Yvonne

zondag 10 augustus 2014

Hallo allemaal,

Over een aantal dagen is het zover dan gaan we Peter,Angeliek,Dave,Yvonne en Eric  naar Curaçao .

Nu zijn we nog druk bezig om de koffers in te pakken en andere voorbereidingen te doen,maar dat komt allemaal wel goed.

Maandag 18 augustus gaat Yvonne aan de dolfijnentherapie beginnen, ze heeft er enorm veel zin in!

Yvonne is een spontane,gezellige meid van 18 jaar,in haar vrije tijd puzzelt en kleurt ze graag,ook het luisteren naar muziek is een favoriete bezigheid.

Yvonne d’r spraak is niet optimaal,we hopen met de dolfijnentherapie op spraak-en taalgebied en weerbaarheid meer te kunnen bereiken.

Van 18 augustus tot 29 augustus kunnen jullie het dagboek volgen van Yvonne.

 

Dolfijnentraining Yvonne 001

zondag 17 augustus

Hallo allemaal,

Na een vliegreis van 9 uur en 20 minuten in de bus waren we op de bestemming,de vlucht is heel goed gegaan.

We zijn nu een aantal dagen in curacao,het klimaat is hier zeer aangenaam van 30 graden met een lekkere frisse wind erbij,gisteren een fikse regenbui gehad van wel 10 min waarna de zon weer begon te schijnen!

Morgen wordt een bijzondere dag voor ons allemaal, dan begint Yvonne aan haar 1e therapiemiddag,we zijn al bij het CDTC (Dolfijnencentrum) geweest en hebben  kennis gemaakt met een van de medewerksters van het CDTC

Tot morgen!!

DSC00901 DSC00916

 

maandag 18 augustus

Hallo lezer Yvonne is vandaag aan haar 1e therapie dag begonnen.We moesten om 15.00 aanwezig zijn op het CDTC. Eerst kennis gemaakt met therapeut,Marjelijne en stagiaire Lianne die Yvonne de komende  twee weken begeleiden. Wat een enthousiaste dames. Voordat de therapie begon hebben we een intake gesprek gehad over welke punten we graag verbeterd zien worden.De zelfredzaamheid,faalangst en persoonlijke verzorging zijn belangrijke aandachtspunten.Tijdens de binnensessie is er een duidelijk overzicht gemaakt in de acht stappen die volgen in de therapie,nadat dit overzicht duidelijk was toegelicht voor Yvonne,was er nog tijd over voor een memoryspel. Na het spel werd het toch echt de hoogste tijd om te gaan zwemmen met dolfijn Chabelita,eerst een wetsuite aan en ja hoor daar ging ze …toch best nerveus ,dat konden we aan Yvonne zien. De spanning viel al meer van d’r af toen Marjeleine haar meer op d’r gemak stelde.Wat is dit fantastisch om te zien,het heeft een grote indruk op ons gemaakt.Op het dok heeft Yvonne gewerkt aan haar spraak,iets rustig durven vragen aan Marjeleijne,normaal gesproken kan Yvonne nogal gaan hakkelen als ze iets te snel wilt zeggen of vertellen.Dit ging al best goed! Ook het herhalen van het memoryspel ging goed,Yvonne kon van de zes plaatjes al drie plaatjes herinneren,dit was weer goed voor haar langere rmijn geheugen.Yvonne hing op ‘t laatst aan de vin van Chabelita. Na de therapie is Yvonne gaan douchen en konden we napraten over hoe de eerste sessie was verlopen. Marjelijne en Lianne waren erg tevreden over de 1e dag. Morgen weer een nieuwe dag!

 

 

 

DSC00953      DSC00965

 

dinsdag 19 augustus

Beste allemaal,

Een heerlijk ontbijt vanochtend wat de mannen hadden klaar gemaakt, wel heel relaxed om ’s ochtends al buiten te ontbijten. Na het ontbijt even boodschappen gedaan, er rijdt hier een busje ’s ochtends en ’s middags naar de supermarkt,erg handig!!

Dave en Eric gingen vanochtend ook weer snorkelen,zeker achter de rots partij zien ze vele mooie vissen.

Om 15.30 was het weer tijd om aan de 2e therapie te beginnen,Yvonne had er weer enorm veel zin in om met Chabelita te gaan zwemmen. Eerst begonnen met de binnensessie,Yvonne werd direct aan het “werk “gezet, want wat heb je allemaal nodig als je gaat zwemmen, netjes stapeltjes gemaakt van de benodigde spullen.

Na de binnensessie weer richting het dok, waar Dolfijn Chabelita al op Yvonne lag te wachten.

Gewerkt aan de weerbaarheid, de vraag aan Yvonne was ,wat doe je in een situatie waar je voor jezelf moet opkomen. Er werden verschillende voorbeelden gegeven,maar Yvonne koos ervoor om te zeggen,dan loop je weg .

Na de sessie op het dok werd het tijd om te gaan douchen,netjes de kleding zelf op de goede volgorde neergelegen met een klein beetje hulp van Marjeleine, ook het haren wassen ging al goed,Yvonne moet alleen nog aanleren om haar hele handpalm te gebruiken. Maar goed dit is pas de 2e dag.

Vanmiddag hadden we een kennismaking met de ouders van de anderen therapie kinderen,erg zinvol om met hun ook de ervaringen te delen.

A.s zaterdag hebben we de familie swim.

Morgen houden we jullie weer op de hoogte van de belevenissen van Yvonne

 

 

 

 DSC01002         DSC00992

 

 

 

 

 

woensdag 20 augustus

Hallo lezers,

 

Iedere ochtend bekijken we de nieuwe berichten van de site,heel erg leuk en fijn om te lezen dat jullie zo meeleven met de therapie van Yvonne.

Eric is vanochtend alweer gaan zwemmen in ’t zwembad ,heerlijk hoor zo ’s ochtends te gaan zwemmen,zelf ben ik (angeliek) ’s ochtends ook vroeg in ’t zwembad te vinden en trek dan even ruim een 1/2 uur banen.

