Dagboek Wessel en Carlijn

 

Dit zijn Carlijn en Wessel. Een broer en zus die erg gehecht zijn aan elkaar. Carlijn is acht jaar oud en Wessel is 6 jaar.

                                                             

Zaterdag 12 maart zullen wij vertrekken naar Curacao waar Carlijn en Wessel maandag 14 maart zullen starten met dolfijntherapie. Carlijn is een meisje met PDD-Nos (subtype active but odd). Een aan autisme verwante stoornis. Wessel heeft ADHD en ook PDD-Nos. We hebben er erg veel zin in maar beseffen ook dat het hard werken zal worden voor de kinderen. We hopen dat de dolfijntherapie hun kan helpen zich beter te ontwikkelen. We zullen proberen het weblog dagelijks bij te houden en we vinden het leuk als jullie ons volgen.

                                                                          

Zondag 13 maart

We zitten nu heerlijk in Curacao!! Erg naar uit gekeken en het is nu zover. De vliegreis is boven verwachting goed gegaan.  Voor Wessel hebben we wat extra medicatie gekregen en een aanpassing gemaakt in zijn schema en dit heeft goed uitgepakt. Het was lang maar ze hebben het goed volgehouden. Nadat we het appartement hadden bereikt wilde ze maar één ding. Het water in…. Ondanks dat ze erg moe waren.

Vanochtend waren ze al vroeg wakker. Rond vijf uur liepen ze uit bed. Nog even wennen aan het tijdsverschil waarschijnlijk. Rond acht uur liepen we al in het sea aquarium om een blik op de dolfijnen te werpen. Zelfs een babydolfijn gezien van Gee Gee. Nog onwerkelijk dat ze morgen daarmee aan het werk gaan. Straks nog even naar het strand en zullen we jullie morgen laten weten hoe de eerste therapiesessie was.

Maandag 14 maart

Vandaag is het dan zover! De eerste therapiesessie met de dolfijnen. Om 10 uur moesten we bij het CDTC zijn waar we eerst een anamnese gesprek hadden  met de therapeuten. Carlijn gaat zwemmen met Chabelita, de jonste dolfijn die erg aanhankelijk is naar de patienten. Wessel zwemt met Li-Na. Het halfzusje van Chabelita. Li-Na is de snelste en kan het hoogste springen. Toen we de kinderen naar de platforms zagen lopen kregen we al een brok in onze keel. Zo blij dat ze deze kans krijgen!! Carlijn was al vrij snel in het water. Bij Wessel duurde het iets langer maar tot onze verbazing ging hij al de eerste sessie het water in.

Wessel laat de dolfijn zingen

Chabelita duwt Carlijn tegen haar voeten door het water

Het is fantastisch om dit te zien. Buiten regent het keihard maar onze dag kan niet meer stuk. De therapeute van Wessel gaat onder andere werken aan het beter om leren gaan met zijn emotie’s en agressie. Vooral ook door het opbouwen van meer zelfvertrouwen en het verminderen van de faalangst. Carlijn gaat onder andere werken aan concentratie, automatiseren  en mondmotoriek. Eerst werken de kinderen een half uur in een ruimte met de therapeut. Daarna omkleden in het pak en gaan ze met de dolfijn aan de gang. Ook werken ze tussendoor op het platform. Wessel moest toen stevig ingepakt worden want hij had het ijskoud. Morgen moet hij twee pakken aan en een trui mee!!  Nog even voor groep 4 van de PWA. Carlijn was zo vroeg wakker omdat het in Nederland 5 uur vroeger is. Daar moet je even aan wennen. Morgen zullen we weer van ons laten horen en wij gaan lekker nagenieten van deze sessie.

Dinsdag 15 maart

Vanmorgen opgestaan met bewolking en het was zelfs wat fris. Maar het klaarde al snel weer op. Na het ontbijt wilde de kinderen alweer zwemmen. Ze gingen vol enthousiasme richting de therapie. Het schema is ze al helemaal duidelijk. Eerst werken en dan de pakken aantrekken en richting dolfijnen. Wessel is al hele goede maatjes met Li-Na en de dolfijnentrainster vertelde ook dat er een duidelijke klik is tussen die twee. Heel gaaf. Wessel heeft in deze sessie vooral gewerkt aan het duidelijk maken van emotie’s. Dit op verschillende manieren. Nicole (therapeut) vertelde dat Wessel het goed deed en erg slim is. Wel is de faalangst een probleem.  Wat vandaag heel bijzonder was is dat Wessel voor Li-Na rustmomenten inbouwde als ze samen te druk werden!  Dit betekend dat hij rekening kan houden met een ander. Het is zo bijzonder om te zien hoe lekker ontspannen Wessel in het water met de dolfijn is.

Wessel met Li-Na helemaal ontspannen

Wessel bedankt alle apen voor de leuke reaktie’s. En ja, de dolfijnen zijn erg lief. Vooral Li-Na. Allemaal de groetjes. Wessel vraagt steeds wel wat zijn klas aan het doen is. Ook Carlijn had er weer zin in. Ook zij is vandaag met emotie’s aan de gang gegaan en sociale vaardigheden. Met name de luisterhouding. Carlijn vindt het erg leuk om lekkere wilde dingen te doen met Chabelita. Zoals spetteren en op een surfplankje hard door het water. Wel moest Carlijn eerst alles vragen en bijvoorbeeld niet zomaar de vin van Chabelita pakken als zij er niet op rekent. Carlijn is super enthousiast maar laat duidelijk haar autistische trekjes zien.

Chabelita laat Carlijn door het water surfen

Voor groep 4 van de PWA. Van ons mogen jullie allemaal langs komen. Regel het maar….. Morgen mogen we bij het dok kijken. Lijkt ons heel gaaf om het dan van zo dichtbij te kunnen zien.

Woensdag 15 maart 2011

Vandaag voor de derde dag naar het CDTC geweest was echt weer fantastisch, we hebben het van dichtbij mogen meemaken op het dock. Echt genieten!!! Carlijn en Wessel gaan vooruit, Carlijn op het sociale vlak. Wessel heeft nog een lange weg te gaan, maar Nicole vindt dat hij goed meewerkt. Het is ongeloofelijk om te zien dat Wessel zijn grenzen bij Li-Na precies weet. Hij is erg lief voor haar en knuffelt graag.

Wessel aan het knuffelen met een dolfijn, met Li Na

Verder willen wij iedereen bedanken die met ons meeleeft . Iedereen bedankt voor de leuke lieve berichten die we van jullie hebben gehad. Ook de sponsoren die de stichting ondersteund hebben en nog steeds ondersteunen bedanken wij hiervoor!!! Wij zullen jullie op de hoogte blijven houden van de vorderingen van Carlijn en Wessel.

Carlijn geeft Chabelita een kusje.

Wessel met een snelle ronde.....

Carlijn geeft Chabelita de ring

Voor de groep 4 van de PWA, Carlijn mist jullie best wel en heeft het elke dag over jullie. Dus als jullie dit weekend langs komen ff bellen zodat we genoeg aardappels kunnen schillen. En voor de Apen van de Boemerang in Naaldwijk, Wessel kan niet wachten om jullie alles te komen vertellen wat hij heeft meegemaakt.

