Dagboek Nathalie

Hier komt het dagboek van Nathalie

even voorstellen

Hallo allemaal!
Dit is het eerste verhaal van Nathalie!
1 jaar geleden kregen wij te horen dat wij naar curaçao mochten.
Dat is was na de spinning marathon ,wij herinneren dit als de dag van gisteren;
Anne- Mieke vertelde het stralend door de microfoon.
veel vrienden en familie waren daar getuigen van!
en nu over 1 week 7 dagen of 168 uur gaat ons grote avontuur beginnen in Curaçao.
Met  vijf personen  stappen wij het vliegtuig te wetende; papa mama en de 2 grote zussen Daphne en Kimberly.
Maar voor we daar heen gaan willen wij Nathalie wel even voorstellen;
Nathalie is 17 jaar maar begrijpt voor 3 jaar. Daarbij heeft ze epilepsie en scoliose en een hele leuke glimlach.
 Toen Nathalie anderhalf was, werd het  duidelijk  dat ze toch een grote achterstand kreeg; ze tijgerde toen nog steeds en wij waren maar al te blij toen ze 3 maanden voor haar 3e verjaardag ging lopen. Toen ze 2 was en we naar de neuroloog reden zagen wij tot onze grote schrik de eerste grote epileptische aanval op de achterbank, die ontstond door de flitsen  van de zon, die door de bomen scheen.
Haar moeilijk instelbare epilepsie  is  behoorlijk toegenomen, daarnaast heeft ze ook een slechte eetlust en  verbruikt ze  veel calorieën ook  door de vele tremor waar door ze een anderhalf jaar geleden begon aan extra sondevoeding  hierdoor is ze iets zwaarder geworden.
Dit is toch wel het eerste verhaal. Zodra wij in curaçao zijn plaatsen wij elke dag een bericht.  Dus tot het volgende bericht!
Wij hopen dat velen ons gaan volgen..
Groetjes, Clemens, Gerda, Daphne, Kimberly en onze kleine spetter Nathalie

Aankomstdag

Hallo allemaal,

wij zijn aangekomen in het mooie curaçao heel erg bedankt voor al jullie lieve berichtjes! De reis is redelijk snel gegaan we waren snel door alles heen op het vliegveld en Nathalie hoefde niet te lopen dat vond ze heerlijk 🙂

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

nog even een bak koffie voor papa en mama en daar gingen we dan! vliegen…. in het begin ging het echt super goed ze ging zelfs de cadeautjes van roos uitpakken

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

helaas ging het daarna niet zo goed meer met Nathalie ze had veel last van haar epilepsie…… en hebben we haar bij aankomst gelijk in bed gelegd…. Clemens Daphne en Kimberly zijn nog wel even op verkenning gegaan en dat leverde op dat we een mooie zonsondergang zagen.

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

Nu lekker slapen met ze alle… tot snel!!!

liefst, Gerda Clemens Daphne Kimberly en Nathalie

 

Dag 1&2

Hallo allemaal,

dag 1 & 2 zijn al bijna voorbij. wij hebben gister niet geschreven omdat, we verhuisd zijn naar ons appartement! echt super mooi en prachtig uitzicht op de zee!

Dag 1: hebben we rustig aan gedaan Nathalie was nog niet helemaal op en top fit tot dat de middag begon. ze wilde toch heel graag even naar het zwembad niet zwemmen maar wel even kijken 🙂 samen met papa op het luxe bedje!

DCIM100MEDIA

De twee zussen zijn wel lekker wezen zwemmen in het zwembad en in de zee dat zag er ontzettend mooi uit!

DCIM100MEDIA

dag 2:

vandaag was mama jarigggg dus het begon vanochtend met LANG ZAL ZE LEVEN!!!!! een unieke verjaardag want we hebben gewoon gezwommen in de zee op 22 november dat kom je niet vaak tegen Nathalie vond het zwemmen in de zee heeeeerllliiijjjjjkkkkkk!!!!!

DCIM100MEDIA

na het zwemmen is ze nog even gaan slapen en zijn de meiden even bij de dolfijntjes wezen kijken wantttt morgen is de grote dag dan gaat het allemaal beginnen!

nu vroeg naar bed want half 6 gaat al weer de wekker!! (voor de sondevoeding) en om 7:30 gaat het allemaal beginnen….

tot morgen!!!

liefs, Gerda, Daphne, Kimberly, Clemens en Nathalie

 

 

 

1e therapie dag

Hallo allemaal,

vanochtend eerst heeeeel hard gezongen voor papa want die werd vandaag ook een jaartje ouder. Daarna moesten we snel ons bedje uit om naar de dolfijnen therapie te gaan om even voor half 8 waren we vertrokken naar de dolfijntjes.

Daar eenmaal aangekomen kwamen Mirthe en Elvira al snel naar ons toe. Nathalie Mirthe kimberly en Daphne gingen al snel een rondje lopen zodat papa en mama even rustig met Mirthe konden praten. Nathalie vond het in het begin wel allemaal heel erg spannend maar toen ze even mocht kijken naar haar wetsuit werd ze toch heeeel erg nieuwsgierig.

toen gingen wij nog heel even met ze 6en praten en toen mocht Nathalie met Mirthe en Elvira mee verkleden.

Wij waren ondertussen al lekker op de uitkijk plek waar we alles heel goed konden zien.

IMG_5483

En daar kwamen ze aan Nathalie helemaal mooi in haar wetsuit.

na een tijd op het dok te hebben gezeten en gekeken gleed Nathalie ineens het water in. waar wij alle 4 eigenlijk nog niet op gerekend hadden. bij haar dolfijn Bonnie.

IMG_5482

Maar helaas vond dolfijn Bonnie Nathalie’s tremors een beetje eng dus moest Nathalie over naar een ander dok en dolfijn. deze was gelijk nieuwsgierig en speels naar Nathalie. en wilde Nathalie ook gelijk een kusje geven.

IMG_5474

Nathalie zei wel ik wil weer zitten maar ze was tegelijkertijd wel weer heel erg nieuwsgierig dus bleef nog heel even in het water. en daarna werd ze nog heel even gemasseerd waar Nathalie heel erg ontspannen door werd en toen was de therapie al weer afgelopen het was zeer intensief voor Nathalie waardoor ze gelijk in het appartement in slaap viel.

verder hebben wij vandaag een rustig dagje gehad lekker gezwommen in het zwembad.

vanavond gaan wij nog wel even een lekker ijsje halen voor papa’s  & mama’s verjaardag

Tot morgen!

Groeten,

Kimberly, Gerda, Clemens, Daphne en Nathalie

 

2e therapie dag

Hallo allemaal,

vandaag al weer de 2e therapie dag. Nathalie stond vanochtend een beetje met een ochtend humeur op maar toen ze eenmaal weer bij Mirthe en Elvira was ze weer heel erg vrolijk! Mirthe en Elvira begonnen binnen met de therapie ze legde gewichtjes op haar lichaam Nathalie mocht zelf aan geven waar en hoe zwaar. Elvira hielt ondertussen haar onderkant van haar voeten vast zodat ze besef had hoe groot haar lichaam is en Mirthe haar schouders. Daar kwam iets bijzonders uit dat Nathalie aan de linker van haar lichaam pijn aan geeft. Zo doende komt de fysiotherapeut Sebastiaan morgen een sessie mee draaien met Nathalie!

Daarna mocht ze naar haar dolfijn Kanowa! ze ging al veel relaxeer het water in! ze riep nog heel hard naar papa “papa dolfijn aaien kijk!”  heel bijzonder om te zien hoe lief Kanowa voor Nathalie is!!

