Dinsdag 21 april

Vanmorgen voor de verandering een stuk over het eiland gereden. Marijn en Ronald zijn nog in het voetbalstadion geweest waar Partick Kluivert de bondscoach is geworden van het nationale team en hebben daar een balletje getrapt. We werden voor vanmiddag nog uitgenodigd om naar de sub selectie te komen kijken, maar de jongens hadden vanmiddag via het CDTC weer snorkelen op het programma staan en dit lieten ze niet aan zich voorbij gaan. We zijn op ons gemak, al lekker aangepast aan het tempo op het eiland, naar het CDTC gegaan. 029

Arlette heeft vanmiddag gekozen om alleen met Sebastian te werken en Veerle moest buiten wachten. Sebastiaan merkte dat het een op een met Arlette werken voor haar plezieriger is. Sebastiaan heeft haar wel verteld dat hij de volgende keer mocht kiezen en heeft gekozen dat Veerle er weer bij is. Ook had Arlette Sorry gezegd maar toen Sebastiaan hier op door ging heeft hij gevraagd waarom zij Sorry zei. Dit kon zij niet goed verwoorden en Sebastiaan had de indruk dat dit ook een vorm van negatieve aandacht was en heeft gezegd dat zij dit niet hoeft te zeggen als ze toch niet weet wat er gebeurd was om Sorry te zeggen. We merken dat Arlette in het water weer goed bezig was. Zij heeft erg veel plezier en dat straalt ze uit. Kijk maar naar de foto’s.Arlette klaar op haar boddy board en zij heeft vandaag een rondje helemaal alleen door het basin gemaakt, voortgeduwd door Papito. En wat is er nog mooier om aan twee dolfijnen te hangen en worden voortgetrokken door het basin.
071122A
Maar op het punt dat er juist wat van haar wordt verlangt of gevraagd zie je dat zij het nog moeilijk vind om de ander aan te kijken, luid te praten enz. Maar hier wordt volop geoefend. Na afloop van de sessie viel Arlette weer in hetzelfde patroon van gisteren. Zij blokkeerde wat maar door haar volledig te negeren kwam zij veel sneller naar ons toe en kwam bij ons zitten. Hier hebben we haar alleen maar complimenten gegeven en haar positief toegesproken dat ze het met de dolfijnen goed heeft gedaan. Ronald en Sandra hebben met Sebastiaan en Veerle nog even na gesproken over deze vormen van negatieve aandacht. Wanneer laten we haar gaan, wanneer negeren we haar en dit wordt een lang proces waar we continu aan zullen moeten blijven denken over het waarom, wanneer en hoe en wat.
Na de sessie heeft Arlette lekker chill op haar bed gelegen en lekker uitgerust. ’s Avonds zijn we lekker op de beach naar Chill en Grill geweest en we hebben lekkere kipspiezen, ossehaas spiezen en gamba spiezen, spareribs , van de BBQ gegeten met gepofte aardappelen, salade en lekker stokbrood met kruidenboter met een lekker koud biertje, koud glaasje rose en voor de kids lekkere sprite en cola. Het is nu ik hier schrijf half elf lokale tijd en in holland is het rond half 5 in de nacht. Tot morgen maar weer.