Yvonne heeft vanochtend zelf haar tas in gepakt voor de therapie,eerst overzichtelijk op  haar bed neergelegen wat ze mee moest nemen,en daarna in d’r tas gedaan.Dit is ook een stukje zelfredzaamheid.

Na het ontbijt heeft Yvonne zelfstandig gedoucht,zelfs d’r haar wassen ging nu al een stuk beter! Marjeleine had gisteren afgesproken met Yvonne dat ze dit nu zelf zou gaan doen en dit hebben we uiteraard vanochtend direct in de praktijk uitgevoerd.Yvonne glom van trots nadat ze zichzelf had gedoucht en d’r haar zelfs 2 keer moest afdrogen van Marjeleine…Goed onthouden van Yvonne!

Op weg naar de therapie kwamen we een grote leguaan tegen,Yvonne vond het maar niks en liep er met een grote boog omheen

Bij het CDTC aangekomen even rustig op een van de picknickbankjes gezeten,al vrij snel kwamen Marjeleine en Lianne aanlopen,Yvonne ging ook deze keer weer enthousiast mee.Tijdens de binnensessie gewerkt aan de weerbaarheid ,Yvonne moest duidelijk aangeven wanneer ze iets niet leuk vindt,eerst duidelijk stop zeggen met het handgebaar erbij,dan daarna hou op zeggen.

Tijdens de binnensessie ben ik naar de workshop van belonen en bekrachtigen geweest,interessant was het om deze workshop te volgen.Het ging ook over negatief gedrag, negeren is dan de beste methode.

Na de binnensessie op naar ’t dok, Dave en Eric mochten deze keer ook mee, wat hebben ze hiervan genoten!! ze mochten Chabelita aaien, visjes geven en haar allerlei kunstjes laten doen.

Op ’t dok werd er nog een keer geoefend aan de weerbaarheid van Yvonne, Dave deed alsof hij een beetje boos op Yvonne was, gaf haar een duwtje,waarop Yvonne een duw terug gaf en duidelijk zei: stop.. hou op!!

Dit was ook zeker weer een hele bijzondere dag…

Tot morgen lezers

 

DSC01018        DSC01016

DSC01005

 

 

 

 

 

woensdag 21 augustus

Hallo allemaal,

 

De vierde dag van de therapie, wat gaat de tijd hier snel, we genieten er met volle teugen van!! Met de family swim gaan wij Peter,Angeliek,Dave en Eric zwemmen met de dolfijn. Yvonne wordt dan even opgevangen door Lianne,anders is Chabelita teveel gefocust op Yvonne.

Morgenmiddag zal Sanne ons komen bezoeken( vriendin van Dave),fijn dat ze ook de laatste 8 dagen bij ons is.

Vanochtend hebben de jongens nog even gezwommen.Yvonne had even geen zin om mee tegaan, ze is behoorlijk  geprikt,en als deze plekjes weer week worden gaat het erg jeuken. We blijven smeren, alleen bij Yvonne schijnt het niet te helpen, de muggen vinden haar ’t lekkerst 🙁

Nadat we een boterham hadden gegeten gingen we richting het CDTC .Marjeleine zat ons al op te wachten,nog even gesproken over hoe gisteren de dag verder verlopen was. Voordat Yvonne meeging met Marjeleine voor de binnensessie besloot Marjeleine deze maar heel kort te houden.Ze vond dat Yvonne nog  meer kan leren van de weerbaarheidstraining en dit zoveel mogelijk in de praktijk wilde uitvoeren.Dit gebeurde vlakbij het dok.Samen met Yvonne had Marjeleine afgsproken dat ze  even aan haar staartje zou trekken.Yvonne reageerde direct,rechte haar rug,zette haar handen in d’r zij en riep luid Stop.We konden dit op een goede afstand zien met de verrekijker,wat een goede tip was om deze mee te nemen.

Na deze sessie ging Yvonne nu toch echt richting het dok,bij het dok aangekomen was er een andere dolfijnentrainster,wat heeft Yvonne om haar gelachen,ze liet Chabelita zogenaamd scheetjes laten,we hoorden Yvonne hier zo luid om schateren,dat we er zelf ook om moesten lachen,dikke pret op ’t dok,maar daarna ook weer serieus aan ’t werk. Als Yvonne bezig is met het spelmateriaal op het dok,is ze zo geconcentreerd dat ze even geen oog meer heeft voor Chabelita.

Na de therapie hebben we het rustig gehouden voor Yvonne, het vergt de nodige energie van d’r. Ze beleeft enorm veel plezier aan de therapie,en het is best veel wat Yvonne hier allemaal leert. We krijgen zeker goede tips en handvaten mee voor thuis!

tot morgen lieve lezers….

 

 

 

 

DSC01038                         DSC00913

vrijdag 22 augustus

hallo lezers,

Alweer de vijfde therapiedag en wat heeft Yvonne al veel meegemaakt. Vanochtend even flink wat boodschappen  ingeslagen voor het weekend. Van het weekend hebben we een tourrit gereserveerd en ook de familyswim staat op het programma . De jongens kijken hier erg naar uit.

We zijn van tijdstip verandert voor de therapie. we zijn nu van 13.00 tot 15.00 aan de beurt.

Nadat we een boterham hadden gegeten gingen we richting het CDTC, eventjes gewacht op Marjeleine en Maren gewacht. Bij de binnensessie geoefend aan de weerbaarheid van Yvonne, nu was het een vreemd iemand die Yvonne aan de achterkant van haar badpak trok. Eigenlijk was ze een beetje beduusd van wat haar overkwam. Marjeleine moest haar toen herinneren wat doe je als je iets niet leuk vind?

Op het dok aangekomen mocht Yvonne direct los zwemmen met Chabelita, ook duwde ze Yvonne onder haar voeten een rondje door het water. Als Yvonne Chabelita roept dan komt ze al naar haar toe, ook kwam Chabelita ons ook even opzoeken.

