden. Iedereen van het CDTC is even vriendelijk en begaan met iedereen .Echt hartverwarmend. Nu is het 20.00 uur en is het heerlijk rustig in het appartement .Aad is Marcin zijn zitzak aan het uitproberen en komt erachter dat dat prima ligt om te slapen en Marcin zit wederom heerlijk rustig in een stoel .Uiteraard wel met een lekker kussen. De meiden kijken ” goede tijden slechte tijden ” dus die hoor je ook niet meer .Zo is er alweer een dag voorbij en kijken we  uit naar de volgende .Groetjes van ons allemaal.

Stichting Nicolette is ook overal te vinden.

12 september

ben ik nu alleen met de dolfijn?

Een spannende dag voor Patrycja en Nicolet. Zij mogen vandaag mee op het dok en kunnen dan Chabalita van heel dichtbij bekijken ,maar eerst moet Marcin nog hard werken met zijn therapie op het droge. Anja en Yvonne zijn Marcin aan het leren om meer zijn handen te gebruiken . Ze gaan proberen om meer dagelijkse handelingen erin te brengen d.m.v. herhalen van dezelfde handelingen. Het is duidelijker voor Marcin als wij met hetzelfde woord een  handeling aangeven of afsluiten. Hier gaan we dus met hem aan werken. Ook hebben we de uitnodiging gekregen om vrijdag met de dolfijnen te zwemmen .Dit is SUPER GAAF. Dan kunnen wij ook eens ervaren wat Marcin elke dag meemaakt. Nicolet mag helaas niet met ons meezwemmen met de dolfijnen ,maar zij mag op het dok net als vandaag . Kan zij onze foto’s maken .Patrycja en Nicolet zijn vanmiddag naar Willemstad gegaan en zojuist weer thuis gekomen met de nodige souveniers . Zo zien ze ook nog wat meer van Curacoa .Vanavond heeft Aad met Marcin in de zee gelopen .Ook hier moest Marcin weer eerst wennen,maar op een gegeven moment liep hij tot borsthoogte de zee in. Zo ervaren wij en hij elke dag weer nieuwe dingen en doen we weer nieuwe indrukken op.

wat is dit leuk!!!!!!!

Nog even voor mijn wandelmaatjes .Veel wandelplezier morgen en ik heb geen spreuk van de dag . Iedereen de groetjes uit het zonnige Curacao

13 september

met aad 's avonds nog in de zee. Waar is chabelita ?????

Wat enerverende 24 uur hebben we achter de rug. Gisteravond met Aad nog in de zee geweest en wat het geweest is , de zee , alle indrukken , tijdverschil .Marcin kon geen rust vinden en wilde vannacht echt niet in bed blijven en gaan slapen. Toen het eenmaal 24 .00 uur was ,maar bij mij in bed genomen en Aad maar in zijn bed.Toen wilde hij eindelijk gaan slapen en wij dus ook .De volgende ochtend nog steeds even rusteloos .De therapeuten hebben met de therapie gelijk krachttraining gehad .Jullie weten hoe sterk hij kan zijn en dan valt het niet mee om hem iets te leren.Met Chabelita ging het wel weer super .Dan kan hij wel de rust vinden en weer zien wij dat Marcin meer met zijn armen gaat doen. Ook hebben wij een zwemvest voor gebruik in het zwembad en in de zee te leen gekregen en wat gebeurd er in het zwembad waar hij nu dus niet kan staan !!!!!!!! Hij gebruikt regelmatig zijn armen met een zwembeweging soms lijkt het op schoolslag en soms op borstcrawel .Oke ,het zijn nog geen olympische tijden ,maar het begin is er. Ook met zijn benen doet hij flipperen .Op deze manier zwemt hij het hele zwembad rond .Echt super om te zien .Daarna heeft hij zelfs 10 minuten op een zonnestrecher gelegen. Nu maar hopen dat hij vanacht weer de rust in zijn eigen bed kan vinden , zodat wij morgen goed uitgerust zijn voor onze familieswim met de dolfijnen ,Daar hebben wij super veel zin in .Eindelijk mogen wij de dolfijnen aanraken en er net zo dichtbij komen als dat Maricn iedere dag mag. Hij is maar een bofkont.tot morgen allemaal .groetjes van ons

jullie zien het goed .Ik ben aan het zwemmen met mijn armen!!!!!

14 september

spannend de haaien voeren

Waar moet ik mee beginnen.Het is een dag geworden geworden waarover  zoveel te vertellen valt. Ik begin maar bij het begin. Marcin heeft weer een goede nacht gehad en deed zijn spreuk weer eer aan “I ‘m not a morning person” . De therapeuten Anja en Yvonne waren ook helemaal verrast dat hij in het zwembad weer wat zwembewegingen gaat  maken .Met de therapie was hij heel alert en in het water bij Chabelita zagen Anja en Yvonne ook dat hij weer zwembewegingen maakt . Wat een goede afsluiting van de eerste week therapie. Terwijl Marcin met de therapie bezig was mochten de meiden de haaien gaan voeren .Eng maar wel ontzettend gaaf .Leuk dat ze ook voor hun wat activiteiten organiseren. Ze hebben hier dus ook leren snorkelen. Op deze manier duurt het wachten niet zo lang voor hun. Terwijl Marcin met Chabelita aan het oefenen was kwam Esther , de hoofd dolfijnentrainster ons onwijs leuk nieuws vertellen .Ze was zo begaan met ons en had er nog eens over nagedacht en toen vertelde ze dat  Nicolet toch mee mocht  dolfijnzwemmen vanmiddag. Zo ontzettend aangrijpend nieuws was dit voor de meiden dat ze het niet droog hielden.(en het was geen zeewater). Maar goed dat ze dit gisteren nog niet wisten anders hadden zij de hele nacht lopen spoken i.p.v. Marcin . Vanmiddag om 16.00 was het grote moment .Het is niet te beschrijven wat dit met je doet .Dit is zo gaaf , ook omdat je nu weet wat Marcin moet voelen en meemaakt iedere dag .Chabelita voelt zo goed wat zij moet doen en het is onvoorstelbaar hoe zachtaardig zo’n groot dier is. Nu twee dagen geen therapie .Wel mochten we een zwemvest lenen zodat wij met Marcin in het zwembad of in de zee kunnen  oefenen. En verder proberen om de structuur in Marcin zijn dagprogramma te blijven volgen. De meiden gaan nu stappen bij Mambobeach .Wie weet maken ze er nachtwerk van .Morgen lekker uitslapen.

Ook wij beginnen de dag met het lezen van alle reacties .Dit is zo ontzettend leuk. Iedereen bedankt en voor jullie zeg ik goedemorgen en voor ons welterusten.

deze foto spreekt voor zich

dolfijnengroet van ons allen.

15 september

uitrusten geen therapie vandaag

Het is een latertje vandaag dat ik begin met typen .Vandaag had Marcin geen therapie en heeft hij met ons in het zwembad en in de zee gezwommen .Daarna heerlijk uitrusten op een zonnebed bij het zwembad .Dit lukte wel een 25 minuten ,wat voor hem al erg lang is. We proberen de tips die Anja ons geeft toe te passen .Hem in het begin dwingen om te blijven zitten met duidelijke opdrachten en vandaag lukte dat soms wel. Kan ook niet direct  altijd goed gaan . Om 17.30 haddden we een oppas geregeld voor Marcin en zijn we met z’n vieren uit eten geweest bij  bij L’aldea .Dit is een Braziliaans Steakhouse en op aanraden van Wil en Jos daar gegeten .Was heerlijk eten met super leuke bediening en enthourage (Bedankt voor de tip )Als afsluiting hebben we een cocktailtje op het strand gedronken .Het was al met al een leuke en gezellige avond al valt niet mee om weg te gaan en Marcin achter te laten  , maar hij was in goede handen en wij hebben zulke lieve vrienden waarvan wij een financiele bijdrage hebben gehad om ook voor ons even te kunnen ontspannen dat wij daar dankbaar gebruik van hebben gemaakt .Ontzettend bedankt .Wij hebben ervan genoten. Morgen nog een dagje vrij en dan maandag moet Marcin weer volop aan de bak bij de therapie . Nog een prettige zondag en tot morgen.groetjes van ons allemaal.

nog even een cocktailtje voor het slapen gaan

16 september

O , wat is dit ??????

Op onze vrije zondag uiteraard eerst weer een paar uur in het zwembad gelegen.Aad weer de nodige boodschappen gedaan en de meiden hebben lekker uitgeslapen .Marcin trouwens ook .Hij heeft weer zijn normale nachtrust tot een uurtje of 9.00 .Dat is lekker ,om 8.00 je ontbijt op bed en je dan weer heerlijk omdraaien om verder te slapen. Vanmiddag de toerist uitgehangen en naar het Seapark geweest met de bedoeling om de zeeleeuwenshow  te kijken .Dit lukt alleen niet met Marcin erbij . Hij kan nu wel een poosje zitten maar niet stilstaan.Dan maar bij de vissen en roggen kijken  Krijgt hij ineens van Aad een zeeegel op zijn hand .Vond hij maar niets .Gelukkig morgen weer Chabelita aaien ,dat is tenminste veel zachter.’s Avonds hadden Patrycja en Nicolet het idee om in donker te gaan zwemmen .Nu hoef je hier niet zo lang te wachten tot het donker is , want dat is al om 19.30 .Komt dat even goed uit ,dan kan Marcin dit ook eens ervaren .Zo gezegd zo gedaan .Hij vond het wel vreemd , maar eenmaal in het water voelde hij zich weer als een dolfijn in het water. Na het zwemmen nog zijn toetje eten en om 22.00 naar bed om morgen weer goed uitgerust aan de tweede week therapie te beginnen. Kijken wat deze week ons nog voor verrassingen brengt . De eerste week

spannend in donker zwemmen

heeft al zoveel positieve dingen gebracht , dus voor ons kan het al niet meer stuk , al smaakt het wel naar meer . Voor het thuisfront werkse morgen .Wij zullen aan jullie denken hier in het zonnetje . We zien de reacties wel weer bij ons ontbijt. groetjes van ons allemaal.

