Dagboek van Brady

Hier komt het dagboek van Brady

Hier komt het dagboek van Brady

29 januari 2016

IMG-20160129-WA0000

Na een korte en onrustige nacht zijn we vroeg vertrokken naar Curaçao!! We hebben er zin in. De piloot zegt net dat het daar 29 graden is. We gaan het zien!!

30 januari 2016

Brady in vliegtuig

Na een lange en zware maar ook interessante reis zijn we aangekomen in Curaçao! De piloot van het vliegtuig was wel wat jong (zie foto), maar hij heeft ons veilig neergezet! Brady was erg moe van de reis en en sliep om kwart voor acht plaatselijke tijd.

Brady heeft lekker geslapen, maar was wel een beetje vroeg wakker, om 5.00 uur :-). Het zal de vliegreis wel geweest zijn. Brady heeft lekker lang gedoucht en vandaag gaan we eens kijken wat hier te beleven is. Om 6.30 is het hier al 22 graden. Dat voelt wel lekker.

’s Middags zijn we lekker naar het strand geweest, heerlijk water en hete zon. Ook hebben we nog het aquapark bezocht. Brady heeft hier flamingo’s gevoerd. Hij kreeg een bak met water met daarin plankton. De flamingo’s kwamen eten vanaf zijn schoot! Erg leuk. Helaas had in mijn fototoestel niet bij me, maar we gaan vast deze week daar nog wel een keertje naar toe. Dan zal ik foto’s maken.

Hier een flamingo die we ook tegenkwamen:

Flamingo

Ook hebben we hier een dolfijnenshow bezocht. Konden we alvast even wennen aan het idee ;-).

Daarna hebben we boodschappen gedaan in de Spar, die zie je bij ons niet zoveel meer, maar op Curaçao nog wel! En gewoon Nederlandse producten te koop, dus met het eten komt het wel goed.

Inmiddels weten we ook hoe laat we gaan zwemmen met de dolfijnen a.s. maandag. Van 12.30 tot 15.00 en de rest van de week van 13.00 tot 15.00. Op het heetst van de dag dus. Dat wordt smeren geblazen.

Fijn dat er al zoveel mensen zijn die ons volgen.

Groetjes van Brady en Jan.

31 januari 2016

Vanochtend was het heerlijk weer dus hebben we gesnorkeld en gezwommen in de zee.

Nu is het zo ontzettend heet dat het eigenlijk geen doen is om naar buiten te gaan. Wel vermaken wij ons met onze huisdieren:

leguaan

Deze lopen gewoon bij ons in de tuin!!

Daarna hebben we gezellig samen gegeten. Ook zijn we nog even over de boulevard gelopen. Daar zagen we deze dolfijn springen:

Spr. Dolfijn

Morgen gaan we ze in levende lijve ontmoeten!!

Daar kijken we allebei naar uit.

Groetjes van Brady en Jan.

 

01 februari 2016 – 1e therapie dag – Brady

Vanmorgen wakker geworden, eindelijk is het dan zover!  Ik mag gaan zwemmen met de dolfijnen (dacht ik). Maar nee, eerst moest er gepraat worden met pappa en ondertussen ging ik een spelletje doen en een wetsuit uitzoeken. Dat is een pak waardoor je het in het water niet zo koud krijgt.

Mijn maat hadden ze helaas niet dus heb ik een wat grotere aangehad. Na het eerste spelletje was ik er klaar voor en ging ik naar buiten maar ….. ik moest nog maar een spelletje gaan doen want pappa was nog steeds in gesprek met mijn team van vijf personen:

4

Toen dat eindelijk klaar was, mocht ik dan toch naar beneden om mij klaar te maken voor het zwemmen met de dolfijnen.

De komende twee weken mag ik zwemmen met Chabelita. Chabelita is een vrolijke veel pratende dolfijn. (Hij lijkt wat dat betreft een beetje op mijn vader.)

Eerst hebben we vanaf het dock kennis met elkaar gemaakt en daarna mocht ik het water in. Dat was een hele ervaring. In het begin was ik echt bang. Een dolfijn is heel groot en in zijn bek heeft hij heel veel tanden. Ik heb dus eerst in het water gezwommen zonder dolfijn en die kwam er later langzaam bij. Daarna vond ik het helemaal niet eng meer en heb ik de dolfijn geaaid, samen mee gezwommen en mee geracet. Dat racen vond ik nog het leukste van alles. Lekker snel door het water hangend aan zijn rugvin.

12

We hebben ook kunstjes samen gedaan. Hij ging door een hoepel springen, heel hoog over een stok heen springen en hij kwam de bal terug brengen die ik weg gegooid had. Helemaal op het eind heb ik hem als beloning nog twee visjes mogen geven. Daarna gingen we douchen in een buiten douche. Veel te koud water natuurlijk dus kort gedoucht. Tterug in de Dolphin Suite heb ik lekker lang onder de warme douche gezeten.

01 februari 2016 – 1e therapie dag – Chabelita.

Afgelopen zaterdag en zondag hebben wij, de dolfijnen, geen kindertjes gezien om mee te zwemmen. Wij waren wel benieuwd wie er maandag met welke kinderen gingen zwemmen. Gisteren (zondag) kreeg ik te horen dat ik met Brady ga zwemmen.

Ik ben benieuwd. Maandag was het dan zover. Er kwam een bleekscheet aanlopen en ja hoor dat was dan Brady. Je kan wel zien dat het in Nederland winter is want veel kleur heeft die gozer nog niet. Eens kijken hoe die het gaat vinden. Nee hé is tie bang van mij! Ik snap het niet ik ben de liefste dolfijn van allemaal.

Nou dan ga je maar zwemmen zonder mij. Toch ff stiekem er naar toe zwemmen. Hahaha dat gaat toch goed want ik hoor hem na een tijdje zeggen dat hij niet zo bang meer is. Mmmm lekker die bleekscheet is mij aan het aaien. Zo we gaan eens rustig zwemmen. Dat gaat al lekker. Eens kijken of hij dit ook leuk vind.

3

Lekker hard door het water scheuren jippie. Hij vind het leuk. Gelukkig maar want ik doe niets liever. Ik ga nog eens even wat kunsten vertonen want dan krijg ik als beloning een lekker visje. Eens kijken eerst maar eens springen over een stok. Joepie doe mij dat maar eens na. Dat gaat je toch niet lukken. Ff door die hoepel heen springen want dat levert ook weer twee vissen op. Hee dat is leuk die bleekscheet gooit de bal weg. Ff gaan halen en bij hem brengen. Gast gooi je hem weer weg ik heb hem net gehaald doe eens normaal.

5

Toch maar weer halen maar ik breng hem nu naar mijn trainer anders blijf ik aan de gang. Weet je wat laten we nog maar een keer snel door het water scheuren. Goed vast houden daar gaan we. Wohhhh super snelle tijd neer gezet. Het zit er alweer op voor vandaag nog even afscheid nemen en die bleekscheet wil mij nog wat vertellen: Iedereen uit de klas leest mee. Oeps dat wist ik niet. Dan heb ik een vraag voor jullie. Weten jullie hoeveel tanden ik heb?

Ga daar maar eens een nachtje over slapen.

En oja, ik zal de groeten doen aan Kanoa en Nubia van Joah en Joëlle want dat had Brady gevraagd.

Toedeledokie en tot morgen maar weer.

02 februari 2016 – 2e therapie dag – Brady

Zohee, wat heb ik afgelopen nacht heerlijk geslapen!!

Vanochtend zijn we rond acht uur opgestaan en hebben we lekker ontbeten. Daarna zijn we gaan wandelen tenminste ik in de rolstoel en mijn vader duwen. Nu moet ik vertellen dat het hier heel heet is en veel waait. Daarom lopen we niet echt ver. We hebben over de boulevard gelopen en hebben het aquapark weer bezocht. Daar hebben we deze grote schildpadden gezien:

schildpadden

Om kwart voor één zijn we naar de dolfijnen gelopen en om één uur werd ik opgehaald. We zijn begonnen met een spelletje kwartetten. Vandaag zijn we ook begonnen met het werken aan de doelstellingen. Ik wilde het heel graag over mijn verdriet hebben en papa en mama wilden ook dat we het over mijn boosheid zouden hebben. We hebben nu afgesproken met Merel (dat is mijn therapeut) dat we gaan werken aan emoties. Dat is dus blij, boos, verdrietig en bang. Daar gaan we aan werken de komende tijd. Na het kwartetten en praten zijn we naar het water gegaan.

Ik heb weer heerlijk gezwommen met Chabelita. Ik mocht haar visjes geven en heb zelfs helemaal alleen met haar gezwommen. Dat was echt heel cool! Ook zijn we weer lekker hard door het water gescheurd. Chabelita heeft ringen uit het water opgedoken en de bal een paar keer naar mij terug gebracht.

Brady 1

Hierna heb ik gedoucht en toen was het alweer tijd om terug te gaan. Drie uur is nog nooit zo snel voorbij gegaan.  Nou ja morgen mag ik weer. Vanavond hebben we een bijeenkomst met iedereen die therapie heeft en gaan we bbqen. Ik verheug mij er al op. Tot morgen allemaal en leuk dat jullie het allemaal volgen.

Groetjes van Brady  (weten jullie al hoeveel tanden een dolfijn heeft?)

02 februari 2016 – 2e therapie dag – Chabelita.

Hallo daar ben ik weer.

Ik begin gelijk met jullie een geheimpje te vertellen. Ik ben drie maanden zwanger. Dat is toch dol fijn vinden jullie niet. Wellicht overbodig, maar ik ben dus een meisje!

Vandaag heb ik mij weer ff kunnen uitleven met mijn nieuwe vriend. We zijn weer langzaam aan begonnen en hebben een klein rondje gezwommen. Dat mannetje vond het weer niet snel genoeg gaan dus hebben we ook een rondje snel gezwommen.

