Dagboek Rico

Na het lezen van een artikel in het Raboboekje zijn we in contact gekomen met stichting Nicolette. En wat zijn wij blij dat mijn (schoon)moeder het artikel aan ons liet lezen!! Want na het bezoek van Anne-Mieke staat Rico op de wachtlijst om dolfijntherapie te gaan volgen!! Zoiets  onwerkelijks, want eindelijk hebben we iets wat lukt rondom Rico, iets positiefs! Altijd hoor je negatieve dingen over je kind. Vechten moet je! En dan dit fantastische nieuws!!!

Rico heeft een algehele achterstand. Dit uit zich met name in zijn motoriek. Praten, rennen of fietsen is een hele opgave voor hem. Wij hopen met de dolfijntherapie te kunnen bereiken dat hij een sprong kan maken in zijn ontwikkeling. We houden jullie op de hoogte!!

zaterdag 07 mei

We zijn in Curacao!!!

De reis ging goed. Het was een lange zit, maar Rico en Kim hebben zich prima vermaakt met de tv, de spelletjes en de kadootjes. De opblaasdolfijn is echt superleuk Sandra! Het appartement is erg mooi! ’s Middags even lekker het zwembad ingedoken en bij Hemingway wat gegeten. Gisteravond gingen de kinderen om 18.30 uur slapen, dat is 0.30 uur Nederlandse tijd. Ze sliepen meteen uiteraard! En gelijk bijna klokkie rond tot 5.45 uur.

Vandaag hebben we gekeken waar we moeten zijn bij de dolfijntherapie en hebben al dolfijnen met babytjes zien zwemmen. Helaas was er niemand aanwezig van de CDTC, want we weten nog niet hoe laat we starten maandag. Als morgen de informatiemap niet bij de receptie ligt, gaan we weer even langs om het na te vragen. Verder hebben we boodschappen gedaan bij Vreugdenhil en langs het strand gelopen. Ook zijn we de familie Beckermann nog tegen gekomen, het was erg leuk om hun verhalen te horen. Vandaag gingen zij weer naar huis.  Dus we genieten volop en hebben erg veel zin in maandag!!

maandag 09 mei

Vandaag de eerste therapiedag! Rico en Kim waren al vroeg wakker 5.30 uur, dit hebben we tot 7.00 uur kunnen rekken. Aankleden, ontbijten (heerlijke boterhammen met smeerworst of vlokken, haha!!) en insmeren, want we gaan zwemmen!! Rico is niet te houden zowat! Het liefst met z’n duikbril op onder water!! Ook zelf van de kant springen lukt!! Goed hè juf Saskia??!! Dit waren vandaag al wat eigen vooruit boekingen.

Om 12.15 uur op naar de dolfijnen! Rico heeft er zin in! Daar werden we voorgesteld aan Dirkje, Rico’s therapeute. Rico en Kim gaan even een half uurtje mee met Marion, een stagiare, zodat wij met Dirkje kunnen bespreken wat onze doelstellingen zijn. Daarna gaat zij een half uurtje met Rico binnen oefeningen doen en toen op naar Chabelita, (zo heet mijn dolfijn, Bart!!). Dit is een jonge, speelse dolfijn en kan ook wel eens ondeugend zijn.

Bij de eerste watersessie wilde Rico niet mee het water in. Maar als hij het echt niet leuk zou vinden, zou Dirkje hem weer op het dock zetten. Rico mocht eerst Chabelita aaien, maar dat wilde hij ook niet. Dirkje stelde voor om haar hand eerst op Chabelita te leggen en dat Rico dan zijn hand op Dirkjes hand legt. Hierbij ging hij eigenlijk al zelf de dolfijn aaien en was het ijs gebroken. Rico mocht zelf kiezen welk kunstje hij de dolfijn wilde laten doen, bubbels laten maken of de dolfijn laten lachen, maar Rico wilde dat de dolfijn ging springen!! Haha, geweldig!! Dus daar sprong Chabelita 4x hoog over een stok die Rico zelf vast had! De tweede sessie in het water ging Rico zelf het water in, er was geen angst meer! Rico zag dat een ander kindje met een surfboard hard door het water werd geduwd door de dolfijn…… ik wil dat ook, zei hij tegen Dirkje! En daar ging Rico samen met Dirkje op een surfboard heel hard door het water, zoooo gaaf!! Na afloop hebben we altijd nog een gesprek met Dirkje over hoe het is gegaan en zij was zeer tevreden over vandaag! Rico was snel gewend aan Chabelita en hij weet al heel goed wat hij wil! We hebben genoten vandaag met een lach en een traan. Wat een ervaring zeg!!!

Dinsdag 10 mei

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Even navraag gedaan bij de sportschool hiernaast of er ook een fysio is om de rug van Rita weer wat beweeglijker te maken. Heel toevallig zat er een orthopeed aan de bar en die heeft gelijk de rug weer los gemaakt. Heerlijk om weer mobiel te zijn! Rico wilde niks gaan doen, alleen maar naar de dolfijnen toe. Niks was goed. Na het middageten zijn we naar het CDTC gelopen en daar ging Rico mee naar binnen voor de fysio en/of logopedie voor een half uurtje. Daarna weer naar het dock om met de dolfijnen te zwemmen. Helaas was er voor Kim geen kinderprogramma gister omdat er verder geen broertjes en zusjes in de middag zijn. Maar vandaag mocht zij met 3 meiden mee om te knutselen en te kleuren. Het was gister een hele zit voor haar in de hete zon! Dus dit was super geregeld zo!

Vandaag was een geweldige dag bij de dolfijnen! We hebben Rico alleen maar horen schaterlachen, heeeel aanstekelijk! Uiteraard wilde hij weer met het surfboard, het liefst heel hard!

Vandaag mocht Rico ook kusjes geven aan Chabelita:

Rico heeft op het dock memory gespeeld. Dirkje vertelde dat als Rico iets móét gaan zeggen, dat hij korte zinnetjes gebruikt en als hij in het water ligt en hij moet netjes vragen of de dolfijn met de bal mag spelen, dan lukken lange zinnen ineens wel! Stukje zelfvertrouwen waar ze hier volop mee aan de slag gaan! Terwijl Rico aan het memory-en was, ging de dolfijn naast hem gekke spelletjes doen, maar…. Rico moet zich concentreren op het spelletje en niet naar de dolfijn kijken. Dat is best moeilijk hoor!

Omdat Rico zo z’n best heeft gedaan op het dock, mag hij Chabelita weer laten springen:

Chabelita springt over de stok

Rico is super gemotiveerd en enthousiast in z’n spelletjes, dat is echt een voordeel! Ook de band met de dolfijn wordt steeds hechter, kusjes, knuffels heeft Rico vandaag gegeven en maar lachen! Geweldig om ons mannetje zo te zien genieten!

Op het einde kreeg Chabelita een hele dikke zoen van Rico en toen Rico op het dock zat gaat Chabelita nog grote sprongen maken, als afsluiter.

hoog zeg!!

Op naar morgen! Dan mag Kim mee op het dock en kan grote broer Rico laten zien wat hij allemaal kan. Bij de 2e watersessie mogen wij ook naar het dock toe om foto’s te maken en Chabelita van dichtbij te zien. We hebben er heel veel zin in!

Woensdag 11 mei

Gisteravond wilde we naar een bijeenkomst gaan van de CDTC en de kindjes die therapie krijgen. Maar Rico was zo moe gister dat hij anderhalf uur heeft liggen slapen en niet wakker wilde worden, dus dat hebben we moeten laten schieten. Dus toen hij wakker was, zijn we naar het strand gegaan en hebben de kids gespeeld tot het donker was (en dat gaat heel snel hier!)

spelen op het strand met zonsondergang

Wat gaan de dagen hier snel zeg. Zo genieten! Aan het warme weer hebben we moeten wennen, maar het gaat steeds beter. Vandaag wat bewolking gehad en dat is een verademing! Toch verbranden ondanks regelmatig in te smeren… Vanmorgen eerst heerlijk gaan zwemmen en Rico springt nu helemaal alleen het diepe in zonder iemand erbij! Zo’n knappe vent en wat een lef!

De 3e dag therapie en Kim mag mee het dock op! Ze wilde een kusje en een knuffel geven aan Chabelita…..maar dat was toch best wel heel erg spannend!!! Chabelita is best heel groot zo dichtbij, dus gewoon kijken was genoeg. Rico heeft vandaag aan zijn mondmotoriek en zinnen maken gewerkt het eerste half uur en daarna gauw weer naar Chabelita toe, waar hij ook aan de dolfijntrainster Lisa in een juist geformuleerde zin moet vragen wat hij de dolfijn wil laten doen. Heel snel zwemmen, kusjes geven, Chabelita laten zingen en zelf het teken geven, noem maar op:

heel hard zwemmen

kusje geven is zoooo leuk

Chabelita een liedje laten zingen door zelf het teken te geven.

Chabelita kan ook heel snel met haar tong heen en weer en dat is toch een komisch gezicht!! Rico ligt helemaal in een deuk van het lachen!

gekke Chabelita

Rico durfde vandaag weer een beetje meer. Chabelita mocht vandaag aan z’n voeten zitten, zodat Rico voort geduwd werd. En steeds een beetje sneller…

Chabelita duwt Rico aan zijn voeten vooruit.

Tussendoor heeft hij samen met Kim op het dock een spelletje gespeeld. 3 plaatjes werden afgedekt, en als je met de kleurendobbelsteen groen had gegooid, mocht je raden wat er voor plaatje onder lag. De eerste 3 plaatjes zijn makkelijk, maar daarna worden er nieuwe onder gelegd en dat is best lastig!

spelletje doen samen met Kim op het dock

Na dit spelletje mochten wij ook naar het dock komen, zodat Rico aan papa en mama kan laten zien hoe goed hij alles al kan! Stukje training in het zelfvertrouwen. Zo konden wij ook van dichtbij foto’s en film maken. En natuurlijk zien hoe groot Chabelita is! Rico ging vandaag ook met 2 dolfijnen zwemmen! Dolfijn Li-na kwam even kijken en zo kon Rico zich vasthouden aan beide staarten en een rondje zwemmen. Wel moest Rico even weten of deze dolfijn ook heel lief is…..

Met Chabelita en Li-na zwemmen

Rico heeft weer een superleuke dag gehad vandaag en als je vraagt wat vond je het leukste vandaag dan zegt hij…dat de dolfijn zo hoog ging springen mam…   Vrijdag mogen wij drieën ook met Chabelita zwemmen om te ervaren wat Rico meemaakt.
Vanavond hebben we heerlijk gegeten bij Hemingway aan het strand en hebben Rico en Kim weer gespeeld tot de zon onder ging…. wat is het hier toch mooi!

