Dagboek Nicolette

Hier komt het dagboek van Nicolette

Woensdag 18 april is het dan zover……….., de spanning loopt al aardig op hier in huis…….iedereen is er op zijn of haar manier wel mee bezig!
Na vele voorbereidingen vertrekken wij, Teun en Anne-Mieke, Gerda, Christine, Cees, Nicolette en Mart, dan toch echt aanstaande woensdag naar Curaçao!!

Wie is Nicolette?

Nicolette is een heerlijk lief meisje van 6 jaar met Down Syndroom. Nicolette heeft nog twee zussen, namelijk Gerda en Christine en grote broer Cees en kleine broer Mart. Een gezellige boel daar bij huize Berkel, er is altijd wel wat te beleven!

De grootste handicap van Nicolette is haar beperking in haar spraak………natuurlijk begrijpen wij als gezin Nicolette heel goed, maar voor andere is het nog vaak abacadabra! Wij hopen dan ook dat door middel van de dolfijntherapie Nicolette een stapje in de goede richting mag maken wat betreft haar spraak! Daarnaast zouden wij het fijn vinden als er gewerkt wordt aan de grove en fijne motoriek en aan haar concentratie.

Nicolette is vanaf maandag 23 april tot vrijdag 5 mei te volgen op ons dagboek, wij zullen dagelijks onze belevenissen opschrijven wat we ondervinden tijdens de therapie!

Nicolette lekker uitwaaien op het strand!

woensdag 18 april

Vanmorgen iedereen vroeg uit de veren, want Oma en Oom Nico kwamen ons om 5.45uur ophalen. Op Schiphol was het net als altijd……erg druk!!! Om 9.50uur de lucht in gegaan en na een zeer goede vlucht met goede verzorging waren om 13.45uur op Curaçao!!! Eenmaal in ons appartement was er nog maar één ding belangrijk voor de kinderen en dat was het zwembad.

Rond de klok van 18.00uur gegeten bij Hemingway, waar Mart z’n ogen niet langer kon open houden en dus met een stukje vlees half in z’n mond zat te slapen. Het was dan om 20.00uur ook helemaal donker bij de Familie Berkel en lag iedereen in diepe rust!

Komende dagen lekker rustig aan doen en iedereen kan wennen aan de temperatuur en het tijdverschil!!!

Maandag 23 april gaan we ervoor: 10 dagen therapie!!!

zondag 23 april

De afgelopen dagen hebben we heerlijk genoten van het weer, rust en van elkaar!

Iedereen heeft al aardig het ritme gevonden, en we worden allemaal niet meer midden in de nacht wakker met het idee dat het ochtend is!

Het weer is geweldig, de hele dag stralende zon, weinig wind dus veel in het water!

Vanavond hebben we op tijd gegeten, om vroeg naar bed te gaan.

Morgen worden we om 7.30uur bij het CDTC (therapiecentrum) verwacht, we zijn allemaal best wel zenuwachtig! Nicolette heeft het allemaal goed door, en heeft vanavond tijdens het eten ons een show gegeven met de gebaren die ze in juni 2010 heeft geleerd tijdens de therapie. De gebaren zingen, dansen, hoog en zwaaien liet Nicolette zonder veel moeite aan ons zien……..en een lol dat ze had!!!

De kinderen maken iedere dag een beetje huiswerk!

Een aantal Leguanen staan ons iedere ochtend op te wachten!!!

Maandag 23 april

Vanmorgen zijn we om 6.00uur opgestaan……lekker ontbeten en om 7.30uur stonden we bij het therapiecentrum.

Ricarda en Nadine kwamen ons al tegemoed en Nicolette mocht met Nadine mee zodat wij met Ricarda konden bespreken over onze doelen voor deze therapie.

Voor beide partijen een fijn gevoel dat Ricarda weer de therapeute is voor Nicolette (lekker vertrouwd).

De watersessie was geweldig, Nicolette was zo blij en glimlachte van oor tot oor toen ze met Li-Na het water in mocht!! Heel verschil met juni 2010 is dat we nu konden blijven kijken tijdens de watersessie en dat niet mogelijk was in 2010. Nicolette haar concentratie was toen zoveel minder, iedere keer als ze ons zag was ze helemaal afgeleid. Nu konden we blijven kijken en Nicolette bleef gecontreerd werken……top!! Ricarda vond Nicolette ook goed geconcentreerd werken tijdens de dock tijd. Het spel memorie heeft ze heel goed gespeeld, en ondanks dat Li-Na achter haar allemaal trucs uithaalde bleef Nicolette doorwerken.

Ricarda begreep ons doel van spraak heel goed. Doordat Nicolette haar spraak zeker voor andere nog vaak onverstaanbaar is, kan dit zeker op een gegeven moment voor haar een frustratie worden.

Iedereen is met een blij en tevreden gevoel naar huis gegaan……op naar morgen!!!

dinsdag 24 april

Vanmorgen om 8.oouur stonden we weer allemaal bij het CDTC. Nicolette had er vanmorgen direct al veel zin in, haar boterham was zo op…en het eerste wat ze zei vanmorgen was: Li-Na?

Vandaag is er veel gewerkt aan de spraak, letterherkenning en ontspanning.

Nicolette geeft bijna altijd met één woord aan wat ze wil of juist niet wil! Nicolette heeft vanmorgen met 3 woorden zinnen moeten zeggen. Wanneer ze het niet zei, dan zei Ricarda ik begrijp je niet! Nicolette moet echt uit haar tent gelokt worden om dit te doen. Ze weet zelf heel goed dat een ander haar met dat ene woord ook wel begrijpt! Wij gaan daar dus vandaag ook verder mee.

In het water was het voor ons allemaal heel erg genieten, Nicolette was zo blij om met Li-Na in het water te gaan. Het liefst pakte ze Li-Na helemaal beet om ze eens goed te knuffelen…….!!!

Op het dock werd gewerkt aan letters en het maken van woorden. Heel veel letters herkende ze goed, behalve de lettes B D I N, maar dat bleek tijdens het evaluatie gesprek een duidelijke oorzaak te hebben. Nicolette heeft namelijk niet de hoofdletters geleerd maar de kleine letters.

werken op het dock!

Tijdens de tweede watersessie is Nicolette voortgeduwd door Li-Na onder haar voet, dit is voor het bewust worden van haar spieren en de coordinatie met haar gewrichten. Ook door het vasthouden aan de vin van Li-Na waardoor ze wordt meegetrokken wordt aan deze coordinatie gewerkt.

Wat betreft het werken aan ontspanning, daar vertel ik jullie morgen meer over!

Vanmiddag gaan we naar de familie bijeenkomst, hier komen alle ouders bijelkaar die deze week de therapie gestart zijn voor een welkomswoord!

Tot morgen zullen we maar zeggen!

Nicolette kan er geen genoeg van krijgen!

woensdag 25 april

De derde ochtend dat we naar het CDTC zijn gegaan………en een Nicolette die weer van oor tot oor straalde!

Vanmorgen mochten Gerda, Christine, Cees en Mart ook mee het dock op. Wij vonden het voor de kinderen beter dat eerst Chris en Cees gingen en daarna Ger en Mart.

In de binnenruimte is gewerkt aan het maken en spreken van zinnen, dit werd gedaan met behulp van blokjes. Als Nicolette een zin met 3 woorden moest zeggen, dan lagen er 3 blokjes voor haar zodat Nicolette wist dat wanneer ze de zin in 2 woorden zei dit niet correct was! De blokjes hebben we mee genomen om het vandaag hier door te zetten! Ook aan ontspanning is gewerkt, dit door middel van een zwaartedeken. In de binnenruimte moest Nicolette op de mat gaan liggen en hier kreeg ze een aantal minuten een zwaar deken over haar heen. Na afloop zei ze: moe! Door het gewicht wat op haar ligt kan ze zich goed ontspannen. Zelf merken wij dat thuis ook wel eens wanneer Nicolette onrustig is, en door haar stevig tegen ons aan te houden (soort van houtgreep)wordt weer rustiger en voel je de spanning wegglijden.

Tijdens de watersessie ging het opnieuw super. Nicolette mocht verschillende kaartjes aan een waslijn hangen en daarna een keuze maken wat ze met Li-Na wilde doen in het water. Ger, Chris en Cees hebben natuurlijk ook genoten op het dock……..behalve Mart, deze “stoere” man durfde uiteindelijk toch niet mee het dock op.