Brady 2

Daarna weer wat rustig aan gedaan want ik heb ook mijn rust nodig. Hij heeft mij lekker geaaid en we hebben geknuffeld. Daarna heb ik wat ringen opgedoken wat weer een paar lekkere visjes opleverde.

Toen begon die knakker weer met die bal. Nou ik heb hem twee keer terug gebracht en daarna niet meer, ik ben toch geen hond.

Toch vind ik het wel een lief ventje en toen ze hem op een surfbord legde heb ik hem nog ff snel door het water geduwd. Daarna heb ik hem geholpen op het dock te klimmen en kreeg weer een lekkere grote vis. Morgen zie ik je weer mannetje, slaap lekker en droom maar over mij.

Oja voor ik het vergeet wij hebben tussen de tachtig en honderd tanden.

De vraag van vandaag is: hoe slapen dolfijnen eigenlijk?

Toedeledokie iedereen tot morgen.

03 februari 2016 – 3e therapie dag – Brady

Hallo hier ben ik weer. Gisteravond was het erg gezellig. Ik heb pannenkoeken en frikadellen gegeten.

Vanochtend toen ik opstond had ik het niet naar mijn zin. Het leek of er binnen in mijn hoofd iets in brand stond. Papa is ook alleen boodschappen wezen doen en daarna hebben we een stukje gelopen naar de haven. Daar zagen we dit vissersbootje dat vol met vis lag. Ze haalde de vissen uit de boot en deden ze in kratten.

1

Nu ga ik mij weer insmeren met zonnebrand en ga dan weer naar de dolfijnen. Ik weet nu niet of ik daar zin in heb of niet. Nou ja ik ga gewoon en hoop dat ik mij wat beter voel als ik terug ben.

678

Ik ben weer terug. Ik zal even uitleggen hoe het gaat hier. Ik heb elke dag twee uur therapie. We beginnen altijd binnen. Daar doen we dan een spelletje en praten we. Daarna gaan we naar buiten om met de dolfijnen te zwemmen. Het was vandaag niet mijn beste dag en het is zeker geen fun in the sun vakantie. Vandaag hebben we gesproken over mijn verdriet en mijn angsten. Ik heb het hier heel moeilijk mee gehad en heb ook veel gehuild binnen. Toch heb ik zo goed en eerlijk mogelijk verteld wat mij dwars zit. Ik heb afgesproken met Merel dat we hier elke keer kleine stukjes over praten. Langzaam opbouwen dus. Nadat ik gehuild en dingen verteld heb viel er een last van mijn schouders. Hierna ben ik lekker wezen zwemmen met de dolfijnen en ik voel mij alweer een stuk beter.

Allemaal de groeten en tot morgen

 

Brady

03 februari 2016 – 3e therapie dag – Chabelita.

11

Hallo Chabelita is er weer!!

Ik zal maar beginnen op met het antwoord van de vraag te geven. Wij hebben net zoals jullie twee hersenhelften. Als wij willen slapen dan slaapt eerst de linker hersenhelft waardoor ons rechteroog dicht is en daarna onze rechter hersenhelft waardoor ons linker oog dicht is. Wij hebben dus altijd een oog open om gevaar te zien aankomen.

Weten jullie trouwens dat ik ook een oogje op Brady heb. Vandaag had hij een cadeautje mee genomen voor mij. Een blauwe slang (geen echte hoor!) die in het water blijft drijven. Super vet.

 

Verder wilde Brady een spettergevecht. Nou dat heeft hij dus verloren. Die bange poeperd vluchtte zelfs achter de rug van de therapeut.

10

We hebben ook nog gedanst. Dat was wel heel leuk. Gelukkig kan Brady goed dansen en stond tie niet iedere keer op mijn tenen. Ik heb ook nog wat lekkere visjes van hem gehad nadat ik hem lekker snel door het water heb geracet. Dat brengt mij op de vraag van vandaag. Nou weten jullie dat het ene mens meer eet dan de ander maar weten jullie hoeveel kilo vis wij per dag eten. Ik ben benieuwd of jullie het kunnen raden. Eens kijken ben ik nog wat vergeten te zeggen.

Oja, we hebben nog duikbootje gespeeld. Mijn trainster dacht dat ik Brady naar beneden duwde, maar ik zag een heerlijk visje voorbij zwemmen en die moest ik gewoon hebben. Tja heeft Brady de onderwaterwereld ook eens onverwachts gezien.

 

Hij vond het denk ik wel leuk anders had hij mij wel losgelaten. Dat was het weer voor vandaag.

Toedeledokie en tot morgen

Chabelita

04 februari 2016 – 4e therapie dag – Brady

Hallo allemaal.

Gisteren had ik echt een rotdag maar pappa en ik hebben we hem toch nog leuk afgesloten. We hebben in de avond een heerlijke mango cocktail gedronken.

2

Daarna terug gegaan naar het hotel en heerlijk geslapen. Vanochtend werd ik wakker van een raar geluid. Toen ik naar buiten keek regende het echt keihard. Alle straten stonden gelijk blank. Het heeft een half uur geregend en daarna begon de zon weer te schijnen. Binnen no time waren de straten weer droog. We hebben rustig aan gedaan vanochtend en om kwart voor een zijn we naar de dolfijnen gelopen. Een uur werd ik opgehaald om binnen te gaan praten. Dat was ook deze keer weer erg zwaar. Toen we gepraat hadden ben ik gaan zwemmen met Chabelita. We zijn weer lekker snel door het water gescheurd en ik heb ook een duikbril op gekregen. Alles is zo anders en mooi onder water. Ik heb Chabelita nog wat vis gevoerd en daarna zat het er weer op. Vanavond ga ik lekker spareribs eten.

Ik heb vandaag niet veel zin om te schrijven dus tot morgen allemaal.

Groetjes,

Brady

04 februari 2016 – 4e therapie dag – Chabelita

Hallo hallo hier Chabalita weer!

Vandaag was Brady weer bij mij. Eerst ging zijn therapeut het water in en daarna moest hij. Vond tie het water koud. Tjonge tjonge het water is juist heerlijk warm hier.

Weten jullie waarom dat water hier zo warm is? Nee ik zal het vertellen. Wij hebben hier een hoop toeristen die in de oceaan zwemmen. Als die toeristen moeten plassen gaan ze natuurlijk niet het water uit om naar de wc te gaan maar doen dat in de oceaan. Daardoor hebben wij altijd warm water 😜.

Maar goed toen hij eindelijk in het water lag zijn we langzaam begonnen. Hij aaide mij heerlijk terwijl ik hem voortrok in het water. Daarna ging ik een ring van de bodem halen die Brady gegooid had. Toen dat klaar was hebben we ff lekker snel door het water geracet. Ik heb extra mijn best gedaan want we werden vandaag gefilmd. Nou ik natuurlijk want ik ben veel liever en knapper dan Brady!!

Hee kijk nou gaat hij terug naar het dock en zet hij een duikbril op. Oje als dat maar goed gaat. Eens kijken ik zal hem eens voortrekken naar de mooiste gekleurde vissen. Hij vind het leuk. Eens kijken wie het langst onder water kan blijven. Hee dat is een leuke vraag van vandaag.

Hoe lang kunnen wij dolfijnen onder water blijven voordat we weer boven moeten komen om adem te halen?

Morgen krijgen jullie het antwoord. Ik heb Brady dus heel wat mooie visjes laten zien en kreeg er zelf ook trek van. Gauw terug naar het dock waar Brady mij een paar lekkere visjes heeft gegeven. Over visjes gesproken, het antwoord op de vraag van gisteren is: wij eten gemiddeld twaalf kilo vis per dag.

Zo nog ff zwaaien naar die gozer en dan ben ik klaar.

Tot morgen kanjer en voor de rest toedeledokie en tot morgen

05 februari 2016 – 5e therapie dag – Brady

Hallo iedereen.
Allereerst moet ik zeggen dat ik het super tof vind dat iedereen mijn dagboek leest. Gisteren heb ik met pappa spareribs gegeten en die waren heel lekker. Ik heb daarbij mijn eigen patatjes en die van pappa opgegeten. Ik lag om kwart over acht op bed.
Toen ik vanochtend wakker werd was het weer helemaal mis. Ik had weer een brandend gevoel in mijn hoofd en ik weet niet wat het is. Het is geen normale hoofdpijn maar ik kan niet beschrijven wat het is. Vanochtend heb ik dus een beetje op de bank gehangen terwijl pappa boodschappen aan het doen was. Daarna hebben we gegeten maar ik had niet echt honger. Toen het kwart voor één was, zijn we naar de dolfijnen gelopen en om één uur werd ik daar opgehaald.
Binnen had ik een keer geen zin om te praten. Het enige wat ik verteld heb was dat ik last van mijn hoofd had en daar moesten ze het mee doen. Aangezien ik niks vertelde was ik nu eens als eerste buiten om naar de dolfijnen te gaan. Normaal kom ik altijd als laatste naar buiten maar om naar de dolfijnen te gaan. Nu was het eens anders.
Toen we bij het dock aan kwamen ben ik er samen met Merel in een keer het water ingejumpt. Het dock is een soort blauwe grote mat die op het water drijft. Boven ons zit een afdakje tegen de zon en regen. We zijn rustig aan begonnen en daarna zijn we op het dock gaan zitten om toch nog even te praten. Merel vroeg mij waar ik blij van wordt. Na eens goed te hebben nagedacht antwoordde ik: patatjes. Maar ik antwoordde ook met het woordje ja. Ik word heel blij als ik bijvoorbeeld iets vraag en daar word ja op geantwoord.
Ik heb ook een schriftje gekregen gisteren waarin ik opgeschreven heb wat mijn happy place en mijn safe place is en waar ik verdrietig en blij van wordt. Ook staat er een bladzijde in wie kan mij helpen. Ik ga jullie natuurlijk niet allemaal vertellen wat ik opgeschreven heb want dat is persoonlijk. Ik vind het wel fijn dat ik het kan tekenen en schrijven.
Brady 3Brady 4
Na het dock plompten we weer het water in en hebben we flink geracet. Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Morgen nog een gesprekje en pappa mag dan met de dolfijnen zwemmen.
Ik spreek jullie maandag weer. Goed weekend allemaal.
Kus van Brady

