Vrijdag 3 juni 2011

De laatste therapiedag……tja, wat zullen we hier nu eens over schrijven? Enorm balen dat de therapie er alweer bijna op zit! We willen Gee Gee en Dirkje meenemen! Maar keep on dreaming, om 10 uur lopen we voor de laatste keer met opa en oma (Thijs zijn trouwe fans!), richting CDTC. Ik hoef niet te vermelden dat Thijs er weer zin in heeft……hij heeft er mega-veel zin in! Binnen tijdens het eerste half uur therapie heeft Thijs weer het spel met de kaartjes gedaan, maar hij gaf steeds aan dat hij liever wilde zwemmen met Gee Gee. Maar als Dirkje aangeeft dat hij nog even moet werken is het oké en doet Thijs weer zijn best. Ze hebben ook weer veel klanken herhaald, de medeklinkers gaan ook al steeds beter en gisteravond herhaalde Thijs zelf al “ies” van Teletubbies! Dit deed hij vandaag ook weer! En toen voor de allerlaatste keer naar het dok naar Gee Gee! Dit was weer helemaal top! Thijs genoot met volle teugen en schaterde het helemaal uit van plezier! Dit is zo mooi om te zien! Wij hebben er dan ook weer enorm van genoten en dit gaat ook echt niet vervelen! En Rens blijft zijn broer ook aandachtig volgen, superlief! Tijdens de gezichts- en mondmassage op het dok geeft Thijs ook weer duidelijk aan dat hij het water in wil, alsof hij echt begrijpt dat het de laatste keer is! Alle truckjes worden nog een keer uit de kast gehaald! Het eindgesprek met Dirkje is nu ook met de assistent Marieke en de dolfijntrainster Tamara en staat in het teken van het afscheid. Dirkje geeft nogmaals aan dat Thijs zo blij en gemotiveerd is en dat ze het heerlijk vond om met Thijs te werken. De klik tussen Thijs, Gee Gee en de meiden was ook super en wij zijn het team heel dankbaar voor alles wat ze voor Thijs hebben gedaan!! Wij zullen thuis hard aan de slag gaan met de klanken en gebaren en hopen dat we Dirkje snel kunnen informeren over Thijs zijn eerste nieuwe woordje……Daarna moeten we dan echt afscheid nemen en dan kunnen we het niet allemaal droog houden………

We willen alle trouwe lezers (including our friends from overseas), die zo met ons mee hebben geleefd hartelijk bedanken voor de mooie reacties! Geweldig! Dit doet ons super goed en geeft ons nog meer energie om met Thijs hard aan de slag te gaan!

Tot slot willen we Stichting Nicolette, en dan met name Anne-Mieke, Teun en Miranda enorm bedanken voor de mogelijkheid die wij gehad hebben om deze therapie te kunnen volgen. Wij hebben gezien en ervaren dat het voor veel kinderen met een beperking en het gezin een geweldige ervaring is om dit mee te mogen maken. En we hopen dat nog veel kinderen de reis naar Curacao mogen beleven.

Onze trouwe fans Opa en Oma staan ook weer aandachtig te kijken!

Esther en Rens vol bewondering voor de verrichtingen van Thijs en Dirkje

Nog 1 keer een handje geven aan Gee Gee

En de allerlaatste kus

Namens de hele crew, tot ziens allemaal!!