Nicolette wordt op de buik van Li-Na meegetrokken door het water voor de coordinatie van de spieren en gewrichten.

Nicolette die voortgeduwd wordt onder de voeten door Li-Na!

Na de derde dag van therapie zijn we allemaal opnieuw zeer tevreden naar huis gegaan…….wat geweldig dat Nicolette deze therapie mag volgen.

donderdag 26 april

Hier weer nieuws vanuit Curaçao!!!

Ten eerste willen we jullie zeggen, wat is het ontzettend leuk en lief al die reacties van jullie kant!

Het hele gezin is iedere keer weer benieuwd of er iemand heeft gereageerd……echt leuk!

Wat hebben we vanmorgen weer een geslaagde dag gehad…….en wat ging het weer super.

Misschien raar om te vertellen, maar Ricarda wilde ongewenst gedrag zien bij Nicolette…….! Hiervoor is vanmorgen de Ipad meegenomen naar de therapie, Nicolette vind het heerlijk om daar mee bezig te zijn, en vind het dus niet altijd goed als we zegggen: Het is nu klaar met de Ipad.

Jullie raden het natuurlijk al, Tijdens de therapie hoefde Ricarda maar één keer te zeggen dat het klaar was met de Ipad en Nicolette stopte direct!!!! (Dus Ricarda haar doel was op dat moment niet bereikt. Doordat ze zo goed gewerkt hard tijdens de binnentherapie mocht Nicolette op een rond skateboard naar het dock……dus als beloning……maar deze beloning had natuurlijk ook een therapeutisch doel. Op deze manier moet Nicolette haar evenwicht en romp rotatie zelf beheersen. Geweldig om te zien dat ze met zón grote glimlach weer mee ging!

Tijdens de watersessie was het weer een dolle boel…..wat een lol ze dan toch heeft is onvoorstelbaar!!

Nicolette die wordt mee getrokken terwijl ze op het ronde skateboard zit!

Ook hier wilde Ricarda ongewenst gedrag proberen uit te lokken op één of andere manier. Nicolette moest op het dock kaartjes gaan zoeken, dit vond ze niet interessant en was niet geconcentreerd bezig. Op een gegeven moment pakte ze een kaartje en gooide die gewoon weg……doel bereikt van Ricarda!!! Nicolette moest gaan zitten met een zwaarte vest aan om zich te ontspannen en dat ze zich weer kon concentreren op het zoeken van de kaartjes. Dit lukte goed en Nicolette maakte haar opdracht daarna goed af.

Na de therapie op het dock zei Ricarda: we gaan zwemmen……ook nu reageerde Nicolette met Nee en weglopen. Ricarda ging zelf een rondje met Li-Na zwemmen, wat Nicolette natuurlijk helemaal niet leuk vond. Opnieuw de vraag van Ricarda of Nicolette mee ging zwemmen om Li-Na een kusje te geven of met de bal te spelen. Nu reageerde Nicolette direct met een Ja en een kusje geven. Heel belangrijk dus hoe de vraagstelling is, haar een keuze geven maar wel je eigen doel bereiken. Hier kunnen wij zelf thuis veel mee doen. Nicolette heeft er eigenlijk altijd moeite mee om thuis aan tafel te gaan als we gaan eten. Nu gaan we starten met bijvoorbeeld, we gaan eten, wil je een rode beker of een gele beker? Zo zijn er nog veel voorbeelden te bedenken…….je eigen doel bereiken en een kind die lekker meewerkt is iets wat iedereen wil zonder dat het kind altijd z’n eigen zin krijgt!

We kunnen dus niet anders zeggen……doel bereikt voor vandaag.

We zijn weer naar huis gegaan met onze 4 blokjes dit als ondersteuning voor Nicolette met het maken van een zin.

Mart showt hier het zwaarte vest van Nicolette

vrijdag 27 april

Ten eerste iedereen gefeliciteerd met onze Kroonprins. Net kwam er hier een klasje aanlopen en al de kindertjes waren in het oranje……..geinig gezicht!

Vanmorgen net als alle andere dagen om 6.00 opgestaan, douche, insmeren en ontbijten. Om 7.45uur naar het CDTC (therapiecentrum) voor alweer de laatste dag therapie van de eerste week. Het is niet te geloven, maar de tijd vliegt!

Nicolette heeft tijdens de binnentherapie het spelletje Pim Pam Pet gespeeld, dit ging niet een beetje goed maar super goed!!!! Ruim 20 minuten heeft ze dit spel gespeeld met haar zwaarte vest aan. Nicolette mocht op haar beurt draaien en dan moest ze zeggen welke letter het was. Daarna moest ze een woord bedenken dat begon met die letter. Met heel veel letters maakte ze goede woorden, bijvoorbeeld: E= Ezel, M=Mart, C=Kees. Alleen bij de letter W wist ze niets te bedenken………!!!

Tijdens de watersessie ging het ook weer helemaal super…..samen met Li-Na door het water geduwd, kusjes geven en met de surfplank door het water!

Een foto spreekt boekdelen.....echte liefde!!!

Op het dock gingen Ricarda, Nadine (stagaire) en Nicolette in een kringetje zitten met een muziekinstrument. Deze moesten ze neerleggen en niet aankomen totdat de time timer (soort kookwekkertje) afging. Als het belletje afging mocht iedereen het instrument pakken en muziek maken. Een aantal keren probeerde Nicolette tussendoor even een tik te geven op haar instrument (vragen om aandacht) Ricarda reageerde hier niet op maar paktje wel haar hand vast en keek de andere kant op. Na een aantal keren kreeg Nicolette in de gaten dat ze op die manier geen aandacht kreeg. Uiteindelijk hebben ze de time timer op 1 minuut gezet en heeft Nicolette het volgehouden om eraf te blijven (zelfs geen klein tikje)……daarna was het natuurlijk big party!!!

Tweede watertijd ging ook weer helemaal top! En had iedereen het weer naar z’n zin in het water.

Nicolette, je bent een kanjer!!

Na afloop van de therapie moeten ze altijd terug lopen naar de douche ruimte. Ricarda zei: we lopen samen terug Nicolette, maar Nicolette rende alvast vooruit. Ricarda heeft Nicolette 3 keer terug gehaald en opnieuw begonnen. Na de derde keer vroeg Nicolette: ik wil rennen! Toen stelde Ricarda voor eerst een stukje samen lopen en dan een stukje rennen! Op deze manier heeft Ricarda haar doel bereikt en Nicolette kan een stukje prikkelverwerking kwijt. Ricarda zegt dan ook dat Nicolette een kleine prikkelstoornis heeft…….bijvoorbeeld: ze moet even rennen, springen of iets dergelijks (dit is een drang die er op dat moment uit moet, wanneer je hier op een positieve manier mee omgaat kan het gaan om misschien een minuut). Hier kunnen wij als gezin maar ook op school denk ik veel aan hebben en mee doen!

In het evaluatie gesprek met Ricarda hebben wij zeer goede handvaten gekregen en gaan hier zeker mee aan de slag. Er zullen zeker mensen zijn die dit lezen en denken: hoe ga je dat doen in de thuissituaties. Wij denken zelf dat dit goed is aan te passen in het dagelijks leven, ook Ricarda probeert op die manier mee te denken!

Ja, en dan zit de eerste week er weer op……!!!

Langs deze weg wensen wij iedereen een goed weekend…..en een maandag zie je ons ondanks dat het ook hier Koninginnendag is weer in het dagboek!

Nogmaals iedereen bedankt voor de lieve reacties, en tot een maandag

zaterdag 28 april en zondag 29 april

De afgelopen dagen heerlijk genoten van het weer! Zaterdagochtend zijn we naar Willemstad geweest, even bij de markt gekeken en wat winkeltjes (overal is alles oranje versierd en zijn er in verschillende winkels een maandag extra kortingen)bezocht.

Het bekende steegje in Willemstad!!

Zaterdagmiddag hebben Teun en Cees op de Jetski gezeten, en die vonden dat super!!!

Zondag heel de dag op het strand en in de zee gelegen……..we proberen het iedere dag af te wisselen (zwembad en strand), omdat de kinderen het beide leuk vinden om naar toe te gaan! Als we naar strand zijn geweest wordt er vaak nog wel even een duik genomen in het zwembad. Wel grappig…..heel de dag gaan er 4 blokjes mee als ondersteuning voor Nicolette……hierdoor is het voor haar een hulp om een zin te maken!!!
Moet zeggen dat het nu zo af en toe haar wel lukt (we moeten wel blijven stimuleren).

