Vrijdag 24 april

Zo, dit is de laatste therapie dag. Arlette vind het niet leuk dat het alweer voorbij is. Vanmorgen vroeg zijn we naar de supermarkt gegaan en hebben wat boodschappen gedaan. Ook een paar trommels cup cakes gekocht voor het hele team van het CDTC voor bij de koffie en Arlette heeft deze rond 10 uur gebracht. We zijn blijven hangen en hebben nog een dolfijnen show mee gepakt. Dit blijft leuk om naar te kijken, aldus Arlette.
Ook hebben we nog een verrassing gekocht voor Sebastian, Veerle en dolfijntrainster Esther. Dit mag Arlette na de middagsessie afgeven. Ben benieuwd hoe het gaat. We hebben haar al voorbereid dat we nog niet weggaan hier en misschien wordt het afscheid nemen wat makkelijker voor haar. Maar terwijl ik dit type en Alette dit meeleest komen er dikke tranen over haar wangen rollen. Ik ben maar gestopt en ga maar verder als zij vanavond slaapt. We hebben 3 flessen Rose gekocht. Op het etiket stond een grote letter D. Arlette zei direct, die gaan we kopen. Een fles voor Esther, want zij is de D olfijntrainster, een fles voor Sebastiaan , die komt uit D uitsland, en een voor Veerle, want zij is een D ushi. Hoe mooi kan het zijn. De sessie is binnen goed verlopen en toen naar buiten in het bassin. Esther merkte dat Papito erg gespannen was, en heeft helaas de sessie 10 minuten voor tijd moeten afbreken.
172 Teleurstelling is te zien, op naar een ander dok.
Er worden geen enkele risico’s genomen en als trainers merken dat de dolfijn echt niet wil of er misschien iets kan gebeuren stoppen ze ermee. Zelfs Esther vond dit , zeg maar zeer teleurstellend, voor de laatste keer maar had geen andere keuze. Voor Arlette een mindere afsluiting maar ook dit was een moment dat na teleurstelling weer wat anders is. Arlette heeft hierna bij Anouk en dolfijn Nubia de tijd volgemaakt. Het duurde even maar binnen twee minuten lag ze alweer in het water. 194
Wel is zij na het douchen nog naar Papito gegaan met het team om afscheid te nemen.
198 Toch nog gedag zeggen tegen Papito.
Eenmaal boven heeft Arlette een cadeau gehad van het CDTC uit handen van Sebastian. Arlette kreeg een mooie foto als herinnering en een DVD met film en foto’s. Zelfs is er onderwater gefilmd en dit is erg mooi om terug te zien.
251 Sebatian, Esther, Arlette en Veerle.
We zijn nadat de tranen opgedroogd waren ( en Arlette met Veerle al nieuwe afspraken had gemaakt om weer haar nagels te laten lakken) ,naar het appartement gegaan en we hebben wat gedronken en Alette heeft het allemaal even laten bezinken. We hebben in het zwembad nog een lekkere duik genomen en hebben de avond tezamen met Judith en Deman, ( Deman volgde dezelfde tijd als Arlette de therapie ) afgesloten bij Chill en Grill en hebben met alle kids weer een lekkere beker ijs gekocht bij Bella Italia. Rond half elf waren we thuis en Arlette is als een blok in slaap gevallen. We hebben nog tot en met dinsdagmorgen om lekker relax het eiland te gaan verkennen en we hebben al gehoord dat maandag hier uitgebreid Koningsdag gevierd wordt en zullen het gaan beleven. Mochten we nog wat kunnen schrijven laten we dit jullie weten. We willen iedereen bedankten die met ons hebben meegeleefd en uiteraard de Stichting Nicolette bedanken omdat we dit geweldige avontuur weer hebben mogen beleven.