17 september

kijk mij eens

Na een spelletje dominoes (weer dik verloren) moet ik even denken waar te beginnen met ons dagelijks verslag. Er is weer zoveel gebeurt vandaag. Marcin leert zoveel met zijn therapie en van Chabelita. Nadat wij aan Anja en Yvonne hadden verteld dat hij zo goed al zwemt met een zwemvest heeft Anja Marcin alleen een zwemband omgedaan .Eerst nog twee maar al snel werd het er een .Ook zo blijft hij goed zwemmen en hij verraste iedereen door heel goed met zijn handen Chabelita vast te pakken en ook te houden .Echt super om te zien .Ook was hij heel alert vandaag en maakte veel oogcontact. Een super goed begin van de week. Vanavond hebben  we met z’n allen vanaf een boot de zonsondergang bekeken. Marcin heeft af en toe wel 15 minuten gezeten en verder kon hij op de boot lopen , hij kan dan toch niet weg .Het was wel twee uur varen wat voor hem wel wat te lang is maar het lukte toch prima  . Hij wordt wel steeds ondernemender. Vanavond was hij langs onze barriere gelopen welke wij hebben gemaakt voor de deur ,zodat deze open kan blijven staan en was al naar beneden. Dat is even schrikken .We moeten dus nog beter opletten of de deur dichtdoen . Hopelijk kunnen wij dit ooit eens aan hem uitleggen dat hij niet weg mag lopen. (of verlangen wij nu te veel) . Al met al is het  een dag met een gouden randje .Dit is het  voor vandaag . Tot morgen  Groetjes van hele trotse ouders en meiden . En niet te vergeten Marcin .

18 september

Vandaag weer een totaal andere dag dan gister.Marcin is erg onrustig , maar in het water vind hij wel de rust.Hij werkt dan ook goed mee en het zelf zwemmen lukt steeds beter. Nu nog iets uitzoeken dat we hem ook thuis kunnen dwingen zijn rust te nemen .Dat klinkt niet vriendelijk , maar deze aanpak werkt bij Marcin het beste . Hij moet eerst goed weten wat er van hem verwacht wordt en dan lukt het soms wel. En net als bij alle dingen die Marcin al geleerd heeft , HEEL VAAK  HERHALEN. En altijd de opdrachten  op dezelfde manier aanbieden .Aad en ik hebben vanmiddag / vanavond de toerist uitgehangen in Willemstad. Patrycja en Nicolet waren zo lief om vanaf 14.00 op te passen . Dit  hebben ze ook wel geweten , want Marcin heeft wat last van zijn darmen ,waarschijnlijk van het zeewater . Ze hebben gezellig met hem pannekoeken gegeten en vol bewondering gezien hoe Marcin dus door onze barriere heengaat als hij wilt.Hij klimt er dus gewoon overheen. Weten we dus ook weer. Moeten we gewoon weer wat anders verzinnen. Er is overal een oplossing voor zegt Aad altijd. In Willemstad hebben Aad en ik lopen shoppen (Niet te lang) .en daarna heerljjk op een terrasje aan het water tapas gegeten. Ook natuurlijk over de beroemde beweegbare brug gelopen . Het was een heerlijk relaxed middagje.Toch nog wat gezienvan Curacao. Morgen is het alweer de 8e dag therapie gaan we alweer aftellen. Kijken wat deze dag weer brengt. groetjes van ons allemaal.

19 september

dit is moeilijk maar wel gaaf

Marcin heeft de nacht  goed doorgebracht en was voor 9.00 uur niet aanspreekbaar . Hij is weer helemaal zichzelf. Volgens ons zijn zijn darmen ook wat rustiger geworden en zelfs lukt het op de dag goed om zijn rust te nemen .Vaak is hij ’s middags na zijn therapie en eten zo moe dat hij vaak een uurtje rustig zit waarna we meestal nog een keertje met hem gaan zwemmen . Zo heeft hij op de dag een goede dagbesteding ,alleen ’s avonds valt het nog niet mee . De concentratie om T.V. te kijken heeft hij ( nog ) niet en dan valt het niet mee om dan  alleen maar te zitten .Vandaag met de therapie hebben ze bij Marcin zijn nekspieren ingetapet om te proberen of hij zo zijn hoofd rechter kan houden , zodat hij beter kan eten . Ze hadden de kleur zelfs aangepast aan zijn wensen  (geintje  ), maar de kleur is KNALROZE . Zo echt zijn kleur .Toen hij op het dok kwam  om met Chabelita te gaan zwemmen was  dolfijn Deedee er ook .Hij mocht even met twee dolfijnen aan het werk .Dat is leuk  ,maar wel weer een stukje moeilijker om met allebei je hand een dolfijn vast te houden .Gelukkig is Anja er altijd om te helpen .Van haar leren Marcin en wij heel veel .Krijgen heel veel tips .We moeten alleen even kijken welke tips wij mee aan de slag gaan , aangezien Marcin niet alles tegelijk kan leren en er bij Westerhonk vast geen tijd en verzorgers zijn om alles te kunnen leren . Vanavond zijn Patrycja en Nicolet lekker cocktail(s) gaan drinken aan het strand . ’s Avonds heb je hier nog een temperatuur van 26 graden . Heerlijk. Op de dag  is het vaak wel wat te warm .32 graden met zon is zelfs voor mij af en toe te warm en dan heb ik het nog  niet over Aad . Voorlopig gaan we nog een paar dagen genieten voor we terugkomen in ons koude kikkerlandje. Iedereen bedankt voor all reacties .Dit is zo ontzettend leuk om te lezen en ook een fijn gevoel dat er zoveel familie, vrienden en bekenden met ons meeleven. Het is altijd een leuk begin van de ochtend voor ons. Dubbele dolfijnen groet

20 september

Goedemorgen /middag /avond . Deze keer alle aandacht naar Marcin en niet naar Chabelita . De therapiesessie ging goed  , maar ’s middags in het zwembad heeft Marcin twee baantjes gezwommen zonder zwembandje .Echt super om te zien dat hij het zwemmen zo goed opgepakt heeft. Was wel spannend hoe hij het zou doen zonder drijfmiddelen maar jullie kennen Aad , gewoon proberen en het ging goed. John ,  is het zwembad thuis al klaar ????,vraagt marcin ,anders blijven we nog een poosje hier. Helaas , morgen de laatste therapiedag en dan zaterdag weer naar huis .Zoveel geleerd deze twee weken.Vanavond zijn we met z,n drieen  Aad ,Maricn en ik naar een visrestaurant geweest .Wij hebben heerlijk gegeten.  Marcin kan nog niet rustig in zijn rolstoel zitten dus het was eten met hindernissen. We weten nu dat we daar nog even mee moeten wachten .Terug in het appartement waren de meiden alweer terug .Zij hadden ergens oerhollands een hamburger met patat gegeten en zaten nu diverse afleveringen te kijken van goede tijden slechte tijden. Oke ,als jullie dan even oppassen gaan wij nog even een cocktailtje drinken. Toen we weer terug waren ,een spelletje kaarten  met z’n vieren ,nou ja eigenlijk met z’n vijven want Marcin wilde ook meedoen .Hij is en blijft een spelletjesfiguur.Hebben heerlijk ouderwets gelachen .Leuke afsluiting van de dag. Al heb ik natuurlijk weer verloren.

hoe kan ik nu mijn kaarten zien?

Voor ons welterusten en voor jullie goedemorgen. groetjes van de kaarters.

21 september

Chabelita zegt alle lezers gedag

De laatste therapiedag is aangebroken . Brengt het nog verrassingen of is het wel genoeg voor Marcin en ons . Het is het laatste .Zoveel indrukken ,zoveel geleerd en zoveel handvatten .Marcin en wij moeten alles nog even goed tot ons door laten dringen .Het waren in ieder geval super weken .Een ervaring en belevenis om nooit meer te vergeten .Stichting Nicolette onwijs bedankt dat wij dit met Marcin mochten meemaken .We gaan met wat we hier geleerd hebben hard aan het werk.

De dolfijnenkunstjes werken zeker aanstekelijk .Volgens ons kan Patrycja zo solliciteren als dolfijn om een paar showtjes weg te geven .Wel moet zij nog even oefenen.

Bijna net zo goed als Chabelita

Vanmiddag nog heerlijk een keertje gezwommen .Lukte weer een paar baantjes zonder zwemband. Nog even en Marcin kan met oma mee naar het zwembad de hoge bomen. Morgenochtend nog een keertje met de meiden zwemmen  voordat de grote reis weer gaat beginnen. Maar eerst hadden wij nog een verassing voor Marcin .Als beloning voor het harde werken van 10 dagen therapie kreeg hij een alcoholvrij biertje .Het smaakte hem nog prima , al kreeg hij het nu met een lepeltje naar binnen want drinken lukt nog niet ,maar wie weet wat voor verrassingen hij nog voor ons in petto heeft. Dus Tomek ,hij kan weer een biertje met je drinken. Leuk van je Tomek dat je zo goed voor de honden Bandit en Kwiebus  hebt gezorgd. We hebben jullie wel gemist .

BIERTJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dit is het laatste dagverslag van ons .Wij willen iedereen bedanken die deze weken met ons meegeleefd hebben en ook vonden wij het ontzettend leuk om al jullie reacties te lezen. Wellicht komen wij elkaar tegen bij het Walking Dinner a.s. zaterdag 29 september .Kijk op de site hoe je je op kan geven  , dan zien we elkaar daar . Voor nu tot ziens in  het koude Nederland brrrrrrrrr. Aad , Ineke , Marcin , Patrycja en Nicolet.

