De ena laatste therapie dag

Hallo allemaal,

 

Na een hele goede nacht en een ontbijtje gingen we met elkaar naar de therapie. Nathalie was weer een stuk vrolijker.

De goede nacht slapen heeft haar goed gedaan. Tijdens de therapie kwam Nathalie een paar keer in de oranje fase. Benoemde dat ook zelf. Wat Mirte erg goed vond. Door middel van vragen waar Nathalie alleen ja of nee op kon atwoorden zoals: wil je over je rug gewreven? Wil je dat we niets vragen? Om er achter te komen wat Nathalie nodig had. Ze wilde gewoon douchen en toen was het goed .. Tijdens het zwemmen met Kanoa had Nathalie dikke pret en Kanoa was ook blij ( wees zelfs nog met zijn neus de groene picto aan)! Duwde Nathalie achteruit aan haar voeten, nu hield Nathalie haar benen goed recht en bij elkaar. Kanoa gooide de bal naar Nathalie. Prachtig hoe hij dan de bal vasthoud in zijn mond. Kanoa bracht een ring die om zijn vin zat naar Nathalie en stopte precies op de plek dat Nathalie hem kon pakken. Ongelooflijk hoe hij dat kan.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tijdens het nagesprek kwam Markus,de fysiotherapeut; Markus legde uit dat als je een scoliose operatie hebt gehad minder je buikspieren gebruikt ( je blijft toch wel recht zitten) Maar dat de hoeveelheid spierkracht bij je romp/buik ook invloed hebt in je gezicht en mond.. Dus dat het belangrijk is dat buikspieren getraind moeten blijven.

Ook deed Markus voor hoe Nathalie haar linker been gestimuleerd kan worden : achter haar lopen en een duim bij bovenbeen/bil en 1 hand drukkend op onderbuik. Ook heeft hij nog even gevoeld op haar bult op haar rug. Morgen gaat hij het tapen.

Nathalie had geverfd terwijl Mirte achter haar zat en Nathalie links de verf en rechts het water moest bereiken. Spelender wijs buik spieren getraind. Na de therapie nog lekker gezwommen en gedut bij het zwembad. Nathalie bleef de hele dag erg rustig en gezellig. Veel kerst en sint liedjes die ze uitbundig mee zong. Ze bracht een bijzondere sfeer in het warme Curaçao. Op naar de laatste therapie dag.

Groetjes familie van Heijningen