donderdag 1 mei

Hallo beste lezers,

Vanmorgen alweer de 4de therapie dag, het is misschien niet te geloven maar de dagen vliegen voorbij hier. We waren net als de andere dagen weer om 7.50uur bij het CDTC en Nicolette ging weer met een brede glimlach met Ricarda en Annie naar binnen. Tijdens de binnen therapie is gewerkt aan de spraak en  succes ervaring vergroten. Nicolette moest picto’s zoeken die Ricarda verstopt had in verschillende binnen ruimtes van het CDTC. Nicolette vond haar eerste kaartje op een bank die in de hal staat, deze moest ze terug brengen en vertellen wat ze erop zag. Toen Nicolette het tweede kaartje ging zoeken keek ze eerst weer bij de bank, daar had ze immers haar eerste kaartje gevonden. Natuurlijk vond ze daar niets en moest ze verder gaan zoeken. Dit vind Nicolette best moeilijk en wij zien dit ook thuis in situaties/gesprekken terugkomen. Een klein voorbeeld hiervan is dat Nicolette tegen iedereen zegt hoe oud oma, de zussen, papa enz.  is, mensen vinden dit knap en zo ervaart Nicolette een succeservaring. Nu is het de kunst om dit uit te breiden zodat ze meer durft te gaan praten over andere onderwerpen en dat ze meer zal gaan ontdekken in ander speelgoed (nu is de I-Pad haar veilige speelgoed).

Na de binnen therapie was het tijd om te zwemmen met Papito. Op onderstaande foto’s is te zien dat Nicolette een keuze moest maken wat ze wilde doen met Papito. Ze mocht kiezen uit twee picto’s en deze  geven aan Papito. Het is en blijft heel belangrijk dat kinderen een keuze kunnen maken en dat je als ouders hier consequent mee om gaat. Wees duidelijk en wijk niet af van de keuze die het kind heeft gemaakt, ook al weet je dat de keuze (bijvoorbeeld wil je een appel of een banaan) niet altijd goed is. Hier leert het kind van en weet op een gegeven moment dat het goed en geconcentreerd moet kijken en bedenken welke keuze hij/zij maakt. In dit geval koos Nicolette voor de surfplank…………..goede keuze!!!

 

DSC_0246

 

DSC_0247

We hebben tijdens het evaluatie gesprek van Ricarda meegekregen dat we wanneer Nicolette iets wil wij geen genoegen meer mogen nemen met alleen het onderwerp (drinken, chips, I-pad) maar dat we heel consequent moeten zijn en hier hele zinnen van Nicolette verwachten. Nicolette vergeet makkelijk de kleine woordjes zoals: de, en, een, het enz. Ze weet het wel………maar…….!!!!! Wel zei Ricarda dat wanneer Nicolette spontaan iets vertelt wat nieuw is of wat ze heeft beleefd hoeven we dit niet van haar te verwachten, maar wel positief belonen en dat ze op deze manier haar gesprekstof gaat verbreden.

Uiteindelijk weer een nuttige ochtend gehad waar we mee aan de slag kunnen gaan. Vanaf hier iedereen de groetjes!