Donderdag 17 maart

Vandaag voor allemaal een intensief dagje. Tijdens de therapie hebben wij een workshop gevolgd bij het CDTC. Samen met andere ouders van een kind wat ook therapie volgt. Fijn om met een therapeut erbij van gedachten te wisselen en ervaringen uit te wisselen. Blijkt toch wel dat je tegen een hoop vergelijkbare problemen oploopt. We hebben ervan geleerd en gaan proberen dit weer in de praktijk toe te passen. Gelukkig konden we nog wel het laatste stukje van de watertijd zien. Carlijn en Wessel hebben ook de dolfijnen een aantal truukjes samen laten doen. Gelukkig heeft de fotograaf  van het CDTC het op de foto gezet. Carlijn is zeer gemotiveerd om te werken. De beloning is natuurlijk ook heel groot. In het water is ze heel vrij en mag al veel alleen  doen van Dirkje. Natuurlijk blijft ze altijd dicht in de buurt. Vandaag weer gewerkt aan mondmotoriek. Zo wordt de therapie wat afgewisseld.

Carlijn werkt op het dock

Tijdens het werken op het dock is de trainster gewoon bezig met de dolfijn. Dit vraagt dus heel veel concentratie.Wessel had vandaag een superdag. Kwam heel relaxed uit bed. Voor de watertijd heeft Wessel heel goed gewerkt. De therapeut zei dat hij in een goede flow zat. Vandaag lag de nadruk weer op emotie’s. Wessel heeft in het water genoten. Geeft regelmatig aan Li-Na de keus wat zij wil doen. Maar Wessel gaat wel steeds meer genieten van het spektakel. Hij heeft nu ook besloten dat hij later dolfijnentrainer wil worden. Aan het eind laten ze de dolfijn ook springen waarbij ze met z’n allen de handgebaren geven. Wessel doet dit ook heel serieus.

Wessel gaat Li-Na kaartjes laten lezen om te kiezen wat ze gaan doen

Dus we kijken vandaag terug op een hele goed therapiedag! Vandaag gaan we nog even kijken wat we verder gaan doen tussen de buitjes door.

Vrijdag 18 maart

De kinderen besloten vandaag “uit te slapen”. Wel tot 6.30 uur. Tijdens de therapie was het prachtig weer. Harde wind en niet te warm. Carlijn had vandaag afwisseling in de therapie. Zowel sociale vaardigheden als de mondmotoriek kwamen aan bod. Watertijd vond ze weer fantastisch. En wij ook. Het blijft zo bijzonder om te zien hoe de dolfijnen de therapie ondersteunen. Regelmatig hebben we kippevelmomenten. Ze moesten vandaag even wat langer wachten voordat ze het water in konden want de dolfijnen waren met elkaar aan het dollen. Eén van de dolfijnen wilde daar ook niet mee stoppen en bleef achter Chabelita aangaan. Maar na een poosje konden ze aan het werk.

Carlijn laat Chabelita over een stok springen

Carlijn laat ook bij ons een verbetering zien. Het is ongelofelijk hoe het nu al werkt. Wel zijn ze erg moe  en moeten we onze aktiviteiten echt wel aanpassen aan wat ze nog kunnen hebben. Wessel is ook bijzonder gemotiveerd. Vandaag weer met emotie’s aan de gang geweest. Wessel heeft zelf oplossingen bedacht voor als hij bijvoorbeeld boos is. Nu nog de praktijk.

Surfen!!!!

Wessel heeft een goede band met Li-Na. Ter bevordering van zijn zelfvertouwen heeft hij Li-Na alleen opdrachten laten uitvoeren. Nicole vertelde dat Wessel en Li-Na samen heel creatief zijn en dat hij haar vandaag een sprong heeft laten maken die zij nog niet eerder had gezien. Daarna zijn we de gehuurde auto op gaan halen en de tourist gaan uithangen. We zijn naar Parce Nashonal “Shete Boka” geweest. En genoten van prachtige wilde golven die op de rotsen slaan. Daar naar verschillende uitkijkpunten gewandeld. Ook de kids vonden het erg leuk.

op weg naar de golven

Morgen wordt vooral voor ons een spannende dag want we mogen een keer zwemmen met Cabelita en een keer met Li-Na. De kinderen worden dan opgevangen door de stagaires van het CDTC.

Zaterdag 19 maart

Eindelijk is het zover wij mogen ook zwemmen met dolfijnen, daar hebben wij ook wel naar uitgekeken. Eerste sessie vanaf 10.45 uur met Chabelita en de 2e sessie vanaf 13.15 uur met Li-Na. Super !!!!!!!!!!!!!! Als je ze aanraakt is het net een nat stuk rubber, maar wat is dit prachtig!!!! We hadden er gewoon geen woorden voor, helemaal super !!!!!!!!!!!

s’Middags nog ff naar Willemstad geweest en de pontjes brug bekeken. Prachtig!!

Berichtje voor Stefanie, de dolfijn Chabelita is erg lief en het gaat erg goed en met mij gaat het ook goed.

Groetjes Carlijn.

Maandag 21 maart

Vandaag is de 2e therapieweek begonnen. Gisteren zijn we naar de struisvogelfarm geweest. Was ook leuk om te doen. Alleen Carlijn was niet zo lekker en had ook koorts. Dus verder het rustig aan gedaan. Gelukkig heeft ze vannacht goed geslapen en fit genoeg voor de therapie. Het is nu bij beide kinderen wel te merken dat ze zich op hun gemak voelen en laten daardoor ook meer het gedrag zien waaraan gewerkt moet worden. Het is voor therapeuten zo ook makkelijker om bepaalde punten aan te pakken. Carlijn heeft vandaag veel rollenspellen gedaan. Zelf oplossingen moeten verzinnen voor situatie’s waar zij moeite mee heeft. Tijdens het zwemmen met de dolfijn moest Carlijn zelf alles regelen met de dolfijnentrainer wat zij graag wilde doen. Dit was nog wel even lastig. Maar het is haar gelukt.

Chabelita duwt Carlijn tegen haar voeten door het water

Carlijn heeft haar eigen knuffeldolfijn ook aan Chabelita laten zien. Ook Wessel liet vandaag zijn ware aard zien. De therapeute heeft met hem ook weer veel kunnen doen. Er ontstaan nu voor ons wel veel vragen met welke koers we thuis moeten gaan varen om hem zo goed mogelijk te kunnen helpen. Bij het werken in het water was hij wat meer onrustig dan de andere keren. Wel had hij het geluk dat hij even met twee dolfijnen mocht zwemmen omdat het andere kindje langer op het dock aan het werk was. Dus Li-Na kreeg gezelschap van Mateo. Mateo dook zelfs een stuk koraal voor Wessel op!

Wessel met Li-Na en Mateo

Morgen gaan Dirkje en Nicole met Wessel en Carlijn samen binnen de therapie beginnen om te kijken wat er gebeurd tussen hun beide. Fijn dat daar ook naar gekeken wordt.