05 februari 2016 – 5e therapie dag – Chabelita

Zo hallootjes, hier ben ik weer. Ik begin gelijk met het antwoord op mijn vraag van gisteren want ik heb jullie zoveel te vertellen. Het antwoord is: wij kunnen een kwartier lang onder water blijven.
Zo en nu steek ik eens ff van wal. Die filmgozer was er weer en hij had nog iemand bij zich om foto’s te maken.
Ik was natuurlijk op mijn best gekleed en had mijn haren eens goed in de rollers gezet gisteravond. Vandaag had ik dus de mooiste krullen. Je moet natuurlijk wel een beetje indruk maken. Brady maakte een grote sprong in het water en mijn haar zat gelijk door de war. Nou ja vooruit maar. We zijn weer langzaam begonnen en daarna hebben we elkaar omhelst en ff lekker lang geknuffeld. Toen zette Brady zijn duikbril weer op. Dat duurde wel heel lang want er liep iedere keer water in. Toen die eindelijk goed zat heb ik hem weer de mooiste plekjes en gekleurde visjes laten zien.
Toen ging die gozer er ineens uit. Nou ja had ik ff de tijd om goed te poseren en mij van de beste kant te laten fotograveren. Na een hele tijd jumpte Brady en Merel weer het water in. We hebben gelijk maar eens lekker met de surfplank door het water geraced. Daarna, en dat moeten jullie niet verder vertellen, hebben we gezoend. Tjeetje wat kan die Brady lekker zoenen. Maar uhh dat vertellen jullie niet verder toch?6
Daarna heb ik nog wat gesprongen en kreeg ik nog een lekker visje van Brady. Maandag komt hij pas weer terug, maar volgens mij komt die maffe vader van hem zwemmen morgen. Maar ik wens Brady een prettig weekend en niet teveel drinken bij de carnaval mannetje. Toedeledokie tot maandag.
Ojee bijna weer vergeten de vraag van vandaag. Het wordt een hele moeilijke omdat jullie een heel weekend hebben om het op te lossen. Jullie weten misschien dat wij geen water drinken. Maar wij hebben vocht en vet nodig. Welke vis eten wij om vocht binnen te krijgen en welke vis eten wij om vet binnen te krijgen? Tot maandag.
Chabelita

06 februari – 07 februari 2016: Weekend

Hallo allemaal.

Hier even een kort verslag van afgelopen weekend. Zaterdag mocht mijn vader met de dolfijnen zwemmen. Ik heb mij rot gelachen want hij vond het niet makkelijk. Nu moet ik zeggen dat hij ook met twee dolfijnen tegelijk mocht zwemmen en dat valt niet mee. Toen ze hem allebei een zoentje mochten geven was het net of hij een linkse en rechtse hoek kreeg zo hard ging het. Ik vond het gestuntel van hem wel leuk en heb mij rot gelachen.

3

 

Zondag zijn wij om zeven uur in de ochtend opgestaan. We zijn toen naar de stad gelopen wat ongeveer een anderhalf uur duurt. De stoepen zijn niet zoals bij ons en er zitten overal kuilen, hobbels en stukken zand. Met de rolstoel was dit een soort rally. Toen we eindelijk in de stad waren hebben we eerst een foto van de letters Curaçao met mij ervoor genomen. Dit had ik juf Kitty belooft dus misschien willen jullie hem aan haar laten zien.

4

 

Daarna zijn we over de pondjesbrug de route afgelopen waar de carnavals stoet langs zou komen. Toen mijn vader het lopen zat werd hebben we in de schaduw wat gedronken en gegeten. Mijn vader was het toch niet helemaal eens met de plek waar we zaten en toen zijn we weer een stukje terug gelopen. Op een gegeven moment kwamen we op de rode weg die met carnaval Hanchi Polar heet. Hanchi Polar betekent ijsbeer en die weg werd door polar bier gesponsord. Nu is mijn vader (tot mijn grote verdriet) altijd in voor een praatje en zo kon het dus gebeuren dat we op het mooiste gedeelte van de route bij een familie uit Curaçao zaten die van Polar bier waren. We hebben de hele dag gratis hapjes en drinken gehad!!!! Toen de optocht begon was het half drie en ik heb muchos tietos en billos gezien.

5

 

Dit kon mijn vader wel waarderen zag ik. Het einde van de stoet was om half acht in de avond. Daarna hebben wij de familie bedankt en zijn terug gelopen naar het hotel. Ik ga morgen maar eens flink uitslapen want ik hoef pas om een uur bij de therapie te zijn.

Dikke doei allemaal

08 februari 2016 – 6e therapie dag – Brady

Hier ben ik weer.

Vanochtend lekker uitgeslapen en eigenlijk tot aan kwart voor een lekker rustig aan gedaan. Toen ik om een uur opgehaald werd stond mij een verrassing te wachten. Ik mocht mee naar de viskeuken om het eten van Chabelita klaar te maken. Op de muur hing een poster met de hoeveelheid vis die Chabelita te eten krijgt. Op de grond stond een blauwe bak met haring en ik mocht ze daar uithalen en op de weegschaal leggen. Toen het goede aantal pond in de weegschaal lag deden we in een van de haringen een vitamine pil. Daarna ging ik de vis in een koelbox doen en gooide er ijs in. Daarna ging ik de kepeling in de weegschaal leggen. Toen het goede gewicht erop lag gingen deze vis ook de koelbox in. Chabelita heeft een rode koelbox. Zonder dat ik het wist was deze oefening goed voor mijn balans omdat ik op een krukje stond om bij de weegschaal te komen. Ook was het eens lekker om te zien dat ik ook iemand kon verzorgen in plaats van iedereen mij. Toen alles klaar was zijn we naar de dolfijnen gaan.

67

Samen met Merel sprong ik in een keer in het water. We zijn weer rustig begonnen met rondjes zwemmen. Ook hebben wij weer een water gevecht gehouden. Maar ik mocht vandaag ook helpen met de training. Op Chabelita haar ogen werden doppen gezet zodat ze niks kon zien. Toen moest ik een ring in het water houden om te kijken of Chabelita mij en de ring blindelings kon vinden. Ik snapte niet hoe dat kon. Toen hebben ze mij uitgelegd dat het te maken had met echo signalen. Alle dolfijnen zenden een signaal uit en dat signaal ketst dan tegen een obstakel aan en zodoende weet een dolfijn als hij niks kan zien waar hij naartoe moet. Ik heb Chabelita nog even laten lachen en we hebben nog even geknuffeld en toen zat het er weer op.

Vanavond ga ik met pappa een rondvaart maken en de zonsondergang op zee bekijken. Tot morgen allemaal

08 februari 2016 – 6e therapie dag – Chabelita

Halootjes allemaal daar ben ik weer.

Ik ga maar eens beginnen met afgelopen zaterdag. Brady zijn vader kwam zwemmen. Ik wist niet wat ik moest verwachten dus ik had Kanoa voor de zekerheid mee genomen. Nou daar kwamen ze aanlopen hoor. Brady en een of andere grijze dakduif. Nou ik had Kanoa wel thuis kunnen laten. Hij moest zijn flippers aan trekken en wist niet eens dat je die beter nat kan maken omdat je ze dan beter aan kan trekken.

Onder luid gelach van Brady sprong hij het water in. Nou gelijk maar ff gaan zwemmen. Die grijze in het midden en wij ernaast. Hij kon er natuurlijk niks van. Nou we zullen hem even een kusje geven. Dat ging goed. Brady riep van de kant dat we wel een watergevecht konden doen. Nou dat hebben we gedaan en jullie raden het al die grijze heeft verloren. Mijn trainster vroeg of hij nog met ons allebei wilde zwemmen. Weet je wat hij zei. Nee liever met een, nee liever met een, wat een watje.

1098

Maar goed hij vertelde Brady dat hij mij de liefste dolfijn van ons tweeën vond dus dat maakte weer een hoop goed. Die grijze mocht ons nog ff een zoen geven en ik moet zeggen Brady heeft het niet van een vreemde. Zondag had ik een rustdag en vandaag kwam mijn vriend weer. Hij vertelde dat hij mijn vis had klaargemaakt en dat vond ik heel goed van hem. Ik heb hem ff flink bedankt door hem te omhelzen. Daarna hebben we ff gezwommen. En ik heb mijn vriend ff wat speciaals laten meemaken. Ik draaide op nijn rug en mijn vriend mocht lekker bij mij komen liggen. Hij lag met zijn rug op mijn buik en terwijl we samen naar de lucht aan het kijken waren zwom ik gelijk op mijn dooie gemak een eindje verder. Toen we dit gedaan hadden wilde hij nog een watergevechtje houden. Dat heb ik natuurlijk glansrijk gewonnen. Ook hebben we nog ff geraced. Wat er toen gebeurde weet ik niet maar Merel haar zonnebril zonk ineens naar de bodem dus die heb ik maar ff opgedoken. Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Maar mijn vriend heeft mij eerst nog beloont met een paar lekkere vissen.

Oja Brady Ik had heus wel in de gaten dat je stiekem een vitaminepil in een van de haringen gestopt had!!! Ik ga je niet sparen met het volgende watergevecht!

En dan nu het antwoord op de vraag van vrijdag. Haring voor het vet en kepeling voor het water.

