Dagboek Thijs

dagboek Thijs

Hier komt het dagboek van Thijs! Wij vertrekken zaterdag 21 mei naar Curacao en maandag 23 mei begint Thijs aan de dolfijntherapie!
Thijs

Thijs

Wie is Thijs?

Thijs is een jongen van 5 jaar en is geboren met een hersenafwijking; zogenaamde “gladde hersenen”. Hierdoor verloopt de prikkelverwerking niet goed. Lichaamlijk uitte dit zich aanvankelijk in een lage spierspanning waardoor bewegen, kruipen en lopen zeer moeizaam verliep. Door heel veel oefenen kan Thijs inmiddels zelfstandig kleine stukjes helemaal los lopen! In de fijne motoriek heeft Thijs ook een grote achterstand. Geestelijk heeft Thijs redelijk begrip, maar zijn zaken zoals spraak nog erg moeilijk en blijft het tot nu toe nog beperkt tot woordjes “ja” en “mama”.

Wij hopen dat de dolfijntherapie Thijs kan stimuleren zowel op motorisch als geestelijk gebied. Maar in ieder geval zal het voor Thijs een geweldige ervaring zijn. We kijken er met z’n allen erg naar uit! We wensen jullie veel leesplezier.

Wim, Esther, Thijs en Rens.

Zaterdag 21 en zondag 22 mei

Hier dan eindelijk nieuws uit Curacao na wat opstart probleempjes met internet! Zaterdagochtend is het dan eindelijk zover, wij mogen in het vliegtuig stappen! We worden uitgezwaaid door wat familie en dan begint het grote avontuur voor Thijs. We hebben er enorm veel zin in. De vliegreis verloopt eigenlijk erg goed. Thijs doet het hartstikke goed, maar ook zijn broertje Rens van 2 jaar gedraagt zich voorbeeldig. Maar het is en blijft een lange zit. Bij aankomst op Curacao staat de bus van het dolfijncentrum al voor ons klaar en om 15.00 uur lokale tijd zijn we in ons huisje. Even uitpuffen en daarna snel het zwembad in want Thijs heeft behoorlijk last van de warmte. Het is erg benauwd en de luchtvochtigheid is hoog. Zelfs de eilandbewoners vinden het niet fijn! Om 18.30 uur gaan Thijs en Rens naar bed en vallen als een blok in slaap.

Zondagochtend worden de jongens al erg vroeg wakker, 3.30 uur, maar gelukkig vallen ze nog in slaap tot 6 uur. In de ochtend gaan we eerst kijken bij het dolfijnencentrum. Dit ligt op hooguit 10 minuten lopen. We mogen ook even binnen kijken en hebben de eerste dolfijnen al gezien van een afstandje. Daarna even naar het strand. Wauw wat is het water blauw zeg en het zand wit…… Heel vervelend dat die dolfijnen op Curacao wonen! We gaan snel met Thijs de zee in want Thijs heeft toch wel wat last van de warmte. Onder de middag doen beide mannen een tukkie en aan het einde van de middag gaan we nog weer even terug naar het strand. Het is nu wat harder gaan waaien waardoor het gelukkig wat luchtiger wordt. En nu op naar morgen, de eerste therapiedag!

Maandag 23 mei 2011

Eindelijk is het dan zover, de grote dag!! De eerste therapiedag van Thijs!! Thijs heeft goed geslapen en om 10 uur mogen wij ons melden bij het CDTC. Eerst hebben wij (Wim en Esther) een intake gesprek met Dirkje, de therapeut van Thijs voor de komende twee weken. We bespreken onder andere de doelstelling van de therapie van Thijs: communicatie, de mondmotoriek en zelfredzaamheid (aan- en uitkleden). Hierna gaat Thijs naar binnen en maakt kennis met Dirkje (de therapeute), Marieke (de assistente) en Tamara (de dolfijntrainster). Volgens Dirkje hebben ze allemaal een goede klik met Thijs. We zien Thijs dan ook regelmatig knuffelen met de dames. En daarna mag Thijs naar het dok en het water in!! Thijs vindt het in het water helemaal beeldig en wij horen en zien hem schateren! Echt geweldig!! Dit zorgt echt voor tranen in je ogen, zo gaaf! De dolfijn waar Thijs de komende twee weken mee zal zwemmen heet Gee Gee. Gee Gee is een volwassen dame van 29 jaar en is heeeeel lief! (past dus goed bij Thijs) Gee Gee is in oktober moeder geworden van Noa. Noa zwemt dan ook vrolijk mee. Gee Gee is een grote dolfijn en weegt maar liefst 180 kg, maar Thijs is helemaal niet bang!! Na even in het water geweest te zijn mag Thijs spelletjes doen op het dok. Deze spelletjes zijn allemaal t.b.v. Het concentratievermogen. Dit gaat erg goed. Thijs voert de opdrachten die Dirkje geeft ook goed uit! Onze kanjer…. Daarna mag Thijs weer het water in en mag hij spetteren met Gee Gee, haalt hij een ring van de neus van Gee Gee en doet deze er ook weer op, laat hij Gee Gee springen (heeeel gaaf gezicht) en durft Thijs zelfs op de buik van Gee Gee hard mee te “varen” door het water! Onze Thijs is echt een held! En als hoogtepunt geeft Thijs een kus aan Gee Gee!!!! Dit schijnt voor de eerste sessie echt heeeel bijzonder te zijn! Daarna gaat Thijs douchen en aankleden en hebben wij nog een gesprekje met Dirkje over het verloop van de training. Dirkje was heel tevreden over de eerste dag en wij uiteraard ook! Rond 13 uur waren we terug in het huisje. Thijs was erg moe, maar kon helaas niet slapen, waarschijnlijk door alle indrukken. Niet zo gek, ik zou ook niet kunnen slapen! Gelukkig viel Thijs om 15 uur nog even in slaap, dit had hij hard nodig!

Thijs met Dirkje, Marieke en Tamara (vlnr) op het dok

De eerste kus van Thijs en Gee Gee !

Dinsdag 24 mei 2011

De tweede therapiedag! Thijs en Rens hebben goed geslapen. Thijs heeft dagelijks van 10.30 tot 12.30 uur therapie dus we kunnen ’s morgens alles op het gemak doen. Om 10 uur wandelen we dan ook op het gemak (het is hier nog steeds erg warm!) naar het CDTC. (curacao dolphin training centre). Thijs start eerst weer een half uur binnen met therapie. Hier mogen wij niet bij zijn. Daarna gaat Thijs weer naar het dok in een heel stoer wetsuit. Wij mogen Thijs dan niet storen maar kunnen alles wel heel goed volgen aan de rand van het “bassin”. Thijs heeft er weer veel zin in en schatert het uit als hij weer allerlei kunstjes mag doen met Gee Gee!! Dit is echt zo gaaf om te zien!! Thijs geniet met volle teugen! Vandaag heeft Gee Gee zelfs kusjes onder zijn voeten gegeven. Thijs heeft Gee Gee ook weer hoog laten springen, met de bal en de ringen gespeeld en zelfs liggend gesurft op een plankje! Maar het “door het water varen” (Thijs houdt Gee Gee dan helemaal zelf aan haar vinnen vast!) en het spetteren met Gee Gee lijken toch wel heel het meest favoriet bij Thijs. Thijs moet ook weer werken op het dok tussen 2 watersessies door. Hierbij wordt weer gewerkt aan de concentratie maar ook aan het kiezen tussen 2 of meerdere dingen. (b.v doe je de deur open met een sleutel of een kwast?) Na de watersessie hebben wij weer een gesprek met Dirkje. Dirkje geeft aan dat Thijs weer heel hard heeft gewerkt! (opa Kees, vandaag voor u!) Thijs heeft eerst binnen gewerkt aan de mondmotoriek. Dirkje heeft ook bekeken wat de mogelijkheden zijn voor spraak. De mondmotoriek is niet zo goed maar het begrip van Thijs is wel goed. Wellicht kan Thijs toch wel wat gaan praten door heel veel aan de mondmotoriek te werken en door te imiteren. Dit zal wel meer tijd vergen, maar ze verwachten dat het wel op gang kan komen. Ze willen morgen beginnen met gezichtsmassage om het bewustzijn en de mondmotoriek te verbeteren. Daarnaast willen ze meer aandacht gaan besteden aan het bewuster zelf kiezen. Afijn, weer genoeg input en stof tot nadenken! Rond 13 uur waren we weer terug in het huisje. Eerst wat eten en daarna ging Thijs, samen met broertje Rens, goed slapen, om 16.15 uur hebben we ze allebei maar wakker gemaakt! Om 17.30 uur hebben we nog een kennismakingsbijeenkomst met alle gezinnen en therapeuten. Het is leuk om andere gezinnen te spreken. En morgen een grote dag voor Rens, eerst mag hij mee met Thijs naar het dok en ’s middags hebben we family swim!! Spannend!

Woensdag 25 mei 2011

De 3e therapiedag alweer! De jongens hebben er zin in, want ze zijn al lekker vroeg wakker! En Thijs heeft er zoveel zin in dat hij zelf uit zijn bed is geklommen!! Dit heeft hij nog nooit gedaan, is dit nu toeval of niet?? En Rens mag vandaag mee op het dok! Om 10 uur lopen we weer naar het CDTC. Thijs weet al wat er gaat gebeuren want hij is onderweg erg enthousiast. Thijs start weer met een half uur training binnen. Opa, oma, Wim en Rens volgen ondertussen een workshop over dolfijnen om de kennis een beetje op te vijzelen. En om 11 uur is het dan zover, de broertjes gaan samen naar het dok! Alleen dat al is een prachtig gezicht!!! Rens vindt het helemaal geweldig! Hij is wonder boven wonder helemaal niet bang! Hij mag Gee Gee een kusje geven, visjes voeren, met de bal spelen, helemaal super! En als Thijs met Gee Gee in het water ligt moedigt hij ze aan!! Echt tranen in je ogen!!! Zo beeldig om de 2 jongens zo samen met Gee Gee bezig te zien! Thijs krijgt tussen 2 water sessies door de massage voor de mondmotoriek en ondergaat dit heel goed. Ook het maken van keuzes doet Thijs heel geconcentreerd en hij kijkt heel goed! Ja, onze Thijs is zo’n kanjer! En tijdens de watersessies geniet Thijs weer voor 200 procent! Thijs draait Gee Gee inmiddels zelf om op haar rug (door de vin naar zich toe te trekken) en pakt vervolgens zelf haar vinnen om zo met haar mee te varen door het water! en dan genieten!! Geweldig! Tot slot hebben wij weer een eindgesprek met Dirkje. Dirkje is super enthousiast over Thijs vandaag! Hij heeft het eerste half uur binnen heel goed gewerkt. Bij een spel waarbij Thijs moest kiezen bij b.v wat heeft een muis die gaat zwemmen nodig, een zwembroek of wanten?, maakte Thijs maar 1 foutje! Verder is Dirkje ook weer bezig geweest met het oefenen van klanken. Dit kunnen wij zelf oog gaan doen. Dirkje gaf ook aan dat Thijs en Gee Gee een hele goede klik hebben en dat de motivatie van Thijs ook heel goed is! Afijn, een hele mooie ochtend en een dikke glimlach op onze gezichten!
Snel naar het huisje om wat te eten en te slapen en dan weer terug naar het CDTC voor de family swim! Het kan niet op vandaag! Om 15.45 uur mogen Wim, Esther en Rens met Gee Gee het water in!! Rens is in het begin heeeeel even bang, maar dit is heel snel over! Kusjes geven, aaien, op de buik meevaren, visjes geven, zingen, spetteren en Gee Gee heeeel hoog laten springen(zeer imposant, 180 kg dat voor je neus her water uit springt), alles durfde Rens mee te doen! Wij zijn dus in het bezit van 2 hele stoere kanjers!! Dat blijkt maar weer :)) Tot slot mochten wij nog een voetpush doen, Gee Gee duwt ons dan hard door het water met haar snuit onder onze voet! Dit mag niet iedereen, dus helemaal gaaf! Het was een onvergetelijke ervaring, bijzonder indrukwekkend en ook heel fijn om te weten wat Thijs allemaal ervaart! Onze dikke glimlach is nu nog dikker geworden!

En tot slot willen we iedereen bedanken voor alle lieve reacties!! Het doet ons echt heel goed dat jullie allemaal zo met ons meeleven, echt super!

Thijs moet keuzes maken voor de volgende oefening met Gee Gee

Rens op het dok, mag visjes voeren als een heuse dolfijntrainer

Thijs laat Gee Gee springen

De Family swim, Gee Gee springt over Rens, Esther en Wim heen !

Donderdag 26 mei 2011

De vierde therapiedag! Bij jullie is het mooie weer misschien even weg, maar hier gaat het gewoon stug door! Wij dachten dan ook dat Thijs vanmorgen weer wat sloom was wegens de warmte, maar het tegendeel was waar! Tijdens het eerste half uur therapie binnen deed Thijs nog sneller zijn schoenen uit en t-shirt omhoog dan gisteren! Thijs weet wat er van hem verwacht wordt en pikt alles snel op volgens Dirkje. Met name nieuwe gebaren, maar ook pakt Thijs al wat klanken over! Daarna natuurlijk tijd voor de watersessies! Volgens Dirkje is Thijs vandaag nog enthousiaster dan gisteren in het water, wat eigenlijk bijna niet kan!! Geweldig!! Thijs schatert het dan ook weer uit van plezier! Dit is zo heerlijk om te zien en te horen!! Thijs heeft heel veel plezier en reageert ook enorm op Gee Gee. Dit is heel goed. Thijs is echt op haar gefocust. En we hebben echt geluk, wij kunnen alles van behoorlijk dichtbij volgen, ook opa Koos en oma Riet! Hoewel opa en oma ook wel eens even naar het aquarium gaan om dieren te kijken, voor Rens ook erg leuk, en om even af te koelen. Het aquarium bevindt zich in het CDTC. tussen de 2 watersessies door krijgt Thijs weer mondmassage op het dok. dit ging ook weer erg goed. ( sorry, wordt een beetje saai hè? 🙂 ) En daarna mocht Thijs weer racen door het water op Gee Gee, samen spetteren, ballen, Gee Gee laten springen, kusjes geven en Thijs heeft Gee Gee nu ook echt geknuffeld! Ook mocht hij op de buik van Gee Gee zitten en zo meevaren, wat een enorme bofkont hè, die Thijs!!!! In het eindgesprekje gaf Dirkje dus aan dat ze super tevreden was over Thijs, met name over het snelle oppikken van gebaren, maar ook nieuwe klanken. We kunnen hier nu direct al mee aan de slag. Dirkje gaf ook aan dat ze met een collega gesproken hebben over de eventuele mogelijkheden voor Thijs voor ” Brucker” therapie, een in Duitsland veel toegepaste therapie maar in Nederland nog vrij onbekend. Vanmiddag om 14 uur mogen we langskomen voor een proefsessie bij een Duitse therapeut. Terug naar het huisje om wat te eten en dan gaan Wim en Thijs terug naar het CDTC, terwijl Rens gaat dromen over de flamingo’s en de schildpadden die hij visjes heeft mogen voeren in het aquarium. De therapie blijkt niet helemaal te passen bij Thijs, eigenlijk is Thijs al verder in het bewegen. Deze therapie registreert en stimuleert signalen van de hersenen naar de spieren om bewegingen te stimuleren. Om 16 uur kunnen we nog even met zijn allen naar het strand, dit is ook even heerlijk genieten! Ook voor Thijs want die is altijd gek van de zee.

Lekker spetteren met Gee Gee.