IMG_5487

Daarna gingen ze nog even op het dok zitten om emoties te oefenen met picto’s en met een spiegel!

ze wilde toch nog heeeeeel graag het water in dus riep heeel hard “DOLFIIJJNNN DOLFFIJNNN”dat was leuk om te horen! ze zei daarna Kanowa wil door de hoepel Mirthe waarop Mirthe zei: wil Nathalie dat ook? was wel heel grappig om te horen!

IMG_5489

Daarna was het nog een sprong en gedag zeggen naar de dolfijn en was de Therapie al weer voorbij!

IMG_5488

daarna zijn we lekker naar het zwembad en strand geweest! dat was heeeerrllliiijkkk !!! en in de middag hadden wij nog een happy hour toen hebben wij andere families ontmoet dat was erg gezellig!

DCIM100MEDIA

dus lekker rustig aan! en vanavond weer op tijd naar bed want morgen is al weer de 3e dag en mogen wij mee op het dok! we zijn benieuwddd !!

Groeten,

Kimberly, Gerda, Daphne, Clemens en Nathalie

 

3e therapie dag

hallo allemaal,

vanochtend werd Nathalie vrolijk wakker ze dook gelijk bij haar zussen in bed 🙂

Daarna gingen we weer met z’n allen naar de therapie. Nathalie mocht eerst even naar binnen met Mirthe Elvira en Sebastiaan de fysiotherapeut. Daar gingen ze een parcourtje Nathalie deed enthousiast mee.

daarna mocht ze weer naar Kanowa maar dit keer mochten Daphne en Kimberly ook mee op het dok! dat was wel even wennen voor Nathalie ze zei nog “Kimberly jij moet weg!! ”  maar toen ze weer in het water lag vond ze het allemaal prima!

Kanowa gaf Nathalie een dikke knuffel toen lag ze helemaal in een deuk dat was leuk om te zien!!

12274484_769306666549132_3376986799178291237_n

Daarna waren Daphne en Kimberly aan de beurt die kregen een hand en een dikke zoen van de dolfijn!

12239522_769305286549270_8844709801520470998_n12246635_769305306549268_4070795930119429377_n

12301506_865933650191151_3067170656047868591_n12278844_769306379882494_2441804672327178751_n

daarna werd Nathalie nog even gemasseerd op het dok en tegelijkertijd kregen Daphne en Kimberly een beetje informatie over de dolfijn op een ander dok!

Toen mochten mama en papa wat dichter bij het dok staan! dat ze het wat beter konden zien!

Nathalie was erg trots om het ons te laten zien!

In de middag hebben wij nog een workshop gehad over belonen en bekrachtigen van Mirthe. Was ook erg interessant! en verder hebben we weer heerlijk op het strand en in het zwembad gelegen! en we zijn heerlijk uiteten geweest bij “Pizza” was erg lekker!

morgen is al weer de 4e dag wat gaat de tijd toch snel! en morgen komt er een mountainbike speciaal voor papa!

tot morgen!

Groeten, Kimberly Gerda Clemens Daphne en Nathalie

 

4e therapie dag

Hallo allemaal!

Jeetje al weer de 4e dag wat gaat de tijd snel!

Vanochtend werd Nathalie vrolijk wakker maar zei wel “ik wil niet met zwemmen met dolfijn” dus wij zijden allemaal in koor “nou dan ga ik wel” toen zei ze toch heel hard nee ik ga!

Daarna gingen wij naar de therapie ze ging eerst naar binnen met Elvira en Mirthe daar hebben ze weer de oefening gedaan met de gewichtjes maar dit keer zei Mirthe bijv. “bevrijd je rechter arm”  en dat was een hele opgave voor Nathalie!

Ondertussen hadden wij een gesprek met de fysiotherapeut Sebastiaan die veel informatie vertelde over haar scoliose dat was zeer interessant! Na dat gesprek kwam Nathalie al weer naar buiten ze mocht weer naar Kanowa!

Ze was heerlijk aan het zwemmen met Kanowa en ze mocht met de ring gooien en ging Kanowa hem weer ophalen alleen Kanowa kwam iets te hard terug zwemmen en daar schok Nathalie wel een klein beetje van!

IMG_5504

op een gegeven moment had Nathalie zelfs 2 dolfijnen bofkont is het ook !

IMG_5505

Na het zwemmen ging ze weer lekker douche en naar het appartement waar ze weer heel snel en schattig in slaap viel!

IMG_5506

In de middag waren Daphne Kimberly en Clemens aan de buurt die gingen snorkelen met Gabrielle de begeleider van het broer(tjes) zus(jes) programma. dat was erg leuk!!

DCIM100MEDIA

verder hebben wij het in de middag rustig aangedaan dus lekker aan het strand gelegen!

IMG_5507

vanavond weer lekker vroeg naar bed want,

morgen is het al weer de laatste therapie dag van deze week! Tot morgen!

Groeten, Kimberly Daphne Clemens Gerda en Nathalie

 

5e therapie dag

Hallo allemaal,

Vanochtend werd Nathalie vrolijk wakker en had er zin in! gaf alleen af en toe aan dat ze wel een beetje moe was… dat is niet heel gek na 5 dagen therapie! en papa was vanochtend nog eerder wakker want hij is een rondje gaan mountainbike!

om 5 voor 8 vertrokken we weer naar de dolfijntjes! Nathalie ging eerst even naar binnen ze ging oefenen met haar T-shirt aan en uit doen. Mirthe kon heel goed zien dat Nathalie het te snel wilt doen waardoor ze in de knoop raakt met haar T-shirt dus dat hebben ze een aantal keer heel rustig geoefend! Ze mocht daarna weer naar Kanowa daar had ze erg veel zin in!

ze ging lekker met Kanowa zwemmen en ze liet Kanowa ook over een stok heen springen

IMG_5514IMG_5515

Daarna ging ze weer even op het dok daar werd ze even lekker gemasseerd en ze ging nog een andere oefening doen; ze ging dan op een grote bal zitten en moest dan hoog kaartjes pakken! Nathalie deed heel goed haar best!

IMG_5513

Toen was de therapie al weer afgelopen. Daarna waren Daphne Kimberly en Gerda even aan de beurt wij kregen een gesprek met Paul de familietherapeut dat was een heel leerzaam gesprek!

In de middag hebben wij lekker gelegen en gezwommen in het zwembad!

Morgen is het voor ons even weekend dus vanavond iets later slapen dan normaal want morgen kunnen we lekker even uitslapen! en maandag gaat Nathalie weer beginnen met de therapie!

Groeten, Kimberly Daphne Clemens Gerda en Nathalie

 

Dag 8&9

Hallo allemaal,

Het weekend is al weer voorbij gevlogen wat is dat snel gegaan!

dag 8: Eerst natuurlijk heerlijk uitgeslapen! de dag begon nat en vies we hoopte dat het een klein beetje overging… maar helaas we hebben de hele dag “Hollands weer” gehad met tropische tempraturen. maar daar hebben we wel gebruik van gemaakt! wij zijn een ochtendje naar Willemstad geweest! was erg leuk om te zien al die gekleurde huisjes! en we zijn de pondjesbrug overgelopen die zelfs nog open ging toen wij op de brug stonden! dat vond Nathalie wel een klein beetje spannend!

IMG_5522

wat ook heel leuk was om te zien is dat heel Willemstad vol stond met kerstspullen dus Nathalie wilde wel heel graag met de kerstboom op de foto in haar korte broek!

IMG_5523

toen was het dagje Willemstad al weer voorbij! in de middag kwam er nog een neef langs van Clemens die al 16 jaar in Curaçao woont! dus die kon veel informatie vertellen over het land! dat was erg leuk en gezellig :)!

toen was de Zaterdag al weer voorbij!

Dag 9:

Gelukkig was het vandaag een stuk beter weer! Papa was in de ochtend naar Willemstad gefietst waar ook de KLM Marathon bezig was! Dus hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt en hij is over de pontjes brug gefietst en over de koningin Julianabrug tussen de hardlopers en wandelaars door!