Dinsdag 22 maart

Vandaag begonnen Wessel en Carlijn samen met beide therapeuten. Daarbij is gewerkt aan het aan elkaar complimentjes geven. Dit werd verwerkt in een spelletje met wat aangepaste regels. Bij het geven van complimentjes of elkaar helpen konden extra kaartjes worden verdiend. Dit was voor beide nog wel moeilijk maar ze deden goed hun best. Aan de hand hiervan hebben de therapeuten ons vast wat tips gegeven voor in de thuissituatie hoe we dit het beste vast kunnen houden. In het water werd er zowel individueel als samen gewerkt.

Samen met beide dolfijnen rondjes zwemmen

Grappig was nog wel dat op een gegeven moment Chabelita met Wessel zwom en Li-Na met Carlijn. Zonder opdracht van de trainsters ruilde ze plotseling om omdat ze toch naar hun “eigen” kind gingen. Zo hoort dat….. Carlijn en Wessel werkte in het water ook goed samen. Gaven elkaar de kans om te kiezen wat ze gingen doen. Super om te zien!

Carlijn en Wessel geven de dolfijnen opdracht hun tong te laten zien!

Wessel was regelmatig aan het schaterlachten in het water. Was totaal ontspannen terwijl dat bij het ontbijt nog wel anders was. De kinderen (en wij ook) zijn s’avonds echt wel uitgeteld. Carlijn vraagt ook regelmatig al vroeg of ze al naar bed mag. Deze therapie heeft op ons allemaal een flinke impact. We voelen ons ook wel heel bevoorrecht dat we dit met ons gezin mogen meemaken. Het is ook prachtig om te merken dat er nu al resultaten te zien zijn.

Woensdag 23 maart

Berichtje voor groep 4 van de PWA in De Lier, zoals jullie op deze foto zien heeft Carlijn gewoon huiswerk meegekregen en zit ze elke ochtend te rekenen en taal te doen.

Carlijn aan haar toets 9 van pluspunt

Woensdag 23 maart

De tijd vliegt. Al weer halverwege de tweede week. Gisteren na een goede therapiesessie toch een enorme terugval van Wessel gehad. We zijn de middag moeizaam doorgekomen. Zo laat Wessel wel weer zien dat hij op de toppen van zijn kunnen loopt. En is dan onmachtig om dit verbaal goed uit te kunnen leggen. We hopen hier ook wat meer handvatten voor te krijgen. Want natuurlijk willen we hem hierbij op de juiste manier kunnen ondersteunen. Nicole is hier ook weer goed op ingegaan. Met haar heeft hij voor vandaag de afspraak gemaakt om ons complimentjes te geven. We zijn benieuwd of hem dat gaat lukken. Morgen om 9 uur hebben we een gesprek met Nicole. In het water ging het goed. Wessel had weer de mazzel even met Mateo en Li-Na samen te mogen zwemmen.

Vandaag was ook een serieus gesprek nodig

Carlijn doet het supergoed. Veel aan het oefenen met sociale vaardigheden. Dirkje ziet zeker verbetering. We zijn heel trots op Carlijn!!  Dirkje heeft weer wat afwisseling in het water aangebracht. Ze mocht met een duikbril onder water kijken hoe de dolfijn beweegt en springt. Dit vond Carlijn erg leuk.

Onder water ziet het er weer anders uit

En op verzoek van Carlijn nog een foto dat zij aan het surfen is.

Woensdag 23 maart

Hallo kinderen van groep 4 van de PWA in De Lier, als eerste wil ik Bart en Angélica feliciteren met hun prijs in de declamatie wedstrijd echt super. Ook hebben wij foto’s gekeken van het Prinsenbos, dat was ook erg leuk. Wij hebben hier ook heel veel dieren gezien, ik zal een paar foto’s bij het bericht doen.

 Tot snel, en de groeten aan de hele klas.

Carlijn

Kolibri

Donderdag 24 maart

Wat gaat de tijd ontzettend snel. Vanmorgen zijn we gestart met een gesprek met Nicole over Wessel. Voor ons gevoel heeft zij een duidelijk beeld over waar Wessel (en wij) tegenop lopen. We hebben daar in het gesprek goed over kunnen praten. Zij heeft ons erg geholpen om ook voor ons zelf helder te krijgen wat waarschijnlijk de beste route is om Wessel te kunnen helpen. Hierbij hebben we hele concrete handvatten gekregen. Het is fijn om te ervaren dat zij in een korte periode begrijpt waar wij het als gezin moeilijk hebben. Met het rapport wat wij nog gaan krijgen kunnen we in overleg met de behandelaars in Nederland. Daarna mocht mama ook nog mee met het eerste stukje van de therapie wat binnen gegeven wordt. Wessel was ontspannen en nam de tijd om na te denken. Hij moest bij een spelletje complimentjes geven of een ander helpen en daarmee kon hij extra kaartjes verdienen. Het was best moeilijk voor hem maar het lukte hem wel. In de praktijk zien we dat al een beetje terug. Zal nog wel wat oefening vergen. Daarna was het watertijd. Wessel kan dan niet wachten om zijn pak aan te trekken en naar Li-Na te gaan.

Carlijn blijft het supergoed doen. Vandaag weer gewerkt aan mondmotoriek en zoals elke dag aan sociale vaardigheden. Vooral nadenken hoe wat je zegt bij iemand anders kan overkomen. Daar wordt ze steeds opgewezen en we merken ook in de praktijk dat het werkt. Heel gaaf om te zien dat het al werkt. Carlijn moest ook in het water weer alles aan de dolfijntrainer en Dirkje vragen. Vooral hard gaan in het water is erg leuk voor Carlijn.

De kinderen mochten vandaag ook weer een aantal dingen samen doen in het water. Heel opvallend is dan het goede overleg tussen die twee. We mochten vandaag weer van dichtbij kijken waardoor we dat duidelijk zagen en hoorde gebeuren. Heel gaaf om te zien. Het blijft zo bijzonder om te zien hoe de dolfijnen met de kinderen omgaan. We krijgen er geen genoeg van. En Wessel is zo ontspannen met Li-Na. Super!!! De kinderen en wij vinden het wel heel erg  jammer dat het bijna voorbij is. We hebben het er allemaal wel een beetje moeilijk mee. Opvallend is wel dat  vandaag Carlijn erg moe is na de therapie. Dit bericht is er laat op de site gezet vanwege problemen met het internet maar het is uiteindelijk gelukt.