Samen gezellig!!

Vanavond hebben we op tijd gegeten, zodat Nicolette en Mart vroeg naar bed konden. Ook Ger, Chris en Cees gingen op tijd…….morgenochtend gaat toch om 6.00 uur het wekkertje!

maandag 30 april…….Koninginnedag!!

Zo, iedereen een leuke Koninginnedag gehad? Hier is het ook al vanaf vanmorgen vroeg feest in Willemstad!

Na een heerlijk weekend hadden we er vanmorgen weer allemaal veel zin in om naar de therapie te gaan!!!
Mart mocht vanmorgen mee naar de binnentherapie om samen te spelen. In het begin speelden / werkte Nicolette en Mart heel goed samen, maar op een gegeven moment gingen ze samen lol maken en over elkaar heen rollen. Dit gebeurd thuis ook regelmatig, en dan is het vaak aan het eind huilen. Wij hadden dit aangegeven aan Ricarda, en dat zoiets ook vaak op het verkeerde moment gebeurd………’s-morgens net voor we naar school gaan bijvoorbeeld. Ricarda heeft het nu 2 tot 3 minuten toegelaten, en daarna beide uit elkaar gehaald en ze neergezet met het zwaarte vest. Ricarda gaf ons ook de tip om een 20 seconde met elkaar te gaan zitten en dan tegendruk geven aan hand of pols, op deze manier komen ze weer met “beide benen” op de “grond” te staan. Het is wel belangrijk om hier aandacht aan te besteden en zorgen dat ze weer “terug” zijn. Anders duurt het alleen maar langer dat ze druk en woelig zijn.
Mart mocht vanmorgen ook direct mee naar het dock, dit wilde hij afgelopen woensdag echt niet…….nu ging hij als een stoere man mee!! O, wat was het geweldig om Gerda, Christine, Cees en Mart op het dock te zien zitten en Nicolette in het water met Li-Na. Wat mooi dat de kinderen het Nicolette zo gunnen en er zelf ook na de therapie mee bezig zijn!!!

Terwijl Nicolette bezig is met de therapie achter het dock, mag de rest genieten van de opdrachten die Li-Na voor hun uitvoert

Nicolette bleef boven verwachting heel gecontreerd werken, want laten we eerlijk zijn als iedereen op het dock is zou het een normale zaak zijn als Nicolette meer met hun bezig zou zijn. Ook tijdens de tijd dat Nicolette uit het water was ging het super. Nicolette moest kaartjes in de goede volgorde leggen. Een voorbeeld: een rommelige slaapkamer helemaal opruimen. Nicolette legde de kaartjes keurig op volgorde, en bij ieder kaartje moest ze minimaal 3 woordjes zeggen (beer op bed)

De tweede watersessie ging ook weer top!!!

De kinderen mochten een picto uitzoeken en aan Nicolette geven, Nicolette gaf de picto weer aan Li-Na en zo naar de dolfijntrainer.Op één picto stond spetteren……..prachtig gezicht alle kinderen spetteren en een Dolfijn die ook meedoet!!

Een dansje ter gelegenheid van Koninginnedag!!!

Wij hebben in ieder geval een zeer geslaagde therapiedag achter de rug……en zijn met een goed gevoel en nieuwe handvaten weer terug gegaan. Ieder van ons kan hier mee aan de slag…….we moeten het immers met elkaar doen!!!

Vanaf hier wensen wij iedereen nog een gezellige avond toe!

dinsdag 1 mei

Vanmorgen om 8.00uur waren we allemaal weer aanwezig voor de dolfijntherapie van Nicolette. In de binnenruimte is gewerkt aan zelfvertrouwen en kleine opdrachten zelfstandig uitvoeren. Nicolette moest aan andere vragen of ze iets voor hadden……heb jij iets? Het voorwerp moest ze brengen bij Ricarda. Ze mocht dan 2 kralen pakken en aan een ketting rijgen. Daarna het voorwerp (bal, kam, washand, kwast,doek) in een doos doen. Van de 5 voorwerpen die ze heeft gehaald en ze er 3 helemaal zelfstandig gedaan. Dit houdt in dat ze ook een zin moest maken, de mensen aankijken enz.
Uiteindelijk kwam Nicolette met een ketting naar buiten waar ze heel trots op was.

Tijdens de watersessie ging het opnieuw heel goed. Nicolette krijgt steeds meer ruimte van Ricarda. Er zijn af en toe momenten dat ze samen met Li-Na door het water gaat……dit vind zij en wij natuurlijk een pracht gezicht!

Helemaal trots alleen met Li-Na door het water!!!

Tijdens de tweede watersessie was het weer feest, Nicolette had verschillende picto’s uitgezocht. Ze wilde zelf graag voortgeduwd worden door de snuit van Li-Na onder haar voeten. Nicolette mocht nu ook STOP zeggen, maar dat gebeurde natuurlijk niet……..!  Nicolette vroeg wel netjes in een 4 woord zin: ik wil een kus!

Dit werd natuurlijk niet zomaar een kus……..maar een hele dikke knuffel!!!

Tijdens het evaluatie gesprek hebben de kinderen voorbeelden gekregen van Ricarda over hoe ze in bepaalde situaties het beste met Nicolette kunnen omgaan.Ook het woord NEE en STOP is nog eens duidelijk uitgelegd. Ook nu blijkt weer dat het heel belangrijk is om als team te werken in het gezin.Dit is niet alleen in ons gezin belangrijk vanwege Nicolette, maar in ieder gezin is dit belangrijk om in goede harmonie te kunnen leven.Wij vonden het in ieder geval weer een super therapie met veel leermomenten voor Nicolette en voor ons!!

Door middel van het handgebaar en het woordje STOP geeft Ricarda aan dat het genoeg is!

Vanmiddag mogen wij, Teun& Anne-Mieke,Gerda, Christine, Cees, Mart, zwemmen met Li-Na. Dan mag Nicolette het van de andere kant bekijken. Wij hebben er veel zin in……maar dat zal iedereen wel begrijpen!!

We moesten een dinsdag om 15.45uur aanwezig zijn bij het therapiecentrum voor de familyswim!!!
We waren niet zo zenuwachtig als in juni 2010, maar we vonden het allemaal wel weer spannend!!!
En wat was het weer geweldig!!!
Eerst gingen Gerda, Christine en Cees zwemmen met Li-Na en daarna Mart, Teun en ik (Anne-Mieke).
Alle trucs werden uit de kast gehaald en we hebben er intens van genoten!!!

Hieronder een aantal foto’s!

 

ook Mart vond het geweldig!!!

De foto spreekt voor zich!

woensdag 2 mei

Wat gaat de tijd toch snel……alweer woensdag!!!

Vanmorgen wilde Nicolette dat Christine mee ging naar de binnen therapie.
Ze vroeg dit zelf aan Ricarda……Chris mee binnen!Dus Chris mocht mee naar binnen om te kijken wat ze daar allemaal moest doen. Nicolette vraagt nog wel bevestiging aan een ander, dit doet ze door middel van degene z’n naam te noemen of een arm vast pakken. Tijdens de binnen therapie moest ze aan iedereen vragen : wil je drinken? Ze moest zelf de glazen pakken en vullen met water. Dit deed ze heel geconcentreerd en goed. Daarna moest ze de glazen opnieuw vullen en stoppen wanneer Ricarda STOP zei, nu moest ze zich dus concentreren op het inschenken en luisteren naar Ricarda!

Therapie in de binnenruimte

Tijdens de watersessie wilde Nicolette weer graag voortgeduwd worden onder haar voeten door Li-Na……dit vind ze erg leuk maar je ziet haar ook genieten.

Natuurlijk kwam de bal, grote en kleine ring, surfplank ook weer aan te pas.

Op het dock is gewerkt aan spraak en concentratie door middel van het spelletje memorie. Bij ieder kaartje wat ze had omgedraaid moest ze het juiste woord zeggen!

Aan het einde van iedere therapie sessie moet Nicolette de dolfijntrainer bedanken.

