De vierde therapie dag

Hallo allemaal,

 

Vandaag werden we wakker met een een stralende blauwe lucht. We hadden een paar dagen bewolking in de ochtend. Wat ook heerlijk was door de hoge temperaturen… Nathalie had een hele goede nacht gehad en had ongeveer 10 a 11 uur geslapen. Tijdens het lopen naar het dok oefende Mirte om zijwaarts te lopen met Nathalie op advies van de fysiotherapeut.( om meer zijspieren te gebruiken) Dat deed Nathalie erg goed, Ze deed het zelfs nog een keer op eigen initiatief. Het was tijdens de therapie te merken dat haar energie nog hoger is en op peil lijkt te zijn.

Tijdens de therapie had ze veel lol en maakte ze grapjes en was ze ondernemend. Het was mooi om te zien dat het tussen kanoa en Nathalie steeds vertrouwder wordt. het zijn echt vriendjes aan het worden en er worden heel wat kusjes uitgedeeld..

SAMSUNG CSC

Vandaag heeft Mirte en haar begeleiders gewerkt en geoefend met het stoplicht met Nathalie; Mirte had een stoplicht uitgeprint op een a4. ROOD is stop je bent nu heel boos. ORANJE; opletten!! Het is beter dat je naar groen gaat dan heel boos gaat worden GROEN dan ben je blij en Zit je lekker in je vel. Nathalie kreeg verschillende gezichten en emoties te zien. En met elkaar hebben ze dat bij de goede kleur gezet. Dat was nu nog lastig voor Nathalie.. Maar … Er komen nog meer sessies. Ook heeft Mirte nog met haar handen gewerkt en de binnenkant van haar handen gemasseerd Dat ging erg goed. Ook heeft Mirte nog bij de mond en wang gedeelte wat gemasseerd. We hadden aangegeven dat Nathalie moeilijk kan slikken af en toe en tandenpoetsen en tandarts ook moeilijk vindt. Dat accepteerde Nathalie ook heel goed. Het was een intensieve en mooie therapie dag. Nathalie ging dit keer niet gelijk slapen maar mee naar het zwembad en daar op het bedje lekker gelegen en ook wel een paar keer gezwommen. Ze gaat steeds meer durven en onderwater duiken.. en lol maken. Het is geweldig om met elkaar te zijn en om zoveel met elkaar te delen. En super om te zien Hoe liefdevol , speels en bijna vanzelf Joey en Ian met Nathalie omgaan. En hoe dol Nathalie op hen is..! En vanmiddag maakten we de Familie Swim mee.. Helaas mochten Ian en Joey daar niet bij maar ze mochten wel vlakbij ervan genieten. De Swim was geweldig.!!

SAMSUNG CSC

 

Het is bijzonder om te ervaren en te voelen Wat een energie en blijdschap deze dolfijnen ons gaven… Het is geweldig dat Nathalie dit zoveel keer mag ervaren. We snappen ook wel dat ze er na heel erg moe is… Het was een prachtige dag…..! Tot morgen

 

Groetjes familie van Heijningen