Woensdag 1 maart; therapie dag 8: grote complimenten

Vandaag was het nationale complimenten dag. En dat ging hier niet ongemerkt voorbij.

Wat een kanjers van kinderen hebben we toch! We hebben een super goede dag achter de rug.

In de ochtend heeft Serra lekker uitgeslapen. Die heeft dat echt af en toe nodig zodat ze optimaal fit blijft voor de therapie. Jesse en Arco vertrokken op het gemak voor een iets kortere rit vandaag. En waar het gisteren moeilijk was voor Jesse lukte uiteindelijke alles hem vandaag. Dus die kwamen opgewekt terug. Daarna heerlijk in het zwembad gespeeld met de buren. Dat was zo gezellig dat we de tijd voor de therapie vergeten waren. Het is dat Arco nog scherp was, anders was het in de soep gelopen. Dus snel snel inpakken, broodje in de hand en lopen.

Serra ging lekker vlot gelijk met Merel aan de slag. Weer ging het in de therapie ruimte over grenzen. Dit keer aan de hand van poppen. Merel blijft maar nieuwe dingen verzinnen om het thema helemaal helder te maken. Daarna lekker het water in. Serra geniet echt zo van het zwemmen met Nubia. Je hoort haar iedere keer heel hard lachen door het bassin. Heel erg leuk om te horen en te zien.

therapie-dag-8-27

Op het dok wordt gezellig gekletst Serra wil nog steeds 1001 dingen weten over de dolfijn. Dit keer was de fotograaf extra aan het filmen.

Hoge sprongen maken met Nubia blijft spectaculair!

Tijdens de therapie op het dok ging Serra aan de slag met de sensitiviteit van haar hoofdhuid en de bewustwording van haar hoofd. Merel ging eerst haar hoofd en gezicht prikkelen. Daarna moest ze geblinddoekt een klein balletje om haar hoofd rollen met 1 hand. Een leuk principe van Merel is dat ze alles gelijkwaardig doen. Als Serra een oefening moet doen, doen daarna Lulu (de stagiaire) en Merel dat ook. Zo wek je vertrouwen en neem je haar gezien haar leeftijd serieus.

Hard werken kan soms ook heel relaxed zijn!

Jesse was vandaag helemaal in zijn element. Hij had er zin in. Er was vandaag een special guest bij zijn therapie: Sebastiaan. Die neemt het vanaf morgen van Lisa over omdat zij aan haar kies geholpen moet worden. Em dat was fijn. Zo leert Jesse Sebastiaan kennen en andersom. In de therapie ruimte was ook nog de stagiaire fotograaf Barend extra aanwezig. Drukke boel dus! En omdat het nationale complimenten dag  was mocht Jesse zichzelf 3 complimenten geven. Dat mocht hij doen door een spiegel in te smeren met scheerschuim en nivea. Daarin mocht hij zijn complimenten aan zichzelf tekenen. Nou dat ging super! Hij vertelde vol vuur al zijn verhalen. Betrok Sebastiaan er direct bij en was erg vrij. Daarna lekker naar het dok. Ook daar had hij veel zin in!

Een vol dok voor Jesse. Naast Sebastiaan in het gele shirt was er ook nog een stagiaire dolfijntrainer. Goed om te oefenen met praten in een groep.

Jesse mocht in het water echt onder water duiken samen met de dolfijn. Erg spectaculair!

Spetterwedstrijd met de benen tegen de staart. Ze kunnen er allebei wat van zowel Bonnie als Jesse!

Tijdens de dok therapie mocht Jesse 2 complimenten uitzoeken die hij bij Serra vond passen. Dat waren Rustig en Lief. Ook mocht hij twee vaardigheden uitzoeken waar Serra nog in mocht groeien. Jesse hoefde dit niet per se met haar te bespreken. Maar ’s avonds bij het naar bed gaan hebben ze dat toch spontaan gedaan. Erg leuk om hen zo samen complimenten aan elkaar te zien geven. En tips over vaardigheden die de een al beheerst en de ander nog niet.

Helaas was vandaag de laatste dag van Lisa. Lisa was echt trots op de vorderingen die Jesse heeft gemaakt. En Jesse heeft haar heel erg bedankt voor al haar hulp.

Toppers Caroline, Jesse en Lisa.

Daarna hadden we nog een leuke avond met pannenkoeken en spelletjes.

Van dit soort dagen willen we er nog wel meer! Op naar morgen…..