Tijdens de evaluatie kwam naar voren dat we  Nicolette zelf meer verantwoordelijkheid moeten geven. Vaak worden dingen Nicolette uit handen genomen omdat dat makkelijker is, of dat het te lang duurt en zo weten we nog wel wat voorbeelden te bedenken.

Nicolette wil graag helpen bij bepaalde werkzaamheden, dat kan in het begin langer duren maar die ruimte moeten we haar meer gaan geven……niet alleen thuis maar ook op school of wanneer we in een winkel zijn bijvoorbeeld.

Dus weer werk aan de winkel!!!!

donderdag 3 mei

Vanmorgen om 8.00 uur stonden we weer paraat bij het therapiecentrum (Het CDTC ).

Nicolette had er weer helemaal zin in…..! Tijdens de binnentherapie is er gewerkt aan losse letters zoeken en daar een woordje van maken. Nicolette had bij de letter B moeite om een woordje te bedenken, dus Ricarda hielp haar hierbij…..BUS. Later vond ze weer een letter B, en toen zei ze direct BUS (dit had ze dus goed onthouden).

Ricarda heeft tijdens de evaluatie aangegeven dat het belangrijk is om Nicolette veel op d’r blote voeten te laten lopen, maar ook haar veel prikkels te geven op de binnenkant van d’r handen. Dit stimuleert de spraak! Tijdens de watersessie ging het net als altijd helemaal super….!Nicolette is voortgeduwd op de surfplank, en later mocht ze kiezen tussen de bal en de kleine ring.  Ze koos voor de kleine ring, en dit ging dan ook weer heel goed.

Spelletje met elkaar!

Na de eerste watersessie mochten wij allemaal naar het dock komen en is er een spelletje gedaan met Gerda, Christine, Cees, Nicolette en Mart. Eén moest een fles met water vullen, dop erop en rennen naar degene die 3 meter verder stond met een bekertje en een emmer.  Het bekertje moest gevuld worden en daarna in de emmer geleegd worden. Nu kwam er samenspel, snelheid en concentratie aan te pas. Nicolette vond het de eerste keer best moeilijk en gooide doordat ze het te snel wilde doen best wat water naast de emmer. Nicolette moet dus genoeg ruimte en tijd krijgen om opdrachten te kunnen volbrengen (denk aan zelf brood smeren, aankleden, jas aandoen.

Tijdens de tweede watersessie mochten wij bij Nicolette blijven zitten, dat vond ze zelf heel leuk. Wat wij zelf iedere keer weer verbaasd over zijn is dat Nicolette dan zo goed geconctreerd blijft werken.

Ricarda was zeer tevreden over hoe Nicolette had meegewerkt vandaag, het is natuurlijk ook leuk om te werken met iemand die het zelf iedere keer weer geweldig vind en op haar manier goed haar best probeert te doen.

Morgen laatste therapie dag…….willen we allemaal nog niet aan denken!!!

Hoe harder hoe mooier!!

Zou Nicolette het aanvoelen dat het einde van de therapie nadert??

vrijdag 4 mei

Laatste therapie dag……….!!!

Met veel zin in de therapie liepen we vanmorgen naar het therapiecentrum, maar wel in ons achterhoofd……..laatste keer vandaag!Tijdens de therapie heeft Nicolette gewerkt aan letters,spraak en concentratie. Ricarda en Nicolette zijn ook bezig geweest met scheerschuim. Van top tot teen zaten ze allebei onder het scheerschuim en een lol wat ze hadden. Nicolette zei: Ik ben sneeuwpop!

Tijdens de watertijd hebben ze alle drie genoten van elkaar!! Wat geweldig om te zien dat een Dolfijn zoveel vreugde kan brengen. Zeker vandaag zijn er momenten geweest waar we stil van werden.Zo heeft Nicolette van Li-Na een geverfde tekening gekregen…..!! Wij hebben het met onze eigen ogen gezien dat Li-Na de tekening maakte. Met een kwast in dr mond en de dolfijntrainer die een tekenblad er naast hield. Li-Na ging heen en weer met de kwast……en het resultaat was een Picasso.

Picasso aan het werk!!

In de tweede watersessie heeft Nicolette op een vlot gezeten, en zo werd ze voortgeduwd door Li-Na……hier werd dus weer een stukje evenwicht getraind!
En toen werd het toch echt tijd om afscheid te nemen van Li-Na……..nou dat werd een heel moeilijk moment!
Natuurlijk een dikke knuffel, en niet één maar heel veel!Wij, Teun, Anne-Mieke, Ger, Chris, Cees en Mart stonden natuurlijk ook met een brok in ons keel!!!
Er werd aan onze kant dus niet veel gezegd en goed de zonnebril opgezet!
Na douchen loopt Nicolette altijd zelf naar ons toe om alvast gedag te zeggen, maar vanmorgen rende ze heel snel de andere kant op weer naar het dock. Daar riep ze nog een keer Li-Na Li-Na. Op het moment dat Li-Na naar boven kwam gaf ze hem een vliegende kus en riep Doeiii Li-Na!!!
Dit heeft ze twee jaar geleden ook gedaan, en nu doet ze het gewoon weer!!!Nadat Nicolette geholpen had om alles op te ruimen, kwam ze straalend naar buiten met een tasje met daarin de tekening van Li-Na, een mooie foto en een dubbel dvd, één met foto’s en één met film (deze zijn gemaakt in de afgelopen therapieperiode)!

Afscheid nemen doet pijn!

Nog een eind evaluatiegesprek gehad met elkaar, waar we in het kort de hele periode nog even hebben doorgenomen!
Aan het einde van deze bijzondere therapie kunnen wij alleen maar zeggen:

Wat geweldig dat we dit opnieuw mochten beleven! Het was voor ons hele gezin opnieuw een geweldige ervaring en daarnaast voor ons allemaal…..ook voor Mart (zo klein hij is) bijzonder leerzaam!!!

Wij hopen dat het voor iedereen die ons gevolgd heeft een duidelijk verslag is geworden!
Natuurlijk hopen we veel van onze volgers van het dagboek (met familie, vrienden enz.) op 2 juni te ontmoeten voor onze jaarlijkse fietstocht!!

Iedereen bedankt voor de leuke reacties, mails, sms-jes of telefoontjes…..het heeft ons zeker goed gedaan!!

Wij hebben nog een week voor de boeg voor we naar huis gaan…..en zullen zeker hier nog genieten en veel over de afgelopen therapietijd hebben en nagenieten van al die mooie momenten!!!

Heel veel liefs,

Teun, Anne-Mieke, Gerda, Christine, Cees, Nicolette, Mart

99 reacties aanDagboek Nicolette

 • annet

  Lieve nicolette en familie. Wat heb ik met plezier jou dagboek gelezen! Echt super gaaf!

 • Mariëlle

  Hallo allemaal, wat super om te lezen. Je ziet t geluk er vanaf stralen! Geweldig!
  Liefs van Mariëlle,Tom en Stefanie. X

 • Joke Boers

  Beste familie,
  Eindelijk het verslag gelezen….
  Jullie maken daar mooie dingen mee.
  Nog een paar dagen…,maar daar willen jullie vast nog niet aan denken:-(!
  Geniet er nog even van met elkaar.
  Wij zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de Jaarmarkt.
  Een goede en gezegende terugreis toegewenst en misschien zien we jullie a.s zaterdag ook nog even in de kraam van St. Nicolette;-)?! (Als je daar nog puf voor hebt?)
  Hartelijke groeten Joke Boers

 • Marjan

  Hallo allemaal,
  Wat jammer dat de therapie eral weer op zit!(ik heb via de verhalen en prachtige foto’s !! ook een beetje mee kunnen genieten!) Nu nog een weekje flink genieten van de zon en elkaar!!! Ik vind het wel weer heel gezellig dat Nicolette er volgende week weer is en ben reuze benieuwd naar wat ze allemaal heeft geleerd!! Nog heel veel plezier en alvast een goede terug reis gewenst!!
  Lieve groetjes van Alwin, Marjan, Iris, Joost, Femke en Vadim

 • Opa en Oma de Ruiter

  Lieve Nicolette, wat hebben we weer genoten van je dolfijn(e) avonturen en natuurlijk ook je broertjes en zussen hebben weer van alles mee gemaakt, we hopen jullie met de fietsdag weer te zien, we hebben in ieder geval weer mooi weer besteld dus nu maar hopen dat we het ook krijgen. Genieten jullie nog maar van een heerlijk weekje Willemstad en omgeving. Heel veel groetjes van Leen en Lia de Ruiter

 • Fam. van Riet

  Hallo familie Berkel,
  Na een voorspoedige terugreis zijn wij weer thuis in ons koede, natte kikkerlandje.
  Met plezier en vol belangstelling heb ik vanmorgen jullie dagboek gelezen.
  Geniet nog van de week vakantie.