Gekke foto vlakbij het CDTC

Donderdag 12 mei

Hier speciaal een berichtje voor alle klasgenootjes van Rico:

Hallo allemaal! Het is heel leuk om met de dolfijnen te zwemmen. Mijn dolfijn heet Chabelita en zij is een meisjesdolfijn en zij is heeeel lief! Ik vind het heel leuk om berichtjes van jullie te ontvangen en mijn papa en mama lezen ze dan voor. Ik mis jullie ook heel erg! groetjes en tot over een paar weekjes! Rico

Vandaag tijdens de therapie heeft Rico een spelletje gedaan met Dirkje. Zij had kaartjes met plaatjes erop met allemaal rare, verkeerde dingen, zoals bijvoorbeeld een meisje in een pyama buiten in de regen. Rico moest in goede zinnen aangeven wat er niet klopte en een eventuele oplossing aangeven. Dit ging heel erg goed!

Natuurlijk daarna weer met Chabelita zwemmen, want dat is toch wel het allerleukste!! Vandaag mocht Rico klopjes op Chabelita’s neus geven en maakte zij scheetgeluidjes, dat was lachen geblazen!!  Rico vindt het een heel veilig idee dat Dirkje altijd vlakbij is, maar vandaag gingen ze ook proberen om naast elkaar te zwemmen, zodat Rico ziet dat hij ook helemaal alleen met Chabelita kan zwemmen. Dit was in het begin wel spannend, maar het lukte wel! Hier gaat Dirkje nog meer aan werken volgende week. Rico had aan Dirkje gevraagd of hij de staart mocht vasthouden. Normaal houd je de dolfijn bij zijn vinnen vast (achteraf bedoelde Rico dat ook om heel snel door het water te gaan). Maar ze gingen aan de grote staart hangend door het water. En dit is iets heeeel bijzonders, want een dolfijn moet je heel erg vertrouwen voordat hij dat toelaat. Met de grote staart kan hij namelijk snel wegzwemmen en sturen en als er een kindje aanhangt, is dit niet mogelijk. Maar Chabelita liet het toe, dus dat was een bijzonder moment!

Morgen de ‘family swimm’!! Om 16.00 uur gaan Ronald, Kim en ik met Chabelita zwemmen, echt gaaf!

Vrijdag 13 mei

Hoera! Tante Ada is jarig vandaag!!! Even kort gebeld met elkaar en ik vond het super om je even te horen!

En wat een feest is het toch om elke keer alle reacties te lezen van jullie allemaal. Zo fijn om te weten dat er zoveel mensen thuis met ons meeleven! Alles lezen we voor aan Rico en het liefste twee keer!

Vanmorgen ging Ronald een auto regelen, zodat we dit weekend er lekker op uit kunnen. Na het ontbijt gingen we dus in de auto hup naar…. de Albert Heijn, haha! De kar vol met allemaal lekkere Hollandse spulletjes en hier ziet het vlees er beter uit! Er moet ergens ook nog een goeie bakker zitten…. Morgen dus lekker een prakkie bloemkool met vlees en pap toe, jammie!!

Om kwart voor 1 naar het CDTC toe. Waar Rico het eerste half uur op een grote bal mocht gaan zitten, helemaal los. Rico zegt dan heel gauw, dat kan ik niet, maar uiteindelijk ging het heel goed en zat hij alleen op de bal en ging zelfs een beetje wiebelen. Goede oefening voor zijn evenwicht en zelfvertrouwen. Daarna gauw naar Chabelita toe! Rico vond het weer een feest om met haar te zwemmen! Vandaag zag je dat Rico zelf met de dolfijn aan het zwemmen was door de rugvin vast te houden en een beetje mee te zwemmen.

Rico heeft het super naar zijn zin met Chabelita !

Op het dock ging het over emoties, plaatjes met boos, blij, verdrietig en bang. Rico moest vertellen wanneer je blij bent en boos bent of verdrietig. Bij het woord bang kwam Fiet weer naar voren, de struisvogel. Het verhaal tijdens het voorleesontbijt op school ging over ‘Fiet wil rennen’. Rico is zoooo bang voor Fiet. Ze gaan daar volgende week ook mee aan de slag om werkelijkheid en fictie te kunnen onderscheiden, want dat is heel lastig voor Rico.

Rico laat Chabelita door de hoepel heen springen

En om 16.00 uur was het onze beurt om te ervaren hoe het is om met Chabelita te zwemmen. Eerst kregen we uitleg wat we wel en niet mochten doen, de zwemband om en flippers aan en hup het water in. Wat is dat toch iets fantastisch zeg, ik had een grote lach op mijn gezicht en die is er niet meer afgegaan! Wat is dat bijzonder zeg en wat ontzettend knap dat Rico totaal niet bang is, want het is echt een supergroot dier, zeker als hij over de stok gaat springen! Petje af hoor Rico! Helaas durfde Kim niet mee het water in, het geluid dat Chabelita maakt is best hard en het was te spannend! Wel gooide (rolde) ze de bal het water in, zodat de dolfijn de bal weer naar ons bracht in het water. Echt een unieke ervaring!

de eerste reactie van Chabelita toen zij ons voor het eerst van dichtbij zag

Na deze ervaring hebben we bij Mambo wat gegeten en de kids lekker in het zand gespeeld. Je snapt wel dat zij na het douchen heel snel in dromenland waren!!

eten en drinken bij Mambo op het strand

Voor iedereen die het nog niet weet, morgen (zaterdag) 14 mei is er een open dag bij René Don in ’s Gravenzande! Hele leuke dingen worden er georganiseerd, tuinideeën, plantenbakken laten vullen, veel leuks voor de kinderen, varen en natuurlijk worden de armbandjes weer verkocht in de stand!! Anne-Mieke, Teun, Martine en alle andere vrijwilligers heel veel succes en plezier morgen! Ik hoop dat als ik thuis kom, ik weer vol aan de slag moet om nieuwe armbandjes te maken!!

Zaterdag 14 mei en zondag 15 mei

Heerlijk het is weekend! Zaterdagochtend zijn we naar Willemstad gereden en de stad bekeken. Eerst naar de Round Market geweest, waar je in de hitte ‘verse’ vis kon kopen of varkensneuzen….ieehhh!!! Daarna verder gewandeld en heerlijk langs het water, de Sint Anna Baai, een bakkie gedaan en zowaar kwam er een grote boot aan, dus moest de pontjesbrug open! Dat was natuurlijk wel erg leuk om te zien! Eenmaal thuis hebben de alleen maar aan het zwembad gezeten en nu spring ook Kim zelf het water in!!

Zondagochtend zijn we naar de baai Cas Abou (als je het snel uitspreekt, wordt het kassenbouw haha!) gereden. Een supermooie baai met echte hagelwitte stranden en azuurblauwe zee! Het leek net of je in een zwembad aan het zwemmen was, zo blauw. Goed kunnen snorkelen, alleen voor de kinderen te veel keien en steentjes…

zooo mooi!!

Op Lions Dive hebben we kennis gemaakt met een stel uit…… ’s Gravenzande! Erg leuke mensen, dus een gezellige babbel aan het zwembad en vanavond naar de Cubaanse avond (dans- en buffetavond) op het strand geweest. Rico en Kim hadden vanmiddag geslapen, dus zij hebben het lekker lang uit gehouden en hebben samen met de kinderen uit ’s Gravenzande lekker staan schudden met die billen!! Op het eiland en ook in Lions Dive is het extreem rustig en stil. Iedereen spreekt er over. Daarom is zo’n avondje met Cubaanse muziek wel een feestje!

Samen met Danique dansen op de Cubaanse muziek

Morgen gaan zij helaas weer naar huis terug. Dat vind ik erg jammer! Maargoed, een nieuwe week met dolfijntherapie gaat weer starten. Rico heeft er in ieder geval weer veel zin in! Morgenochtend vroeg om 8.30 uur heb ik een workshop ook bij de CDTC. Dus ik ga gauw m’n bedje opzoeken….

Maandag 16 mei

Vanmorgen ben ik naar de workshop geweest en heb  ik tips meegekregen over de zithouding van Rico. Erg veel over geleerd! Daarna hebben we heerlijk aan het zwembad gezeten. Het is al een aantal dagen tot een uur of 3 bewolkt met af en toe een buitje en daarna komt het zonnetje en dan is het heet! Vandaag ook afscheid genomen van de ’s Gravenzandertjes, het wordt nu wel stil hier….

Rico is vandaag gestart met de 2e week dolfijntherapie en die begon gelijk spectaculair! Hij heeft helemaal alleen én heel hard met Chabelita gezwommen door aan de bovenvin vast te houden en Rico was apentrots!!! ‘Goed hè van mij’ en ‘ ik ging zelf drijveren’ zijn veel gehoorde uitdrukkingen van Rico. Ook hield Rico zelf de stok vast toen Chabelita over hem heen sprong! Dus de eerste dag van de week was gelijk een superdag!

Rico zwemt met Chabelita zonder hulp van Dirkje!!!!

Ook Kim mocht weer mee op het dock vandaag en zij gaat zich steeds meer op haar gemak voelen. Kim wilde de bal en een ring gooien naar Chabelita en op het laatst ook een visje geven. Heel spannend, maar ze heeft het wel gedaan! Vanmiddag zei Kim dat ze gauw weer een keer mee wilde met Rico naar het ‘dak’, maar vandaag was het de laatste keer helaas.

Dinsdag 17 mei

Vandaag is het een heel benauwde dag! Zelfs de mensen hier vinden het heel erg benauwd! Vanmorgen was de zon er, dus heerlijk wezen zwemmen. Dat was wel lekker even afkoelen. Volgens de bewaker bij het CDTC vertelden ze op de radio dat het vandaag op Aruba aan het stormen is en dat het vanavond hier ook gaat stormen. De zee is spiegelglad zo rustig, er staat totaal geen wind. Stilte voor de storm?

Tijdens de therapie deed Rico het supergoed tijdens het half uurtje binnen. 20 minuten lang een spelletje gespeeld welke ze vorige week ook hadden gedaan en de concentratie ging supergoed! Daarna weer spelen met Chabelita! Heel dichtbij kwam Rico vandaag, echt leuk! Omdat Chabelita een wondje heeft op haar neus, kon zij vandaag niet tegen de voeten van Dirkje aan duwen om met het surfboard te zwemmen. Daarom kwam dolfijn Mateo, een hele grote dolfijn!!, helpen. Nou… die Rico ging als een speeer het water door!

Rico zwemt heel dichtbij ons langs!

Dirkje vertelde dat Rico en Chabelita een hele goede klik hebben en dat Chabelita heel veel toelaat! Rico is ook zo lief voor Chabelita, echt zo geweldig om te zien! Op het dock gingen Dirkje en Rico het weer hebben over emoties en daarbij gelijk duidelijk maken wat fictie is en wat werkelijkheid is. Met als voorbeeld weer Fiet de struisvogel. Vandaag is hem duidelijk geworden dat Fiet helemaal niet echt is door heel veel voorbeelden te geven. En dat Rico niet meer bang hoeft te zijn voor Fiet, omdat hij helemaal niet echt is!