IMG_5524

in de middag zijn wij naar het Sea Aquarium geweest! daar hebben wij naar de dolfijnenshow gekeken en Daphne en Kimberly hebben ook nog een flamingo gevoerd! dat was erg leuk om te zien!

IMG_5521

Toen zijn we snel weer de zee in gedoken want het werd nog iets warmer! en in de avond zijn wij heerlijk uiteten geweest bij “Hemingway”! aan het strand! Nu lekker weer naar bedje toe want morgen begint weer de therapie met de dolfijnen voor Nathalie! en voor Clemens Gerda Kimberly en Daphne is het ook een spannende dag morgen want wij mogen morgen ook zwemmen met de dolfijnen!

Tot morgen!

Groeten, Kimberly Gerda Clemens Daphne & Nathalie

6e Therapie dag

Hallo allemaal,

Het weekend is al weer voorbij dus we moesten al weer vroeg uit ons bedje! om naar de dolfijntjes te gaan. Nathalie was wel nog steeds moe!

We gingen weer richting de dolfijntjes voor de therapie. Ze ging eerst even naar binnen met Elvira en Mirthe. Dit keer kreeg ze gewichtjes om haar polsen en enkels en dan moest ze proberen te kruipen op een soort van loopband. Alleen ze vond het toch heel erg moeilijk en zwaar dus Mirthe had weer de gewichtjes van haar polsen en enkels gehaald. en toen ging prima!

Daarna mocht ze weer naar Kanowa! Toen Nathalie weer in het water lag kreeg ze gelukkig weer wat meer energie! Nathalie had er zin in vandaag dus ze racete door het water!! Dat vond ze heeeeel erg leuk! ze ging er ook heel erg door lachen!

IMG_5531

Daarna heeft ze nog op het dok gezeten en daar heeft ze een mooie ketting gemaakt voor Elvira dat is goed voor haar fijne motoriek.

Daarna heeft ze nog heel even gezwommen en was het al weer voorbij!

In de middag zijn Kimberly Daphne Gerda en Clemens wezen zwemen met de dolfijn Kanowa helaas moeste wij iets eerder stoppen door dat een dolfijn een klein beetje geïrriteerd raakte dus wij moesten heel snel het water uit en wij mochten er niet meer in!! Helaas!  Maar het was wel heel mooi om mee te maken!

IMG_5530

In de avond zouden wij gaan varen met de boot helaas ging dat niet door omdat er te veel golven waren dus wij hebben lekker een patatje gegeten!

IMG_5529

zo vloog de maandag weer voorbij!

Tot morgen,

Groetjes,

Kimberly Gerda Daphne Clemens en Nathalie

7e therapie dag

Hallo allemaal,

We begonnen vanochtend met heeeeel hard zingen voor opa, opa is ook weer een jaartje ouder geworden vandaag! Daarna rolde Nathalie haar bed uit om weer in haar bikini te springen!

We gingen naar de therapie eerst mocht ze even naar binnen. Daar ging ze een opdracht doen met kaartjes ze zag dan bijv. een plaatje van een meisje die geschopt werd en Nathalie moest dan kiezen of ze terug ging schoppen of naar de juffrouw gaan. Dat vond ze heel erg moeilijk en ze werd er ook een klein beetje emotioneel van! Dus Mirthe ging Nathalie even helpen! En daarna ging het iets beter!

Daarna mocht ze weer naar Kanowa daar heeft ze heerlijk gezwommen! Ze heeft dit keer niks op het dok gedaan omdat ze iets langer binnen bleef! Ze racete ook weer door het water!

IMG_5536

en ze vind het heel leuk om Kanowa een dikke knuffel te geven!

IMG_5537

en op het laatst trok Nathalie even haar dansschoenen aan en ging samen dansen met Kanowa!

IMG_5538

Toen was de therapie al weer voor bij! ze had weer heel erg haar best gedaan!

In de middag hebben wij heerlijk in het zwembad gelegen en Daphne mama en Kimberly zijn eind van de middag nog even naar Willemstad geweest!

Tijdens het eten kregen wij helaas te horen dat dolfijn Papito is overleden. Deze dolfijn was al een tijdje ziek. zodoende heeft Nathalie morgen geen therapie.

Groetjes, Gerda, Clemens, Daphne, Kimberly & Nathalie

 

8e (therapie)dag

Hallo allemaal,

Vandaag was een heerlijk uitslaapdagje! Nathalie heeft heerlijk uitgeslapen van 7 uur tot 9 uur! dus een heerlijk klokje rond!

Clemens en Kimberly zijn even bootschapjes gaan doen! en Nathalie is heerlijk gaan zwemmen en ze ging alvast Sinterklaas liedjes zingen in het zwembad! alles kwam voor bij van “zwarte piet ging uit fietsen” tot “zie ginds komt de stoomboot weer aan” Na het bootschapen doen doken Kimberly en Clemens ook het zwembad in om heerlijk even te zwemmen!

Nathalie wilde het water echt niet uit dus Gerda bleef bij Nathalie! en Kimberly Daphne en Clemens zijn een stukje gaan wandelen en onderweg kwamen wij zelfs wilde flamingo’s tegen!

IMG_5542

en onderweg kwamen we ook nog een echt “fotomodel” tegen die echt geen stap opzij deed!

IMG_5541

Toen we terug kwamen hadden we aardig wat zweetdruppels dus we sprongen maar heel snel even het water in! want afkoeling was wel nodig!

Daarna zijn Daphne Kimberly en Gerda nog even naar Willemstad geweest!

En toen was de dag al weer voorbij!

Nathalie ligt al weer lekker onder de wol! want morgen mag ze weer lekker zwemmen met Kanowa!

Tot morgen!

Groeten, Clemens, Gerda, Daphne, Kimberly & Nathalie

 

 

9e therapie dag

hallo allemaal,

Nathalie werd vanochtend wakker en had erg veel zin om te zwemmen met Kanowa dus schoenen en bikini aan. En toen stortte ze ineens in en begon een klein beetje te huilen maar waarom wist ze niet. Dus Kimberly troostte haar en ze liep weer lachend mee naar de therapie!

Mirthe en Elvira kwamen aanlopen en toen begon Nathalie weer een klein beetje te huilen! waarop Mirthe zei “kom ga mee dan gaan we er samen even over praten” en dat vond ze heel fijn er kwam uit dat Nathalie een beetje boos was maar ze wist niet goed op wie! toen Mirthe door ging vragen zei ze: nee het is goed zo het is nu klaar! En toen was Nathalie weer heeeel vrolijk! ze hebben Nathalie binnen nog een beetje gemasseerd!

Daarna mocht Nathalie weer naar Kanowa ze had er enorm veel zin in! Kanowa ging een beetje gek doen vandaag! hij ging zijn tong uitsteken!

IMG_5550

Daarna ging Nathalie even op het dok daar ging ze met picto’s werken met emoties! daarna mocht ze weer lekker het water in! maar dat ging iets anders ze mocht op een vlot! dat vond ze ook erg leuk! Ze werd vooruit geduwd door Kanowa

IMG_5549

Toen deed Kanowa nog een mooi kunstje en toen was de therapie al weer voorbij!

IMG_5551

Na de therapie waren Daphne Gerda en Kimberly aan de buurt bij hadden een workshop genoemd “hoe neem ik waar?” dat was een praktische workshop om zelf te ervaren hoe het is om een prikkel verwerking problemen te hebben. Dat was zeer interessant! We moesten bijv. een som maken met geluiden van de bouwplaats door een koptelefoon. Wij zelf kunnen dat geluid uitzetten door de koptelefoon af te doen, maar veel kinderen kunnen die geluiden niet uitzetten. zelfs de wind kan bij dat soort kinderen al heel erg vervelend zijn!

