dinsdag 24 april

Vanmorgen om 8.oouur stonden we weer allemaal bij het CDTC. Nicolette had er vanmorgen direct al veel zin in, haar boterham was zo op…en het eerste wat ze zei vanmorgen was: Li-Na?

Vandaag is er veel gewerkt aan de spraak, letterherkenning en ontspanning.

Nicolette geeft bijna altijd met één woord aan wat ze wil of juist niet wil! Nicolette heeft vanmorgen met 3 woorden zinnen moeten zeggen. Wanneer ze het niet zei, dan zei Ricarda ik begrijp je niet! Nicolette moet echt uit haar tent gelokt worden om dit te doen. Ze weet zelf heel goed dat een ander haar met dat ene woord ook wel begrijpt! Wij gaan daar dus vandaag ook verder mee.

In het water was het voor ons allemaal heel erg genieten, Nicolette was zo blij om met Li-Na in het water te gaan. Het liefst pakte ze Li-Na helemaal beet om ze eens goed te knuffelen…….!!!

Op het dock werd gewerkt aan letters en het maken van woorden. Heel veel letters herkende ze goed, behalve de lettes B D I N, maar dat bleek tijdens het evaluatie gesprek een duidelijke oorzaak te hebben. Nicolette heeft namelijk niet de hoofdletters geleerd maar de kleine letters.

werken op het dock!

Tijdens de tweede watersessie is Nicolette voortgeduwd door Li-Na onder haar voet, dit is voor het bewust worden van haar spieren en de coordinatie met haar gewrichten. Ook door het vasthouden aan de vin van Li-Na waardoor ze wordt meegetrokken wordt aan deze coordinatie gewerkt.

Wat betreft het werken aan ontspanning, daar vertel ik jullie morgen meer over!

Vanmiddag gaan we naar de familie bijeenkomst, hier komen alle ouders bijelkaar die deze week de therapie gestart zijn voor een welkomswoord!

Tot morgen zullen we maar zeggen!

Nicolette kan er geen genoeg van krijgen!