Woendag 18 mei

Vannacht geen storm gehad, maar vanmorgen onderweg in de bus naar de supermarkt een flinke hoosbui gehad! De kids zaten achterin de bus, die hard door de plassen reed, en die 2 hadden de grootste lol! Daarna lekker in de regen gezwommen en tussen de middag kwam de zon weer. Gelukkig maar, dan is er tijdens de therapie goed weer!

Rico had vandaag geluk, want hij mocht met 3 verschillende dolfijnen zwemmen! Met Chabelita natuurlijk, maar ook met Mateo weer heel hard surfen en met Papito.

Samen met Mateo surfen!!

Rico vindt het heel leuk om met Chabelita te knuffelen. En omdat Chabelita een wondje op haar neus heeft, gaat Rico automatisch ernaast een kusje geven en heeeel lang knuffelen. ‘Mijn dolfijn is zoooo lief’ zegt hij dan.

Chabelita en Rico knuffelen heel veel!!

Aan het einde van de therapie, gaat Rico op het dock zitten en gaan de dolfijnen nog een paar sprongen maken. En vandaag was dit met Chabelita en Papito, dus dat was feest!

Donderdag 19 mei

Vanmiddag hebben we alle reacties voorgelezen aan Rico en hij vindt het geweldig (en wij ook!) om alle verhaaltjes te horen! Ook de verhaaltjes van zijn klasgenootjes vindt hij geweldig! Als Rico terug is, zal hij jullie alles vertellen over zijn avontuur en het ook laten zien in de klas.

We zijn Rico al een beetje aan het voorbereiden dat het zwemmen met Chabelita bijna voorbij is. Dat vindt hij wel heel jammer en Rico wil volgende week ook nog met haar zwemmen….

Vandaag heeft Rico binnen hetzelfde spelletje gespeeld als gister. Hij krijgt eerst 4 plaatjes met een gebeurtenis en Rico moet ze in de juiste volgorde leggen en vertellen wat er gebeurd. Vandaag heeft Dirkje dit uitgebreid naar 6 plaatjes en dat ging supergoed! Rico wist ook goed te vertellen wat er op de plaatjes gebeurde!

Daarna weer zwemmen met Chabelita en dat blijft toch echt een feestje! Vandaag was het knuffeldag volgens mij! En Rico mocht weer met 2 dolfijnen zwemmen, dus ook 2 x zoveel kusjes en knuffels natuurlijk!!!!

Knuffelen met Chabelita en Papito

Op het dock heeft Rico goed aan zijn mondmotoriek gewerkt. Als oefening hebben we meegekregen dat Rico met z’n tong z’n tanden mag gaan poetsen, zodat de articulatie gaat verbeteren. Ook bolle wangen maken en je tong uitsteken voor de spiegel oefenen. Na het spelletje op het dock mochten wij ook naar het dock toekomen, zodat Rico aan ons kan laten zien wat hij allemaal kan! En dan krijg je superleuke foto’s en je hoort zijn enthousiasme nog beter! Dat is zo geweldig om te horen!

Rico mocht zelf allebei de dolfijnen laten zingen en dat was lachen geblazen!!!!

Het nieuwe zeemanskoor Chabelita en Papito met als dirigent Rico Arkesteijn!!

Ook het kunstje om allebei de tongen te zien van de dolfijn vindt Rico erg leuk!

Chabelita en Papito steken hun tong uit.

Wat Dirkje zo knap vindt van Rico, is dat Rico precies weet welke dolfijn Chabelita is en wie Papito is. En dat is hartstikke knap! Ze gaan heel vaak rondjes zwemmen en over hun rug of buik aaien. En de ene keer is Papito links aan het zwemmen en dan weer rechts en toch houdt Rico ze uit elkaar!

Morgen laatste dagje zwemmen met Chabelita en dat zal best een bijzonder en emotioneel moment worden….

Vrijdag 20 mei

Raar hoor, zo’n laatste dagje….   maar het is ook goed zo. Rico is best moe van deze 2 weken. We hebben Rico uitgelegd, dat hij vandaag voor de laatste keer gaat zwemmen met Chabelita. En dat vindt hij erg jammer! Chabelita is zóó lief, zegt hij!

Het half uurtje binnen heeft hij twister gespeeld met Dirkje en Marion. Hij moest het figuurtje en de kleur vertellen in goede, lange zinnen en dit ging heel goed! Daarna naar het dock toe, waar hij met Chabelita én met Li-na mocht zwemmen!

Op de laatste dag worden er altijd veel kusjes gegeven en wordt er ook veel geknuffeld met de dolfijn. Dit om afscheid te nemen van Chabelita. Maar ook de leuke dingen worden herhaald natuurlijk, zoals het surfboard, zingen, gekke tong wiebelen… eigenlijk is alles leuk!

Tijdens het spelletje op het dock was de concentratie van Rico wat minder. Dit komt omdat hij zo moe is, maar ook omdat Lisa, de dolfijntrainster, de dolfijnen hele gekke kunstjes liet doen vlak voor de neus van Rico. En dan is het ook heel lastig om daar niet naar te kijken. Daarna de tweede sessie in het water was een feestje! Heel veel geknuffeld en dag gezegd tegen Chabelita.

kusjes krijgen van Chabelita en Li-na tegelijk!!

Kim is bijna elke dag mee geweest met de juffies, zoals zij ze noemt. Maar vandaag had ze gevraagd of ze ook bij Rico mocht kijken, dus ze mocht (omdat ze het enige zusje was in de middag) gaan kijken en de juffies, Malou en Dominique, gingen gezellig mee! Het was voor Kim ook echt een feest om met deze meiden mee te mogen! Het was echt supergoed geregeld!!!

Kim en haar ‘juffie’ Dominique

En dan komt toch dat onvermijdelijke afscheid. Dirkje heeft er ook moeite mee, omdat ze het heerlijke weken vond met Rico ! Tijdens het eindgesprek vertelde Dirkje dat op het dock Lisa aan Rico had gevraagd: wil je nog iets zeggen tegen Chabelita? Toen had Rico geantwoord: Ik hou heel veel van jou!! Nou… jullie snappen wel dat we het niet droog hielden toen!!  Ook Dirkje, Lisa en Marion moesten even slikken.

Dirkje, Rico en Marion

Rico heeft een fotoboek en een film gekregen over zijn avonturen met Chabelita. Hij kan aan iedereen vertellen en laten zien wat hij heeft meegemaakt! Erg leuk dat we dit kregen! Voor Rico hebben we een kettinkje gekocht met de staart van Chabelita er aan, een blijvend aandenken!

Via deze weg willen wij stichting Nicolette ontzettend bedanken! Jullie weten wat het voor ons en uiteraard voor Rico betekent dat we hier aan deel hebben mogen nemen. Het was een grandioze ervaring!! Dank jullie wel!

En alle dagboeklezers…. wat gaaf om jullie reacties te lezen! We hebben Rico alles voorgelezen, misschien wel 2 keer, zo leuk vond hij het om jullie verhaaltjes aan te horen.

Wij blijven nog een weekje op Curacao. Heerlijk genieten met z’n viertjes……

162 reacties aanDagboek Rico

 • Great information. Lucky me I ran across your blog by accident
  (stumbleupon). I’ve saved as a favorite for later!

 • Right this moment’s on-line slots and video slots operate the
  same means as the typical casino slots do. While
  most of these are not for money but the prizes can range form a toaster to a cruise.
  Online bingo deposit bonuses are becoming more generous
  due to increased competition.

 • Christian Kneubühler + Geoffrey Boux

  Liebe Familie Arkesteijn….Rita…Kim…Ronald…und Rico

  Kommt gut Nachhause aus dem Märchenland :-))) !

  Herzliche Grüsse from Switzerland…

  Bis Montag…

  Christian Kneubühler

  P.S.
  Avec une plage pareil, a quand le prochain séjour ? 🙂
  Geoffrey

 • Toos en Geer

  Wij hebben jouw geweldige reportage gezien Rico.Wij hopen dat deze therapie een positieve invloed heeft op jouw herstel. Groetjes .Toos en Geer.

 • Hoogerwerfjes

  Zo, en dan zit het er helaas allemaal bijna weer op.
  Het moeten een hele mooie twee weken zijn geweest voor zowel Rico als de rest.
  En dan valt het afscheid van afgelopen vrijdag inderdaad erg zwaar.
  Dat is helaas het mindere van dit avontuur, het afscheid.
  Nog heel veel plezier deze laatste paar daagjes!

  Groetjes van die “Hagenezen”

 • Bernhard Stangl

  Hallo ihr 4,

  ich hoffe, es geht euch gut und so wie die Bilder aussehen, geht es Rico ganz gut – und auch seiner Schwester.

  Ich wünsche euch von ganzem Herzen viel Glück und Erfolg.

  Liebe Grüsse
  Bernhard

 • jose

  hey rico.
  je hebt het super gedaan de afgelopen 2 weken.
  een hele mooie/bijzondere ervaring. 1 om nooooit meer te vergeten.
  nu nog heel even genieten samen met papa en mama en kim van de vakantie.
  en dan weer bijna terug naar nederland.
  kom je een keertje kim mee ophalen.
  dan kunnen we al jou verhalen horen.
  liefs jose

 • Jessica

  Wat een leuke en goede verhalen zeg!!:)
  Nou geniet nog van jullie laatste weekje vakantie!
  En dan horen we volgende week al jullie verhalen!
  Kim je vriendinnetjes missen jou dus het wordt wel weer eens tijd voor het Jungelbos na 3 weken:)
  Kuss Jessica

 • Veronique, Edwin, Joey en Tara

  Hoi Rita, Ronald, Rico en Kim,

  Geweldig wat jullie allemaal hebben meegemaakt. Geniet nog de laatste dagen met elkaar en we zien elkaar weer snel.

  En een dolfijn in ons zwembad is wel erg leuk maar hoe krijg je deze in De Lier?

  Groeten van Ed, Veronique, Joey en Tara

 • juf José

  Ha Rico en Kim (en papa en mama)
  Wat een prachtige foto’s en wat een avonturen hebben jullie beleefd.
  Jammer hoor, dat er geen plekje in jullie koffer meer vrij was voor
  een juf. Ik had graag mee gegaan.
  Geniet nog maar fijn met elkaar!!
  Groetjes, juf José.

  Ps. We missen je zo Kim.

 • Hey lieve Rico,

  Wat gaat het hard hè je vakantie met de dolfijnen…. Hoor je ze s nachts nog wel eens, als het buiten stil is en als ze lekker aan het zwemmmen zijn? Je slaapt natuurlijk vlakbij!! Heb je verder nog leuke dingen gedaan op vakantie?
  Heel veel plezier nog en geef een dikke knuffel aan je lieve zusje Kim. En natuurlijk voor papa en mama ook 1tje!!

  Veel liefs Tante Sandra

 • Lisette

  Hey stoere Rico en familie!