23 september

Wij zijn weer thuis na een vermoeiende reis .Marcin heeft ongeveer 4 uur geslapen en de resterende tijd  , ongeveer 6 uur rusteloos in zijn vliegtuigstoel gezeten . Het was vandaag ook allemaal weer zo vreemd .Zijn hele structuur was weg en de afgelopen 14 dagen hebben we ontdekt dat hij daar het beste op reageert. Nu de hele dag gammel doorgebracht en straks maar vroeg ons mandje in , zodat we weer het snelste van onze yetlag afkomen.

Nog even voor de insiders en voor onszelf een kort overzicht hoe het deze weken gegaan is met zijn suikers.Vaak gecontroleerd en erachter gekomen dat de therapie en de warmte veel schommelingen met zich meebracht .Over het algemeen zat hij in de nacht rond de 14.5 waarna het in de loop van de ochtend opliep naar 18.  Niet bijgespoten ,want na de therapie zat hij op waardes tussen de 5 en 7 .Hieruit blijkt dus hoeveel energie de dolfijnentherapie kost. De middag en avond was weer goed onder controle te houden  ,maar in de loop van de avond begon hij dan weer te stijgen.

Nu nog een weekje thuis bij ons en dan gaat de volgende grote verandering plaatsnemen .Verhuizen naar het Westerhonk .

Allemaal de groetjes van ons en tot ziens thuis of in het Westerhonk .

 

157 reacties aanDagboek Marcin

 • Web Design – What to Consider When Writing A Web site navigation and all of your
  laboring is definitely a plus when considering
  the wide range of services. 17 What format you would have no time pressure for the link building.
  This way, you will get worse if the site to hold on various sites that sold products and services right?

  Here is my web site :: seo company

 • The reality is that the business. The team navigates through
  the search engine optimization use of more or less.
  Her business was tedious, or join some affiliate programs – it’s of no use to access.

  Computer Animation for the website logo and a good trait,
  too. Your church web design, here is that the instruction of your content.

  Feel free to visit my blog post: reputable search engine optimization

 • Anneke Kroeze

  Hallo familie van de Voort
  Ontroerend om jullie verslag te lezen. Ik kan mij voorstellen dat elke kleine verandering, in positieve zin dan, jullie sterkt in het verdere verloop.
  Bewondering hoe jullie hiermee omgaan. Succes voor de komende tijd.
  groetjes Anneke en Ton

 • Trudy

  Hoi,

  Jullie zijn inmiddels bijna thuis denk ik en hopelijk is de reis goed gegaan. Ik vond het heel leuk om jullie verslagen te lezen. Blij dat Marcin toch weer veel dingen heeft geleerd, zie jullie snel.

  Groetjes Trudy

 • ria en ab

  hallo daar ik denk dat jullie inmiddels op de terug weg zijn maar wat geweldig dat Marcin zelf gezwommen heeft dat moet voor jullie ook een hele fijne ervaring geweest zijn om dat mee temaken.
  Nu hopelijk gaat de terug reis net zo goed als de heen reis en komen jullie weer aan in ons koude kikkerlandje dat zal wel even wennen zijn. Maar het is wel geweldig om te horen hoe goed het geweest is
  gr ab en ria

 • Angelique

  Hallo,

  Wat fijn dat jullie zo’n fantastische vakantie hebben gehad. Ik hoop dat de terugreis ook goed is gegaan.
  Marcin ik ben echt trots op je wat je allemaal bereikt heb.

  Groetjes Angelique

 • Eelco en Everien

  Heel goede reis. We hebben genoten van de leuke verslagen.
  Tot gauw.

 • Karin en Peet

  Hoi luitjes,

  goede reis terug naar het soms wat natte Nederland. Wat zijn we benieuwd om te zien hoe Marcin nu is en wat hij kan. We spreken jullie snel,

  groetjes,

 • Wilfried Poland

  Wat geweldig om te lezen dat deze reis jullie allen maar natuurlijk in het bijzonder Marcin zo goed doet.
  We hopen dat de positieve ontwikkelingen zich doorzetten als jullie weer veilig thuisgekomen zijn.
  Een goede reis terug naar huis toegewenst en tot binnenkort.

  Groeten,

  Meta & Wilfried
  Roos & Max

 • Jos en Wilma

  Geniet nog van de laatste uren, en een goede reis naar huis. Zie je zondag.

  groetjes

 • Jeannette looije

  hallo familie,
  wat leuk om zo de site te bekijken ik heb jullie zo de gehele vakantie ( therapie) gevolgt .
  Fijn dat Marcin zo kan zwemmen . en vele indrukken op doet.
  we horen of zien jullie weer in Holland .

  Hartelijke Groeten
  Jeannette Looije moeder van de vrienden groep van Marcin

 • Loes

  Wat is de tijd vlug gegaan en wat is er veel bereikt. Wens jullie een goede vlucht naar huis. Groetjes

 • Theo&Thea&Kids.

  HAI LUITJES,ALWEER VRIJDAG WAT GAAT DE TIJD SNEL JOH,ALWEER DE LAATSTE THERAPIEDAG VOOR MARCIN EN JULLIE! MAAR HET LIJKT ALSOF JULLIE 6 WEKEN WEGGEWEEST ZIJN ZOVEEEEEEEEEL VERHALEN EN INDRUKKEN DIE JULLIE NAAR ONS TOE OVERBRENGEN. BEDANKT VOOR IEDERE DAG ZO’N MOOI VERHAAL EN ERVARINGEN DIE JULLIE DAAR OP DOEN. HEERLIJK DAT STICHTING NICOLETTE DAT VOOR JULLIE MOGELIJK HEEFT GEMAAKT HÈ,DAT MAG BEST EXTRA BENADRUKT WORDEN VINDEN WIJ,SUPER!!!!!!! EN PATRICZYA JE HEBT ZEKER DAT POTJE KAARTEN NIET KUNNEN WINNEN OP DEZE MANIER??????MAAR ER BLIJFT WEL EEN LEUKE FOTO SAMEN MET JE BROER VAN OVER,VIND JE OOK NIET?EN NU MORGEN WEER DE TERUGREIS VOOR JULLIE MET ONUITWISBARE HERINNERINGEN IN JULLIE HOOFD EN HART,DIE NEEMT NIEMAND JULLIE OOIT MEER AF! HELE GOEDE VLUCHT TOEGEWENST EN ALVAST WELKOM THUIS EN TOT SNEL!!! LIEFS VAN ONS THEO&THEA&KIDS.

 • Roos

  Hoi, van een zeilboot op wereldreis surf ik naar jullie in Curaçao.

  Jeetje zeg Marcin, gewoon zelf zwemmen, je bent het dus niet verleerd, alleen had je even hulp nodig om het weer naar boven te krijgen, nou wie weet zijn er nog veel meer dingen die nu nog verstopt zitten en in de toekomst naar boven komen.
  Het is gewoon jammer dat jullie alweer bijna naar huis gaan, maar er is genoeg om aan te werken denk ik.

  Een hele goeie vlucht terug naar huis en dan weer toeleven naar je nieuwe huis, spannend allemaal hoor.

  Liefs van Roos.
  P.s. ik zal de verslagen en foto’s wel gaan missen hoor.

 • Margret en Rene

  Hoi hoi,

  Wat geweldig dat marcin kan zwemmen. Fijn dat hij zo goed reageert op de therapie.
  En ook dat jullie tijd voor jezelf weet te vinden zodat jullie ook samen van het eiland kunnen genieten.
  Nog veel plezier de laatste dag en vooral een goede terugreis naar Nederland.

  groetjes
  Margret en Rene

 • john

  Goedenmorgen ben veelste vroeg wakker (5uur)dus eerst ipv prijzen kijken maar kijken wat Marcin nu weer geleerd heeft. EN SUPERGAAF dat hij zo alleen zwemt.
  En…. UHH nee het zwembad is nog niet klaar!!! kan denk maar beter n binnenzwembad laten maken in het warenhuis nu het hier af&toe herfst is.
  We wensen jullie een goede terugreis en tot zondagochtend op schiphol.

  GROETEN PETRA,JOHN,CARLO,MIKE,TJEU&JACK xx

 • Jessica

  Wat fijn dat Marcin zo goed reageert op de therapie! Als ik het zo hoor willen jullie nooit meer weg van dat heerlijke eiland! Geniet er nog even van! Liefs

 • Gerry

  Hallo Ien , en familie,

  Eindelijk door hoe het werkt, ben niet zo goed met de computer.
  Wat fijn te lezen dat het allemaal goed gaat met jullie ,en vooral dat Marcin toch wel positief reageerd, en wat een leuke verhalen om te lezen. nog een paar fijne dagen daar en goeie vlucht terug allemaal. Groetjes Gerry

 • Cindy

  Het klinkt allemaal helemaal super bij jullie! Fijn dat jullie ook tijd hebben om te ontspannen en de meiden voor cocktails op het strand en lekker stappen bij Mambo Beach, was vast leuk, vond ik wel in ieder geval toen ik er was 🙂 Geniet nog van de laatste daagjes voor je weer naar het herfstige weer moet in NL. En hopelijk nog meer van die goeie therapie voor Marcin.

  Tomek, ook super dat jij elke dag met de honden gaat lopen en bij ze bent, zullen ze heel fijn vinden!

 • tineke groenewegen

  hallo dolfijne knuffelaars wat is het mooi om jullie dag boe te lezen en dat het goed gaat met Marcin maar dat jullie ook even kunnen genieten met ze twee dat hebben jullie dubbel en dwars verdient hoor dus geniet er van blijf nog maar lekker in de warmte hier wordt het al weer koud en het is nat niets aan maar als jullie terug komen neem dan een beetje warmte mee terug maar zo ver is het nog niet eerst nog heeeeel veel genieten xx uit Naaldwijk

 • Roos

  P.s. ik moest voor het plaatsen van mijn reactie eerst bewijzen dat ik een mens ben, haha, nou dat ben ik toch echt!!!