Daarna zijn we met z’n allen het zwembad ingedoken! en nog op het strand gelegen!

Morgen is al weer de laatste therapie dag!

Tot morgen!

Groetjes, Gerda, Clemens, Daphne, Kimberly & Nathalie

 

10e therapie dag

Hallo allemaal,

Vanochtend stond Nathalie vrolijk op! We hadden gisteravond al gezegd dat morgen haar laatste dag zal zijn! maar het drong nog niet goed bij haar door!

Eenmaal bij de therapie aangekomen mocht ze eerst even naar binnen met Mirthe en Elvira daar ging ze de oefening doen met de gewichtjes op haar lichaam, Nathalie was wel een klein beetje afwezig. En dat kwam waarschijnlijk door de laatste dag!

Daarna mocht ze naar Kanowa ze deed het weer super! ze liet hem springen, dansen en hij kreeg vooral heeeeel veeeeel kusjess!!

IMG_5554

Daarna mocht Nathalie nog even op het dok daar mocht ze een oefening doen op een bal en dan moest ze hoog kaatjes pakken Nathalie deed het super goed!

Daarna mocht Nathalie nog heel even het water in! Ze had weer heerlijk genoten!

En daarna moest ze toch echt afscheid nemen van Kanowa en dat vond ze niet leuk 🙁 het duurde even voordat Nathalie het dok af ging! Nadat ze zich daarbij neer had gelegd was het douchen en afscheid nemen van Elvira en Mirthe! Ze gaf ze allebei een dikke knuffel! en Mirthe en Elvira kregen ook allebei nog een cadeautje!

IMG_5553

Ze kreeg ook nog een mooi aandenken!! die komt zeker boven haar bed te hangen!

IMG_5555

In de middag hebben we heerlijk gezwommen in de zee en in het zwembad!

Voordat ik ga afsluiten, wil ik eerst iedereen bedanken vrienden, familie, collega’s voor alle lieve reacties en jullie steun aan Stichting Nicolette en natuurlijk Stichting Nicolette zelf super bedankt! zonder jullie waren we er niet gekomen!

tot dinsdag blijven we gewoon lekker schrijven!

Groetjes, Gerda, Clemens, Daphne, Kimberly & Nathalie

Dag 10

Hallo allemaal,

Nathalie kon vanochtend heerlijk uitslapen! alleen dat zat er voor Kimberly, Daphne en Clemens niet in onze wekker stond al om 6 uur! Want wij waren met de catamaran naar Klein Curaçao gevaren!

De heenweg was wel heftig wij zaten voor op de boot we konden goed zien waar we heen gingen! alleen we moesten ons wel heeeeel goed vasthouden anders waren wij zo overboord!

Eenmaal aangekomen bij het (onbewoonde)eiland zijn wij gelijk het water ingedoken het was een geweldig gezicht! heel veel vissen en echt heeeeel blauw water! Wij gingen maar gelijk een stukje snorkelen en we zagen gelijk al een schildpad! dat was heel mooi om te zien!

DCIM100MEDIA

Daarna zwommen we ook naar de boot en we werden ineens omringt door honderden vissen! We wiste echt niet waar ze vandaan kwamen tot dat we om hoog keken en zagen dat ze allemaal eten naar beneden gooide voor de vissen!

DCIM100MEDIA

Na het zwem avontuur hebben we heerlijk geluncht op de boot! En daarna hebben we nog heerlijk gelegen op het strand!

IMG_5556

Toen moeste we helaas al weer richting Curaçao heeel relax werd er dit keer gevaren! met een heerlijke cocktail of  een biertje!

Vanavond zijn we heerlijk uiteten geweest bij “Hemmingway” en Nathalie’s dag doorgenomen zij heeft vandaag heerlijk gezwommen in het zwembad en heel hard gezongen voor Sinterklaas samen met Gerda!

Morgen krijgen wij een rondleiding over het eiland van de neef van Clemens! dus weer een leuke dag!

Tot morgen!

Groetjes, Daphne, Clemens, Gerda, Kimberly & Nathalie

 

Dag 11&12

Hallo allemaal,

de 2 laatste dagen zijn weer voorbij gevlogen!

Dag 11:

Vandaag hadden we een rondleiding over het eiland door de neef van Clemens (Peter)! dat was erg leuk we werden om 10 uur opgepikt met de auto! We zijn eerst naar een strandje gereden waar het water ook heel mooi blauw is! Daar hebben we even heerlijk gezwommen en een lekker drankje gedronken! Daarna zijn we naar het volgende strand gereden onderweg hebben wij nog een heerlijke smoothie op die waren heerlijk!

IMG_5562

Toen we weer verder reden kwamen we bij het volgende strandje waar we ook heerlijk geluncht hadden!

IMG_5561

Toen was het al weer tijd om richting het huis van Peter daar hebben we nog even heerlijk in het zwembad gezwommen en lekker gebbqt!!! Dat was erg lekker! Daarna gingen we weer richting het appartement! Onderweg zagen wij Willemstad en de pondjesbrug mooi verlicht! Het was een heerlijk dagje zo!

Dag 12:

Vandaag was al weer de laatste dag! we hebben heerlijk gezwommen in het zwembad en Nathalie had ook nog even een middag dutje gedaan! en in de avond had Nathalie een lekker patatje gegeten en de rest een heerlijk broodje bij de Subway! Daarna hebben we nog even genoten van de zonsondergang voor de laatste keer!

IMG_5559

Morgenmiddag vertrekken we weer naar Nederland en zit onze vakantie er toch echt op!

Vrienden, familie, buurtjes en collega’s nogmaals bedankt voor alle lieve berichtjes! en de CDTC voor de geweldige dolfijnen therapie! En Mirte, Elvira, Babette, Kanowa bedankt voor jullie liefde naar Nathalie!

Groetjes, Gerda, Kimberly, Daphne, Clemens & Nathalie

 

 

129 reacties aanDagboek Nathalie

 • Günther

  Erg leuk om te lezen (ook is het zoveel maanden na dato ;-). Hopelijk heeft het nu nog steeds positieve gevolgen.

  Gr.Günther

 • Monica en Cindy

  Hallo Gerda en familie,
  Wat een geweldige verhalen, mooie foto’s en wat hebben jullie genoten met elkaar.
  Hoop dat het beter gaat met Nathalie, die lieve meid.
  Gezegende Kerstdagen en een goed en gezond 2016.
  Lieve groetjes van Cindy, Monica en familie.

 • Elvira en Sandra Zwinkels

  Lieve Familie,
  Nog een laatste berichtje voordat jullie aan de terugreis naar Nederland beginnen…..wij wensen jullie een goede, veilige en voorspoedige reis terug naar Nederland! We hopen jullie snel te zien en/of te spreken…..we kijken er naar uit!!
  Liefs van Elvira en Sandra Z.

 • Hans en Annemiek

  Geniet nog even lekker van jullie laatste daagjes op het mooie Curacao. Nog even heerlijk nagenieten van al die mooie momenten deze afgelopen 2 1/2 week. En voor dinsdag wens ik jullie een goeie en veilige terugvlucht.
  Wij vonden het erg leuk om te kunnen meegenieten van al die mooie belevenissen.

