Vrijdag 24 februari; therapie dag 5. Spanning en sensatie!

Dan zijn we opeens alweer op de helft van de therapie!

Niet te geloven! Is het opeens alweer de laatste therapie dag van de eerste week. Iedereen heeft kunnen lezen dat we hard aan de slag zijn geweest. Daarin worden ook leuke, nieuwe dingen aangeleerd en genoten…..maar ook moeilijke onderwerpen aangestipt. En zo halverwege de therapie dag gaat dat toch best een beetje meewegen.

Maar eerst zijn we rustig de ochtend gestart. Of, nou ja, rustig….. Arco en Jesse zaten om 8 uur op de fiets. Dan is het qua temperatuur hier nog een beetje te doen. De tocht ging over soms moeilijke paden maar leidde wel tot prachtige plekjes om even je koek op te eten!

Huurfiets ondertussen helemaal onder controle!   therapie-dag-5-16

Tussen de middag heerlijk aan de boulevard een broodje gegeten en daarna via de kustlijn naar het therapie centrum gelopen. Er zijn mindere manieren om naar een therapie te gaan!

therapie-dag-5-17  therapie-dag-5-18  therapie-dag-5-23

Als je niet beter zou weten dan zou je zomaar kunnen denken dat we toeristen zijn.

Maar eenmaal bij de therapie ging het er serieus aan toe.

Jesse moest volle bak aan de slag. Hij kreeg een opdracht waarbij hij op verschillende plekken op het aangesloten Sea Aquarium Parc mensen moest aanspreken. De therapeuten hadden verschillende mensen plaatjes gegeven en Jesse moest mensen aanspreken of zij een plaatje voor hem hadden. Eerst is dat geoefend in de therapie ruimte en daarna moest hij op stap over het hele terrein. Dat was in het begin heel erg spannend. Wel een 9! Maar naarmate hij het meer had gedaan zakte de spanning en werd het een 2. Daaruit heeft hij kunnen leren dat oefening en doorzetten er voor kan zorgen dat de spanning afneemt. En het lukte heel erg goed. Hij heeft zelfs met iedereen een praatje aangeknoopt. Aan het einde van de oefening mocht hij zelfstandig iets lekkers bestellen in het restaurant. En lekker opeten natuurlijk.

Als beloning mocht hij lekker ontspannen in het water met Bonnie en Samie. Vandaag mocht hij weer met beide dolfijnen. En er werd weer druk geoefend met rustig zwemmen naar Jesse.

therapie-dag-5-442  therapie-dag-5-542

Jesse is super trots dat hij mag helpen bij de opleiding van Sami.

Serra moest ook met moeilijke dingen aan de slag. Dat was best confronterend. Hoe gaat zij om met boosheid? Welke stappen kan ze daarin zelf nemen? De dingen zijn opgeschreven in het dolfijnen schrift en dat gaat van het weekend mee. Want Serra geeft vaak wenselijke antwoorden maar heeft moeite om het toe te passen in de praktijk. Kijken of het dit weekend gaat lukken. Verder is er ook gesproken over het contact met Arco en Jesse. Daarin moest ze ook zichzelf een spiegel voorhouden.

Voor haar was het zwemmen ook een echte ontspanning en uitlaatklep.

therapie-dag-5-28

Het hele zwemfeest werd afgesloten met een dubbele sprong van Sami en Bonnie:

therapie-dag-5-642

Na de therapie ging het helaas thuis weer even moeilijk met Serra. Er gebeurden wat dingen via de social media en al het goed was direct weer even weg. Ze werd weer boos en erg ontevreden met alles en iedereen. Erg moeilijk want dan lijkt er even niets veranderd. Maar we houden vol. Verwijzen naar haar schrift en proberen haar het positieve te laten zien.

Morgen hebben we een vrije dag van de therapie. Maar Arco en ik mogen de familie swim doen. Dus zijn wij aan de beurt om te zwemmen met die prachtige dieren. Morgen een verslag!