 • Roos

  Hoi, vanmorgen te laat om te kijken, (vorige week was ik al bijna te laat voor het wandelen) dus nu maar even tijdens de late lunch. Het blijft erg leuk om het allemaal te lezen en hopen dat er veel met de tips gedaan kan worden.
  Tip voor de avond: Marcin, mochten jullie regenwormen of een ander dobbelsteen spelletje bij je hebben, dan kan jij, nu je je handen meer gebruikt, de dobbelstenen misschien wel gooien?!
  En Tomek, ik las je reactie, fijn dat je de honden goed verzorgt en ook straks de boodschappen in huis haalt, is lekker thuiskomen voor de fam. toch.

  Liefs van Roos.

 • Marian

  Hallo allemaal,
  Dit was erg leuk om jullie verslagen te lezen en dat Marcin toch weer wat dingetjes geleerd heeft.Jullie hebben nog 2 dagen te gaan en dan zit het er toch weer op.Wens jullie nog veel plezier en een goede terugvlucht.Spreek je volgende week wel weer als ik terug ben.
  Gr. Marian

 • ria en andries

  Hallo Allemaal.
  Een paar dagen niet het dagboek gelezen,
  wat mooi om dat weer te zien
  dat alles zo goed gaat met Marcin en met de fam,
  je kan zien dat het voor allemaal goed is.
  nog even genieten en je best doen marcin maar dat heb je al gedaan.

  groetjes van andries en ria

 • sandra hollemans

  wat was het leuk om jullie via het dagboek te volgen, van roos hadden we al over jullie vertrek richting de dolfijntherapie gehoord, maar zo leuk om jullie nou via het dagboek te volgen en een beetje te leren kennen.
  Heel veel succes nog de laatste twee dagen en stertkte morgen bij de laatste cdtc dag en het afscheid.
  groetjes sandra en arlette hollemans

 • Edwin van der Spek (De Winter Logistics)

  Beste familie van der Voort,

  Via John kwam ik op deze site en het dagboek van Marcin. Wat fijn dat het toch wel voorspoedig verloopt. Als jullie dit lezen zijn jullie helaas al bijna aan het einde van de deze therapie/vakantie. Jullie hebben het dubbel en dwars verdient!! Geniet er nog even van en tot later!!

 • Petra

  hoi allemaal ik vind het leuk om te lezen hoe de ervaringen zijn met marcin en de dofijn waar hij mee mag zwemmen
  hier thuis gaat het ook goed ik ben elke dag bij kwibus en bandit geweest om te verzorgen en uit te laten op het prinsenbos vinden de honden helemaal super dat er toch nog iemand is die ze aandacht wilt geven en dat had ik met jullie afgesproken
  op me werk gaat het ook nog steeds goed ik laat job elke dag de verslagen lezen van jullie hoe het in curacao allemaal gaat.
  kwibus is toch best wel onrustig thuis hij merk toch wel dat jullie er niet zijn.
  ik heb vandaag de haag bij john gedaan.
  ik zie jullie zondag ik zorg wel dat er wat spullen in huis van boodschsppen

  tot zondag groetjes tomek

 • Esther

  Hoi meiden, Ien en Aad,

  Zullen we het volgende familieweekend op Curacao doen? Zo een beetje hangen aan een dolfijn ziet er heerlijk uit:-)! Goed om te horen dat je zo je best doet Marcin! Maar maak je het je ouders niet te lastig:-)

  Fijn ook dat jullie ondanks alles ook proberen te ontspannen. Jullie hebben toch ook wel een lekker vakantiegevoel, toch? Dat is jullie gegund!

  Groetjes Esther

 • Quino,Wilma,Stanley en Perry

  Wat leuk om jullie verhalen te lezen,en dat Marcin er tot zover positief op reageerd.
  En wat gaaf dat jullie ook met z,n allen mochten beleven hoe het is om met de dolfijnen te zwemmen. We hopen dat het de laatste dagen ook nog wat vooruitgang geeft bij Marcin en geniet maar van het mooie weer,want hier is het niet erg warm meer.
  Lijkt wel herfst!!!!
  Groetjes,uit Monster

 • Marian (loopgroep)

  Heel leuk om jullie verhalen te volgen,
  Heel veel succes de komende dagen,
  Het zijn vast weken waar je nog vaak op terug zal kijken en veel over kan vertellen.
  groetjes en tot gauw!

 • Roos

  Hoi allemaal, wat heerlijk dat de meiden (kanjers) opgepast hebben en dat jullie (Aad en Ien) een klein beetje sightseeing gedaan hebben. Tja en Marcin, ik zou ook onrustig worden als ik last had van mijn darmen, nietwaar??? Nou, nog heerlijk 3 dagen te gaan.

  Geniet, geniet, geniet, maar dat hoef ik eigenlijk niet te zeggen.

  Liefs van Roos.

 • Petra

  Fijn dat jullie ook even de tijd hadden voor elkaar,erg belangrijk!
  Ik hoop dat Marcin inmiddels weer iets rustiger is,en geen last meer heeft van zijn buik. Fijne dagen nog met elkaar. Dit is nu al een reis om nooit meer te vergeten… Groetjes Petra

 • Paul en Carla

  Hallo allemaal,

  Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat en hoe Marcin reageert.
  wij hopen voor jullie en voor Marcin dat er nog meer vooruitgang in zit.
  Nog een paar mooie dagen toegewenst, jullie hebben in ieder geval beter weer dan wij,
  vandaag was het erg fris.
  We blijven jullie volgen.

  groetjes Paul en Carla

 • Familie Grootscholten

  Wat leuk om jullie geweldige ervaringen te volgen! Veel succes nog de tweede week, nog even hard werken maar ook genieten!

  Groetjes van Wim, Esther, Thijs en Rens Grootscholten

 • Gerben

  geweldig om dit allemaal te lezen
  heel veel succes en plezier nog de resterende dagen

  Groeten Gerben

 • Bert en Carla

  Hallo Aad en Ien en kids,
  Wat gaat het toch hard die weken, nog een paar dagen oefenen en genieten en dan moeten jullie alweer deze kant op. Maar deze belevenis pakken ze jullie niet meer af en wie weet hoe al die nieuwe prikkels bij Marcin blijven doorwerken. Jullie dagboek blijft in iedergeval een prachtig aandenken. Nog een paar hele fijne en goede dagen toegewenst en een zorgeloze reis terug!
  groetjes Bert en Carla

 • Jos en Wil

  Hoi allemaal,
  Ja ik lees de verhalen na mijn werk want ervoor brrr dat is toch te vroeg voor mij. Wat een leuke en goed dingen gebeuren er op dat heerlijke eiland. Geniet er nog maar van en hopen dat Marcin zo door blijft gaan. Was het een lekkere coctail bij Lions Dive? Geniet ervan met z,n allen en tot zondag vroeg. Ja ja ik zal zorgen dat ik wat uit geslapen kijk 😉

 • Margret

  Ha Luitjes,

  Wat geweldig dat er zo duidelijk vooruitgang zit in de ontwikkeling van Marcin. En dan nog bijna een week te gaan, dus wie weet hoe en waar dit eindigt. En zo te horen genieten jullie ook wel van het eiland, de zon en alles wat het te bieden heeft.
  Succes verder maar weer.
  Groetjes
  Rene en Margret

 • Marja

  Hallo luitjes daar in dat heerlijke Curacao

  Wat geweldig om te lezen dat Marcin zwemmen leuk vind en kleine vooruitgangen maakt met zijn armen en handen en ook dat het hem rust geeft. Geniet er van en maak er een onvergetelijke ervaring van.

  Groetjes van ons allemaal

 • Marian

  Hoi Ien en Aad en de kids,
  Wat is dit goed om te lezen,iedere ochtend is het weer genieten wat jullie meemaken en de vooruitgang van Marcin met eigen ogen zien.Nog heel veel plezier en dat Marcin nog wat mag bij leren.
  Marian en Ted

 • Loes

  Hallo allemaal,
  Wie had dit 10 dagen geleden kunnen bedenken wat er nu in korte tijd is gebeurd, en er zijn nog dagen te gaan. Super. Denk toch dat Roos geljk heeft en er een zwembad in de kas moet komen met chebelita. Geniet lekker verder, groetjes Loes (wandel)

 • Angelique

  Hey Marcin,

  Je houdt je familie wel bezig he. Steeds wat nieuws verzinnen om toch iets voor elkaar te krijgen. Haha dat waren we inmiddels wel van je gewend. Maar dit zijn steeds wel allemaal stapjes vooruit!
  Super goed van je dat je Chabelita zo goed heb vast gehouden.

  Groetjes en nog een fijne dag

  Angelique

 • Theo&Thea&Kids.

  GOEDE MORGEN ALLEMAAL,WÉÉR SPREEKT ER ÉÉN EN AL POSITIVITEIT UIT JULLIE VERHAAL!
  WAT GAAF HÈ AL DIE MOOIE ERVARINGEN ÉN NATUURLIJK AL DIE UITWERKINGEN .
  NIET ALLEEN BIJ MARCIN MAAR OOK BIJ JULLIE DIE HET MET EIGEN OGEN ZIEN.
  GOED BEGIN VAN JULLIE NIEUWE WEEK EN DAT DE REST VD WEEK OP Z’N MINST ZO MAG BLIJVEN EN MISSCHIEN NÓG WEL BETER ZAL ZIJN.VEEL SUC6 WEER MET ALLES EN IEDEREEN,OJA DIT WILDE IK OOK NOG EVEN KWIJT::HEE MARCIN WAT STAAT DAT GESTREEPTE SHIRT JE GOED JOH EEN HEEEEEEEL GAAF KLEURTJE VOOR JOU!

  LIEFS VAN ONS,THEO&THEA&KIDS.

  P.S.COMPLIMENTEN VOOR DE FOTOGRAAF/FOTOGRAFE EN SCHRIJVER/SCHRIJFSTER,JULLIE HEBBEN VERBORGEN TALENTEN.

