Dinsdag 21 januari

image

Vandaag weer een nieuwe dag met uitdagingen voor Finn.

Om 08.00 stonden we weer klaar voor de therapie, vanaf onze accomodatie is het maar 2 min lopen dus we zijn er altijd zo!

Finn ging weer mee met Isabella en Merel naar de oefenruimte, Omdat we weten dat dit zo’n half uurtje duurt zijn we met Sepp even het Sea Aquarium ingelopen, naar de vissen in flamingo’s gekeken. Daarna weer naar het plekje waar we Finn goed konden zien in het water.

Finn had even 2 dolfijnen om mee te spelen in het midden hangen tussen de 2 dolfijnen, die hem door het water trekken vindt hij prachtig. Als het maar hard gaat. Gisteren hebben we een shirtje voor Finn gekocht waarmee hij het niet zo snel koud heeft in het water. We zagen wel dat hij al weer losser was in zijn gedrag met Bonnie dan gisteren.  Op het dock heeft Finn een spel gedaan om hem meer bewust te laten worden van zijn lichaam. Als Finn dan later  in het water om de zelfde acties wordt gevraagd, merkt Merel dat dit moeilijk is voor Finn.

Met het drukvestje en de gewichtjes is vanmorgen in de oefenruimte  gespeeld, het drukvestje weegt ongeveer 3,5 kilo. Toen Finn dit aan had speelde ze een spelletje dat hij politie was, dit vestje lijkt veel op een politie vestje/jasje, vandaar. Finn vond het reuze interressant.

Finn was duidelijk rustiger met het vestje aan, we gaan nu uitzoeken of dit wel/niet door het vestje komt. Met de gewichtjes aan zijn voeten leert hij zijn voeten beter af te rollen. Hakken ,tenen zijn de woorden die we vandaag veel gebruikt hebben.

Het douchen ging nog niet helemaal zoals het zou moeten, dus ook hier moeten we verder aan gaan werken. We gaan Shampoo meenemen zodat Finn zelf kan leren zijn haren te wassen.

Vanmiddag was Finn minder moe dan gisteren, maar hij heeft nog wel tot half 2 rustig aan gedaan. Beetje Tv  en een beetje slapen. Vanmiddag wilde we iets leuks gaan doen omdat het mijn verjaardag was. Er was echter ook een kennismakingsborrel voor de kinderen, ouders en therapeuten van CDTC. Daar zijn we toch  heen gegaan, het was gezellig en leuk om enkele nieuwe mensen te leren kennen. Deze 2 weken zijn er 12 gezinnen hier voor therapie , uit Nederland 4 gezinnen de rest uit Duitsland.

Na de borrel nog lekker gezwommen in de zee, en van de laatste zonnenstralen van deze mooie 😉 dag genoten. Daarna op het terras iets gegeten en om 20.00 uur lag Finn weer in zijn bedje. Hij wilde wel graag een dolfijn als knuffel hebben zei hij,…lief . Morgen weer een nieuwe dag….