Op het droge nog even oefeningen gedaan met picto’s een serie in de goede volgorde leggen.Na de oefeningen weer in ’t water in. Yvonne mocht een hoepel onderwater houden,wat kon Chabelita hier snel doorheen zwemmen, dit kon ze goed zien omdat Yvonne een duikbril ophad. Zo liet Chabelita ook aan Yvonne zien dat ze bubbels  onder water kon maken.Fijn dat er deze middag volop foto’s en video’s opnamens werden gemaakt.

Na de buitensessie nog even na gepraat nadat Yvonne zichzelf had gedoucht.Marjoleine weet in zo’n korte tijd Yvonne al goed te omschrijven. Zo is het goed om dicht bij de belevingswereld van Yvonne te zijn, zodat ze zelf een goed verhaal kan vertellen wat ze heeft meegemaakt.

Allemaal een heel fijn weekend toegewenst en tot maandag………

 

 

 

DSC01045                   DSC01055

 

 

 

maandag 25 augustus

Hallo allemaal,

 

Een nieuwe start van de therapie deze week. We hebben een goed weekend gehad met zaterdag de familyswim, wat mooi om met deze geweldige dieren te mogen zwemmen. De laatste acht minuten van de familyswim werden de twee dolfijnen zusjes Nubia en Chabelita ondeugend en om het gedrag te negeren van hun moesten we eerder het water uit, jammer maar het zijn en blijven dieren. Zondag hebben we het eiland verkend, we zijn naar de Boca Tabla geweest,wat een mooi natuurverschijnsel is dat met z’n mooie rotspartij, ook bij de grote knipbaai geweest met ’t hagelwitte strand en azuurblauwe zee.

Vanmiddag dus weer een nieuwe therapiemiddag. Yvonne stond alweer te popelen om aan de slag te gaan. Bij het CDTC heeft Yvonne,Marjeleine zelf verteld wat ze van ’t weekend heeft gedaan. Met wat hulpvragen kon ze ’t redelijk goed vertellen. Verder nog even gepraat over waar we deze week mee verder gaan. De taalontwikkeling en de weerbaarheid zij n de belangrijkste punten waar we deze week verder aan gaan werken. Ze denken hiermee nog een stukje verder mee te komen!

In de binnensessie verschillende rolspellen gespeeld waarop Yvonne van zich af moest bijten,dit lukte best al goed. Yvonne krijgt er ook meer zelfvertrouwen door om zichzelf meer te laten horen.

Na de binnensessie op naar ’t dok even een rondje zwemmen en Chabelita laten dansen en natuurlijk hoort een kus geven daar ook bij. Op het dok gewerkt aan de taalontwikkeling, als Yvonne wat wilt vragen kan ze nogal gaan hakkelen vaak is dit ook in haar enthousiasme. Dus Yvonne even wat rustiger laten worden en dan rustig praten,vaak lukt dit meestal wel maar is toch ook een punt om op te letten

Na ’t zwemmen waren de wondjes week geworden,na de therapie even laten drogen daarna  even insmeren, op de open wondjes vond Yvonne dit niet zo prettig en zei duidelijk stop ermee.Waarna ze d’r duim omhoog stak en zei: goed gezegd hè .Wat goed dat Yvonne dit nu zelf aangeeft.

Het was weer een bijzondere dag vandaag…

Tot morgen

 

 

 

 

DSC01102        DSC01109

DSC01317

dinsdag 26 augustus

Hallo lieve lezers,

 

Deze ochtend wilde Yvonne echt een bevestiging van ons krijgen dat ze nu ook deze keer weer mocht  zwemmen met Chabelita,er verscheen een grote glimlach op haar gezicht,en jullie raden het zeker al onze dag kon al niet meer stuk met zo’n blij gezicht!

Na het ontbijt ging Eric een andere snorkel halen de snorkel die hij bij zich had was kapot gegaan,en ja als je hier bent ga je natuurlijk wel snorkelen. Dave en Sanne gingen samen een dagje op stap naar Willemstad. Geweldig om ze zo lekker bezig te zien.Vanochtend ook even flipflop slippers gehaald voor Yvonne,bizar hoor een hele winkel vol met slippers,Yvonne kon haast niet kiezen,zoveel leuke slippers er hingen,uiteindelijk drie stuks uitgezocht, waar uit ze zelf een keus mocht maken, nou ze heeft hele leuke uitgezocht hoor!

Bij ’t CDTC aangekomen kreeg Yvonne de binnensessie. Marjeleine,Maren en Yvonne kregen ieder een hoepel,in deze hoepel gingen ze staan met wat speelmateriaal erin.Het spel was dat ze gingen proberen om het speelmateriaal af te pakken bij elkaar. Zodra een van hun in een andere hoepel kwam moesten ze duidelijk zeggen stop.Dit was  goed inzichtelijk voor Yvonne…je eigen ruimte opeisen tot hier en verder mag je niet komen.

Na de binnensessie op naar ’t dok,weer heerlijk ’t water in,geen probleem met doorkomen zelfs het zeewater heeft hier een aangename temperatuur.Na een paar rondjes zwemmen werd er op ’t dok twee plaatjes voorgehouden,Yvonne mocht zelf kiezen wat voor kunstje ze samen met Chabelita wilde  doen.Yvonne wist zich goed te herinneren wat ze gisteren voor plaatje had uitgekozen,dus was het een bewuste keuze om voor het andere plaatje te kiezen!

Na de therapie mocht Yvonne Maren nog even helpen met opruimen van het spelmateriaal. Zo kon Marjeleine ons vertellen hoe goed het gaat met Yvonne. Het is goed om te weten dat we de rolspellen thuis ook kunnen gaan oefenen,fijn hoor dat Marjeleine zo meedenkt met ons.

Na de therapie nog heerlijk naar ’t strand geweest,Yvonne was zo moe dat ze al snel in slaap viel op d’r bedje

Tot morgen….dan weer een nieuw verslag!