 • Karin en Peet

  Wat super om te lezen dat Marcin zijn handen beter gaat gebruiken en super dat hij weer wat heeft geleerd. Iedere morgen weer een positieve start van de dag als we jullie stukje hebben gelezen, heerlijk begin.
  Geniet deze week nog van alles,

  groetjes,

  Peet en Karin

 • Roos

  Goedemorgen, en inderdaag een héle goede morgen na het lezen van jullie verhaal van maandag, maakte wel weer een “fisherman’s friend sterk spul hè” reactie bij me los. Vooral ook gaaf dat er meer oogcontact was, nou ja eigenlijk alles wat ik las, was inderdaad iets om heel TROTS op te zijn. Hopen dat de komenden 4 dagen er nog meer worden met een GOUDEN randje, maar volgens mij kan het nu al niet meer stuk. En Marcin, niet teveel spannende dingen doen hoor, of misschien toch wel…. als je het maar voorzichtig doet!

  Liefs van Roos.

 • Ria v.d.Valk

  Hallo Patrysja.
  Hier vanuit ons vakantieadres in Frankrijk lees ik jullie site van het avontuur in curaçao.
  Wij zijn hier op vakantie met de tante en oom van Charity Ted en Betsy.
  Zo kwamen wij erachter dat jullie samen op reis zijn met Charity die ook de dolfijntherapie volgt.
  Wat een ervaring om mee te maken dat je broer Marcin vorderingen maakt.
  Bijzonder is het ook dat jullie het gezamelijk met je ouders en Nicolet meemaken.
  Ik zie dat je haar nog paars is dat zal door de zon wel lila worden.
  Ach een ander kleurtje staat jou ook wel.
  Geniet ondanks alles van jullie verblijf daar en ik zie jou weer in de ark.
  Groetjes van je collega Ria v.d. Valk en de oom en tante van Charity Ted en Betsy.

 • Eelco en Everien

  Lekker weekend gehad,
  Heerlijk dat jullie even tijd hadden om te genieten. Nu weer hard aan de slag en hopen dat de tweede week nog wat extra’s brengt, dan kan het helemaal niet meer stuk.
  Liefs
  Eelco en Everien

 • Angèle

  Heb het verhaal van Marcin een beetje op de achtergrond gevolgd. Hoorde dat jullie dit gingen doen. Een heel indrukwekkend en mooi verhaal.
  Wens jullie het allerbeste. En de hoop dat wat jullie hopen te bereiken ook bewaarheid wordt.
  Liefs

 • Astrid en Rob

  Vandaag de tijd genomen om jullie dagboek te lezen.
  Wat een geweldige week hebben jullie achter de rug.
  Fijn dat Marcin vorderingen maakt met zijn armen/handen.
  En dat hij al bijna een half uur kan blijven zitten. Dat geeft een stukje rust.
  Geweldig dat jullie ook mogen ervaren met de dolfijnen wat marcin ervaart.
  Nog heel veel plezier deze week, geniet van de dolfijn, zee, zon en elkaar.

  groetjes rob en as

 • tineke groenewegen

  hoi hoi
  wat een mooie berichten en gaaf dat jullie ook kunnen genieten
  wat zijn ze groot he die dolfijnen mooi om mee te maken ik zit de verhalen te lezen maar ik hou het ook niet droog hoor echt een emo muts 🙂
  ga lekker genieten allemaal en ik volg jullie aan deze kant van de coputer heel veel plezier groetjes ook van gerard

 • ria en ab

  wat geweldig om te horen dat het zo goed gaat en dat Marcin al zwem bewegingen maakt dat is toch fantastisch en ook een leuke verrassing dat jullie allemaal mee mochten zwemmen met de dolfijnen dan kan je toch ook ervaren wat Marcin ervaart op zo’n moment want het is toch anders wanneer je aan de kant staat.
  En wat lekker dat er ook voor jullie en de meiden dingen worden georganiseerd zodat je wat meer kan zien en toch ook een beetje ontspanning hebt.
  Nu ik hoop dat de tweede week net zo goed zelfs nog beter zal gaan dan de eerste en wens jullie nog veel plezier daar en het is prachtig om de verhalen te lezen ik reageer niet zo vaak maar lees het wel steeds gr ab en ria

 • Monique, Maurice en Lotte

  Wat mooi om te lezen dat Marcin goed op de therapie reageert!! En een mooie foto’s! Wat ontzettend leuk dat jullie allemaal met de dolfijn mochten zwemmen! Geniet er nog van en Marcin doe je best!!

  Liefs Monique, Maurice en Lotte

 • Roos

  Hoi allemaal, nou Marcin ik kan me voorstellen, dat je een zee-egel helemaal niets vindt om vast te houden, al die stekels, nee ga vandaag maar weer lekker Chabelita aaien dat is veel fijner.

  Liefs en maak er weer een bijzondere week van.
  Roos.

 • Lianne

  Hallo allemaal,

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Ook de heenreis goed gegaan, kun je nu wat meer genieten. Alles wat Marcin meekrijgt is meegenomen, en wat ik al zei: zo wie zo een geweldige ervaring. Geniet er nog van.

  groetjes Lianne

 • Theo&Thea&Kids.

  HOI LUITJES,JEETJE WAT WORDT ER ONTZETTEND VEEL GEREAGEERD JOH,JE MOET VAN LIEVERLEE ECHT EEN HEEL STUK NAAR BENEDEN VOOR JE JE REACTIE KAN GAAN PLAATSEN!
  WEL EEN TEKEN DAT ER ONTZETTEND VEEL MENSEN MET JULLIE MEE LEVEN,ECHT TOF!
  HEERLIJK OM JULLIE VERHALEN TE LEZEN EN DAT JULLIE ER VAN GENIETEN MET ELKAAR,GA NOG LEKKER ZO EEN WEEKJE DOOR,WANT HIER IS INMIDDELS DE NIEUWE WEEK AANGEBROKEN.
  DUS DE 2DE WEEK THERAPIE VOOR JOU MARCIN,HOOP DAT ER NOG WEER NIEUWE DINGEN GEBEUREN MET JE IN POSITIEVE ZIN!VEEL SUC6 EN PLEZIER DEZE DAGEN.
  GISTER DE MORVAN GROEP ONTMOET,WEL 30 LEUKE SPORTIEVE MENSEN BIJ ELKAAR,WE HEBBEN ER MET Z’N ALLEN ZIN IN.DAN WETEN JULLIE OOK WEER WAT WIJ DOEN IN DE TIJD DAT JULLIE ZO LEKKER GENIETEN VAN ELKAAR MET ZON ZEE DOLFIJNEN EN ALLES WAT JULLIE BELEVEN EN ERVAREN. LIEFS VAN ONS UIT HET WESTLAND THEO&THEA&KIDS.

 • Angelique

  Hallo allemaal,

  Wat heerlijk om te lezen dat alles zo prettig verloopt. En Marcin, ik heb je geloof ik nog niet eerder zo ontspannen zien zitten, wat goed van je zeg!
  Ik wens jullie nog een heerlijk week toe.

  Groetjes Angelique

 • Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  Hallo,
  Wij wensen jullie nog een fijne tijd toe. Wij weten uit ervaring hoe bijzonder de dolfijntherapie is.
  Veel geluk!

  Groeten,
  Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  (Nora heeft in 2010 dolfijntherapie via Stichting Nicolette kunnen volgen)

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  Wat is het iedere dag weer mooi om jullie dagboek te lezen!!!! Na twee dagen rust morgen weer aan de slag!!!! Marcin, het is best hard werken voor je, maar we mogen lezen dat je wel vooruit gaat………en dat is waar je ouders het voor doen! Wij, het bestuur van Stichting Nicolette, wensen jou nog een leerzame therapie week toe en dat je weer goede handsvaten mag mee krijgen komende week. Lieve groetjes, Anne-Mieke Berkel

 • Carin

  Ha luitjes,

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat in het zonnige Curacao.
  Heel aventuur om dolfijnen te zwemmen.
  Ongelooflijk wat een invloed zo”n dolfijn heeft op Marcin.

  Nog veel plezier.

  Groetjes,
  Charles en Carin

 • Roos

  Hoi kanjers, dat jullie zulke lieve vrienden hebben waardoor jullie even een avondje extra hebben kunnen genieten, heeft vast te maken met het feit dat jullie ook zulke kanjers zijn. Dik verdiend hoor!!! En Marcin in “vreemde” handen achterlaten is ook voor jullie wel weer een stapje vooruit toch?
  Mooi die lekker lui foto van Marcin en natuurlijk ook die met zijn viertjes, proost op een geweldige tweede week!!!

  Liefs van Roos.

 • john

  Hallo Marcin en de rest van de fam.

  Ik heb maar besloten een stuk warenhuis af te breken,en een zwembad te laten graven,zodat Marcin hier voortaan ook elke dag kan gaan zwemmen,want zo te lezen,en op de foto,s te zien, is dat nu wel zijn nieuwe hobby geworden. Nee hoor, alle gekheid op n stokkie,ik vind het geweldig om te zien dat het zo goed gaat. Veel succes de komende week, groetjes van de Achterweg.