  Eindelijk een computer tot mijn beschikking om jullie belevenissen te lezen!
  Wat gaaf zeg dat Rico zulke goede vorderingen maakt! En wat fijn dat jullie met het hele gezin kunnen genieten!
  Het afscheid van de dolfijntjes zal wel even zwaar geweest zijn!?
  Geniet nog even lekker daar van elkaar!

  Groetjes Lisette (vriendin van tante Sandra!?

 • Ruud en Rianne

  Beste allemaal, wat jammer dat het zwemmen met de dolfijnen alweer voorbij is.
  Op de foto’s is goed te zien hoe veel plezier Rico heeft.
  Geniet van de laatste week!
  Groetjes, Ruud en Rianne

 • Saskia

  He hallo Rico,
  Jammer dat het zwemmen met je dolfijn weer voorbij is.
  Volgens mij heb je super veel geleerd van haar en de meisjes.
  Ik ben zo benieuwd naar je verhalen.
  Ik kan haast niet wachten tot je ze komt vertellen(tussen het zwemmen door).
  Ik hoop dat je hier met zwemmen net zoveel plezier hebt als daar.
  Ik zal proberen om af en toe voor dolfijn te spelen,maar dan mag je me niet uitlachen hoor?!
  Nou vent, geniet er nog even van met papa, mam en kim.
  Ik zie je snel weer.
  Groetjes (juf) Saskia.

 • Lisa van Oudheusden

  Hoi Rico,

  Wat stoer van jou zeg dat je dat allemaal met de dolfijnen kan.
  Tot gauw, Lisa van Oudheusden

 • oma en opa van Casper

  Hallo Rico
  Wat vinden wij jou een kanjer,zelfs met 2dolfijnen heb jij gezwommen,
  wat zeg ik, wel met 3 tegelijk,wij vinden je ontzettent cool.
  Doe je pappa en mamma en Kim de groeten. en een kus vanoma van Casper.

 • G.M.S.

  Hoi buurtjes, wat is het super om te lezen hoe het met Rico gaat, wat een kanjer, wel jammer Rico dat het er al op zit met je dol-fijne- vrienden, nu nog lekker een weekje genieten met je papa, mama en kim, groetjes van ons en een knuffel van Sammy , hij mist jullie wel, maar we knuffelen lekker met hem.
  Rita en Ronald, Rico en Kim nog een hele fijne week, groetjes GMS

 • mieke koller

  Lieve Rico,
  Wat jammer dat het alweer de laatste dag is en wat zal Chabelita jou gaan missen!
  Maar wat heb je het ontzettend goed gedaan, je bent een kanjer!! En ik vond het heel leuk dat ik steeds mee kon lezen wat je elke dag gedaan hebt.
  Een hele dikke kus voor allemaal van tante Mieke

 • tante To en oom Paul

  Hoi Rico,

  Via jou dagboek hebben we alles gevolgd, wat heb je het goed gedaan
  met een blij en vrolijk gezicht zagen wij je op de foto’s.
  Wij vinden je SUPER.
  Rico, doe je Kim, papa en mama de groeten en geniet nog maar
  lekker van 1 heerlijke week vakantie,
  lieve groetjes, Paul en To.

 • Hallo allemaal,

  Vandaag de laatste therapie dag voor Rico. Hij zal wel een traantje laten dat hij chabelita gedag moet zeggen.Maar hij heeft het geweldig gedaan. En ook Kim die visjes durft te geven aan de dolfijn…hartstikke knap!
  Geniet van jullie vrije week.
  Liefs Oma en Opa Kikker

 • Paul, Ada, Casper & Michelle

  Jeetje… vandaag alweer de laatste dag met Chabelita… Dat zal wel even moeilijk zijn voor Rico en voor jullie! Maar nu heerlijk genieten van jullie weekje vakantie! Dikke knuffel, tante Ada

 • Michel, Marion,Rianne,Dennis, Manouk en Michael Beckerman

  Hoi Rico en familie,

  Wat hebben jullie het ook leuk zeg en Rico die zo geniet. Morgen de laatste sessie alweer, maar jullie hebben een super therapietijd gehad om op terug te kijken. Het is zo herkenbaar allemaal. Geniet nog lekker van julie vakantie en tot kijk in De Lier.
  Groetjes van ons allemaal

 • opa en oma bob

  Hallo Ronald Rita Rico en Kim
  met plezier lezen we jullie verhaal en wij zijn trots op Rico dat hij het allemaal zo durft met de dolfijnen,Rico en Kim jullie krijgen een dikke knuffel van opa en oma en nog een fijne week toegewenst groetjes

 • Bart Hulsebosch

  Hoi Rico,
  Hoe gaat het met je? Wat ben je al lang weg. Kom je nog wel terug naar huis. Naar jouw huis zo vlak bij school. Of ga je bij de dolfijen wonen. Ik mis je wel. Maar mama leest jouw avonturen voor en we kijken naar de foto’s zoooo cool jij en die dolfijnen. Woensdag zijn we met de klas wezen koken in Naaldwijk, boontjes, aardappelen en balletjes gehakt. Was heel leuk. Ik zat in de auto bij mama, Levi en Zoe. We hebben in de auto over jou gepraat en we missen je allemaal. Misschien kan je later wel dolfijnentrainer worden, want ze luisteren wel heel goed naar jou.
  doei Rico, geef Chabelita ook maar een kusje van mij. Groetjes, Bart Hulsebosch

 • Sjors, Astrid, Nora en Sepp

  Hallo,
  Veel plezier de laatste dagen in Curacao. Geef Chabelita maar een dikke kus van Nora. Ze is echt heel lief! Nora mist haar nog iedere dag.
  Hopelijk hebben jullie morgen ook weer een mooie (laatste sessie). Het zal wel veel te snel voorbij gaan.
  Groeten,
  Sjors, Astrid, Nora en Sepp
  Beijer- van Veen

 • Fam Grootscholten

  Hallo Ronald, Rita, Rico en Kim!
  Wij lezen iedere dag met grote belangstelling jullie dagboek! Echt geweldig! En super om te lezen dat het zo goed gaat met Rico. Rico, succes de laatste daagjes met de therapie en wie weet zien we jullie nog even! Wij komen zaterdagmiddag aan op Curacao, Thijs mag dan maandag met de therapie starten! We kijken er erg naar uit.
  Groetjes van Wim, Esther, Thijs en Rens.

 • Paul, Ada, Casper & Michelle

  Het klinkt allemaal nog steeds helemaal geweldig… heerlijk hoor!
  Hopelijk gaat het niet echt hard stormen bij jullie.
  Vandaag hebben we een Teletubbie-taart besteld voor Michelle, zondag feest!
  Hopelijk kunnen we het buiten in het zonnetje vieren!
  Groetjes van oom Paul en tante Ada en een hele dikke knuffel van Casper, Michelle en de baby.

 • Margret

  Hoi familie,

  Ik heb met kippenvel en een brok in mijn keel jullie dagboek gelezen.
  Wat fantastisch dat Rico het zo goed doet, en dat jullie het naar je zin hebben.
  Vast een paradijsje op aarde daar.
  En wat een prachtige foto’s!!!
  Succes verder en ik blijf je dagboek volgen.

  Groetjes, Margret

 • monique

  Hey Riet,

  Ik lees net over jullie geweldige reis naar Curacao en natuurlijk het allermooiste deel de vorderingen van Rico met Chabelita…wat supermooi en geweldig wat ’n band je met zo’n lief dier op kunt bouwen !
  Fijn om jullie verhaal van dag tot dag te kunnen lezen,heel veel plezier en vooruitgang gewenst!!!
  x monique hendriks

 • Anouk Trubendorffer

  Hoi Rico,

  Elke avond voordat ik ga slapen lees mama de verhalen voor. En ga ik dromen over jou dolfijnavonturen! Ik vind dat superleuk!!!

  Doei, Anouk

 • Martien

  Hoi Rico,
  Wat voor liedje zong Chabelita toen jij het teken gaf? Ik mis je wel in de klas!
  Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen als je weer terug op school bent!
  En ik vond het heel leuk om alle foto’s te zien van jou met de dolfijnen en van mama te horen wat jij allemaal meemaakt!
  Groetjes en tot gauw! Martien

 • Hoogerwerfjes

  Hallo allemaal!

  Echt gaaf om te vernemen dat alles zo lekker gaat.
  Een heel verhaal zo alles bij elkaar, maar zoals het er nu naar uit ziet brengt het hele gebeuren precies wat jullie nodig hebben. Echt te gek! We hopen dat jullie nog lekker kunnen genieten van de resterende dagen.
  Heel veel plezier en succes!

  Groeten van de Hoogerwerfjes

 • Debbie

  In 1 woord: geweldig!
  Wat klinkt het ontzettend goed. Nog even hard werken en dan nog genieten van de vakantie. Nog heel veel succes.
  En Rita, ik vind het toch wel heel jammer dat je je fysio niet mee kon nemen 😉

 • Linda Berger

  Hoi Rico, Kim en ouders. Wat een super tijd hebben jullie en wat leuk dat we jullie van een afstandje kunnen volgen. Ik zal je spierballen opmeten wanneer je terug bent want volgens mij wordt jij beresterk van het dolfijn zwemmen. Groetjes Linda Berger

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  Het is alweer de tweede therapieweek……wat gaat het hard!! We lezen iedere dag met veel plezier jullie verhalen. Fijn dat het zo goed gaat met Rico!!! Rico wij vinden jou een kanjer dat je zo je best doet!!! Fijn dat jullie ook meedoen aan de workshops…..hier wordt je nooit dommer van. Ze geven je veel uitleg, zodat je weer handvaten mee krijgt voor thuis. Wij wensen jullie nog een hele succesvolle therapiesessies toe, en daarna nog nagenieten. Heel veel succes namens het bestuur van Stichting Nicolette, Anne-Mieke

 • Familie van der Kaaij

  Hoi Rico en familie,

  Wij lezen met heel veel belangstelling jullie belevenissen. Rico, wat is dat toch geweldig wat jij allemaal presteert ! Maar, ook aan Kim de complimenten ! Het is heel leuk om jullie dagboek te lezen met de mooie foto’s. Wij wensen jullie nog heel veel plezier toe en geniet er nog lekker van !

  Hartelijke groetjes,
  Simon, Ellen, Marloes, Susanne, Eline en Bas van der Kaaij

 • (juf) Ella Rietvelt

  Lieve Rico,

  Bijzonder om te lezen wat jij allemaal meemaakt, en wat jij allemaal mag en durft te doen met de dolfijnen. Stoer hoor!
  Nog veel plezier!

 • Rob Esther en Stef

  Hoi Rico,
  Wat goed van jou dat je helemaal alleen bent wezen zwemmen met de dolfijn.
  En wat leuk dat kim er ook weer bij was en een visje heeft gegeven.
  Rico was jij toevallig een ijsje wezen eten bij vd horst ( mijn werk ) met opa.
  Ze vertelde mij dat er een jongetje was geweest die had verteld dat hij met een dolfijn zou gaan zwemmen en ver ging vliegen. En daar had hij heel veel zin in.
  Toen moest ik gelijk aan jou denken.
  Heel veel plezier nog en doe de groetjes aan papa, mama en Kim.

