Donderdag 30 januari 2014

image image

Vanmorgen was Finn al om half 7 op zoek naar de Ipad, ik werd er wakker van dus ben maar even gaan kijken. Ook Sepp werd wakker, dus toen was het afgelopen met de nachtrust. Opgestaan, gedoucht, Finn heeft zichzelf aangekleed en toen een boterham in de broodrooster, inmiddels wel met beleg erop.

Rond kwart voor 8 naar CDTC gelopen waar Jaden een ander Nederlands jongetje die ook therapie heeft, een boekje van Dora aan het lezen was met zijn papa. Finn ging er gelijk bij zitten en luisterde aandachtig naar het verhaal. Toen Merel en Isabella kwamen ging hij mee om de oefenen. Vandaag heeft Finn domino gedaan, met kleine woordjes. De eerste letters van een woord herkende hij wel, de rest van de letters waren lstiger daar hielp Merel hem bij. Op de andere kant van het kaartje stond dan wel de afbeelding van het woord dus dat hielp wel.

Toen naar Bonnie en Nubia Finn mocht met 2 dolfijnen starten vandaag. Leuk hoor! Hij keek ook naar ons, zo van zien jullie mij wel 😉 Ze gaan heerlijk door het water, Finn in het midden tussen de dolfijnen in.

image

Esther een hoofdtranister kwam even bij ons kletsen hoe we het vonden, en hoe zij alles bij CDTC ervaarde, erg leuk om haar even te spreken.

Finn heeft op het dock weer het spelletje met de kurk in zijn mond gedaan net als een paar dagen geleden. Merel deed een blinddoek om zodat ze echt het woordje wat Finn zei via haar gehoor alleen kon waarnemen. Sommige woorden kon ze verstaan, bij andere woorden lukte dat moeilijker of niet. Finn zal  meer moeten leren articuleren, daar is dit spelletje dan ook heel goed voor.

Na de docktijd werden wij geroepen dat we weer dichtbij Finn mochten kijken, wat een verrassing! Het ging super goed. Finn bleef goed geconcentreerd en lijkt al een echter dolfijntrainer. Hij kent veel signalen, het lijkt net of Finn hem de opdrachtjes geeft. Het trucje met de kaartjes lukte bij Bonnie vandaag, eindelijk. Dus ook Bonnie heeft iets geleerd deze week van of met Finn.

Toen was het tijd om te douchen en haren te wassen, dat ging weer prima. Hij rook heerlijk fris.

Na een uurtje Ipad, zals beloofd aan Finn vanmorgen, gaan we nu klaarmaken voor het strand. even lekker relaxen, zwemmen en genieten met elkaar.

Morgen is de laatste dag met Bonnie, dat zal weer moeilijk worden….