knuffeltijd

 Vrijdag 25 maart

Vandaag de laatste therapiedag. Heel jammer!  Vanmorgen liepen we met gemengde gevoelens naar het CDTC. We willen helemaal geen afscheid nemen. Ook de kinderen waren wat stilletjes. De therapie ging goed. Wessel gaf wel aan dat hij Li-Na gaat missen. En natuurlijk gaat ook Carlijn Chabelita missen. Maar ook Dirkje en Liv. In het water hebben de kinderen nog even alles mogen doen wat ze graag wilde. Wessel heeft heel veel geknuffeld en Carlijn nogeens zoveel mogelijk truukjes gedaan. En natuurlijk nog even heel hard door het water. Vooral Wessel vond het moeilijk om afscheid te moeten nemen van Nicole en Frieda. Dat is een emotie wat erg moeilijk is voor hem. Maar ook papa en mama zijn niet zo goed in afscheid nemen en vinden het moeilijk om onder woorden te brengen hoe intensief en mooi we alles hebben ervaren. We gaan naar huis met hele kostbare herinneringen. Daarbij heeft Carlijn veel vooruitgang geboekt wat direkt al te zien is. Maar ook Wessel is meer ontspannen en kan bijvoorbeeld al wat beter met complimentjes omgaan. Ook kan hij beter aangeven wat hem dwars zit inplaats van direkt boos te worden. Wij hebben de batterij goed kunnen opladen en veel gesproken over hoe we thuis verder willen en moeten. Nicole en Dirkje zijn we erg dankbaar. En verder natuurlijk het hele team van het CDTC waaronder de dolfijnentrainers. Na afscheid genomen te hebben van iedereen zijn we met mooie fotoboeken en dvd’s vertrokken. Later op het strand zei Wessel nog dat hij Nicole gaat missen want ze is zo lief!! Dan schiet je toch wel een beetje vol.

Dirkje en Liv met Carlijn

Wessel was niet te verleiden tot een knuffel maar toch hebben we een foto weten te maken van Nicole en Wessel.

Natuurlijk willen we stichting Nicolette heel erg bedanken voor deze unieke kans die onze kinderen en wij hebben gekregen. Daarbij ook iedereen die de stichting steunt en met ons hebben meegeleefd. Het valt niet in woorden uit te drukken wat dit voor ons gezin doet. Bedankt allemaal!!!

79 reacties aanDagboek Wessel en Carlijn

 • norah schriel

  leuk om je zo schattig terug te zien

 • norah schriel

  hey carlijn wat een schattige fotos

 • Hi there, purely became responsive to ones site by using Bing, and found that it is absolutely informative. I am going to be aware to get the town. I am gracious for people who proceed that from now on. A number of them are going to be taken advantage of the crafting. Many thanks!

 • Samantha

  Lieve Carlijn en Wessel,

  Met veel plezier heb ik jullie website in de gaten gehouden, wat hebben jullie het goed gedaan!! Ik kijk er naar uit al jullie verhalen te horen maar de foto’s zeggen genoeg; volgens mij hebben jullie genoten!

  Tot snel!
  Groetjes,
  Samantha

 • vivian

  Hallo Karlijn en Wessel,

  Wat een fantastisch mooie belevenissen op Curacao met de dolfijnen! Een onvergetelijk avontuur voor jullie alle 4! Ik heb erg genoten van de mooie foto`s en verhalen op de web- site.

  Daaaaaaag en dol-fijne groetjes van Vivian

 • Lai Ming

  Hoi Wessel, Carlijn, Ellen en Jan,

  via laura kwamen we erachter dat jullie de reis naar curacao hebben gemaakt. Toen op de regenboog was ik al erg benieuwd naar jullie reis.Wat fijn dat ik daarom toch jullie verhalen en mooie foto’s heb kunnen zien. Wat een belevenis en een mooie herinnering zullen jullie hebben aan het dofijnentherapie. Het lijkt me inderdaad een intensieve periode, maar ook weer prachtig dat de kinderen en jullie ervan konden genieten. En het allerfijnste is dat jullie het gevoel hebben dat jullie handvaten hebben om weer ertegen aan te kunnen en dat deze ervaring voor de kinderen geholpen heeft.
  Voor Carlijn en Wessel: wat knap dat jullie zoveel kunstjes en trucjes met de dolfijnen kunnen doen! De dolfijnen zien er erg lief uit,maar jullie waren denk ik ook wel erg lief voor de dolfijnen….als jullie de dolfijnen missen, kunnen jullie altijd even naar de foto’s kijken

  Dikke knuffel van Lai ming

 • Patricia Wagner

  Hallo lieve Wessel, papa, mama en Carlijn,

  Wow! Wat hebben jullie het gaaf gehad! Wat een mooie verhalen en foto’s zeg! Jammer dat het alweer voorbij is, he! Maar wat zijn jullie 2 kanjers, knap hoor, dat jullie de dolfijnen allerlei trucjes konden laten doen. En Wessel, als ik je zie knuffelen met Li-Na, dan moet ik gelijk weer denken aan die vele knuffels die ik van je kreeg op de Regenbooggroep. 🙂

  En Jan en Ellen, fijn te lezen dat jullie handvatten hebben gekregen voor thuis en dat jullie zo goed begrepen werden! Geniet nog even na van dit geweldige avontuur en wie weet zien we elkaar nog eens! Leuk dat ik toch nog even heb kunnen meegenieten van jullie mooie reis en jullie twee kanjers!

  Groetjes, Patricia, Wessels oude juf op de Regenbooggroep

 • kees en Lenie

  Hoi Carlijn, Wessel,Jan en Ellen,

  Wat ziet dat er super uit!!!
  Wat goed van jullie dat jullie zo hard hebben gewerkt!
  Was het niet moeilijk om zo’n dolfijn te trainen?
  We kunnen niet wachten op jullie verhalen en foto’s
  Hopelijk hebben jullie een voorspoedige reis terug.

  Groetjes
  Kees en Lenie

 • Groep 4 van de PWA

  Lieve Carlijn en familie!

  bedankt voor jullie leuke berichtje aan ons terug. De kinderen in de klas willen elke dag jullie dagboek lezen en ze zijn nieuwsgierig naar de foto’s! Helaas zit het er voor jullie bijna op, maar wij vinden het wel weer heel leuk als Carlijn bij ons in de klas is. Geniet nog van de laatste dag, veel plezier en veel succes met de terugreis en tot maandag!!!

  Liefs groep 4

 • Maaike

  Hoi Ellen ,Jan,Carlijn en Wessel,
  Kreeg kippevel bij het lezen van de prachtige verhalen.
  Wat super dat de kinderen het zo goed doen.
  Wessel jij moet echt dolfijnentrainer worden , misschien kan het wel samen met je zus.Nog heel veel plezier!! groetjes Maaike (collega van mama)

 • Romi

  Lieve familie,

  Wat leuk om al jullie verhalen te lezen. Wat een ervaring! Wessel en Carlijn ik ben super….TROTS, wat doen jullie je best. Ik mis jullie wel hoor.
  Lieve groetjes en knuffel
  Romi

 • Mathilde

  Ha Carlijn en familie,
  Ik heb net weer even alle stukjes gelezen en de foto’s bekeken. Wat is het toch bijzonder allemaal! Een hele mooie ervaring.
  Ik weet nog dat Carlijn vorig jaar aan mij vertelde dat ze over 360 nachtjes zou gaan zwemmen met dolfijnen en toen zei ik haar al dat ik wel graag mee zou willen. Als ik nu de foto’s zie, denk ik dat alleen nog maar meer.
  Veel succes nog de laatste dagen en geniet ervan!
  Groetjes Juf Mathilde

 • Dave Tetenburg

  hoi Carlijn

  Ik hoop dat je de laaste dagen veel plezier in Curacao!
  heb.