  Gr. Rob, Esther en Stef v Dijk

 • silvia

  Hoi hoi Rico en familie,
  Wat leuk om jullie belevenissen zo te kunnen lezen. Brett en Lynn vragen echt elke dag wel een keer: Heeft de mama van Rico alweer een verhaaltje en foto’s op de site gezet?? Kunnen we alweer kijken? En wat fantastisch dan om te kunnen lezen dat Rico het zo goed doet!!

 • Heleen en Eduard

  Hoi allemaal,

  Wat super dat het zo goed gaat met Rico!
  Je ziet hem echt stralen! Heel leuk om te zien en leuk om alle verhalen te lezen.
  Nog veel plezier en succes, groetjes Eduard, Heleen, Justin en Milan.

 • Esther Sales

  Halloa allemaal,

  Even een berichtje van mij. Wat ziet het er onwijs Gaaf uit zeg! Leuk om het dagboek van Rico zo te lezen. En Knap wat hij allemaal al heeft geleerd zeg. Levi is ook heel trots op Rico en kijkt ook erg graag naar de foto’s van jullie, hij vertelde zelfs dat er weer nieuwe foto’s waren. (ik denk dat ze op school ook kijken naar de foto’s) Nou Geniet nog even en we zien jullie gauw. Liefs en een knuffel van Esther en Fam

 • Bianca en Joris Bui

  Hoi Rico

  jeetje wat zijn we trots op jouw!
  Wat een leuke foto’s, En wat ben je stoer in het zwembad.
  Joris keek z’n ogen uit toen hij jouw met de dolfijn zag zwemmen.
  Nou Rico geniet nog even van de dolfijnen en het zonnetje!
  We zien je over een paar weken weer bij zwemles.

  Een dikke knuffel van Bianca en Joris

 • Martijn en Jessica Poortvliet

  Hallo Ronald, Rita, Rico en Kim,

  We genieten van jullie verhalen over Curacao. Wat moet het bijzonder zijn om mee te maken! Onze open dag was echt een groot succes! Een prachtig gezicht al die karren vol met perkgoed, Ronald nog onwijs bedankt voor het regelen! Er zijn veel bezoekers geweest en er is veel geld opgehaald voor Stichting Nicolette. We zijn zelfs nog live op de radio geweest en vanavond kwamen we in het nieuws bij de WOS. Vanaf morgen kunnen jullie op http://www.wos.nl ook het nieuws terugzien, dan kunnen jullie ook even meegenieten van “Herrie aan de Hagemanstraat” :-). Al met al een zeer geslaagde dag! Geniet nog van jullie tijd op Curacao!

  Groeten Martijn en Jessica Poortvliet

 • jose

  hey kim.
  wat super knap van jou dat jij ook al zelf in t water durft te springen. yeeaaahh echt goed.

  en wat een super mooie foto`s weer. heerlijk
  liefs jose

  • hee jeroen!wat leuk om wat te lezen over je beeeslnivsen tot nu toe!het lijkt me wel een enome cultuur shock dat je meteen van die best heftige dingen voor je kiezen krijgt.. veel bidden dan maar, haha!heel veel zegen daar!groetjes fanny

 • Louise

  Fijn dat het zo goed gaat met Rico.
  Heel veel plezier de komende week!!

 • Mohamed und Gaetano

  Liebe Rico,

  Wir wünschen Dir und deine Familie ein erholsam Urlaub mit die Delphinen.
  Geniess es. 🙂

 • sandra bakker

  he hallo daar
  fijn om te zien dat het zo goed gaat heb je niet voor niets zolang in het vliegtuig gezeten Rita, de foto’s waren ook super om te zien echt gaaf zoals hij met de dolfijnen bezig is hoop dat jullie nog een paar super dagen krijgen en dat je ook gauw weer terug ben op kantoor, kunnen we gezellig bijpraten!!!!!!!!!!!!!!
  nou tot gauw en genieten hé

  Groeten Sandra

 • Hallo Rita, Ronald, Kim en Rico,

  Wat leuk dat jullie met z’n allen in het water kon genieten van chabelita. Dat je dit ook zelf kan ervaren is ook heel bijzonder lijkt mij!!
  Vond jij het ook leuk Kim om chabelita te zien zwemmen? Wat is hij groot hé!

  Nog fijne dagen en geniet ervan.

  Liefs, Oma en Opa Kikker

 • Paul, Ada, Casper & Michelle

  Hier een berichtje van Casper:

  Hallo Rico,
  Leuk dat ik de foto’s van jou en de dolijnen kan zien. Echt cool dat je zoveel leert. Onze vakantie in Zeeland was ook heel leuk. Ik vond het jammer dat ik niks heb gewonnen met de kids bingo.
  Knuffel Casper

 • Paul, Ada, Casper & Michelle

  Super om te lezen dat jullie nu ook met Chabelita hebben gezwommen! Rico was zeker heel trots dat hij het nu aan jullie kon laten zien wat hij allemaal al kan? Goed zeg Rico!!

  Mijn verjaardag was erg gezellig, echt leuk dat je belde!!

  Dikke knuffel van tante Ada

 • Shannon

  Hey luitjes!
  Ik ben een vriendin van tante Sandra. En heb een linkje gekregen met Rico’s dagboek.
  Wat ontzettend gaaf, stoer maar zeker ook ontroerend om jullie belevenissen te lezen.
  Ik hoop dat alles goed gaat, en dat jullie lekker kunnen genieten van elkaar maar vooral van Rico!
  Je bent een stoere knul Rico! Echt heel gaaf om jou met die knappe dolfijn te zien!
  Groetjes Shannon

 • Dana

  Lieve Rico,kim,papa en mama,
  Als ik het dagboek lees krijg ik kippenvel en word er gewoon een beetje emotioneel van.
  jullie hebben hier zo lang naar uitgekeken en na een heftige periode is nu even alles positief…wat kan ik me goed voorstellen dat je af en toe een traantje moet laten…zooo mooi!!
  Rico,ik hoop dat dit voor jou een ervaring wordt die je lang bij zal blijven en dat iedere keer als je eraan terugdenkt er een hele grote glimlach op je gezicht verschijnt.
  Wat een geweldige ervaring voor jullie allemaal!!!
  dikke dikke knuffel van Dana.

 • opa en oma bob

  Hallo Rico en Kim

  geweldig hoe RIco het doet we genieten van de verhalen en opa vraagt aan Rico of hij de dolfijn mee naar huis mee wilt nemen dan kan opa ook zwemmen met de dolfijnen………… groetjes en kusjes aan rico en kim en pappa en mamma

 • Irma

  Hoi Rico en de rest van de familie. Super leuk jullie belevenissen te kunnen lezen en wat een mooie foto’s!!!! Fijn dat Rico het zo naar zijn zin heeft en jullie ook. Wij wensen jullie nog een fantastische tijd toe daar. Groetjes van ons.

 • Tessa Scheffers

  hallo Rico en Kim
  Ik vind het altijd leuk om berichtjes te zien van jullie.
  Hier hebben wij het ook leuk. Morgen gaan we de verjaardag van Isabel vieren.
  Ik mis jullie heel erg in de speeltuin daar is het nu niet zo leuk.
  de foto`s zijn heel mooi en ik wil dat ook wel.
  Ik weet niks meer te schrijven.
  groetjes van Tessa en papa mama en Isabel

 • Hello Ronald, Rita, Rico en kim,

  Ik heb paar dagen je dagboek niet gelezen, wat heb jij en avontuur mee gemaakt zeg Rico!! geweldig te lezen en te zien!!
  Ik kan niet wachten de foto’s te zien van je papa aan het zwemmen met jou Dolfijn..!!!
  Heel veeel plezier nog!!
  Gr
  Gwen, Pieter, Zoe en Andrew

 • Jessica

  Haai Rico!

  Stoer hoor Rico dat jij dat allemaal durft en dat je jouw dolfijn al zo hoog kan laten springen, en dat je op het board mag!
  Wat een onwijs gave foto’s!
  Ik lees graag de verhaaltjes die papa en mama erop zetten, is wel erg leuk om te lezen!
  Ben benieuwd naar de volgende verhalen en foto’s!
  Groetjes aan Papa en Mama en een kus aan Kim

 • Jody

  Hee Rico,
  Jeetje wat een gaaf avontuur maak jij mee zeg samen met je zusje en paps&mams!! Ik heb net alle verhalen zitten lezen die je mama geschreven heeft (Rita wat schrijf je leuk en boeiend!)wat knap dat je al zo snel met je dolfijnvriendinnetje durfde te gaan zwemmen. Ik wens jou, Kim en je papa & mama nog heeeeeel veel plezier daar in dat heerlijke curacao (dat windje is ook zo lekker daar he)
  Geniet er lekker van en ik kom snel weer even op je site langs om je verhalen te lezen.
  Liefs Jody

 • Bianca

  Hoi Kim en familie

  Begrijp best dat je nog even niet met de dolfijn durfde te zwemmen hoor.Ik weet niet of de juf het ook zou durven. Maar het lijkt me wel heel leuk en vooral als ik je stoere broer Rico achter die dolfijn zie hangen op de foto’s en het water zie spetteren krijg je er wel zin in. Wie weet wil je de volgende keer wel. Kon de dolfijn de bal net zo goed opvangen als jij dat kan Kim?
  Nog veel plezier

  Groetjes en een dikke knuffel juf Bianca

 • Marleen

  Hallo Arkesteijntjes,
  Wat een mooie verhalen allemaal! En als ik het zo lees, maakt Rico ook echt vorderingen! Super.
  Dat ze daar ook gewoon de AH hebben, geweldig!!! Haalt wel je vakantiegevoel een beetje onderuit. Ook wel jammer dat je op vakantie (met 30 C plus) bloemkool gaat zitten eten…..
  Heel veel succes en plezier nog de komende dagen. Ik blijf volgen!
  Marleen

 • (Meester) Tom Ouwerling

  Hoi Rico en familie,

  Zo te zien heb je het onwijs naar je zin met de dolfijnen.

  Het wordt tijd dat ze in het zwembad in De Lier ook dolfijnen nemen.

  Nog heel veel plezier en een hele fijne vakantie.

  Groetjes, Tom.

 • Paul, Ada, Casper & Michelle

  Wat leuk dat ik je even over de telefoon gesproken heb Rita!
  Ik ben zoooo benieuwd hoe het zwemmen met z’n 4-en was? Heel bijzonder denk ik!
  We lezen het gauw weer!
  Dikke kus van ons allemaal xxxxx

 • Sjaak buijs

  Hallo Rico en Kim en Ronald en Rita
  Super dat jullie het zo goed naar je zin hebben op dat zonnige eiland.
  Het dagboek is leuk om te lezen met al die goede berichten over Jullie en dan ook nog eens allemaal leuke foto’s.
  Geniet nog heel veel van dit moois.
  En Rico voel je als een vis in het water.
  Groetjes uit een zonnig De Lier

 • Simone Damen

  Hallo Rita, Ronald, Rico en Kim,
  wat een mooie foto’s en verhalen. Wat geweldig dat deze dolfijnen dit allemaal kunnen en ook toelaten. Zo te zien en te lezen heeft Rico het geweldig en jullie ook! Geniet van deze speciale tijd!
  Groet Simone en Ronald

 • Jeroen Louwers

  Goed om te lezen dat het goed met jullie gaat daar !!
  Ik ga jullie dagboek in de gaten houden om te zien wat jullie allemaal meemaken.