Thijs en therapeut Dirkje hebben samen pret met Gee Gee.

Vrijdag 27 mei 2011

Na een goede nacht en een relaxte ochtend trekt Rens zijn “open dak slippers” aan om weer naar het CDTC te gaan. Die “open dak slippers” heb je hier keihard nodig want het voelt hier aan als tomaten plukken met lucht dicht op een warme zomerse dag!! Thijs begint weer met een half uur therapie binnen. Volgens Dirkje is Thijs echt super gefocust. Ze doen een spelletje voor de concentratie met plaatjes, die verstopt zijn onder gekleurde dopjes. Dirkje is zo tevreden, zijn concentratie is nog weer beter dan de voorgaande dagen!!! (die gekke Thijs, die doet zo zijn best!!) Esther gaat ondertussen met opa Koos naar een workshop over sensorische integratie. We zijn de enigen, helemaal top want nu kunnen we het specifiek over Thijs hebben. Een doelgerichte prikkeltoevoer kan de sensorische integratie in de hersenen en het plannen en organiseren van aangepast gedrag verbeteren. Wij richten ons met name op de mondmotoriek die bij Thijs niet goed ontwikkeld is. (Thijs stopte als baby bv ook nooit iets in zijn mond) Door prikkels toe te dienen kan de mondmotoriek verbeteren. (bv de mondmassage) Dit even kort over de workshop maar het was erg interessant. Toen snel naar buiten want Thijs was al lang bezig aan zijn watersessie! Wim heeft dit wel helemaal gevolgd. In het water deed Thijs het wederom geweldig! Hij is zo enorm enthousiast, hij klapt steeds in zijn handjes, het is 1 groot feest! Dirkje geeft wederom aan dat Thijs heel gemotiveerd is. Tussen de 2 watersessies door weer de gezichtsmassage op het dok. Hier zullen wij thuis ook verder mee moeten gaan. Thijs laat alles goed toe en vindt het zelfs wel lekker! Daarna weer het water in en spelen met Gee Gee! Gee Gee en Thijs zijn echt gek van elkaar!! Gee Gee zit zelfs in Thijs zijn nek te kriebelen als Thijs een keuze moet maken! En Thijs knuffelt Gee Gee ook zeer regelmatig, zo gaaf om te zien!! (hier krijg je energie van!) Thijs en Gee Gee zijn een super match. Tot slot nog het eindgesprek met Dirkje. Thijs heeft vandaag dus weer heeeeeel goed gewerkt. Hij heeft bijna alle klinkers al aan Dirkje laten horen! (helaas nog niet aan ons, denk dat we Dirkje en Gee Gee maar mee naar huis moeten nemen!!!) En de rest staat hierboven al beschreven. Dit was dus de laatste therapiedag van de eerste week!! We kunnen dit weekend zelf al lekker aan de slag met de klanken, maar Thijs mag ook even lekker bijkomen! Dirkje had ook nog wel 1 minder goed bericht…….: de tweede week gaat nog veel sneller dan de eerste!! Balen!! Maar wel balen met een dikke glimlach op ons gezicht! En tot slot mag ook nog wel even vermeldt worden dat Rens echt super lief is, zeurt helemaal niet dat hij ook weer het water in wil, hij kijkt gewoon heel aandachtig mee naar zijn broer en speelt regelmatig met Rowen van 14 jaar! Zijn broertje doet ook mee aan de therapie!

Thijs krijgt weer een nieuwe opdracht een Gee Gee een visje

Goed gevangen Thijs!

Het is weekend , Thijs geeft Gee Gee nog even een dikke knuffel

Zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011

Zaterdag hebben we een dagje de toerist uitgehangen. Autootje gehuurd en een rondje eiland gereden. Eerst een bezoek gebracht aan Willemstad. Heel gezellige relaxte stad en erg leuk om de befaamde pontjesbrug en de gekleurde huisjes in het echt te zien. Vervolgens doorgereden naar Westpunt en gestopt bij Shete Boka. Hier spat het zeewater op de rotsen. En na een lekkere lunch even afgekoeld op het prachtige strand van Cas Abou. Wit zand, super helder water, palmbomen…… Geen slechte plek om af te koelen! En in de zee bij Cas Abou heeft Thijs zijn klanken geoefend. Weer eens een andere lokatie:). Dit ging best goed! En tot slot een bezoek gebracht aan de AH in Willemstad. Hier valt echt je mond open; je waant je echt in Nederland met de Brabantse eierkoeken en de ontbijtkoek!! En dat zover van huis!!! Opa en oma hebben de dag doorgebracht met een bezoek aan Willemstad en… Voetbal kijken. ’s Avonds bakken opa en oma pannenkoeken voor de jongens en mogen wij samen een avondje uit naar Willemstad! Zondag doen we lekker rustig aan en gaan we lekker naar het strand vlakbij ons huisje; Mambobeach. Het is ook zo gaaf om te lezen dat Thijs zoveel fans heeft!! Geweldig!! En voor alle jonge fans die ook zo graag met Gee Gee willen zwemmen, vraag maar aan je papa en mama of ze heeeel hard gaan sparen voor een reisje Curacao. (mogen ze ons ook weer meenemen, haha!) Tot slot willen we even wijzen op de fietstocht van Stichting Nicolette aanstaande zaterdag. Jullie kunnen allemaal deelnemen aan de lange,120 km, of de korte fietstocht van ca 35 km. Geef je van te voren wel even op! Voor overige informatie verwijzen we jullie naar de site van Stichting Nicolette.

Op de rotsen bij Shete Boka

Op het bountstrandje bij Cas Abou

Willemstad by night

Maandag 30 mei 2011

Jeetje, het is alweer maandag! Lekker cliché maar wat gaat de tijd toch snel! Rens is ook helemaal in zijn nopjes want die bofkont mag vandaag weer mee op het dok. En Thijs heeft er echt enorm veel zin in! Om 10 uur maken we dus weer ons wandelingetje naar het CDTC. Thijs begint weer met een half uurtje therapie binnen en ondertussen worden wij getrakteerd op onze eerste echte tropische regenbui! Eigenlijk best lekker, net een warme douche! Daarna mag Thijs gezellig met zijn broertje Rens naar het dok. En dan eindelijk weer het water in met Gee Gee en Dirkje!! Dirkje zegt dat ze goed kan zien dat het weekend is geweest want Thijs trappelt en stuitert van enthousiasme in het water!! Thijs schatert het dan ook weer uit tijdens alle spelletje met Gee Gee! En er wordt uiteraard ook weer heel wat gekust en geknuffeld met Gee Gee! Rens mag meehelpen materialen aan te geven aan Gee Gee en visjes voeren. Tijdens de 2 watersessies in krijgt Thijs weer de gezichts- en mond massage. Dit gaat super goed en de tong uitsteken gaat steeds sneller. Daarna is het weer watertijd oftewel feest voor Thijs!! Echt heel gaaf om Thijs zo te zien genieten! En tot slot het eindgesprekje met Dirkje. Dirkje is weer erg tevreden over onze man. Thijs gaat de klanken al sneller maken (we hebben natuurlijk ook veel geoefend)! Het klanken maken kost Thijs veel energie maar hoe vaker we dit oefenen hoe beter dit zal gaan. Dirkje ziet veel mogelijkheden met de klanken en wij moeten dit dan ook in het dagelijks leven veel toe gaan passen. (bijvoorbeeld, Thijs we gaan eten, eeeeee van eten, om aan te geven dat de klanken woorden gaan vormen en geen loze kreten zijn) Thijs heeft vandaag al 2 klanken aan elkaar geplakt: ba! Nu nog de lllll…. De gebaren moeten we ook gaan toepassen zodat Thijs zich op kortere termijn beter kan gaan uiten. En tot slot heeft Thijs ook weer met plaatjes gewerkt met Dirkje voor de concentratie en het begrip. Saai maar ook dit ging weer super!!! Kortom, een heel goed begin van de tweede week! De mannen liggen nu allebei te dromen over de mooie belevenissen met Gee Gee en dan gaan we aan het einde van de middag nog even naar het strand. Dan is het daar heerlijk vertoeven!

Thijs kijkt vol bewondering hoe Gee Gee met een geweldige sprong uit het water

Dirkje en Thijs oog in oog met Gee Gee

Rens geeft een knuffel aan Gee Gee

Dinsdag 31 mei 2011

Na een goede nachtrust van de jongens (de jongens slapen hier sowieso goed), gaan we alweer voor de 7e keer naar het CDTC. Thijs start weer met een half uur therapie binnen. Ze werken weer hard aan het noemen van de klinkers. Nu in combinatie met plaatjes van b.v. Bal, vis, ijs, schep en zon. Thijs deed dit weer erg goed maar vindt de “i” en de ” ij” nog erg moeilijk. Maar hij probeert het wel! Op een gegeven moment vond Thijs het wel genoeg en maakte zelf het gebaar voor zwemmen! Gee Gee tijd! In het water had Thijs het weer geweldig naar zijn zin en werd er weer heel wat afgespeeld en geknuffeld! Op het dok kreeg Thijs weer gezicht- en mondmassage. Dit ging echt super! Thijs steekt de tong heeel goed uit, nu moet de tong nog naar boven. Thijs doet ook goed de lippen op elkaar en voert de verschillende opdrachten prima uit! Daarna weer het water in en plezier maken. Je hoort Thijs al van verre schateren! Dit is zo heerlijk om te horen! Keuzes maken deed Thijs vandaag iets minder geconcentreerd. Wellicht wat vermoeidheid, maar de focus voor Gee Gee verslapt niet!! In het water komen de klanken sneller dan binnen. Dit komt door de motivatie voor Gee Gee. Rens gedraagt zich ook weer keurig en speelt veel met zijn vriendje Rowen van 14 jaar! En tot slot weer het eindgesprek met Dirkje. Een deel is hierboven al benoemd. Zeker weer een tevreden Dirkje vandaag, dus wij ook! Wel is het duidelijk dat we best een lange weg te gaan hebben met veel oefenen van de klanken en de massage, maar hier gaan we zeker voor! Wij zijn erg blij dat Dirkje echt goede mogelijkheden ziet voor Thijs om in ieder geval losse woorden te gaan zeggen en Thijs gaat al goed vooruit! De gebarentaal moeten wij met name zelf gaan gebruiken, Thijs zal eruit pikken wat hij wil. Daarna weer terug naar het huisje, wat eten en drinken en daarna dutjestijd voor alle (3) de mannen! De dokter is vanmiddag ook nog even langs geweest, niet voor Thijs gelukkig maar voor Esther, zonneallergie (lees heeeeeeeeeel veeeeeeel jeuk!) Gelukkig heeft hij een lotion en hopelijk gaat dit werken tegen de jeuk…… (is beter voor iedereen 🙂 ) Aan het einde van de dag zijn we nog even gaan afkoelen in zee. Wat trouwens ook fijn is is het feit dat je veel ouders spreekt die ook een gehandicapt kind hebben en in hetzelfde schuitje zitten. Is gewoon wel fijn om er met elkaar over te praten. Je begrijpt elkaar zo makkelijk!

Thijs klaar, in tenue, voor de training

 

Zwaaien met Gee Gee

Woensdag 1 juni 2011

Vanmorgen zeiden we tegen Thijs dat we weer naar Dirkje gingen en toen maakte Thijs helemaal zelf het gebaar van “werken” en hij begon meteen klanken te maken! Goed he?Om 10 uur lopen we zonder opa en oma naar het CDTC want zij maken vandaag een eilandtour. Als Thijs binnen therapie heeft volgen wij een workshop over dolfijnen en dolfijntherapie. De dolfijn waarmee gewerkt wordt is een tuimelaar, dit is een zoogdier, heeft een draagtijd van 14 maanden en deze dolfijn kan 45 à 50 jaar worden. De dolfijn eet 15 tot 20 kg vis per dag. De tuimelaar heeft een zeer gevoelige sensor; zij kan bijvoorbeeld het verschil tussen een haring en een makreel zien op 100 meter afstand! De dolfijntherapie is geen magie maar het heeft bewezen dat het kinderen met een beperking enorm kan stimuleren! Door het werken met dolfijnen kan een kind 4 keer langer/beter geconcentreerd blijven. Alle kinderen die de therapie volgen zijn maar liefst dagelijks 2 uur achter elkaar heel geconcentreerd bezig. De dolfijn geeft een kind veel vertrouwen, en is in staat om zich aan het niveau van ieder kind aan te passen. Zodoende voelt een kind zich gelijkwaardig aan de dolfijn hetgeen het zelfvertrouwen weer stimuleert. En de therapie gaat er ook vanuit dat positief gedrag beloond moet worden. Dit even kort over therapie in het algemeen, nu snel terug naar Thijs! Binnen heeft Thijs een hoorspelletje gedaan met dierengeluiden, hij moest het juiste plaatje bij het geluid pakken en vervolgens een klank erbij maken. Dit ging super goed! Daarna weer het water in! Thijs is weer mega- enthousiast! Dirkje geeft zelf aan dat het wel bijzonder is dat Thijs echt iedere dag weer zo enorm enthousiast is! Er is geen dag dat Thijs minder enthousiast is….Thijs is echt een grote glimlach in het water! En wij aan de kant! Tussen de twee watersessie in volgt weer de gezichts- en mondmassage. Ik mag nu ook even het dok op omdat we deze massage thuis ook moeten gaan doen. Thijs ondergaat de massage weer met veel plezier en steekt supervlot zijn tong uit en tikt zelfs, voor het eerst, met zijn tong het stukje achter zijn voortanden aan!! Dirkje zegt ook dat het lijkt alsof alles al veel gecontroleerder gaat bij Thijs! Daarna weer watertijd en worden alle truckjes met Gee Gee weer uit de kast gehaald! Blijft geweldig om te zien! In het eindgesprek geeft Dirkje aan dat het heel goed gaat, hij maakt naast de klinkers ook al wat medeklinkers (b,m,p,d,t), waarvan de eerste 2 gecontroleerd. Ook is het belangrijk om Thijs te laten weten dat hij geen loze klanken maakt. Koppel er woorden aan vast. En Thijs gebruikte zelf het gebaar voor douchen! Afijn, wederom een heeeele goede dag vandaag met steeds weer kleine stapjes die voor ons en Thijs zo belangrijk zijn!

fantastisch hoe Gee Gee los komt uit het water

Flying high!!

Donderdag 2 juni 2011

Lieve mensen, as zaterdag fietstocht van Stichting Nicolette! Jullie kunnen je nog opgeven, zie de website voor meer info!

