n

Woensdag 16 November 2011 Therapiedag 8 *

Wat wil je graag dat de tijd even een tijdje stilstaat als je deze therapiedagen meemaakt.  Met tranen in je ogen sta je te kijken hoe je kind hard werkt maar het zelf niet door hebt want het is allemaal in spel vorm en ze vind het fantastisch.

Vandaag was het erg warm en zonder een wolkje in de lucht zocht je graag de schaduw op. Dat lukte wel toen Celine binnen aan haar articulatie werkte maar toen ze naar het dok vertrok moesten wij ook de zon in want de bankjes waar je kan kijken staan lekker in de volle zon dus goed smeren. Met haar onderwatercamera ging ze het dok op en de tweede watersessie nam Dirkje onderwater foto’s van Celine en Chabelita de dolfijn.  Vandaag werd weer de articulatie geoefend op het dok, alleen nu met een touwtje met daaraan een knoop die ze in haar mond moest nemen zolang mogelijk terwijl ze moest praten en Dirkje aan het touwtje trok. Daarna weer het water in en Chabelita door de hoepel laten springen wat vond ze dat weer fantastisch.

Als je Chabelita ziet dan wil je haar gelijk knuffelen en Celine heeft al vele kusjes van iedereen gegeven aan Chabelita.  We hebben haar samen met Dirkje de therapeut nu al verteld dat ze over 2 dagen de laatste therapiedag heeft want ze kan slecht afscheid nemen en op deze manier haar er op voorbereiden dat ze afscheid moet nemen.  En dan zou je wel eens een  kijkje willen nemen in haar hersenen want je zag haar naar ons kijken en tegelijk heel veel vragen wilde stellen maar in plaats daarvan bleef ze even stil en na een kwartier vuurde ze alle vragen aan ons af. Goed dus dat we haar voorbereiden en dan gaat het haar vast lukken.

Om 12:00 uur nog een eind gesprek van de dag met Dirkje en toen liepen we nog even het Sea Aquarium in om de andere dieren in de oceaan te zien. Celine, Lizette en Milou mochten de roggen eten geven en een zeekomkommer beethouden, en ze voelde zich echt stoer. Lachen hoor.

‘ s Middags gingen we het strand op en hebben daar tot 18:00 uur gezwommen.

Verder vinden we het heel gaaf dat jullie zulke leuke reacties plaatsen en we kijken er elke dag weer naar uit. Voor Celine’s klas : Ze heeft ontdekt dat dolfijnen geen zichtbare oren hebben maar ze kunnen heel goed horen. En voor de neefjes en nichtjes : allemaal hebben we gezwommen met de dolfijnen en zelfs ome erik vond het leuk. En voor Lizette’s klas : Veel plezier in het bos en de kou. Ik pak nog even het zonnetje mee. Groetjes van Erik,Martine, Celine, Lizette en Milou.