  Groetjes Dave en doe de groetjes aan de dolfijnen.

 • Fam. Arkesteijn

  Hoi familie van Marion!

  Wat ontzettend gaaf en emotioneel om jullie verhalen te lezen! Nog een fijne tijd op Curacao !!!

  groetjes,

  Ronald, Rita, Rico & Kim Arkesteijn

 • Groep 4 van de PWA

  Lieve Carlijn en familie,

  wat een leuke berichten lezen wij toch elke dag in de klas! Wij moesten erg lachen om de foto waar de dolfijnen hun tong uitstaken, erg grappig. We missen je wel hoor Carlijn! En zijn zo benieuwd naar jouw verhalen!

  Gisteren zijn wij naar het Prinsenbos geweest. We hadden heel erg mooi weer en hebben zelfs de eerste kikker gezien van dit jaar. Ook hebben we een halsbandparkiet gezien, die was heel mooi groen. Ook hebben we een specht gezien die gaten had gemaakt in de boom. De foto’s staan op de website.

  Nog veel plezier en geniet van de laatste dagen!!

  Liefs groep 4 van de PWA

 • Fam. Varekamp

  Hoi Carlijn,

  Dat hadden we nog nooit gezien, dolfijnen die de tong uitsteken !!
  Leuk hoor dat je de dolfijnen allerlei leuke kunstjes kunt laten doen.
  Nog heel veel plezier toegewenst.

  Groeten van Martin, Nina, Chris en Saskia en een poot van Nouska

 • Ha familie van Marion,
  Aan de foto’s te zien gaat het heel erg goed met de kids en de verhalen te lezen
  met jullie ook,
  Wij vinden het super om dit te lezen en mee te kijken.
  Veel plezier nog en geniet er nog ff van.

  Groetjes Paul,Maaike,Merel,Gijs

 • Dave Tetenburg

  hoi carllijn,
  de foto`s zijn erg leuk.
  Ik wens jullie nog veel plezier in Curacao!

  Groetjes Dave

 • joyce

  lieve Carlijn. ik vind de foto’s heeeeeeeel leuk. en ik vind ook leuk wat jullie op Curacao doen.

  de groettjes van joyce

  en doe de groetjes aan de dofijnen

  • chanel mylene

   lieve wessel
   het zijn hele leuke dolfijnen.
   je bent alweer terug,maar ik vind het toch nog leuk om even helemaal zelf een bericht naar jou te tijpen.
   xxx chanel,coco,pinky

 • Chris Varekamp

  Hoi Carlijn,

  Jammer dat je koorts had. Ik hoop dat het nu beter gaat en dat je nog veel plezier hebt in Curacao. Ons gezin zou ook wel graag willen.
  Groeten van Chris

 • Hallo Carlijn en Wessel,papa Jan en mama Ellen,
  Wat zwemmen jullie fijn met die lieve dolfijnen.
  En jullie hebben het enorm naar jullie zin,dat kan
  je wel zien op de mooie foto’s. Nog een paar hele fijne
  dagen.Veel groetjes van Jeannette. Ik werk al heel lang
  met mama in het ziekenhuis.

 • Nicolette

  Lieve Wessel en natuurlijk Carlijn,
  Wat een leuke foto’s staan er op de website. Wij vinden het erg leuk om te zien wat jullie daar allemaal doen en natuurlijk leren! Wij zijn heel benieuwd naar wat jij ons allemaal te vertellen hebt! Wij zijn blij als je weer terug bent bij ons in de klas. Maar ga eerst nu nog maar lekker genieten en heel goed je best doen, want voordat je het weet is het fantastisch avontuur alweer voorbij!!!!
  Geniet ervan en wij vermaken ons prima in de klas. Leuk dat je iedere keer aan ons denkt.

  Heel veel groetjes van alle Apen.

 • hennie franken.

  Hallo werkende vacantie ganers.
  wat doen jullie geweldige ervaringen op
  ik geniet elke ogtent weer van jullie inzet en motevatie.
  karlijn wessel wat doen jullie geweldige dingen met de dlfijnen.
  willen jullie voor mij Cabelita en Li-Na een heeeeele dikke kuffel gefen.
  want dat verdienen ze wel.
  o ja bechiut met muisjes uitbrijdin nog twee over , jullie snappen het wel.
  nu luitjes ga zo door, geniet er maar van
  karlijn wessel jullie ook een helle dikke knuffel van
  jullie oppas ik mis jullie wel hoor groetjes Hennie franken.

 • Anja

  Ha Wessel en Carlijn, mama Ellen en papa Jan,
  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met jullie gaat. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar alle foto’s. De foto’s die nu op de site staan zijn echt prachtig.
  Carlijn en Wessel heel veel plezier en blijf je best doen.
  Ellen en Jan geniet ervan!
  Anja

 • Groep 4 van de PWA

  Wij hebben vanochtend weer met veel plezier jullie dagboek gelezen, wat een mooie verhalen. Ook wij hebben hier allemaal een fijn weekend gehad met veel zon. Carlo is donderdag en vrijdag bij de zebragroep (school van Wessel) geweest en vond het daar heel leuk maar gelukkig vindt hij het bij ons ook nog leuk! Morgen gaan wij naar het Prinsenbos met de klas. Wij hopen allemaal dat je snel weer bij ons op school bent, want we missen je wel! Nog heel veel plezier van ons allemaal en geef Chabelita een dikke knuffel.

  Groetjes groep 4

 • Sigrid

  goeie morgen vanuit een zonnig, maar nu nog fris, De Lier. Wat ontzettend leuk om die mooie verhalen te lezen en foto’s te bekijken. Zelfs zonder tekst kun je het plezier van de foto’s af zien spatten. En wat fijn voor jullie, Jan en Ellen, dat je nu al veranderingen ziet.Het is duidelijk voor jullie alle vier een heerlijke tijd. Geniet er nog maar volop van, want voor je het weet is het voorbij.
  Groeten, Sigrid

 • Linda Bronius

  heey Wessel en Carlijn
  wat leuk dat jullie daar met de dolfijnen kunnen zwemmen en wat fijn dat het zo goed gaat.
  ik zal proberen elke dag even naar jullie verhaal te kijken.
  groetjes Linda en van iedereen van de gym.

 • Rozemarijn

  Hey kanjers,

  Wat onzettend gaaf om jullie verhalen te lezen! En wat een mooie foto’s.
  Ik ben heel benieuwd naar al je slimme plannen, Wessel. Ik ben trots op je.
  Geniet van de dolfijnen en van elkaar.

  Groetjes Rozemarijn

 • Patty

  Hoi Ellen, Jan, Carlijn en Wessel,

  Heel fijn te lezen dat alles zo goed verloopt daar.
  Heb zitten genieten van jullie verhalen en foto’s.
  Ga zo door! en vooral ook genieten!!
  Heel veel lieve groetjes vanuit Delft
  Patty

 • Helma & Cor

  Hallo, Ellen, Jan, Wessel & Carlijn
  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat en dat jullie verbetering merken. Wat gaaf dat jullie tussen de dolfijnen kunnen zwemmen. Geniet nog van de dagen die jullie hebben.