  Lieve groetjes van Hans en Miek

 • Roos

  Hoi nathalie, wat jammer dat de therapie afgelopen is en je niet meer kunt zwemmen met Kanowa. Maar je hebt hem (of haar?) vast wel een dikke afscheidskus gegeven en er ook een terug gekregen.
  Ik hoop dat je er thuis nog heel lang van kunt nagenieten, ook van wat Mirthe en Elvira je geleerd hebben. Wat geweldig wat al die begeleiders doen!!!
  Je kunt nu wel nog in het zwembad blijven zwemmen, alleen zijn daar niet van die mooie vissen en schildpadden die je zussen en papa gezien hebben. Maar misschien kriebelden die ook wel erg aan hun tenen…
  Nou ik hoop dat de komende dagen ook heel leuk worden, vooral ook lekker uitrusten na alle uurtjes therapie. Voor jullie allevijf de groeten en tot het volgende bericht.
  Liefs van Roos.

 • Elvira en Sandra Zwinkels

  Lieve Allemaal! Wij wensen jullie nog een paar heerlijke dagen toe, als gezin bij elkaar, in het zonovergoten Curaçao! En hopen dat jullie al jullie mooie ervaringen en herinneringen in jullie hart mee nemen naar Nederland! Liefs van Elvira en Sandra Z. 🙂

 • Ans

  Hallo allemaal
  Wat leuk om jullie belevenissen zo te kunnen lezen.
  Ik denk dat jullie een onvergetelijke tijd daar hebben gehad.
  Nog even genieten en dan een goede reis toegewenst.
  Liefs van Ans

 • Trees

  Hallo alle.

  Wat heb ik genoten van de verhalen die in het dagboek staan. Nog een paar dagen genieten en dan weer naar huis. Goede reis en wel thuis. Lieve groetjes Tante Trees

 • Leo

  Dat moet een onvergetelijke ervaring geweest zijn waar je nog heeeeeeeeeeeel lang van na zal genieten.
  Hoop dat het aan de verwachtingen heeft voldaan.
  Dan hebben wij tenminste niet voor niets gefietst 😉

  Groet Karin & Leo

 • Ineke Zwinkels

  Hallo Gerda en Clemens en dochters,

  Wat beleven jullie veel. Door het verhaal voel je gewoon de goede sfeer. Ook het mooie weer natuurlijk door de foto’s. Geniet nog maar een paar dagen!
  Hartelijke groet, Ineke Zwinkels (KVG)

 • Rianne Boeters

  Hallo allemaal daar in het verre Curacao.
  Wat een prachtige verhalen en wat een avontuur.
  Het is wel logisch dat Nathalie een beetje moe is, van al die indrukken.
  Ik zal aan Dr. Snoeck doorgeven dat Papito is overleden, die zal ze vast nog kennen en dus zal ze wel wat verdrietig zijn…
  Nog heel veel plezier, geniet van de laatste dagen en groetjes uit het Juliana Kinderziekenhuis.

 • Roos

  Hoi allemaal, wat verdrietig dat er een dolfijn is overleden. Dat zal moeilijk zijn voor al die lieve mensen die met deze speciale dieren werken. Wens ze maar sterkte.
  Maar Nathalie zo te lezen heb je wel een hele leuke dag gehad, je bent bijna zelf een dolfijn zo veel als je in het water bent. Lekker hoor. Nou blijf maar hard oefenen en genieten van Kanowa en vooral ook Sinterklaasliedjes zingen. Misschien hoort hij het wel in Nederland.
  XX van Roos.

 • wilma

  Wat verdrietig, ook als een dolfijn overlijdt. Probeer een nog wel een paar leuke dagen van te maken. Voor je ’t weet is deze mooie reis voorbij en zitten jullie weer in dit kikkerlandje. Geniet nog even! Groetjes, Wilma

 • Bep luiten

  Jongelui ,wij hebben op skype gezien hoe jullie genieten ,natalie ,je zei dat je maar een keer met de dolfijnen had gezwommen ,maar door dit gezellige verslag hebben we gelezen ,dat je iedere dag mag zwemmen fijn hoor !
  Dit is een vacantie om nooit te vergeten . Gr. Oom Wim en Tante Bep

 • Roos

  Hoi Nathalie, wat een leuke foto bij de kerstboom, hij is wel groot en mooie ballen erin zeg. Ook de foto met zijn vijven is mooi joh.
  En het oefenen is weer begonnen, maar ook weer zwemmen met Kanowa en dat is toch wel weer heel leuk. Wel jammer dat het zwemmen voor mama, papa en je zussen een beetje kort was en dan ook nog pech met de boottocht, maar patat eten met zijn allen is ook wel gezellig.

  Nou meid, doe je best deze week (dat doe je altijd toch)en vooral veel plezier met Kanowa. En tussendoor veel uitrusten hoor.

  XX voor jou van Roos en groetjes voor allemaal.

 • Peter Zwinkels

  Hallo Gerda, Kimberly,Clemens Daphne & Nathalie,
  Fijn dat jullie zo genieten van de dolfijnen, het mooie eiland en het lekkere weer. Mooi dat Nathalie zo positief op de therapie reageert. Geniet er nog lekker van en tot schrijfs.
  Vanuit een zonnig Bonaire een groet van Peter

 • Truus en Thom Kooistra

  Lieve familie van Heijningen,
  Wat geweldig dat Nathalie zo geniet van haar VIP behandeling, maar bovenal dat jullie met elkaar als gezin daar allemaal mee van kunnen genieten! We wensen jullie nog een fijne week toe!
  Met hartelijke groet,
  Thom en Truus Kooistra

 • Elvira en Sandra

  Elke dag lezen wij jullie dagboek! Wat mooi en ontroerend om te zien/lezen hoe Nathalie reageert op de therapieën!! Fijn dat jullie als gezin zo genieten van jullie verblijf in Curaçao! Wij wensen jullie nog vele mooie en waardevolle momenten met elkaar toe!! Geniet nog maar heerlijk van de warmte en zonneschijn;)……Veel liefs van Elvira en Sandra!

 • Bastiaan

  Jeetje, wat gaaf voor je zusje, zwemmen met dolfijnen, ik hoop dat het haar goed doet!

  Alles goed met jou Daphne? Kom maar snel terug want ik mis je… hahaha 😉

  Bas

 • maria mulder

  wat leu k om te zien en te lezen. Geniet er van . Fijn voor jullie

 • maria mulder

  wat leu k om te zien en te lezen. Geniet er van . Fijn voor jullie

 • maria mulder

  Geweldig , en geniet er maar van. Wat leuk om te zien en te lezen

 • Ans

  Hallo Gerda en familie.
  Zo jullie eerste week zit erop ,wat zal de tijd voor jullie vliegen en wat maken jullie veel mee.
  En hoe beviel het vrije weekend?
  Nu nog een volle week te gaan toch?
  Ik hoop dat jullie weer een mooie leerzame week zullen hebben .
  Nu lieve allemaal geniet ervan .
  Liefs Ans v S

 • Hans en Annemiek

  Wat een mooie 1e week, Nathalie en jullie ook niet te vergeten hebben veel gedaan. Geniet maar lekker van het weekend, dat jullie een uurtje langer mogen blijven liggen. Het is superleuk om jullie van afstand zo te kunnen volgen en wat een schitterende foto’s. Ben benieuwd naar het nieuwe verslag. Geniet er maar lekker van. Liefs van Hans en Miek
  O ja, Nathalie wil jij een kusje van mij aan Kanowa geven!!!

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  De eerste week therapie zit erop………..wat vliegt de tijd!!! Heerlijk dat Nathalie het zo leuk vind en dat ze goed haar best doet tijdens de therapie. Het is heel normaal dat Nathalie na de therapie moe is en even moet slapen. Het kost erg veel energie en er wordt intensief gewerkt met de therapeuten en de dolfijn Kanoa. Wij, het bestuur van de Stichting Nicolette, wensen jullie nog heel veel succes met de therapie en geniet van het met elkaar zijn op het heerlijke eiland Curaçao. Lieve groetjes, Anne-Mieke Berkel

 • wilma

  Jeetje zeg, wat een druk programma. Als het maar allemaal met veel plezier gedaan wordt. Ook al is het druk, blijf wel genieten van alle mooie, fijne dingen daar. Leuk dat we mee mogen kijken in jullie leven op Curaçao. Groetjes, Wilma van der Nat

 • Eric

  He Clemens en uiteraard het gezin.
  Ziet er zeer gaaf uit ,geniet ervan en niet te veel mountainbike he.
  Leuke verslagen gaaf om te lezen hoe prettig jullie dit ervaren.

