Vrijdag 17 april

Vanmorgen werden we rond 5 uur gewekt door een hoop herrie. Er vond een onderhoud plaats in de tuin met betrekking tot onder andere muggen. Zij gebruikten hiervoor de voor de mens totaal onschadelijke manier van foggeren. Gelukkig sliepen de kids erdoorheen. Rond zes uur was het weer rustig. Er werd door Sandra weer baantjes gezwommen en rond negen uur lagen we weer op het strand. Om 13.00 uur waren bij het CDTC en Arlette heeft vandaag binnen gewerkt met het eerst herhalen van oefeningen en er is weer een nieuw spel bijgekomen. Sebastiaan en Veerle hebben met Arlette het kwaliteitsspel gedaan. Dit is een spel waar zij emoties en karaktereigenschappen moet benoemen. Zij oefende met Ik kan, ik heb, ik ben en hierna woorden zoals ik kan Lachen , ik ben blij, ik ben verdrietig , ik kan samenwerken, ik heb pijn enz. Zij moet dan een kaart pakken met de emotie of eigenschap en dan de zin maken en vertellen of het klopt of niet. Klopte het dan mocht ze het kaartje houden, klopte het niet of vond ze dat het niet zo was legde ze het kaartje weer weg. Dan kon de ander het pakken. Nu hebben ze vijf punten waaraan ze de tweede week blijven werken. Hier komt alles samen, Ze moet dus de personen aankijken en luid praten en zeggen als het niet klopt, zinnen maken en keuzes maken. Vanmiddag koos Arlette weer voor Papito.
059
In het water maakte ze afspraken met de dolfijn trainster en moest haar vragen stellen, kiezen wat de dolfijn voor opdracht moest doen ,haar aankijken en luid praten en anders hoorde ze het niet en zo blijven ze oefenen. Dit is goed gegaan en Sebastian en Veerle hebben er alle vertrouwen in dat dit volgende week alleen maar beter zal gaan.
Rond 15.45 uur stond het familiezwemmen op het programma. Hier gaan wij als familie beleven en meemaken wat Arlette meemaakt met de dolfijn. Wij kunnen hier heel kort over zijn maar dit blijft een fantastische ervaring . Wel intensief maar jammer dat we er niet elke dag mee zwemmen.
244246
We hebben de dag afgesloten met uit te gaan eten bij Danny’s in Otrabanda. Dit om de week af te sluiten met Kim en Alex die deze week speciaal voor Arlette zijn meegegaan om dit te beleven. Ook zij hebben nog op het dok tijdens familiezwemmen kennis gemaakt met Papito en Bonny en er zijn een paar leuke foto’s gemaakt. Er is zoveel om te laten zien en te blijven vertellen maar we zullen het kort houden. Alle lezers wensen we een fijn weekend toe vanuit een zonnig Curacao.