 

 

DSC01424        DSC01398DSC01389

woensdag 27 augustus

Beste lezers,

Vanochtend een heerlijk ontbijt gehad, fijn hoor om zo aan een nieuwe dag te beginnen, de mensen zijn hier ook zo relaxed en super aardig! Eric is vanochtend naar een workshop geweest over de dolfijnentraining, hij vond het zeer interessant om meer over het gedrag van de dolfijnen te weten, op het eind van de workshop mocht Eric nog even de koelbox met vis alvast klaarzetten voor Chabelita. Dave en Sanne hadden een jetski gehuurd deze ochtend, gaaf hoor om ze zo te zien over de zee.

In de middag aangekomen bij het CDTC, Marjeleine had  gevraagd aan Eric of hij ook mee naar binnen wilde voor de binnensessie. En ja, dat wilde hij wel. Eric z’n “taak” was om Yvonne boos te krijgen,en dat was vrij goed gelukt.Het punt was dat Yvonne zichzelf nu moest gaan verweren,al was ’t soms nog wel met een pruillip,maar dit lukte al goed!!

Nadat de binnensessie was afgelopen kwamen ze naar buiten,Yvonne was nog erg onder de indruk van het gebeuren,ze was ook wat zenuwachtig,soms liet ze een pruillip weer zien,ze hadden echt haar “grens” bereikt. Op ’t dok aangekomen eerst even rustig gezwommen met Chabelita,en na een paar kunstjes was het tijd om aan ’t werk te gaan.Van tevoren was afgesproken dat Maren tijdens de doksessie aan Yvonne d’r staart zou trekken. Dit was echt een breekpunt voor Yvonne,van de schrik zette ze weer een pruillip op,moest van de schrik toch ook even huilen,maar Yvonne herpakte zichzelf  snel, werd boos en maakte direct het handgebaar en  riep luid: stop ermee, Maren kreeg  ook een duw van Yvonne.  Na dit breekpunt mocht Yvonne direct met Chabelita aan de slag,omdat Yvonne dit super knap had gedaan,dit was dus een extra beloning voor Yvonne dat ze zich zo goed had verweerd! Het was pittig voor Yvonne en voor ons, maar Yvonne had zich prima staander weten te houden

Na de sessie op ’t dok hebben we het rustig  gehouden, en tussen Eric en Yvonne is het trouwens weer goed gekomen hoor!!

DSC01417     DSC01418

 

Nu even een stukje van Yvonne zelf:

Dolfijn Chabelita is de allerliefste dolfijn, als ik haar naam  roep komt ze al naar me toe! haar laten dansen , muziek maken, elkaar nat spetteren en natuurlijk de kusjes geven zijn favoriet bij ons.Soms mag ik van dolfijntrainster Romy zelf de gebaren maken en dan springt Chabelita hoog uit het water dat is zo gaaf om te zien. Ik geniet enorm van de therapie,de therapeuten zijn ook zo lief en aardig (behalve vanochtend toen was Maren even niet zo lief, maar dit was uiteindelijk wel goed voor me). Nog een paar dagen is ’t hard werken voor me en dan is het alweer voorbij. Chabelita  kan ik helaas niet meenemen,onze achtertuin is toch echt te klein voor een zwembad en in de lee laten zwemmen is ook zo koud voor Chabelita. We laten haar gezellig bij haar dolfijn(e) vriendjes achter.

Lieve groetjes van Yvonne 🙂

DSC01442          DSC01401

 

 

 

 

donderdag 28 augustus

Hallo beste lezers,

 

Vanmorgen de dag heerlijk rustig begonnen, we kijken als eerste of  er nog nieuwe reacties erbij zijn gekomen, leuk om de dag zo te beginnen! Morgen is het alweer de laatste dagtherapie,wat gaat de tijd snel, we hebben hier zo lang naar uitgekeken en voor je ’t weet is het alweer bijna voorbij. We  genieten nog elke dag en het is een bijzondere ervaring om dit met elkaar te mogen delen.

Bij het CDTC aangekomen mocht Yvonne zelf de spellen uitzoeken tijdens de binnensessie, bij sommige spellen hoorde ook ander spelmateriaal bij, dit moest ze dan vragen aan Marjeleine waar ze het andere moest zoeken. In het begin was dit nog moeilijk voor Yvonne maar hoe verder Yvonne kwam met het zoeken, hoe makkelijker de hulpvragen werden, dit is ook goed voor ’t zelfvertrouwen,want  zelf iets durven vragen is soms nog moeilijk voor Yvonne.

Op ’t dok gewerkt aan de taalontwikkeling, als Yvonne de kaartjes met de pictogrammen wilde hebben,moest ze dit duidelijk vragen aan Maren,dit gaat nu een stuk beter dan aan het begin van de therapie. Na op ’t dok gewerkt te hebben was het weer tijd om het water in te gaan, zo heeft Yvonne goed kunnen kijken onder water hoe Chabelita zwemt, ook werd Yvonne onder d’r voeten voortgeduwd door het water.

Na de therapie op pad geweest voor wat souvenirs, je heb hier een leuke boulevard met veel winkeltjes voor elk wat wils,we zijn dan ook zeker geslaagd.

Na ’t winkelen nog even geluierd op ’t strand,gisterenmiddag had het een halve middag geregend, maar vandaag schijnt de zon weer volop.

Het was weer een heerlijke dag 🙂

 

 

DSC01527                     DSC01506 

DSC01513

vrijdag 29 augustus

Beste allemaal,

Een raar idee hoor dat het nu echt de laatste therapiedag is. Yvonne vond het ook niet leuk dat dit alweer de laatste keer is dat ze  mocht zwemmen met Chabelita. Vanochtend nog even lekker gerelaxed.

Na de middag op weg naar het CDTC voor de allerlaatste keer,gauw verkoeling gezocht onder de boom. Al snel kwamen Marjoleine en Maren aangelopen, ze hadden nog een verrassing voor Yvonne  maar die zou ze pas krijgen als ze met alles klaar was.

In de binnensessie was het de keus aan Yvonne wat ze wilde doen, dat was nog niet gemakkelijk met al het spelmateriaal. Maar uiteindelijk zelf een keus gemaakt,ze wilde een puzzel maken,deze had ze afgekregen. Daarna een klein begin gemaakt aan de tekening,Yvonne moest hierbij ook zelf de kleurtjes en de gum opzoeken.