  Mvg Sandra en Eric

 • Roos

  Hoi Nathalie, de eerste week zit erop. Nu even lekker uitrusten of ook nog leuke uitstapjes maken?
  Ik heb vandaag maar in de Dolfijn (zo heet het zwembad) gezwommen, maar jammergenoeg ben ik geen echte dolfijn tegengekomen, snik, snik.
  Dan maar dinsdagochtend weer van je zwem-avontuur genieten.

  Dikke kus voor jou en voor mama, papa en je zussen de groetjes (hebben je zussen de zakdoekjes al nodig gehad?)
  Liefs van Roos.

 • Ineke

  Wat een superleuke verslagen. Begrijpelijk dat Nathalie moe is maar ook heel mooi om te zien hoe ze ervan geniet, en jullie ook. Terecht verdiend! Veel plezier nog.

 • Anoniem

  Super mooi allemaal heel veel plezier
  Jullie ook meiden en gerda en Clemens

 • Anoniem

  Super mooi allemaal en meiden veel plezier en gerda ook en Clemens

 • Joop en Yvonne

  Hallo Clemens en familie,

  Al weer een jaar geleden vertelde je ons, op de feestavond van Stichting Nicolette, dat jullie ook naar Curaçao mochten.
  We hopen dat ook jullie na veertien dagen vooruitgang mogen zien. Wij vinden het nog steeds heel bijzonder dat we hier ,namens de stichting waarbij wij betrokken zijn, een bijdrage aan hebben mogen leveren Ontzettend veel succes en natuurlijk plezier daar.

 • leo nel en fleur

  wat een ontzettend leuke verslagen en foto s,en wat mooi om te zien hoe Nathalie geniet van het zwemmen en het omgaan met de dolfijnen. Veel plezier vandaag.
  Groetjes Leo Nel en Fleur

 • Roos

  Begin de dag met een….dolfijn verslag. Je bent toch een bofferd, zwemmen met 2 dolfijnen. Laatste dagje hard werken deze week Nathalie en dan even 2 dagen niet, maar dan zullen jullie met zijn vijfjes ook vast wel weer wat leuks gaan doen. En lekker lui is ook fijn toch.
  Geef je Kanowa een kus van mij? En dan krijg jij er weer een (of twee?) van mij XX
  Liefs van Roos.

 • Duw en Ton

  We lezen iedere ochtend jullie verslag.Wat bijzonder allemaal en fijn om samen mee te maken.
  We blijven jullie volgen . Geniet en nog veel plezier samen. Groetjes uit Vierpolders

 • Anoniem

  Wat een mooie foto,s met een stralende lachende blije Nathalie. Leuk dat te zien. Nog veel plezier met elkaar.

  Gr nel

 • Arjen

  Goed om te zien en lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben.
  Nog een prettig verblijf en tot snel!

 • koos en Suzan

  Geniet ervan alllemaal, hoop op goed resultaat
  Kijken mee hoor met jullie. Groetjes uit de Heij

 • Ans

  Hallo familie van Heyningen
  Gerda en Clemens nog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag , wel heel bijzonder om het daar te mogen vieren.
  Volgens mij heeft Nathalie het goed naar haar zin en fijn dat het goed klikt met deze dolfijn.
  Ik geniet van jullie verhalen en ik hoop er nog veel te kunnen lezen.
  Jullie nog veel mooie dagen toegewenst en heel veel plezier . Liefs Ans

 • Marion Elshof

  Hey Nathalie en familie,

  Wat onzettend leuk om dit te lezen. Heel gaaf dat jullie dit met elkaar mogen beleven.
  Je bent niets veranderd, nou oke een beetje groter dan.
  Ga nog lekker genieten met elkaar!

  Lieve groetjes van je ” oude juffie ” Marion ( mms ) groetjes aan papa, mama en je zussen.

 • Roos

  Hoi Nathalie, wat een mooie naam heeft je dolfijn zeg en ik zie dat jullie al echte vriendjes zijn, leuk hoor. En wat kan die hoog springen zeg. Leuke foto met je zussen in het zwembad, straks kun je net zo goed zwemmen als Kanowa.
  Nou, ik hoop dat je derde dagje ook weer heel goed gaat enne “begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach” en een goedemorgen lied???

  Dikke knuffel van Roos.

 • Peter Zwinkels

  Hoi Clemens! Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een groot cadeau om je verjaardag samen met je meiden in curaçao te vieren….!! Veel succes met de dolfijntherapieën! Groeten aan jullie allen. (bijna vanuit Bonaire:)!) van Peter Z.

 • Hans en Truus

  Mooie berichten, goed om te lezen dat alles naar wens gaat.
  Papa en mama nog gefeliciteerd vanuit Monster!
  Fantastisch dat Nathalie het zo naar haar zin heeft maar voor de hele familie een welverdiende trip.
  Heeeeeeeeeeeel veel plezier nog!
  Groetjes van Hans en Truus.

 • Peet. Ank

  Wat leuk om jullie prachtige reis zo mee te mogen maken.
  Nathalie lekker zwemmen en knuffelen met de dolfijnen,prachtig.
  En jullie genieten van elkaar en de bijzondere reis uniek!!!
  Ben benieuwd wat jullie nog meer voor mooie monenten zullen beleven.
  Groetjes Peet. Ank

 • Roos

  Hoi stoere Nathalie, wat super dat je een kus gegeven hebt aan de dolfijn (en wat een mooie foto). Hoe heet hij of zij eigenlijk. Papa, mama en je zussen zullen best een beetje jaloers zijn.
  Ik hoop dat je 2e dagje ook heel leuk wordt en misschien mag je de dolfijn al een kunstje laten doen (laten springen of geluiden laten maken). Ik lees het wel weer.
  Een dikke kus van Roos (maar ik denk dat je een dolfijnenkus veel leuker vindt)
  En natuurlijk ook groetjes voor mama, papa en je zussen.

 • Hans en Annemiek

  Wat heerlijk om te zien dat Nathalie zich bij deze dolfijn al gelijk op haar gemak voelt. Moest zelf ook even een traantje wegpinken het zijn zulke fascinerende en mooie beesten. Leuk om jullie zo te kunnen volgen. Hoop dat het vandaag ook weer een mooie dag voor jullie mag worden. En dat Nathalie maar weer veel plezier aan haar therapie beleeft. Liefs Hans en Miek

 • Anoniem

  Nu alweer 3 dagen op jullie vakantiebestemming. Heerlijk even ertussen uit met gezin. We zijn reuze benieuwd naar jullie verslagen. En Nathalie ga maar volop genieten van het zwemmen met de dolfijnen. Groetjes van theo en nel

 • wilma

  Hallo familie (ik ken Gerda van naailes)
  Wat leuk dat we jullie kunnen volgen.
  Gerda, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik hoop dat het allemaal naar wens verloopt.
  Heel veel plezier en succes in dat mooie verre land.
  Gr. Wilma

 • Stichting Nicolette

  Lieve Nathalie en familie,
  Vandaag heb je voor het eerst met je dolfijn gezwommen, wat zal dat spannend zijn geweest! Wij, het bestuur van de Stichting Nicolette, wensen jou een hele goede en succesvolle therapie toe en dat jullie als gezin mogen genieten van de therapie maar ook van het samenzijn. Lieve groetjes, Anne-Mieke

