woensdag 30 april

Hallo allemaal,

Vanmorgen om 7.50uur waren we  bij het CDTC, op naar de 3de therapie dag. Nicolette ging weer graag mee naar binnen om te werken met Ricarda. Tijdens de binnen therapie is gewerkt aan actie en reactie, dit werd gedaan door middel van een fles die gevuld moest worden met water maar bovenaan de fles was ook nog een trechter. Nicolette moest goed opletten wanneer Ricarda moest stoppen met schenken, dit ging een aantal keren fout doordat Nicolette wachtte totdat het water bovenaan de fles was………..helaas de trechter was nog vol waardoor het water op de grond kwam. Na een aantal keren ging het wel goed doordat ze zowel de fles als de trechter in de gaten hield. Ook is er geoefend met de betekenis van warm en koud……..dit haalt Nicolette erg makkelijk door elkaar. Ze hebben dit geoefend met twee bakjes water, het ene bakje was met warm  water en het andere bakje met koud water. Nicolette haalt dit erg makkelijk door elkaar en moest dit oefenen  door middel van haar handen in de bakjes te doen en benoemen of het warm of koud was. Een aantal keren ging dit goed maar een aantal keren gaf ze het verkeerde antwoord. Toen Nicolette het met haar ogen dicht moest doen gaf ze wel de juiste antwoorden. Nicolette zegt het dus ook zonder bij na te denken.DSC_0168

Tijdens de watersessie was het weer één groot feest in het water met Papito, Ricarda en Nicolette. Er werd geknuffeld, voortgeduwd op de surfplank en Nicolette wilde vandaag opnieuw met de snuit van Papito voortgeduwd worden onder haar voeten. Het is zo mooi en heerlijk om dat te zien. Ook Gerda, Christine en Mart mochten mee om op het dock te kijken. De dolfijntrainster Anouk vertelde alles wat ze maar wilde weten over Papito. Wat ze wel opviel was dat Li-Na een stuk kleiner was en dat Li-Na ook graag knuffelde maar dat Papito het wint op dit gebied is wel duidelijk!!

DSC_0199

Na het douchen wilde Nicolette alvast naar ons lopen maar Ricarda had gezegd dat ze moest wachten. Jullie begrijpen het al, Nicolette rende toch weg en werd terug gehaald door Ricarda. Ze nam Nicolette terug naar de plek waar ze wegrende en zei opnieuw dat Nicolette moest wachten. Nicolette keek Ricarda aan en ging er toch weer vandoor………..al lachend. Opnieuw werd ze teruggehaald en dit was de laatste waarschuwing, wanneer Nicolette opnieuw weg zou gaan was de maat vol en zou ze een hand moeten geven. Gelukkig drong het bij Nicolette door en besloot ze netjes te wachten op Ricarda. Ze kwamen samen terug wandelen, Nicolette zo trots als een pauw.

We hebben een leerzame ochtend gehad waar wij als gezin allemaal aan moeten werken, dit zal zeker in het begin niet meevallen. Je bent allemaal zo snel geneigd je te bemoeien met een ander, al is het vaak zo goed bedoeld. Het is vandaag feest, we vieren Koningsdag en alles is hier oranje en overal is er muziek en feest. Bij ons appartement is het op zich allemaal rustig maar bij Willemstad moet het een geweldige drukte zijn. We zijn er nog niet uit of we er heen gaan, we hebben vanmiddag eerst nog een workshop over belonen en bekrachtigen van 13.30uur tot 14.30uur.