Na de binnensessie op naar ’t dok, Yvonne lag al snel in het water, de vraag aan Yvonne was wat ze  graag nog een keer samen met Chabelita wilde doen, dat was natuurlijk het laten dansen,zingen en bubbels laten onder water! Na een paar rondjes aan de vin gehangen te hebben was het tijd voor op ’t droge, een herhaling van wat de laatste paar dagen was gebeurd. Daarna was ’t weer tijd om ’t water in te gaan voor de laatste keer. Yvonne mocht zoveel mogelijk doen…..kusjes geven,de hoepel onder water houden en tot slot zelfs zwemmen met twee dolfijnen,dit was een verrassing van dolfijntrainster Yvette! Toen was daar het moment dat ook deze sessie echt was afgelopen,dus een laatste zwaai en een laatste kus voor Chabelita.

Na ’t douchen van Yvonne nog een laatste evalutie met Marjeleine, ze waren zeer tevreden over de vorderingen van Yvonne.

En ja….dan komt het afscheid nemen, hoe moeilijk is dat van therapeute Marjeleine die zo betrokken was bij de vorderingen van Yvonne. We vonden haar helemaal TOP!! Yvonne had als verrassing nog twee loom armbandjes geloomd voor Marjeleine en Maren.Dit vonden ze erg leuk een eigen gemaakte creatie van een armbandje. Als verrassing voor Yvonne hadden ze een tasje met een dvd met foto’s en filmpjes van de hele therapie. Maar toen werd het de hoogste tijd voor een laatste groepsknuffel en een kus.

Tot ziens lieve mensen van ’t CDTC….

Een bijzonder woord van dank aan Stichting Nicolette en het bestuur en donateurs  voor deze bijzondere mooie therapie,  HEEL ERG BEDANKT HIERVOOR!!!!!

En alle volgers bedankt voor jullie fijne en leuke reactie’s !

En dan sluit ik nu af met ….TOEDELOE

DSC01592      DSC01607DSC01622      DSC01564DSC01629      DSC01627

71 reacties aanYvonne

 • How wоuld сertainlу yоu use $92211 to mаkе еvеn more саsh http://sbrgkdelq.alocitokhobor.com/729f5c5f

  Еarnings оn the Intеrnet frоm $6624 pеr wеeк: http://kbdrizctq.gullivartravel.com/affd14bc5

 • Invest $ 7311 and get $ 9974 every month: https://hy-ju-ki.blogspot.jp?eb=05

  How to make 0,656 BTC per day: https://make-4-btc-per-day.blogspot.se?l=80

 • Hi i am kavin, its my first occasion to commenting
  anyplace, when i read this paragraph i thought i could
  also make comment due to this brilliant paragraph.

 • Fam. Beckerman

  Ha Yvonne en fam! Wat hebben jullie een heerlijke tijd gehad in Curacao. En Yvonne heeft ook zo hard gewerkt, maar ook heel erg genoten! En ook zo herkenbaar wat jullie geschreven hebben. Heerlijk om te lezen! Pak maar vaak het fotoboek en de filmopname erbij. groetjes van ons allemaal

 • Johan, Tamara & Nikki

  Wat leuk om jullie belevenissen te lezen! Zo te horen heeft Yvonne & jullie ook een geweldige tijd gehad daar!

  Groetjes van ons

 • Chris en Heleen

  Hoi allemaal,
  Nog even een berichtje uit de Hoefweg. Het moet een bijzondere vakantie geweest zijn om zo met Yvonne in de weer te zijn. Ik ben benieuwd naar al jullie verhalen. Een goeie reis terug en tot gauw!
  Groetjes, Heleen

 • Arie en hannie

  Geweldig dat jullie zo genoten hebben. En het allerbelangrijkste Yvonne. Dat je met dolfijnen zoveel interactie kan hebben.
  Goede reis naar huis.En tot gouw.
  Groetjes uit ‘s-Gravenzande

 • Arie en hannie

  Geweldig dat jullie zo genoten hebben. En het allerbelangrijkste Yvonne. Dat je met dolfijnen zoveel interactie kan hebben.
  Goede reis naar huis.En tot gouw.
  Groetjes uit ‘s-Gravenzande

 • de Kwakels

  lieve mensen,

  wat fantastisch om dit zo mee te kunnen lezen allemaal,
  we zien de foto’s graag tegemoet,
  hele goede terugreis en tot gauw xxx

  • Anoniem

   oeps, dat was dus twee keer

  • they prodecud evidence that only one person travel to the US from Kenya by air. And that one perosn was not a US citizen. Unless, the Obamas traveled by boat, they were not iin Kenya iin 1961. Also it is known that Obama Sr. attended a class at Unin. of Hawaii in July, 1961. So Stanley Ann would have traveled alone to Kenya.

  • didier11 octobre 2012Merci pour votre réponse Joanne, c’est très sympa. J’espère que ça pourra en aider d’autres. Par contre pour ma demande d’affiliation vous pouvez faire quelque chose, parce ça m’a été refusé ?

  • Ranielle Macedo / Caros amigos,Gentileza alguém grave essa palestra, o encontro nacional dos veteranos e demais eventos da FEB e poste neste site. Quem mora longe, como eu, fica morrendo de vontade de ir. Abraço a todos.

  • Sou um pouco tímida em algumas ocasiões, principalmente em entrevistas de emprego com o psicólogo, toda vez fico reprovada, as palavras certas me fogem da mente. Algumas pessoas me causam timidez, porém trabalho com o público, sou professora. Sou casada e mãe de 2 filhas, resolvo meus problemas sem interferência da timidez. Acho que preciso mais de auto confiança.

  • I graduated from a US school in the Midwest in 2006. We had only about 2 hrs worth of lectures on this. As a chief resident, I brought in a CFP who is also a MD who spoke for 2 hrs – but still very superficial (I think he was looking for clients and didn’t want to go into too much detail).