  • Very awesome blog !! I couldnt have wrote this any better than you if I tried super hard hehe!! I like your style too!! it’s very unique & re€hÃsringe¢Âf¦

  • Polpetta eleganterrima.Di mia nonna non ho molto perchè essendo un condensato di ismi cazzutissimo se vestiva come un cane:) gioielli zero, trucco zero, vestiti insomma – tanti ma importabili. Però era fantastica io la adoravo e ho la sua casa! Oltre ecco, una sostanziosa collezione di spille con robusti mugnaie e facce de Lenin de profilo. Che devi fa:)

  • This guy is so very amusing but I really would opt for more traditional Halloween costumes, scary eerie ones for adults and cute whimsical ones for the kids.VA:F [1.9.22_1171]please wait…

  • Hi Jay,Thank you for your prompt and detailed reply under such difficult circumstances. We in Ontario, Canada got lots of rain and wind but no where near what you got.Hope everything is well and save with your family.Thank you and take care,Paul

  • DÄ›kujii za informace, jeÅ¡tÄ› ke kotli: vnitÅ™ní nerez "vložku" máte k plášti také pÅ™iletovanou, nebo je tÄ›snÄ›ná jinak – tÅ™eba nÄ›jak rozebíratelnÄ›? Zdraví Pavel

  • Mila Wlcice,ctu Vas blog uz delsi dobu, moc obdivuji, jak se stavite ke vsemu, co vam osud pripravil.Stejne tak jsem donedavna obdivovala pani, co napsala ten "dekovny email". Ale nejak posledni dobou nechapu a ten email me "dostal".A koukam, ze uz u ni nejste v pratelich.Precist si jeji podekovani na nejmenovane web.adrese, kde ji skoro vsechny prispevatelky obdivuji, asi by se jich hodne divilo…. Vam preju uz jen to dobre! Kaja

 • Peter,Sandra en Elvira

  Gerda, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Je verjaardag vieren in Curaçao…..een mooier cadeau kun je je niet wensen, toch?!
  Succes met de eerste therapieën….liefs van Peter, Sandra en Elvira!

 • Roos

  P.s. mama had ik gisteren al toegezongen, dat wil ik papa niet aandoen, dus bij deze van harte gefeliciteerd en veel in alle opzichten Zonnige jaren erbij (en wat zon betreft dat gaat daar wel goedkomen denk ik).

 • Roos

  Hoi Nathalie, kon ik toch uitslapen vanmorgen, best wel wennen hoor. Maar jij moet volgens mij vroeg op. Maar dat is niet erg als je een dolfijn als vriendje krijgt. En je bent in ieder geval al een beetje gewend om in de zee te zwemmen, lekker warm zeker en wat een leuke foto. Hier heeft het gisteren gehageld, brr.
  Nou, voor jullie allevijf een hele leuke dag en ik denk dat je het wel heel erg leuk gaat vinden, misschien eerst even spannend, maar dat mag hoor.

  Dikke knuffel van Roos (en groetjes van Erik want die vindt het ook leuk om je verhalen te lezen)

 • Martien en Nel

  We wensen jullie veel plezier en een mooie ervaring met de dolfijnen, dat het maar een dol-fijne tijd mag zijn.

 • Tante Riet

  Wat fijn dat jullie, dit met het gezin kan meemaken.
  We hopen dat het voor Nathalie, het zwemmen met de dolfijnen een hele mooie ervaring zal zijn. En voor jullie allen geniet van deze bijzondere vakantie.
  Lieve groetjes, Jan en Riet

 • Jochem en Nel

  Hallo buurtjes,

  Wij wensen jullie heel veel plezier en voor Nathalie heel veel succes met de dolfijnen! Geniet van jullie tijd op Curacao.

 • Duw en Ton

  Zo luitjes , jullie hebben er lang naaruit gekeken maar eindelijk is het dan zover.
  Geniet van ; elkaar , de zon , de dolfijnen , het eiland en hopelijk brengt de therapie veel goeds . Kortom ; maar er een mooi feessie van.

  Groetjes Ton

 • Winnie-Marissa-Lisanne

  Wat naar dat de heenreis niet soepeltjes is verlopen.
  Hopelijk is Nathalie snel opgeknapt, zodat jullie met elkaar heerlijk kunnen genieten van deze bijzondere reis!
  Leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen.

 • Leo en nel

  Wat fijn dat jullie goed aangekomen zijn.nathalie heel veel plezier met de dolfijnen en pappa en mamma en zussen heel veel plezier daar. Wij kijken uit naar jullie verslagen. Groetjes leo nel en fleur

 • lia en Marinus

  Eindelijk is het zover, geniet maar lekker van het zwemmen met de dolfijnen.
  Heel veel plezier

  • 2ðÂºÃ£ÂÂ®Ã¥Â­ÂÃ£ÂÂ©Ã£Â‚‚がいますが、不妊治療は未経験です。こんな私ではコメントする資格もないかもしれませんが、、、、。今、私はギャグエイジになった子どもと日々闘っています。受験を視野に入れ㺦塾に行かせ、周りを見れば優秀な子ãÂÂかり。なぜ自分の子だけこんなにだめんなだろうと頭を悩ませたり。子供が出来たら出来たで悩みや葛藤の毎日です。自分を犠牲にする日々です。子どもの成績で親が評価されることもあります。バカにされることもあります。「自分」はどこに行ってしまったんだろうとむなしくなる時もあります。兄夫婦は結婚当初から子どもはもたない主義で、現在41歳。結婚以来とっても仲が良く共働き。都内の高級住宅地に住み、毎年海外旅行に出かけています。私は専業主婦だし、子どもの教育費で旅行もままなりません。人には色々な幸せの形があるんだと思います〤‚子どもがいてもいなくても、それぞれ与えられた、選んだ、人生を納得して、楽しんで歩いて行けたらいいですね。

  • Sure! It’s got a lot of protein for few calories (if you go low- or non-fat), you can get about a third of your RDA of calcium in one cup (8 oz). If you eat the kind labeled “active cultures” it can help maintain the balance of beneficial bacteria, thought to aid in regularity. Plus, if you have a sweet tooth like me it helps with sugar cravings.

  • è sensato? sento solo parlare di mobilità…ma la mobilità è anche la possibilità per tanti di venire a Milano a lavorare per guadagnare spesso uno stipendio veramente magro e fare un sacco di sacrifici di tempo ed economici per arrivarci.Non sento però parlare di alberi di fiori…..ma se uno viaggia vede che all’estero è pienodi vasi di fiorni nelle vie e piazze dei negozi…..e i bar all’aperto sono solo in 3 strade abbastanza brutte nell loro insieme di arredo urbano e di offerta commerciale…Buenos Aires Vittorio

   • I like to party, not look aricelts up online. You made it happen.

   • Je ne suis pas Obsédée d’Hitler Staline ou autre, un véritable amagalme, simplement qu’il y a l’horreur de l’Histoire certes et des horreurs quotidiennes parfaitement occultées de nos jours et de nos nuits.

   • A "billion views" eh?I guess this doesn't count the thousands of victimised users who have had their viewcounts frozen, for no reason?Before you do any more crowing, just think of the many who are deserting this site for other sites with a fair system of counts and who give good customer service; that means listening to the problems of users, and acting on them.Having a place for users to actually get some help might be a good start.

   • I have been having exactly the same problem explained above. However I have an iPhone 4 and the problem started upon upgrading to iOS 6.Everything was working great with iOS 5.

