Nathalie-2020

Hier komt het dagboek van Nathalie

Hier komt het dagboek van Nathalie

We gaan weer bijna!!!

Hallo allemaal,
4 jaar gelden hebben wij deze reis al eens mogen doen…. Nu gaan we deze reis nog eens samen doen met Daphne& Joey, Clemens & Gerda, Ian & Kimberly en natuurlijk Nathalie, die de mooie dolfijnen therapie mag volgen, de vorige keer heeft ze veel vooruitgang geboekt in haar gedrag, lichaambesef en zelfvertrouwen

Als gezin hebben wij ook veel geleerd en samen gedeeld

received_1313729425423012

Wij houden jullie op te hoogte via deze blog, 17 januari vliegen we naar het mooie Curaçao. En 20 januari mag Nathalie beginnen met de mooie dolfijnen therapie.
Lieve groetjes,

van ons

De reis naar Curaçao

Hallo allemaal,

Gisteren morgen om half 8 in Monster hoorde en zag Nathalie via de picto van papa en mama dat we naar Curaçao gingen om naar de dolfijnen te gaan.. Ze liet een stralende lach zien… Tijdens het ontbijt keek ze elke keer naar de picto.s. En toen we naar haar kamer gingen om aan te kleden.. Zag ze de foto van de dolfijn Kanoa en Mirte,van 4 jaar geleden. ” Daar gaan we heen hé “! En wat wilde ze graag.. We hadden het expres stil gehouden om zo min mogelijk stress te veroorzaken. Door haar gebrek aan tijdsbesef en haar moeilijk instelbare epilepsie leek ons dat beter.. Tegen 9 uur kwamen de meiden Daphne en Kimberly en hun jongens Joey en Ian. Nathalie werd steeds blijer en het werd steeds duidelijker. En de verstopte koffers kwamen tevoorschijn. Om 9 uur kwam een bus en bracht ons naar Schiphol . En om 1 uur vertrokken we;. Het was een lange zit maar Nathalie deed het goed. Beetje film kijken, eten drinken. Heerlijk hoe dat gaat bij de KLM.! Af en toe lekker boos (maar dat mag) En de landing ging super. Gelukkig niet al de epileptische aanvallen net als 4 jaar geleden..

20200117_114552

 

20200117_195742

 

Het was hier nog maar het begin van de avond maar voor Nederlandse tijden flink nacht. Maar zo héérlijk..geen jas ,korte broek. Beetje opgeruimd en een zeer vermoeide Nathalie in bed. Na een matig epileptische nachtje met 3 epileptische aanvallen begon Nathalie deze eerste dag vermoeid en epileptisch. Een beetje liggen. 1 duik in het zwembad. Af en toe een klein te kort tukje. Bleef ze met tussenpozen behoorlijk epileptisch. We hopen morgen(vannacht) wat meer herstel te zien,zodat we wat verder kunnen met haar. Verder is het héérlijk. Echt genieten, heel gezellig met elkaar.

 

Groetjes fam van Heijningen

De dag voor de therapie

Hallo allemaal,

 

Natalie had gisteravond en vannacht nog een epileptische aanval. Maar daarna verder goed gaan slapen en de dag goed en helder doorgekomen. We hebben een deel van de dag aan de beach gezeten en Lekker gezwommen en gesnorkeld. Nathalie speelde af en toe met het zand echt in het water duiken was nog een stap te ver.. maar dat komt waarschijnlijk wel. Daarna hebben we nog even gewandeld waar het morgen allemaal gaat gebeuren! Het was mooi te zien dat Nathalie het allemaal herkende. Daarna hebben we nog bij het zwembad gezeten bij ons leuke apartemement en heeft Nathalie ook even lekker geslapen. Dat is fijn want ze is nog wel moe We zijn nog even uit eten geweest En nu ligt Nathalie alweer vroeg in bed. Morgen om 10 uur hebben we de kennismaking met onze therapeut Myrthe die we al kennen van 4 jaar geleden. En kanoa de dolfijn ook van 4 jaar geleden. We hebben er zin in.

