Klein Curacao

Zondag rustdag en tijd voor een uitje, we gingen naar Klein Curacao om met schildpadden te zwemmen. Al vroeg werd je door me wakker gemaakt, want we moesten om 7:30 verzamelen bij het Piraten Nest om met de catamaran te vertrekken. Klein probleem was dat er een Guardian Walk was – een loopwedstrijd voor het goede doel – waardoor het Sea Aquarium en een behoorlijk stuk daarvoor al vanaf 6 uur in de ochtend afgesloten waren.
We hebben toen maar een rolstoel geleend en gingen om 6:30 wandelend op pad naar het eerst dichtstbijzijnde punt waar het busje ons op kon halen. Dat was een dikke 20 minuten lopen en in de vroege ochtend al best warm met 30 graden!

img_5024

Eenmaal bij het Piraten Nest aangekomen ontmoetten we Milan en zijn ouders, Milan volgt net zoals Anne Fleur deze twee weken dolfijntherapie en het leek ons leuk om dat uitje samen te plannen. De broertjes van Milan en zijn ouders gingen ook mee. An vond het erg leuk, “ik ken jou toch, van Bonnie?!” Ja, inderdaad.

De heen vaart met de catamaran was nogal woest, we stoven over de hoge golven en een paar mensen werden zeeziek. De kapitein had van tevoren al gezegd: If you are sea sick and feel the urge to feed the fish, please on the back of the boat so the rest of us don’t need to wash our clothes 😉

img_5028

img_5032

img_5030

img_5041

Klein Curacao is een prachtig bounty eiland. Mooie witte stranden, azuur blauwe zee en heel veel vissen en ook schildpadden. Het was echt super om daarmee in de zee te snorkelen en te zwemmen. Helaas geen onderwatercamera om foto’s mee te maken, misschien kunnen we die nog van de ouders van Milan krijgen…

img_5030
img_5042

De hele dag hebben we wat gedobberd, gespeeld, gehangen, gezwommen en geluierd. Geen iphone is toch wel een kleine uitdaging voor An, maar het is ook heel lekker om je af en toe te vervelen en liedjes te zingen.
Er zat een hele groep hermietkreeftjes op het eiland, heel leuk om te bekijken en zachtjes op je buik te zetten, dan lopen ze met kleine kriebelvoetjes naar de zijkant van je buik. Ze zijn behoorlijk snel.

Op de terugweg hebben we rustig aan gedobberd en een stuk gezeild. An mocht ook even bij de kapitein sturen. Wat spannend!

img_5068

img_5066

‘s Avonds weer vroeg naar bed om fris te zijn voor maandag