  Gr Jeroen

 • lynn van veldhooven

  hoi Rico,

  wat stoer en knap dat je met dolfijnen kan zwemmen. Zou ik ook wel willen.
  ik hoop dat je snel weer terug komt?

  groetjes Lynn van Veldhooven

 • Fam. Dankier

  Jullie hebben het zo te zien goed naar je zin. Wat zijn het mooie foto’s. We krijgen een goede indruk van wat jullie meemaken. Rico doe ook de groetjes aan papa, mama em Kim.

  Groetjes Lynn Dankier

 • Willeanne

  Lieve Rico,
  Ik hoorde van je trotse tante Sandra, dat jij zo goed met de dolfijnen kan zwemmen. OOk gaf zij de site van jullie dagboek.
  En heb ik net, alle verhalen zitten lezen.( rita wat schrijf jij dit mooi, ontroerend)

  En rico wat doe jij dit goed!!!Een echte kanjer.
  Geniet ervan.

  Groetjes
  Willeanne ( een vriendin van tante sandra)

 • piet holtkamp

  ha die rico
  echt mooi hoor zo als je met de dolfijne om gaat we kijken elke dag
  ik durf het niet hoor zo ik ben bang dat hij me bijt
  maar heel mooi die voor uit gang geniet er maar van wie weet mag je vader hem wel mee nemen naar de lier kan je hier met ze zwemmen
  nog heel veel plezier en ronald en rita nog fijne dagen met de kids
  groetjes piet en carla

 • Lisa van Oudheusden

  Hoi Rico,

  Zijn de dolfijnen glad? Vind je het leuk bij de dolfijnen?
  Tot gauw, Lisa van Oudheusden

 • Saskia

  Hoi Rico, ik heb net alle verhalen over je avonturen met Chabelita zitten lezen.
  Ik moet je vertellen dat ik stiekum even een traantje(of twee) weg moest pinken.
  Wat doe jij het ongelooflijk goed zeg.
  Ik ben een beetje bang dat jij me straks van alles moet gaan leren i.p.v. andersom.
  Ik ga straks weer lesgeven aan Joris en ga denk ik alvast maar een beetje oefenen met hem.
  Ik ben echt SUPER trots op je en wacht vol spanning op je nieuwe avonturen.
  Ik zal aan je denken vanmiddag,groetjes (juf) saskia.

 • Jacqueline & Eric

  Nou Rico volgens mij vind je het heel erg leuk met de dolfijnen.
  We vinden het ook heel dapper dat je dat allemaal durft.
  Dat wordt echt lachen vandaag , want wij geloven nooit dat je Vader met Chabelita durft te zwemmen!
  Nog heel veel plezier de komende dagen.

 • Fam. Alsemgeest

  Hoi allemaal,

  Bijzonder om te lezen hoe snel Rico verknocht is aan de dolfijn. Knap hoor, wat hij in zo’n korte tijd voor elkaar krijgt.

  Nog veel succes en geniet ervan met z’n 4-tjes!

  Groetjes
  Patrick, Brigitte, Sven en Nick

 • Tante Sandra

  Hey lieve Rico & Kim,

  @ Rico: Wat een gave foto’s zeg van jou met de dolfijnen!! Leuk wat voor kunstjes je de dolfijnen laat doen, knap hoor… Heerlijk om te zien dat je het zo naar je zin hebt! Hebben papa en mama ook al meegezwommen met de dolfijnen?

  @ Kim: hey lieve Kim, heb je het naar je zin in Curaçao? En hoe lief vind jij de dolfijnen? Ze zijn best groot hè?! Geef ze maar een dikke zoen van mij..

  Dikke knuffel van een super trotse Tante Sandra

 • jose

  wat gaaf om te lezen dat rico het zooooo goed doet.
  hier doen jullie het allemaal voor.
  en de foto`s zijn ook zo mooi. echt top om te zien.
  heel veel plezier vandaag met zn alle.
  we missen kim ook wel heel erg hoor. doe haar de groetjes.
  veel liefs jose

 • mieke koller

  Hoi Rico,

  Wat een stoere vent ben jij zeg, met 2 dolfijnen zwemmen, dat vind ik wel heel erg knap, wat doe je goed je best, zeg! Fijn dat jullie allemaal zo genieten, jullie hebben het verdiend!
  Hele dikke kus voor allemaal van tante Mieke

 • Bart Hulsebosch

  Hoi Rico,
  Elke avond na het eten kijken we naar jouw foto’s en lezen we de verhalen.
  Ik vind jou heel cool. En jouw dolfijn vind ik ook cool. Het is wel een moeilijke naam Chabelita. He Rico, ik heb een hele grote trampoline gekregen. Kom jij een keer bij mij spelen dan kunnen we op de trampoline springen. Misschien kunnen we net zo hoog als Chabelita springen. Wat eet jouw dolfijn? Mag jij hem dan voeren?Ik mis je wel hoor! Doe Chabelita de groeten en zeg maar dat ik ook wel een keer hem haar wil zwemmen. Dag Rico nog heel veel plezier. Groetjes Bart Hulsebosch

 • Rob Aline Mart Marianne Arjan vd wel

  Hoi Rico en fam. Helemaal leuk joh dat jij nu ook met de dolfijnen mag zwemmen. Rob vindt je heel erg stoer. En zegt veel plezier!!!

  Geniet ervan met zijn allen.

  Groetjes Rob (nu boemerang) Aline (je nieuwste klasgenootje) Mart Marianne en Arjan vd wel

 • Leon Eijgenraam

  Hallo Rico en familie , wat een mooie foto’s en wat doe je leuke en spannende dingen , geweldig . Wij hopen dat het je helpt om sterker te worden en een sprong voorwaarts te maken. Voor nu alvast heel veel genieten van alles wat je meemaakt , ook fantastisch als gezin samen dat jullie dit kunnen doen , enjoy , het gaat allemaal heel erg snel

 • Cindy Martin Stefan Jeffrey Denise

  Wat geweldig om te zien hoe Rico geniet en ontspannen is zeg!! Daar zijn bijna geen woorden voor nodig. Wat een kanjer hoe hij alles onderneemt. En ook voor Kim petje af om toe te kijken naar die dolfijnen zeg in de zon nota bene. maar ook voor haar een geweldige ervaring.
  Geniet er nog van daar hoor!
  lieve groeten vanuit het Lierse

 • Femke

  Hallo stoere familie
  Zal me eerst even voorstellen,ben vriendin van Tante Sandra
  Heb van Sandra een link gekregen naar jullie dagboek en ik heb met tranen en glimlach jullie verhaal gelezen en de super moooie foto’s bekeken. Geweldig dat dit allemaal bestaat.Zelf heb ik in tDolfinarium een keer een kus gehad van een dolfijn maar dat is nix vergeleken met wat jullie met zn 4tjes mogen beleven!!!
  Geniet van deze bijzondere ervaring!
  Ik wens jullie een mooie tijd toe daar in de zon tussen de bijzondere dieren.
  Groetjes Femke

 • G.M.S.

  Hoi Rico, wat ben jij een kanjer we zijn echt trots op je, misschien kan je straks onze vissen ook wel van die kunstjes leren, Rita, Ronald en Kim, wat kunnen juliie trots zijn op die grote kleine man, fijn te lezen dat het zo goed gaat, lekker genieten, Groetjes GMS en Kim voor jou een knuffel van Sammy het gaat heel goed met hem, hij knuffeld alleen niet zoveel als Sem daarom krijg je ook een knuffel van Sem

 • Anouk van rijn

  Hoi Rico
  Je heb heelgoed je best gedaan, ik heb de foto,s gezien super gaaf.
  Groetjes: Anouk van Rijn

 • Anouk Trubendorffer

  Lieve Rico,

  Ik vind het stoer dat jij bij de dolfijnen mag zwemmen. Ik vind je foto’s ook erg leuk! Tot gauw! Want ik mis je wel, jij mij ook?

  Groetjes Anouk Trubendorffer

 • Wat een heerlijk gezicht als je Rico zo bezig ziet met chabelita.Ik hoor z’n aanstekelijke lach al.
  Kim zal het morgen ook wel erg leuk vinden. Héél veel plezier morgen en schiet maar leuke foto’s.

  Liefs Oma en Opa Kikker

 • Rob Esther en Stef

  Hallo Rico,
  Wat ziet het er onwijs gaaf uit om jou zo met de dolfijn in het water te zien.
  Knap hoor dat je dat durft.
  Nog een leuke tijd daar met je papa, mama en zusje.

  Rob Esther en Stef van Dijk.

 • Noa Schuurmans

  Lieve Rico,

  Wat een avontuur voor jou en je papa, mama en zusje!
  Ik wil je heel veel succes en natuurlijk veel plezier wensen!

  En waar ik een beetje nieuwsgierig naar ben is: ‘hoe voelt een dolfijn aan’?

  Ik ga je missen al die weken!

  Dikke kus van Noa (Schuurmans)

 • juf Caroline

  Ha Rico, achter deze computer zit een juf met haar mond wijd open van verbazing!!!
  Wat een prachtig avontuur beleef jij! Zal ik maar achteruit gaan lopen omdat ik zo trots op jou ben? Heb jij nog leuke ideetjes om met de kinderen hier ook eens “dolfijntje” te spelen? Doe papa, mama en Kim de groetjes van mij!

 • Martin en Petra

  Hallo Ronald, Rita, Rico en Kim,
  Wat een verhalen en wat een indrukken moeten jullie met zijn allen op doen zeg! We hopen van harte van het helpt in de ontwikkeling van Rico! De ervaringen die jullie krijgen draag je in ieder geval je leven met je mee, hoe dan ook!
  Heel veel succes en plezier daar in het warme Curaçao!
  Mart, Petra, Isa en Sil

 • marja de haan

  Hallo Rico,

  Wat stoer van jou dat jij op zo’n surfboard zo hard durft te gaan zeg !!!
  En ook nog een dolfijn kusjes durft te geven.
  Nog veel plezier verder !!

  Doe je de groetjes aan papa,mama en kim?