Groetjes de familie van Heijningen

De eerste therapie dag

Hallo allemaal,

 

Vanmorgen om 9:45 vertrokken we naar de eerste therapiesessie. Het was geweldig om Mirthe aan te zien komen. En zelf vond het ook heel leuk om ons na 4 jaar weer te zien.. Nathalie mocht al gauw met de twee begeleiders mee om The swim Suite aan te trekken. Het was goed te zien dat ze na al snel vertrouwd was.

Myrthe en mama en papa gingen nog even praten hoe het de afgelopen tijd gegaan is. Er is natuurlijk veel gebeurd.

We vertelde onze doelen; tandenpoetsen en tandarts dat Nathalie erg moeilijk vindt. T shirt dat ze verkeerd uitrekt van voor naar achter waardoor ze klem komt te zitten. We hebben het er ook over gehad dat Nathalie erg schommelend door het leven gaat; door de epileptische aanvallen waardoor ze dan weer heel erg vermoeid is en minder (aan) kan. Of vele absenses waardoor informatie /prikkels weer heel anders binnenkomen dan bijvoorbeeld een dag geleden. De boosheid door frustratie of als het teveel wordt, of als ze zich niet lekker voelt ..of zich anders voelt door meer/minder/andere medicijnen. Boosheid die zich ineens kan uiten..! Het zou mooi zijn als Nathalie eerder kan aangeven ” ik heb rust nodig” . Of rustiger kan aangeven ” ik ben niet lekker ” Mirte gaat daar ieder geval mee aan de slag.!

Het is heerlijk om daar op een zonnig bankje in de buitenlucht over te praten Nathalie vertrok naar het Dok . En ondertussen kwamen de meiden met hun jongens aan van de boodschappen. En mochten we gaan kijken. Het was weer geweldig en ontroerend te zien hoe een dolfijn zo vol liefde en gelijk aanvoelt hoe het met ons kind moet.

Het was even spannend voor Nathalie maar Mirte voelde al snel de ontspanning. Nathalie deed rustig en lief met Kanoa. En Kanoa ook Nathalie vroeg om de hoepel maar die was er niet meer..die is er uit gehaald. Maar wel een bal en stok. De eerste therapie dag was weer heel

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ook de jongens vonden het zeer indrukwekkend. Zelfs joey werd er rustig van! Het is geweldig om dit met elkaar mee te mogen maken en te beleven. Verder een rustig ,beetje slaap dagje voor Nathalie aan het zwembadje. Tot morgen..!!

 

Familie van Heijningen.

De Tweede Therapie dag

Hallo allemaal,

Na een goede nacht vertrokken we vanmorgen weer naar de therapie Nathalie zei van tevoren tegen Mirte dat ze gespannen was. Vanmorgen mocht ze een grotere band om en had ze een andere Dok plek en dolfijntrainster. Wat ze gisteren zo snel durfde was vandaag minder. Het duurde wat langer voordat ze naar Kanoa durfde. Zelfs Kimberly wilde ze er nog even bij hebben om de drempel over te komen! Het leek erop dat de veranderingen moeilijk voor haar waren. Het is moeilijk in haar hoofd te kijken wat er allemaal nog meer speelde. (MISSCHIEN: toch nog te kort geslapen al was dat ongeveer 10 uur ? MISSCHIEN ;Dat de eerste droom ; vliegen, Curaçao is gaan landen in werkelijkheid.. ( het is soms moeilijk bij deze kinderen om hun te begrijpen ) Maar een grote uitdaging is het zeker! Maar toen ze tenslotte in het water kwam kwam al heel snel haar plezier en grote lach. Ze speelden en gooiden samen met de bal en dikke pret terwijl ze zijn vinnen vastpakte en ze samen speelde Prachtig weer om te zien dat Kanoa haar uitdaagde om te spelen en haar vertelde dat het goed was..!