  Groetjes,
  Wilbert, Nicole, Wouter, Veerle en Jasper van Riet

 • Fam. Arkesteijn

  Hallo familie Berkel,

  Wat heerlijk om al jullie verhalen te lezen. En wat fijn dat Nicolette weer stapjes heeft gemaakt!!
  Superfoto’s die voor zich spreken, echt geweldig!!
  Wij wensen jullie nog een hele fijne tijd toe op Curacao!
  Groetjes van Ronald, Rita, Rico en Kim

 • opa en oma hartensveld

  hallo fam Berkel
  wat een mooie verhalen en wat super wat nicolette allemaal weer heeft geleerd.
  en ja dat afscheid nemen wat is dat moeilijk.wij hadden daar ook moeite mee,en ook nu zat ik weer met tranen in mijn ogen jullie verslag te lezen.
  maar jullie hebben nog een week.
  ga er lekker van genieten.
  fijne week en goede reis terug.
  opa en oma van bjorn

 • fam Stapersma

  Hallo fam Berkel,

  Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen en wat veel tips hebben jullie weer gekregen om thuis met elkaar mee verder te kunnen!
  Goed om te lezen dat Nicolette meerdere woorden achter elkaar is gaan zeggen met behulp van de blokjes! De verhalen en foto’s zeggen genoeg dat jullie ervan hebben genoten.
  We wensen jullie nog een heerlijke week met elkaar toe!
  groetjes David, Heidi,Bjorn en Sven Stapersma

 • Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  Wat zijn jullie verhalen toch geweldig om te lezen! Wat heerlijk, dat jullie zo genoten hebben van de therapie en natuurlijk, dat Nicolette weer stappen voorwaats maakt.
  Geniet van jullie week op Curacao!

  Groeten,
  Sjors, Astrid, Nora en Sepp

 • Xander

  Hoi Buurvrouw Nicolette, Leuk dat je naast mij op het heb dok gewerkt. Wij doen het super goed toch. Ik wens je nog heel veel plezier en vele leermomenten.

  Groeten Maarten(papa), Miranda (mama) Jeske(zus) en een dikke knuffel van mij (Xander)

 • Jessica van Oosten

  Lieve allemaal,
  ik heb het dagboek op de site elke dag bijgehouden & wat super fijn dat de therapie goed is gegaan!
  Geniet van het laatste weekje vakantie!
  Tot snel. xxx Jessica

 • Oma van Geest

  Lieve fam. supper om te lezen hoe jullie en Nicolette het hebben gehad.
  En dat ze weer zoveel heb geleerd.
  Geniet er nog van.
  Veel liefs van ons fam B. van Geest

 • Fam.Berkel

  Hallo Familie

  Wat jammer dat het voorbij is, maar Nicolette heeft goed haar best gedaan en weer veel geleerd,we hebben genoten van de mooie verhalen en foto’s,
  voor jullie allemaal nog heerlijk genieten van een weekje vakantie, het is jullie gegund.

  Veel liefs, Ome Jan&Tante Jacoline en Frans.Berkel.

 • Freeke en familie

  Ja, gevonden. Wat een super mooi dagboek en mooie site. Met veel plezier gaan wij het
  in Nederland helemaal lezen. Nu nog even genieten van de laatste vakantiedagen
  en zon in Curacao. fijn om jullie ontmoet te hebben. Jullie stralen met heel het
  gezin super veel positiviteit uit. Nogmaals veel liefs en succes toegewent voor heel jullie gezin!

  Brecht, annemiek, Freeke, Domien en Mirian van Iersel

 • Silvia en Tim

  Hallo lieve familie van Berkel!

  Wat een fantastisch mooi verslag heb je gemaakt Anne Mieke!
  Prachtige foto’s en heerlijk om te lezen wat Nicolette allemaal geleerd heeft en hoe jullie als gezin daarvan mee genieten.
  Geniet nog van jullie vakantie!

  Lieve groetjes Silvia & Tim

 • Christine

  Trouwens iedereen,

  LEUKE REACTIES!!!!!! 🙂
  😛

  B-)

 • Christine

  Hoooi allemaal (inc. Ik 😛 )

  Jaa Jaa, zelfs ik volg het dagboek, terwijl je het ook van dicht bij mee maak!!!! 🙂
  het is allemaal zo bijzonder als je het meemaak! en als je het dan nog een keer nalezen, heb je het gevoel dat je het nog een keer meemaak!! En die foto’s, die herken je allemaal van die ochtend!

  nou wij maken er nog een geslaagde week van!

  Groetjes Chris

  PS: Mam u kunt goed schrijven!!!!!;-)

 • Tante Janneke

  Lieve Familie,

  Wat heb ik met plezier het dagboek gelezen. Wat fijn dat dit allemaal kan en dat Nicolette er zoveel plezier in heeft. Nog fijne dagen toegewenst met elkaar,dat hebben jullie wel verdient.

  Lieve groet (tante) Janneke

 • joke van geest

  Zo, ik heb alles weer gelezen en genoten van je ontroerende verslag. Wat leren jullie veel! En wat gaaf dat je het met zn allen kunt doen. Zo belangrijk voor het hele gezin. Lees veel herkenbare dingen. Dan komt mn “oude werk” weer sterk in herinnering. Ik wens jullie nog een fijne “laatste dag”. Heel veel sterkte met afscheid nemen, want dat zal zwaar vallen. Goeie reis en behouden thuiskomst. groetjes joke van geest.

 • rosita berry raymano

  hoi lieve nicolette
  ik zie je elke dag met je papa mama en broetjes en zusjes.en wat ben jij toch een knappe meid.en ik zie ook elke dag dat jij het heel goed doet.mooi hoor meid.ik zie je ook heel erg genieten.en je hebt ook hele lieve broetjes en zusjes.morgen de laaste dag meid.en hopen dat het wat geholpen heeft.een klein ding is al heel wat voor jou en je papa en mama toch.

  groetjes berry rosita en raymano dikke kus van ons maantje xx

 • Fam. Van geest

  Lieve Nicolette, wat heb je al veel geleerd! Morgen is het alweer de laatste dag. Veel succes hoor en geniet ervan! En dan nog lekker een weekje vakantie vieren samen met papa, mama, Gerda, Christine, Cees en Mart. Heerlijk! We wensen jullie alle 7 nog een fantastische week! Veel liefs van Gerard, Annemarie en de jongens

 • nico van Geest

  Zo ben weer helemaal bij .Wat mooi om te lezen dat het super gaat .Ik zou wel om een hoekje willen kijken Nou maak er morgen maar een mooie dag van Groetjes Nico Joke Jantine Nico ,En als je oppas nodig heb me koffer is zo ingepakt

 • sandra hollemans

  veel plezier bovkont nog 2 dagen leuk met li-na spelen leuk
  dikke kus arlette

 • Diane, Peter en Charity

  Hallo familie,

  Wat een gave foto’s en wat doet Nicolette het super goed zeg!!
  Heel handig ook de tips die jullie krijgen, heel herkenbaar en goed te gebruiken ook voor ons.
  Geniet nog even heerlijk van de laatste dagen.

  Groetjes Diane, Peter en Charity

 • fam.de vreede

  Leuke verhalen om te lezen. Nog een paar daagjes, geniet daarvan en een goede terug reis.