De vraag van vandaag is de volgende. Wij hebben een heleboel vinnen zoals een rug, staart en buikvinnen. Maar in welke vin of vinnen zitten botten.

Ik hoor graag van jullie. Toedeledokie en tot morgen.

Chabelita

09 februari 2016 – 7e therapie dag – Brady

Hallo iedereen.

Vandaag wil ik wat dieper ingaan op mijn therapie behandeling. Ik weet dat de stukjes op internet de indruk wekken dat het hier een vakantie is. Maar dat is het zeker niet! Het is zwaar en vaak heel moeilijk. Voor mij, maar ook voor mijn vader.

Ik krijg andere therapie dan andere kinderen hier. Er is hier een meneer die heel veel weet van Friedreich Ataxie. Deze meneer en Merel werken nauw samen. Hij heeft heeft al meerdere oudere mensen met deze ziekte behandeld. Vanaf morgen krijg ik om elf uur extra therapie om te kijken of en hoe mij dat kan helpen. Qua fysio kan er niet veel gebeuren en Merel wilde er ook achter komen hoe mijn reflexen zijn. Als ik het allemaal goed begrepen heb heeft dit volgens die meneer niet zoveel zin maar we gaan het toch doen.

Maar goed wat doen we hier dan wel buiten het zwemmen met de dolfijnen. We werken aan mijn emoties zoals ik al eerder schreef is dat angst, bang, blij en verdriet. We zijn aan het kijken naar de verschillende manieren om boosheid aan te geven. Dit doen we bijvoorbeeld met rollenspellen. Het is best ok om boos te worden maar ik moet leren omdat te verwoorden en niet te gaan schelden. Ik kan het bijvoorbeeld ook tekenen of opschrijven in een dagboek om zo mijn frustraties en angst en verdriet los te laten in plaats van vast te houden. Ook moet ik leren dat iedereen zijn verdriet of problemen voor een ieder groot zijn. Nu heb ik wel eens dat een ander lang niet zo verdrietig kan zijn dan ik want ik ben toch ziek en kan nooit meer beter worden. Ook doen we balans oefeningen en werken we aan mijn zelfvertrouwen. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn dat ik voor Chabelita mag zorgen inplaats van andere die voor mij zorgen. Ik ga ook steeds meer tegen Katie (psycholoog) zeggen. Ik heb haar bijvoorbeeld verteld waarom ik een brandend gevoel in mijn hoofd heb. Maar toch vind ik het heel moeilijk om over mijn ziekte te praten. Liever probeer ik wat afleidingstechnieken uit als we die richting uit dreigen te gaan. Vandaag was ook weer een praatdag. Ik zit daar best mee en vind dit niet leuk. Gelukkig gaan we op het einde altijd weer naar de dolfijnen.

Brady 5Brady 6

Zo ook vandaag we gingen aftellen van drie naar een maar bij drie lag ik al in het water. Dat had niemand verwacht. Chabelita begon gelijk met een watergevecht en daarna hebben we geracet door het water. Ik hield een bal onder mij vast en Chabelita duwde mij heel snel door het water. Aangezien zij mij duwde hield ik dat niet zo lang vol maar leuk was het wel. Ik moest ook mijn handen rond mijn oor leggen en Chabelita kwam toen naar mij toe zwemmen en begon te kwetteren in mijn oor. Zij zei dat ze naar een dol fijne vergadering moest, dus dat ze vandaag geen stukje kon schrijven. Morgen is ze weer van de partij.

We hebben ook nog wat rustig gezwommen en Chabelita en ik hebben gedoken, mooie vissen bekeken en elkaar omhelst. Dat had ik echt even nodig. Na afloop mocht ik nog de haaien voeten. Er werd een vis aan een ijzeren beugel gedaan en die stak ik in het water. Je wil niet weten hoe hard die haaien bijten en hoe snel die vis weg is. Een van de haaien verloor op een of andere manier de vis en de andere haaien gingen er achter aan.

Tja en door al dat geweld was ik drijfnat. Ik ga gauw douchen.

Tot morgen,

Brady

10 februari 2016 – 8e therapie dag – Brady

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik lekker uitgeslapen. Om elf uur moesten we weer op het therapiecentrum zijn. Katie en Matse kwamen mij ophalen. Matse heet eigenlijk Mathias is een Duitser en sprak niet zo goed Nederlands daarom vertaalde Katie het allemaal voor mij en mijn vader. Matse gaat mij de Voita therapie geven. Je lichaam heeft een aantal drukpunten en Matse gaat daar mee werken. Eerst moet ik op mijn buik gaan liggen en zorgde Matse ervoor dat ik goed kwam te liggen. Mijn armen en benen moesten op een speciale manier liggen. Toen dat gebeurd was moest mijn hoofd op een speciale manier liggen en toen begon Matse met de therapie. Hij drukte op verschillende punten en praatte in het Duits. Katie probeerde dat zo goed mogelijk te vertalen voor mij.

Eerst ging hij alle drukpunten af aan de rechterkant en daarna aan de linkerkant. Toen moest ik op mijn rug gaan liggen en Matse legde mij weer in de goede positie. Toen dat gebeurt was begon hij eerst weer met de drukpunten aan de rechterkant en daarna aan de linker. Af en toe deed het pijn maar ik heb niks gezegd omdat het voor mijn eigen bestwil is.

Ik zeg dit nu wel zo snel maar we zijn ongeveer een dik uur bezig geweest. Mijn vader heeft na de therapie ook nog wat vragen gesteld aan Matse. Matse zei dat deze therapie niet zaligmakend is maar mocht het helpen dan is het niet verkeerd om te doen. Na deze therapie had ik nog drie kwartier om even te rusten. Toen ik om één uur met de volgende therapie begon, ging ik werken aan mijn balans. Deze training vond ik niet leuk en ik ben ook erg boos geworden! We gingen toen praten waarom ik boos werd. Ik moest toen weer heel erg huilen en was super verdrietig. Uiteindelijk zijn wij als laatste naar buiten gegaan om te gaan zwemmen. Dat vond ik al helemaal niet leuk en ik ben zelf alvast gaan rijden toen ik mijn wetsuit aan had. Dat mocht natuurlijk niet maar ik wilde geen tijd verliezen. Ik moest stoppen en kreeg een time out. Daarna gingen wij alsnog naar het dock. We zijn het water ingesprongen maar ik was wel heel erg moe. Ook stond er vandaag een harde wind (code geel) en de golven beukte tegen de rotsen.

13

Ik ben toen op een schuimrubber mat gaan zitten en heb daarvandaan met Chabelita leuke dingen gedaan. Daarna kreeg ik het koud en heb ik de keuze gemaakt om vanaf het dock met een handdoek om verder te gaan. Vandaag was er nog een domper want Babet de trainster van Chabelita heeft de rest van de week vrij en die zie ik dus niet meer. Met Babet had ik een hele goede klik en ik vind het jammer dat ik ze nu niet meer zie.

Nu stop ik dus tot morgen allemaal

Brady

10 februari 2016 – 8e therapie dag – Chabelita

Halootjes allemaal,

hier ben ik weer. Gisteren had ik een dol fijne vergadering met alle dolfijnen. We vergaderen dan hoe we het onze trainers vinden doen en spreken we ook een seintje af als we onze trainers eens willen pesten om dingen lekker niet te doen.

Maar goed eergisteren sprong mijn grote kleine vriend zomaar het water in en ik heb hem gelijk maar eens flink terug gepakt voor dat vitamine pilletje. Ik begon gelijk een watergevecht wat ik natuurlijk ruimschoots gewonnen heb. Vandaag was mijn grote kleine vriend niet happy. Hij liet ten eerste lang op zich wachten en toen hij eenmaal in het water lag ging het niet zo goed. Ik raakte er een beetje door van slag en wist niet wat ik moest doen om hem te troosten. Ik spetterde hem nat en dat vond hij wel leuk. Maar daarna kon hij het niet zo goed bijbenen. Op een gegeven moment ging hij op een mat zitten en zijn we daar wat spelletjes op gaan doen. Hij werd er gelukkig weer een beetje vrolijker van.

2

Daarna sprong hij toch weer het water in en nee he. Gaat tie mij die bal weer laten ophalen. Ja hallo daar heb ik helemaal geen zin in en vooral niet met deze storn. Geef die bal maar hier breng ik hem weer naar het dock. Tjonge tjonge je snapt toch wel dat ik dat niet leuk vind. He wat ga je nou doen ga je eruit. Vind je het niet leuk meer met mij. Ooohhh je hebt het koud. Ok doen we toch nog ff een paar leuke dingen vanaf het dock. Zo het zit er weer op voor vandaag grote kleine vriend. Nog ff de vraag van gisteren en de vraag van vandaag.

Eerst even het antwoord op de vraag van eer eergisteren. In onze buikvinnen zitten botten en in de rest van de vinnen kraakbeen. De vraag van gisteren is als jullie naar het filmpje kijken zie je dat ik heel snel kan zwemmen. Maar hoe snel kan een dolfijn eigenlijk zwemmen. Over de vraag van vandaag kunnen jullie even nadenken. Als Brady weer terug is op school neemt hij een grote foto van mij mee en geeft hij het antwoord op deze vraag. Hoeveel tanden heb ik precies. Jullie weten dat dolfijnen tussen de tachtig en honderd tanden hebben maar hoeveel heb ik er.

Ik ben benieuwd of jullie het kunnen raden.

Toedeledokie en tot morgen

Chabelita

11 februari 2016 – 9e therapie dag – Brady

Hallo allemaal,

Vanochtend ben ik om negen uur opgestaan en heb ik vlug gegeten want ik moest om tien uur aanwezig zijn bij de ‘ik wil alles weten over dolfijnen’ workshop. Deze workshop was heel leuk en ondanks ik al veel wist heb ik toch ook nog wat nieuwe dingen gehoord. Om elf uur was de workshop weer voorbij en toen nog ff rustig aan gedaan omdat ik om één uur weer therapie zou krijgen.

