Donderdag 23 april

De tijd vliegt voorbij en dit is alweer de voor laatste therapiedag. ’s Morgens na het ontbijt nog even snel naar de stad geweest en wat foto’s gemaakt want om 10.00 uur stond er weer een workshop op het programma. Hier zijn we allemaal naartoe geweest. De workshop werd gegeven door Esther en ging over de dolfijnen. Was interessant om deze te volgen en we zijn weer wijzer geworden over het bestaan en gedrag van deze dieren. Het duurde tot ongeveer 11.30 uur en zijn hierna naar het appartement gegaan voor de lunch. Na de lunch zijn we weer teruggelopen en Arlette had er weer zin in.
028 Rustig afwachten voor de sessie.
Sebastian heeft met Arlette en Veerle binnen gewerkt en is doorgegaan over de poppetjes die ze gisteren heeft getekend. Arlette moest gaan zeggen wanneer zij dan b.v. jaloers was en op wie. Maar ze zei al gauw: ‘Ik weet het niet’. Dus heeft Sebastiaan gezegd dan ga je het maar opschrijven of tekenen en ik ga de kamer uit en als je klaar bent dan roep je me maar. Ze verlieten de ruimte en konden door een raam kijken wat Arlette aan het doen was. Sebastian heeft Veerle naar binnen gestuurd om wat te pakken. Arlette keek Veerle aan en zei dat ze nog niet klaar was. Veerle weer weg en even later riep Arlette Sebastian en is de ruimte weer ingegaan. Dit was weer een manier voor haar om haar te laten verwoorden wat zij bedoeld. We kunnen haar een schrift geven en dit kan zij gebruiken om wat te schrijven of te tekenen voor bv. op de werkplaats of op de kinderboerderij. Ze had ook bij ‘bang’ b.v. een kamer getekend en zei dat wanneer ze bang is dat ze naar haar kamer ging. Dit is weer een handvat waar we wat aan hebben gehad.
Voordat ze het water in gingen moesten ze zich omkleden en hebben ze er een wedstrijd van gemaakt. De dames tegen Sebastian.
In het water heeft ze weer goed haar best gedaan en was het weer een groot feest om te zien. Dit vonden ook de dolfijnen, de foto zegt genoeg. 043 - kopie

Ze keek Esther aan en riep haar wat ze wilde doen. Zo koos ze dat de dolfijn moest voetballen, de stok waar hij overheen moest springen en op het body board, ring gooien enz. Ze liep ook weer mee na afloop ging ze gewoon mee naar boven toe. Hier hebben we weer met Sebastian gesproken en hij was zeer tevreden. We zijn alleen benieuwd als vrijdag de laatste dag is en zij het moeilijk vind om afscheid te nemen maar dit gaan we dan wel meemaken. We zijn hierna nog even lekker op de beach gaan liggen en gekeken naar de zonsondergang. 023
Hierna snel wat gekookt, gegeten en zijn hierna nog even naar de stad gegaan.067 The Swing Old Lady, zoals ze de brug hier noemen.
Als laatste wil ik nog de mensen bedanken die een reactie hebben geschreven want Arlette vond het leuk dat jullie haar gevolgd hebben.