  Groetjes, Helma, Cor, Wilbert, Petra & Wilco en Daniëlle

 • Stefanie

  Hoi Carlijn
  Is het daar mooi weer.
  Gaat het goed met je.
  Gaat het ook goed met het zwemmen met dolfijn Chabelita.

  Groetjes Stefanie

 • Tamara, Hans & Joel

  Hey Carlijn, Wessel, Ellen & Jan,

  Wat een mooie verhalen, tranen in de ogen en doorlezen maar 🙂
  Goed om te lezen dat jullie zo’n goede tijd hebben en de foto’s zijn ook super. Geniet nog van jullie tijd daar. En we komen snel een keer langs als jullie terug zijn om de verhalen live te horen!

  Liefs, Tamara, Hans & Joel

 • Danielle en Cas

  Hallo allemaal!

  Wat ziet het er weer geweldig uit bij het CDTC! Fijn om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben en dat de therapie goed gaat!

  Doen jullie Dirkje (en Steffie) de groetjes van mij en Cas?
  Veel succes nog daar, ik hoop dat jullie net zoveel bereiken als wij!

  Liefs,
  Daniëlle en Cas

 • Jolanda van Schaik

  hey hallo ellen jan wessel en karlijn
  Wat onwijs gaaf dat jullie er van genieten.
  Zo te zien een onwijs ervaring voor jullie vieren.
  Carpe diem
  groetjes Jolanda

 • Annemieke van Vliet

  Hallo Wessel en Carlijn,

  Wat onwijs gaaf om te zien hoe jullie met de dolfijnen zwemmen en ook nog van ze leren. Ik heb jullie weblog in één keer uitgelezen.
  Geniet met volle teugen en papa en mama maak maar heel veel foto’s.
  Tot gauw
  Annemieke

 • Wim en Marjanne Tanke

  Hallo Allemaal,
  Wat een leuke en gezellige verhalen en wat een gave foto’s.
  Blijf genieten en wij zullen de verhalen blijven volgen.
  Groetjes
  Wim en Marjanne Tanke

 • Stichting Nicolette

  Lieve familie,
  Iedere dag is het weer heerlijk om het dagboek te lezen. Wat genieten jullie van de dolfijntherapie……wat geweldig! Lieve Carlijn en Wessel wat doen jullie toch hard je best, ik vind jullie kanjers!!! Wat leuk dat er zoveel mensen met jullie meeleven, wat een steun krijgen jullie van iedereen!!! Morgen is de eerste therapieweek alweer voorbij…..wat gaat het snel! Dan even lekker in het weekend relaxen om een maandag weer aan de slag te gaan!! Ik wens jullie ook namens het bestuur nog een hele goede therapie week……zet hem op!
  Liefs Anne-Mieke

 • Joyce

  Lieve Carlijn,
  Ik hoop dat je veel plezier hebt met je dolfijn Chabelita en voor jullie allemaal heel veel plezier.
  Groetjes Joyce

  PS: en de groetjes van m’n zus, moeder en vader aan jullie allemaal.

 • Fam. Paauwe

  Hallo familie van Marion,

  Wat leuk dat we op deze manier op de hoogte kunnen blijven van wat jullie allemaal meemaken. En wat bijzonder om te zien wat m.b.v. de dolfijnen bereikt kan worden. En het zijn ook zulke leuke dieren om te zien! We wensen jullie nog heel veel plezier en succes en alvast een goede reis naar huis (nu nog maar niet aan denken).

  Groeten van Hans, Marjan, Daniël, Lucas en Ruben Paauwe

 • nora

  lieve wessel en karlijn
  wat een mooie foto`s en wat een lieve dolfijnen hebben jullie om mee te trainen
  ik ben er helemaal ontroerd van heel veel plezier en groetjes aan papa en mama

 • Groep 4 van de PWA

  Lieve Carlijn,

  wat een leuke verhalen en mooie foto’s. We kijken elke ochtend of er een nieuw bericht op de website staat, en gelukkig is dat zo!
  Stefanie: ik hoop dat je er veel plezier hebt.
  Laura: we vinden het jammer dat wij niet met de dolfijnen kunnen zwemmen.
  Chris: ik heb nog een leuke mop voor jullie: er lopen twee oenen op straat. Zegt de een tegen de ander mag ik in het midden lopen?
  Angélica en Priscilla Mastenbroek: ik hoop dat je snel weer terug komt bij ons.
  Estrella: het is geel en blauw: een banaan in zijn spijkerbroek.
  Norah: ik hoop dat je het daar fijn hebt.
  Bart: dat je nog veel plezier mag hebben bij de dolfijnen.

  We willen nog steeds graag langskomen maar de juf heeft gekeken en er gaan het weekend geen vliegtuigen naar Curacao ;). Veel plezier nog!

  Liefs de kinderen uit groep 4 van de PWA

 • Itske Stolze

  Hee hoi allemaal,

  Wat ontroerend om jullie verhaal te lezen en de mooie foto’s te zien!
  Wat een bijzondere ervaringen hebben jullie nu al opgedaan, zo gaaf!
  Fijn dat we jullie op deze manier kunnen volgen, want we zijn natuurlijk onwijs
  nieuwsgierig naar alle vorderingen.
  Groetjes en een aaitje voor de dolfijnen!

  Itske, alex, Lars en Jytte

 • leny

  hallo jan en ellen
  en natuurlijk de kids
  wat is dat leuk joh de foto,s en het dagboek
  erg leuk volgen zo hoe het er aan toe gaat en dat de kinderen het ook zo naar hun zin hebben
  maar de tijd gaat ook erg snel dus geniet er met volle teugen van hoor
  je gaat misschien maar een keer ,en jullie hebben ook gelijk lessen van het hoe en wat ja het is nog leerzaam ook .
  nou wij wensen jullie nog een hele fijne tijd en genieten van alles wat er gebeurd of nog gaat gebeuren want je zit zo weer in het vliegtuig
  heel veel groetjes bernard en leny en de rest van de tanke bende

 • anette, vivian, jeanet en ilona

  Hallo Ellen, Jan, Karlijn en wessel,
  Heerlijk om te zien dat jullie het naar je zin hebben!
  Geniet van dit waanzinnige avontuur..
  Groetjes van 4 hardwerkende meiden..

 • marianne mart rob en aline

  Hey lieve mensen

  Wat gaaf dat jullie het zo naar je zin hebben. En wat goed van Wessel en Carlijn het zo leuk doen met de dolfijnen. Rob vond het erg gaaf om je aan een dolfijn te zien hangen Carlijn en Wessel dat jij met de dolfijnen zwemt vind die ook fantastisch.

