Woensdag 22 april

Vanmorgen is Ronald vroeg opgestaan, even snel wat naar binnen gewerkt en om 08.15 uur was hij bij het CDTC. Hier heeft hij een workshop bijgewoond. Eerder werd geschreven over negatieve aandacht en dit geeft natuurlijk ook stress. Om stress te voorkomen is haast niet mogelijk maar wel hoe je ermee omgaat en hoe stress uit je lichaam kunt gaan. Hier ging de workshop over. De workshop werd gegeven door Paul en er was nog een moeder aanwezig. Er is geprobeerd uit te leggen en ook door oefeningen te doen hoe je hiermee omgaat en je het kunt verminderen. Ik zal dit zeer zeker vaker gaan toepassen en ik moet zeggen dat je er toch rustiger van wordt.
Hierna zijn we naar Bon Bini resort gegaan waar we op de koffie gingen bij Deman. Hij vierde hier zijn elfde verjaardag samen met zijn moeder. Deman zwemt samen met Arlette in hetzelfde bassin, om dezelfde tijd dus kennen ze elkaar al aardig.
Na de lunch zijn we weer naar het CDTC gegaan en Arlette heeft met Sebastian en Veerle in de kamer weer hard gewerkt. Doordat zij de twee voorgaande keren blokkeerde is Sebastiaan hier mee doorgegaan en heeft veel vragen gesteld en gezocht naar de oorzaak. Arlette zei al gauw : “Ik weet het niet”. Dus heeft Sebastian een pen en papier gepakt en gezegd tegen Arlette, als je het niet kan zeggen dan kan je het vast wel opschrijven of tekenen. Wat er gebeurde was dat Arlette poppetjes tekende met verschillende gezichten. De gezichten drukten uit : Blij – Boos – Bang – Verdrietig – Jaloers, zo vertelde ze dat toen Sebastian het vroeg wat ze getekend had. Na dit kwam Sebastian naar ons toe en vroeg er of er ook psychische problemen voor kwamen bij haar of in de familie. We hebben hem wat bijgepraat en zal het hele verhaal jullie besparen maar hij snapte nu meer over haar reactie en het gedrag.
058A Arlette laat de dolfijnen weer dansen.
063A Een dikke knuffel voor Arlette.
Eenmaal in het water heeft Arlette zeer goed gewerkt. Ze liet de dolfijnen dansen, ze kreeg weer kusjes, werd weer voortgeduwd door het water heen en genoot er weer intens van. Toen de dolfijnen Papito en Bonny weer even aan het dollen waren en meer aandacht voor elkaar hadden dan de aandacht van de kids moesten ze even in een ander gebied zwemmen, dit was een klein bassin ernaast. Toen had Arlette met Sebastian in het water een één op één moment en hebben veel gepraat.
069 Dolfijnen geen zin, gesprekken gaan gewoon door.
Wij hebben niet mee gekregen waar het over ging maar Sebatian was na afloop zeer tevreden over haar. Bij terugkomst na het douchen kwam ze rennend naar ons toe. De vorige twee dagen bleef ze daar hangen en doordat we dit gedrag negeerden ging het nu zonder horden of stoten. Het zijn kleine stappen maar het gaat vooruit. De jongens hebben vandaag geholpen in de viskeuken. Zij hebben vis klaar gemaakt en afgewogen voor de laatste oefeningen van de dolfijnen.
012 De haringen worden nauwkeurig afgewogen.
’s Avonds hebben we een keer makkelijk gegeten en hebben op Mambo beach een patatje gekocht. Later op de avond zijn we nog naar Zuikertuintje gereden en hebben bij Bella Italia een lekkere beker ijs gegeten met Heleen en Rick. Via hun hebben we de auto gehuurd en kunnen daar lekker het eiland mee over toeren. De dag is weer om gevlogen.