Woensdag 18 maart

We beginnen maar weer bij het begin van de dag, de jongens 6.45 uur wakker, weer een kwartiertje later dus dit gaat goed. Om 8 uur is Wim naar een workshop geweest van psycholoog Paul over belonen en bekrachtigen. Dit was heel interessant en hier kunnen we zeker iets mee. Maar het is een hele andere denkwijze dus dit zal ons nog wel enig denkwerk kosten. Maar een goed begin van de dag dus. De ochtend verder weer vertoefd op het schitterende strand. Thijs vermaakt zich heel goed in de zee en Rens en zijn bal is een goede combi! Uiteraard proberen wij Thijs ook steeds uit te lokken om wat woordjes te zeggen en we hebben oranje en (z)wemmen nu ook echt zelf gehoord! Al zegt hij het wel zachtjes… Maar hij is zelf reuze trots! En wij nog meer, haha! Daarna weer lunchen in het huisje en even rusten voordat we alweer voor de 3e keer naar de therapie mogen. Vandaag is het wel een speciale dag want Rens mag mee op het dock! En papa en mama mogen de 2e zwemsessie ook van achter het dock bekijken.

Lisette en Dewi komen Thijs weer ophalen. Lisette vraagt aan Thijs: Thijs, hoe gaat het? Ik wil haar al bijna corrigeren om te zeggen, Thijs, gaat het goed? Zodat hij een gesloten vraag kan beantwoorden met ja of nee. Maar gelukkig kan ik net op tijd mijn mond houden (haha, ja, knap he?) En Thijs geeft “gewoon” als antwoord:  (g)oed!  Wow!! Daarna gaan ze in de kamer aan het werk. Ze spelen een kegelspel. Met een bal moet Thijs een kegel omgooien en hieronder ligt dan een plaatje en dat moet hij vervolgens benoemen. Ondertussen moet Thijs ook nog op een rubber tegel met nopjes staan dat extra prikkels geeft onder zijn voeten. Het benoemen van de plaatjes gaat best goed. Daarna is het dock-tijd……

En in het water was het weer heel leuk! Thijs vond het erg leuk dat Rens erbij was. En Rens heeft volop genoten en heel veel geleerd van Anouk, de dolfijntrainster van vandaag. Rens heeft veel commando’s mogen geven en had de middag van zijn leven! Tussen de 2 watersessies door werd er weer een spel met kaartjes gespeeld en tijdens de 2e watersessie mochten wij ook alles van heeeel dichtbij zien. Dit was echt ontzettend leuk en het is weer zo bijzonder om zo’n grote dolfijn te zien samen met je eigen kinderen. Anouk, de dolfijntrainster gaf na afloop nog weer aan dat Nubia en Thijs echt een klik hebben. Nubia wordt heel blij van Thijs zijn enthousiasme en dit merkt ze aan de hoge geluiden die Nubia maakt. Hieruit blijkt dat ze het heel erg naar haar zin heeft. Helaas komt er aan deze watersessies ook weer een einde en vervolgens hebben we de evaluatie met Lisette. Ze geeft aan dat het heel goed ging vandaag, Thijs wilde heel veel vertellen en zij in het water ook veel na. Hij is erg bezig met het maken van klanken en woorden. Afijn, een echte topdag!

Ik wilde het verslag vandaag kort houden maar ik geloof dat dat alweer is mislukt 🙂 Ik kan nog vertellen dat wij zaterdag om 12.15 Family Swim hebben! Dan mogen Wim, Rens en ik het water in en mag Thijs voor de verandering een keer naar ons kijken! En verder vinden wij het erg leuk om al jullie reacties te lezen. Aline, we hebben hier inmiddels 4 leguanen als huisdier en Thijs wil de groetjes doen aan al zijn vriendjes en vriendinnetjes in de klas! En Rens wil graag aan de juf vragen of hij nog een weekje langer weg mag blijven. Nou, dat vind ik zelf ook wel een goed idee!!

DSC00194a weinig uitleg nodig, Nubia en Thijs spelen met de bal

DSC00203aNubia springt op commando van o.a. Rens, door de ring

DSC00213a Rens geeft Nubia een dikke kus!