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

Kanoa liet ook nog fantastische duiken zien.

SAMSUNG CSC

Mirte deed het in het kamertje rustig aan observeerde en bood aan wat Nathalie aangaf.

Deze dag gaf Nathalie ook aan via stampvoeten en gillen dat het teveel was. Dat was prima( tenslotte een doel) ; Mirte vroeg haar wat ze niet fijn vond..en wat ze nodig had. Mirte zag dat Nathalie dacht en zocht zich te verwoorden maar dat lukte niet.. Tijdens het nagesprek zeiden wij misschien moet je zelf iets zeggen; ” vind je het fijn dat we over je rug wrijven ? Of wil je even zitten met ons naast je? Mirte gaat morgen verder uitbreiden en zoeken. Tijdens de sessie hadden Daphne Kimberly en mama een korte mindfull curcus ..heerlijk relax en zeker aan te raden bij een ” vol” hoofd Eenmaal na de therapie viel ze na een banaan en limonade heel snel in slaap. Daarna in het zwembad. Waar ze steeds meer gaat genieten ,zwemmen en onder water duiken, We hebben omstebeurt met elkaar gesnorkeld en genoten van de rustgevende prachtige onderwaterwereld. Tot morgen !

Groetjes familie van Heijningen

De derde therapie dag

Hallo allemaal,

 

Vanmorgen ging papa al vroeg een maintain parcourtje doen dat vond hij weer heerlijk.

Daarna aten we weer gezellig met elkaar. Nathalie vertrok met energie en goede zin naar de therapie Vandaag keek er een fysio mee naar haar loop patroon.

Nathalie heeft een wat loom looppatroon en zwakke spieren in de zij spieren. De fysiotherapeut adviseerde om deze op een creatieve manier sterker te maken sterker te maken door training. ( wandelen ,voetballen, fysio enz) Nathalie haar linker knie gaat naar binnen als ze loopt. We, ook de fysio in Nederland had gehoopt dat de knie beter zou gaan staan na de scoliose operatie maar dat gebeurt niet.

Ook de flinke bobbel in haar bovenrug voelt lastig/vervelend. We vertelden dat we onlangs een echo hebben laten maken en dat gezegd werd dat er vocht in zit.

De fysiotherapeut vond hem daarvoor te hard. We gaven aan dat Erasmus al een afspraak gaat maken (waar de scoliose operatie is uitgevoerd) Dus we hebben wat te regelen in Nederland!

Het was fijn te zien dat Nathalie snel het water In ging . Mirte liet haar dat op eigen kracht en via een draai op haar buik doen Vandaag was er veel geschater te horen bij Kanoa van Nathalie… Indrukwekkend om weer te mogen zien hoe Kanoa op haar enthousiasme reageerde en de concentratie vasthield van Nathalie

img-20200122-wa0015img-20200122-wa0010

 

Na de therapie viel Nathalie na wat eten en drinken in slaap.

Smiddags nog in het zwembad gedoken. En nog even op een bedje op het strandje. Wij genoten ondertussen omstebeurt van de Prachtige onderwaterwereld die elke keer wat bijzonders laat zien. We zagen ook nog een prachtige leguana.

 

img-20200122-wa0019

Tot morgen!!

Groetjes familie van Heijningen

De vierde therapie dag

Hallo allemaal,

 

Vandaag werden we wakker met een een stralende blauwe lucht. We hadden een paar dagen bewolking in de ochtend. Wat ook heerlijk was door de hoge temperaturen… Nathalie had een hele goede nacht gehad en had ongeveer 10 a 11 uur geslapen. Tijdens het lopen naar het dok oefende Mirte om zijwaarts te lopen met Nathalie op advies van de fysiotherapeut.( om meer zijspieren te gebruiken) Dat deed Nathalie erg goed, Ze deed het zelfs nog een keer op eigen initiatief. Het was tijdens de therapie te merken dat haar energie nog hoger is en op peil lijkt te zijn.

