Elektriciteit.

Donderdag 12 juli 2012

De dag begon spannend… Om ongeveer 8.00 uur viel de elektriciteit uit. We merkten het aan de airco op de slaapkamer. Van de week hadden we ook al zoiets meegemaakt maar toen was het de stekker van de ketel en de uitval niet overal in het appartement. In eerste instantie dachten we, dat komt vanzelf goed, een beetje aangepast aan de Antilliaanse mentaliteit. Maarrr nadat het langer ging duren moest er toch een plannetje bedacht worden. De grootste uitdaging voor deze ochtend was, hoe komen we (liefst op tijd) bij het Dolfijncentrum? Met de Pick-up zou je zeggen maar die stond op de oprit en daarvoor moesten we wel door een hek dat op afstand elektronisch bestuurbaar was. De verhuurster was juist vanochtend voor 5 dagen op vakantie en dat maakte het extra gecompliceerd. Gelukkig hadden we een telefoonnummer gekregen van een schoonzusje en die hebben we natuurlijk gebeld. Zij heeft direct actie ondernomen, door een ´mannetje´ te sturen. Zo´n mannetje die we allemaal willen hebben. Enige probleem was dat het mannetje een sleutel nodig heeft, om het hek handmatig te openen. En jawel, die zat aan de sleutelbos van de verhuurster…Plan B ingezet. Andere auto. Grotere Pick-up. Wel zitplaats tekort. Zelfde concept. Meisjes op de achterbank. Frank bij de rolstoel in de laadbak. M. bijrijder. Perfect. Geen airco. Geen punt. We waren heel blij met deze oplossing. Oorzaak was trouwens een geplande reparatie aan een transformatorhuisje.This is Curaçao!
Precies op tijd kwamen we bij het CDTC aan. Esther werd weer hartelijk uitgenodigd door Matthias. Helemaal verbaasd dat ze alwééér mee mocht. Wij niet.
De therapie. In de voorbereidingstijd heeft Matthias Linde op haar buik laten werken op een wigkussen. Gisteren eventjes gewerkt aan steunen op linkerarm, vandaag richtte hij zich op haar rechterarm. Controle over hoofdbalans. Laten steunen op haar ellebogen. Weer trilstaaf voor vingers, handen en mond. Deze keer vond ze het erg leuk en genoot ze ervan. Knap hoor van Linde dat ze dat soort oefeningen allemaal doet. Bij alles vraagt hij of ze het wil. Als er geen reactie komt, (geluidje) dan gaat hij er van uit, dat ze het niet wil. Daarna was het tijd om weer het water in te gaan. Linde was weer enthousiast en begroette Chabelita.

Hoi Chabelita!

Ze reageerde vrolijk en kraaide van plezier. Misschien kunnen we nog eens een filmpje maken voor op You Tube want het is bijna niet na te vertellen.

Het is zo leuk!

Deze keer had Linde geluk want Li-na mocht ook meedoen. Samen met Chabelita werd ze meegetrokken door het water en hield ze zichzelf vast. Twee dolfijnen om activiteiten mee te doen. Wauw! Wat een snelheid!

Supersnel met twee dolfijnen.

Ze was deze keer wel eerder vermoeid. Het was zo duidelijk te zien. Geen lol meer en ze wilde alleen nog maar haar handen in haar mond stoppen. Waarschijnlijk om alle indrukken te verwerken.

Zo moe.....

Haar gezichtsuitdrukking naar binnen gekeerd. Kortom het was genoeg voor vandaag. Ze wilde stoppen. Haar ziekte laat echt een verschil zien met andere gehandicapte kinderen. Linde gaat als laatste het water in en is er het eerste weer uit. Daarna lekker douchen en zelf een beetje meehelpen om de doucheslang vast te houden. Al gapend en een beetje moe kwam ze weer bij ons. In de nabespreking gaf Matthias aan, waar hij vandaag aan gewerkt had. Morgen hebben we de evaluatie over deze twee weken en zaterdag de afsluitende sessie. Gelukkig kwam onze ´taxi´ weer op tijd ons ophalen. Heel fijn! Vanmiddag lunch en bezoek aan Albert en relaxen, o.a. bij het zwembad. Vervolgens zijn we nog eventjes naar Willemstad geweest (Esther bij Linde gebleven) om wat foto´s te laten printen (resultaat is bijzonder, iedereen superwit en vaag; waarschijnlijk één van de eerste printmachines) en vanavond BBQ. Zaterdag gaat Esther alweer naar huis, wat is de week omgevlogen. Alhoewel, ze heeft nog geen Leguaan en Kakkerlak gezien. Op zich een goede reden om de reis uit te stellen. Ophalers (Schiphol) worden  zeker geïnformeerd.

Helaas, het lukt niet om de foto´s te uploaden. Misschien morgen.