Jeetje, de een na laatste dag alweer! Wat erg zeg dat het er alweer bijna opzit! Maar dit vergeten we snel want Thijs reageert weer erg enthousiast als we naar het CDTC lopen. Ook Rens kijkt er alweer naar uit om zijn vriend Rowen te zien! Binnen oefent Thijs eerst weer het spel twinfit. Dit spel heeft hij vorige week ook gedaan. Toen gingen de moeilijkere vragen niet goed, vandaag wel!! En dan waren er ook nog 3 antwoorden mogelijk ipv 2. Dus bv waarmee open je de deur? Een sleutel, een mes of een kwast? De concentratie is zoveel verbetert tov vorige week, en Thijs weet ook wat er na een half uur binnen werken komt… Tussendoor worden er uiteraard weer klanken geoefend, ook weer medeklinkers. Ook de “g” van Gee Gee, deze klank ging natuurlijk nog niet goed maar Thijs blies wel op de goede manier de lucht door zij keel! Ja jongens, het gaat hier om details, maar wel belangrijke! En dan de watersessies! Thijs trappelt, schatert en knuffelt het gedurende de watersessies weer uit van plezier! Dirkje geeft nogmaals aan dat Thijs echt een uitzondering is dat hij alle dagen zo enthousiast is! Hier zijn wij uiteraard ook heel blij mee! Tussen de 2 watersessies door weer gezichts- en mondmassage op het dok! Ik mag er nog een keer naast zitten om het goed te leren voor thuis. Thijs plaatst nu zelfs 2 keer zijn tong keurig achter zijn voortanden! Helemaal top! Tijdens de massage geeft Thijs een aantal keren duidelijk aan dat hij weer het water in wil, maar hij moet even geduld hebben! En dan mag hij weer helemaal los met Gee Gee! Daarna nog weer het eindgesprek met Dirkje. Het meeste hebben jullie al gelezen, weer een positief verhaal en weer kleine stapjes vooruit! Echt een kanjer onze Thijs! Wel maakt hij sommige medeklinkers al bij Dirkje en nog niet bij ons. Dit komt oa doordat hij weet dat hij bij Dirkje hard moet werken en klanken moet maken. Als we alvast even terugblikken naar de afgelopen periode is er voor ons een hele brede basis gelegd en hebben wij het vertrouwen gekregen dat het voor Thijs mogelijk is om in de toekomst woordjes te gaan zeggen! Dit is alleen mogelijk door thuis door te gaan op de ingeslagen weg. Dit zullen we dan ook zeker gaan doen! (alleen zoeken we nog een vrijwilliger die dolfijn wil spelen!) Daarnaast heeft Thijs al vorderingen gemaakt in zijn mondmotoriek (veel beter tong uitsteken, nieuwe klanken), heeft Thijs meer zelfvertrouwen, is Thijs bewuster bezig met oefenen en is hij zelf ook veel bezig met klanken. En daarnaast zullen we de komende tijd thuis nog beter de conclusie kunnen trekken wat voor stapjes Thijs heeft gemaakt. Maar wij zijn alvast enorm blij dat de deur voor het praten wagenwijd open staat! En tot slot kunnen we nog vermelden dat de lotion voor mij helaas niet werkte, maar een ander paardenmiddel wel, eindelijk heerlijk geslapen! En sorry mensen, 4 foto’s vandaag, we konden echt niet kiezen!!

Thijs wil ook graag Dolfijn worden.....

Spektakel hoog in de lucht.

Dolle pret tijdens de spetter sessie met Gee Gee.

Surfen door het water!

Vrijdag 3 juni 2011

De laatste therapiedag……tja, wat zullen we hier nu eens over schrijven? Enorm balen dat de therapie er alweer bijna op zit! We willen Gee Gee en Dirkje meenemen! Maar keep on dreaming, om 10 uur lopen we voor de laatste keer met opa en oma (Thijs zijn trouwe fans!), richting CDTC. Ik hoef niet te vermelden dat Thijs er weer zin in heeft……hij heeft er mega-veel zin in! Binnen tijdens het eerste half uur therapie heeft Thijs weer het spel met de kaartjes gedaan, maar hij gaf steeds aan dat hij liever wilde zwemmen met Gee Gee. Maar als Dirkje aangeeft dat hij nog even moet werken is het oké en doet Thijs weer zijn best. Ze hebben ook weer veel klanken herhaald, de medeklinkers gaan ook al steeds beter en gisteravond herhaalde Thijs zelf al “ies” van Teletubbies! Dit deed hij vandaag ook weer! En toen voor de allerlaatste keer naar het dok naar Gee Gee! Dit was weer helemaal top! Thijs genoot met volle teugen en schaterde het helemaal uit van plezier! Dit is zo mooi om te zien! Wij hebben er dan ook weer enorm van genoten en dit gaat ook echt niet vervelen! En Rens blijft zijn broer ook aandachtig volgen, superlief! Tijdens de gezichts- en mondmassage op het dok geeft Thijs ook weer duidelijk aan dat hij het water in wil, alsof hij echt begrijpt dat het de laatste keer is! Alle truckjes worden nog een keer uit de kast gehaald! Het eindgesprek met Dirkje is nu ook met de assistent Marieke en de dolfijntrainster Tamara en staat in het teken van het afscheid. Dirkje geeft nogmaals aan dat Thijs zo blij en gemotiveerd is en dat ze het heerlijk vond om met Thijs te werken. De klik tussen Thijs, Gee Gee en de meiden was ook super en wij zijn het team heel dankbaar voor alles wat ze voor Thijs hebben gedaan!! Wij zullen thuis hard aan de slag gaan met de klanken en gebaren en hopen dat we Dirkje snel kunnen informeren over Thijs zijn eerste nieuwe woordje……Daarna moeten we dan echt afscheid nemen en dan kunnen we het niet allemaal droog houden………

We willen alle trouwe lezers (including our friends from overseas), die zo met ons mee hebben geleefd hartelijk bedanken voor de mooie reacties! Geweldig! Dit doet ons super goed en geeft ons nog meer energie om met Thijs hard aan de slag te gaan!

Tot slot willen we Stichting Nicolette, en dan met name Anne-Mieke, Teun en Miranda enorm bedanken voor de mogelijkheid die wij gehad hebben om deze therapie te kunnen volgen. Wij hebben gezien en ervaren dat het voor veel kinderen met een beperking en het gezin een geweldige ervaring is om dit mee te mogen maken. En we hopen dat nog veel kinderen de reis naar Curacao mogen beleven.

Onze trouwe fans Opa en Oma staan ook weer aandachtig te kijken!

Esther en Rens vol bewondering voor de verrichtingen van Thijs en Dirkje

Nog 1 keer een handje geven aan Gee Gee

En de allerlaatste kus

Namens de hele crew, tot ziens allemaal!!

224 reacties aanDagboek Thijs

 • I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost
  a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos

 • Marion Hurkmans

  Hoi Wim, Esther, Thijs en Rens,

  Hoe is het met jullie??? Heel stom maar ik ben het briefje met mailadressen kwijt…. Wij zijn erg benieuwd hoe het na Curacao met jullie is gegaan. Rowen mist Thijs en Rens erg!! Wellicht leuk om een keer iets af te spreken om bij te kletsen??!!!

  Liefs Patrick, Marion,Rowen en Tijmen

  • Esther

   Hoi Marion, Patrick, Rowen en Tijmen!!!
   Jippie, een berichtje van jullie! Helaas zijn wij ook de adressen kwijt!! Wat stom he?? En we lezen dit nu pas…… Hopelijk lezen jullie dit nog?

   Groetjes van Wim, Esther, Thijs en Rens

 • Melanie

  Hoi allemaal,

  Helaas konden we jullie niet volgen in Italië, maar ik heb net al jullie mooie verhalen gelezen. Kippenvel, en wat een mooie foto’s! Heerlijk om iedereen zo te zien genieten, en vooral Thijs natuurlijk. En wat goed dat hij al zoveel klanken kan uitspreken, wat een kanjer!

  Deze reis zullen jullie nooit meer vergeten…..

  Liefs,

  Ruud, Melanie, Robin & Mika

  Ps, en gefeliciteerd met Rens!!! 3 jaar alweer die kleine (grote) man….

 • Hallo Wim en Esther

  Wat een geweldige ervaring om deze ontwikkeling bij Thijs mee te maken. Als je de foto’s ziet en hem zo bezig ziet met de dolfijnen dan zie je het intense plezier van de kleine kerel.
  Je leest wel eens wat over de dolfijnentherapie maar met jullie verslag en de spectaculaire foto’s gaat het ook bij ons leven.
  Wij wensen, dat deze bijzondere therapie een begin is van een verdere positieve ontwikkeling van Thijs.

  Groeten Ben en Mia

 • Ben en Mia

  Hallo Esther en Wim.

  Wat een geweldige ervaring voor jullie om deze ontwikkeling bij Thijs te zien.Als je de foto’s ziet heb je gewoon de neiging om mee te lachen met die kleine kerel.
  Je leest wel eens over deze dolfijnentherapie en dan blijft het daarbij.Nu we jullie verslag gelezen hebben met de bijbehorende spectaculaire foto’s gaat het ook bij ons leven.
  Wij hopen dat deze ervaring een begin is van een verdere goede ontwikkeling van Thijs,waarbij jullie samen met Koos en Riet veel geleerd hebben om dit te begeleiden.

  Groeten Ben en Mia

 • Astrid

  Hallo familie,

  Beetje een late reactie, maar wil toch nog even een bericht achter laten.
  Wat fantastisch om alles zo mee te kunnen beleven door het lezen van jullie verhalen! En wat een knappe vent is Thijs! Wat bijzonder dat er zulke positieve ontwikkelingen zijn gekomen door het zwemmen met Gee Gee! En Rens is natuurlijk ook een knapperd. Want als ik het allemaal zo lees, is hij ook een super lief kind geweest! Ik spreek je binnenkort nog even voor wat regelzaken. Want jullie zijn inmiddels terug en verwacht dat de jetlag inmiddels wel over zal zijn…

  Groetjes,
  Astrid B
  Kdc

 • john en miriam

  Hoi Esther Wim Thijs en Rens,

  Wauw wat een super indrukwekkend verhaal zeg, ik (wij) zijn helemaal onder de indruk.
  We zijn net terug van 2 weken zuid Spanje, vandaar de late reactie.
  Wat ontzettend leuk dat Thijs het zo naar z’n zin had bij de dolfijnen, en dat hij zo veel vooruitgang heeft gemaakt, wij wisten helemaal niet dat deze therapie zo goed kon werken, echt helemaal geweldig zeg.
  Inmiddels zijn jullie weer allemaal thuis, en is het gewone leven weer begonnen, het zal voor Thijs wel even wennen zijn dat hij niet meer bij Gee Gee kan zijn.
  Vooral onze Sanne vond het verhaal ook zo leuk, zij is helemaal gek van dieren, en zou ook zo graag met dolfijnen gaan zwemmen ( in spanje waar wij waren, hebben we ze wel zien zwemmen , en geluid horen maken), maar dat is toch wat anders dan er echt mee mogen zwemmen.
  We zijn echt benieuwd hoe het nu met jullie mannetje gaat en of de vooruitgang in spraak e.d. doorgaat, het zou toch prachtig zijn als hij ook leert praten ( ook al heeft hij dan nog een lange weg te gaan).
  Goed, ik weet niet wanneer dat we weer DE Has dag hebben, volgens mij zijn wij weer eens aan de beurt, kunnen we weer eens bijkletsen.
  Ik wens jullie alvast veel plezier met jullie mannetjes en tot snel.
  Groetjes John Miriam Lisa Sanne Willems

 • John and Wendy Whittaker

  Really Amazing two weeks. Every picture there are so many smiles. I like Wim’s new hair cut!! I hope your trip home is safe and the adjustment goes well. Thanks so much for sharing your life with us, we all grow together this way. Of course you have the hard work of raising a family, but you also get to know that we are all part of your support team, and want the very best for Thijs and Rens. You are not alone, our prayers are with you and for you.

  John and Wendy.

 • Arianne

  Hoi Ester,
  wat een indrukwekkend verhaal! Heel veel plezier en succes met de oefeningen met Thijs en vooral genieten! Maar zo te lezen doen jullie dat volop 🙂
  Groetjes
  Arianne (ken je me nog, van vroeger toen ik vaak bij jullie speelde, met Miranda…)

 • Leonie de Graaf

  Hoi Thijs,
  Wat geweldig om jouw inspirerende ervaringen te lezen met Gee Gee!! We zullen eens kijken of er een Dolfijn past in het zwembad van het KDC. Jammer voor Gee Gee, maar gezellig voor ons dat je weer terug bent!
  Groetjes, De Witte Vogelaars

 • Trees Nederpelt

  De mail van Jacq en Nel gehad. Wat is dat mooi om allemaal te lezen. En wat een prachtige foto’s. Ik hoop natuurlijk met de therapie die jullie meegekregen hebben Thijs nog meer vooruit gaat. Heel veel sterkte ermee.
  Groetjes Trees Nederpelt.

 • rowen

  HEEEEEE rens
  zijn julie lekker thuis aan gekomen.
  rens: ik mis mijn kleine broer al wel ik hoop dat ik jou,thijs,esther en wim nog een keer zie
  groetjes rowen.

 • Ruud, Angelique en Jack de Ruiter

  Beste Esther en Wim, lieve Thijs en Rens.

  Bedankt voor jullie enthousiaste en duidelijke verslag. Tijdens het lezen kregen wij steeds meer zin om ook die kant op te reizen. Helaas dat is in september pas… we kunnen niet wachten! Wat een vooruitgang heeft Thijs geboekt zeg. Wij hopen dat deze lijn zich thuis ook door zet.

  Groetjes,
  Ruud, Angelique en Jack de Ruiter

 • Jacques en Deanne

  Hallo Esther, Wim, Thijs en Rens,

  We hebben genoten van jullie verhalen en foto’s. Het maakt diepe indruk hoe goed het allemaal gegaan is en wat een vorderingen Thijs gemaakt heeft. Het is vast een enorme oppepper voor jullie om thuis met allerlei oefeningen verder te gaan.
  Helaas zit het er weer op, maar dit neemt niemand jullie af.

  Groeten Jacques en Deanne

 • Roon, Carool, Lynn en Thom

  Lieve Wim, Esther, Thijs en Rens,
  Met veel plezier en aandacht hebben jullie gevolgd en
  wat super leuk om de verslagen te lezen. De foto’s
  gaven ons tranen in onze ogen, erg mooi en ontroerend.
  Helemaal super, dit nemen ze jullie niet meer af!!!
  Dikke kus van ons

 • Inge

  Hallo allemaal
  Wat een geweldige ervaring hebben jullie gehad zeg en wat zal het weer wennen zijn om terug te komen, maar wel met veel nieuwe mogelijkheden voor thijs en dat is waar jullie deze hele reis voor gemaakt hebben. Zoveel kleine stapjes die hij elke dag vooruit ging, wat een flinke sprong heeft hij dan in 2 weken gemaakt!!
  Ik vond het fantastisch om jullie hele verhaal te lezen, welkom thuis en nu lekker nagenieten.
  liefs Inge

 • Stichting Nicolette

  Lieve Esther en Wim,
  Ik heb jullie dagboek aandachtig bij gehouden.
  Wat fantastisch hoe die kanjer van een Thijs dit heeft volbracht.
  Geen woorden voor.
  En de liefde die jullie samen,hem hebben gegeven.
  Hoop dat het niet voor niets is geweest,maar de tijd zal het leren.

  Veel liefs van Lies,

 • anja van unen

  hoi Thijs, Rens, Esther en Wim en opa en oma,

  welkom weer terug in Nederland. Zo jammer dat het weer voorbij is, wel geweldig dat het zoveel effect heeft gehad op Thijs. Hij heeft ongelooflijk zijn best gedaan zo te lezen en te zien op de foto;s. En dat heeft ook resultaat gehad.
  Zo ligt er terug thuis in Ned. een hoop ‘werk’ voor jullie samen te doen.
  Inderdaad heel spijtig dat jullie Dirkje en Gee Gee niet mee konden nemen, zou een soort skype-therapie sessies een idee zijn?
  Jullie gaan zeker een abonnement nemen op Harderwijk, hoewel ik het al voor me zie dat Thijs zo het water in spurt om wat kusjes uit te delen. Zou ook geweldig zijn als ze hier in Ned. zo’n soort therapie hadden, het weer is hier natuurlijk wel een groot probleem.
  Het was erg leuk om te volgen hoe het daar met jullie ging, de foto’s waren/zijn ook geweldig.
  Ik hoop dat jullie de opgepakte draad vast kunnen houden en wens jullie er veel plezier en sterkte mee.
  Misschien komt er nog eens een vervolg, ik hoop het van harte.

