Donderdag 15 maart

Vanmorgen ging Arlette weer vol goede moed naar het CDTC. Tijdens de wandeling vertelde ze wat er gisteren was afgesproken. Ze had een agenda gemaakt met Astrid. Mij ( ronald ) viel op dat Arlette duidelijker sprak.
Het binnensmonds was in mijn beleving een stuk minder. Ook bij de dolfijnen aangekomen had ze contact met de andere ouders en kinderen. Arlette vertelde hier dat ze een wat gedronken had een paarse tong had. Dit vond ze heel interessant en paste bij haar jurk. Dus iedereen die langs kwam liet ze haar tong zien. Astrid nam haar mee naar binnen toe en heeft een half uur gewerkt met haar. Toen zij buiten kwam viel het mij niet op maar zij had paarse nagellak. Arlette had keuzes moeten maken over de kleuren en vond het kiezen uit vele kleuren moeilijk. Het lijkt dan wel of er iets blokkeert in haar hoofd zodat zij dan gaat zeggen “dat weet ik niet”. Toen de kleuren beperkt werden werd het voor haar makkelijker. Voor Arlette een leuke bezigheid en voor ons de tip om als er keuzes gemaakt moeten worden bepaalde dingen weg te strepen zodat zij het makkelijker vind. Eenmaal buiten snel haar wetsuit aan en op naar het vlot. Hier mocht Arlette kiezen welke oefening er gedaan konden worden. Ze had keuze uit twee oefeningen en eerst wilde de oefening met de bal weggooien die Li-na dan terug moest brengen. Er kwam ook wat nieuws bij en dit was dat Arlette op het bodyboard voortgeduwd ging worden door Li-na. Gisteren kietelde het nog dat de dolfijn aan haar voeten kwam en zij vond dit best eng. Maar vandaag ging het gelijk goed. Zij vond het best spannend vertelde ze na afloop want hoe hard zou de dolfijn haar door het bassin heen voortduwen. Je merkt dat de dolfijnen zich op de een of andere manier aanpassen aan hoe de kinderen reageren. Zijn de kinderen want angstig doen zij rustiger aan en zwemmen niet zo hard of springen niet zo hoog en als zij merken dat in het geval van Arlette snatert van de lach zij zich dan anders reageren. Vooral bij het springen komt Li-na lekker hoog het water uit.
Na afloop hebben we een bakkie gedronken bij Hammingway met Rick van de Wal uit ‘s-Gravenzande. Rick verhuurt auto’s en woont al weer geruime tijd op het eiland. Voor gezinnen die via Stichting Nicolette boeken rekent Rick een speciale prijs, een aanrader dus.
‘s Middags heeft Ronald een workshop bijgewoond en Sandra met de kinderen lekker chille aan de beach.

Arlette op bodyboard voortgeduwd door Li-na.

Li-na springt