 • de Kwakels

  lieve mensen,

  wat fantastisch om dit zo mee te kunnen lezen allemaal,
  we zien de foto’s graag tegemoet,
  hele goede terugreis en tot gauw xxx

 • Bram en Helene

  Hallo,

  nog een paar fijne uurtjes en tot in De Lier en een hele goeie vliegreis met z’n allen. Tot vrijdagmiddag misschien , op Rudy zijn verjaardag.

  Groetjes van de bergies

 • De lagerwerfjes

  Lieve allemaal,

  Nog een laatste mailtje van ons. Jammer dat het er voor jullie opzit. Geniet nog van jullie laatste vakantie dag.
  Een hele goede reis terug en we zien en spreken jullie graag weer in Nederland.
  Tot gauw! De Lagerwerfjes.

 • Marco, Petra, Guus en Ans

  Hei lieve allemaal!
  Wat is dat genieten wat we allemaal lezen en wat is er veel bereikt!
  Het is een late reactie van ons maar ook wij waren op vakantie.
  Geniet er nog even van en een hele goede terug reis en spreken elkaar gauw.
  Liefs van ons alle-4; Marco, Petra, Guus en Ans.

 • Wally en Colinda

  Wat een belevenissen allemaal. Jullie kijken iedere ochtend naar de reacties maar ook wij zitten iedere ochtend jullie ervaringen te lezen. Super leuk! Gaan we zeker missen. Leuk om te lezen dat Yvonne alles goed oppakt en het naar haar zin heeft. Wij willen jullie een goede terugreis wensen en kijken uit naar de verhalen en foto`s

 • Joke Schrader

  Leuk hoor deze laatste foto’s . Wensen jullie een goede reis . Lieve groet Tante Joke en Theo . X

 • Rik en Shirley

  Lieve Yvonne en fam!

  wij hebben al even niet meer gereageerd, maar dat betekent niet dat we jullie niet hebben gevolgd! Met kippenvel lees ik hoe hard Yvonne vooruit is gegaan zeg!!!!!! Super gaaf. Vooral het ‘haren-trek-verhaal’ is erg inspirerend.
  Jullie zullen genoeg handvaten meekrijgen om door te blijven werken met Yvonne en hopelijk zien we dan uiteindelijk dit gedrag ook echt bij ons terug. Dat zou super zijn!!

  Volgens mij vermaakt iedereen daar zich verder behoorlijk goed, leuke dingen doen jullie. En leuk ook dat Eric er zo bij betrokken wordt.

  Ook onderwaterfoto’s al gemaakt? Al schildpadden gezien? En mooie vissen?
  Nou… geniet nog van de laatste dagen en dan alweer de vlucht naar huis he!
  Ik zie jullie maandag, dikke knuffel van hier!!

 • De Lagerwerfjes

  Ha allemaal,

  Wat goed om te lezen dat jullie het zo leuk hebben. Ik zou graag om het hoekje willen kijken om te zien hoe jullie allemaal genieten. Ben reuze benieuwd wat Yvonne (en jullie natuurlijk) allemaal te vertellen heeft, als ze weer thuis is. Zo te lezen gaat Yvonne vooruit.
  Daar doe je het uiteindelijk voor. Geniet nog maar fijn van de mooie omgeving en het heerlijke weer, de dolfijnen en veel meer.
  Groetjes van Marien, josé en de mieden.

 • Bram en Helene

  Hoi Peter en Angeliek , Dave en Sanne , Yvonne , Eric
  De dolfijnen zijn dus ook wel eens lekker eigenwijs en ondeugend, net als wij of de kinderen.
  De tijd gaat inderdaad wel snel en geniet er nog even van met z’n 6en , voor jullie het weten zijn jullie weer in De Lier , als jullie het mooie weer maar meenemen en voor Yvonne zeg ik maar geniet nog heel veel van Chabelita want je kan haar helaas niet meenemen naar onze zee.
  Groetjes uit het toch weer zonnige Nederland ( westland )

 • Fam. Schelling

  Hallo Buurtjes,

  Wat onwijs leuk om alles te lezen van verblijf op Curaçao. Super dat Yvonne het zo goed doet en dat ze er zo ontzettend van geniet. Als je je kind letterlijk ziet groeien kan en mag je er alleen maar trots op zijn.

  Geniet er nog maar een paar dagen lekker van. We horen thuis wel alle verhalen van jullie.

  Groetjes Hans, Magda, Nicole en Stefan

 • Rachelle van der Lee

  Wat leuk om jullie verhalen hier te lezen! Yvonne geniet er volgens mij erg van zo te lezen, het is natuurlijk ook wel erg gaaf! Geniet er nog even van!
  liefs Rachelle

 • Joke Schrader

  Vandaag weer een stapje verder in therapie
  Fijn dat Yvonne er iedere dag zoveel zin in heeft . Lieve groetjes Tante Joke en Theo .

 • Stichting Nicolette

  Lieve Yvonne en familie,
  Jullie zitten alweer op de helft van jullie tweede therapieweek. Wat gaat de tijd snel en wat gebeurd er veel tijdens de therapie van Yvonne. Nog 3 mooie en leerzame dagen toegewenst en geniet van deze bijzondere therapie en vakantie.
  Lieve groet, Anne-Mieke Berkel

 • Ria & Jan van der Eijk

  En blijven genieten daar, in Nederland mis je niets!!!!!!!!!!!

 • arlette hollemans

  lieve yvon,
  ik kom net terug uit frankrijk , en lees nu jouw dagboek
  wat gaaf, leuk is het daar he
  geniet er heel veel van , ik ga je verhalen lezen en als je terug bent hoor ik al je verhalen wel.
  dikke knuffel arlette

 • margreet (van arie)

  Hoi zonaanbidders

  Ik heb net alles gelezen en gezien. in een woord SUPER

  ga natuurlijk de rest ook nog volgen. Knap van Yvonne dat ze zo snel al zoveel geleerd heeft door “haar”dolfijn en begeleidsters

  nog heel veel plezier en SUCCES

  DIKKE kus margreet

 • fam.Hoogendijk

  Lieve familie,
  Nu wij weten dat er een dagboek van Yvonne is in Curacao.
  Wensen wij jullie heel veel plezier om als gezin dit mee te maken!
  En voor Yvonne leer maar geniet maar lekker van die leuke dolfijnen.

