De laatste therapiedag

Jeetje, wat onwerkelijk allemaal vandaag! We hebben een traantje weggepinkt en vandaag de laatste bijzondere dag meegemaakt.

Als eerste gingen de kids snorkelen in open water, in plaats van hard werken in de therapieruimte. Na de bijzondere ervaringen in zee, mochten ze naar de dolfijnen, waar ze weer flink oefenden en ook leuk speelden met de dolfijnen.

Wybe heeft besloten zijn verantwoording te nemen voor zijn daden zegt hij en daar zijn we erg blij mee. Coen gaf zijn emoties weer en dat was ook nog eens een sprongetje vooruit! Er is echt sprake van een succesvolle therapie geweest en terugkijkend naar deze bijzondere ervaring kunnen we terecht zeggen dat we allemaal erg hard gewerkt hebben en er vooruitging is geboekt! En wat voor!

Het is allemaal erg overweldigend en heel bijzonder geweest. Voor ons zijn de veranderingen in onze opvoeding en de veranderingen bij de kinderen erg goed zichtbaar. Coen is een stuk zelfverzekerder als het gaat om het tonen en uiten van zijn emoties. Hij kan nu erg goed keuzes maken en zich op de dolfijn al erg goed concentreren, Wybe heeft een verbetering laten zien in oogcontact (echt aanzienlijk!) en in zijn handmotoriek, Ook de aantallen boze buien en gegil lijkt nu veel minder geworden, maar dat wachten we ook nog even af. Hij weet nu wel dat hij aangesproken mag worden als hij zich niet goed gedraagt en daar zelf verantwoordelijk voor is. Zijn werkmotivatie is hier zichtbaar verbeterd en we hopen dat dit op school ook goed te zien zal zijn. Oja, hij kan natuurlijk nu ook extra vaardigheden zoals veters strikken, bril poetsen en zo. Maar erg belangrijk is dat hij al beter om kan gaan met spanningen en we hopen dat dit zich verder voortzet.

Een super start is gemaakt met de vele verbeteringen en ik wil ook nogmaals even iedereen bedanken die door het sponsoren van stichting Nicolette dit voor ons mogelijk hebben gemaakt! Verder ook nogmaals bedankt voor iedereen die ons zo heeft gesteund op de vele manieren en alle reacties.

Vandaag dus afscheid genomen van de dolfijnen en morgen gaan we de verjaardag van Wybe vieren (die wordt al weer 12) en terugvliegen naar Nederland.

DSC01695