  Groeten Erik,Martine,Celine,Lizette en Milou de Vreede

 • fam.Brunt

  Hallo allemaal,
  Wat een geweldige verhalen en foto’s weer,wij genieten met jullie mee en wat fijn dat Nicolette alles zo goed op pakt! Geniet er nog van!
  groetjes fam.Brunt

 • Wim, Esther, Thijs en Rens

  Lieve allemaal,

  Wat is het weer geweldig om jullie zo te volgen! Echt fantastisch! We genieten van jullie mooie en ook leerzame verhalen!!! En veel plezier en succes de laatste dagen, geniet ervan!!!
  Dikke knuffel van Thijs en heel veel groetjes van Wim, Esther en Rens

 • Fam van Geest

  Hallo Lieve allemaal,
  Super om te lezen dat het zo goed gaat en dat Nicolette het zo goed doet.
  Geweldig!!
  Geniet er nog van want het gaat heel snel. Nog veel succes met de laatste therapie dagen.
  heel veel liefs van Ben en Corlene Gerrike Marinda Anne en Leendert
  (ps bedankt voor de mooie bloemen x Corlene)

 • Niels van Halen

  Hee allemaal,
  Wat leuk om te zien dat alles goed gaat!
  Geniet nog maar even want de tijd vliegt!
  Nog veel plezier!
  Groetjes Niels
  X

 • Fam Krijgh

  Lieve allemaal,

  Wat leuk om de verhalen van jullie te lezen, mooie foto’s weer! Geniet ervan…

  Veel liefs,

  John, Jeannette, Anna en Benjamin xxx

 • petra en marloes de lijster

  lieve allemaal
  wat een verhalen zeg,en nog leerzaam ook,want een hoop dingen
  zijn zo herkenbaar,en nu gebruiken wij thuis ook al een aantal tips
  wel zonder dolfijn maar een hond doet ook wonderen,ha,ha
  en wat een mooie foto’s,geweldig
  geniet en van,doegggg

 • Betty

  Lieve allemaal,

  Hier dan eindelijk een reactie van mij, heb het wel iedere dag gevolgd en was heerlijk om te zien en te lezen, maar typen gaat iets minder ik heb een zenuw ontsteking in mijn rug. Fijn dat Nocolette en jullie natuurlijk ook weer zoveel nieuwe ervaringen opdoen Superrrrrr.
  Geniet van elkaar en het mooie weer.
  X Betty

 • fam vd Meer

  Wat leuk om de verhalen van jullie te lezen, mooie foto’s weer! Geniet ervan…
  Groetjes fam vd Meer

 • stichting nicolette

  Hallo lieve famillie,

  Wat gaat het snel he, de tweede week alweer!! Maar wel fijn om te lezen dat alles zo goed gaat, en dat jullie ook weer een aantal punten hebben waar je thuis ook mee aan de slag kan. Geniet van het weer, elkaar en de therapie.
  Groetjes van inmiddels een heel klein bestuur!!
  Miranda x

 • Oma van Geest

  Lieve allemaal,

  Wij wensen julle weer een leerzame week, wat geweldig wat ze weer allemaal geleerd heeft.
  Je wordt er klein van wat we allemaal lezen van jullie.

  Heel veel liefs aan allemaal en van mij Oma van Geest

 • wen ye

  Hallo Lieve familie van Berkel,

  Wat leuk dat Nicolette met Li-Na mag zwemmen.
  en wat prachtige foto”s al van Nicolette,zo leuk lach…
  Ik wensen jullie heel veel plesier en succes en fijne varkantie!

  Groeten,

  Wen ye

 • Rita Denkers

  Hallo Fam. Berkel.

  Hel is leuk om alle verslagen te lezen en te zien hoe jullie en vooral Nicolette zo genieten van dit alles.
  Wij zijn hier druk bezig om fietsers warm te laten lopen voor 2 juni.
  Veel liefs en dikke knuffel voor Nicolette.

 • Fam. Groen

  Vandaag met bijstand van kleinzoon Joris het dagboek gelezen en de foto’s bekeken.
  In een woord geweldig!
  Graag tot horens of tot ziens en voor allemaal onze hartelijke groeten.

  ‘tante Sjaan’ en ‘oom Co’.

 • Jack

  Hè an sorry dat u er vorige keer niet bij stond maar dat licht aan die stoomde spelling controle en an niet te bruin woorden he ? Gaat het goed met nicolette en lina doe de Gr. En nog veel plezier doei doei

 • nico van Geest

  Hallo Allemaal
  Nou we hebben weer alles gelezen .Het is super om dit te zien hoe je een kind wat kan leren . En wat is het super dat deze stichting bestaat .Zodat mensen die deze stichting een warm hart toe dragen kunnen zien wat deze therapie teweeg kan brengen Wij wensen jullie weer een leerzame week toe
  Groetjes Fam. van de Langestraat

 • Joke Huisman

  lieve allemaal,
  Leuk om je site te lezen, fijn dat het met Nicolette zo goed gaat.
  Morgen gezellige koniningendag, volgende week nog succes met de therapie.
  Heel veel liefs Joke Huisman en familie van de monsterseweg 76b

 • Fam. den Uil

  Hallo allemaal

  Wat een leuke site van jullie,we genieten met jullie mee,fijn dat Nicolette Li-Na
  weer heeft gekregen,prachtig om te zien dat ze zo straalt,wat is die foto van Mart
  geweldig zeg!!!!
  genieten jullie daar nog maar lekker,want hier lijkt het wel herfst,

  een knuffel van Oom Gerrit en Tante Nel

 • Opa en Oma Berkel

  Lieve Allemaal

  Wat genieten wij van nicolette wat fijn dat ze het zo goed doet het is toch geweldig
  wat ze in zo’n korte tijd al geleerd heb, het is elke dag weer een verrasing wat we
  te zien krijgen we kijken er erg naar uit,nou annemieke het schrijven gaat je weer
  goed af leuke verhaaltjes elke dag,geniet maar lekker want een week is er al om,
  maak er maar een mooie tijd van met elkaar.
  Geniet maar van het zonnetje zolang je er ben.
  Wij gaan ons voorbereiden op koninginnedag en hopen dat het weer een beetje meewerkt.
  Nou we wensen jullie een goed weekend.

  Lieve Groeten van ons Pa en Ma en ook van Johan.

 • klasgenoten groep 7-8

  Hallo Christine en de rest van de familie,

  Hier even een berichtje vanuit groep 7-8. Hoe is het daar in curacao? Best vervelend zeker om al je huiswerk buiten aan de tafel te moeten maken. We hebben deze week weer eens hard gewerkt, want ja, jij hebt veel werk meegekregen dus moeten wij ook hard werken zodat jij straks niet voorloopt…
  Wij hebben nu lekker een weekje vakantie. Tot gauw.
  je klasgenoten uit groep 7-8

 • Fam.Berkel

  Hallo Familie

  wat fijn dat de therapie zo goed gaat, en dat jullie er zo van genieten, nog een fijne en leerzame tijd voor Nicolette en voor jullie allemaal.

  Groetjes van Ome Jan&Tante Jacoline en Frans

 • lola

  Heeee.!
  Wat leuk om te zien dat alles zo goed gaat,en wat een super leuke foto’s!
  Nog veel plezier, Gerrit ik zie je snel lieverd, ik mis je!
  dikke kus aan iedereeen xxxx

 • Stichting Nicolette

  Hallo iedereen van de Kameleon,

  Bedankt voor jullie leuke reacties……wij hebben het hier echt helemaal super!! Huiswerk maken op deze manier is gewoon leuk!!!!
  Iedereen een hele leuke vakantieweek toegewenst en dan gaan wij weer verder met genieten en de therapie!!

  Lieve groetjes vanuit een warm Curaçao van Christine, Cees, Nicolette

 • Groep 5en6 de Kameleon

  Hoi Cees en iedereen van de familie Berkel,

  Hoe gaat het met je Cees?
  Wij zien dat je het vast wel goed naar je zin hebt, veel zon, zee, strand en dolfijnen! Hoe gaaf is dat!
  ..maar we zien dat je toch ook huiswerk maakt!

  Wij zijn hier ook druk bezig met werken en figuur-zagen, heel leuk!

  Wij wensen jou en iedereen heel veel plezier nog!

  Groetjes van ons; Tim, Kjell, Sam, Joey, Tamara, Li Jing, Daan, Jay, Nikki, Bo, Jermain, Thimo, Sharen, Laurens, Twan, Ning, Alyssa, Gijs, Thirza, Iris, Mara, Meester Michael en juf Linda

 • AnneMarie de Groot

  ps
  het is vandaag mijn oppasdag!
  en weet je welke slab Hanna bij zich heeft?
  die mooie van St. Nicolette , met die mooie dolfijn erop!!!
  toevallig he?
  doei, xx

 • Groep 7&8 de Kameleon

  HoiHoi Christine en de hele familie Berkel,

  Wij volgen jullie natuurlijk via de site en wat ziet het er fantastisch uit.
  Wat fijn om te zien dat Nicolette zo straalt als ze in therapie is met de dolfijn!
  Gelukkig zien we jullie ook druk in de weer met het huiswerk!..hier gaan we ook nog steeds door! Cito’s, Musical, Kamp enz.
  Bijna vakantie!