We zijn begonnen met een spel over positieve dingen die bij mij horen. Op de kaartjes staan bijvoorbeeld dingen als, ik heb humor, ik heb vrienden, ik heb kracht en ik ben aardig. Als ik dan denk dat dingen bij mij passen dan mag ik uitleggen waarom en als ik denk dat ze niet bij mij passen mag ik ook uitleggen waarom. Op zich goed te doen en af en toe moest ik een beetje nadenken over een antwoord.

Daarna zijn we gaan zwemmen en Chabelita had geloof ik niet zo een zin vandaag. Zij deed veel dingen verkeerd en reageerde niet goed op mijn gebaren. Misschien komt het wel omdat ze gewond was aan haar neus. Omdat ze gewond was konden we ook niet door het water racen vandaag.

56

Dit is een kort stukje omdat ik na het douchen met pappa naar de stad ga.

Tot morgen iedereen.

 

Groetjes Brady

11 februari 2016 – 9e therapie dag – Chabelita

Halootjes allemaal.

Zo daar was die dan weer vandaag. Eens kijken of ik hem een beetje kan pesten vandaag. Kijk hem nou zitten op het dock mijn grote kleine vriend. Wat een koukleum is het toch. Ik zal eens beginnen om een geintje uit te halen. Ff langs zwemmen en met mijn snuit zal ik hem eens heerlijk nat spetteren. Hihi dat vond hij niet aardig. Plons daar ligt hij in het water. Eerst maar eens ff rustig gaan zwemmen. Hee kijk nou mijn vriend doet een vredesteken maken en heen en weer schudden. Dat betekent dat ik mijn hoofd heen en weer moet schudden en geluid moet maken. Ik steek lekker mijn tong uit. Hahaha dat hadden jullie niet verwacht toch. Gaat die nog een keer met zijn twee vingers heen en weer. Nog maar is mijn tong uitsteken. Hahaha jammer voor jullie maar ik ga jullie vandaag ff lekker pesten. Zo nog maar eens een rustig rondje zwemmen. Oh das leuk ik mag over de stok springen. Daar heb ik wel zin in. Zo ff lekker drie keer over de stok gesprongen. Nu moet ik de stok terug naar mijn trainster brengen maar dat doe ik lekker niet. Ik breng hem gewoon terug naar mijn grote kleine vriend.

97

Dat vond mijn trainster niet leuk. Moest ik het nog eens doen. Toch weer naar mijn vriend gebracht. Hahaha ze weten niet meer wat te doen. Nog maar is een rondje zwemmen. Wil mijn vriend racen. Gast! Ik heb gisteren kreeften tussen de rotsen gezocht en daarbij mijn neus opengehaald dus dat racen kan je op je buik schrijven. Nee he komt die met de bal aan. Die ga je ook maar zelf halen. Goed nog maar ff een rustig rondje zwemmen. Hij wil spetteren met zijn voeten. Kijk dat vind ik nu leuk. Ik ga lekker mee spetteren met mijn staart. Ach jee mijn vriend krijgt het weer koud en gaat het water uit. Nou ja jammer hoor want ik had nog een paar leuke pesterijtjes in petto voor hem. Vanaf de kant heeft hij mij nog ff lekker geaaid en gekieteld. Daarna was het alweer voorbij.

Morgen zie ik je weer vriend. De laatste dag dat zal wel ff wennen worden voor ons. We gaan er morgen maar een feestje van bouwen. Slaap lekker iedereen en tot morgen. Toedeledokie.

Chabelita

Oja bijna vergeten het antwoord op de vraag van gisteren is wij zwemmen gemiddeld 25 mijl per uur. De vraag van vandaag is van welk dier stammen wij af. Dit is een hele moeilijke vraag maar ik weet zeker dat jullie allemaal slimmeriken zijn en best achter het antwoord kunnen komen

12 februari 2016 – laatste therapie dag – Brady

Hallo allemaal.

Ik schrijf een klein stukje omdat er niet veel te schrijven valt. Vandaag had ik de laatste dag therapie. We zijn begonnen met praten over de afgelopen twee weken. Het was een luchtig gesprek en we waren voor de tweede keer als eerste buiten. Samen met Merel en Katie hebben wij een eindje gelopen langs de golfbrekers. Daar heb ik krabben gezien en die vond ik best eng. Op het gemakje zijn we naar het dock gelopen waar Chabelita al op mij lag te wachten. We hebben voor deze laatste keer lekker veel leuke dingen in het water gedaan.

811

Toen de tijd erop zat heb ik eens goed afscheid genomen van Chabbels (dat is de bijnaam van Chabelita) en gingen we als laatste weg. Toen ik weer boven was hadden de dames een verrassing voor mij. Ik heb een hele mooie foto gekregen en een usb stick waar filmpjes en foto’s opstaan. Daarna hebben pappa, Merel, Katie en ik nog even lekker gezellig gepraat en aan het eind geknuffeld. Merel, Katie en Chabelita ik mis jullie nu al en zal jullie nooit meer vergeten. We hebben gehuild en gelachen en volgens mij heb ik een hoop geleerd.

Ik ga zeker de handvatten die ik heb mee gekregen thuis gebruiken en we houden via de mail contact.

 

Groetjes,

Brady

12 februari 2016 – laatste therapie dag – Chabelita

Halootjes hier ben ik weer.

Het was vandaag de laatste dag dat mijn maatje hier was. Nou we hebben er een feestje van gemaakt. We hebben allerlei leuke dingen gedaan.

We hebben ondanks dat mijn neus kapot was geracet, gespetterd en bovenal veel lol gemaakt. Maar helaas er is een tijd van komen en gaan en de tijd van gaan is nu gekomen.

Ik weet nog goed dat je twee weken geleden als een bleekscheetje aankwam en nu ga je poepiebruin weg. Ik weet nog goed dat je twee weken geleden bang voor mij was maar nu vertrouwen wij elkaar door en door. Het waren twee geweldige weken en ik ben blij dat ik je heb leren kennen.

562

Maatje, vriend het allerbeste in dat koude kikkerland en doe ze allemaal de groeten daar.

Vertel ze gelijk het antwoord maar van welk dier wij afstammen want dat heeft nog niemand geraden. Het gaat je goed en wie weet tot de volgende keer dan kan ik je gelijk mijn baby laten zien.

dikke knuffel

Chabelita

101 reacties aanDagboek van Brady

 • Yvette

  Die dolfijnen gaan toch niet helpen. Dat hele kind is mislukt… Niets aan te doen helaas!

 • Erik de Jong

  Hallo Brady en Jan,
  Wat een indrukwekkend dagboek. Wat hebben jullie een bijzondere maar zeker ook intensieve weken achter de rug. Ik wens jullie een goed thuisreis en zie jullie graag weer snel op De Driekleur (is hier wel een beetje ongezellig zonder Brady).

 • demi en truus

  hallo boys
  wij wensen jullie een goede reis terug.
  is voor de rest alles naar wens gegaan?
  wij hopen het wij zien jullie weer in holland.

  groetjes demi en truus

 • yeal & megan

  hallo mannen 😉

  wij hopen dat jullie het heel erg naar jullie zin hebben gehad daar.
  we hebben jullie heel erg gemist hoor, en zijn blij dat jullie morgen al terug komen.
  we hebben genoten van jullie verhalen.

  heel veel liefs,

  Megan & Yeal 🙂

 • Oma en opa

  Dit is waarschijnlijk het laatste berichtje van ons, want de thuisreis staat voor de deur. Nog even genieten en moeten zo zachtjes aan de koffers weer gepakt gaan worden. Het is wel lastig afscheid te nemen, maar na een verblijf ergens anders is thuiskomen ook weer heel fijn hoor. Ik hoop dat je een hoop geleerd hebt,vooral over jezelf, hoe daar mee om te gaan en het leven voor jezelf makkelijker te maken. Probeer je angsten en problemen te uiten en ze niet alleen voor jezelf te houden. De mensen om je heen willen je echt helpen, maar dan moet je je wel uiten. Grote vriend heel veel sterkte, nog even lekker niets en genieten van de laatste 2 dagen met je vader in dat lekkere warme land want hier is het wel koud hoor. Brady we houden heel veel van je en zijn dadelijk we heel blij als jullie weer thuis zijn. Heel veel liefs voor jullie en een dikke kus. Opa en oma

 • Megan en mama

  Ha ventje,

  Tja ik denk zo dat je Chabelita een hele dikke knuffel hebt gegeven. Thuis wacht Yael op je hoor dan kun je die lekker gaan knuffelen. Geniet nog even daar op dat warme eiland want hier is het op dit moment maar 1 graad boven nul.

  Groetjes van Megan en Mama en een poot van Yael

 • Mariette

  Trouwens…..deze slimmerik heeft even gegoogled, maar komt daar wel heel uiteenlopende antwoorden tegen op die moeilijke vraag van Chabelita. 1daarvan vind ik wel heeeeeel vreemd, maar goed…..is t misschien een koe??????

 • Mariette

  Tja….. En dan zit ineens de laatste therapiedag er al weer op. T zal best moeilijk zijn geweest om voor de laatste keer in het water te liggen met Chabelita. Ik hoop dat jullie nog even lekker geraced en geknuffeld hebben. Nog een weekend op Curacao……en dan weer naar huis. Ook wel weer erg lekker hoor!!!!! Tot gauw.

 • juf Ellen

  Hoi Brady, Jan en Chabelita.

  Jullie beleven echt veel mooie, moeilijke avonturen zeg!
  Super leuk om te lezen en om de foto’s van de avonturen te bekijken.
  Jullie zijn kanjers! Dat is duidelijk!
  Geniet nog van het weekend op Curaçao!