Tijdens de therapie had ze veel lol en maakte ze grapjes en was ze ondernemend. Het was mooi om te zien dat het tussen kanoa en Nathalie steeds vertrouwder wordt. het zijn echt vriendjes aan het worden en er worden heel wat kusjes uitgedeeld..

SAMSUNG CSC

Vandaag heeft Mirte en haar begeleiders gewerkt en geoefend met het stoplicht met Nathalie; Mirte had een stoplicht uitgeprint op een a4. ROOD is stop je bent nu heel boos. ORANJE; opletten!! Het is beter dat je naar groen gaat dan heel boos gaat worden GROEN dan ben je blij en Zit je lekker in je vel. Nathalie kreeg verschillende gezichten en emoties te zien. En met elkaar hebben ze dat bij de goede kleur gezet. Dat was nu nog lastig voor Nathalie.. Maar … Er komen nog meer sessies. Ook heeft Mirte nog met haar handen gewerkt en de binnenkant van haar handen gemasseerd Dat ging erg goed. Ook heeft Mirte nog bij de mond en wang gedeelte wat gemasseerd. We hadden aangegeven dat Nathalie moeilijk kan slikken af en toe en tandenpoetsen en tandarts ook moeilijk vindt. Dat accepteerde Nathalie ook heel goed. Het was een intensieve en mooie therapie dag. Nathalie ging dit keer niet gelijk slapen maar mee naar het zwembad en daar op het bedje lekker gelegen en ook wel een paar keer gezwommen. Ze gaat steeds meer durven en onderwater duiken.. en lol maken. Het is geweldig om met elkaar te zijn en om zoveel met elkaar te delen. En super om te zien Hoe liefdevol , speels en bijna vanzelf Joey en Ian met Nathalie omgaan. En hoe dol Nathalie op hen is..! En vanmiddag maakten we de Familie Swim mee.. Helaas mochten Ian en Joey daar niet bij maar ze mochten wel vlakbij ervan genieten. De Swim was geweldig.!!

SAMSUNG CSC

 

Het is bijzonder om te ervaren en te voelen Wat een energie en blijdschap deze dolfijnen ons gaven… Het is geweldig dat Nathalie dit zoveel keer mag ervaren. We snappen ook wel dat ze er na heel erg moe is… Het was een prachtige dag…..! Tot morgen

 

Groetjes familie van Heijningen

De vijfde en laatste therapie dag van de eerste week

Hallo allemaal,

Daphne en Kimberly mochten vandaag op het dok en Joey en Ian mochten er achter zitten. Dat was weer een mooie ervaring.! Nathalie had even tijd nodig om te wennen aan de drukte op het dok: de dolfijnen trainster de begeleidsters van de therapeut Mirte en de zussen erbij.. Nathalie had vandaag ook veel energie en was ondernemend. En vroeg veel zelf om de spelletjes en riep veel kanoa.. en had weer heel veel lol. Zo Mocht ze twee keer dansen( rondjes draaien) met Kanoa en de zusssn danste mee op het dok

 

 

