Donderdag met ook de family swim

Vandaag was het een drukke dag. Wybe werd meteen volop geconfronteerd met het vragen stellen aan vreemden en ook het op een sociale manier een gesprek onderhouden. Hij vond dat erg spannend en deed zijn best. Er was een team van 7 personen met hem bezig vandaag! Het is echt waanzinnig om te zien hoeveel mensen bij het CDTC zich inzetten voor onze kinderen. Ook moest hij natuurlijk oogcontact maken en achteraf uitleggen waarom hij iemand al had uitgenodigd om langs te komen bij het huisje. Veel sociaal verkeer en steeds weer werd geduldig gevraagd wat handig zou zijn en wat er beter kan uitgelegd. Met de dolfijn mocht Wybe echt veel zelf bepalen, maar moest ook rekening houden met de dolfijn. Op het dock werd ook al gewerkt aan zijn fysieke mogelijkheden van zijn handmotoriek. Veel gedaan dus vandaag en hij was dan ook erg moe deze middag.

Met Coen is geoefend in keuzes maken. Hij heeft echt ontelbaar keer keuzes moeten maken en zich ook nog eens moeten concentreren. Het herkennen van emoties ging prima, maar het verwoorden is wel moeilijk. ook daar werd hard mee geoefend. Hij mocht een dartspel doen en dan moest hij bij bepaalde keuzes vertellen wat hij leuk vond aan zijn pappa, mamma, broer of hemzelf of juist wat hij moeilijk vond. Pittige klus dus, maar als beloning de dolfijn laten dansen is wel het einde!

Ook wijzelf hebben vandaag een workshop gedaan over belonen en bekrachtigen. Er worden diverse workshops gegeven voor de families en dat is natuurlijk erg leerzaam! Veel positief gedrag belonen en het negatieve wat meer negeren of er een consequentie aan hangen blijft toch belangrijk, ook voor ons. Het was interessant en leerzaam voor de gezinnen die meededen.

Verder vandaag de Family Swim gehad, wat ook een unieke ervaring was voor ons en voor Helga, die mee het water in mocht. Heel bijzonder om dit mee te mogen maken! De dolfijn Bonnie was echt een schat en het is mooi om te ervaren hoe voorzichtig ze met ons om ging.

Ook werd Coen aan het eind van de middag ziek. Hij heeft diarree en geeft over op dit moment. Dus morgen wordt het een extra rustdag denk ik nu. Ik hoop voor hem, dat hij snel opknapt!  Nu gaan we allemaal maar even op tijd slapen en morgen weer aan de slag.