  Wij wensen jullie allemaal nog héél véél méér plezier en succes met de dolfijntherapie voor Nicolette!

  Niet te bruin worden hé, Christien! ‘

  Groetjes; Renee, Callan, Wessel, Romy, Yvonne, Andreas, Anne, Marit,
  Noah, Luca, Joey, Celine, Bart, Sjon, Sylvana, Jack, Jascha, Madelief,
  Meester Alwin & Juf Marije

  ….En natuurlijk de groeten van alle kinderen, juffen en meesters van De Kameleon
  Speciale groetjes van Gijs voor Cees!

 • groep 1/2 basisschool de Kameleon

  Lieve Nicolette,

  Wij missen je best een beetje. We zijn benieuwd of je het leuk vindt bij de dolfijnen. Doe maar goed je best

  We hopen dat je gauw weer terug komt.

  kusjes en knuffels van de hele klas!

 • AnneMarie de Groot

  lieve allemaal,
  wat ontzettend leuk om jullie verslag te lezen!!!
  en wat hebben jullie veel mooie foto’s gemaakt,
  zo begrijpen we een beetje hoe leuk en gezellig jullie het met elkaar hebben,
  geniet er maar lekker van!!!!
  heel veel liefs uit Zoeterwoude van Rob en AnneMarie xxxxx

 • fam.Brunt

  Hallo lieve familie,
  Dat stralende koppie van Nicolette zegt genoeg,wat een genieten!
  Weer een prachtig verslag met schitterende foto’s,fijn dat het zó goed gaat.
  liefs fam.Brunt

 • Familie Adrichem /Wever

  Hallo familie Berkel, we hebben elkaar heel even gesproken binnen bij het CDTC dat jullie net aangekomen waren. Wij waren daar met onze dochter Sarah. Wat hebben jullie een leuke site, mooie foto’s en heb ook net de rest van de site van de stichting bekeken. Dat ziet er allemaal heel goed uit. Wij zijn vandaag net thuis gekomen en hebben 3 heel bijzondere weken achter de rug. Wat een mooie ervaring is het geweest. Mocht je het leuk vinden kun je ook nog een kijkje nemen op de site die voor Saar was gemaakt http://www.sarahnaardolfijntherapie.nl
  Jullie nog heel veel plezier,ook al is het hard werken.
  Groetjes van Anneke, Sarah en Richard.

 • pieta en cor

  wat fijn dat nicolette zoveel leert daar met behulp van de dolfijnen fijne tijd nog voor de laatste dagen voor ons is het iedere dag weer leuk om jullie verslag te lezen
  groetjes Pieta en cor

 • Fam van Geest

  haai gerda en de rest
  alles goed? beetje lekker weeer?
  wij zijn denk bruiner als jullie door al de regen grapiiee joohh haahahaha
  leuk daht het allemaal zo goeed gaaat, elke dag lezen we met plezier het stukje wat jullie die dag hebben gedaan.
  heel veel plezier nog.
  groetjess ons allemaaaaal !!!!(in het bijzonder Anne)

 • petra en marloes de lijster

  hallo allemaal
  wat gaaf zeg!!! jullie verhalen de mooie foto’s,heerlijk weer
  en dan nog dingen leren ook,wat wil een mens nog meer,ha,ha
  het gaat volgens mij allemaal goed daar,veel (leer)plezier
  enne we volgen jullie hoor!!

 • Marjan

  Ha Nicolette,
  Wat super dat je weer met Li-Na mag spelen en werken. Heb je al aan Ricarda laten horen wat je kan zeggen als de puzzel klaar is?? Een 3 woord zin!!!!! “De puzzel is klaar”….o nee wel 4 woorden!! Ik ben reuze benieuwd wat je allemaal nog meer gaat leren. Heel leuk om de foto’s te zien, kan ik toch ook een beetje meegenieten. Heerlijk om je zo te zien stralen!!
  Lieve groetjes vanuit een regenachtig westland van Marjan

  P.s. ik heb met mama afgesproken dat ze een beetje zon meeneemt in haar koffer…wil je haar hieraan helpen herinneren?

 • sandra hollemans

  Hoi dushi,
  Nicolette, geniet er maar van en doe li-na de groeten van me,
  groeten aan allemaal ,
  Arlette

 • fam.Brunt

  Hallo lieve familie,

  Wauw,we genieten met jullie mee. Fantastisch hoe Nicolette het allemaal doet.
  Het is zo leuk dat we het zelf ook beleefd hebben,dus iedere keer als je een foto ziet
  is het van:oh ja. We zien het allemaal helemaal voor ons,echt leuk!
  Fijn dat jullie genieten en we kijken uit naar het volgende verslag met foto’s!

  Liefs van de fam. Brunt

 • opa en oma hartensveld

  Hallo Nicolet en de rest van de fam.
  wat heerlijk om nicolet zo te zien stralen.
  een beetje jaloers zijn we wel,we weten nog zo goed hoe fijn het was.
  en nu maar hopen dat nicolet het praten met meer woorden achter elkaar goed gaat doen.het gaat haar vast lukken.
  Bjorn mist je wel met zwemles maandag was hij helemaal alleen met juf annet.
  nicolet als je chabelita tegen komt zwaai je dan even naar hem.
  geniet er met elkaar van.en nicolet nog heel veel succes met de terapie.
  wij gaan jullie volgen.
  groetjes opa en oma van Bjorn

 • Jack

  Hee Chris Ger Cees Teun Mart en prinses ik wil ook lkkr daar zijn lekker zonnetje hier is het echt rot weer zeg en heel veel xxx en Gr. Van Jack doei doei

 • iris zwinkels

  hallo, heel bijzonder om jullie verhaal te lezen, wat fijn dat nicolette het zo goed doet. en fijn dat ze weer dezelfde dolfijn en trainster heeft. geniet ervan.
  tot gauw…liefs van ons uit de lier.
  groetjes jesse ( die zei toen hij het zag, dit zou ik ook wel willen doen!!)
  edwin en iris zwinkels

 • Fam. Zandstra

  Hallo Fam. Berkel,
  Wat zijn jullie al weer goed aan het werk zeg! Fijn dat Nicolette het zo goed oppakt. Veel plezier en succes de komende dagen!
  We volgen jullie op de voet hoor en kijken uit naar de volgende verhalen!

  Liefs,
  Fam. Zandstra.

 • Frieda

  Heerlijk om Nicolette al zo te zien genieten! En jullie zijn pas net begonnen. Zet m op daar en geniet van alle intense momenten,

  Groeten van ons allemaal

 • Wim, Esther, Thijs en Rens

  Hallo allemaal,
  Jeetje, wat is het genieten om het dagboek van Nicolette te volgen! Heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat! En als je het dagboek zo leest lijkt het net of we er zelf weer zijn! Mooie herinneringen! Wij wensen jullie allemaal veel plezier, geniet ervan, Nicolette, doe je best, maar dat doe je toch wel en doe Gee Gee de groeten van Thijs!
  Veel liefs van Wim, Esther, Thijs en Rens

 • cor en pieta

  Leuk om te zien dat je de draad al weer aardig oppakt, veel succes de komende dagen en geniet er van, dan doen wij het ook van de verhalen en foto’s.

  groetjes cor en pieta

 • nico van Geest

  Hoi Familie,

  Top, Toppie wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat. En wat is ze enthousiast, heerlijk.
  Heel veel succes nog en Genieten Hè. Lieve groetjes aan allemaal en we blijven jullie volgen hoor. XXX nico en Joke

 • Oma van Geest

  Lieve allemaal
  net een stukje van jullie verslag gelezen,
  geweldig dat het zo gaat, ik wens jullie nog veel goede therapie dagen
  en dat Nicolette er veel van leerd
  heel veel liefs (O) ma van Geest

 • Opa en Oma de Ruiter

  Hallo luitjes daar aan de andere kant van de Oceaan, wat doet Nicolette het gelijk goed zeg, wij hopen dat ze Li-Na een heleboel kusjes mag geven en straks met de family swimm mag de rest van de familie dat ook doen, wij wensen jullie nog een hele boel fijne dagen toe, we blijven jullie natuurlijk volgen, groetjes Opa en Oma van Jack

 • Fam van Geest

  Lieve allemaal,
  Leuk om jullie verhaal te lezen. Super dat Nicolette Li-Na weer heeft.
  veel succes met de therapie en geniet ervan met elkaar.
  we blijven jullie volgen
  Heel veel Liefs Ben en Corlene Gerrike Marinda Anne en Leendert

 • joke van geest

  Wat een prachtige foto al van Nicolette. Het plezier straalt er van af.
  Veel succes en ik ga jullie volgen hoor. gr joke

 • Silvia en Tim

  Hallo lieve allemaal!