  Geniet er heel erg van wij leven op afstand met jullie mee!!!

  groetjes Marianne Mart Rob en Aline (van de bus)

 • Sigrid

  hallo alle vier,
  vandaag heb ik jullie berichtjes gelezen.Dat komt omdat de zon heerlijk schijnt. Ik moest meteen aan jou7 denken carlijn. Wat een mooie verhalen en leuke foto’s!Ik heb ervan genoten.In onze kennissenkring is ook iemand die met zijn kind met de dolfijnen heeft gezwommen in C. Ook van die kant alleen positieve berichten.dus het moet in het echt nog veel leuker zijn dan de foto’s en de verhalen laten zien.
  Nog een hele fijne tijd gewenst.
  groeten, Sigrid

 • Peter

  Hee luitjes,

  Leuk om te lezen dat alles goed gaat daar. Veel plezier en geniet er van.
  Ik zal proberen dit dagboek zoveel mogelijk te lezen.

  Mvg Peter Roest.

 • linda

  hoi Carlijn, Wessel en papa en mama

  Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie en dat jullie het zo naar je zijn hebben.
  Heel fijn om te horen,geniet ervan want voor jullie het weten is het weer voorbij!
  Ook heel fijn dat het vliegen goed is gegaan.
  En hele leuke fotos het is echt erg leuk om jullie belevenissen e volgen.

  Nog een hele fijne tijd en nogmaals vooral er heel veel van genieten!!!

  Groetjes Jan, Linda, Kane en Mika

 • annet

  Lieve alle 4,
  Heerlijk te zien hoe jullie genieten!
  Fijn voor jullie dat de Vliegreis zo goed is gegaan.
  Geniet van alles daar!
  Liefs Annet Meijneke

 • Kim & Danny

  Hooiii Lieve Schatten!!
  Wij zijn zo blij voor jullie dat het allemaal goed gaat!!
  En om alle leuke verhalen te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben!! En papa dan maar zeggen dat hij het niet zo leuk vond.. hihi dat was maar een grapje gelukkig!!! Want hij vindt het heeeeeeelll leuk!!

  We missen jullie wel!! Maar we weten ook dat het heel leuk is!! Dus geniet er lekker van!!

  Hele Dikke kus van Danny en een dikke knuffel van je zus!!En als jullie terug zijn ga ik jullie helemaal platknuffelen!!

  Pa en El!! Nog heel veel plezier!!!Geniet er lekker van!!

 • Mathilde

  Hallo Carlijn, Wessel en ouders,
  Wat ontzettend leuk om te lezen hoe het gaat en de foto’s te bekijken. Erg bijzonder allemaal. Geniet ervan samen.
  En Carlijn geef Chabelita (wat een moeilijke naam) maar een dikke knuffel van mij, volgens mij is ze erg lief!
  Groetjes Mathilde

 • Gonda Vreugdenhil( moeder van Tim en Rik

  Lieve Mensen,

  Wat leuk jullie berichten zo hier in De Lier te kunnen volgen !
  Geweldig om te lezen dat Wessel en Carlijn het zo goed doen.
  Geniet lekker van elkaar en van deze mooie ervaring want voor je het weet zijn jullie weer terug.

  Groetjes Gonda, Tim en Rik Vreugdenhil

 • Lieve Wessel en Carlijn,

  Alle apen willen graag wat tegen je zeggen Wessel!
  Bram: je bent mijn allerbeste vriend!
  Do zegt: Leuk dat je met de dolfijnen gaat zwemmen Wessel.
  Nadine, Twan, Teun en Glenn missen je heel erg en Nadine kijkt iedere dag op de website.
  Naomi: lieve Wessel, leuk dat jullie een baby dolfijn hebben gezien!
  Melanie: ik vind je lief!
  Chanel vraagt: Zijn het lieve dolfijnen?
  Scott vraagt: Gaat de dolfijn lief met jou zwemmen?
  Daan: Lieve wessel veel plezier nog!

  Nou, lieve Wessel en Carlijn. Jullie lezen wel dat wij jullie erg missen en ook wel een klein beetje jaloers op jullie zijn. Heel veel plezier nog en we kijken snel weer op jullie blog!

  Groetjes en dikke knuffels van de Apen en de juffen!!

 • Groep 4 van de PWA

  Hoi Carlijn,

  wij hebben jullie berichtje gelezen! En wat een leuke foto’s. Michael en de anderen zijn nog steeds benieuwd of we nog langs mogen komen. Nog een raadsel van Laura: het heeft een vin, het kan zwemmen en leeft in het water. Rara wat is het? Antwoord: een dolfijn. We hopen dat jullie daar veel plezier hebben en dat jullie het heel fijn hebben met de dolfijnen.

  Groep 4 van de PWA

 • Brenda Keijzer

  Hoi Carlijn en Wessel,

  Wat ontzettend bijzonder om jullie zo bij de Dolfijnen te zien. Geniet van deze tijd, want is echt wel heel bijzonder om dit mee te kunnen maken. Wij wensen jullie nog hele fijne dagen toe en hopen jullie snel weer te zien.

  Groetjes Roos en Brenda Keijzer

 • Nelleke van Veen

  Beste Wessel en Carlijn,
  Wat een unieke kans om dit te mogen doen, heel veel plezier en natuurlijk heel veel succes bij jullie training met de dolfijnen en het verblijf op curacao.
  Geniet ervan!
  Groetjes Nelleke

 • Simone Dina

  Hi Jan en Ellen, Carlijn en Wessel,

  ik heb zitten genieten van het lezen van jullie eerste ervaringen! Wat een mooie foto’s ook! Heel veel plezier met de dolfijnen en alle andere mooie dingen die jullie gaan doen! Hartelijke groetjes,
  Simone (één van de juffen van de speelkamer en van pop Barbara van mama’s werk)

 • Groep 4 van de PWA

  Hoi Carlijn en Wessel,

  wij hebben jullie berichtje gelezen en hopen dat jullie veel plezier hebben met de dolfijnen. Ook willen wij graag met de hele klas langskomen om ook met de dolfijnen te zwemmen, mag dat? Wij vonden ook dat jullie wel heel vroeg wakker waren en vragen ons af waarom dat was?? Nog veel plezier!

  Groetjes de hele klas van Carlijn

 • Stichting Nicolette

  Lieve Familie,
  Morgen de eerste therapie dag!!!! Spannend hoor…..! Wie had dit gedacht, nog geen jaar geleden het eerste gesprek gehad, en nu gaan jullie deze bijzondere therapie volgen met jullie heerlijke kinderen. Lieve Carlijn en Wessel, wij wensen jullie heel veel leer plezier bij de dolfijnen. Geef de dolfijnen een dikke knuffel van ons! Lieve Jan en Ellen, geniet van deze bijzondere werk / leer vakantie. Wij leven met jullie mee en zullen het dagboek dagelijks gaan bijhouden!! Succes!

 • martine de vreede ( de armbanden maakster )

  Hoi,
  Ik hoop dat het de resultaten geeft die jullie hopen en maak er een fantastische tijd van. We hopen dat het armbandje van jullie moeder jullie geluk brengt.
  En goed om te lezen dat de medicatie voor het vliegen geholpen heeft.
  Groetjes Martine

 • Siska Sosef

  Hallo Carlijn en familie,

  ik dacht ik ga alvast kijken of er al en nieuw berichtje in jullie dagboek staat. Leuk om te lezen en fijn dat de vliegreis goed is gegaan. Ik ben heel erg benieuwd hoe de therapie met de dolfijnen is! Morgenochtend laat ik jullie bericht aan heel de klas lezen. Veel plezier nog!