  Groetjes en lfs anja
  p.s. hoop dat je zonne-allergie weer weg is.

 • corry duijvestijn

  WELKOM THUIS ALLEMAAL

  We hopen dat jullie een voorspoedige reis hebben gehad en misschien een klein dolfijntje hebben mee genomen voor in het zwembad

  TOT GAUW Groetjes Arnold en Corry

 • helmi solleveld

  wat was het leuk om jullie te volgen in deze unieke tijd.
  vanuit een regenachtig westland wensen wij jullie een welkom thuis en hopen dat ook thuis er zoveel klanken en misschien wel woorden uit thijs zijn mond komen dat jullie kunnen zeggen: stil nou eens!
  nu alle indrukken op een rijtje zetten en verder op de goede weg!
  heel veel succes!
  groeten
  helmi en bram solleveld

 • de olifantjes

  Beste familie,

  De olifanten zijn de enige die blij zijn dat het voorbij is. Wat hebben ze Thijs gemist! We hebben de kinderen nog wat foto’s laten zien. Dat vonden ze erg leuk. En tijdens het zwemmen met de groep lieten we hen aan de hand van een beschildering op de muur nog eens zien wat nou precies een dolfijn is. Zo zwommen zij ook een beetje met dolfijnen. Maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met de geweldige ervaringen die jullie hebben gehad. Wat een mooie verhalen en geweldige foto’s!!! Dit zullen jullie niet snel meer vergeten.

  Veel liefs van de olifantjes

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  En dan zit het er op….Maar wat hebben jullie
  een mooie tijd gehad! En Es, bedankt voor het bijhouden
  van het dagboek, zo blij en enthousiast, hierdoor konden we het elke dag
  een beetje mee beleven!
  Goede reis terug en tot snel! Liefs! <3

 • Dear Family

  That gives us joy to see the great progress that our great Thijs is having during this therapy.
  Every effort has its reward, Wim and Esther you have given to this exemplary son all the best of you, and have been a parent instance and admire. Thank you very much for sharing with us this experience, We always know they have a family that admires and appreciates.

  This is only a first step, there are still many more to conquer. Our best wishes and our love forever.

  His friends in Guatemala,

  Guillermo, Leslie, Guillermo Jr., and Leslie María

 • Dear Family
  That gives us joy to see the great progress that our great Thijs is having during this therapy.
  Every effort has its reward, Wim and Esther you have given to this exemplary son all the best of you, and have been a parent instance and admire. Thank you very much for sharing with us this experience, We always know they have a family that admires and appreciates.

  This is only a first step, there are still many more to conquer. Our best wishes and our love forever.

  His friends in Guatemala,

  Guillermo, Leslie,Guillermo Jr, and Leslie Maria.

 • Dear Family
  Wim, Esther, Thijs, and Rens

  That gives us joy to see the great progress that our great Thijs is having during this therapy.

  Every effort has its reward, Wim and Esther you have given to this exemplary son all the best of you, and have been a parent instance and admire. Thank you very much for sharing with us this experience, We always know they have a family that admires and appreciates.

  This is only a first step, there are still many more to conquer. Our best wishes and our love forever.

  His friends in Guatemala,

  Guillermo, Leslie,Guillermo Jr., and Leslie María.

 • Wim Groostcholten

  Dear Family:
  Hi Esther,Wim, Thijs and Rens,
  That excitement gives us to see these pictures as emotive Thijs, we’re delighted to see the progress of this therapy. Everything takes effort and dedication Wim and Esther and indeed you have been the best guides, these children are so wonderful. We take pride in seeing this progress, and thanks for sharing with us, know that in Guatemala have another family that appreciates and respects them.
  Our appreciation and admiration for each one of you.

  Guillermo, Leslie, Guillermo Jr. and Leslie María.

 • Stichting Nicolette

  Lieve allemaal,

  Zelf net terug van een week Istanbul, hebben we heel erg genoten van jullie leuke, maar ook ontroerende verhalen. Wij zijn er beiden door geëmotioneerd. Wat fijn dat het zo goed gaat met Thijs en hij zulke enorme vorderingen maakt.
  Geniet nog van de komende dagen.
  Tot ziens en liefs van Willem en Marja.

 • Riet de Bakker

  Hallo familie,
  Zojuist thuis van mijn familie bezoek heb ik met bewondering genoten van de ontroerende verhalen over Thijs en zijn Gee Gee.
  Wat een voorrecht dat jullie dit met hem mogen beleven en zien dat hij zich zo ontwikkelt.
  Hartelijke groetjes

  Riet

 • Tessa

  Ik heb nog wel een vader in de aanbieding die heel goed paardje kon spelen met Thijs en Rens. Een dolfijn spelen zal hem misschien ook wel lukken;)! Super dat het zo goed is gegaan met Thijs en de trainingen! Goede vlucht naar huis!

  Groetjes,

  Tessa

 • corry duijvestijn

  ha Thijs
  wij vinden dat je leuke fotoos heb kom je gauw weer bij ons zwemmen
  dag oma opa mike en sanne

 • mart en mirella

  Lieve buurtjes (en opa en oma)!

  Wat is de tijd omgevlogen! Morgen jullie laatste dagje alweer!
  Maar zo gaaf en ontroerend om te lezen dat Thijs zo goed reageert op de therapie.
  We hebben Dolfinarium Harderwijk al benaderd of we een dolfijn kunnen leasen voor in de vijver maar helaas…;-)
  Geniet er nog even lekker van met zijn allen en tot zondag!!

  Veel liefs

  Mart en Mirella

 • mart cock maurice angelique raymond

  Hallo allemaal

  Jammer voor jullie en zeker voor Thijs dat de 2 weken lweer voorbij zijn.
  Wij gaan al jullie leuke verhalen zeker missen. Maar jullie gaan weer naar huis met een “rugzak” vol ervaringen en mooie herinneringen waar jullie weer mee verder kunnen.
  Fantastisch op de eerste plaats voor Thijs maar ook voor jullie en Rens.
  Goede reis terug en een fijne thuiskomst.
  Mart, Cock en de boys.

 • Leonneke moeder van Kevin van het KDC

  Hallo Allemaal,

  Wat leuk om jullie belevenissen allemaal te lezen. Ik herken de locaties waar jullie geweest zijn goed, omdat we er van de zomer natuurlijk ook geweest zijn.
  Leuk om te horen dat de therapie voor Thijs zo goed werkt en dat hij er ook zo’n lol in heeft. Zet me toch ook weer aan het denken om over een tijdje ook deze therapie met Kevin te gaan doen. Als jullie terug zijn wil ik ook graag wat meer horen over de massage van de mond en het oefenen van de mondmotoriek, want dan kan ik dit ook bij Kevin gaan uit proberen.
  Voor jullie zit het er helaas bijna op, dus ik wens jullie een hele goeie terugreis en ja in Nederland zal je wel een beetje last hebben van de tijdsverandering, maar kan je in ieder geval terug denken aan geslaagde therapie /vakantie.

  Groetjes Leonneke (moeder van Kevin van Laaren van het KDC)

 • paula slagboom

  lieve familie,

  ik heb heerlijk mee genoten van jullie verblijf daar en jullie bijzondere belevenissen. Prachtig weergegeven door jou Ester!
  en nog mooier!……. uitgevoerd door Tijs. Super!
  al gauw vangt weer de thuisreis aan.
  Ik wens jullie een voorspoedige terugreis!
  We zien elkaar weer bij Oma Riet en Opa Koos.
  groetjes van Paula

 • Judith van Halem

  Hoi Esther,Wim, Thijs en Rens,

  Begrijp dat jullie niet konden kiezen, wat een prachtige foto’s weer, je ziet Thijs echt genieten, geweldig !
  Veel plezier nog op de laatste dag en alvast goede terugreis !

  Groetjes, Judith

 • Opa Kees en Oma Ria

  Hallo lieve allemaal
  O , wat jammer dat dit alweer de laatste dag is . Maar stiekem vinden opa en oma het wel weer leuk om jullie te zien hoor .Het zal wel afkicken worden voor jou Thijs als je weer thuis bent . Maar het is toch ook weer leuk om de juffies en kinderen van school weer te zien he !Maak er met z’n allen noch een waardevolle dag van . En Thijs jij doet nog een keer stinkkend goed je best he! Alvast een goede reis gewenst en tot zondag .Thijs en Rens een dikke knuffel .
  Liefs van (o)pa en (o)ma xxx

 • Milou en Mats

  Lieve allemaal,

  We zullen jullie mooie verhalen missen volgende week!
  Thijs, wat fijn dat je zo vooruit gegaan bent.
  Nog heel veel plezier de komende dagen!

  :)Tot gauw!
  Dikke knuffel
  John, Monique, Anouk en Milou en een pootje van Mats

 • arlette

  Hoi hoi,

  Wat een mooie foto’s weer! Ontzettend veel plezier gewenst de laatste twee dagen!!!!
  Grote knuffel,
  Liefs Arlet

 • Viggo & Owen

  Hi Thijs,

  Je mag onze dolfijn wel lenen voor je oefeningen. Hij kan alleen niet zo hoog springen als Gee Gee!.

  We vinden het wel heel stoer wat je doet en zijn ontzettend trots op je. Viggo vertelt ook aan zijn juffies dat je met dolfijnen aan het zwemmen bent.

  Een hele dikke knuffel voor jou, Rens, je mama en papa.

  Viggo & Owen

 • Laura en Kyona

  Ha Thijs,

  Je mag op de laatste ‘werkdag’ met Gee Gee toch zeker wel giga-veel knuffelen met haar en haar alle sprongen laten doen die jij wil?
  Heel veel succes voor deze laatste dag, geniet er nog maar eens extra van! (kan dat, nog meer genieten?)
  Zondag kom ik jullie ophalen hoor! (Laura) Zij kan er nu al bijna niet van slapen!

  Dikke knuffels,
  Laura en Kyona
  Rob en Miranda

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  Ik meld me aan als vrijwilliger, ik doe het denk best goed als dolfijn…;)
  Veel plezier nog vandaag, wordt vast nog even dol fijn!!

 • Hallo Wim &Esther Thijs en Rens,
  Wat bijzonder dat jullie dit mee mogen maken,Wat een beleving met een dolfijn voor Thijs en ook voor Rens ,Maar ook voor jullie om thuis er mee verder tekunnen gaan.
  Geniet er nog van want de dagen kan je nu tellen .Koos en Riet veel plezier met elkaar ,en een goede reis weer naar huis.
  Wij hebben alles gevolgd ,Geweldig.
  Groetjes uit Maasdijk van de Fam G de Jong.

 • Bianca Persoon

  Ha Wim, Esther, Thijs & Rens
  Vandaag begreep ik van Ron & Anneke dat jullie in Curacao zitten! Wat ontzettend bijzonder om dit mooie dagboek te kunnen lezen met daarin jullie ervaringen en prachtige foto’s! Ik hoop dat Thijs goede sprongen maakt in z’n ontwikkeling en jullie met heel veel plezier en mooie herinneringen straks op deze bijzondere reis kunnen terugkijken. Heel veel plezier nog de komende dagen! Geniet er nog even van!
  groeten Stephan & Bianca Persoon

 • Erik, Marian en Denise

  hoi allemaal,
  Wat is het heerlijk om jullie verhalen te lezen en de mooie foto’s te mogen bewonderen! Zo gaaf dat Thijs het zo goed doet.
  Neem het er nog lekker van de laatste dagen, hebben jullie dik verdiend!
  Groetjes Erik, Marian en Denise

 • Lidy

  Hallo allemaal,

  Wat geweldig om jullie verhalen te lezen en dat het allemaal zo goed gaat. Geniet nog even van jullie dagen en nog heel veel succes en plezier.

  Groetjes,

  De Valkies

 • Remko, Sylvia & Thijs

  Hoi Wim, Esther, Thijs & Rens,

  Geweldig dat het zo goed gaat met Thijs. Echt heel bijzonder om het dagboek te lezen en de foto’s te zien. Geniet er nog lekker van!
  Thijs nog heel veel plezier en Rens krijgt de groetjes van Thijs.

  Groetjes
  Remko, Sylvia & Thijs

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  🙂 !!!!!!!!!!!!!!!!

 • Cisca

  Geweldig om jullie dagboek te lezen. Fijn dat Thijs het zo goed doet.

  Groetjes

  Jorrit en Cisca

 • Fam. Hurkmans

  Lieve Thijs!!

  Wat ben je een knappert dat je steeds meer klanken maakt. Wij hebben het voorrecht om het ook te horen. Geweldig om jouw gezichtje elke dag hier te zien want het straalt!!!

  Lieve Rens!!!

  Wat ben jij een dappere broer. Zeker als wij jouw met Gee Gee bezig zien. Rowen heeft er een maatje bij!!!

  Liefs, Patrick, Marion, Rowen(voor de meelezers: Rowen is 14!!!) en Tijmen

 • Jan en Wilma

  Goedemorgen allemaal.
  Wat werken jullie hard met z’n allen. Geweldig om te lezen hoe Thijs zich steeds meer kan uiten. Oefening baart kunst is in jullie geval zeker van toepassing.
  Hopenlijk brengen deze twee weken jullie veel succes in de toekomst.
  Lieve groetjes, Jan en Wilma

 • Bianca van Vliet

  Wat bijzonder en ontroerend! Heerlijk om jullie dagelijks aan de hand van de verslagen en foto’s van top kwaliteit 😉 op de voet te kunnen volgen. Erg bijzonder dat dolfijntherapie er voor zorgt dat Thijs in relatief korte tijd belangrijke stappen qua mondmotoriek en communicatie kan maken. Veel succes & plezier nog de laatste dagen! Groetjes, Roy & Bianca

 • Sjoerd, Gerda, Denice, Nick en Diesel

  Haa buurtjes,
  Wat onwijs gaaf om te lezen dat Thijs het zo goed doet.
  Wij hadden natuurlijk ook niet anders verwacht!
  Wens Thijs nog even veel succes van ons & aan jullie allemaal, geniet nog van de laatste dagen en van Gee Gee.

  XX Sjoerd, Gerda, Denice, Nick en een pootje van Diesel! 🙂

 • Arlette

  Lieve allemaal,

  Wat een mooie start van jullie 2e week! De foto’s zien er weer geweldig uit en ook het oefenen met de klanken klinkt veelbelovend! Ga zo door Thijs!
  En Esther, wat een pech weer! Ik hoop voor je dat je echt een super lotion hebt en dat de jeuk heeeeel snel weg gaat!

  Heel veel groetjes vanuit een eveneens zonnig westland!
  xxx Arlet & ouders

 • luc!, roel en kirsten

  Hoi Rens,
  Begrijpen we goed dat papa zich volledig aan het tempo van het eiland aanpast? je mag hem nat gooien met water als ie weer eens ligt te dutten.
  o ja en neem samen met je broer nog een ijsje. Die krijg je nog van Roel zijn feestje. Doe er ook maar eentje voor opa, oma en mama. Geef papa maar een kopje sterke koffie.
  doei luc, roel en kirsten

 • Nico, Anita, Richelle en Joost

  Wim en Esther,we vinden het geweldig om jullie zo via deze site te volgen!
  We lezen elke dag met veel plezier de leuke stukjes over de vorderingen van Thijs.
  En het gaat echt geweldig goed,super zeg!!
  Veel plezier nog de komende dagen
  groetjes uit de Beemster

 • Ron Karsters

  Hola,

  Geweldig om mijn kleine vriend zo vrolijk te zien !!
  Geniet er van.