  Marja(optisport Voorburg)

 • martine de vreede ( de armbanden maakster )

  Hoi, hoi
  Wat fantastisch zeg dat je chabelita al kan laten springen, ga zo door Rico.
  Het is een inderdaad een stukje met een traan en we blijven jullie verhalen lezen.
  Groetjes Martine

 • Carin van rijn

  Hoi Rico, ik ben de mama van Anouk van Rjn
  Anouk ligt natuurlijk al te slapen ,maar als ze wakker is zal ik vertellen over jou avondturen met chabelita.ga zo door! groetjes carin

 • mieke koller

  Hoi lieve Rico,
  Wat ontzettend stoer van je dat je zo’n grote dolfijn geaaid hebt en heel knap hoor dat je hem over een stok hebt laten springen en dat wel 4x! En was het spannend toen de dolfijn je ging duwen? Dat ging zeker wel hard hé?
  Je bent een kanjer! Straks zwem je nog sneller dan
  Chabelita! Hele dikke knuffel ook voor papa, mama en Kim

 • Susanne van der Kaaij

  Hoi Rico,

  Wat vind ik het stoer en knap dat jij met dolfijnen kan zwemmen, dat zou ik ook wel graag willen. Hoe voelt zo’n dolfijn ? Is dat niet erg glad ? Ik vind het erg leuk om de foto’s te bekijken. Als je weer terug in onze klas bent, ben ik heel benieuwd naar je verhalen. Heel veel succes nog ! Doe de groetjes ook aan Kim en pappa en mamma !
  Groetjes van Susanne van der Kaaij (en natuurlijk ook de rest van de familie)

 • Dennis en Martine Flaton

  Goed om te lezen dat de eerste dolfijnen dag als zo’n succes was, dat belooft wat voor morgen. Dit wordt een onvergetelijk avontuur!

 • Dennis & Karin

  Ronald, Rita, Rico en Kim,

  Wat super dat Rico niet meer bij Chabelita weg te slaan is! Strak wil Rico nog een dolfijn mee naar huis 😉

  Het dagboek wel fanatiek bij blijven werken hoor!! Dan kan iedereen mee genieten!

  Groeten Dennis en Karin

 • Billy, Suzanne en Wesley

  Fantastisch!!! Wat fijn voor Rico, voor jullie allemaal trouwens… ik kijk al uit naar je volgende bericht!!!
  Knuffel voor het hele gezin!

 • Gwen

  Hello Ronald, Rita, Rico en Kim,

  wat super gaaf foto’s en een geweldig verhaal!!Heel knap van je Rico te gaan gelijk zwemmeen met je Dolfijn!! heel erg stuur..

  Heel veel plezier, wij blijft je dagboek lezen,en kan niet wachten voor de volgende verhaal!!!
  Gr Gwen, Pieter, Zoe en Andrew

 • opa en oma bob

  Hallo Rico en Kim en Ronald en Rita

  Geweldig, leuk dat het goed ging,zo voor de eerste keer, knap hoor zo’n grote dolfijn,Rico we zijn trots op je.
  Groetjes en een dikke knuffel van ons.

  opa en oma bob

 • corine

  hai hai!! Wat leuk om allemaal te lezen! heb even les gehad van bianca en saskia.dus nu weet ik je te volgen.het ziet er geweldig uit!!. we wensen je
  heel veel vooruitgang en plezier.Rico zet em op! veel succes!! Liefs
  Corine en fam.

 • Juf Simone

  Hoi Rico,

  Dagenlang vertelde jij mij dat je met dolfijnen mocht zwemmen. Nu is het eindelijk zover. Woww!! Wat zit het er gaaf uit op de foto’s, laat staan in het echt. Gewoon de dolfijn aaien, over een stok laten springen en op een surfboard door het water alsof het niets is. Ik vind je echt super stoer en knap. Op school missen wij je wel hoor! De kinderen en ik zijn erg benieuwd naar al je verhalen als je weer thuis bent. Maar nu wens ik je nog heel veel plezier en geef de dolfijn een dikke zoen. Doe de groetjes aan je zusje, papa en mama.

  Groetjes Juf Simone

 • Van deze afstand hebben wij de ogen niet droog kunnen houden. Wat heb je het geweldig gedaan Rico.
  We waren zo benieuwd hoe het zou gaan, maar we zijn apen trots op je Rico dat je so goed met de dolfijn gezwommen hebt. Nog heel veel plezier.
  We zien uit naar het volgende berichtje.

  Liefs en héél veel knuffels van Oma en Opa Kikker

 • Esther en Peet

  He Ronald, Rita, Rico en Kim
  Wat super gaaf zeg deze ervaring voor jullie allemaal.
  En dat Rico het al zo goed doet met de dolfijn.
  Onwijs gaaf. Geniet er van! We blijven zeker lezen.
  Peet, Esther Naomi en Nick

 • Bianca

  Hallo Kim ,Rico en Papa en Mama

  Was het leuk in het vliegtuig ? Ik heb op de foto’s gezien dat je grote broer al heel goed kan zwemmen met de dolfijn. Mag jij ook een keer met Chabelita zwemmen ?
  Nog heel veel plezier allemaal en doe de dolfijnen de groetjes.

  Juf Bianca

  • fam. Arkesteijn

   Hallo juf Bianca,

   Het was heel leuk in het vliegtuig. We kregen kadootjes en we hadden een eigen tv met computerspelletjes. Vrijdag mag ik samen met papa en mama met Chabelita zwemmen, leuk he!
   groetjes van Kim

 • Paul, Ada, Casper & Michelle

  Lieve Rico,
  Wat heb je dat goed gedaan zeg!! Tante Ada zat met tranen in d’r ogen het stukje te lezen!! Geef Chabelita maar een dikke kus van ons allemaal!
  Liefs, Fam. Van Dijk

 • Brett en Lynn Doorduin

  Hoi Rico,
  We hebben de foto’s gezien van jouw en de dolfijnen. We zijn best een beetje jaloers op jouw. We hadden graag meegegaan in je koffer. We zullen elke dag even kijken op de site hoe het bij jullie gaat.
  Groetjes ook aan je ouders en Kim
  Brett en Lynn

 • Levi Sales

  Hoi Rico,

  Ik vind het onwijs stoer dat jij met de dolfijnen mag zwemmen.
  Goed je best doen he? Een hele dikke knuffel van Levi Sales

 • Sandra de Jongh-Lammens

  Wat geweldig dat dit mogelijk is, geniet ervan ! De foto’s spreken voor zich, wat ziet het er fantastisch uit daar en wat zal t genieten zijn !
  Groetjes

 • Rosalinda

  Wat geweldig dat jullie het er zo goed hebben , ik wens jullie een prachtig mooie tijd daar en hou het lezen van het dagboek bij om jullie ervaringen te lezen , geweldig !!!!!

 • Saskia

  Hey Rico,wat ben je stoer man.
  Je bent en net en nu ga je al helemaal zelf het water in springen.
  Ik ben nu al super trots op je.
  Ik ben blij dat je het naar je zin hebt en dat de dolfijn zo leuk is.
  Veel plezier en geef ‘m maar een aai van mij, groetjes aan pap,mama en kim.
  Groetjes (juf) saskia.

 • Cindy Martin Stefan Jeffrey Denise

  hoi Rita, Ronald, Rico en Kim,
  Wat ontzetten fijn om jullie verhaal te kunnen volgen. Vol aandacht heb ik het gelezen en dan krijg je kippevel. Zo fijn om te zien dat het goed gaat en jullie er helemaal voor gaan. Wat knap Rico dat je een dolfijn kan laten springen over een stok zeg! geniet ervan en ik blijf het dagboek lezen……
  groeten van de Vellekooppies

 • Marjolein

  Hey alle 4,

  Wat een geweldig verhaal van gisteren! Dolfijnen zijn echt bijzondere dieren. Ben erg benieuwd naar het vervolg! Ik wens jullie heel veel plezier en sterkte! Geniet er maar goed van!

  Liefs Marjolein

 • Marleen

  Super!!!! Ik blijf volgen!

 • jose

  WAUWWWW wat super gaafffff. Goed gedaan rico. Heel knap en stoer. X

 • tante To en oom Paul

  Lieve allemaal,

  Vandaag jullie eerste dag met de dolfijnen, wat spannend.
  We hopen dat Rico het hèèl leuk gaat vinden, ik zie het al
  op de foto’s voor me.
  We leven met jullie mee en hopen dat het een fantastiche week
  mag worden, Liefs tante To en oom Paul.

 • Esther (VreeLoo)

  Hoi Rita, Rico, Ronald en Kim,

  Leuk om het dagboek te lezen, dus lekker veel schrijven en lekker veel foto’s plaatsen. Het is er prachtig zo te zien!
  Veel sukses met de dolfijntherapie op ” La Isla Bonita ” !!

  Groetjes Esther

 • Bart Hulsebosch

  Hoi Rico,

  Hoe gaat het met je? Ik heb je wel gemist op school vandaag.
  Mama heeft verteld dat je met de dolfijnen aan het zwemmen bent.
  Is het leuk? Hoe heet jouw dolfijn? Voelt hij glad aan? Je moet me alles vertellen als je thuis bent. Heel veel plezier!!
  Groetjes aan Kim en aan mama en papa.
  Bart Hulsebosch

  • fam. Arkesteijn

   Hoi Bart,

   Het is heeeeel leuk om met dolfijnen te zwemmen. Mijn dolfijn heet Chabelita en is heeel lief! De dolfijn voelt glad aan. Ik mis jou ook hoor en ik vind het heel leuk dat je mijn verhaal volgt!
   groetjes aan je familie! Rico

 • roel en fam.

  Hoi Rico, Kim , Rita en Ronald,

  Wat jammer dat er nog bijna niemand gereageerd heeft ( geintje!! ) ook namens ons nogmaals heel veel plezier en geniet ervan! De jongens op het pleintje missen jullie nu al .

  groetjes de van paassentjes

 • Tessa Scheffers

  Hallo allemaal
  Wat leuk om te horen dat tot nu toe alles goed is gegaan! Ben benieuwd hoe het is om met dolfijnen te zwemmen. Ik zou het zelf ook wel willen, maar dat kan niet zegt mama.
  Ik ben zelf ook op vakantie geweest, en dat was ook heel leuk. Eigenlijk wilde ik ook een dagboek bij houden. Ik vind het hier leuk, maar ik mis jullie wel heel erg!
  Ik mag elke avond na het eten samen met mama kijken of jullie een berichtje hebben geschreven.
  Groetjes van Tessa en ook van papa mama en isabel

 • piet holtkamp

  ha die rita en ronald
  heel veel plezier bij de dolfijnen in curacao
  we blijven jullie volgen op deze side leuk
  groetjes piet en carla holtkamp

 • Jessica

  Zo dat ziet er goed uit! En wat fijn dat de reis zo goed verliep! Ben benieuwd hoe de eerste dag therapie was en hoe Rico het vond!!
  Geniet ervan en tot over drie weekjes!! Rico heel veel plezier!!!
  Liefs Jessica

 • Erik Martine Celine Lizette Milou de Vreede

  Hoi allemaal,

  Wat super dat de reis goed verliep. We zijn erg benieuwd naar je eerste dag therapie Rico. Dat zullen wat traantjes worden bij papa en mama. De eerste foto’s zien er goed uit. Ik heb de sms met foto gekregen maar ik kan hem niet vergroten want daar is hij al te groot voor maar in het klein zag ik jullie paradijs en geniet daar maar lekker van en we hopen dat Rico de therapie ook met plezier volgt.