Nathalie voelt zich na de eerste week heel erg op haar gemak en is erg ontspannen en vrolijk tijdens de sessie. Na de sessie besprak Mirte wat ze had geobserveerd en wat ze hadden gedaan; mondspieren geoefend Dmv blazen in een rietje en bellen blazen. Blazen in het rietje is wat moeilijk. We hadden het daarbij over rijst eten dat vind Nathalie niet fijn en wil dan snel stoppen. Mirte gaf aan dat dat een vervelende sensatie kan zijn als je niet zo goed je mond voelt/ kent. Mirte adviseerde ons haar de tijd er voor te laten nemen om te wennen. Ook had Mirte met nivea haar handen en armen via een puntje eerst op de moedervlekken. Nathalie vond het eerst wel viezig maar dat trok weer bij. En op haar armen vond Nathalie het fijn. Mirte gaf aan dat handen en mond gevoeligheden bij elkaar hoorde. Ook had Mirte 2 gekleurde smileys rood en groen. En vroeg en oefende bij Nathalie bij welke kleur haar gevoel zat. Mirte vond dat Nathalie dat goed kon. Ook deed ze hét uit zichzelf. Mirte merkte ook op dat ze regelmatig wat wil antwoorden/zeggen maar dat het er dan niet uit komt. En dat het helpt er tijd voor te krijgen. Soms willen we iets invullen voor haar en als dat niet het juiste is is dat weer frustrerend (rode zone gevaar) Mirte merkte ook op dat Nathalie veel rond kijkt en alles ziet en heel snel merkt als iets anders is. Vandaag zag ze dat er een spiegel niet was. Mirte merkte dat Nathalie zag dat het anders was. En zag dat Nathalie tijd nodig heeft om dat een plekje te geven. Ze bemoemde het ook: het is even anders hé, kijk maar eventjes..(neem de tijd) We zien dat inderdaad vaak als Nathalie ergens anders komt verjaardag o.i.d moet ze behoorlijk wennen aan de situatie. Dat zou met andere juffen , andere cliënt een keer ook kunnen spelen. Mirte adviseerde om deze gevoelens van haar te erkennen en te benoemen. ” kijk maar even rustig rond even wennen het is nu anders”. Ook kan ze zich voorstellen dat Nathalie te veel prikkels kan ervaren omdat ze heel veel oppikt hoort en ziet. Regelmatig haar rust aanbieden ; ” wil je even pauze?” Was haar advies. Ik zal vast wel wat vergeten op te schrijven maar Mirte maakt een mooi verslag na de therapie.. Het was een bijzonder en leerzame therapie deze eerste week. Wat is er al veel gebeurt. Nu even weekend en volgende week weer verder werken onder het genieten door.

 

Groetjes familie van Heijningen

De eerste therapie dag van de tweede week

Hallo allemaal,

 

We hadden een leuk weekend gehad en zijn naar Willemstad geweest. En rustig bij het zwembad. Zondag werd Nathalie steeds blijer omdat ze wist dat ze naar kanoa mocht. Mirte kwam eerst nog even bij ons zitten en vroeg hoe ons weekend was geweest: Door alle tips en handvaten die we de eerste week al kregen konden we Nathalie al bewuster lezen en wisten we wat we moesten doen in oranje of rode fase. Ze deed het weer erg goed tijdens de sessie. Mirte Vond haar erg vrolijk en geconcentreerd. Ze hebben weer geoefend met de gevoelens picto’s. Ook merkt Mirte dat Nathalie steun heeft aan de picto’s en ondersteunende gebaren. Nathalie vraagt ook veel naar de picto’s. Met kanoa had ze ook weer veel plezier. Ook vroeg Nathalie vaak of kanoa alsjeblieft de bal wilde geven

 

of spelen. En gebruikte dan mooie nette en beleefde zinnen… Dat valt buiten de sessies ook op dat ze mooie en beleefde zinnen zegt. En niet alleen : drinken/ijsthee… Daphne en mama hadden nog een interessante workshop met Mirte; Positieve psychologie. ” tips om ook tijdens drukke tijden , geluksmomenten te ervaren”. Met een paar andere deenemers hebben we dingen besproken en geoefend. Het was een leerzame workshop. Zo was het weer een heerlijke en leerzame dag..

 

Groetjes familie van Heijningen

De tweede dag van de therapie in de tweede week

Hallo allemaal,

 

Vandaag zorgde Kimberly en Ian voor Nathalie. ( mama,papa joey en Daphne gingen met de gehuurde auto strandjes af) En gingen met haar naar de therapie. Al bij de receptie van ons hotel was het grote nieuws al gehoord…dat Ian zo liefdevol gisteren avond tijdens de zonsondergang Kimberly ter huwelijk vroeg…!En Kimberly ..ja zei. En werden Ian en Kimberly gefeliciteerd.

