Maandag 20 januari 2014

image

maandag 20 januari

Vandaag de 1e dag van de dolfijn therapie. We moesten vroeg op vandaag, om 06.30 uur stond de wekker. Even met elkaar iets gegeten ingesmeerd en op naar CDTC voor het intake gesprek. Om 07.30 uur hebben Finn en wij kennis gemaakt met Merel en Isabella.

Merel is de therapeute en Isabella haar assistente. Finn mocht gelijk met Isabella mee om een mooi wetsuit uit te zoeken. Jelle en ik hebben in te tussentijd met Merel gesproken over Finn. Zij wilde van alles weten over Finn, wie Finn is en hoe hij reageert in allerlei situaties, hoe hij dieren vindt, hoe het gaat met communicatie, aan en uit kleden, opdrachtjes doen enz,enz. Uiteraard ook  de doelen voor Finn tijdens de 2 weken therapie. De therapie is dagelijks van 08.00-10.00 uur.

We hadden goede up to date informatie bij ons van de logopediste, fysio en van school ( breinleren ;-)) Dus zo heeft Merel zich een aandig beeld kunnen vormen van Finn, voor zover dit in een half uurtje lukt ;-). Merel heeft al 4 jaar ervaring in dit werk ze kwam op ons zeer ervaren en over een leuke meid ( of moet ik dame, zeggen ;-))

Finn heeft daarna een half uurtje boven in de oefenruimte opdrachtjes/spelletjes gedaan met Merel en Isabella en kwam toen naar beneden om kennis te maken met Bonnie, zijn dolfijn! Toen wij eindelijk naat het platform mochten om te gaan kijken lag Finn al in het water met Merel en Bonnie. Ge-Wel-Dig!!

Hij was heel ontspannen en had ook ons al snel in de gaten, even zwaaien dan maar….! Hij genoot ervan dat konden wij van een afstandje zien, hij was redelijk ontspannen en voor zover wij het konden inschatten ging het best goed. Tussendoor weer even het water uit, want het is best koud een heel uur in de zee. Op het dock heeft hij een  een spelletje gedaan waarbij hij zich goed moest concentreren. als hij zou winnen mocht hij weer het water in.

Merel had al aangegeven deze 1e dag het rustig aan te doen, om Finn en Bonnie goed te laten wennen en Merel ook Finn goed kon observeren in allerlei situaties. Dit werkte goed voor Finn, zijn vertouwen werd al snel groter, dat gaf ons als ouders een warm gevoel.

Na het zwemmen ging Finn douchen met Merel dit hoort ook echt bij de therapie. hij moet zelf z’n wetsuit aan en uit gaan trekken en inzepen, haren wassen, afdrogen en aankleden. Ik hoor Finn al sputteren….dat het niet lukt. Maar hij kan het best!

Toen Finn klaar was moest hij weer mee naar boven om de oefenruimte op te ruimen. Merel kwam bij ons zitten om haar bevindingen met ons te delen. Ze stelde voor met een drukvest te gaan oefenen voor Finn, zodat hij minder prikkels krijgt van buitenaf en beter kan concentreren, ook gewichtjes aan zijn voeten zodat zich meer bewust wordt van zijn voeten en hij beter leert zijn voeten af te rollen. Wij vonden dat een mooie strart voor morgen dus dat is het plan waarmee we gaan starten.

Bij thuiskomst, was Finn helemaal moe we konden het duidelijk aan hem zien. Het advies is ook om na de therapie vooral rustig aan te doen en de kinderen te laten uit rusten. Dus Finn heeft even TV gekeken en daarna 2 uur geslapen. In de middag had hij weer veel energie hij heeft de hele middag gezwommen. In verschillende zwembaden rondom ons huisje. ’s avonds lekker thuis gegeten en rond 20.00 uur naar bed. Morgen weer een drukke dag….