  Groetjes van Mart en Ineke Hoogendijk.

 • Jolanda

  Ha Peet, Angeliek, Dave, Yvonne en Eric,

  Wat een ongelooflijk mooie tijd moet dit zijn om zo als gezin dit mee te maken.
  Zo te lezen gaat het erg goed en is er al aardig wat vooruitgang geboekt.

  Geniet er nog volop van en nog een hele fijne, goede week.

  Liefs Jolanda

 • Wilbert en Karin

  Hallo allemaal,

  Zo te lezen heeft Yvonne al een hoop geleerd!
  Wat is het toch gaaf om te lezen dat die dolfijnen zoveel kunnen bijdragen!
  Jullie hebben vast allemaal enorm genoten van de family swim.
  En vinden jullie het ook zo heerlijk op Curaçao ?
  Heel veel (leer) plezier verder!

  Groetjes wilbert en Karin

 • Ria & Jan van der Eijk

  Lieve Akkertjes vooral Yvonne. He he ik zit ook eens achter de computer. Wat is dat leuk zeg om dat te zien. Wat lief die dolfijnen.Yvonne vraag aan pappa Peter maar een zwembad. Heel leuk voor jullie,geniet ze. Hier is het koud brrr. Verleden week naar vader Joop geweest hij zat te genieten voor het raam, het was feest gezellig druk. knuffels van Jan en Ria.

 • Wal en Colinda

  Hallo allemaal,

  Zo te lezen vermaken jullie je prima!Heerlijk om iedere ochtend te lezen wat jullie meemaken.Zijn de dolfijnen nog lier Yvonne? Jullie hebben de Zelf ook met de dolfijnen gezwommen en hopen ook jullie ervaringen te lezen morgen! Groetjes en geniet nog van jullie laatste week!

  Wally en Colinda

 • Ron en Jacqueline

  Super leuk om de verhalen te lezen en de bijbehorende foto,s. geweldig dat het zo fijn is voor Yvonne. Geniet er nog maar lekker van en nog heel veel plezier gewenst voor allemaal.gr Ron en Jacqueline

 • jwa damshuiser

  Veel plezier fam. Akkerman
  willem en marian

 • jwa damshuiser

  Hallo Akkermannetjes
  Wat goed dat jullie dit doen met de hele familie.
  veel plezier willem en marian

 • It’s about time soenmoe wrote about this.

 • Wilma

  Hallo familie v d Akker
  Leuk om jullie bezigheden zo te volgen. De tijd vliegt zeker? Geniet nog even. Hier is het zo’n slecht weer, je mist hier niets. Groetjes.

 • de kwakels

  Lieve Akkertjes in Curacao,

  Na even “uit de lucht” te zijn geweest nu net de schade ingehaald en alle verhalen tot nu toe gelezen en de foto’s bekeken. Wat een enorme ervaring wat jullie daar meemaken en wat ziet het er heeeeeeerlijk uit met dat zonnetje en die felblauwe lucht! Fijn dat de therapie tot nu toe ook zijn vruchten afwerpt en Yvonne duidelijk vooruitgang boekt. Kijk je uit dat Yvon niet TE weerbaar wordt want dan kunnen Cor en ik het wel schudden voortaan, dan krijgen we iedere keer klappen als we haar plagen 🙂
  Genieten jullie maar lekker daar en wij volgen jullie op de voet,
  dikke kus vanuit Maasland,
  M xxx

 • Bram en Helene

  Hoi,

  op de foto is Eric die de dolfijn een zoen geeft toch??
  Goed dat Yvonne al dat zelfstandige goed af gaat en het steeds beter leert.
  Is Chabelita lief Yvonne??? Jammer dat je de dolfijn niet mee kan nemen om in de lee mee te zwemmen.

  Tot het volgende berichtje en de groetjes uit De Lier van
  Bram en Helene en kinderen

 • Fam. Voogt

  Hoi Yvonne.

  Leuk om te lezen dat alles zo goed gaat!
  We wensen jullie met elkaar een succesvolle tijd toe.

  We blijven jullie avonturen volgen.

  Groetjes van Kees, Jantine, Kevin, Edwin en Lisa.

 • petra en michel

  Hoi familie.
  We zien dat er al heel veel bereikt is met Yvonne.
  Dave leuk tezien dat je met de dolfijn zoent.
  Leuke foto’s van jullie.
  Groetjes van michel en Petra.

 • oma Annie

  Hoi Yvonne
  ik heb je ook gezien op de computer bij Margreet.
  Fijn dat het zo goed gaat met de dolfijnen.
  Groetjes van oma

 • Margreet

  Enig om te zien hoe Yvonne in het water met de dolfijnen zwemt.Ik denk dat het de belevenis van jullie leven is,en het is fijn dat je als gezin dit mee mag maken.
  Heel veel liefs Margreet

 • Marloes

  lieve Yvonne en fam. natuurlijk
  wat heerlijk om jullie verhalen te lezen,zo gaaf
  heel veel (leer) plezier met de dolfijnen
  geniet ervan en van curacou natuurlijk
  jullie missen hier niets het lijkt wel bijna herfst
  lieve groetjes van marloes en haar fam.