  Tot volgende week
  Dikke knuf voor allemaal.

  juf Ellen

 • juf Ellen

  Hoi Brady, Jan en Chabelita,

  Jullie beleven echt heel veel mooie en moeilijke avonturen zeg!
  Super leuk om te lezen en om de foto’s te zien!
  Jullie zijn kanjers! Dat is duidelijk!!
  Nog even genieten van het weekend op Curaçao!!

  Tot volgende week
  Dikke knuf voor allemaal!
  juf Ellen

  • Saya sebenar kurang faham pengenalan Google+ page oleh Google dibezakan dengan Google+. Memang megualirnken pada awalnya sebab itu saya letakkan ikon berbeza supaya dapat membezakan antara 2nya.

  • Appreciating the tough function you put into your site and in depth specifics you supply. It is nice to come across a blog every as soon as in a although that isn’t the very same out of date rehashed information and facts. Terrific read! I’ve saved your web-site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

  • Lo de inutil es descalificativo para los objetos. Aun en ese caso puede ser relativo, las lapiceras sin tinta sirvieron para adelantar casettes. Un fibron terminado sé que sirvió para algo electronico.Y en las personas puede no tener sentido. La musica, la literatura, el cine pueden ser no practicos, lo que puede ser una definicion de inutil. Pero hacen al mundo mas rico. Para algunos son formas de trascender, logra una sombra de inmortalidad.

  • I was, of course, making no general claims about where a decentralized market system would work well and where it would not work well.It is good to see that at least on the narrow issue of this post, we are in agreement about the outcome.

  • that they were the useful idiots of the Soviets, either knowingly or unknowingly. As with any modern ideology, I assume the mass believed what they party line was that they were fed, and the leaders knew it was a fiction.

  • If I/L were allowed to play a role, the VERY first thing that would happen (or would have happened long ago) is that the law-enforcer (UNSC or UNGA organizing a loose coalition of states for BDS purposes) would ensure Israel’s removal of all settlers once for all; removal of all settlements (buildings) and the wall. See : it called for removal of settlers and dismantling of all settlements. HOWEVER, it had no enforcement provisions and Israel ignored it.Merely stating the I/L is not enough. It must be enforced and it will require sanctions of some kind to do that.

  • Until I found this I thought I’d have to spend the day inside.

 • Mama

  Hallo daar,

  Nog 1 dagje therapie. En dag nog lekker een weekend vrij . Ja en dan terug naar dit koude kikkerland. Geniet er nog even van hoor.

  Groetjes en een dikke knuffel van mama.

 • Evalien

  Zo zeg dat zijn pittige dagen geweest voor jullie! Er is hard gewerkt op alle fronten als ik het zo lees.
  Ik ben trots op je Brady, je bent een kanjer! Groetjes, ook aan pappa!! We denken veel aan jullie en ook aan mama natuurlijk!

 • Bo en Sem

  Wij denken dat er bot zit in de staartvin en misschien ook wel de buikvinnetje. Overal waar Chabelita zo goed mee kan spetteren dachten wij eigenlijk. We hopen dat Chabelita een dol fijne vergadering heeft gehad en dat ze vandaag weer wat kan schrijven. Groetjes van Bo en Sem

 • Opa en Oma

  Zo kanjer, daar ben ik weer. Doe allereerst de groeten aan je vader, want die moet je toch overal naar toe brengen in je vreselijk hippe stoel. Dat trekt zeker wel het nodige bekijks. Hippe vogel met een hippe stoel. Ik ben blij dat je toch wel goed eet, want als ik echt goed kijk krijg je toch wel een dikker gezicht. We zijn heel erg trots op je dat je toch je best doet om te praten al is dat heel moeilijk voor je. Toch blijven proberen hoor. Het zal je echt goed doen. Je moet alleen die dolfijn niet belazeren met die verstopte pilletjes, want dan pakt hij je op een gegeven moment toch terug. Lieve knul heel veel sterkte met je therapie veel plezier samen en we houden heel veel van je. Dikke kus van ons.

 • Sylvana

  lieve Brady en Jan

  Wat mooi om jullie verhalen te lezen !!
  Mooie ervaringen met de lieve dolfijn en veel tips van Merel
  Esmee en Mitch missen je wel hoor
  Heel veel liefs XXX

 • Mariette

  Brady en Jan, ondanks dat wij het op afstand volgen begrijpen we maar wat goed dat er erg pittige momenten zijn. Jullie kletsen allebei best graag….maar natuurlijk niet overal over. Best moeilijk als je eigenlijk toch een wat gesloten karakter hebt (Zo zie ik t tenminste) en je moet hele moeilijke dingen bespreken. Ik vind jullie super super super knap!! Dikke knuffels van ons viertjes.

 • Peter

  he mannen,

  wij hebben een bad, jullie ook natuurlijk. Mocht je een plekkie over hebben neem dan de dolfijn mee, laat de haaien maar daar ;). Lijkt me heel spannend om de haaien te voeren, misschien wel spannender dan praten over je gevoel. Brady je bent een kanjer en ik heb echt bewondering voor je, ook een beetje voor je vader hoor en niet te vergeten Megan en je moeder die het thuis op afstand mee maken 😉

  echt indrukwekkend om elke dag je stukje te lezen, Peter

 • Mama

  Hallo mannen,

  Wij weten dat het echt geen vakantiereis is hoor. Wij vinden het ook super knap wat jullie daar allemaal doen. Na de zware inspanning van de therapie weten we inmiddels dat Chabelita gelukkig voor de nodige ontspanning zorgt. Wat een geweldige dolfijn is dat zeg.

  Kus van Megan en mama

 • Karen

  Hi Brady

  Superleuk om over jullie avonturen te lezen. Geniet van de laatste week in het paradijs.

  Groetjes Karen en Niels en harige pootjes van Kasper en Charlie

 • Petra van de Laar

  Hoi Brady en Jan,

  Wat een spannende dolfijnen-avonturen en mooie foto’s!
  Maar zo te lezen ook een intensief programma.
  Ik wens jullie vooral een hele fijne tijd en ben benieuwd naar jullie verdere verhalen wanneer jullie weer terug zijn!

  groetjes
  Petra

  P.S. Niet te bruin worden, want dan herkennen we jullie niet meer!

 • Ewoud

  Dat zwemmen met die dolfijnen ziet er supergaaf uit…..maar t lijkt me best spannend om met ze in het water te liggen. Trouwens is het natuurlijk niet zo mooi om Chabelita te foppen door ergens een pilletje in haar visjes te verstoppen. Of zal ze wel begrijpen dat ze die extra vitamine’s goed kan gebruiken? Ik hoop t maar, want anders pakt ze je vast nog terug ben ik bang. Nog een paar dagen goed genieten van het zwemmen met je mooie vriendin hoor…..want voor je t weet zit je weer in het vliegtuig terug naar het natte, winderige kikkerlandje. Maar in dat kouwe kikkerlandje wacht jou weer een warme dikke knuffel van je moeder en zus….en dat is ook wel weer iets om naar uit te kijken!!

 • Familie Tromp

  Hallo Brady en Jan,

  Ook wij volgen jullie, kregen de link van Juf Manon en wensen jullie samen nog veel plezier en fanatische uurtjes met de Dolfijnen.
  Veel liefs van De Trompies

 • Mariette

  Hoi…..hebben jullie misschien een boottocht vanavond? En kennen jullie Ralph? Hij zwemt met Kanao en praat ook met Merel. Toevallig las ik iets over hem op facebook. Mijn oud-collega Hans had iets gedeeld en toen ik dat las wist ik zeker dat jullie op dezelfde plek zijn. Grappig !!

 • Evalien

  Ha Brady en Jan
  Vandaag hadden we ons maandagpraatje, even kijken wat iedereen dit weekend weer heeft beleefd, uiteraard hebben we toen even jullie logboek bekeken en gezien dat jullie veel spannendere avonturen hebben beleefd dan wij dit weekend. Hier vooral muchos regen…..;).
  Dus je ziet Brady, je bent er gewoon een beetje bij in de klas, maar ondanks dat we je kunnen volgen en we jullie dit enorm gunnen, missen we je natuurlijk wel!
  Die film waar Chabelita het over had, kunnen wij die ook zien als jullie weer terug zijn? We zijn zo benieuwd naar alle verhalen.

 • Kitty

  Hoi Brady en vader Jan,
  Vanuit een heel regenachtig, winderig en koud Nederland wens ik jullie heel veel plezier. Geniet van het mooie weer,de dolfijnen en alle mooie gekleurde vissen.
  Veel plezier samen!
  Groetjes, ook van Rob, Kitty

 • Peter

  Wat een grote letters ik zie je bijna niet 😉

 • Juf Marjan

  Lieve Brady,

  Wat maak jij veel mee zeg.
  Ik zie op de foto’s dat je geniet.
  Een hele fijne tijd toegewenst met de dolfijnen.

  Groetjes van juf Marjan

 • Stichting Nicolette

  Lieve Brady,
  De eerste week therapie is alweer voorbij en je hebt al veel meegemaakt. Afgelopen weekend samen met je vader carnaval gevierd om vandaag weer fris aan de slag te gaan. Wij, het bestuur van de Stichting Nicolette, wensen je nog heel veel leerplezier en maak er samen met je vader nog een mooie week van. Lieve groetjes, Anne-Mieke Berkel

 • Mama

  Hallo mannen,

  Wat maken jullie toch veel mee zeg. En wij maar hier in de regen en de storm zitten brrr.

  Groetjes Mama

 • peter

  Gelukkig heb je hem eerst gezoend en daarna pas vis gegeven, andersom lijkt me maar smerig ;). Mag Jan nou zonder jou gaan zwemmen? Ook niet eerlijk rust lekker uit en geniet van het carnaval en maandag ga ik weer lezen, Peter

 • Ronnie

  hey brady veel plezier met de dolfijnen groetjes Ronnie

 • Mariette

  Poeh he….. Dat is niet zo’n makkelijke vraag. Ik gok op inktvis voor vocht en makreel voor vet.