  Wat fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben!
  De eerste dag vd therapie voor Nicolette zit er al weer op, we zijn heel benieuwd naar jullie verhalen!
  Geniet van alles, we volgen jullie……

  Lieve groetjes
  Silvia en Tim

  Ps we hebben afgelopen zaterdag met 8-0 gewonnen van Velo!

 • fam Storm

  Hallo Nicolette.
  Wij wensen jou vandaag bij je eerste dolfijn therapie succes en heel veel plezier toe.
  En natuurlijk een super vakantie met mooi weer.
  We hopen dat je de komende tijd veel nieuwe dingen zal leren.
  Groetjes van de familie Storm en een dikke kus van Laverne.

 • miranda

  Hai lieve prinses,
  heel veel succes vandaag!Wat fijn dat je weer met Lina mag
  zwemmen. doe je best!!
  Love You,
  Miem

 • fam Stapersma

  Hallo fam Berkel,

  De eerste ochtend therapie is voor jullie nu begonnen! Wat spannend en bijzonder!
  We willen jullie heel veel succes en plezier toewensen en we zijn erg benieuwd naar de resultaten en wat Nicolette er weer van vindt!

  We volgen jullie, geniet van en met elkaar!
  groetjes David, Heidi, Bjorn en Sven

 • Fam. Van geest

  Lieve Nicolette, heel veel succes en plezier morgen met de therapie! De groeten aan allemaal van ons!

 • Juliette Spies

  Dag lieve familie Berkel en in het bijzonder NicoletTE!

  Al dagen denk ik aan hoe bijzonder de nieuwe ontmoeting met Nicolette en Lina zal zijn….ik zou graag stiekem even willen kijken. Ik hoop dat jullie uit de therapie kunnen halen wat er in zit en vooral even rust en ontspanning met jullie gezin kunnen krijgen. Maar ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken!
  Geniet ervan, ik volg jullie en zie jullie daarna graag weer terug!

  Lieve groet, JulietTE 😉

 • Johan, Bianca, Dionne en Luca

  Wij hopen van harte dat de dolfijntherapie Nicolette’s spraak, motoriek en concentratie zal bevorderen. Spannend allemaal zeg. We wensen jullie een hele mooie tijd met elkaar toe, maar dat zal vast wel lukken, op de foto zien we al allemaal blije gezichten!
  Veel groeten: Johan, Bianca, Dionne en Luca.

 • Familie de Vries

  Hallo allemaal,

  Wat ontzettend leuk dat jullie met de hele familie naar Curaçao zijn!
  Vakantie en tegelijkertijd Nicolette die hopelijk veel gaat leren, dat is de allermooiste combinatie!
  We zijn benieuwd naar jullie verhalen en gaan het zeker volgen!
  Heel veel plezier met elkaar!

  Groetjes van familie de Vries

 • fam.Brunt

  Vol verwachting klopt ons hart…
  Wat fijn dat de reis goed verlopen is.
  We kijken nu al uit naar de verhalen!

 • cor en pieta

  Heel veel plezier en nicolette veel succes gewenst met de therapie.
  we gaan er vanuit dat nicolette er weer het een en ander van opsteekt en jullie ook en zouden zeggen genieten dan doen wij het ook van jullie verhalen.

 • Fam. den Uil

  Lieve Fam, Berkel

  Het is bijna zover,geniet er maar fijn van
  wij wensen jullie een hele fijne tijd daar,
  wij blijven jullie dagboek volgen,

  Liefs en een dikke Kus.
  Oom Gerrit en Tante Nel

 • Familie Poortvliet

  Lieve familie Berkel,

  We wensen jullie een hele fijne tijd op Curaçao! We gaan jullie dagboek zeker volgen. Heel veel plezier en geniet ervan!

  Groetjes,
  Martijn, Jessica, Kirsten, Daniëlle & Esmee

 • Danny Troost

  Hallo familie Berkel,

  Voor nicolette maar zeker ook voor jullie veel plezier

  Groetjes Danny xxx

 • Robin de Ruiter en Bianca de Lijster

  Hoi Nicolette en familie.

  Wij hopen dat jullie erg gaan genieten en dat het voor Nicolette een zeer leerzame tijd wordt.
  Robin wil graag jullie fotograaf zijn daar haha. Hij mist het best wel.
  Geniet van alles.
  Dikke kus van ons

  gr. Robin en Bianca

 • Jack de Ruiter

  Hoi lieve Nicolette,
  Heel veel plezier in curacao!
  doe Gee Gee de groeten van mij.
  Kusjes van Jack!

 • Jessica

  Hallo lieve familiee Berkel!

  heel veel plezier en geniet ervan!

  Groetjes Jessica, Alice, Arie & Bart

 • Marjan

  Lieve Nicolette en familie,
  Wij wensen jullie heel veel plezier en alle goeds toe!!! We kijken er naar uit om jullie te volgen via de site!!!
  Lieve groetjes Marjan & fam

 • Diane, Peter en Charity

  lieve allemaal,

  Wij wensen jullie een super gave en vooral Nicolette een super leerzame tijd toe!! Geniet er lekker van wij volgen jullie met veel plezier!!

  Groetjes Diane, Peter en Charity.

 • Tessa denkers

  Lieve familie van Berkel,

  Ik hoop op een mooie en succesvolle tijd in Curaçao , geniet van jullie bijzonder avontuur.
  En Nicolette, zet hem op, geef de dolfijnen maar een dikke kus.

  Ik ga jullie zeker volgen in jullie dagboek.

  Groetjes tessa

 • paul van zwieten

  Ik heb de hele dag aan jullie gedacht en ben eigenlijk wel een beetje jaloers.
  Ik hoop dat jullie weer een fantastische tijd hebben op Mambo-beach en doe de trainers de groeten van ons.De reis en het bezoek zit nog vers in ons geheugen en uiteraard het contact met de dolfijnen wat een heel bijzondere ervaring was.
  Ook hoop ik dat Nicolette er weer een hoop van oppikt.See you. Ik zal jullie geregeld volgen.

 • Rita Denkers

  Wat een lieve foto van Nicolette.
  We gaan alle verhalen lezen van jullie reis en zijn dan dubbel nieuwsgierig natuurlijk of het allemaal gaat helpen.
  Van iedereen hoor je goede berichten hierover, het is heel bijzonder dat een dolfijn zoiets kan doen voor je kind. Veel plezier met elkaar en wij volgen het vanaf hier op de voet.Liefs.

 • sandra hollemans

  Lieve fam, heerlijk Jullie gaan bijna weg we hopen dat jullie een super tijd hebben en dat Nicolette er een hoop van leert.
  Doen jullie iedereen de groeten van ons daar en geven jullie astrid en li-na een dikke knuffel van arlette.
  We gaan jullie zeker volgen.
  liefs van ronald sandra arlette rene en marijn hollemans

 • Tante Janneke

  Lieve Fam,

  Een spannende tijd nu jullie naar Curacao gaan.
  Veel plezier en geniet met elkaar van de mooie dingen daar.
  Ook ik ga natuurlijk jullie verhalen weer volgen.

  Lieve groet van tante Janneke

 • Fam.Berkel

  Veel plezier en een leerzame tijd in Curacao,
  we gaan jullie mooie verhalen en foto’s weer volgen.

  Goede reis voor jullie allemaal.
  Groetjes Jan&Jacoline en Frans.Berkel

 • fam.Brunt

  Lieve fam.Berkel,
  Wat fijn dat het nu bijna zover is dat jullie naar Curacao gaan.
  Wij wensen jullie heel veel plezier en geniet met z’n allen!
  (Wat een geweldig mooie foto van Nocolette!)
  We gaan jullie zeker volgen en kijken uit naar jullie verhalen!

  Heel veel liefs van Maarten-Berlinda-Lisa-Thomas en Eva

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>