  Groetjes Ron

 • Rosemary

  Hi,
  Wat een geweldige verhalen en mooie foto’s!! Wat zou ik graag even om het hoekje willen kijken hoe deze kanjer het doet!!!!!!!!
  Geniet ervan en tot snel!!!
  Liefs Rose

 • Vincent, Fleur en Sjors

  Wat ontzettend gaaf om jullie positieve ervaringen te lezen! Super dat het zo goed gaat met Thijs en met jullie want jullie vermaken je ook wel volgens mij!

  Heel veel plezier nog komende dagen!

  Saludos de Miami!

 • Auke Ferwerda

  Beste Thijs,

  Vol bewondering en ontroering lees ik hoe je elke dag weer spannende avonturen met Gee Gee beleeft. Wat doe je het goed! Superknap van je. Wat zullen papa, mama en je broertje trots op je zijn. Volgens mij hebben jullie het met elkaar helemaal naar je zin op deze bijzondere vakantie. Geniet van je nieuwe dolfijnvriendinnen en maak veel lol. Wens je iedereen deze laatste dagen nog veel plezier?

  Enjoy!

  Auke

 • Ymie van Noort

  Bon dia Thijs en familie,
  Helaas is dit mijn laatste bijdrage aan je dagboek. We gaan zo varen met de boot en komen pas zaterdag laat terug. Dan zijn jullie al onderweg naar Hato of hangen ergens hoog boven de oceaan. Ik vond het geweldig om er in te mogen schrijven en heb ontzettend genoten van al jullie ontroerende avonturen op “mijn” eiland.
  Wat jammer dat je last van zonnealergie hebt Esther. Dat kan heel vervelend zijn
  Thijs, je bent een wondertje! Ik denk dat je Gee Gee, en Gee Gee jou, best gaat missen. Maar er zijn meer kindjes die haar hard nodig hebben. En Rens, jij bent het liefste broertje wat je je kunt wensen, toch?!!! Esther en Wim, wat zijn jullie heerlijk trotse ouders! Jullie moeten nog heel veel oefenen en geduld hebben en dat zonder GeeGee. Het zal niet altijd meevallen maar ik ken jullie, dat komt wel goed. Houdt de Curaçaose zon nog lang in je hart en die glimlach op jullie gezicht. Die zal er voorlopig zo wie zo niet af te poetsen zijn, denk ik. Dirkje en al die anderen die dit mogelijk hebben gemaakt, hartstikke bedankt. En Gee Gee, je bent een geweldig dier.Zorg goed voor Noa, dan wordt ze misschien ooit ook zo goed en lief als haar moeder.
  Ik wens jullie een goede vlucht, wel thuis en tot ziens. Groetjes, ook van Rob , Ymie.

 • Karen Marie

  Hello All,

  We can’t read dutch but we can read the love and joy on Thijs and Rens face! Not to mention the dolphins! 🙂 We are rooting for you all and praying! We see miracles everyday and believe we are witnessing one right now just by looking at the pictures!
  Go Thijs Go! Love the USA Bible Ladies!

 • Anneke van Exel

  Hallo allemaal,

  Wat fijn dat het allemaal zo goed blijft gaan en dat jullie zo genieten. De foto’s spreken boekdelen. Wat zijn die mooi zeg! Geniet nog maar met volle teugen deze week.
  Esther, ik hoop dat de lotion snel gaat werken. Jeuk is heel vervelend. Sterkte!

  Groetjes,
  Anneke

 • Marleen van der Torre

  Erg indrukwekkend om te lezen! Nog veel (leer) plezier gewenst en geniet van deze bijzondere dagen!!!

  Groetjes,
  Marleen

 • aad en bep van veldhoven

  Wim, Esther, Thijs en Rens,

  Wat mooi is jullie site, zodat we alles mee kunnen maken.
  Wij hopen dat Thijs zich goed voelt en misschien iets van kan leren.
  Hopen dat julie een goede reis terug hebben.

  Groetjes van Aad en Bep.

 • Marijke Janssen

  Hallo lieve mensen.
  Geweldig jullie reis. Je ziet Thijs genieten! En genieten Koos en Riet ook? Het is wel erg warm he?
  Nog veel goeds voor jullie allemaal.
  Groeten, Marijke Janssen

 • Bauke van Lenteren

  Lieve Wim, Esther, Thijs en Rens,

  Wat een mooie verhalen!
  Thijs en Rens doen het echt geweldig!
  Echt heel bijzonder om te lezen hoe de dolfijnentherapie in zijn werk gaat en hoe goed het gaat!

  Geniet er nog met volle teugen van!

  Groetjes Evert, Bauke en Henk

  PS Wim nog een POS check gedaan in de AH 😉

 • Carla Langstraat

  Haaaaa Thijs!!
  Word echt zo super blij van jullie verhalen!! Echt prachtig!! Geniet en doe de groetjes aan je ouders en broertje!! Geniet er allemaal nog maar lekker even van!!
  Lieve groetjes van Paul&Carla

 • stichting nicolette

  Hallo,
  Fijn dat het allemaal zo goed gaat daar, voor ons ook leuk om te lezen!
  Nog een paar dagen en dan zit het er voor jullie al weer op, Geniet er nog van en allemaal groetjes!
  Miranda

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  Die Thijs!! Wat zal hij Gee Gee missen straks…
  En Rens, die zo goed helpt met visjes geven!!
  Geniet nog maar even flink!

 • Silvia v.d. Voort

  Hoi Thijs,Rens, Wim en Esther en opa en oma wat hebben jullie het naar het zin daar bij de dolfijnen. En wat doe jij je stinkende best.Geniet er nog maar lekker van. ook ben ik weer benieuwd morgenochtend naar jullie nieuwe verhalen. Groetjes Silvia

 • Yvonne Monster

  Hallo Esther, Win, Rens en natuurlijk Thijs!

  Wat fantastisch om jullie ontroerende belevenissen te mogen lezen! Het lijkt mij heel bijzonder om mee te mogen maken en wat dit zal doen voor/met Thijs. Zo te lezen zijn er al een hoop vorderingen en dat voor Thijs die best wat herhaling nodig heeft om te kunnen leren 🙂
  Ik wens jullie nog een paar hele fijne dagen toe! En als Thijs eenmaal weer bij ons centrum is kunnen wij allemaal zien en horen wat dit voor hem betekend heeft. Geweldig!

  Lieve groetjes,
  Yvonne (kdc)

 • Kitty van der Lingen

  Hoi allemaal,
  Leuk om te lezen en dat het allemaal zo super goed gaat met Thijs!! Veel plezier nog.
  Groetjes, Kitty

 • Ymie van Noort

  Bon dia Thijs en familie,
  Super Thijs! Nog één letter en dan heb je het eerste nieuwe woordje onder de knie man. Dat zou geweldig zijn.
  Rens , wat een mazzel dat je weer mee mocht! Gee Gee heeft wel veel honger, vind je ook niet? Of zou ze denken dat visjes snoepjes zijn. Ik keek nog eens naar de foto’s en zag wat de passaatwind deed met je haartjes, daar op Shète Boka. Wij noemden dat een divi-divi-kapsel. Genoemd naar die malle bomen die helemaal één kant uitgroeien door de wind. Gek hè!
  Tja, en regen is daar ook iets anders dan hier in ons kikkerlandje: lekker lauw en vaak héél veel tegelijk. Net of iemand ergens de douchekraan vol open draait. Weer een nieuwe ervaring dus.
  Groetjes, Rob en Ymie.

 • helmi solleveld

  we wensen jullie nog hele fijne dagen toe met elkaar.
  wat zal het straks moeilijk zijn om het mooie weer en de dolfijnen te moeten missen.
  maar even niet aan denken.
  heerlijk om jullie verslag te kunnen volgen en wat een geweldige foto’s
  veel plezier!!!
  bram en helmi solleveld

 • corry duijvestijn

  Ha Wim en Esther , Thijs ,Rens Koos en Riet

  We hopen dat jullie nog een heerlijke week krijgen met nog meer succes, wat een leuke reacties krijgen jullie he , fijn dat alles zo goed gaat. Nu Riet je bent vanavond gepromoveerd naar de ik denk C je stond boven aan de lijst het was erg gezellig bij NO- SMOOK

  Groetjes Corry

 • Leonie de Bruijn

  Ha Esther en Wim, Thijs en Rens,
  Ik kreeg een mail van Inge dat ik over jullie avontuur in Curacao kon lezen. Fantastisch zeg! Fijn dat het allemaal zo enorm goed gaat. En heerlijk dat het voor iedereen ook zo genieten is.
  Jullie hebben 2 prachtige mannetjes!
  Veel succes en plezier nog komende week.
  Liefs, Leonie

 • Arjan en Leontine

  Hoi Thijs,

  Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt tussen de dolfijnen en wat doe je je best! Papa en mama, wij begrijpen best dat jullie supertrots zijn op Thijs en jullie andere kanjer Rens.

  Geniet van jullie tweede week!

  Groetjes Arjan, Leontine, Lars, Noortje en Jet

 • jan en joke v veldhoven

  hallo allemaal wat leuk om jullie dagboek te lezen!
  heel veel plezier nog en geniet ervan, groetjes aan riet en koos.
  Jan en Joke v veldhoven

 • mart en mirella

  Hee lieve buurtjes (en opa en oma uiteraard)

  Nou dat klinkt helemaal top allemaal en de fotoos liegen er ook niet om! Súper!
  En neem Gee Gee gerust mee naar huis hoor, ze mag best in de vijver!! 😉
  Wij zijn ook dolfijnenfan dus geen probleem!
  Geniet lekker van jullie 2e weekje en we hopen dat Thijs lekker zo doorgaat!

  Veel liefs,

  Mart en Mirel xxxxxx

 • Jeannette van der Kaaij

  Hoi Esther en Wim,
  Wat geweldig om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien. Ik ben echt ontzettend blij voor jullie dat Thijs zo goed reageert op de therapie. Het zijn bijzondere momenten, die jullie nog lang zullen bijblijven. Ik hoop dat deze 2e week minstens zo goed uitpakt als de eerste. Heel veel succes en plezier met z’n viertjes nog in Curacao.
  Groetjes, Jeannette

 • anja van unen

  Hoi Thijs, Rens, Esther en Wim en opa en oma,

  Leuk om te lezen en zien op die gave foto’s, dat alles zo goed gaat en dat iedereen zich vermaakt en plezier heeft, maar vooral dat Thijs zoveel en zo goed alles oppikt.
  Het is bijzonder om alles zo bij te kunnen houden en mee te maken op afstand en al die reacties van meelevende mensen te zien.
  Geniet van de komende week en ik ben erg benieuwd naar alle volgende verhalen en foto’s die gaan komen.
  Vooral veel ‘leer’plezier en succes deze week.

  lfs anja

 • MART EN COCK

  Hallo allemaal

  Na een lekker ontspannen weekend voor jullie weer een nieuwe week met nieuwe ervaringen en mooie momenten.
  Thijs heel veel succes tijdens de therapie, lekker genieten het gaat je zeker weer lukken.
  Groetjes aan iedereen van ons.

 • Corina Ruigrok

  Hallo allemaal, hier een klein berichtje van de ouders van Esmee .

  Echt onwijs leuk om te lezen dat jullie van alles
  aan het genieten zijn, en dat het met Thijs goed gaat en hij veel leert.
  Heeft Rens het ook naar zijn zin? We hebben tegen Esmee gezegt dat
  Rens heel ver weg is op vakantie met het vliegtuig. Wij wensen jullie
  nog ontzettend veel plezier toe en geniet ervan!
  Groetjes van Paul en Corina en een dikke kusss voor Thijs en Rens van Esmee Ruigrok

 • Ymie van Noort

  Bon dia Thijs en familie,
  Wat fijn dat jullie genoten hebben van een ontspannen weekend. Stiekem was ik best jaloers. En wat zullen jullie straks veel te bespreken hebben met Rob want het Curaçao van nu is niet te vergelijken met het eiland van 25 jaar geleden. Véél toeristischer geworden! En dan nu op naar de tweede week therapie. Zet em op ,Thijs!
  Groetjes, Rob en Ymie.

 • Inge

  Hoi allemaal
  Wat ontzettend leuk om te lezen dat Thijs het zo enorm naar z’n zin heeft met de dolfijnen en dat hij het allemaal zo goed oppikt en er zo’n plezier aan beleeft.
  Ook leuk om te lezen dat hij nu al wat vooruitgang maakt in klanken maken, dat geeft voor jullie ook echt hoop op verdere vooruitgang.
  Fijn dat jullie er allemaal zo’n plezier aan beleven en ook Rens het helemaal leuk vindt. Ik wens jullie nog een enorme leuke en leerzame 2de week toe met wie weet wat voor nieuwe ontwikkelingen.

  Lieve groeten Inge

 • Marjolein Verbraeken

  Hallo Thijs, Rens, Esther en Wim,
  Wat leuk om jullie te volgen en wat gaat het goed, het lijkt me helemaal fantastisch voor jullie om Thijs zo bezig te zien. Heel veel plezier de tweede week!
  Groetjes,
  Marjolein

 • Gisela, Ben en Sam Limberg

  Hallo Esther en Wim,

  Geweldig om te lezen hoe alles er aan toe gaat. Thijs is een topper hoor en zijn broertje natuurlijk ook. Leuke foto’s zeg. Heel veel succes en plezier en we kijken uit naar het volgende ronde van verhaaltjes en foto’s.

  Veel liefs,

  Je nicht Giséla en Ben en Sam Limberg

 • Corry v.d.Arend Grootscholten

  Hallo Fam.Grootscholten,
  Net dagboek Thijs gelezen.
  Fantastisch dat er de eerst week al zo goed resultaat is geboekt.
  Ik wordt er gewoon emotioneel van.
  Hopelijk wordt de tweede week ook zo goed ervaren,het is jullie allemaal gegund.
  Lieve groeten,ook voor Opa Koos en Oma Riet en nog een succesvolle week.
  Nico en Corry v.d.Arend

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  Morgen weer aan de slag voor de tweede therapie week! Thijs heeft even 2 dagen vrij gehad, en mag er morgen weer tegenaan!! Wij hopen dat de tweede week net zo succesvol mag worden als de eerst week!! Wij gaan jullie weer volgen. Geniet van deze bijzondere therapie die Thijs mag volgen, en vraag alles maar!!!
  Heel veel liefs, ook namens het bestuur van Stichting Nicolette. Anne-Mieke

 • nanny ( inval kdc)

  hoi lieve thijs en fam.
  tranen in mijn ogen. wat lief en interessant zeg!
  En zo herkenbaar. Nog een volgende heerlijke week.
  Lekker genieten allemaal.

 • Ben & Trudie

  geweldig om al die positieve verhalen te lezen, heel veel succes nog komende week.
  gr ben & trudie

 • Judith van Halem

  Hoi Esther, Wim, Thijs en Rens,

  Heel veel succes met de therapie in de 2e week ! Geniet ervan, dit is zo bijzonder ! Geweldig knap dat Thijs alles zo goed doet en zo geconcentreerd bezig is, super!

  Groetjes, Judith

 • Lynn

  Hoi lieve Thijs,
  We lezen dat je onwijs goed je best doet!!!!
  En is Gee Gee echt zo lief?
  Ik zie op de foto dat Gee Gee steeds je een kusje geeft.

  Ik blijft je dagboek lezen hoor
  Dikke knufel van lynn

 • Astrid en Alexander Spuijbroek

  Op naar nog zo’n superweek! Thijs zet hem op. Knuffel maar lekker met Gee Gee.