  Yesssssss… Ik zal t zeker niet verder vertellen …..maar….. Was 1van die zoentjes wel van mij?? Ik hoop de allerlekkerste en langste…die heeft Brady vast voor mij aan Chabelita gegeven toch?? Dank je wel Brady, dat je dat voor mij gedaan hebt… Als je weer terug bent krijg jij daar een heeeele dikke knuffel voor van mij. Ik kijk er al naar uit!! Jij ook?? Hihi

 • Megan en mama

  Hallo mannen,

  Geniet van jullie vrije dag vandaag. Naar het carnaval lekker swingen.

  Wat een moeilijke vraag zeg. Wij denken makreel voor het vet en kabeljauw voor het vocht. Het is maar weer een wilde gok natuurlijk.
  Wij kijken uit naar de foto’s en verhalen.

  Groetjes Megan, mama en een poot van Yael

 • Yvette

  Wat ben je toch een kanjer en een goede doorzetter. Je vader gaat morgen zwemmen met je dolfijn. Ik denk dat jij het veel beter kan Brady. Jij bent mijn grote stoere kanjer.
  Gr yvette

 • Sem en Bo

  Hallo Brady en Ome Jan, Hier is het dit weekend ook carnaval….maar in Curacao gaat t er vast heel anders aan toe. Leuk dat jullie dat ook nog meemaken daar. Maken jullie wel nog een paar mooie foto’s….we komen ze graag bekijken als jullie weer thuis zijn. Fijn weekend!!! O ja….. Wij denken dat Chabelita toch wel langer dan Brady onder water kan blijven. Wij gokken op 30 minuten….. Groetjes van Bo en Sem

 • Dikkie Dik en Oma

  Zo grote vriend,daar ben ik weer. Je maakt mij wel heel erg jaloers hoor. Op een lekker terrasje als oude vent aan een manco-cocktail. Het is toch niet te geloven, hier alleen maar harde wind en heel veel regen.Maar alle gekheid op een stokje, ik vind het hardstikke knap van jou dat je nu toch al een beetje durft te praten wat je als zo’n kleine vent moet verwerken. Ik sta versteld en ben vreselijk trots op je. Probeer het er maar uit te gooien, het zal je goed doen en je een hele opluchting geven. Ik begrijp best dat het als een steen op je maag licht. Wij wensen je alle kracht die je nodig zal hebben om door tegaan.We volgen jullie op de voet en nog heel veel plzier samen. Doei. Dikke kus van opa en oma.

 • peter

  He mannen,

  echt stoer wat jullie allemaal doen, kan me voorstellen dat praten moeilijk is, doe ik zelf ook niet zo graag ;). Ik snap niet dat je het leuk vind met die arrogante dolfijn hoor, trekt je zo maar onder water en verteld dan dat hij mooier en leuker is of zo iets. Nou Ik weet het wel hoor Brady jij wint het als ik het mag zeggen.

  Niet te veel eten en niet te veel cocktails drinken he daar wordt je teut van.

  Echt leuk om alles zo te lezen, Groetjes.

 • Mariette

  T blijft moeilijk hoor dat moderne computer-gedoe……nou staat mijn verhaal er weer twee keer. Verdikkie!

 • Mariette

  Hoi Jan en Brady, goh…het klinkt een beetje als een winterdippie in de zonneschijn waar Brady last van heeft. Die gesprekken binnen hakken er aardig in zeg. Maar…..kop op hoor…. Zonder diepe dalen geen hoge pieken !! …. Of… Na regen komt zonneschijn (zoals ook al bleek gisterochtend, toen na die hele harde plens-bui weer snel de zon tevoorschijn kwam toch.) Zo’n mango-cocktail op een leuk terras maakt gelukkig het einde van de dag wel weer leuk. Fijn hoor! En een beetje kluiven aan een spare-rib is ook helemaal geen slecht idee…heerlijk… Ik hoop dat ze je gesmaakt hebben. Volgens mij heb je nu even een paar dagen geen therapie. Geniet lekker van Curacao en relax een beetje op het strand, of bij het zwembad. Je gaat ook nog naar biggie bagga su’s kijken begreep ik. ( biggie bagga su is…lekker dikke billen). Veel lol!! En probeer ook maar wat mee te schudden met je lekkere kontje. Heel veel knuffels van mij!!

 • Mariette

  Hoi Jan en Brady, goh…het klinkt een beetje als een winterdippie in de zonneschijn waar Brady last van heeft. Die gesprekken binnen hakken er aardig in zeg. Maar…..kop op hoor…. Zonder diepe dalen geen hoge pieken !! …. Of… Na regen komt zonneschijn (zoals ook al bleek gisterochtend, toen na die hele harde plens-bui weer snel de zon tevoorschijn kwam toch.) Zo’n mango-cocktail op een leuk terras maakt gelukkig het einde van de dag wel weer leuk. Fijn hoor! En een beetje kluiven aan een spare-rib is ook helemaal geen slecht idee…heerlijk… Ik hoop dat ze je gesmaakt hebben. Volgens mij heb je nu even een paar dagen geen therapie. Geniet lekker van Curacao en relax een beetje op het strand, of bij het zwembad. Je gaat ook nog naar biggie bagga su’s kijken begreep ik. ( biggie bagga su is…lekker dikke billen). Veel lol!! En probeer ook maar wat mee te schudden met je lekkere kontje. Heel veel knuffels van mij!!

 • truus

  hoi jan en brady

  wat leuk dat we je zo kunnen volgen
  geniet er van en veel plezier
  gr van ons (moeder van jolanda maar dat wist je denk ik al )

 • Mama

  Hallo mannen,

  Ik hoop dat de spare ribs lekker waren.
  Het antwoord op de vraag van vandaag is volgens mij 5 minuten.

  Groetjes
  Mama

 • Mariette

  O ja……vergeet ik helemaal de vraag te beantwoorden. Chabelita eet vast wel 5 kilo vis per dag….en misschien nu zelfs wel iets meer(tenslotte eet ze nu voor twee)

 • Mariette

  Hoi Brady, wat ontzettend moeilijk kan het zijn om te vertellen over je verdriet en angst. Maar gelukkig voelde jij ook dat er een last van je schouders kan vallen als het hoge woord er uit is. Goed dat je er met Merel over kunt praten. Love you!!!!! Dikke kus van je tantetje

 • Ingrid

  wat een topper ben jij Brady. Het is ongelooflijk moeilijk om te praten hoe je je voelt en jij doet het gewoon. Wij zijn super trots op jou.

  Groetjes aan papa.
  Ingrid

 • Mama

  Hallo kanjer van me,

  Ondanks dat het heel moeilijk is om over jouw angsten en gevoelens te praten vind ik het ontzettend knap van je dat het jou toch lukt, ventje van me.
  Ik begrijp dat jullie zondag naar het Karnival gaan kijken.
  Ohhh oh, big mama’s met schuddende billen. Lijkt mij ontzettend tof.

  Kus van mama

 • Ronnie

  Hoi Brady,
  Ik vind het heel stoer dat je met dolfijnen zwemt. Ik mis je wel
  want nu kan ik je niet ophalen om samen naar school te fietsen.
  Doei !!! Groetjes, Ronnie

 • Erika

  Hé Kanjer, wat super dat we je zo kunnen volgen!
  Ik ben wel jaloers op je, hoor! Het regent en waait hier en ’t is hier koud!
  En ik ben erg trots op je…praten over hoe je je voelt is heeeeeel moeilijk!
  Hou vol, veel plezier bij het carnaval en de groetjes aan papa!
  Dikke knuffel, Erika.

 • Evalien

  We hebben dinsdag met de hele klas weer even op jullie logboek gekeken. Ik vroeg de klas of ze het goed konden lezen op het bord…zeiden ze natuurlijk NEE want dan weten ze dat ik het voorlees, slimmerds;) Bij het verhaal van Chabelita moesten we erg lachen, vooral het stukje over de bleekscheet.
  Wat ontzettend goed van je/jullie om te praten over emoties, dat is soms heel erg lastig en niet alleen voor kinderen hoor Brady! Zelf vind ik dat ook vaak lastig, maar geweldig goed dat je dat doet.
  Ik kijk alweer uit naar het volgende verslag van jullie, zo het is net alsof we er toch een beetje bij zijn:).

 • Liora

  Hoi Brady,
  Wat leuk om te zien dat je het leuk hebt met papa!
  En wat leuk met dolfijnen zwemmen!
  Ik hoop dat je het er leuk hebt.
  Veel plezier nog! Ik blijf je volgen! X Liora

 • Roel

  Moh, hoe ist met mij is alles goed. Het is wel jammer dat ik je nu moet missen. Maar we blijven contact houden. Bel je mij morgen uit school? En die dolfijn is wel grappig zeg (bleekscheet). Maak er nog het beste van. Mazzle:D

 • Opa en Oma

  Dag grote vriend van me. We zijn heel blij dat je het met pappa zo naar je zin hebt. Een hele lieve zwangere dolfijn waarmee je het hardstkke leuk vindt. Is het niet een beetje lastig dat je wetsuit niet goed past. Maar goed dat zijn kleinigheden. Over het algemeen is alles wel naar jullie zin. Het weer , het water, de therapie en ik hoop ook het eten zodat ik jou straks dikkie dik kan noemen. Heel veel liefs van oma en mij en geniet er maar van. Doei, tot de volgende keer.

 • Yael

  Hallo daar mannen,

  Zeg jullie zijn daar dan wel zo lekker aan het zwemmen met Chabelita maar jullie zijn mij toch niet vergeten he.
  Want ik vind het wel heel leuk om steeds de bal te halen en te brengen hoor 🙂
  Ik mis jullie wel.