 • Chris en Heleen

  Wat leuk Yvonne om je verhalen te lezen wat jij allemaal beleeft met de dolfijnen.
  En wat je allemaal te leren krijgt.
  We gaan zeker je dagboek lezen .Geniet van de dolfijn die zijn zo lief.
  En ben weer benieuwd naar dag drie
  Groetjes Chris en Heleen

 • Stichting Nicolette

  Lieve Yvonne en familie,
  Wat heerlijk om het dagboek te lezen en wat goed dat Yvonne zo haar best doet. Wij wensen jullie een hele mooie en bijzonder leerzame therapie toe. Yvonne, je weet al heel veel en je kan al heel veel, maar door goed naar de therapeute te luisteren en met jou Chabelita te zwemmen weet je straks nog meer. Heel veel succes namens het bestuur van de Stichting Nicolette. Lieve groetjes, Anne-Mieke

 • De Lagerwerfjes

  Wat is het leuk om mee te kunnen genieten van jullie vakantie. Zo lijkt het net of wij ook een beetje op vakantie zijn. Wat goed Yvonne, dat je al met de dolfijnen durft te zwemmen en ze zo hoog kunt laten springen, toppie hoor!!! Geniet maar lekker met z’n allen.
  Liefs van Marien, José, Laura, Lisa en Rosa

 • Margreet

  Wat leuk om jullie zo bezig te zien,ik blijf iedere dag even kijken wat er gebeurd.
  Heel veel liefs en groetjes Margreet

 • Joke Schrader

  Lieve familie wat leuk dat we een bericht kunnen sturen . Volgen jullie iedere dag .Gaan zondag naar Maassluis .Succes hoor . Liefs tante Joke en Theo .

 • Colinda

  Hoi Yvonne,
  Wat leuk om te lezen dat de therapie goed is gegaan. Spannend he! We kijken uit naar jullie verhalen. Succes geniet van jullie vakantie! Wally en Colinda

 • petra en michel

  Hoi Yvonne.
  Ook wij gaan jou volgen.
  Heel veel succes.
  Groetjes van michel en Petra

 • Arie Hoekveen

  Hoi Yvonne en de rest van de familie

  Ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers op jullie 30 graden lekker, hier is het maar takkeweer 12 gaden en nat heb de houtkachel maar aangestoken ook lekker warm.
  Geniet er maar lekker van daar, enne wel veel foto’s maken hoor, die wil ik zeker zien als jullie terug zijn.

  VEEL PLEZIER

 • Wilbert en Karin

  Hoi Yvonne, wat goed om te lezen dat jou eerste therapiedag zo goed verlopen is. Ik zie je al hangen aan de vin van Chabelita!
  Heel veel plezier en succes verder. En de rest van de familie ook heel veel plezier toegewenst!
  Groetjes Wilbert en Karin

 • Bram en Helene

  Gaaf hoor Yvonne, de eerste dag al gelijk met Chabelita gezwommen, en heerlijk weer bij jullie dus wat willen jullie nog meer.
  geniet er van Yvonne en de rest van de familie ook natuurlijk.
  we lezen gauw meer van jou vooruitgang en de groetjes uit De lier.

 • Rik en Shirley

  Lieve Yvonne en fam,

  Dat klinkt goed zeg, hier is het net herfst 😉

  Heeeeeeel erg veel plezier morgen bij de eerste dag therapie.
  Wij hopen dat je er veel gaat leren en er vooral veel plezier in hebt!

  We kijken uit naar het volgende verhaal!

 • Els van Velsen, Logeerhuis Delft

  Heel veel plezier bij de therapie en een super vakantie op het mooie Curacao. Geniet ervan en we zijn heel benieuwd naar jullie verhalen.
  groetjes Logeerhuis Delft

  • This is really great. I was one of those people who really wanted to know how you started. I have been exrneiencipg challenges in life while on my journey and it feels good to have a website like this to come to for hope.

  • Minulla on kokemusta lestana elämisestä sekä pohjoisessa että etelässä. Ja kokemukseni mukaan pohjoisessa suhtautuminen oli paljon välittömämpää. Täällä etelässä vl näköjään ahdistaa monia ihan outoutensa takia ja monelta menevät tästä syystä pasmat niin sekaisin, että moikkaaminenkin on vaikeata. Muusta luontevasta kohtaamisesta puhumattakaan.Se on oikeastaan aika yllättävää, ovathan etelä-Suomalaiset kaupungit tätä nykyä varsin monikulttuurinen asuinympäristö. Siitäköhän syystä juuri?

  • Én is gondoltam rá, hogy felteszem.de karhosszal beelÅ‘ztél:)))És igen-elborzasztó, ezt eszi az egész ország, de nem csak az ország, globális a jelenség-ettÅ‘l nÅ‘nek a gyerekek-rémálom!!!!!!Itt jut eszembe a Maggi Omlós fortély-amiben elhitetik a néppel, hogy paprikás csirkét KÖNNYEBB és JOBB azzal a műporral készíteni!!!Kár, hogy nem teszik hozzá, hogy ennyi erÅ‘vel egyenek az emberek műanyag kanálkát is…Épp annyira testidegen!!!Komolyan mondom, vissza kellene hozni a suliba a háztartástan órát, lenne benne ráció….

 • Sanne

  Lieve Yvonne,
  Je hebt er zo lang naar uit gekeken, je kon bijna niet meer wachten en dan is het morgen eindelijk zo ver!! Morgen dan eindelijk je eerste therapie. Heel veel plezier! Ik ga je verhalen volgen en vrijdag kan je het me allemaal vertellen.

  Wat ziet het er geweldig mooi uit daar, een hele dikke kus & tot vrijdag!
  Sanne

 • Ria & Jan van der Eijk

  Ook wij wensen jullie veel succes en ook een fijn verblijf daar.

 • Arie en Hannie

  We wensen jullie een heel goede reis en verblijf. we gaan jullie belevenissen lezen in jullie dagboek. heel veel succes en vooral geniet van elkaar en de dolfijnen en de mensen daar.

  groetjes vanuit ‘s-Gravenzande

 • De Parel

  Lieve Yvonne en familie!!

  Wij wensen jullie veel succes en vooral heeeeel veel plezier de komende weken in Curacao.

  Wij zullen aan jullie denken bij De Parel en natuurlijk gaan we jullie verhalen volgen. We zijn allemaal benieuwd.

  Groetjes van ons allemaal!

 • Wal en Colinda

  Hallo allemaal,

  Via deze weg wensen wij jullie veel plezier in Curacao. Yvonne geniet van de lieve Dolfijnen en de lieve mensen daar. Wij gaan jullie dagboeken zeker lezen.

  Geniet van alles!!

  Wal En Colinda

 • Bram en Helene

  We gaan de verhalen en belevenissen volgen van jullie hoor,goeie reis allemaal tot gauw en de groetjes van ons uit De lier

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>