Maandag 26 november

Vandaag ging Joris met veel plezier weer naar de dolfijnen. Anja was weer beter een kreeg een dikke knuffel. Het weekend was goed verlopen, behalve de regen die op zondag viel. Heel de dag stortbuien. Daar is ons kikkerlandje niks bij! Dus waren we aan huis gebonden. Het voordeel was dat wij als ouders alle geleerde opvoedtips konden inzetten. Daar had Joris alleen even geen zin in. Hij werd geregeld boos en gooide spullen weg. Vandaar dat Anja besloot even niks te verwachten van hem. Gewoon Joris zijn ‘gang’ laten gaan. Hij mocht beslissen wat hij wilde doen. Hiermee vergroot hij zijn zelfverzekerdheid. Dat werkte. Hij was helemaal trots na de therapie en volledig ontspannen. In de middag zagen we hier het resultaat van. Onverwacht hebben we onze spullen ingepakt en zijn we naar Het Lions Dive Resort vertrokken. ‘S nachts was het 2x alarm van het huis afgegaan en stonden we weer met beveiliging. Dat slaapt niet prettig meer en we willen ons concentreren op de therapie. Met dank aan stichting Nicolette zaten we einde van de middag in ons nieuwe verblijf. De overgang verliep heel goed en Joris heeft het goed geaccepteerd. Verandering is moeilijk, maar Chabelita heeft hem er doorheen geholpen.