  Groetjes juf Siska

 • Itske Stolze

  Hey lieve mensen!

  Eindelijk is het dan zover, helemaal naar het verre en lekker warme Curacao!
  Hebben jullie een beetje genoten van de vliegreis?
  Wij wensen jullie heel veel plezier en succes met de trainingen!
  Geven jullie de dolfijnen een kusje van ons?
  Ohhh wat zijn we toch nieuwsgierig hoe jullie het allemaal gaan vinden.
  Groetjes,
  Alex, Itske, Lars en Jytte Stolze

 • hennie franken.

  hallo karlijn wessel jan ellen
  alles goed gegaan met de vliegreis
  karlijn heb je nog naar beneden gekeken?
  hoe is jullie verblijfdaar
  en nu maar vlug naar de maandag toe
  kusjes
  buurvrouw hennie.

 • Anja Poppe

  Ha Carlijn en Wessel,
  Wat fijn dat de vakantie nu eindelijk begonnen is. Hoe is de reis geweest? Ik hoop dat alles goed is gegaan en dat jullie nu lekker in het zonnetje zitten.
  Veel plezier de komende tijd.
  Groetjes (juf) Anja
  Doe de groetjes aan mama en papa!

 • Brigitte (E)

  Hallo allemaal,

  Hoe was jullie eerste vliegreis?
  En straks ook nog zwemmen met de dolfijnen!
  Heel veel plezier!

  Groetjes Brigitte

 • Roelien

  Hallo Carlijn en Wessel,

  Wat ontzettend leuk dat jullie vakantie nu begonnen is.
  De dolfijnentekening hangt bij mij op het prikboord Carlijn, elke keer als ik de tekening zie denk ik aan jullie.
  Ik wens jullie en papa en mama heel veel plezier.
  Ik zal hier regelmatig bijlezen en dan wat jullie meemaken ook bij Sanna in haar oor fluisteren want die is ook nieuwsgierig.

  Liefs Roelien

 • Roelien

  Hallo Carlijn en Wessel

  Wat ontzettend leuk dat de vakantie nu gaat gebeuren voor jullie.
  De dolfijnentekening heeft een mooi plekje op mijn prikboord gekregen Carlijn.
  Ik wens jullie en papa en mama veel plezier bij de dolfijnen.
  En ik zal elke dag hier even bijlezen hoe het met jullie gaat, en dan zal ik dat ook bij Sanna in haar oor fluisteren want die is ook zo nieuwsgierig.

  Liefs Roelien

 • linda

  Hallo Carlijn en Wessel ( en natuurlijk paps en mams)

  Heel veel succes en heel veel plezier met de dolfijnen!
  Wij gaan jullie blog bij houden en zullen heel veel aan jullie denken.

  Groetjes van de buren,

  Jan, Linda, Kane en Mika

 • Ria den Reijer

  Hallo Wessel en Carlijn en pappa en mamma natuurlijk,

  Morgen nog even bijkomen van de reis en dan de dolfijnen, lijkt me heel mooi om zo dichtbij de dolfijnen te zijn. Succes en geniet ervan met z’n viertjes.

  Liefs Ria,
  Kees, Peter, Jelle en Anna.

 • Petra Ammerlaan

  Lieve Carlijn en Wessel,
  ik wilde dat ik stiekem een klein plekje in jullie koffer had om me te verstoppen en dan kunnen kijken hoe jullie samen met mama Ellen en papa Jan gaan genieten van al het leuks dat jullie gaan doen. Eerst vliegen en straks zwemmen met de dolfijnen, wat lijkt me dat enorm leuk!! Heel veel plezier, ga er heel erg van genieten, veel foto’s maken. Ik zal veel aan jullie denken.
  Groetjes van Petra Ammerlaan

 • Marianne Muller

  Beste Wessel en Carlijn,
  IK ben echt jaloers op jullie zeg!
  Wat ontzettend leuk dat jullie mogen knuffelen met dedolfijnen…
  Hoop dat jullie een goede reis gaan hebben en natuutlijk ga ik elke dag even kijken wat jullie beleven.
  Veel plezier met zij viertjes.
  groetjes Marianne Muller ( ik werk met mama in het ziekenhuis)

 • Vivian

  Hallo Karlijn en Wessel en mama ellen en papa Jan!

  Over een paar uurtjes zijn jullie in Curacao, aan de andere kant van de wereldbol!
  Ik wil jullie heel veel succes toewensen met de Dolfijn-therapie en veel plezier.
  Leuk dat jullie een weblog hebben!

  Dag en veel groetjes van Vivian (van de kinderafd. waar jullie mama werkt)

 • Kim & Danny

  Lieve Wessel & Carlijn!!

  Ik ga jullie heel goed in de gaten houden op de website!! Want met de dolfijnen zwemmen is echt heel cool!! En Wessel niet te vergeten met je krokedil!!
  Ik ga jullie heel erg missen!! Maar ik weet dat jullie het heeeell erg leuk gaan krijgen!!

  Hele Dikke Kus,

  Liefs Kim & Danny

  (je grootste zus!)hihi

 • jacques bol

  hallo carlijn en wessel
  hele goede reis en veel plezier met de dolfijnen in curacao.
  maak er maar feest van.
  groetjes jacques
  (vader van linda en irene)

 • anja noordermeer

  Hallo Wessel en Carlijn,

  Ik hoop dat jullie een hele leuke tijd hebben met de dolfijnen en ik
  zal de site in de gaten houden. Hoop dat jullie lekker kunnen knuffelen
  met deze watervrienden. Ook papa en mama wens ik alle goeds toe, het zal wel
  een enorme ervaring zijn!

  Ik hoor weer van jullie, goede reis.

  Anja
  Connexxion

 • Hilly Tetenburg (moeder van Dave)

  Hoi Carlijn en Wessel,

  Ik had beloofd dat ik op de website zou kijken,
  hier ben ik dan.
  Wij wensen jullie een hele goede reis en een fijn verblijf.
  Doe de groetjes aan de dolfijnen en geef ze een dikke knuffel.

  Groetjes Hilly en Dave.

 • Edwin vd Ende (vriend van de famillie)

  Beste Wessel en Carlijn (en pappa en mamma van Marion)

  Wat leuk dat jullie naar (mijn geboortelandje) Curacao gaan. Ben helemaal jaloers ;o)

  Ik houd deze blog in de gaten en wens jullie een hele fijne en leuke tijd toe en zie jullie weer over 14 dagen

  Groet

  Edwin

 • Annette van den Elzen

  Beste Wessel en Carlijn,
  wat gaaf wat jullie gaan doen!
  ik wens jullie samen met papa en mama een heel goede reis a.s. zaterdag en een heel leuke tijd op Curacao!
  groetjes,
  Annette van den Elzen
  (ik werk met mama in het ziekenhuis)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>