  Groetjes van Astrid, Alexander, Thom en Jet.

 • Esther vd Ende

  Hai Thijs, Rens, Es en Wim,
  Wat super om te lezen dat waar jullie zo lang naar uitgekeken hebben, nu echt gebeurd. Ik kan me voorstellen dat je jezelf af en toe ff in je arm moet knijpen met al die fantastische ‘smile’-momenten. Geniet er van met volle teugen!
  Gr. William, Esther, Nikki & Daniek.

 • Anouk Zuijderwijk

  Hi, Thijs!
  Morgen weer lekker met Gee Gee zwemmen! Heb je een fijn weekend gehad? Vast wel!
  Nog veel plezier!
  Dikke Knuffel Anouk

 • Mariëlle en Marcel van Koppen

  Beste Esther, Wim, Thijs en Rens,

  Erg leuk om jullie dagboek te lezen en indrukwekkend hoe Thijs op Gee Gee reageert. Wij wensen jullie nog een hele goede 2e week. We blijven het dagboek volgen!

  Veel succes en ook genieten met elkaar,

  Groet, Mariëlle, Marcel en kinderen.

 • Anita Scholtes

  Hoi Esther, Wim en stoere mannen,

  Via via (zo gaat dat) bericht gekregen dat we jullie verhaal kunnen volgen.
  Echt super om te lezen dat Thijs het zo goed doet! Heel bijzonder.
  Nog heel veel plezier; geniet er van!

  Groetjes Richard, Anita, Mathijs en Olav

 • Rinco en Karin Happée

  Beste Thijs, Rens, Esther en Wim,

  Wat onwijs gaaf om Thijs (en ook Rens) zo stoer te zien zwemmen met Gee Gee!! Super mooie foto´s. We kunnen ons helemaal voorstellen dat jullie unieke belevenissen met z´n viertjes opdoen. Geniet ervan!! En goed om ook te lezen dat de therapie bij Thijs effectief is. Tante Miranda kwam – samen met Laura en Kyona – afgelopen zaterdag op het verjaardagsfeestje van Leonie en was supertrots op de prestaties van haar grote neef!!
  Jullie nog onwijs bedankt voor de prachtige verjaardagskaart voor Leonie! Dat je daar nog aan gedacht hebt met al die drukte aan je hoofd! Geniet nog van jullie tweede week en we liepen wat achter, maar vanaf nu houden we het dagboek goed in de gaten!!
  Hartelijke groeten van Leonie, Thomas, Rinco en Karin

 • Miranda en Rob

  Hallo Thijs en Rens, Wim en Esther

  wat jammer dat het weekend is ;-). Nu moeten we tot dinsdag wachten op nieuwe verhalen en foto’s! haha. Dat is even afzien hoor. Wij hopen dat jullie nu ook nog wat van Curacao zelf zien want dat is ook wel leuk natuurlijk. Geniet er weer van, maar dat lukt wel zo te lezen.

  groetjes Miranda, Rob, Laura en Kyona

 • Sjen en Aad Knijnenburg

  Hallo Esther en Wim,

  Wat geweldig om Thijs zijn verhalen te lezen. Echt schitterend.
  Heel veel plezier en succes daar en geniet ervan.

  Groetjes,

  Tante Sjen en Ome Aad Knijnenburg.

 • Astrid

  Hallo Thijs en familie,

  Wat een prachtige foto’s en wat onwijs goed wat Thijs allemaal doet met de dolfijnen!
  Erg leuk om te lezen, ik begrijp heel goed dat jullie heel trots zijn op Thijs!

  Groetjes, astrid (kuikens, Witte Vogel0

 • Corry en Fred

  Hoi Thijs, Rens en papa en mama,

  Wat een mooie stoere foto’s. We zien dat Thijs erg geniet (en Rens ook), fijn dat de therapie daar al stapjes vooruit laat zien. Positief dat er stapjes vooruit gezet kunnen worden en dat je thuis ook door kunt gaan hiermee. Mooi om te zien hoe mens en dier elkaar kunnen stimuleren en samen één zijn. Nog een paar mooie dagen en veilig terugkomen. Groetjes, Corry en Fred van Noort

 • paula slagboom

  het dagelijkse verslag van Tijs, maar ook hoe jullie zelf het beleven, wordt door mij met interesse en ook met ontroering gevolgd.
  Het is een super belevenis voor jullie allemaal.
  Ik wens jullie een mooie zondag en een even succesvolle tweede week.
  hartelijke groet, speciaal voor oma en opa!
  Paula

 • Diana van Duin

  Beste Wim, Esther, Thijs en Rens,

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat met Thijs en dat je echt duidelijke vooruitgang ziet. Geweldig hoe hij het doet. Wat zullen jullie trots op hem zijn. Ongelooflijk wat een dolfijn kan betekenen voor een mens (en omgekeerd). Jullie verwoorden het prachtig in het dagboek. En de foto’s spreken boekdelen. Ik ben diep onder de indruk. Nog een hele fijne week toegewenst met z’n allen.

  Groetjes,
  Diana

 • Leny en Siem van Paassen

  Geweldig allemaal. We hebben via Mirjam en Ferry de site met de mooi foto’s kunnen bekijken.Een soort sprookje lijkt het wel. Wij hopen dat jullie nog zo’n fantastische week zullen hebben.
  Groetjes

 • Kirsten

  hoi Thijs en Rens.
  Wanneer komen jullie terug? Vandaag of morgen?
  Ik weet het niet.Rens, wanneer kan ik weer met jou spelen? Thijs, jij kan zo goed lopen. En jullie zijn zo lief en zo schattig.En Rens heeft een schattig bolletje..
  Opa en oma; hoe gaat het?
  Ik wil graag een keer daar naar toe komen, want ik vind dat zo leuk.
  Opa en oma; komen jullie ook weer eens terug?
  Rens, ga je nog goed zorgen voor mama?en ga je ook nog op het potje plassen?
  kusjes, Kirsten

 • milou en Mats

  Heey Thijs,

  Mats en ik verheugen ons er elke dag weer op om jouw dagboek te lezen!
  Fijn weekend:)

  X M&M

 • Arlette

  Hoi Hoi,

  Wat een mooie bericht weer! En de foto’s spreken boekdelen, wat zien we Thijs genieten!
  Wij lezen elke keer met veel plezier jullie berichten.
  Jullie mogen trots zijn op die twee kanjers!
  Wat knap dat Rens het ook zo goed doet. Is die ook lekker aan het “chillen” met zijn grote vriend 🙂
  Een heel fijn weekend gewenst met ze allen (ook opa en oma!)
  Liefs,
  Arlette, Arie & Tineke

 • Opa Kees en Oma Ria

  Hallo lieve allemaal

  Wat schitterend de verhalen en de foto’s zeg . Wat een kanjers zijn die jongens toch .Wij willen nog een fijn weekend wensen , even relexen .Veel liefs en groetjes aan Koos en Riet . Dag Thijs en Rens xxx

 • Bo van Leeuwen

  hooi allemaal, leuk dat je met dolfijnen hebt gezwommen. groetjes van Ruud

 • Timo

  Hoi Thijs,

  Ik zou ook heel graag met dolfijnen willen zwemmen.
  Veel plezier nog.

  Groetjes, Timo

 • Ymie van Noort

  Bon dia Thijs en familie,
  Wat een schitterende en ontroerende foto’s. Dikke maatjes, Thijs en Gee Gee. Gee Gee straks stiekem meenemen en in de Vliet bij tante Miranda en oom Rob laten zwemmen, is dat een goed plan? Kan Thijs ze over het bruggetje laten springen. Nog plannen voor het weekend? Playa Porto Mari is een aanrader maar het moet natuurlijk wel uitkomen met het middagdutje van de “mannen”. ’t Is een mooie tocht er naar toe en het is een prachtige, natuurlijke baai met alles er op en er aan. Zelfs een wandelroute voor het geval de heren zich vervelen. En vergeet niet even langs de rotswand te snorkelen. Is een heel ander sea-aquarium. Zie http://www.playaportomari.com.
  Een tip van het VVV-Curaçao, afdeling Heeswijk. Groetjes, Rob en Ymie.

 • John and Wendy Whittaker

  Dear Wim and Esther,

  What wonderful news we keep hearing. We imagine that this is a very expensive trip for your family, however it’s not half as bad as what you must do next…get a pool and a Gee Gee for your back yard…which also requires a new home with a bigger back yard, perhaps even in a warmer climate. Ha ha!

  John and Wendy.

 • Jan en Ingrid Omvlee

  Wat een geweldige indrukken allemaal. De energie spat eraf! Een prachtig dagboek om te lezen. We wensen jullie een super mooie tweede week.

 • Ireen

  Hoi Willem, Es, Pa, Ma, Thijs en Rens.
  We kijken iedere dag weer uit naar jullie verhaal.
  Heel bijzonder wat jullie allemaal mogen meemaken.
  En erg leuk dat wij het zo ook een beetje met jullie kunnen mee beleven.
  Dikke kus voor de 2 kleine kanjers en we kijken al weer uit naar het stukje van morgen!

  groetjes !!!

 • René en Astrid

  Hallo toekomstige buurtjes,
  Wat onwijs fijn dat het zo geweldig gaat. Het is echt super om te lezen, het geluk en de blijheid straalt van het verhaal af!! Wij wensen jullie nog een hele fijne tweede week…eh..jullie komen toch nog wel terug????
  groetjes René, Astrid, Laura en Manon

 • mart en mirella

  Lieve buurtjes,

  Wat ontzettend gaaf om te lezen en te zien op de fotoos dat de therapie bij onze kleine buurman Thijssie zo goed aanslaat! Echt kippenvel!! En wat zijn het toch een ontzettend leuke en lieve dieren die dolfijnen. We zijn benieuwd naar de rest van de verhalen. Geniet ervan!
  Veel liefs van Mart en Mirel xxxx

 • Bo van Leeuwen

  Hee allemaal! Super gaaf zeg, dat met die dolfijnen zwemmen! Dat zou ik ook wel een keer willen doen! Thijs, veel plezier nog en de rest natuurlijk ook!

  X Bo

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  Bedankt voor de verjaardagskaart, precies op
  tijd en dat helemaal vanuit Curacao …;)
  Ik hoop dat het kunstje van Thijs & GeeGee gelukt is!!!
  Wat een fantastische foto ’s trouwens weer, zò lief!

 • Piet en Marja

  Hallo Wim,Esther,Thijs,Rens,Koos en Riet,

  Wat geweldig dat de therapie zo goed aanslaat en dat jullie alles van dichtbij kunnen volgen en ervaren. Het is voor ons heel leuk om te lezen, nee Esther het verveeld juist niet om zulke positieve verhalen voorbij te zien komen!!!

  Groeten en liefs van Piet en Marja

 • mart cock maurice angelique raymond

  Hallo allemaal

  Het is heel leuk jullie ervaringen te lezen en te volgen.
  Fantastisch dat Thijs het zo goed doet tijdens de therapie,wij kunnen ons voorstellen dat het voor jullie echt genieten is. Heerlijk voor het mannetje.
  Wij wensen jullie nog veel onvetgetelijke momenten met elkaar en nog veel leuke
  dagen. Groetjes ook aan Koos en Riet.
  Heel veel groetjes van ons.

 • Ymie van Noort

  Bon dia allemaal,
  Wat is het toch heerlijk om te lezen dat Thijs het zo geweldig doet en zo onwijs veel plezier heeft. Dit is al meer dan we durfden dromen. Thijs, je bent echt super! En we zien op de foto’s dat je al een beetje een Curaçaos kleurtje op je toet begint te krijgen. Straks herkennen Opa Kees en Oma Ria je niet meer.
  Even wat anders: zouden jullie, als het niet te veel moeite is, voor mij een paar autostickers kunnen meebrengen met “I love Curaçao” of zoiets er op? De laatste die ik had is ondertussen onleesbaar. Volgens mij zijn ze te koop in het winkeltje van het Sea-aquarium.
  Groetjes, Rob en Ymie.

 • Linda van Veen

  Lieve Esther en Wim,

  Ik ben helemaal ontroerd door jullie dagboek over de Thijs, want ontzettend fijn dat de therapie zo aanslaat en dat Thijs hier zo van geniet (en jullie daardoor natuurlijk ook)dat alleen al is alle moeite waard. Jullie hebben maar een dapper mannetje waar je super trots op kunt zijn !!! Op de foto’s zie je ook dat hij er zichtbaar van geniet, echt bijzonder. Jullie eerste week zit er al weer bijna op, ik wens jullie dan ook nog een hele goeie 2e week toe. Lieve groetjes van Linda

 • ruud en leonie

  Super om jullie zo te kunnen volgen! We werden helemaal blij van deze verslagen.
  En nog veel mooier dat het zo goed gaat daar, echt bijzonder. Geniet er van en hartelijke groeten, Ruud en Leonie

 • Jacques en Deanne

  Hallo allemaal,

  Het is ieder dag weer fantastisch om jullie verhaal te lezen.
  Fijn dat het zo goed gaat en dat jullie zo genieten.
  Wat gaat de tijd ook snel.
  Wij zijn even een weekje weg, maar als we weer thuis zijn ga ik snel de overige verhalen lezen.
  Veel plezier allemaal en hopenlijk nog meer vooruitgang.

  Groeten Jacques en Deanne

 • Opa Kees en Oma Ria

  Lieve allemaal

  Thijs jij bent onze superheld .
  Al jou verborgen kwalitieten komen er ineens uit man .
  Het moet niet gekker worden Geweldig gewoon .
  Wij genieten hier ontzettend van .
  Heel veel liefs en knuffels ook voor Rens ,mama en papa xxx

 • Stichting Nicolette

  Ha die Thijs,

  Wat ben jij een held. Goed hoor !

  Papa en mama en Rens zijn heel erg trots op jou !

  Een dikke knuffel van

  Tante Riet en Ome Jan

 • Ron en Anneke

  Hoi Thijs,
  Wat is het onwijs gaaf om zo op de hoogte te blijven van al het moois jullie daar beleven. Jij bent een stuk stoerder en dapperder dan je vader bij een dolfijn. Die vond het al eng om een dolfijn te aaien!!
  Geniet lekker allemaal en wij kijken uit naar het volgende verslag en foto’s.
  Liefs, Ron en Anneke

 • Familie van der Kaaij

  Hoi Thijs, Rens, Esther en Wim,

  Wat geweldig om jullie ervaringen te lezen. Onwijs gaaf !! Jullie hebben echt twee grote kanjers !! Rico Arkesteijn is een klasgenootje van onze Susanne en zijn ervaringen en belevenissen hebben we op de voet gevolgd en toen hoorden we van Karin dat jullie op dit moment op Curacao zijn. Dus volgen we ook met heel veel interesse de verhalen van Thijs. Wat schrijven jullie leuk en enthousiast !!
  Wij wensen jullie nog allemaal heel veel plezier en succes toe met jullie schatjes !!
  Hartelijke groetjes, Simon, Ellen, Marloes, Susanne, Eline en Bas van der Kaaij

 • corry duijvestijn

  Ha THIJS

  Ik heb je foto’s gezien , dat zal ik ook wel willen met de dolfijnen zwemmen ik vind het heel knap van jouw Thijs ook dat je de dolfijn voert en ook leuk dat Rens niet bang is.

  Groetjes LUCA DUIJVESTIJN

 • ria bouthoorn

  Hoi Allemaal,
  Wat fantastisch om jullie ervaringen zo te mogen volgen!!!!
  Ik kan me jullie dikke glimlachen helemaal voorstellen.
  Super zo als Thijs ervan geniet!!
  Nog hele fijne,bijzondere dagen,groetjes Ria

 • luc! en roel!

  wij vonden de foto’s en het verhaal heel mooi.
  we hadden opa ook door de lucht willen
  zien springen.

