zaterdag rusten en hard werken tegelijk

Vandaag geen therapiedag, maar een rustdag. Vooral voor Coen weinig zon en zwemmen vandaag. ook geen huiswerk voor de jongens vandaag. Maar wel huiswerk voor de volwassenen! Coen lijkt behoorlijk beter, maar is nog snel moe. Vandaag zijn we even naar een film over dolfijnen en Curacao geweest en langs de haaien om deze te aaien. De geplande boottocht hebben we nog maar even uitgesteld.

Bij het aanspreken van de jongens letten we nu heel erg op de manier van communiceren. Bij Coen vooral op het niet te snel van onderwerp veranderen en tijdig stoppen met impulsieve acties en afmaken waar hij mee bezig is. Het blijft erg hard er achteraan rennen en opletten voor ons. Het was wel fijn dat Coen vandaag weer een beetje kon meedoen in elk geval.

Bij Wybe letten we vooral op oogcontact voor en tijdens het praten met elkaar. Het lijkt makkelijk, maar we zijn al zo lang gewend om tegen Wybe te praten zonder dat hij zijn hoofd draait, dat we dat nog regelmatig vergeten te vragen! Maar er zijn al een aantal momenten geweest dat hij uit zichzelf oogcontact maakte en zich naar ons richtte! Ook heeft Wybe zichtbaar een aantal keer een boze bui weten te voorkomen door zichzelf de opdracht te geven om even apart te gaan staan of zich om te draaien! Voor ons is dat heel speciaal en zeker ook de oogcontact momenten zijn erg fijn!

Wybe zegt: ‘De 50 meter pool ligt vlakbij de achtertuin en daar kan ik lekker zwemmen met gloorwater (zonder zout dus) 🙂 ‘ en dat moet ik wel even in het dagboek zetten! Bij deze dus.  Wybe vind zout niet erg fijn en wil ook daarom de dolfijn zeker niet gaan kussen! Tja, hij lust ook geen vis, Ha,ha.. wie weet, verandert hij nog van gedachten…