SAMSUNG CSC

Bij de therapie vroeg Mirte tijdens het aanvang gesprekje hoe het gisteren was. En Kimberly en Ian vertelde het. Dus weer een grote knuffel van Mirte.

Nathalie was erg vrolijk en ondernemend tijdens de sessie met Kanoa. Ze wilde zelfs Engels praten en tellen terwijl ze de ring wierp naar Kanoa. Mirte en haar begeleiders hadden vandaag met een spiegel gewerkt en deze voor haar gezicht gehouden. Nathalie keek en keek en keek . Zei eerst niet zoveel. Mirte vroeg haar wat ze zag. Daar zei ze niet veel bij. Daarna mocht ze aanwijzen waar haar ogen,neus en mond zat. Tong uitsteken,lachen,boos kijken. Als tip kregen we mee om dit thuis ook te doen, zodat Nathalie zichzelf beter leert kennen. Ook werd Nathalie nog gemasseerd. Dat vond Nathalie erg fijn. In het begin vond ze het niet fijn op haar handen, dus zijn ze begonnen bij haar voeten. Daarna mochten ook haar handen. Waarschijnlijk voelt Nathalie meer bij haar handen, waardoor ze het een beetje eng vond.

Na de therapie hebben we lekker bij het zwembad uitgerust en gewacht tot papa mama Joey en Daphne weer terug waren. Toen ze terug waren reageerde Nathalie erg enthousiast.

Groetjes familie van heijningen

De derde dag van de tweede therapie week

Hallo allemaal,

 

Na een goede nacht en een ontbijtje met elkaar vertrokken we weer naar de therapie. Vandaag keek Markus mee een duitse fysiotherapeut naar het lopen/ bewegen van Nathalie. We moeten nog horen wat zijn bevindingen zijn. Ieder geval zagen we dat hij achter Nathalie liep en haar linker bovenbeen /heup vast hield terwijl ze naar het dok liepen. Tijdens het omkleden praatte Nathalie veel over dingen die ze opgevangen had wat best wel wat onduidelijkheid en verwarring teweeg had gebracht ( we hadden het met elkaar over het eten wat en hoe ) Waarschijnlijk door de warboel en mogelijk andere ongemakken /gevoelens ging de therapie met Kanoa wat minder..

Kimberly mocht zelfs even naar het dok,dat hielp en er kwam weer een lach. Toen later Kimberly weer van het dok af ging moest Nathalie huilen.(wel stonden we allemaal in zicht). Ontroerend te zien hoe lief en rustig Kanoa zijn koppie bij Nathalie haar hoofd legde zodat zij er tegenaan kon liggen. En Nathalie de armen om hem heen deed om troost te zoeken. Mirte zei later ook dat hij heel geconcentreerd en heel rustig op Nathalie lette. Wat een geweldig dier is het toch! Mirte vertelde tijdens het nagesprek dat Nathalie op een skippie bal zat en een paar keer op moest/ging staan om de bovenbeen spieren te oefenen dat deed ze goed . Ook nog met de spiegel gewerkt. Dat ging ook goed. Ook weer haar mond/wang gedeelte met een elektrische tandenborstel. Mirte zei dat ze de laatste 2 dagen rustig doet geen nieuwe dingen. Het aftellen is begonnen..!

Na de therapie luisterde Nathalie naar allerlei liedjes op haar telefoon. Nog even zwembad. Naast de behoorlijk boze buien hebben we ook wel verbaast gekeken hoe ze zo mooi de zwemslag deed onder water. Ze heeft wel wat grenzen verlegd. Het was weer een mooie dag.

Zoals jullie merken staan er helaas geen foto’s meer bij de verhaaltjes, dit gaat helaas niet excuses voor het ongemak

 

Groetjes familie van Heijningen

De ena laatste therapie dag

Hallo allemaal,

 

Na een hele goede nacht en een ontbijtje gingen we met elkaar naar de therapie. Nathalie was weer een stuk vrolijker.