 • Eelco en Everien

  Hoi lieve allemaal,
  Wat mooi om jullie belevenissen te lezen. Geweldig dat die dolfijnen zoveel met een mens kunnen doen en wat goed om te lezen dat Marcin er zo positief op reageert. Hopelijk zet die ontwikkeling zich de tweede week ook door. War gaaf trouwens dat ook Nicolet met jullie het zwemmen met de dolfijnen mocht meebeleven en zo de kans kreeg te voelen wat Marcin voelt
  Het is leuk om jullie verhalen te lezen en we kijken er iedere dag naar uit.
  Nog een heel fijne tweede week en veel succes met de therapie (en met slapen!)
  liefs en groetjes
  Eelco en Everien

 • Eelco

  Hallo luitjes, mooi om te lezen dat het zo goed gaat met marcin. Geniet ervan en nog een fijne tijd

 • john en jozé

  Hallo allemaal,
  Jullie eerste week in Curacau zit er nu op.Wat een ervaringen! Fijn dat het zo goed gaat en super dat Marcin wat meer met z’n armen gaat doen en zwembewegingen maakt! Hoewel we nu pas voor het eerst reageren, lezen we jullie verslag altijd.
  Wie is er zo goed in het beschrijven van jullie belevenissen?
  Wat leuk en lief dat Nicolet ook mee mocht zwemmen. Heel veel plezier nog met elkaar en we hopen voor jullie dat Marcin ’s nachts weer gewoon lekker gaat slapen.
  Groetjes van John en Jozé

 • Patricia van Luijk

  Wat een leuk dagboek, het voelt alsof ik erbij ben! Het lijkt me erg bijzonder met een dolfijn in het water te liggen! Fijn dat Marcin er ook zo goed op reageert. Geniet er nog lekker van! Liefs Patricia

 • Patricia Huisman

  Hallo luitjes,

  Wat kunnen jullie leuk schrijven en geweldig goed de emotie overbrengen wat jullie daar meemaken. Jaja, de Knapen-emoties zijn naar boven gekomen hoor! Wat fantastisch dat jullie zo geweldig genieten en dat Marcin zich ook als een dolfijn in het water voelt. Mooie foto ook met jullie samen! Geniet nog verder de komende dagen! Deze reis kan in ieder geval niet meer kapot. Jullie verdienen het!!

  Liefs van Patrice

 • Petra

  Geweldig leuk om te lezen dat jullie het zo fijn hebben daar,en dat Marcin het zo goed doet! Geniet er nog maar lekker van met elkaar. Groetjes Petra x

 • Roos

  Sterk fisherman’s friend gevoel toen jullie hoorden dat Nicolet ook mee mocht zwemmen, SUPER!!! En haaien voeren moet ook kicken zijn, Jaws nog gezien?
  En Marcin, blijf maar goed oefenen met je handen en benen, straks zwem je ze er allemaal uit, misschien zelfs Chabelita.

  Meiden veel plezier met stappen (als jullie niet helemaal total loss zijn van de eerste keer) en iedereen natuurlijk bij alles wat jullie tijdens dit relax weekend gaan doen.

  Liefs van Roos.

 • Karin en Peet

  Hallo luitjes,

  wat een geweldige ervaringen voor jullie allemaal en fijn dat Marcin deze week al zoveel gedaan heeft. Nog een hele week te gaan, heerlijk voor jullie. Leuk dat je ons zo op de hoogte houdt, kunnen we een beetje meevoelen met jullie.

 • Lyda Blokland

  Hoi Marcin en familie!
  Wat indrukwekkend om het allemaal te lezen en een heeeeeel klein beetje mee te maken!
  Wat moet het een enorme ervaring zijn voor jullie allemaal! We volgen jullie als team op de voet en we zijn erg blij met de goede berichten!
  Een heel fijn weekend en nog veel plezier!
  Groetjes Lyda

 • Ellen van der Voort

  Hallo allemaal,
  Ik heb zojuist jullie dagboek gelezen over Marcin en jullie belevenissen en ik kan niet anders zeggen dan dat het zeer indrukwekkend is. Fijn dat Marcin het zo goed doet en het zwemmen met dolfijnen voor jullie zal ook wel fantastisch geweest zijn.
  Mijn dochter heeft onlangs ook gezwommen met dolfijnen in Portugal en de foto’s geven nog dagelijks een lach op haar gezicht.
  Wij wensen jullie nog veel plezier en succes met de dolfijntherapie.
  Groetjes, Ellen, Maurice en Nikki, Mylène van der Voort

 • Jos en Wil

  Wat geweldig dat jullie allemaal met chabelita mochten zwemmen. Ik weet no g precies hoe geweldig ik het vond met de dolfijnen zwemmen en wat voor goed gevoel deze slimme dieren je kan geven. Geniet er van en hopen dat Mar cin hier zijn gevoel kwijt kan en de rust vind. De dolfijn begrijpt hem wel, zonder woorden. Veel liefs voor jullie allemaal.

 • Carin

  Ha luitjes,

  Wat fijn om te lezen dat het zo leuk is daar in Curacao.
  Ongelooflijk dat zo”n dolfijn zulke reactie’s teweeg brengt bij Marcin.
  Leuk dat er ook voor jullie zoveel georganiseerd wordt.
  Geniet er van en tot ziens.

  Groetjes,
  Charles en Carin

 • Mireille

  Lieve Aad en Ien,
  Wat geweldig jullie belevenissen te lezen, elke dag weer. Fantastisch dat marcin zoveel oppikt….ik krijg er zelf een brok van in mijn keel.
  Blijf zo ontzettend genieten, dit neemt niemand je ooit meer af….

  Lieve groet Mireille

 • Hennie

  Hallo allemaal,

  Wat geweldig om te lezen, wat jullie deze week al gedaan hebben. Goed, dat Marcin het zo naar zijn zin heeft en vooruit gaat.
  De foto’s laten zien, dat jullie er erg van genieten.
  Nog een hele fijne week met elkaar, ik blijf jullie volgen.

  Groeten van Ton, Tim, Toby, Terry en Ashley

 • Margret

  hoi,

  snel gegaan he, deze week. Zoveel indrukken, belevenissen en ervaringen. Mooi dat Marcin zwembewegingen maakt, en geweldig leuk voor nicolette dat zij ook met de dolfijn mocht zwemmen. Geniet van het weekend en dan nog een weekje voor Marcin ertegenaan.
  groetjes

 • Esther

  Weer wat geleerd, geweldig! Ben benieuwd naar de foto’s met de dolfijnen. Leuk hoor, zo’n familieswim. Het is allemaal vast heel indrukwekkend. Veel plezier nog! Esther

 • Anneke Kroeze

  Hallo Ien, Aad en familie
  Jullie verhaal gelezen, zeer aangrijpend zeg. Geweldig wat dolfijnen kunnen betekenen voor ons mensen. De rust die ze uitstralen. Wij wensen jullie nog veel succes de komende tijd.

 • Trudy

  Wat heerlijk om te lezen dat jullie het allemaal zo geweldig leuk hebben en wat goed dat Marcin al zoveel dingen erbij leert.
  Nog heel veel plezier,ik lees met jullie mee, echt super.

  Veel liefs,

  Trudy

 • Marian

  Hallo Ien ,Aad, Marcin, Patrycja en nicolet, gaat goed zo te lezen en Marcin heeft het naar zijn zin,dus jullie ook.Vanddag jullie met dolfijnen zwemmen is ook weer een belevenis Geniet ervan. Groetjes van Marian en Ted

 • Loes

  G E W E L D I G, Marcin. Wie weet wat je volgende week allemaal nog gaat beleven.
  Kijk nu uit naar het verhaal van vandaag als de familie is wezen knuffelen met de dolfijnen.
  Groetjes en blijf nog maar fijn daar hier is de herfst begonnen vandaag.
  Loes (wandel)

 • ria en andries

  Hallo fam.
  heel mooi om jullie dagboek te lezen van Marcin.
  En fijn dat alles zo goed gaat,en dat jullie het ook leuk hebben toch.
  Alles ziet er heel goed uit.
  Ik belde even naar Carla hoe ik kon reageren (niet uit lachen)
  hopelijk gaat alles alleen nog maar beter,
  en geniet er nog van.
  Groetjes van Andries en Ria.

 • Familie de Vries

  Beste familie,

  Wat leuk om jullie belevenissen te lezen. Het is voor ons nog maar kort geleden dat we ook naar Curaçao mochten. We kunnen ons helemaal inleven in wat het met Marcin en jullie doet. We hopen dat jullie kunnen genieten van alles wat de therapie en de vakantie biedt. Heel hartelijk bedankt voor het overhandigen van het cadeautje. We hebben inmiddels begrepen dat het goed is aangekomen. Fijn dat jullie dit voor ons wilden doen! Nog heel veel plezier en wie weet tot ziens tijdens de walking dinner!

  Hartelijke groeten, Frank en Marian de Vries

 • Lenneke Klapwijk

  Hallo Marcin en familie,

  leuk om jullie positieve ervaringen te lezen. Geniet ervan en veel succes verder!

  groetjes,
  Lenneke
  (fysio ASVZ)

 • Nicolet Grootscholten

  Goh wat is dit toch indrukwekkend en voor jullie een top-ervaring. Goede therapie en dagen gewenst nog. We denken aan jullie!

 • Theo&Thea&Kids.

  HAI DOLFIJNENVRIENDEN DAAR OP HET ZONNIG CURACAO,KLINKT GOED HOOR AL DIE VERHALEN EN KRIJG OOK EEN BEETJE HEIMWEE NAAR EEN DOLFIJN.JULLIE WETEN TOCH NOG WEL DAT IK VERTELDE DAT IK OOK MET EEN DOLFIJN ONVERWACHTS MOCHT ZWEMMEN,WAT EEN RUSTGEVENDE ERVARING WAS DAT JOH.DUS HOOP IK DAT JULLIE DAT OOK ZO MOGEN ERVAREN.VEEL PLEZIER MET DIE MOOIE LIEVE PRACHTIGE GRIJZE KNUFFELS!!!GISTEREN LEKKER GEWANDELD MET DE GEZELLIGE DONDERDAG-CLUB,WE MOESTEN ER AAN WERKEN HOOR MET JEANET VOOROP,WANT LEX WAS ER NIET.MAAR WAS LEUK,ZONDAG GAAN WE KENNIS MAKEN MET DE MORVANGROEP,DUS OOK VAST EN ZEKER WEER GEZELLIG,BEN WEL BENIEUWD OF WE NOG MEER BEKENDEN IN DE GROEP HEBBEN.MAAR NU EVEN SNEL NOG EEN BOODSCHAP DOEN WANT ROB IS VANDAAG JARIG,DUS ALWEER REDEN OM TE FEESTEN!NOU LUITJES ALLEMAAL VEEL SUC6 EN BLIJVEN GENIETEN HOOR,MORGEN ZIJN JULLIE ALWEER EEN WEEK VERDER,OP NAAR DE VOLGENDE!!!LIEFS THEO&THEA&KIDS.