  Groetjes Erik, Martine, Celine en Lizette

 • Veronique

  Heel veel plezier en succes vandaag met de dolfijnen.

  groetjes Veronique

 • Saskia

  Hoi Rico, ik wil je nog even heel veel plezier wensen, maar dat zal vast wel lukken want je bent een echte waterrat.
  Ik ben eigenlijk best wel een beetje jalours,ik zou het best leuk vinden om samen met jou en de dolfijnen te zwemmen.
  Maar weetje wat, als je weer terug bent kun je mij alles laten zien wat je gedaan en geleerd hebt.
  Zet ‘m op kanjer, ik hou je in de gaten.
  Groetjes aan je zusje en je papa en mama.
  Groetjes (juf )Saskia.

 • Jan en Marga Hilkhuijsen

  Lieve Rico,
  en Ronald, Rita en Kim,

  Wat een schitterend idee van Oma! wij hopen dat deze ervaring met de dolfijnen voor jou en natuurlijk ook voor je zusje,pappa en mamma een positieve draai aan je jonge leventje mag geven. Wij gaan er van uit dat dit gaat lukken. Heel veel plezier en geluk met elkaar en natuurlijk met de dolfijnen( het woord zegt het al dol en fijn)
  hartelijke groetjes,

  Jan en Marga

 • Marleen

  Wat een mooi plaatje zeg! Geniet daar maar van! Succes morgen bij de eerste dag. We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen en zullen de site dus uiteraard volgen!
  Groetjes,
  Fer, Marleen, Ilse en Maaike

 • G.M.S.

  Hoi buurtjes, Fijn om te lezen dat jullie een goede reis hebben gehad, we wensen jullie een heel goed verblijf en goede therapie voor Rico, en jullie volop genieten.

  groetjes GMS

 • adrie piet v leeuwen

  hallo Ronald Rita wat fijn voor jullie alle vier geniet hier van
  en alles zal goed komen groetjes adrie piet

 • Lucas, Tessa, Erik en Angelique van der Sande

  Hallo allemaal, via het dagboek van Dennis las ik dat jullie op dit moment op Curacao zitten. Wij wensen jullie ontzettend veel succes en geluk toe tijdens deze bijzondere vakantie. groetjes Lucas, tessa, Erik en Angelique

 • Paul, Ada, Casper & Michelle

  Hey,

  Echt fijn dat de reis zo goed is gegaan!!! En wat zien de foto’s er heeeerlijk uit zeg! Dat is nog eens wat anders dan Zeeland, haha!
  Ik ben ontzettend benieuwd hoe Rico het morgen gaat beleven, voor het eerst met de dolfijnen. Dat zal wel even een traantje wegpinken worden denk ik!

  Heel veel plezier en een dikke knuffel van ons allemaal!

  Ome Paul, tante Ada, Casper, Michelle en …

 • Henk en Hetty Mesman

  Hallo Rita, Ronald, Ric en Kim,

  Wij wensen jullie alle vier een hele fijne tijd op Curacao en speciaal voor Rico een positieve reactie op het zwemmen met de Dolfijnen.

  Groetjes Henk en Hetty

 • Wat fijn dat de reis goed is gegaan, en als we zo de foto,s bekijken is het daar heerlijk weer.
  Succes maandag als de therapie gaat beginnen.

  Liefs Opa en Oma Kikker

 • Henk en Marja Arkesteijn

  Een unieke ervaring zal deze reis voor jullie, als gezin, maar vooral voor Rico zijn. Geniet d’r van ! (niet zo orgineel, hé?) Leuk om jullie via dit dagboek te volgen. Groetjes 🙂

 • Henk en Marja Arkesteijn

  Een unieke ervaring zal deze reis voor jullie, als gezin, maar vooral voor Rico zijn. Geniet d’r van ! (niet zo orgineel, hé?) Leuk om jullie via dit dagboek te volgen. Groetjes 🙂

 • Koos en bernadette

  Hoi Ronald, Rita Rico en Kim,
  We wensen jullie een fantastische tijd toe daar op dat mooie eiland curacao!
  Geniet ervan samen!!
  Groeten van Koos en Bernadette

 • opa en oma bob

  Hallo Rico en Kim

  Hier een dikke kus en een knuffel van opa en oma bob

 • Sonja Andres Allan en Kenny

  ha rico en natuurlijk ook de rest!!

  heel veel plezier met deze unieke ervaring!! ik hoop dat het jullie maar vooral rico veel opleverd!! geniet ervan met elkaar!! het zal onvergetelijk worden!! dikke kus van ons

 • jose

  Lieve rico.
  Echt fijn voor je dat je deze ervaring mag meemaken. En ik hoop dat je het erg leuk vind en kan genieten van de de dolfijnen. En geniet ook van al het andere moois om je heen. Je bent een echte kanjer en je hebt deze kans zeker verdient.
  Wees vandaag samen met kim ook extra lief voor mama want het is moederdag. Verwen haar maar lekker.
  Ik hou deze site zeker in de gaten. Erg leuk om te lezen hoe jullie het hebben. En ben heel benieuwd hoe je het morgen vind met de dolfijnen.
  Heeeeeeeel veeeeel plezier.
  Veel liefs jose

 • mieke koller

  Hoi lieve Rico,
  Ik was natuurlijk weer vergeten je moeder te bellen om jullie een hele goeie reis te wensen en heel heel veel plezier op Curaçao en vooral met de dolfijnen, dus dat doe ik nu maar zo. Ik hoop dat jullie een hele fijne vakantie hebben en heel veel genieten. Ben benieuwd wat je allemaal gaat schrijven in je dagboek. Voor iedereen een dikke kus van tante Mieke

 • Marleen

  Hallo Rico, Kim, Ronald en Rita,

  Vanaf hier wil ik jullie heel veel plezier toewensen in Curacao. Omdat we een paar daagjes weg waren heb ik niet eerder wat kunnen laten horen. We hopen natuurlijk dat de therapie het gewenste effect heeft. Maar zorg er in ieder geval voor dat jullie lekker genieten!

  Groetjes,
  Fer, Marleen, Ilse en Maaike

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  De reis is begonnen…….! Vandaag de vliegreis gehad, we hopen dat alles goed is gegaan! Morgen en zondag even bijkomen van alles, en een maandag mag Rico starten aan zijn eerste therapiedag! Wij wensen jullie heel veel succes, geniet van deze bijzondere reis en de bijzondere therapie. Rita, wat heerlijk dat je moeder je nog geen jaar geleden het boekje van de Rabobank onder je neus heeft geschoven. Ja Rico, dankzij je Oma mag jij nu dolfijntherapie gaan volgen. Wij, van Stichting Nicolette leven enorm met jullie mee, het is jullie van harte gegund!!! Ps. Ronald bedankt voor je medewerking voor de Open Dag van Rene Don!!!! Heel veel liefs ook namens de andere bestuursleden van Stichting Nicolette!!! Anne-Mieke

 • Hallo Rico, héééél veel plezier bij de dolfijnen, samen met Papa, Mama en Kim. We hopen dat jullie een goede reis zult hebben en we zijn erg benieuwd naar jullie avontuur daar!
  We houden contact.

  Liefs en een dikke knuffel van Oma en Opa Kikker

 • Gaetano und Mohamed

  hallo rico

  Wir wünschen dir viel Spass bei den Delfinen und spiel mit ihnen so viel wie du kannst, aber nicht dass die Delfinen müde werden. 😉

  gruss von Mohamed und Gaetano

 • Jacqueline & Eric

  Toi , Toi , Toi !!!
  En geniet er vooal ook van.

 • Billy, Suzanne en Wesley

  Wij willen jullie een hele fijne tijd toewensen! We denken aan jullie
  xxxx

 • bianc,pieter en nina

  hallo,
  heel veel plezier, geniet met elkaar en probeer de rust te vinden in deze drukke dagen. geef de dolfijnen maar een dikke kufffel.

 • sandra bakker

  hallo daar, langs deze weg wil ik jullie veel plezier maar natuurlijk ook vooruitgang
  toewensen.
  En ik ga jullie in de gaten houden via het dagboek !!!!!!!!!!!!!!!
  Veel plezier en geniet van elkaar, jullie verdienen het

  Groeten van Sandra

 • Collega's SPortcentrum Vreeloo

  Heel veel succes en vooral ook veel plezier samen. We houden contact.
  Alle collega’s leven met jullie mee.

 • marja de haan

  hallo Rico en natuurlijk ook Papa,Mama en kim,

  Heel veel plezier op jullie ongelooflijke reis.

  xxxjes en een knuffel,

  Marja

 • Nicolas

  Hallo Rico

  Du hast einen Urlaub auf einem wunderschönen Kontinent vor Dir. Vorher darfst du aber noch in einem grossen Flugzeug diese lange Reise antreten. Versuche im Flugzeug einen Fensterplatz zu ergattern.
  Auf jeden Fall wird das eine Riesensache zusammen mit den Delfinen zu schwimmen. Du kennst ja bestimmt die TV Sendung Flipper. Oder?
  Also, heute Abend früh zu Bett gehen damit du morgen auch gut aufmagst.
  Liebe Grüsse aus der Schweiz und bis später wieder
  Nico

 • Rianne

  Hallo Ronald, Rita, Rico en kim,
  Wij wensen jullie een hele leuke en bijzondere vakantie toe.
  We zien met plezier de verhalen tegemoet!
  Groetjes, Ruud & Rianne

 • Erik Martine Celine Lizette Milou de Vreede

  Hoi, Ronald, Rita, Rico en Kim

  Wij wensen jullie onwijs veel plezier,geluk, en succes en Rita kom op met de zenuwen bij het vliegen !!!! We leven met jullie mee en lezen jullie dagboek.
  Veel plezier met jullie avontuur.
  Veel liefs Fam. de Vreede

 • Bex

  Hey Rico, Kimmy, Mummy and Daddy! May you enjoy the dolphins, have great fun in the sun, and enjoy all the ice cream! May it be a very special time for your family, and Don and I look forward to following your journey….:)

 • Tante Sandra

  Lieve Rico,

  Heel, heel, heel veel plezier met de dolfijntjes in Curacao Rico…. Het wordt een leuk avontuur voor je met deze lieve zwemmers! Geniet ervan knul, je hebt het verdiend. Ik ga zeker je dagboek in de gaten houden, om te zien wat je allemaal meemaakt.
  Hele dikke kus van je trotse tante Sandra

 • Andreas

  Hallo Rico,

  I whish you a lot of fun and wonderful days with the dolphins and yur Family. This will be something very special which only a few people are able to experience. god luck

  andreas

 • Thea en Gé

  wij vinden dat rico een mooie tong heeft groetjes 🙂

 • Peter

  Zo te zien heeft Rico er al aardig zin in 😉

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>