 • Anouk Zuijderwijk

  Hallo Thijs en Rens,
  Wat stoer zeg dat jullie met Gee Gee gingen zwemmen!
  Succes!
  Dikke Knuffel Anouk en Milou & een poot van Mats!

 • Anita Zuidgeest

  Hoi Esther, Wim, Thijs en Rens.

  Wat leuk deze foto’s te zien op internet en wat een mooi verhaal erbij!
  Het is fantastisch om te zien en ik ben benieuwd of de dolfijnen iets kunnen betekenen voor de toekomst van Thijs.
  Misschien kan je ook gewoon naar de brielse maas gaan en daar flink rotzooien met een bootje en een vlotje, daar doe ik het nog steeds goed op!
  Je familie plagen met waterplanten en zo, erg leuk!!
  Groet Anita

 • Sanne de vries

  Hoi Lieve Thijs

  Iedere ochtend kijk ik in de taxi of je voorin zit maar helaas…
  nu zie ik je op de foto met de dolfijnen en moet er hard om lachen!
  echt gaaf nog heel veel plezier en tot gauw!
  dikke kus van Sanne

  Wat geweldig om jullie verslagen van iedere dag te lezen!
  super dat het al zoveel effect heeft!
  Geniet er nog lekker van met zijn allen!
  Groetjes Dittie de Vries

 • Ymie van Noort

  Bon dia Thijs en familie,

  Wat geweldig! Zo ontroerend mooi! Ik moest even iets wegslikken toen ik jullie verslag las en bekeek. Wat er verder ook gebeurt, dit neemt niemand jullie meer af.

  Groetjes, Rob en Ymie.

 • Arjan Keijzer

  Hallo Esther, Wim, Thijs en Rens,

  Echt super leuk dat het zo goed gaat. Leuk dat we het allemaal kunnen volgen. Nog veel succes en plezier.

  Groeten,
  Arjan

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  Onze glimlach wordt óók alsmaar dikker en dikker…..;)

 • Anneke van Exel

  Hallo Esther,Wim, Thijs en Rens,

  Wat hebben jullie weer een bijzondere dag achter de rug. Thijs en Rens wat zijn jullie stoer!! De foto’s zijn ook hartstikke gaaf. Je kan heek goed zien dat Thijs geniet. Het is zo leuk om dit via deze site met jullie mee te beleven.

  Nog veel plezier.

  Hartelijke groetjes,
  Anneke

 • corry duijvestijn

  Hoy Allemaal

  Het is hier wel een beetje laat nu, maar ik heb toch even jullie hele dagboek door gelezen . Heerlijk he dat Thijs ook helemaal niet bang is van die zeehonden.
  Ben benieuwd hoe Rens het ervaart? OOk fijn dat ze zoveel aan therapie doen krijg je zelf ook weer andere tips.Hebben je Vader en Moeder het ook nog een beetje leuk of hebben ze het ook erg warm. Maandagavond ga ik bij NO- SMOCK bridge jammer dat ze er niet zijn dan . Nu nog heel veel plezier met zijn alle en het zijn ook hele leuke foto’s we genieten hier met jullie mee.

  Groetjes Arnold en Corry

 • Astrid en Alexander Spuijbroek

  Hallo Esther, Wim, Thijs en Rens,

  Wat fantastisch om te lezen dat het allemaal zo goed gaat met Thijs. Ook de foto’s laten zien dat Thijs geniet van de dolfijnen. We hopen dat hij nog meer stappen gaat maken en dat Gee Gee hem goed stimuleert. Op naar de volgende dagen! We wensen jullie allemaal het beste toe,

  Groeten Astrid, Alexander, Thom en Jet

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  Zo, die tweede foto waarop Thijs de vin van GeeGee vasthoudt,
  wat een plezier straalt daar vanaf, mooi zeg!!! Daar worden wij nou
  echt heel blij van!

 • Erik, Marian en Denise

  hoi allemaal,
  Wat super dat Thijs het zo goed doet!! Heerlijk voor jullie allemaal.
  Nog veel dolfijnknuffels toegewenst!
  Groetjes Erik, Marian en Denise

 • Pauline van der Wilk

  Hi Esther,Wim, Thijs en Rens,

  Wat geweldig dat Thijs al zo goed op dreef is en wat een leuke foto’s.
  Kun je Gee Gee niet mee naar huis nemen?
  Geniet er maar van met elkaar en ik hoop dat de therapie nog meer met Thijs zal gaan doen, maar eigenlijk is dit al fantastisch.

  Een fijne tijd nog op Curacao!

  Lieve groet,
  Pauline

 • Ymie van Noort

  Bon dia Thijs en familie,
  Wat een belevenissen! Kriebelen die dolfijnenkusjes ook onder je voeten Thijs? En dat pak, stoer man! En jij Rens, zet hem op. Niet onderdoen voor je grote broer hé. Voor Pa en Ma was het weer een drukke dag, zo te lezen. Maar vandaag is het vast super genieten van de family-swim.
  Mochten Opa en Oma eens even wat anders willen: het museum “Kurá Hulanda” op Otrabanda is een museum van wereldklasse. Het geeft een beeld van Afrikaanse culturen en de slavernij. Het is echt indrukwekkend en er is prachtige, vaak heel oude, Afrikaanse kunst te zien.
  Tot de volgende keer, groetjes, Rob en Ymie.

 • Denice Nick Sjoerd Gerda en Diesel

  hallo buurtjes

  O wat is dit gaaf voor jullie. En wat een leuke foto’s
  Thijs heel veel succes en Rens heel veel plezier
  Esther en Wim geniet ervan
  groetjes Denice Nick Sjoerd Gerda en een poot van Diesel

 • John and Wendy Whittaker

  Good day Esther en Wim, Thijs en Rens. Thank you so much for taking time to share your days with all of us. It is really amazing the energy you invest in us, when it is your family that is so important. It’s so exciting to read your daily updates on Thijs and also Rens. We include your entire family in our prayers for good days, good progress, miracles with dolphins, and safe travel. The pictures are awesome, great to see Thijs fully engaged with the staff and Gee Gee(I guess she is staff too). Hope you are getting used to the heat, and finding some sleep for you and Wim.
  Take care. Love John and Wendy.

 • tante Irene

  lieve Thijs,

  je bent een kanjer! wat zou ik je graag even willen zien zwemmen.
  Heel veel zwemplezier nog met je hele grote vriendin.

  dikke kus en knuffel,

  tante Irene

 • Arlette

  Lieve allemaal,

  Wat een mooie berichten en prachtige foto’s!
  Ook wij met tranen in onze ogen als we Thijs zo zien genieten en jullie verhalen lezen.
  Heel veel plezier met de family swim vanmiddag, dat zal voor jullie allemaal een super ervaring worden.

  Veel liefs en dikke zoen aan de mannen (de kleine mannen dan he 😉 )

  xxx Arlet, Arie & Tineke

 • Tjipke

  WOW, tranen in m’n ogen! Geweldig!

 • Fam. Hurkmans

  Hallo familie,

  Wij hebben even een kijkje genomen in jullie dagboek. Ook wij genieten van deze bijzondere ervaring op Curaçao. Wij zien jullie straks bij de therapie.

  Groetjes Patrick, Marion, Rowen en Tijmen

 • anja van unen

  Hoi Thijs, Rens, Esther en Wim.

  Gaaf wat ik allemaal lees over jullie ervaringen daar. Supercool om met dolfijnen te mogen/kunnen werken. Zo te zien/lezen beleven zowel Thijs als jullie hier veel plezier aan.
  De verhalen en foto’s geven een goed beeld van hoe het daar met jullie gaat.
  Ik wens jullie veel plezier en succes daar.

  lfs anja van unen

 • paula slagboom

  wat een ontroerende foto leverde de eerste kennismaking van Tijs met Gee Gee op.
  Tijs staat er voor open!
  Ik zie jullie met z’n allen ademloos toekijken!
  lieve groet voor jullie allemaal.
  Paula

 • Opa Kees en Oma Ria

  Lieve Thijs

  Wat goed van jou dat jij zo hard gewekt hebt voor opa .
  Dat vind opa heel fijn .Misschien zet mama morgen weer een foto op de site.
  Want dat vinden wij erg leuk om jou zo hard zien te werken .

  Thijs en natuurlijk voor
  Rens mama en papa ook een hele dikke knuffel

 • Stef en Ties

  lieve thijs wat gaat het goed met jou vil plezier met de dolfijn geegee

  groet jes marcel ties patricia en stef doei lieven thijs

 • Mireille

  HA Lieve Thijs en familie

  WOW… wat heb je een boel fans, en dan heb je nog maar 1 keer met GeeGee gezwommen. Hoe moet dat aan het eind van je therapie wel niet zijn!?

  Fantastisch om je verhalen en belevenissen te kunnen volgen.

  Hier op de Witte Vogel genieten we met je mee!

  Veel plezier allemaal.

  Groetjes Mireille

 • Jan en Wilma

  Hallo allemaal,

  Wat een geweldig nieuws! En gave foto’s.
  Thijs, Rens, papa en mama – een fijne tijd gewenst,
  Jan en Wilma

 • Viggo & Owen

  He stoere neef,

  Papa heeft verteld wat je allemaal aan het doen bent in Curacao. We vinden je heel stoer dat je zomaar met die grote dolfijn gaat zwemmen en hem zelfs een kus hebt gegeven. Je mag Gee Gee ook wel een kusje geven van ons hoor.

  Heel veel plezier en lol bij je volgende zwemsessies met Gee Gee.

  Rens,
  Heb je al een bal gekocht?

  Groetjes,
  Viggo, Owen, Tante Sandra en een poepchinees

 • Judith van Halem

  Hoi Esther, Wim, Thijs en Rens,

  Geweldig om te lezen dat de eerste therapiedag zo goed is verlopen ! En dan die prachtige foto’s erbij, super mooi! Ik kijk alweer uit naar het verslag van dag 2 !

  Groetjes, Judith

 • Luc en Roel

  Hoi Thijs wat super cool dat zwemmen met die dolfijn. dat zouden wij ook wel willen. doe rens en tante essie de groeten en de mazzzl voor ome willem

 • Leone van Ruijven

  ik zou wel eens met dolfijnen willen zwemmen . het verhaal is zo leuk

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  O wat leuk om te lezen en de foto ’s te zien!
  Thijs is een superheld!!!! Wat zullen jullie trots op
  hem zijn!

 • Klaas Hoekstra

  Beste allemaal,
  Leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat. Ik blijf jullie volgen en wens jullie het allebeste.
  Groeten,
  Klaas

 • Ruud en Jo-anne

  Hallo Wim, Esther, Thijs en Rens. Heel veel plezier en succes toegewenst. Erg leuk om het dagboek te lezen. Groeten van Ella, Liam, Jo-anne en Ruud

 • Ymie van Noort

  Bon dia lieve Thijs en de rest,

  Wat geweldig Thijs! Wat ben jij goed, man! En wat een bofkont ben jij! Je hebt maar liefst 2 dolfijnen om mee te zwemmen. Dat hebben niet zoveel kinderen. En dat kusje, was dat het kusje wat je namens mij moest geven of was het een extra lekkere zoen van jezelf. Ik hoor het nog wel van Mama. Op naar morgen.
  We zijn hier erg onder de indruk en leven van dag tot dag met jullie mee. De foto’s sla ik op, hartstikke leuk.

  Groetjes, Rob en Ymie.

 • annemieke van vliet(moeder van David)

  Hallo stoere Thijs,
  We horen dat je al een heleboel nieuwe knuffelmaatjes hebt gevonden.
  We gaan jullie volgen op de site en de foto’s aan David laten zien.
  Heel veel plezier en tot over 2 weken op school.
  Groetjes Annemieke en David.

 • Jolanda Kester

  Hoi Wim en Esther,

  Ik hoorde van Viv dat jullie afgelopen weekend zijn vertrokken en heb inmiddels het dagboek gelezen. Super! Heel indrukwekkend (nu al:-)) Heel veel succes en uiteraard ook heel veel plezier!
  Groetjes, Jolanda Kester

 • Denise 't Hart

  Lieve Thijs,

  Wat een geweldige foto’s van jou. Het plezier straalt van de foto’s af. Ook hebben je ouders een geweldig stukje geschreven over je belevenissen op de eerste dag. Ik wens je nog heel veel plezier samen met je familie op Curaçao.

  Groetjes Denise ’t Hart

 • Kitty van der Lingen

  Hoi allemaal,
  Super dat de 1e dolfijnendag zo goed is verlopen!!! Dat belooft veel goeds voor de rest van de dagen!
  Groetjes, Kitty

 • milou en Mats

  Lieve Thijs,
  Knap hoor dat het al zo goed gaat nog heel veel plezier!

  Xxx Milou en een pootje van Mats de hond!

 • Opa Kees en Oma Ria

  Hallo lieve grote kanjer Thijs

  Wat doe je het goed zeg . Wat heb jij een lieve dolfijn zeg en zij heeft ook een baby , leuk he .
  jij durft hem ook al kusjes te geven . Knap hoor .Ga zo door Thijs en geef je broer Rens en papa en mama een dikke knuffel .

 • Jacques en Deanne

  Hallo allemaal,

  Fatastisch dat de eerste dag zo goed is verlopen.
  Krijg er tranen van in mijn ogen als ik het lees.
  Ben benieuwd hoe het vandaag gaat.
  Veel plezier en succes op Curacao!

  Groetes Jacques en Deanne

 • Jacques en Deanne

  Hallo allemaal,

  Fantastisch dat de eerste dag zo goed is verlopen.
  Ik krijg er tranen van in mijn ogen als ik het lees.
  Hopenlijk verlopen de komende dagen ook zo goed.
  Ben benieuwd hoe het vandaag verloopt.
  Veel plezier met z’n allen op Curacao!

  Groetjes Jacques en Deanne

 • Laura en Kyona

  Gaaf zeg Thijs!
  Jij bent echt stoer dat je al zoveel durft met Gee Gee.
  We kijken al weer uit naar de volgende foto’s en het verhaal.
  Zet hem op hè.

  Dikke knuffels van Laura en Kyona

 • helmi solleveld

  wim en esther wat zullen jullie genieten van jullie jongens.
  heel bijzonder allemaal.
  zo zie je dat zonder woorden ook een hoop duidelijk gemaakt kan worden.
  we hopen dat alles een positieve invloed zal hebben op jullie allemaal maar met name thijs.
  heel veel plezier samen!
  helmi en bram solleveld

 • Mariska van der Tang

  Hoi allemaal,

  Leuk dat jullie eerste dag al zo geslaagd is! Ook hele leuke foto’s. Ik ben benieuwd hoe de rest wordt. Heel veel plezier en geniet ervan!

  Groetjes,

  Mariska

 • Anouk Zuijderwijk & Fam.

  Hallo thijs!
  Wat gaaf zeg die foto’s veel plezier komende weken.
  dikke knuffel Anouk

 • arlette

  Lieve allemaal,

  Wow wat ontzettend gaaf om te lezen hoe de eerste dag is verlopen.
  En wat is thijs toch een stoere vent!! Echt super knap van hem!!
  Hele mooie foto’s ook, erg leuk om te zien! Heel veel succes en plezier vandaag!
  Dikke knuffel
  X arlet, arie en tineke

 • Anneke van Exel

  Hallo Thijs, Esther, Wim en Rens,

  Wat geweldig dat het op de eerste dag zo goed is gegaan. Als ik het zo lees misschien nog wel beter dan jullie hadden durven hopen. Fijn zeg!!! Ik ben benieuwd naar het verslag van vandaag.