 • Roos

  WOW, WOW, WOW, Marcin wat gaaf dat je zelf weer een zwembeweging met je armen en benen gaat maken, als je zo doorgaat dan zwem je mij eruit, want ik ben echt geen held met zwemmen. Ik hoop dat je de afgelopen nacht weer rustig geslapen hebt en dan vandaag mogen je pap en mam en zus ook met de dolfijnen zwemmen, beetje jaloers ben ik wel hoor. Denk dat het een onvergetelijke ervaring wordt.
  Heel veel plezier allemaal.
  En Nicolet, maak maar mooie foto’s, kunnen wij ook meegenieten.

  Liefs van Roos.

 • Patricia Huisman

  Hallo luitjes,

  Gisteren tijdens de training liet Ria weten dat we jullie konden volgen via een weblog van Stichting Nicolette. Ik was voornemens om je te SMS-en Aad maar dit is nog mooier. Geweldig om mee te gaan in jullie belevenissen. Fijn dat het positieve belevenissen oplevert. Van Bert hoorde ik al dat de reis goed was gegaan. Daar zat ik wel een beetje over in dus fijn dat dat goed is gegaan. Ik hou jullie in de gaten via jullie dagboek en wens jullie nog ongelofelijk fijne dagen toe. Geniet ervan! (nou ja, dat hoef ik volgens mij niet eens te zeggen).
  Kusjes van die andere Patricia van hardlopen!!!

 • tineke groenewegen

  hallo luitjes
  ik hoop at jullie genieten en even op adem komen voor marcin is het echt een belevenis geniet er allemaal van en ik hoop voor jullie dat het iets positiefs brenkt voor jullie allemaal geniet geniet en geniet veel liefs uit naaldwijk
  tineke

 • Brigitte Alsemgeest

  Hallo Aad en Ineke (en uiteraard familie!)

  Wat prachtig om te lezen, hoe jullie deze bijzondere reis ervaren. Ik hoorde van Hans dat jullie hierheen gingen.
  Mijn nichtje Celine heeft vorig jaar ook met Chabelita mogen zwemmen, dus de verhalen komen mij bekend voor. Ik hoop dat jullie er allemaal veel van kunnen leren, en dat de therapie voor jullie en vooral voor Marcin enorm succes- en waardevol zal zijn.

  Heel veel succes en geniet er zeker van!

  Groeten
  Brigitte Alsemgeest

 • Cindy

  Ben ook weer helemaal bijgelezen over al jullie avonturen daar en het klinkt geweldig. Wat een indrukken allemaal en zeker voor Marcin tijdens de therapie met de dolfijnen. Ik hoop dat hij er baat bij heeft en dat jullie genieten van de 2 weken samen daar in de zon. Heel veel plezier bij het zwemmen met de dolfijnen morgen!

 • Margret

  Hoi Ien, Aad, meiden en Marcin,

  Wat te gek dat jullie met dolfijnen mogen zwemmen. Absoluut een unieke ervaring waar jullie zeker van zullen genieten. Jammer voor Nicolette maar net wat je zegt, op het dok zit je ook dichtbij en kan je mooie foto’s maken. Zo te lezen gaat het ook met Mrarcin goed FIJN!! gENIET ERVAN EN SUC6

  GROETJES
  Margret en Rene

 • Nol en Hilde

  Hartstikke fijn dat de reis zo goed is verlopen en dat jullie nu volop kunnen genieten van jullie verblijf daar met de dolfijnen!!!
  we volgen jullie elke dag.
  liefs van Nol , Hilde en kids.

 • Roos

  De spreuk van de dag: Even stilstaan/zitten…, een hele vooruitgang!

 • Loes

  Het is toch wel heel bijzonder wat jullie daar allemaal meemaken. Ien ook op Curacao is het water nat, maar ik begrijp dat je ervoor gaat. Fijne dag morge en we lezen de ervaingen wel weer. Groetjes Loes (wandel)

 • Roos

  Hoi, gaaf hè meiden dat jullie op het dok mochten!!!
  En straks ook met bijna iedereen zwemmen met de dolfijnen, jammer Nicolet dat jij er dan niet bij mag, maar op het dok zo dichtbij moet ook al een bijzondere ervaring zijn.
  Ik hoop dat er de komende dagen nog heel veel meer bijzondere dingen gaan gebeuren.
  En dan nu op naar de wandelochtend, ziet er een beetje dreigend uit, dus regenjas mee en de spreuk van de dag komt nog, gaan we even op broeden.

  Liefs van Roos.

 • Angelique

  Hey Marcin

  Wat goed wat je allemaal aan het doen bent. Tis hard werken voor je maar ik weet zeker dat het wat op gaat leveren voor je.
  Super dat jullie het zo naar je zin hebben.

  Groetjes Angelique

 • Jack de Ruiter

  Hallo familie van der Voort,

  Wat fijn dat ook jullie deze mooie ervaring mogen meemaken. Jack gaat nog steeds vooruit na deze bijzondere therapie. Geniet van alle mooie momenten.

  groetjes Ruud,Angelique en Jack de Ruiter

 • Anita

  Wij volgen jullie op deze bijzonder reis. Geniet ervan!
  Groetjes Richard, Anita, Mathijs en Olav

 • William & Esther

  Hai Marcin, Ien, Aad, Patrycja en Nicolet.

  We hebben net de link van de site van Jos en Wilma gehad. wat super zeg! Geniet er allemaal lekker van. Het is jullie gegund enne….. ook ik wij beginnen de dag met het lezen van jullie site:-)

  groetjes,
  William, Esther Nikki & Daniek

 • Mandy

  Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben!
  Geniet er nog maar goed van!

 • Esther

  Hoi Ien, Aad, meiden en Marcin,

  Wat goed om te horen dat de reis mee is gevallen, en dat jullie genieten van het water en mooie weer. Fijn om te lezen dat Marcin zich prettig voelt bij de dolfijnen. Hij zal zich wel hard inzetten, als hij daarna zo moe is. Goed zo neef! Aad, je maakt zeker lekker wat kilometers op het eiland, heerlijk ontspannen! En Ien, is het water in Curacao misschien minder nat:-)? Geniet er ook lekker van met elkaar en blijf ons vooral op de hoogte houden, fijn! Groetjes Esther

 • Loes

  Fijn te lezen dat alles zo lekker gaat.geniet van deze bijzondere ervaring. Groetjes Loes ( wandel )

 • Karin

  Ziet er goed uit, heerlijk die warme zon. Goed te lezen hoe Marcin reageert en heerlijk voor jullie dat hij zo ontspannen is. Kunnen jullie ook lekker genieten.

  Groetjes, ook namens Peet

 • Roos

  Begin de dag met een dansje…. nee natuurlijk met het lezen van jullie avonturen.
  Goed begin van de dag toch.
  En een beetje verslaafd meiden, ook daar GTST kijken??? Was het snorkelen leuk?
  Marcin geniet maar van de lange sessie in het water en de anderen geniet van alles wat jullie daar doen.

  Liefs van Roos

 • Carla

  Mooie berichten, leuk dat we zo van dichtbij kunnen volgen!

 • Jos en Wil

  Hoi,

  Dat klinkt allemaal heel goed wat jullie aan het doen zijn. Heerlijk voor Marcin dat het zo goed gaat. Veel plezier nog en een beetje relaxen Ien en Aad. Goedvoorjullie:-) !
  Patryc en Nicolet veel plezier met het snorkelen.

 • Everien

  Hoi lieve allemaal daar in het heerlijke warme Curacao.
  Nu al weer een halve week daar en zo te lezen hebben jullie het super. Wat fijn dat Marcin zo geniet van het water en de dolfijnen. Ik ben benieuwd hoe het gaat als hij echt aan het werk gaat. Wat zou het fijn zijn als deze fijne vakantie jullie ook een verbetering oplevert in ee communicatie met Marcin. Wij duimen voor jullie.
  Nog heel veel plezier en succes
  Knuffel
  Everien

 • Bert en Carla

  Hallo daar,

  Wat fijn om te horen, dat de vlucht goed verlopen is, dat is alvast een zorg minder. We hopen dat Marcin weer wat stapjes voortuitgaan zal maken door de therapie, maar ook dat hij er van zal genieten. We wensen jullie daar met elkaar een hele fijne en zonnige vakantie toe. Geniet ervan!!

  groetjes,
  Bert en Carla

 • ria en ab

  wat geweldig dat het zo goed gegaan is en dat het voor marcin zo indrukwekkend is geweest dat hij zo lang rustig op zijn zitzak heeft gezeten.
  Hopelijk gaat vandaag de therapie ook goed en voelt hij zich daar ook lekker bij.
  Veel snorkel plezier voo Patrycja en Nicolet en jullie ook nog veel plezier en succes met alle therapieen en we volgen jullie hoor

  gr ab en ria

 • Yvonne Duyndam

  Hallo,

  Super om te lezen hoe jullie het daar hebben.
  Succes en we leven met jullie mee.

  Ab en Yvonne

 • Roos

  Hoi Marcin, gaaf dat je het zwemmen zo leuk vind, kan me wel voorstellen als het zo warm is dat je liever ín het water zit dan erbuiten.
  Als je het zo leuk blijft vinden moet je vader misschien een stukkie schuur afstaan en verbouwen tot een zwembad???

  Super ook dat Patrycja en Nicolet gaan snorkelen.
  En je moeder inmiddels ook verslaafd aan zwemmen, of omdat het zo warm is?