De goede nacht slapen heeft haar goed gedaan. Tijdens de therapie kwam Nathalie een paar keer in de oranje fase. Benoemde dat ook zelf. Wat Mirte erg goed vond. Door middel van vragen waar Nathalie alleen ja of nee op kon atwoorden zoals: wil je over je rug gewreven? Wil je dat we niets vragen? Om er achter te komen wat Nathalie nodig had. Ze wilde gewoon douchen en toen was het goed .. Tijdens het zwemmen met Kanoa had Nathalie dikke pret en Kanoa was ook blij ( wees zelfs nog met zijn neus de groene picto aan)! Duwde Nathalie achteruit aan haar voeten, nu hield Nathalie haar benen goed recht en bij elkaar. Kanoa gooide de bal naar Nathalie. Prachtig hoe hij dan de bal vasthoud in zijn mond. Kanoa bracht een ring die om zijn vin zat naar Nathalie en stopte precies op de plek dat Nathalie hem kon pakken. Ongelooflijk hoe hij dat kan.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tijdens het nagesprek kwam Markus,de fysiotherapeut; Markus legde uit dat als je een scoliose operatie hebt gehad minder je buikspieren gebruikt ( je blijft toch wel recht zitten) Maar dat de hoeveelheid spierkracht bij je romp/buik ook invloed hebt in je gezicht en mond.. Dus dat het belangrijk is dat buikspieren getraind moeten blijven.

Ook deed Markus voor hoe Nathalie haar linker been gestimuleerd kan worden : achter haar lopen en een duim bij bovenbeen/bil en 1 hand drukkend op onderbuik. Ook heeft hij nog even gevoeld op haar bult op haar rug. Morgen gaat hij het tapen.

Nathalie had geverfd terwijl Mirte achter haar zat en Nathalie links de verf en rechts het water moest bereiken. Spelender wijs buik spieren getraind. Na de therapie nog lekker gezwommen en gedut bij het zwembad. Nathalie bleef de hele dag erg rustig en gezellig. Veel kerst en sint liedjes die ze uitbundig mee zong. Ze bracht een bijzondere sfeer in het warme Curaçao. Op naar de laatste therapie dag.

Groetjes familie van Heijningen

De laatste therapie dag

Hallo allemaal,

Het was vanmorgen en vreemd gevoel om te weten dat Nathalie voor het laatst met kanoa ging zwemmen. Nathalie wist het wel maar zei er niet veel van. Nathalie was vrolijk tijdens de sessie ondanks dat ze wist dat het de laatste keer was. Mirte oefende nog een keer met de spiegel het stoplicht en in de mond met een elektrische tandenborstel. Kanoa Koos ook een groene van het stoplicht aan en pakte hem zelfs met zijn mond. Toen kanoa en Nathalie afscheid moesten nemen van elkaar kozen ze beide de oranje picto. Omdat ze allebei verdrietig waren.

SAMSUNG CSC

Na de douche kwam Nathalie enthousiast weer naar het bankje waar wij zaten, Marcus had een pleister op haar rug geplakt(tape) op de bobbel waar vocht in zit. Markus legde nog even uit op wat voor manier hij de tape heeft aangebracht en met welk doel. Met Mirte bespraken we nog haar laatste bevindingen en onze vragen.

Mirte,julia en Marie kregen knuffels en kadootjes van ons.

SAMSUNG CSC

En Nathalie kreeg ook foto,s ,de stoplicht picto,s en andere picto,s in een mooi rugtasje van het cdtc.( helemaal blij en voldaan) En allemaal op de foto.

SAMSUNG CSC

 

En met een dankbaar en zeer goed gevoel liepen we naar ons appartement voor de lunch. Lekker ,chillen , napraten en Zwemmen. En nog even genieten van de korte broeken en de warmte. Tot gauw in Nederland.

Groetjes familie van Heijningen