   • Pois… está tudo muito bem, mas vão contar bem as vezes em que foram beneficiados e depois vão ver se ficariam ou não com mais 6 pontos como aqui inventam!!! :-E

   • the23wind:::keluh kesah yg aku sukai JOe juga:::dat’s da reason, mas.seandainya temenku ga ngasih tau aku kalo waktu pembayaran spp sem kemarin begitu mepet dan jatuh pas tanggal tua, yg kemudian aku cek sendiri, mungkin tulisanku di atas ga akan pernah ada ealah… ngasi pengumuman kok tenggatnya cuma 2-3 hari… entah yg salah rektorat atau dekanat, yg jelas hal kayak gitu itu ga sehat, menurutku

  • wearer’s feminity; he does need the patent Mary Janes.In other words, GWB demonstrates a conflicted gender affiliation. If I were Freudian, I would say, look to Babs for some clues. . .

  • همین مشکل رو دوستان دیگه داشتند پاسخ ها رو بخونید ، هرچند یکی از دوستان گفتند که با آخرین به روز رسانی سرور اصلی درست شد اما بعضی همچنان این مشکل رو دارند.

  • 6 november 2012Ik kan me volledig in je tekst vinden.Zelf krabbel ik.En ik vind dat leuk om te doen.Wat een ander ervan vindt? Ik doe wat ik doe  

  • Holas: Soy Boliviano, me gusta leer casi todos los libros de Hugo Landolfi, lamentablemente acá (a Bolovia) no llega y tengo que realizar encargos, me gustaría me informen si tienen algún representante acá ya que son algunos amigos también que quieren adquirir estos libros, especialmente “de víctima a protagonista” y el último que viene. me gusta la tapa 2!!!!!Jhon Flores RiscoSUCRE – BOLIVIA

  • Hallo Ihr Lieben,es ist schf6n auf diesem Wege ein klein wenig mit Euch im Libanon zu sein. Die metsien Orte, von denen Ihr berichtet, habe ich ja 2004 und 2009 schon kennen gelernt und so werden mir mit Eurem Reisebericht meine Bilder und Erlebnisse wieder pre4sent. Ich wfcnsche Euch noch viele schf6ne Begegnungen und Erfahrungen und grfcdfe die ganze Gruppe sowie die MitarbeiterInnen von Dar Salam.Ich bin gespannt wie es bei Euch weitergeht. Monika Diel

 • Sandra Zwinkels

  Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen in het mooie Curacou!!Hopelijk zijn jullie met z’n allen snel geacclimatiseerd en voelt Nathalie zich weer beter, zodat jullie volop kunnen gaan genieten van de therapie, de dolfijnen en het heerlijke klimaat!
  We kijken uit naar jullie volgende verslag!:)

 • Karina

  Gelukkig zijn jullie goed aangekomen op Curaçao.
  Vervelend dat Nathalie tijdens de vlucht veel last heeft gehad van haar epilepsie.
  Nu duimen dat de therapie z’n vruchten afwerpt. Succes en veel plezier

 • Roos

  Hoi Nathalie, ik hoop dat het vliegen goed gegaan is, heb je me nog zien zwaaien?

  En heb je nog cadeautjes uitgepakt?

  Ik ben heel benieuwd met welke dolfijn je mag gaan zwemmen en hoop dat je het leuk gaat vinden. Is het erg warm daar? Hier wordt het een beetje koud, brrr.
  Nou doe papa, mama en je zussen de groeten en XXX van Roos

 • Hans en Annemiek

  Hoi buurtjes,

  Als jullie dit bericht lezen zitten jullie heerlijk op Curacao. Wij willen jullie ontzettend veel plezier wensen en lekker met elkaar genieten van al dat moois daar en vooral Nathalie. Dat zij maar mag genieten van al die leuke en unieke momenten met de dolfijnen. Wie weet wat het met haar zal gaan doen? Mijn ervaringen met dolfijnen waren in ieder geval helemaal te gek. Wat een super lieve beesten zijn dat. Iets wat je nooit meer vergeet. Heel veel liefs van Hans en Miek

  • Hans en Annemiek

   Hieperdepiep hoera, Gerda, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat heerlijk om deze dag op Curacao te mogen vieren met het gehele gezin. Hoop dat jullie een beetje gewend zijn en dat Nathalie nu kan genieten van haar dolfijnentherapie. Maak er weer een mooie dag van. Ben benieuwd naar het volgende verslag. Veel liefs en een dikke kus van Hans en Miek

 • Hans en Truus

  Heeeeeeeeeel veel plezier, geniet ervan samen maar natuurlijk speciaal Nathalie.
  Groetjes van Hans en Truus.

 • Tante Wil

  Super dat het nu gaat lukken. Maak er wat mooi,s van maar dat zal wel lukken denk. Gr Aad en Wil

 • Priscilla

  Een goede reis en geniet er heel erg van met jullie gezin!

 • Sandra Zwinkels

  Voor jullie allemaal een hele voorspoedige reis gewenst en veel onvergetelijke momenten met elkaar en de dolfijnen….!!

 • Astrid

  Een dol fijne vakantie.

 • Mik

  Succes en geniet er samen van!

 • Mandy

  Lieve Naat,

  lekker genieten daar en een kusje aan de Dolfijnen!

  Groetjes Mandy en Puber ac!

 • Anoniem

  maak er een leuke tijd van ik ben benieuwd naar jullie avondtuur

 • Monica en Cindy

  Veel succes en natuurlijk veel plezier in Curacao! Wij gaan jullie zerker volgen.
  Goede vlucht en groetjes!

 • maurice

  Geweldig… heel veel plezier en ga jullie zeker volgen…

 • Trees

  Geweldig heel veel plezier met elkaar.

 • Ans

  Lieve allemaal
  Wat fijn voor jullie dat jullie dit met jullie hele gezin mogen meemaken . Ik ben zo blij voor jullie .
  Ga er ongelooflijk van genieten. Heel veel liefs Ans

 • Anoniem

  Geniet ervan en van elkaar en van het mooie eiland en de dolfijnen.
  Hopelijk brengt het Nathalie een stukje verder.

 • Tessa Gardien

  Heel veel plezier familie van Heijningen!
  Ook ik zal zeker jullie verhalen volgen.
  Geniet met elkaar van deze toch wel heel speciale en bijzondere reis.

 • Elly Bol

  Lieve allemaal wat een mooi bericht en wat fijn omdit met elkaar te gaan beleven. Heel veel plezier, liefde en zon .

 • Dieneke Barendrecht

  Dat jullie dit als gezin mogen doen is echt heel top en hebben jullie allemaal verdient. Samen sterk…. Geniet ervan en haal eruit wat voor een ieder persoonlijk belangrijk is, dit maakt dat je samen nog sterker wordt. XXX

 • Dick

  Veel plezier en geniet ervan

 • patricia damen

  Heel veel succes en plezier daar! Hoop dat de dolfijnentherapie haar heel veel goeds brengt

 • Karina

  Veel succes en plezier.

 • Marian de Kok

  Voir de hele familie heel veel plezier. Geniet er allemaal van.

 • Ellen Claassen

  Heel veel plezier op deze bijzondere reis!

 • Marloes (Levin)

  Wat leuk! Veel plezier gewenst!

 • nel vd zalm

  Hoi allemaal. Ik ga jullie zeker volgen. Een goeie reis en heel veel plezier gewenst. En Nathalie geef de liefste dolfijn een kus van mij. Groetjes Nel en Jan

 • joyce vd zalm

  Een hele goede reis en veel plezier in curacou. Geniet ervan met zijn allen!!

 • Hester

  Veel plezier in Curaçao!

 • Linda

  Vooral die hele leuke glimlach mag genoemd worden. Wat ontzettend gaaf! Heel veel plezier daar, geniet!

 • Shirley

  Ondertussen weer minder dan 168 uur wachten!
  Ik hoop dat je daar met heel veel plezier heel veel gaat leren. Maar geniet er vooral ook van! ☀️
  Ik ga je volgen hoor!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>