  Groetjes en een poot van Yael

 • jolanda

  wat leuk om jullie te volgen en ook leuke vragen over de dolfijnen
  eerst rust de ene helft van de hersenen en dan gaat dat oog dicht en na ongeveer een uur de andere helft en dan gaat dat oog dicht dat hoor ik hier van buurman gert-jan.
  veel plezier gr van buurtjes visser

 • koen

  hallo brady,ik ben natuurlijk wel een beetje jaloers.ik vind het supertof voor jou en je vader dat jullie in Curaçao zijn en dat je hebt gezwommen met een dolfijn.

  groetjes koen

 • Sem

  Hoi Brady, mijn moeder mag dan wel denken dat dolfijnen en lekker plekkie op de bodem van de zee opzoeken om daar eventjes te slapen….maar volgens mij slapen ze met 1oog open en 1oog dicht. Vorig jaar gaf iemand uit mijn klas een spreekbeurt over dolfijnen..en volgens mij heeft ze dat verteld. Elke dag kijken we wel op deze site om jullie te volgen. Veel lol nog!!!!!! Groetjes Sem

 • Juf Manon

  Lieve Brady,

  Wat fijn dat jullie zo aan het genieten zijn samen.
  Wij volgen met heel veel plezier jullie foto’s en stukjes!
  Heel veel plezier en geniet ervan samen met papa!

  Liefs,

  Juf Manon

 • Mariette

  Hè…… Mijn smiley En mijn dikke kus plaatjes staan niet in de tekst…. Ooooo wat ben ik toch onhandig met computers

 • Mariette

  Wat een mooie doelen ……Het maakt mij dat jullie gaan werken aan emoties!! Dikke kus

 • Yvette

  Hallo,

  Zo te horen hebben jullie het goed naar je zin. Brady wat ben jij toch een kanjer. Heel veel sterkte de weken en maak er maar leuke dagen van. Ik volg jullie en geniet van de leuke verhalen.

  Gr yvette de leeuw van Weenen

 • Hugo

  Ha Brady, wat ziet dat er top uit! Heel veel plezier met het zwemmen met de dolfijnen. Geniet ervan!! We blijven je verhalen volgen.

  Groetjes, Hugo

 • Jelte

  Heeeh Brady, was het leuk met de dolfijnen?
  Waarschijnlijk wel.
  Nog veel plezier in de komende twee weken met de dolfijnen.
  We kijken elke dag op school en thuis.

  Groetjes JELTE

 • Mariette

  Hoi Brady,
  Tja….tanden?? Misschien stom, maar daar had ik niet aan gedacht.
  of neem je ons allemaal in de maling.
  Ik gok gewoon op nul tanden! Hihi

 • Bo en Sem

  Dat lijkt ons nou ook wel wat….je vasthouden aan zo’n rugvin en dan heerlijk door het water racen. Echt super. Het is hier nu 18:00uur, dus jij ligt op dit moment waarschijnlijk weer in het water met die mooie vriendin van je. (Of is Chabelita geen meisjes dolfijn?) We vinden het hartstikke leuk om je via deze site te kunnen volgen. Veel liefs en veel lol!! Groetjes van Bo en Sem

 • Peter

  Als ik dat zo lees wordt ik een beetje jaloers 😉 alleen die koude douche zouden ze van mij ook mogen houden daar hou ik niet zo van :). Ben benieuwd hoeveel tanden een dolfijn heeft als ik gok zou ik 40 roepen 20 beneden en 20 boven maar ik zal er wel flink naast zitten. Groetjes en laat de dolfijnen ook af en toe uitrusten he, Peter

 • Mama

  Hallo Brady,

  Wat hebben de dolfijnen toch moeilijke namen. Kunnen ze niet gewoon Truus en Piet genoemd worden.
  Doe vandaag Chabelita de groeten van mij en zeg maar tegen der dat ze heel lief voor jou moet zijn.
  Kus van mama

 • Stichting Nicolette

  Lieve Brady,

  Inmiddels heb je je eerste therapiedag achter de rug. Wij zijn erg benieuwd waar jullie aan gaan werken.
  Wij, het bestuur van de Stichting Nicolette, wensen jou heel veel succes en geniet samen met je vader van deze bijzondere reis. Veel liefs van, Anne-Mieke Berkel

 • Ian en Noa

  Lieve Brady,

  Wij wensen jullie een top avontuur met de dolfijnen! We lezen elke dag jullie verhaaltjes. Super gaaf!!!
  Groetjes Noa en Ian

 • Evalien

  Wat leuk om jullie zo te volgen! Die pilotenpet staat je goed Brady;). Flamingo’s die wat lekkers bij je komen eten, heel erg bijzonder allemaal. Ik kan niet wachten tot ik de dolfijnen foto’s kan zien.
  We gaan de foto’s ook in de klas laten zien. Geniet ervan mannen!!!

 • Bob van der Linden

  Hoi Brady en Jan. Als het dus goed is, hebben jullie net met dolfijnen gezwommen.
  Dat zal ongetwijfeld super cool geweest zijn. We zijn benieuwd naar de foto’s en verhalen.
  meester Bob.

 • Liesbeth vd Heuvel

  Superleuke piloot! Ga lekker genieten samen!
  Ik ga jullie avonturen volgen.

  Groetjes Liesbeth

 • jolanda

  He Brady en Jan wat gaaf om te zien heel veel plezier geniet ervan!!!! groetjes gert-jan jolanda rick mandy en demi

 • René Kops

  Beste Brady (en Jan natuurlijk),

  Wat gunnen wij jullie deze reis en wat hopen we dat jij veel plezier zult hebben.
  We zullen jullie verhalen goed volgen en kijken nu al uit naar de verhalen (en foto’s!)die jullie straks hebben bij thuiskomst.

  Namens alle kinderen en juffen en meester van De Driekleur Daltonlocatie.
  Je bent een kanjer Brady!

 • Erik de Jong

  Ik hoop (nee wanneer ik het verslag lees weet ik het zeker) dat jullie samen genieten van deze reis/ervaring. Wat mooi dat Brady plaats mocht nemen in de cockpit. Fijn ook dat de lange vlucht goed is gegaan. Ik zal het dagboek met belangstelling volgen

  Erik de Jong (meester Erik 🙂 )

 • Groep 7

  Beste Brady, we hopen dat je het heel leuk hebt en dat je veel plezier beleeft met de dolfijnen. groetjes ROBBIE PRANK!!!!!! van groep 7.

 • Yvonne Stolze

  Wat leuk!!!

 • Mariette

  Nou…voor mij is de dag al weer begonnen. Hopelijk liggen jullie nog heerlijk te slapen. Hoe was het snorkel-avontuut gister? En dan vandaag…..voor het eerst zwemmen met de dolfijnen. Ik ben vooral heel benieuwd of dat kusje van mij vandaag al gegeven wordt! Succes vandaag!! Veel liefs. Xxx.

 • Roel

  Hoi Brady, leuk om te zien wat je allemaal doet voor gave dingen. Veel plezier met de dolfijnen. Groetjes Roel

 • Opa en Oma

  Dag lieve knul, grote vriend. Fijn dat je zo geniet met pappa. Vandaag ga je snorkelen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik hoop dat je niet teveel water binnenkrijgt. Geniet maar met volle teugen want dit zijn voorvallen van meestal once in a lifetime. Doe voorzichtig en morgen naar de dolfijnen. We zijn heel benieuwd naar jullie bevindingen. Lekker eten he gozer. Liefs.

 • Joah & Joëlle

  Hallo Brady,

  Wij zijn nu een maand terug maar genieten nog steeds van wat we daar gedaan hebben! Maar zelfs nu leren we nieuwe dingen door de handvatten die mee naar huis kregen.

  Als je Kanoa en Nubia ziet doe ze dan maar de groeten van Joëlle en Joah.

 • Megan en mama

  alvast heel veel plezier met dolfijnen zwemmen maandag.
  we hopen dat het je goed zal doen 🙂
  we zien de foto’s graag verschijnen.
  kusjes mama, megan en een poot van yeal

 • Ingrid

  Geniet er maar lekker van. Ik ben heel benieuwd naar jullie avontuur. Groetjes Ingrid

 • Mariette

  Goh….dar wordt toch niet het nieuwe ritme….om 5uur uit de veren. Hopelijk zijn jullie vandaag af en toe even stiekem in slaap gevallen onder een parasolletje op het strand of langs het zwembad. Misschien raken jullie al een beetje gewend aan de temperatuur en de andere tijd en maken jullie vannacht er een normale nacht van. Morgen nog een dagje bijkomen en dan maandag start de dolfijnen-therapie. Dol fijn toch!!!!

 • Megan en mama

  Doe de dolfijnen de groetjes en we volgen jullie.
  Kusjes van Megan en mama

 • Mariette

  Yes…. Jullie zijn er!!! Even wennen aan de temperatuur. Lekker genieten in het zwembad. Voor straks alvast welterusten. Eerst maar eens bijkomen van de lange reis. xxxx

 • Dikkie Dik en oma

  Zo, dat was je eerste lange dag naar Curacao. We hebben toch wel een beetje in spanning gezeten of alles wel goed zou gaan, maar als het goed is lig je nu in het buitenbad na een zeer lange en vermoeiende dag. Geniet ervan sraks lekker eten en lekker slapen. Veel plezier en we volgen jullie. Doei.

 • Mariette

  Wij kijken uit naar de verhalen en hopelijk foto’s. Vergeet dat kusje van mij niet hoor Brady!!!
  Veel knuffels van ons. BEMS

 • peter

  Tja veel plezier is niet echt toepasselijk maar maak er in ieder geval het beste van. Ik ga jullie volgen en verheug me op de verslagen, Peter

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>