  Geniet ervan.

  Hartelijke groetjes,
  Anneke

 • Jeroen&Linda Brand

  We zien de blauwe zee en bounty beach al helemaal voor ons. Geniet van de omgeving en de geweldige & lieve dolfijnen.

  Veel plezier en we hopen dat de therapie zal brengen waar jullie op hopen.

  Goetjes Jeroen & Linda Brand

 • Jan en Ingrid Omvlee

  Hoi Esther, Wim, Thijs en Rens,

  Wat leuk om jullie reis te volgen op internet. Wij wensen jullie heel veel plezier, mooi weer en heerlijke zwemervaringen. We zullen reis en verblijf via het dagboek volgen.

  Groeten Jan en Ingrid

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie, Wat leuk dat we elkaar nog even hebben gesproken vanmiddag! Fijn dat de reis goed is verlopen, en dat het met de jongens ook goed ging. Vandaag de eerste therapie dag, dat is en blijft toch iedere keer weer spannend, en zeker ook voor ons! Lieve Thijs, nu mag je gaan zwemmen met de dolfijnen en oefeningen gaan doen. Wat zal Rens het naar zijn zin hebben met al die dolfijnen!!!! Wij wensen jullie nogmaals een hele fijne en succesvolle therapie tijd toe met elkaar, en hopelijk met mooie resultaten! Wij gaan jullie volgen hoor! Namens het hele bestuur van Stichting Nicolette veel liefs en succes. Anne-Mieke

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  Wat leuk dat we elkaar nog even hebben gesproken vanmiddag. Fijn dat de reis goed is verlopen, en dat het met de jongens ook goed ging!! Vandaag de eerste therapie dag, dat is en blijft altijd weer spannend…..ook voor ons om de verhalen te lezen. Lieve Thijs, nu mag je met de dolfijnen gaan oefenen en lekker gaan zwemmen. Rens zal zijn ogen wel uitkijken en het allemaal prachtig vinden. Lieve familie wij wensen jullie een hele mooie en succesvolle therapie tijd toe, met hopelijk mooie resultaten! Wij gaan jullie volgen! Lieve groet namens het hele bestuur van Stichting Nicolette, Anne-Mieke

 • Aad en Lidy

  Hallo allemaal, leuk om jullie ervaringen te lezen. We hopen dat jullie ook lekker kunnen genieten. We wensen jullie nog een dol fijne ervaring daar in Curacao en heel veel succes met de therapie.

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  Hoi! Hoe was het vandaag met Thijs & de dolfijnen?
  Heeft hij al zijn ‘eigen’ dolfijn? We lezen het wel!

 • Ymie van Noort

  Bon dia allemaal,

  Fijn dat internet het weer doet. Helaas werkt er wel vaker iets niet op Curaçao. Zorg dat je weet waar de lucifers en de kaarsjes liggen. Kan handig zijn. Vreemd dat het zo benauwd is, dat komt bijna nooit voor want het waait er, met uitzondering van het orkaanseizoen, altijd. Zal de klimaatverandering zijn. Tja en warm is het in de tropen. Maar de zee is er blauw en lauw. Fijn om even af te koelen.
  En jij Thijs. Vandaag voor het eerst gezwommen met de dolfijnen? Ik vind het dapper hoor want ze zijn wel heel groot. Maar ook ontzettend lief. Hoe heet jouw lievelings dolfijn? Geef ze maar een aai of een kusje van mij.

  Groetjes, Rob en Ymie.

 • Arlette

  Hai hai,

  Jullie eerste therapiedag, spannend hoor!
  Net als iedereen zijn ook wij reuze benieuwd naar hoe het bij jullie gaat.
  We hopen dat internet het snel gaat doen, zodat we jullie belevenissen kunnen volgen!

  Liefs,
  Fam. Neervoort

 • corry duijvestijn

  Ha WIM ESTER THIJS EN RENS , KOOS EN RIET

  Fijn dat de reis goed verlopen is en rot dat jullie zo ’n mooi weer hebben geniet er maar van want hier hebben we al 3 dagen een koude wind .
  Het was erg mooi en leuk in de kerk met Sanne’s communie gezellig feestje na , Arnold ging wat eerder naar huis toch nog niet helemaal happy.
  Nu zwemse met zijn alle heerlijk , het water is vast net zo warm dan in ons zwembad.We lezen jullie belevenissen wel weer . Heel veel plezier met z’n alle
  Dikke knuffel aan de boys Groetjes Arnold en Corry

 • Melanie

  Wat balen dat jullie internet verbinding het nog niet doet, wij zijn namelijk reuze benieuwd naar jullie eerste ervaringen.

  Vandaag DE dag! Voor het eerst zwemmen met dolfijnen, spannend hoor. Heel veel plezier, en ga er lekker van genieten met z’n allen.

  Veel liefs,

  Ruud, Melanie, Robin & Mika

 • Vincent, Fleur en Sjors

  He fam Grootscholten!

  Vandaag is de grote dag, jullie eerste avontuur met de dolfijnen. Spannend en ook heel leuk lijkt me!

  Heel veel plezier en succes met jullie Curacao-aans avontuur!

  Groet,
  Vincent, Fleur en Sjors

 • Gert-Jan & Marian Krook

  Ha Wim en Esther,

  We wensen jullie een heel veel plezier en succes bij dit avontuur met Thijs!

  Gert-Jan & Marian

 • paula slagboom

  Hallo lieve familie inclusief oma en opa,

  Wens jullie allemaal een fijn, maar vooral een succesvol verblijf, in Curacao

  Ik blijf jullie volgen!

  lieve groet van Paula

 • Miranda en Rob

  Hallo iedereen,

  vanuit Wateringen kan ik melden dat de internetverbinding op Curacao het niet doet dus Esther en Wim hebben nog geen ‘verhaal’ kunnen schrijven.
  In ieder geval is de reis heel goed gegaan, al was het wel lang. Het appartement is prima en na aankomst zijn ze gisteren nog even wezen zwemmen. Het was erg warm en benauwd en ze kijken uit naar de eerste therapie van morgen! Spannend natuurlijk!
  Nu maar hopen dat de internetverbinding gauw is hersteld want ook wij zijn reuze benieuwd wat de dolfijnen bij Thijs teweeg zullen brengen.

  Groetjes, Miranda en Rob

 • mart en mirella

  Hee buurtjes,

  Goed aangekomen op Curacao? Hoe ging de lange vliegreis?
  Opa Koos veel verhaaltjes voorgelezen aan de Rens en Thijs? 😉
  Nou ga ervan genieten en we zijn héél benieuwd naar jullie verhalen!

  Liefs van Mart en Mirel

 • Ymie van Noort

  Hallo allemaal,

  Terwijl hier de onweersbuien langzaam wegtrekken liggen jullie hopelijk lekker op één oor op het eiland van zon, zee en zaligheid. Straks wakker worden, de deuren open en de warme zeewind diep inademen, heerlijk! We hopen dat jullie een goede vlucht hebben gehad. Het is met kinderen toch een hele zit. En dan vandaag de eerste indrukken… we zijn nieuwschierig.

  Groetjes, Rob en Ymie.

 • Anouk Zuijderwijk

  Hoi Thijs!
  Jullie zijn nu op het eiland, goede reis gehad?
  Wij zullen zeker dit dagboek volgen.
  dikke knuffel Anouk & Fam.

 • Lynn en Thom

  Lieve Thijs,
  En zijn jullie al aangekomen bij het “dolfijneneiland”,
  wij gaan jullie volgen hoor via je dagboek, we zijn zo
  benieuwd!!!
  Genieten hoor,
  Dikke high vive van Ronald, Carola, Lynn en Thom,

 • Ferry&Mirjam&Rosa

  Hoi!
  Zijn jullie er al?;)
  We hopen dat de reis een beetje goed verloopt!
  Veel plezier daar, we denken aan jullie!
  Liefs!

 • Ruud, Angelique en Jack de Ruiter

  Beste Esther en Wim, Lieve Thijs en Rens.

  Wij hopen dat jullie heeeeeel veeeeel plezier hebben in curacao!
  Wij zijn net als jullie enorm benieuwd wat het gaat brengen.
  kunnen jullie laten weten in welke accomodatie jullie zitten?

  groetjes uit Naaldwijk

  • Esther

   Hoi Angelique, Ruud en Jack!

   Wij zitten in Bon Bini. Zal jullie laten weten hoe het is als we terugkomen!
   Groetjes van ons allemaal!

 • John DeVries

  Hello Grootscholten family,

  Thanks for passing on this link. Heather and I will follow with great interest. John DeVries

 • Arthur, Sandra, Cas en Wout

  Lieve Thijs, Wim, Esther en Rens,

  Wij wensen jullie heel veel plezier met de dolfijnen in Curaçao!
  Geniet er lekker van, het is jullie gegund! En natuurlijk zijn we zijn zeer benieuwd naar jullie ervaringen en belevenissen.

  Groetjes,
  Arthur, Sandra, Cas en Wout

 • Leonie de Graaf

  Ha die lieve Thijs,
  Wij wensen je héél veel plezier met de Dolfijnen en gaan je zeker volgen!
  Dikke groet, De Witte Vogelaars!

 • Opa Kees en Oma Ria

  Hoi Thijs, Rens , Esther en Wim
  Eindelijk is het dan zover, dat jullie met z’n allen naar de dolfijnen gaan .
  He Thijs geweldig dat jij met de dolfijnen mag zwemmen zeg en dan kan je ze ook kusjes geven . En Rens jij kijkt het maar goed hoe Thijs het doet want als jij er ook een keer bij mag , dan weet jij alles al .
  Thijs doe je best he ! Esther en Wim geniet van deze unieke ervaring .
  Wij volgen jullie .
  Thijs en Rens een dikke knuffel van opa Kees en oma Ria xxx

 • Arlette

  Lieve Thijs, Rens, Esther en Wim,

  Wat gaat het opschieten he!
  Heel veel plezier en veel mooie ervaringen toegewenst!
  Natuurlijk ook namens mijn ouders.

  Grote knuffel aan Thijs en Rens,

  Arlet

 • Bianca van Vliet

  Ha Thijs, Esther, Wim en Rens,

  Wij willen jullie heel veel succes en plezier in Curacao toewensen!
  Het zal sowieso een hele bijzondere ervaring voor jullie worden…
  Uiteraard gaan we jullie vol smacht volgen!

  Groetjes,
  Roy & Bianca

 • Milou Zuijderwijk

  Lieve Thijs en familie,
  Ik wens jullie heel veel plezier en succes met de therapie.

  Dikke knuffel van Milou! ( )


  ( )

 • fam. Arkesteijn

  Hallo familie van Thijs,

  Hier een berichtje vanuit Curacao, waar wij met Rico de dolfijntherapie volgen. Het is een enorme ervaring en daarom wensen wij jullie heel veel plezier toe en lekker genieten!
  Wie weet zien we elkaar nog.
  groetjes, Ronald, Rita, Rico en Kim Arkesteijn

 • Erik, Marian en Denise

  Hoi allemaal,
  Van Miranda hoorde ik dat jullie zaterdag op pad gaan!
  Spannend, maak er wat van met elkaar! Veel succes en plezier toegewenst.
  Groetjes van Erik, Marian en Denise

 • Laura en Kyona

  Hoi Thijs,

  Wij vinden het super spannend om te zien wat je allemaal gaat doen met de dolfijnen! Ga samen met Rens, papa en mama genieten op Curacao. Wij zouden ook wel even mee willen natuurlijk.
  Heel veel plezier!

  Dikke knuffels van Laura en Kyona
  en natuurlijk ook van Rob en Miranda

 • Viggo en Owen

  He lieve Thijs,

  Erg gaaf dat je gaat zwemmen met de dolfijnen. We hopen dat je het ontzettend naar je zin gaat hebben, maar dat gaat vast wel lukken.

  Papa heeft beloofd om al jou avonturen voor te lezen, dus wij zijn reuze benieuwd.

  Een hele grote knuffel voor jou, Rens, Ome Wim en Tante Es,

  Viggo en Owen

  En natuurlijk je Tante Sandra en een poepchinees 😉

 • John Huy

  Hallo Esther and Wim I am so glad to hear that Thijs will receive this dolphin therapy.I am sure that it will have a positive outcome and at the same time Thijs can have fun. I think often about him and the time I could spent with him in July last year.I wish you all well.With hope Thijs’ international godfather.

 • Howard Huy

  Dear Ester and Wim
  We wish you much success with Thijs and his dolphin therapy. Zora and I will be following with great interest to see his improvement. Our hopes and thoughts are with you and Thijs
  all the best
  Zora and Howie

 • Carla Langstraat

  Wat leuk om straks jullie dagboek te volgen.. maar eigenlijk hoop ik natuurlijk dat jullie daar helemaal geen tijd voor hebben omdat jullie daar heeeel druk aan het genieten zijn!!
  Ik ga voor jullie duimen op heel veel mooie & bijzondere momenten!!
  Succes en vooral geniet!!!
  Liefs van Carla

 • helmi solleveld

  hoi allemaal,
  via mariska hoorde ik van jullie plannen om naar de dolfijnen te gaan.
  we wensen jullie een goede reis toe en héél erg veel plezier met elkaar.
  we zullen jullie belevenissen volgen op de site en we hopen dat het allemaal een gunstige invloed voor thijs zal hebben.(leuke foto van hem!)
  geniet er van ,het is jullie gegund.
  liefs van helmi en bram solleveld

 • Ymie van Noort

  Lieve Thijs, Rens, Papa en Mama,

  Uiteraard zullen wij het dagboek volgen. We wensen jullie allemaal een heel fijn verblijf op het ons zo bekende Curaçao en we zijn erg benieuwd hoe Thijs deze therapie ervaart en wat het met hem doet. Het wordt zo wie zo een fijne vakantie op dit heerlijke eiland. Kan niet missen!

  Groetjes, Rob en Ymie van Noort.

 • Anouk Zuijderwijk & Fam.

  Hallo Thijs!
  Wij zullen zeker het dagboek volgen en wensen jullie veel succes maar ook plezier!

  Groetjes en veel liefs, Anouk

 • Anouk Zuijderwijk

  Hallo Thijs

 • Ron An en de kids

  Lieve Thijs en familie,
  Heel veel succes en uiteraard ook heel veel plezier in het heerlijke warme Curacao.
  We zijn zeer benieuwd naar jullie ervaringen en belevenissen.
  Geniet ervan!!!

  Groetjes, Ron Anneke Leone Timo en Manon

 • mart en mirella

  Lieve buurtjes,

  We gaan uiteraard het dagboek van Thijs volgen, helemaal leuk!
  En natuurlijk hopen we dat de dolfijntherapie zal aanslaan maar vooral ook dat jullie er allemaal van zullen genieten want dat hebben jullie wel verdiend!!

  groetjes

  Mart en Mirella xx

 • Lynn en Thom

  Lieve Thijs,
  We willen jou,Rens,papa en mama heel veel plezier wensen bij de
  dolfijnen en wel veel lekker knuffelen met ze hoor!!!
  Hele dikke kus van Lynn en Thom.

 • corry duijvestijn

  Leuk Ester en Wim dat jullie hieraan bogonnen zijn . We hopen natuurlijk met zijn allen op heel veel succes. Maar ik weet bijna wel zeker dat Thijs er heel veel plezier aan beleefd.

  Groetjes Corry

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>