Nathalie-2020

Hier komt het dagboek van Nathalie

We gaan weer bijna!!!

Hallo allemaal,
4 jaar gelden hebben wij deze reis al eens mogen doen…. Nu gaan we deze reis nog eens samen doen met Daphne& Joey, Clemens & Gerda, Ian & Kimberly en natuurlijk Nathalie, die de mooie dolfijnen therapie mag volgen, de vorige keer heeft ze veel vooruitgang geboekt in haar gedrag, lichaambesef en zelfvertrouwen

Als gezin hebben wij ook veel geleerd en samen gedeeld

received_1313729425423012

Wij houden jullie op te hoogte via deze blog, 17 januari vliegen we naar het mooie Curaçao. En 20 januari mag Nathalie beginnen met de mooie dolfijnen therapie.
Lieve groetjes,

van ons

De reis naar Curaçao

Hallo allemaal,

Gisteren morgen om half 8 in Monster hoorde en zag Nathalie via de picto van papa en mama dat we naar Curaçao gingen om naar de dolfijnen te gaan.. Ze liet een stralende lach zien… Tijdens het ontbijt keek ze elke keer naar de picto.s. En toen we naar haar kamer gingen om aan te kleden.. Zag ze de foto van de dolfijn Kanoa en Mirte,van 4 jaar geleden. ” Daar gaan we heen hé “! En wat wilde ze graag.. We hadden het expres stil gehouden om zo min mogelijk stress te veroorzaken. Door haar gebrek aan tijdsbesef en haar moeilijk instelbare epilepsie leek ons dat beter.. Tegen 9 uur kwamen de meiden Daphne en Kimberly en hun jongens Joey en Ian. Nathalie werd steeds blijer en het werd steeds duidelijker. En de verstopte koffers kwamen tevoorschijn. Om 9 uur kwam een bus en bracht ons naar Schiphol . En om 1 uur vertrokken we;. Het was een lange zit maar Nathalie deed het goed. Beetje film kijken, eten drinken. Heerlijk hoe dat gaat bij de KLM.! Af en toe lekker boos (maar dat mag) En de landing ging super. Gelukkig niet al de epileptische aanvallen net als 4 jaar geleden..

20200117_114552

20200117_195742

Het was hier nog maar het begin van de avond maar voor Nederlandse tijden flink nacht. Maar zo héérlijk..geen jas ,korte broek. Beetje opgeruimd en een zeer vermoeide Nathalie in bed. Na een matig epileptische nachtje met 3 epileptische aanvallen begon Nathalie deze eerste dag vermoeid en epileptisch. Een beetje liggen. 1 duik in het zwembad. Af en toe een klein te kort tukje. Bleef ze met tussenpozen behoorlijk epileptisch. We hopen morgen(vannacht) wat meer herstel te zien,zodat we wat verder kunnen met haar. Verder is het héérlijk. Echt genieten, heel gezellig met elkaar.

Groetjes fam van Heijningen

De dag voor de therapie

Hallo allemaal,

Natalie had gisteravond en vannacht nog een epileptische aanval. Maar daarna verder goed gaan slapen en de dag goed en helder doorgekomen. We hebben een deel van de dag aan de beach gezeten en Lekker gezwommen en gesnorkeld. Nathalie speelde af en toe met het zand echt in het water duiken was nog een stap te ver.. maar dat komt waarschijnlijk wel. Daarna hebben we nog even gewandeld waar het morgen allemaal gaat gebeuren! Het was mooi te zien dat Nathalie het allemaal herkende. Daarna hebben we nog bij het zwembad gezeten bij ons leuke apartemement en heeft Nathalie ook even lekker geslapen. Dat is fijn want ze is nog wel moe We zijn nog even uit eten geweest En nu ligt Nathalie alweer vroeg in bed. Morgen om 10 uur hebben we de kennismaking met onze therapeut Myrthe die we al kennen van 4 jaar geleden. En kanoa de dolfijn ook van 4 jaar geleden. We hebben er zin in.

Groetjes de familie van Heijningen

De eerste therapie dag

Hallo allemaal,

Vanmorgen om 9:45 vertrokken we naar de eerste therapiesessie. Het was geweldig om Mirthe aan te zien komen. En zelf vond het ook heel leuk om ons na 4 jaar weer te zien.. Nathalie mocht al gauw met de twee begeleiders mee om The swim Suite aan te trekken. Het was goed te zien dat ze na al snel vertrouwd was.

Myrthe en mama en papa gingen nog even praten hoe het de afgelopen tijd gegaan is. Er is natuurlijk veel gebeurd.

We vertelde onze doelen; tandenpoetsen en tandarts dat Nathalie erg moeilijk vindt. T shirt dat ze verkeerd uitrekt van voor naar achter waardoor ze klem komt te zitten. We hebben het er ook over gehad dat Nathalie erg schommelend door het leven gaat; door de epileptische aanvallen waardoor ze dan weer heel erg vermoeid is en minder (aan) kan. Of vele absenses waardoor informatie /prikkels weer heel anders binnenkomen dan bijvoorbeeld een dag geleden. De boosheid door frustratie of als het teveel wordt, of als ze zich niet lekker voelt ..of zich anders voelt door meer/minder/andere medicijnen. Boosheid die zich ineens kan uiten..! Het zou mooi zijn als Nathalie eerder kan aangeven ” ik heb rust nodig” . Of rustiger kan aangeven ” ik ben niet lekker ” Mirte gaat daar ieder geval mee aan de slag.!

Het is heerlijk om daar op een zonnig bankje in de buitenlucht over te praten Nathalie vertrok naar het Dok . En ondertussen kwamen de meiden met hun jongens aan van de boodschappen. En mochten we gaan kijken. Het was weer geweldig en ontroerend te zien hoe een dolfijn zo vol liefde en gelijk aanvoelt hoe het met ons kind moet.

Het was even spannend voor Nathalie maar Mirte voelde al snel de ontspanning. Nathalie deed rustig en lief met Kanoa. En Kanoa ook Nathalie vroeg om de hoepel maar die was er niet meer..die is er uit gehaald. Maar wel een bal en stok. De eerste therapie dag was weer heel

SAMSUNG CSC

Ook de jongens vonden het zeer indrukwekkend. Zelfs joey werd er rustig van! Het is geweldig om dit met elkaar mee te mogen maken en te beleven. Verder een rustig ,beetje slaap dagje voor Nathalie aan het zwembadje. Tot morgen..!!

Familie van Heijningen.