  Nou, ik blijf de avonturen van jou en Chabelito volgen hoor.
  Doe je iedereen de groeten!
  Liefs van Roos.

 • john

  Hallo allemaal, echt supergaaf wat ik (tot nu toe) allemaal gelezen heb, en dat terwijl ik eigenlijk aan het werk ben, maar wat maakt het uit.Ik vind het te gek dat Marcin dit mee mag maken, en dat jullie dit voor hem doen. Ik hoop wel dat jullie ook nog wel n beetje kunnen genieten, want dat verdienen jullie ook!!

  groetjes John&Petra en de kids

 • Theo&Thea&Kids.

  GAAF,GAAF,GAAF,DAT HET ZO GOED GING,HELEMAAL TOP!!! EN INDERDAAD DAT MARCIN DAARNA ZO RELAXT EEN POOS KON BLIJVEN ZITTEN DAT IS NATUURLIJK UNIEK JOH.DENK WEL EEN BEWIJS DAT HET ZEKER WAT MET HEM GEDAAN HEEFT ALLEMAAL.MORGEN WEER EEN NIEUWE DAG (BIJ ONS IS HET AL 13.00 UUR HOOR)VOOR JULLIE ALLEMAAL MET WEER NIEUWE UITDAGINGEN!VEEL SUC6 EN PLEZIER MET ELKAAR EN VOOR DE MEIDEN NATUURLIJK VEEL SNORKEL-PLEZIER.

  LIEFS THEO&THEA&KIDS.

 • Margret

  Ha Luitjes,

  Wat goed dat Marcin zo’n waterrat (dolfijn) is. Misschien zien de dolfijnen hem wel als een soortgenoot en kunnen ze hem stimuleren iets te leren mbt bijv. communicatie. Leuk dat er ook wat voor die meiden wordt georganiseerd. Heerlijk die temperatuur, geniet er van! en suc6.

  groetjes ook van Rene

 • Quino & Wilma

  Hallo,
  Wat fijn dat de reis goed gegaan is,heel veel succes met de therapie,en geniet ook van de omgeving en het mooie weer.

 • Theo&Thea&Kids.

  Hai Luitjes,was ook erg benieuwd hoe de reis was verlopen,heerlijk hoor dat het goed gegaan is.Hoop dat alles lekker positief mag blijven gaan met jullie en vooral natuurlijk ook voor jullie kanjer Marcin.Veel suc6 met alles en iedereen daar in het warme zonnige Curacao .Veel suc6 voor Marcin en zijn dolfijnen-vrienden!!! We blijven jullie volgen hoor,leuk,en de groetjes voor jullie allemaal van ons “DE GROENTJES” uit De Lier.

 • Jolien (Bosweg 37)

  Hallo Marcin en familie,

  Wij wensen jullie alle succes met de therapie!
  We denken aan jullie

  Team Bosweg 37

 • stanley

  bedankt voor de kaart:) , en succes met de therapie,hoop dat het wat resultaat oplevert.
  En geniet natuurlijk ook wel van het mooie weer.

  xx stanley

 • Angelique

  Hoi Marcin,

  Fijn dat de reis goed verlopen is. En op zondag zo vroeg aan ’t ontbijt, dat zal niet meevallen voor je.
  Veel plezier met de dolfijnen vandaag. Ben benieuwd hoe je het vindt. Heeft Marcin alleen therapie met een begeleider of mogen jullie erbij zijn?

  Groetjes Angelique

 • Karin

  Veel plezier vandaag met het zwemmen met dolfijnen. Marcin vindt het water heerlijk zo te zien, dus zal wel goed gaan. We wachten met spanning op jullie ervaringen. Geniet ervan en Ien, lekker gezwommen?

 • patrycja

  Marcin die lachte mij gewoon uit
  Maar hij vond het wel heerlijk.
  In het water

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  Heerlijk om te lezen dat de reis goed is verlopen!!!
  Na een dagje ontspanning gaat het morgen dan toch echt beginnen……!!! Wij, het bestuur van Stichting Nicolette, wensen Marcin heel veel succes en we hopen dat ook jij baat mag hebben bij deze bijzondere therapie! Wij gaan jullie iedere dag volgen……! Lieve groet, Anne-Mieke Berkel

 • Marian

  Leuk jullie eerste indrukken te lezen,ziet er goed uit en de foto met Parties en Marcin is er goed.We kunnen zo echt met jullie meeleven en jullie volgen.Susses morgen met de therapie en laat alles maar gewoon gebeuren.Gr. en veel plezier. Ted en Marian

 • Petra

  Fijn dat de reis goed is verlopen.Bevalt jullie appartement?
  Ben heel benieuwd hoe het zal gaan met de therapie.
  Leuke foto van Patries met Marcin!!
  Groetjes van ons,veel succus,dikke kus voor Marcin.

 • Roos

  Hoi kanjers, fijn dat de vlucht goed gegaan is, even een beetje acclimatiseren, (alhoewel het vandaag hier ook 25 graden was tijdens de ride for the roses)heerlijk veel poedelen in het zwembad en dan morgen hopelijk een eerste hele speciale kennismaking met Marcin’s dolfijn en de mensen die hem daarbij gaan begeleiden. Geniet van alles wat er staat te gebeuren.

  P.s. wel erg hollands hoor pannenkoeken!!!

  Liefs van Roos.

 • ria en ab

  fijn dat de reis goed gegaan is en heerlijk dat zwemmen raar wel op zondag zo vroeg ontbijten nu morgen het grote avontuur spannend hoor nog veel succes en geniet er nog maar van gr ria

 • Margret

  Ik hoorde net dat de reis goed is gegaan, wat fijn. Nu veel suc6 met de therapie en ook genieten van jullie tijd daar

 • Jos

  Hoop dat de reis voorspoedig is verlopen… Heel veel succes met de therapie… Geniet van alles als dat kan…

 • ria en ab

  heel veel succes en hopelijk hebben jullie een goede reis gehad en toch ook nog veel plezier gewenst daar en hopelijk is het een fijne tijd voor Marcin daar en vindt hij de therapie geweldig
  gr Ab en Ria

 • Angelique

  Hoi Marcin, Ineke & Aad en fam.

  Ik wens jullie een voorspoedige reis en een hele fijne en bijzondere vakantie! Ik blijf jullie volgen.

  Angelique

 • sandra hollemans

  Fam,heel veel succes met de therapie,
  hopenlijk bereiken jullie het punt waar jullie terecht willen komen.
  Arlette is in maart geweest maar we merken nog ieder dag stapjes in de richting waar we met arlette naar toe willen soms zijn het kleine stapjes en soms sprongen maar het blijft in ontwikkeling.
  Heel veel succes daar en we gaan jullie zeker volgen

 • Tessa denkers

  Hallo marcin en familie,

  Zelfs ik krijg weer kriebels als ik eraan denk hoe het was, wat je kan verwachten kan ik niet zeggen, behalve dat het een zo mooi en bijzonder avontuur is waar je zeker van gaat genieten, de band tussen marcin en de dolfijn en de therapeuten is zo bijzonder, met geen pen te beschrijven.
  Wij gaan jullie zeker volgen, zo zijn wij ook weer een beetje in curacao.

  Groetjes tessa en kelsey

 • Mireille

  Lieve Aad en Ien, ik wens jullie meer zn allen een enorm goede reis. Heel veel genieten, en ik hoop en hoop met jullie mee. Ik blijf jullie volgen ….
  Heel veel liefs Mireille

 • Lianne

  Nogmaals SUCCES!

 • Carla

  Nogmaals goede reis en veel succes met de therapie. we volgens jullie op de site.
  Groetjes,
  Carla

 • Marian

  Hoi,heel veel plezier en dat het iets mag opleveren voor Marcin en voor jullie.Geniet van de tijd daar en een goede reis.

 • Traute en Adriaan

  We kunnen ons jullie kriebels voorstellen! Van harte succes gewenst! Goede vlucht! Leuk dat we jullie via deze site kunnen volgen!

 • patrycja

  het is bijna zo ver
  De kriebel gaaan al door mijn lichaam
  Ik hoop dat het wat op leverd voor marcin
  En ook een lekkere vakantie.

 • wim

  Hallo Aad en Ineke, bij deze wil ik jullie een hele fijne, maar ook een vruchtbare tijd toewensen.
  Geniet ervan !!!!
  hartelijke groetjes: Wim, en Marijke van Winden

 • wilfried poland

  goede reis en een fijne tijd toegewenst op curacao
  we hopen dat het jullie allemaal goed zal doen en dat het vooruitgang mag brengen

  groet

  meta & wilfried
  roos & max

 • Lianne

  De site bezocht en zal deze de komende weken vaak gaan bekijken. Zo benieuwd hoe het zal gaan. Hoe het ook zal gaan, je bent altijd een ervaring rijker. Hopelijk gaat de vlucht voorspoedig. En daar… gewoon met z’n allen genieten! Succes!

  groetjes van ons allemaal.

 • Petra

  Wij hopen dat jullie wens uitkomt.En dat jullie ondanks alles er ook een fijne tijd zullen hebben. Natuurlijk volgen wij dat op de voet. Liefs John en Petra

 • Esther

  Maak er met elkaar een mooie reis van! Hoop dat de dolfijnentherapie wat oplevert.

 • Karin

  Hoi,

  Hoop dat jullie reis en verblijf iets oplevert van wat je zo graag wilt, maak er ook een leuke tijd van met z’n allen, wij volgen jullie in gedachten,reizen in gedachten met jullie mee,.

 • Wilma

  Heel veel suc6 met de reis en therapie, en inderdaad geniet van het eiland en de mensen. Zo relaxed.

 • Margret

  Hallo,

  Goh, het komt nu echt dichtbij. Ik hoop voor jullie dat Marcin goed reageert op de dolfijntherapie. Ook dat de vlucht en verblijf voorspoedig verloopt. Ga jullie zeker volgen.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>