Dinsdag 13 september 2011

Hallo allemaal!

Vandaag was weer een warme dag op Curaçao! Gisteren waaide er nog een verkoelend windje, maar vandaag was het weer ontzettend heet. ’s Morgens heeft Kirsten eerst nog haar schoolwerk gemaakt en ondertussen heeft Daniëlle lekker gezwommen. Kirsten heeft tussen het harde werken door natuurlijk ook nog even lekker gezwommen.

Rond 15.00u vertrokken we weer richting het CDTC voor de volgende therapiesessie. Daniëlle was best een beetje zenuwachtig. Ze was de hele tijd non-stop aan het kwebbelen. Eenmaal bij het CDTC aangekomen hebben we eerst nog even een rondje door het Sea Aquarium gelopen en natuurlijk even met Jack geknuffeld! Al snel werd Daniëlle weer opgehaald door Dirkje en Martine voor het half uurtje therapie binnen. Daar hebben ze met name oefeningen gedaan voor de mondmotoriek. Ze hebben o.a. blaaslotto met een pingpongballetje gespeeld. Dit vond ze eerst wel heel moeilijk, maar uiteindelijk ging het haar heel goed af. Daarna lekker naar buiten om met Chabilita te zwemmen!

Weer helemaal trots kwam ze in haar wetsuit naar buiten! Eenmaal op het dok eerst even met haar voetjes in het water om Chabilita te voelen. Daniëlle moest hier erg om lachen.

Toen eindelijk weer het water in om lekker samen te zwemmen. Daniëlle mocht nu iedere keer uit twee plaatjes kiezen wat ze Chabilita wilde laten doen. Daniëlle houd vooral van actie, dus Chabilita moest ballen gooien, door hoepels springen en natuurlijk weer heel hoog door de lucht springen over een stok heen. Daniëlle straalde van oor tot oor en zwaaide af en toe enthousiast naar haar publiek!

Chabilita springt door een hoepel!

Chabilita hoog in de lucht!

Bij de therapie op het dok moest Daniëlle allemaal oefeningen doen met haar tong: tong uitsteken, tong omhoog, spateltje met haar lippen vasthouden. Ze had er erg veel lol in!

Tong uitsteken!

Daarna nog een keer het water in om lekker met Chabilita te zwemmen. En tot slot mocht ze Chabilita nog wat visjes voeren. Dat vond ze ook weer erg leuk. Al met al weer een genot om naar te kijken! Ook Dirkje was weer erg tevreden.

Daniëlle mag Chabilita nog een visje voeren

Kirsten ging vandaag voor de eerste keer naar de Kids Club. Er zijn geen andere broertjes en zusjes. Aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant natuurlijk ook heel leuk omdat ze nu zelf kan aangeven wat ze wil doen. Ze heeft flamingo’s gevoerd, zeesterren, zeekomkommers en zee-egels geaaid en is nog naar de zeeleeuwenshow en het strand geweest. Morgen mag ze met Daniëlle mee op het dok om Chabilita van dichtbij te zien. Ze mag dan ook Chabilita trucjes laten doen en natuurlijk ook kusjes geven. Ze heeft er nu al super veel zin in!

Esmee heeft ondertussen ook weer een beetje ritme te pakken, al heeft ze nog wel veel last van de warmte. Maar ook zij vindt het heerlijk om lekker te zwemmen! En vandaag ging ze zomaar voor het eerst zelf zitten! We genieten volop van onze meiden!

Tot morgen!

Groetjes, Martijn, Jessica, Kirsten, Daniëlle & Esmee